Επανέρχομαι περι υγρών ηλεκτρονικών τσιγάρων επειδή μου το ζήτησε η Αρελίτα.
Κατ'αρχάς να κάνω μια εισαγωγή: Είχα πάρει που λέτε 100 μλ βάσης και ένα άρωμα μήλου για να δω πως θα μου πάει και μου άρεσε. Αλλά παρ'όλα αυτά, τα καλύτερα υγρά που είχα πάρει ήταν της Nobacco, και ήταν τόσο αρωματικά που τα υγρά Νatura που έπαιρνα μου φαίνονται ξενέρωτα πια. Έτσι πρόσεξα πως τα υγρά της Nobacco τα φτιάχνει μια ελληνική εταιρεία, η AtmosLab, και σε μια ψηφοφορία στο e-kapnisma ήταν η εταιρεία που προτιμούν οι περισσότεροι. Mάλιστα επειδή υπάρχει και ένα thread στο e-kapnisma με συνταγές, πήρα 6 αρώματα (μαστίχα χίου, καφέ, καραμέλα, βανίλια, σοκολάτα, φράουλα) και θα σας πω εντυπώσεις σε ένα 24ωρο που θα είναι έτοιμα τα υγρά.
Σε περίπτωση που ενδιαφέρεται κάποιος, τις βάσεις και τα αρώματα μπορείτε να τα βρείτε σίγουρα στην Nobacco και στο site της AtmosLab
http://atmoslab.com/en/home
Πριν προχωρήσω, να διευκρινίσω πως δεν ξέρω ακόμα πολλά πράγματα για την κατασκευή υγρών. Σίγουρα ένα πέρασμα από το e-kapnisma είναι καλύτερο καθώς θα σας λύσουν τις απορίες και θα σας δώσουν οδηγίες πιο έμπειροι από μένα.
Πως φτιάχνουμε τα υγρά:
Κατ'αρχάς πρέπει να αποφασίσουμε για την βάση μας. Υπάρχουν βάσεις με ουδέτερη γεύση, και υπάρχουν και με λίγη γεύση αλλά δεν έχω καταλάβει την διαφορά τους. Προτιμώ την ουδέτερη γεύση σαν αρχάριος.
Το δεύτερο που πρέπει να αποφασίσουμε, είναι αν θέλουμε να είναι PG (δίνει χτύπημα), VG (δίνει ντουμάνι), ή και τα δυο μαζί. Εγώ προτιμώ και τα 2 διότι τα περισσότερα έτοιμα υγρά έχουν και τα 2.
Το τρίτο που πρέπει να αποφασίσουμε είναι η Νικοτίνη που θέλουμε να έχει η βάση μας. Υπάρχουν διάφορες περιεκτικότητες που φτάνουν μέχρι τα 36 mg. Προσωπικά γνωρίζω οτι μέχρι τα 18mg είναι ασφαλή, απο εκεί και πάνω δεν ξέρω τι γίνεται. Ξέρω οτι συνήθως οι μεγαλύτερες περιεκτικότητες υπάρχουν για να τα αραιώνεις με μηδενικά σε νικοτίνη βάσεις επειδή σου βγαίνει πιο φτηνά.
Απο εκεί και κάτω είναι καθαρά μαθηματικά.
Αν υποθέσουμε οτι πάρεις μια βάση 100ml 50% PG/50% VG με 36mg και την αναμίξεις με μια βάση 100ml 50% PG/50% VG με 0mg νικοτίνης, τότε παίρνεις 200 ml PG/VG βάση με 18mg νικοτίνης.
Για όσους δεν είναι καλοί στα μαθηματικά όπως εγώ, το καλύτερο είναι να πάρετε μια βάση με την περιεκτικότητα της Νικοτίνης που θέλετε και να είναι PG/VG ήδη οπότε είστε κομπλέ.
Γεύσεις
Μόλις η βάση σας είναι έτοιμη, μπορείτε να προσθέσετε συμπυκνωμένες γεύσεις. Ο Κατασκευαστής της συμπυκνωμένης γεύσης είναι αυτός που θα σας προτείνει πόσο θα βάλετε (συνήθως πάει πόση γεύση βάζεις στα 10ml βάσης). Αν αποφασίσετε να αναμίξετε 2 ή παραπάνω γεύσεις, φροντίστε ώστε το σύνολο τους να μην υπερβαίνει την προτεινόμενη δοσολογία.
Όπως και να έχει, όταν αναμίξετε 2 βάσεις ή βάλετε γεύσεις, φροντίστε να το αφήσετε τουλάχιστον 2 μέρες προτού το ατμίσετε και φροντίστε να το ανακινείτε 2 φορές την ημέρα ώστε να δέσουν καλά τα μείγματα μεταξύ τους.
Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός, δεν ξέρω αν φαίνονται περίπλοκα (δεν είναι τόσο φοβερά όσο φαίνονται) πάντως το καλύτερο που έχετε να κάνετε πριν ασχοληθείτε, είναι να κάνετε μια βόλτα απο το e-kapnisma.gr για να σας λύσουν τις απορίες κάποιος που γνωρίζει καλύτερα και να δείτε το παρακάτω βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=DyTf_RCLmqM