VEGAN: Είναι μόδα;

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 554 φορές
Έλαβε Likes: 768 φορές

Re: VEGAN: Είναι μόδα;

Δημοσίευση από Jackal » Τετ 19 Σεπ 2018, 15:31

Καλώς ήρθες Isidora και από εμένα στο φόρουμ μας :rose: :rose:
Σίγουρα πρέπει να έχεις μεγάλη καρδιά για να κάνεις κάτι τέτοιο και είναι αξιέπαινο !!!!!
Εγώ είμαι ενάντια του βιγκαν-φασισμού (επέτρεψε μου αυτή την έκφραση) ,
του δεν τρώω τίποτα ζωικό και όσοι το κάνετε είστε κατώτεροι,δολοφόνοι ζώων και του περιβάλλοντος κτλ ,
ενάντια των φεμινοβίγκαν (και φεμινισμό μαζί αυτό εννοώ) νέα μπούρδα ακόμα μεγαλύτερη απο τους απλούς βίγκαν.

Κυρίως ενάντια στην απολυτότητα αυτών και στο να εθελοτυφλούν για άλλα πράγματα όπως είναι η εκμετάλευση τους απο την νέα βιομηχανία
φυτικών "μπιφτεκιών", "γάλακτος" και μοδάτων φρούτων βλέπε αβοκάντο.

Δηλαδή να μην μας εκμεταλεύεται η βιομηχανία κρέατος αλλά μία άλλη που μπορεί να είναι ακόμα χειρότερη για την τσέπη,την υγεία μας και το περιβάλλον.
Αν είδες το παραπάνω βίντεο <<10 τρόποι που οι βίγκαν καταστέφουν τον κόσμο>> θα καταλάβεις γιατί τα λέω αυτά. Ακόμα και ορμονικές ανισσοροπίες προκαλούν κάποια
βίγκαν προιόντα (με βάση την σόγια) αλλά κάποιοι τον χαβά τους. ΟΥΤΕ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ;;; δεν ξέρω τι να πω....
το βίντεο θα το μεταφράσω σιγά σιγά και θα το ξαναφέρω.

Θεωρώ ότι η μεσογιακή διατροφή είναι ότι καλύτερο υπάρχει και ότι με καμία άλλη διατροφή δεν μπορεί να συγκριθεί.
Δεν είμαι κατά της χορτοφαγίας ίσα ίσα είναι πολύ θετική διατροφή είμαι κατά της σκληρής χορτοφαγικής διατροφής (βιγκαν)
και της προσπάθειας να βρεις οτιδήποτε χορτοφαγικό γιατί ανήκεις στο παγκόσμιο κλαμπ των βιγκαν, μην πέσεις στην παρασπονδία να φας ζωική τροφή .
Χορτοφαγία δεν είναι το γάλα αμυγδάλου,το αβοκάντο και η σόγια πρώι μεσημέρι βράδυ.

υγ: ήθελα και εγώ να γίνω βίγκαν πριν κάτι χρόνια αλλά επειδή είμαι ήμουν πολύ αδύνατος και είμαι και ιδιότροπος με το φαγητό αν έβγαζα και άλλες τροφές δεν ξέρω τι θα γινόταν. Τώρα είμαι νορμάλ στα κιλά. Προσπαθώ να τρώω σχετικά υγειηνά αλλά για βιγκαν δεν με κόβω πλέον. Και όσο διαβάζω "καλά" της βίγκαν διατροφής δεν το βλέπω.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 19 Σεπ 2018, 22:43

Ισιδώρα είσαι κι εσύ του κλάμπ. Έχω περιορίσει τα γαλακτοκομικά στο περιστασιακό επίπεδο όπως και τα αυγά. Ούτε ψάρια και θαλασσινά. Βέβαια δεν θα ήθελα να βρίζω όποιον τρώει ούτε και να τσακώνομαι.
Δεν έχω δει ποτέ να σφάζουν ζώο αλλά δεν θεωρώ ένα γουρούνι ή ένα αρνί διαφορετικό από ένα σκύλο μία γάτα.
Απλώς με το σκύλο και τη γάτα γνωρίζεσαι το ζεις το ζωο, ενώ τα γουρούνια και τα αρνιά είναι κάπου "κεκλεισμένων των θυρών"
Αν έχεις π.χ γουρούνι για κατοικίδιο μέσα στο σπίτι και το ζεις δεν θα θέλεις να φας χοιρινό.
Όχι δε μου λείπει το κρέας΄ το βλέπω και φεύγω μακριά από παιδί το σιχαινόμουν.
Σκέφτομαι ότι πολλοί είναι εκείνοι που τρώνε με το ζόρι επειδή πρέπει και να πάρουν τάχα την πρωτεινη και άλλες μπούρδες.

Πάντως αυτό που με ενοχλεί είναι ότι δεν μπορείς να βρεις κάτι χωρίς κρέας σε εστιατόρια.
Αν παραγγείλεις ορεκτικά και συνοδευτικά στραβώνουν μούτρα.

Δύναμη της συνήθειας.
Υπερ-φαγία κατά κανόνα.
Κυρίως πιάτο κρέας τούβλο και 2-3 πιάτα συνοδευτικά, ορεκτικά, σαλάτες.
Η φάβα π.χ είναι ορεκτικό.

Κάτι δεν πάει καλά στον κόσμο.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από Jackal » Τετ 19 Σεπ 2018, 23:13

Ρε συ δοκτορέσα θα με τρελάνεις! Δεν χρειαζόμαστε ζωικές πρωτείνες καθόλου ;;
Ούτε καν λίγες; οι φυτικές αρκούν και είναι το ίδιο με τις ζωικές ;
Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω αυτό που λες.
Δεν θεωρώ ότι αυτό μακροχρόνια είναι καλό για τον οργανισμό.
Ποτέ δεν έχω διαβάσει για κάποια μεγάλη έρευνα που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Isidora
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Ισιδώρα
Έδωσε Likes: 191 φορές
Έλαβε Likes: 223 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Isidora » Πέμ 20 Σεπ 2018, 02:35

Εγώ παιδιά δεν θα απαντήσω σαν γιατρός, επειδή γιατρός δεν είμαι, θα σας απαντήσω όμως βάσει της προσωπικής μου εμπειρίας...

Όπως σας έγραψα παραπάνω έχω να φάω κρέας περισσότερο από 30 χρόνια και είμαι 58 ετών.
Δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα υγείας ή αδυναμίας εξ΄αιτίας αυτής της απόφασης... και μην μου πείτε ότι μπορεί να έχω κάποιο πρόβλημα και να μην το γνωρίζω, γιατί πριν δύο μήνες έκανα όλες τις εξετάσεις που απαιτούνται επειδή πρόκειται να κάνω ένα ορθοπεδικό χειρουργείο και ήταν όλες φυσιολογικές. Τώρα αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον οργανισμό μου, το οποίο οφείλεται στην απουσία του κρέατος από την διατροφή μου και δεν φαίνεται στις εξετάσεις, δεν το ξέρω, τι να σας πω..., πιστεύω όμως ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα μου το είχαν επισημάνει οι γιατροί, επειδή δεν τις έκανα στο πόδι... νοσηλεύτηκα κι΄όλας δέκα μέρες.
Δεν είμαι περδίκι..., άλλα προβλήματα υγείας μπορεί να αντιμετωπίζω, αλλά όχι προβλήματα που έχουν σχέση με τις διατροφικές μας συνήθειες...
Σταματήστε την Γη να κατέβω!!!
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 20 Σεπ 2018, 06:21

Ρε συ δοκτορέσα θα με τρελάνεις! Δεν χρειαζόμαστε ζωικές πρωτείνες καθόλου ;;
Ούτε καν λίγες; οι φυτικές αρκούν και είναι το ίδιο με τις ζωικές ;
Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω αυτό που λες.
Δεν θεωρώ ότι αυτό μακροχρόνια είναι καλό για τον οργανισμό.
Ποτέ δεν έχω διαβάσει για κάποια μεγάλη έρευνα που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο.
Για σένα δεν ξέρω γιατί είσαι σχεδόν στην ηλικία του γιού μου δηλαδή νεαρός.
Αλλά για εμάς τις μέσης ηλικίας δεν χρειάζονται.
Ως νέος και φοιτητής ακόμα που πιθανόν να κάνεις αθλητισμό δεν ξέρω αν χρειάζονται.
Όπως επίσης και για έναν αγρότη ή αγρότισα που σκάβει όλη μέρα και περπατάει χιλιόμετρα

Για όλους εμάς του "γραφείου" που κάνουμε καθιστική ζωή όχι δεν χρειάζεται καθόλου.

Η έρευνα δική μου με πείραμα πάνω σε εμένα.
Όσοι τρώνε συμβατικά από τη στιγμή που πιάνουν δουλειά παίρνουν ένα κιλό το χρόνο.
Από μια ηλικία και μετά κάνουν κοιλιά.
Ακόμα και λεπτοί σαν σύνολο υπάρχει κοιλιά.
Δυσκοιλιότητα που συνοδεύεται με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου φουσκώματα και πρήξιμο.
Εγώ δεν έχω από αυτά και από τότε που τρωω φρούτα σαν φαί και όχι σαν επιδόρπιο η κοιλιά έχει εξαφανιστεί.
Ούτε ελάχιστη.

Βέβαια όσοι με βλέπουν αρχίζουν το τρπάριο της Κασσιανής και συμβουλές χωρίς βάση.
Ότι δεν μπορώ να έχω το σώμα που είχα στα 18 :jerk: :jerk: :jerk: :jerk: :jerk: :jerk:
Οτι αυτό είναι αφύσικο
Ότι είμαι σαν γριά πατσούρω χα χα χα :lol:
Ότι θα πάθω το ένα το άλλο
Ότι ο άνθρωπος χρειάζεται την πρωτείνη του και μπλα μπλα μπ0λα

Όλοι αυτοί που τα λένε αυτά έχουν αφαιρέσει χολή θυρεοειδή πάνε σε γιατρούς για εξετάσεις και κάτι τους βρίσκουν.

Λένε της ηλικίας και ότι είναι τρελα να μην αποδέχομαι την "αλήθεια"
Αλήθεια είναι κάθε χρόνο και ένα μείον?

Ότι με την ηλικία πρέπει να παχαίνουμε?

Να τρώμε κρέας με το ζόρι?

Το άκουσα και αυτό.
Η μητέρα μίας συναδέλφου αηδιάζει με το κρέας χωρίς να είναι βίγκαν.
Ούτε από αγάπη προς τα ζώα.
Απλώς για κάποια αιτία αηδιάζει.
Την ταίζει με το ζόρι και με φωνές.
ΠΡΕΠΕΙ λέει κλείσε τη μύτη και κατάπιε το της φωνάζει.

Είναι οι βίγκαν ακραίοι αλλά και οι καθημερινοί άνθρωποι οι φρόνιμοι είναι πιο ακραίοι ακόμα.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 20 Σεπ 2018, 08:27

Το κρέας σεβαστό να το κόψετε.
Αυγά, γάλα, τυρί και βούτυρο δεν καταλαβαίνω γιατί να κόψετε...

Αλλά οκ, οι αποφάσεις του καθένα, δική του επιλογή.
Αν νιώθετε καλά και είστε υγιείς, μπράβο σας.

Φιλοδοξώ να καταφέρω να κόψω τελείως το κρέας.
Το'χω μειώσει κατά 80% στη διατροφη μου.
(και σας μιλάει άτομο που υπήρξε αμιγώς σαρκοβόρο.)
Το ψαρακι και τα θαλασσινά, όχι.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 124 φορές
Έλαβε Likes: 197 φορές

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Πέμ 20 Σεπ 2018, 08:54

doctormarkon έγραψε:
Είναι οι βίγκαν ακραίοι αλλά και οι καθημερινοί άνθρωποι οι φρόνιμοι είναι πιο ακραίοι ακόμα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Isidora
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Ισιδώρα
Έδωσε Likes: 191 φορές
Έλαβε Likes: 223 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Isidora » Πέμ 20 Σεπ 2018, 11:07

Νομίζω βρε παιδιά, πως και με αυτήν την περίπτωση, όπως άλλωστε και με τόσες άλλες...,
μέσα από όλα όσα αναφέρθηκαν και από όσους έχουν κόψει το κρέας, αλλά και από όσους τρώνε ακόμα,
αποδεικνύεται περίτρανα το πόσο άσχημο πράγμα τελικά είναι ο φανατισμός και πόσο εξ΄αιτίας του
μπορεί, να διαστρεβλωθεί και να ξεφύγει από την αρχική της έννοια η οποιαδήποτε όμορφη ιδέα...

Προσπαθώντας να αλλάξουμε ή να σταματήσουμε ένα κακώς κείμενο..., κάποιες φορές φθάνουμε σε μια υπερβολή τόσο μεγάλη και τόσο απόλυτη, που μας κάνει να οδηγηθούμε ίσως και σε ακόμα χειρότερα αποτελέσματα από αυτά που έγιναν αιτία να ξεκινήσουμε την προσπάθεια...

Δεν θα πω το γνωστό "παν μέτρον άριστον..." γιατί δυστυχώς δεν είμαι άνθρωπος του μέτρου...
Κατά την ταπεινή μου γνώμη όπου κι΄αν συμμετέχουμε, ότι κι΄αν κάνουμε, όσο θεάρεστο κι΄αν είναι σαν αρχική ιδέα, είναι απαραίτητο να φροντίζουμε πάντα να κρατάμε το μυαλό μας και τα μάτια μας ανοιχτά...
Γιατί κακά τα ψέματα παιδιά, ο φανατισμός σου κλείνει τα μάτια και το μυαλό...!!!
Σταματήστε την Γη να κατέβω!!!
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 81 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Πέμ 20 Σεπ 2018, 11:38

ArELa έγραψε:
Φιλοδοξώ να καταφέρω να κόψω τελείως το κρέας.
Το'χω μειώσει κατά 80% στη διατροφη μου.
(και σας μιλάει άτομο που υπήρξε αμιγώς σαρκοβόρο.)
Το ψαρακι και τα θαλασσινά, όχι.
Εκτός απο το ψάρι ανα 15 ήμερο, αυγά και μέλι εχω διαγράψει τις ζωικές ίνες απο τον Οκτώβρη του 2011 οπως εχω γράψει και παλιότερα ...

Μια φράση του Πλούταρχου που τσίμπησα απο το " Περί σαρκοφαγιας" να θυμήσω :

ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΦΘΕΙΡΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ

Δεν αλλάζουμε τους αλλους επειδη έτσι γουστάρουμε.. Αν δεν γνωρίζουν το οφέλη τους τα λέμε και απο εκεί και ύστερα.. δική τους η υγεία.
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 20 Σεπ 2018, 11:41

Ο φανατισμός, ο δογματισμός, η απόλυτη προσκόλληση σε σύστημα πεποιθήσεων
με τέτοιο τρόπο που όχι μόνο δε σ'αφηνει να δεις παραπέρα, αλλά κι αν τύχει
να δεις κάτι, δε θα το δεχτείς ποτέ ως σωστό, α αυτό θα σήμαινε το γκρέμισμα
των πεποιθήσεών σου... Αυτό είναι και εγωισμός, και ανασφάλεια και περιχαράκωση.

Ο βεγκανισμός ξεκίνησε σαν κοσμοθεωρία απ'τη δεκαετία του 70
εντάθηκε μέσα στα χρόνια, ώσπου στη δεκαετία του 90 άρχισε πια να γίνεται
δόγμα και απολυτότητα.

Ο μόνος λογος που παλευω να κόψω το κρέας τελείως, είναι διότι δε θέλω
να συμβάλω στην σφαγή των πλασμάτων που τρέφουν την ανθρωπότητα
και όχι γιατί θεωρώ πως η ζωϊκή πρωτεϊνη είναι βλαπτική.
Μέτρον άριστον. Ολα τα χρειάζεται το σώμα μας. Γι'αυτό και δε θα
κόψω ποτέ το τυρί, το γάλα (όταν θα βρω γάλα απ'ευθείας απ'το μαστό
του ζώου, δεν πίνω το άσπρο νερό που πουλάνε)...
Αν το πάω τελείως ηθικά πάλι, τότε δε θα'πρεπε να τρώω απολύτως τίποτα...
γιατί και τα φυτά έχουν ψυχή... Ωστόσο μ'αυτή τη λογική θα πρέπει
να πεθάνουμε απο ασιτία...Γι'αυτό δεν πρέπει να ηθικοποιούμε
τη διατροφή..
Απλά μένω στο ότι τα θηλαστικά πρέπει να βγουν απ'τη διατροφη μου
γιατί απλά δεν αντέχω τη σφαγή τους, αν και αγαπώ καθε μορφή ζωής...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ttitos
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα
Irc ψευδώνυμο: ttitos
Έδωσε Likes: 9 φορές

Δημοσίευση από ttitos » Πέμ 20 Σεπ 2018, 12:09

Υπαρχουν ερευνες που δειχνουν οτι δεν χρειαζεται ο οργανισμος μας ουτε κρεας,ουτε παραγωγα ζωων.Υπαρχουν ομως κι ερευνες που δειχνουν το αντιθετο.....
Αντε βγαλε ακρη...επιλεγεις αυτες που σε "βολευουν" κι προχωρας..πως ομως θα ξερεις εαν εχεις κανει σωστη επιλογη?

Για να μην γραψω ενα σεντονι κι βαρεθειτε,οποιος θα θελει να μαθει παραπανω θα πρεπει να διαβαζει το βιβλιο china stydy,να διαβασεις τα βιβλια του Ηλια Πετρου,να δει καποια ντοκιματερ κι να ξεκινησει να διαμορφωνει την δικια του αποψη ΜΕΤΑ απο "πειραματα" που θα κανει στον εαυτο του.Σιγα σιγα γινεται η μεταβαση,δεν μπορεις απο την μια μερα στην αλλη....κοβεις σιγα σιγα πραματακια.......

Ειμαι κι γω τις αποψη του Μορς(ωμοφαγια),που την" πολεμαω" να την κανω σχεδον 2 χρονια με πισωγυρισματα,γιατι ειναι λιγο δυσκολο πραμα,δεν ειναι τοσο ευκολο τελικα οπως νομιζα στην αρχη....το θεμα ειναι οτι εχω δει μεγαλη διαφορα σε προβλημα που εχω με την ψωριαση,μου εχει φυγει πανω απο το 60% που ειχα.ΓΟΠ,αρρυθμιες,δύσπνοια εφυγαν.Δεν θα σας πω για την κουνιαδα μου το τι εχει θεραπευση(το ποιο σοβαρο που εσωσε ειναι το εντερακι τις που θελανε να τις το κοψουν),γιατι μιλαμε για μενα τωρα.

Παντα σε οσους το λεω για αυτη την διατροφη,(αλκαλικη διατροφη)τους λεω οτι πρεπει να ενημερωθουν κι να πειραματιστουν με τον εαυτο τους,μονο ετσι θα δουν με τα "ματια" τους εαν δουλευει η οχι.

Πρωτεινη θεωρητικα ,οχι δεν χρειαζομαστε,γιατι οτι πρωτεινη κι να παρεις ο οργανισμος σου θα την σπασει σε αμινοξεα κι θα φτιαξει οπως θελει αυτο την πρωτεινη του..το κακο με την ζωικη ειναι οτι η αλυσίδα πολυπεπτιδίων που αποτελουν την ζωικη πρωτεινη εχει αλλαξει μορφη με το μαγειρεμα κι ειναι πολυ δυσκολη στην διασπαση τις,με συνεπεια καποιες φορες να μην μπορει να την διασπαση οπως πρεπει κι να μενουν 2 κι 3 κι 4 μορια μαζι κολλημενα,το οποιο δεν ειναι καλο.
ουσιαστικα χρειαζομαστε αμινοξεα...Αφηστε που τελευταιες ερευνες δειχνουν οτι η πολυ πρωτεινη που περνουμε φταιει για αρκετα προβληματα μας..κι δεν αναφερω καν το γεγογος οτι ειναι ΟΞΙΝΗ τροφη το κρεας...γιατι αυτο ειναι αλλο σημαντικο κεφαλαιο για την υγεια.....

Το τυρι (τα γαλακτοκομικα γενικα) ειναι απο τα χειροτερα εαν ΟΧΙ το χειροτερο!!!!για τον οργανισμο μας,μην ρωτησε γιατι,γιατι κι να σας πω δεν προκειται να το καταλαβεται,θα πρεπει να το βιωσεται. οταν θα κανετε να φατε τυρι δυο μηνες κι φατε μετα,εαν παρατηρησετε το σωμα σας θα καταλαβεται γιατι .Δεν υπαρχει περιπτωση να μην το καταλαβεται!! Αλλα δεν ειναι καθολου ευκολο να μην φας τυρακι 2 μηνες..Οι περισσοτεροι δεν μπορουν ουτε 2- 3 βδομαδες να αντεξουν χωρις τυρι...
Για να πω κι κατι για τον τιτλο του θεματος,σε καμια περιπτωση δεν ειναι υγιεινη διατροφη η vegan,κι σιγουρα ειναι καθοδηγουμενη...δεν μιλησα καθολου για την εκμεταλευση των ζωων,που ειναι πραγματικα κριμα κι ενα θεμα πολυ μεγαλο απο μονο του,απλα εγω εστιαζω στην υγεια του ανθρωπου κι τι ειναι ποιο σωστο να τρωμε.

Με δυο λογια,θα πρεπει να το ψαξεις πολυ για να καταλαβεις το πως δουλευει ο οργανισμος μας,κι μετα να κρινεις μονο σου το τι θα πρεπει να το θρεφεις.
Ακομα κι ο who αρχιζει δειλα δειλα να διορθωνει τις οδηγειες τους...http://www.who.int/en/news-room/fact-sh ... althy-diet
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ttitos την Πέμ 20 Σεπ 2018, 12:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ttitos
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα

Δημοσίευση από ttitos » Πέμ 20 Σεπ 2018, 12:13

καταλαθος
Άβαταρ μέλους
georgeelvismichael_
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 440 φορές
Έλαβε Likes: 169 φορές

Δημοσίευση από georgeelvismichael_ » Πέμ 20 Σεπ 2018, 12:26

ArELa έγραψε:

Γι'αυτό και δε θα
κόψω ποτέ το το γάλα (όταν θα βρω γάλα απ'ευθείας απ'το μαστό
του ζώου, δεν πίνω το άσπρο νερό που πουλάνε)...
Γάλα απευθείας από τον μαστό του ζώου https://www.youtube.com/watch?v=wsXC9Pp ... e&t=46m17s
και γάλα νερωμένο... https://www.youtube.com/watch?v=7h-APxB7V_E&t=387s :D
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 20 Σεπ 2018, 20:15

Πολύ σωστός ο Τίτος
Ειμαι κι γω τις αποψη του Μορς(ωμοφαγια),που την" πολεμαω" να την κανω σχεδον 2 χρονια με πισωγυρισματα,γιατι ειναι λιγο δυσκολο πραμα,δεν ειναι τοσο ευκολο τελικα οπως νομιζα στην αρχη....το θεμα ειναι οτι εχω δει μεγαλη διαφορα σε προβλημα που εχω με την ψωριαση,μου εχει φυγει πανω απο το 60% που ειχα.ΓΟΠ,αρρυθμιες,δύσπνοια εφυγαν.Δεν θα σας πω για την κουνιαδα μου το τι εχει θεραπευση(το ποιο σοβαρο που εσωσε ειναι το εντερακι τις που θελανε να τις το κοψουν),γιατι μιλαμε για μενα τωρα.
Η διατροφή του Μορς είναι πολύ δύσκολη αλλά αποτελεσματική και δεν έχει σχέση με τον γνωστό βιγκανισμό.

Ναι θεραπεύει ασθένειες που χαρακτηρίζονται "ανίατες" από τους συμβατικούς γιατρούς.

Ηλίας Πέτρου. Ήθελε να στήσει κέντρο σταφυλοθεραπείας κάπου στο Μαρκόπουλο ή στο Πικέρμι Είχε συνομιλίες με την κυβέρνηση Μεταξά. Δολοφονήθηκε το 1939
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 21 Σεπ 2018, 06:06

Κατά τον Μορς όχι πρωτεΐνη όταν υπάρχουν προβλήματα υγείας και μάλιστα ούτε ζωική ούτε φυτική.
Πολλά από τα προβλήματα προκαλούνται από την πληθώρα πρωτεΐνης που τελικά βλάπτει.
Δεν τα λέει μόνο ο Μορς αλλά κατά καιρούς στο τόπικ διάφορα περί υγείας είχαμε δει βίντεο με ομιλίες άλλων που έλεγαν το ίδιο πράγμα.

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 21 Σεπ 2018, 06:20

Κάποτε λέγαμε για τη βιτ C και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες που τελικά απαγορεύεται να κυκλοφορεί και αυτή η λεγόμενη χιλιάρα είναι σε μη απορροφήσιμη μορφή.

Τι κάνουν οι ωμοφάγοι για να πάρουν βιτ C?
Πέντε πιπεριές Φλωρίνης σε χυμό κάνουν ένα νεροπότηρο.
Περιέχουν 1000mg βιτ C
Μπορείς να τις ανακατέψεις με άλλα λαχανικά π.χ καρότο που όμως δεν έχει τις ιδιοτητες που πολλοί πιστεύουν ότι έχει Ή παντζάρι.

Χυμοί φρούτων αντί για φαγητό και όχι σαν αναψυκτικό δίνουν πολύ μεγάλες ποσότητες βιτ C και όχι μόνο.

Όχι κανέναν δεν κατηγορώ επειδή τρώει κρέας.
Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Συμβαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα όταν χωρίς να ενοχλείς κανέναν κάνεις κάτι αντισυμβατικό που ξεφεύγει από τα κατεστημένα και τα τετριμμένα και τα "πρέπει".
Όποιος έχει ξεφύγει έστω για μια φορά από τα "πρέπει" θα καταλάβει τι εννοώ.

Οι βίγκαν που έχουν αποδεχθεί όλο το πακέτο που σαφώς είναι κατευθυνόμενοι είναι φαν της συμβατικής ιατρικής και μάλιστα του σκληρού πυρήνα της.

Ο Μορς ο Παπανικόλας, ο Ηλίας Πέτρου (δολοφονήθηκε), ο Μουρούτης, ο Σπάρτακος και άλλοι πολλοί στράφηκαν κατά της συμβατικής ιατρικής και δεν έχουν σχέση με το βίγκαν μοτίβο.
Οι βίγκανς βγάζουν καντήλες όταν ακούν τα παραπάνω ονόματα (ενάντια σε κρέας γαλακτοκομικά ζωικά όλοι) και τους θεωρούν κομπογιαννίτες όπως και τη θεωρία που στηρίζουν γιατί δεν έγιναν πειράματα σε "ποντίκια" και επομένως δεν είναι τεκμηριωμένες. :jerk:
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από Jackal » Κυρ 23 Σεπ 2018, 01:26

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 23 Σεπ 2018, 10:37

Το είδα και είναι μεγάλη μαλακία όλος αυτός ο πόλεμος.

Ας μειωθεί το κρέας στο απολύτως απαραίτητο και για όσους πραγματικά θέλουν.
Πρώτο βήμα να μην πηγαίνει κρέας στα σκουπίδια.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 29 Σεπ 2018, 21:20

Πάντα πρέπει να εξετάζουμε και τους "μεταφυσικούς" λόγους
που διαδοθηκε αυτή η φιλοσοφία με τέτοια ένταση, που για
πολλους έγινε πλέον κάτι σαν θρησκεία.

Γιατί άσχετα με τους δικούς μας σκεπτικισμούς στα μεταφυσικά,
γι'αυτούς που διέδωσαν αυτή τη "μόδα", τα μεταφυσικά
παίζουν αν οχι πρώτο, σίγουρα πολύ μεγάλο ρόλο.

Είναι γνωστό (σ'αυτούς που ερευνούν τουλάχιστον)
ότι τα λεγόμενα "δαιμόνια" (άρχοντες/τζιν ή τέλος πάντων
οι κακόβουλες εξωδιαστατικές οντότητες)
απεχθάνονται/δεν αντέχουν και απομακρύνονται από τον σίδηρο.
Σ'αυτούς μάλιστα που είναι γνωστο αυτό, βλέπουμε συχνά
να φοράνε σιδερένια δαχτυλίδια (ή άλλα κόσμήματα)

Η λογική λοιπόν επιτάσσει πως όσοι στερούνται σιδήρου
στη διατροφή, σιδήρου που βρίσκει κανείς στο κρέας
(ειδικά το κόκκινο), εκτός του ότι αποδυναμώνει
τον οργανισμό, αφήνει τον άνθρωπο πολύ πιο "ανοιχτό"
και ευάλωτο σε εξωδιαστατικές επιθέσεις παντός είδους...

Πολλοί θα το διαβάσουν, λίγοι θα το δεχτούν το ξέρω,
αλλά είπα να το βάλω και αυτό εδώ, έτσι για να υπάρχει..
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ttitos
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα

Δημοσίευση από ttitos » Κυρ 30 Σεπ 2018, 13:34

Δεν ειναι διολου απιθανο να συμβαινει κι αυτο...
αλλα το οτι δεν τρως κοκκινο κρεας δεν σημαίνει σε καμια περιπτωση οτι θα εχεις έλλειψη σε σιδηρο...Σπανάκι,Μπρόκολο,Φακές,Κέιλ,Ψητή πατάτα,Σουσάμι,Κάσιους,Σόγια,Ρεβίθια,Μαύρη σοκολάτα,Σέσκουλα,Ταχίνι κι αλλα πολλα.......που πολλα απο αυτα σε αναλογια γραμμαριων εχουν περισσοτερο σιδηρο απο το κρεας..!
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 30 Σεπ 2018, 15:37

Εχεις δίκιο μεν τίτο, όμως παραβλέπεις το γεγονός οτι ο σίδηρος από ζωϊκή τροφή
είναι πολύ περισσότερο απορροφήσιμος στον οργανισμό μας,
από ό,τι είναι ο σίδηρος από τα φυτικά

αντε να εξαιρέσω τη φακή απ'αυτό, που έχω ακούσει ότι η τομάτα
βοηθά πολύ στην απορρόφηση της, αλλά πόσες φορές
να φάει κανεις φακές?

https://www.google.co.uk/search?source= ... iSCNmYg8SY

Εικόνα
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 01 Οκτ 2018, 10:15

Οι ψαγμένοι στα μεταφυσικά vegan έχουν ακριβώς την αντίθετη άποψη.
Ότι η νεκρή σάρκα ζώου και το αίμα προσελκύει "αρχοντόπουλα".

Οι νηστείες των θρησκειών δεν είναι τυχαίες.
Ο οργανισμός δεν αποδυναμώνεται αν δεν τρως κρέας.
Έχω πάνω ενάμισυ χρόνο να φάω ακόμα και ένα ίχνος από οτιδήποτε πετάει περπατάει κολυμπάει.
Όχι επειδή είμαι βίγκαν αφού ως γνωστόν δεν ανήκω κάπου.
Το κρέας το απεχθάνομαι.
Μπορεί να μην έχω ζωο σπίτι ως κατοικίδιο, αν και σκέφτομαι πολύ για γάτα που τις λατρεύω, αλλά δεν θέλω να φάω ζωντανό πλάσμα.
Και η ιδέα ακόμα με απωθεί.

Κρέας έτρωγα με το ζόρι ανέκαθεν.

Τώρα μπορώ να πω ότι αισθάνομαι θαυμάσια.
Είμαι αρκετά κιλά κάτω, δεν έχω καούρα (είχα και δεν πήγαινα σε γιατρό γιατί κάτι θα έβρισκε ως συνήθως) δεν έχω πλέον πονοκεφάλους δε νυστάζω κατά τη διάρκεια της μέρας. Έχω υπερ-δραστηριότητα. Έχω χρόνο και για δραστηριότητες έξω από τη δουλειά και τις υποχρεώσεις του σπιτιού.
Τρωω βέβαια πολύ λιγότερο σε ποσότητα περίπου το 1/3.
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται περισσότερο.

Λιγότερο άγχος από πριν.

Λιγότερες δουλειές σπιτιού :ups: και πιο ευχάριστες.
Με κατηγορούν κάποιοι και κάποιες από το στενό κύκλο λέγοντας "Πες ότι βαριέσαι να μαγειρέψεις"
Και αν είναι έτσι που το πρόβλημα?
Καλύτερα να φτιάχνεις τυρί αμυγδάλου παρά να ξεπετσιάζεις ζώα και να γεμίζει ο νεροχύτης αίμα.

Κι αν βαριέμαι που παίζει με 1000 που το πρόβλημα?

Μου το λένε και γυναίκες που τρέχουν σαν το Βέγγο (Μάιρη Παναγιωταρά εργαζόμενη μητέρα καλή νοικοκυρά .... :guitar1: )

Θέλω να διαθέτω χρόνο σε πράγματα που μου αρέσουν.......... και επιπλέον είμαι σε καλή φυσική κατάσταση να τα κάνω και όχι ράκος μετά από τη διεκπαιρέωση των υποχρεώσεων και καθηκόντων.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 01 Οκτ 2018, 12:24

doctormarkon έγραψε:
Δευ 01 Οκτ 2018, 10:15
Οι ψαγμένοι στα μεταφυσικά vegan έχουν ακριβώς την αντίθετη άποψη.
Ότι η νεκρή σάρκα ζώου και το αίμα προσελκύει "αρχοντόπουλα".
Το γνωρίζω και έχουν δίκιο διότι τα ζώα σφάζονται και ο φόβος
πριν πεθάνουν συσσωρεύει πολύ αρνητική ενέργεια...
Από την άλλη, υπάρχουν τρόποι να "καθαριστεί" το κρέας από αυτήν αργότερα.

Σε κάθε περίπτωση δεν υποστηρίζω σθεναρά την κρεοφαγία,
στο βαθμό που κι εγώ η ίδια την έχω μειώσει κάθετα (απλά δεν την έκοψα τελείως
ακριβώς επειδή έχω οξύ αναιμικό σύνδρομο κι όποτε την κόβω
παραπατάω χειρότερα)

απλά έδωσα και μια άλλη οπτική, που κατά τη γνώμη μου
πρέπει να συνυπολογίζεται και αυτή. Διαφορετικα είμαστε παραδομένοι
σε μονομερή οπτική που συχνα γίνεται δογματισμός.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 01 Οκτ 2018, 14:43

Δεν έχω αντίρρηση αλλά για την αναιμία δοκίμασε χυμό παντζάρι αν έχεις αποχυμωτή. Δοκίμασε σπανάκι.
Επειδή δεν είμαι φανατική κατά των γαλακτοκομικών κάνε την κλασσική σπανακόπιτα συχνά πυκνά και θα δεις μεγάλη διαφορά.

Έβαλα τη δική μου εμπειρία.
Όπως με είδες είμαι μια χαρά και καλύτερα από ποτέ.

Στην τελευταία συνάντηση είχα και "κατάκτηση".
Μόνο που μου έπεφτε κομματάκι ψηλός.
Δεν ήταν στα μέτρα μου το παιδί.
Ήταν από αυτούς που όταν τους συναντήσω σε ουρά στην τράπεζα ή στο Σούπερ Μάρκετ γίνομαι Λούης.
Η διαφορά ύψους με κάνει ρόμπα ξεκούμπωτη :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 01 Οκτ 2018, 14:55

Το σπουδαιότερο επιχείρημα ενάντια στο κρέας είναι η οξύτητα και οι τοξίνες.
Το δεύτερο είναι η δυσκοιλιότητα και το στούμπωμα που προκαλεί κυρίως σε όσους κάνουν καθιστική ζωή που συσσωρεύει επίσης τοξίνες.

Η αλκαλική διατροφή που είναι φρούτα και λαχανικά αποτοξινώνει.
Κάτω εδώ και ένα μήνα σταφυλοθεραπεία αλλά επειδή είμαι πολύ air bahal την έχω σπάσει άπιερες φορές.
Πρώτον γιατί πεινάω (ακόμα δεν ξεπέρασα την πείνα ενώ θα έπρεπε) και δεύτερον επειδή θα βγούμε βράδυ για φαί.
Για vegan μεζέδες εννοείται αλλά προχθές είχε και μία φέτα με ντομάτα και δεν άντεξα τσίμπησα ένα κομματάκι.

Υπάρχουν άνθρωποι που κρατάνε αυστηρή σταφυλοθεραπεία για 50 ή και 60 μέρες.
60 μέρες για πλήρη θεραπεία καρκίνου στο τελευταίο στάδιο με το ένα πόδι στον τάφο.

Για πλάκα έχω κάνει 3 μέρες νηστεία με σταφυλοχυμό Μοσχάτο περίπου 3 λίτρα χωρίς κανένα άλλο γεύμα.
Όμως τώρα προτιμώ να αντικαθιστώ γεύματα με σταφυλοχυμό και τρωω μικροποσότητες από κάτι άλλο
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”