ArELa έγραψε: ↑Πέμ 18 Οκτ 2018, 23:30
Καλό είναι, απλά δεν είναι πολύ επεξεργασμένο. Εγώ του παίρνω
κανονικό σαν το δικό μας, γιατί τα σκυλιά μας (και ο Δίας παλιότερα) τυχαίνει να'χουν
ευαίσθητο πεπτικό συστημα και δεν την παλεύω να μαζεύω ευκοίλιες
απ'το μπαλκόνι (πάντα εκεί πάει) όταν η κόρη μου αργεί
να τον βγάλει έξω, οπότε πάει αναγκαστικά εκεί το μαναράκι μου.
Μπράβο σας!!! Μπράβο!!!!!!!!! Μπράβο!!!!!!!!!!!!!
Τελικά και να την είχα μεγαλώσει εγώ την κόρη σου, δεν θα μου έμοιαζε τόσο, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα ζωάκια, γιατί κατά τα άλλα δεν το γνωρίζω το κοριτσάκι σου το γλυκό!
Έχω διαφωνήσει πάμπολλες φορές με ένα σωρό φιλόζωους, επειδή δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το σκεπτικό που έχουν σχεδόν όλοι, το 99,99% να βγάζουν τα σκυλιά τους να κάνουν τις ανάγκες τους στο δρόμο.
Το θεωρώ άσχημη συνήθεια, η οποία δίνει τράτο σε αυτούς που δεν συμπαθούν τα ζωάκια να λένε χίλια δύο και κάποιες φορές να έχουν και δίκιο...
Μα... είναι λογικό να έχεις ένα ζωάκι και να μην έχει μέσα στο χώρο του ένα σημείο, που να μπορεί να πάει να κάνει την ανάγκη του κάποια στιγμή...? Άνθρωπος είσαι, αρρώστησες, άργησες, έπιασε καταιγίδα, χιονίζει, κάνει καύσωνα και ένα σωρό άλλες περιπτώσεις που σου δυσκολεύουν την ζωή... Πως αναγκάζεις αυτό το πλάσμα να κρατιέται τόσες ώρες για να το βγάλεις εσύ έξω μια ή δυο φορές το 24ώρο, εσύ πηγαίνεις 2 φορές μόνο το 24ώρο στην τουαλέτα?
Δεν μπορεί να αγαπάς κάτι και να το συχαίνεσαι... αυτό δεν ισχύει, άρα δεν το αγαπάς...
Πέρα από όλα αυτά, δεν είναι σωστό, ακόμα κι΄αν πάρα πολλοί τα μαζεύουν τα κακάκια του σκύλου τους από τον δρόμο, να το βγάζεις έξω για να κάνει τις ανάγκες του!!!
Εντάξει το σκυλάκι, όταν θα βγει βόλτα θα σημαδέψει το χώρο γιατί είναι μια ενστικτώδης λειτουργία του, αλλά άλλο να σημαδέψει με μια σταγονίτσα και άλλο να ανακουφίζεται στα πεζοδρόμια...
Το ζωάκι πρέπει πάντα να έχει ένα σημείο στο μπαλκόνι, ή στον κήπο, ή στην αυλή ή οπουδήποτε, που να το έχεις μάθει από την αρχή να πηγαίνει εκεί να κάνει τις ανάγκες του, ανεξάρτητα εάν το βγάζεις βόλτα, μια, δύο, τρεις, ή δεκατρείς φορές την μέρα έξω. Βγάζεις βόλτα το σκυλάκι σου απαραιτήτως για να ξεδώσει, να χαρεί, να κοινωνικοποιηθεί, να παίξει με άλλα ζωάκια, να περπατήσει, όπως δηλαδή βγάζεις βόλτα και το παιδί σου, δεν έχει λογική να το βγάζεις έξω για να κάνει τις ανάγκες του...
Μα... μου λένε, τα μαζεύω...
Εεε... αφού τα μαζεύεις, γιατί να τα μαζεύεις από το δρόμο και να μην τα κάνει στο μπαλκόνι σου, να τα μαζεύεις και να καθαρίζεις εκεί όπως πρέπει... Στο δρόμο ακόμα κι΄αν τα μαζέψεις, δεν μπορείς να καθαρίσεις, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακούσεις την γκρίνια του καθενός και επόμενο είναι δηλαδή, γιατί σου λέει, εσύ που έχεις το σκυλί σου δεν ανέχεσαι τα κακά του και τα τσίσα του και ζητάς να τα ανεχτώ εγώ που δεν είναι δικό μου και δεν έχω καμιά υποχρέωση και έχει και δίκιο βρε παιδιά, πως να το κάνουμε...? Έτσι είναι...!!!