![Εικόνα](https://i.gyazo.com/40ed6e88709dd078ddceadfa25f4c3df.png)
![Εικόνα](https://i.gyazo.com/70e7323de0a844824f1237793536ae57.png)
εδω το είπα https://youtu.be/YqhDIRbvcEY?t=1632ArELa έγραψε:Τα είπα απ'την αρχή που έγινε, χωρίς να τους ακούσω...
στο πρωτο λάιβ που μου κλειδωσαν οι παρανοϊκοί΄...
στο επόμενο επίσης το είπα και θα φέρω λινκ
στο επακριβές σημείο που το είπα...
αφελές είναι να μην διανοουμαστε τέτοια πιθανότητα.Είναι αρκετά αφελές να λέμε ότι οι αρχές γνώριζαν για τον εμπρησμό και αδράνησαν.Γιατί; Τι να πετύχουν;....
Το έργο ξαναπαίχτηκε πριν μία δεκαετία και ίσως έχει παιχτεί ακόμα πιο παλιά.Τα είπα απ'την αρχή που έγινε, χωρίς να τους ακούσω...
στο πρωτο λάιβ που μου κλειδωσαν οι παρανοϊκοί΄...
στο επόμενο επίσης το είπα και θα φέρω λινκ
στο επακριβές σημείο που το είπα...
το "οικόπεδο" Ελλάδα έχει φιλέτα που δεν πρέπει να μένουν
στα ανθρωπάκια...
είπαμε, πολλές οι ατζέντες... θυσίες, αποψίλωση ανθρώπων κι όχι δέντρων,
βωξίτες, σοκ και δέος, μπουλντόζες πριν θαφτούν νεκροί
και της Παναγιάς τα μάτια...βγήκαν!
Τιποτα δεν ξεχάσαμε. Αυτό ήταν πρώτο στη σκέψη μας...doctormarkon έγραψε:Ξεχάσαμε αν δεν κάνω λάθος και το "ματωμένο φεγγάρι" της 27ης Ιουλίου.
Ευχαριστούμε για το άρθρο Βασούλα! Απ' όσο έχω διαβάσει, αυτό εδώ του μαινόμενου θέλω να τονίσω:ArELa έγραψε:Eιναι τόσο δυνατό αυτό το άρθρο, που θα το βάζω αποσπασματικά
για να το διαβάσουμε όλοι.
απο εδω https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2 ... -1400.html
Γράφει ο Μαινόμενος
4-8-2018
Τις τελευταίες ημέρες έχουν γραφεί και ειπωθεί, για την τραγωδία του Ματιού, τα ποιο αντιφατικά πράγματα! Από τις κυβερνητικές δηλώσεις μέχρι τις αναρτήσεις των ιστολογίων κάθε φορά που βγαίνει μία ανακοίνωση ή μία ανάρτηση σε σάιτ, μετά από λίγο βγαίνει μια αντίθετη ανακοίνωση ή μία ανάρτηση με τελείως διαφορετική άποψη! Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να βγάλει κανείς συμπεράσματα παρά μόνο αν ταξινομήσει και αναλύσει όλο το υλικό που μπορεί να βρεί στο διαδίκτυο! Αυτό προσπαθώ να κάνω σε αυτό το άρθρο!
Ξεκινάμε με τα γεγονότα: Στις 4:45 το απόγευμα περίπου ξεκινάει η πυρκαγιά στην Νταού Πεντέλης με ανέμους δυτικούς μεταξύ 9 και 11 μποφώρ σε κάποιες ριπές, δλδ ταχύτητες στιγμιαία άνω των 100 χιλιομέτρων! Το σημείο εκκίνησης είναι ιδανικό για να στείλει το μέτωπο σε Βουτζά και Μάτι! Τα Σημεία που ξέσπασε και η ώρα έναρξης έχουν επιβεβαιωθεί από δορυφόρους με θερμικές κάμερες και από άλλα μέσα!
Σε πολλά σάιτ γίνεται λόγος για έναρξη της φωτιάς 12:30 το μεσημέρι ,όμως ,από ό,τι έχω καταλάβει αυτή είναι η ώρα έναρξης της φωτιάς στην Κινέτα και οι αρθρογράφοι τα μπερδεύουν!
Την ίδια στιγμή όλο το δυναμικό της πυροσβεστικής είναι απασχολημένο στην Κινέτα στην πυρκαιά των Γερανίων! Σε σχεδόν δύο ώρες, γύρω στις 7:00, ίσως και νωρίτερα οι φλόγες καίνε τα πρώτα σπίτια στον Βουτζά και τότε αρχίζει να γίνεται αντιληπτό στον κόσμο της περιοχής το μέγεθος του κινδύνου! Η πυροσβεστική και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας έπρεπε να είναι από πριν ενήμερες όμως μέχρι τότε δεν έκαναν τίποτα! Αεροπλάνα δεν είχαν έρθει ακόμα στην περιοχή παρόλο που απειλούνταν οικιστικός ιστός! Ο αρχηγός της πυροσβεστικής είπε αργότερα σε επίσημη δήλωση ότι στις 5:15 το απόγευμα δλδ 25 λεπτά μετά την έναρξη κινητοποιήθηκαν 22 οχήματα που βρίσκονταν στην περιοχή! Μετά άρχισε να μπερδεύει τα λόγια του! Δεν ξέρω τι να πιστέψω!
Η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού ήταν να κλείσουν την λεωφόρο Μαραθώνος και να μην αφήνουν τα αυτοκίνητα των κατοίκων του Βουτζά να διαφύγουν παρά μόνο όταν πλησίαζαν οι φλόγες! Ταυτόχρονα κάνουν το ίδιο με τα αυτοκίνητα που πάνε να φύγουν από το Μάτι τα οποία τα ξαναστέλνουν πίσω στα συνωστισμένα σοκάκια που πάνε προς την θάλασσα!! Την ίδια στιγμή αρχίζουν να καταφθάνουν οι πρώτοι εθελοντές τους οποίους τους αρνούνται την πρόσβαση για άγνωστους λόγους! Τους έλεγαν ότι δεν χρειάζεται να πάνε!
Την στιγμή που οι φλόγες απειλούν οικισμό ειδικά με τις τότε επικρατούσες συνθήκες προβλέπεται να δίνεται εντολή εκκένωσης! Υπεύθυνο όργανο για την έκδοση εντολής εκκένωσης είναι η νομαρχία στην οποία υπάγεται η διεύθυνση πολιτικής προστασίας και υπεύθυνος για την εκτέλεση της εκκένωσης είναι ο δήμος με βάση τα σχέδια που υποτίθεται ότι έχει καταρτίσει από πριν και υπάρχουν στα συρτάρια! Όπως γνωρίζουμε η εντολή δεν δόθηκε ποτέ και οι δημοτικές αρχές δεν πήραν από μόνες τους πρωτοβουλία αλλά από όσο γνωρίζουμε ούτε πίεσαν την νομαρχία για να το κάνει!
Επίσης από ό,τι φαίνεται δεν είχαν ούτε σχέδια εκκένωσης! Να σημειώσουμε ότι υπάρχει ένα σύστημα ειδοποίησης μέσω μηνύματος στο κινητό σε όλους όσους εντοπίσουν τα συστήματα κινητής τηλεφωνίας ότι βρίσκονται στην περιοχή! Το σύστημα υπάρχει από χρόνια και έχει δοκιμαστεί αλλά για κάποιον λόγο δεν χρησιμοποιήθηκε!
Από ό,τι γράφτηκε σε κάποιες εφημερίδες και σάιτ η πυροσβεστική ζήτησε να εκκενωθεί ο Βουτζάς και η περιφερειάρχης Δούρου αρνήθηκε με το σκεπτικό να μην πανικοβάλλουν τους πολίτες! Ο Τσίπρας μόλις ‘εφτασε και ενημερώθηκε είπε το ίδιο πράγμα! Μαζί του συμφώνησε και όλο το επιτελείο του! Έβαλαν την πολιτική σκοπιμότητα πάνω από τις ζωές του κόσμου! Και να σκεφτεί κανείς ότι εκείνη την ώρα ,ακόμα, οι πολίτες μπορούσαν να διαφύγουν με ίδια μέσα! Από την άλλη η διοίκηση της πυροσβεστικής δεν πίεσε περισσότερο παρόλο που ήξερε τι θα ακολουθούσε, δεν παραιτήθηκε κανείς τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ούτε βγήκαν στα ΜΜΕ να δικαιολογηθούν ότι εμείς τα είπαμε οι πολιτικοί δεν άκουσαν! Ελπίζω η εισαγγελέας που ανέλαβε να ερευνήσει την υπόθεση να είναι ενήμερη , για να επιρρίψει τις ευθύνες εκεί που πρέπει και να μην κουκουλώσει το θέμα!
Πριν συνεχίσω , να κάνω μια μικρή περιγραφή του τοπίου και της πολεοδομίας :Όσοι δεν έχετε επισκεφθεί το Μάτι δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=vz7Ni_c9MRA&t=302s Ο νέος Βουτζάς που βρίσκεται πάνω από την λ.Μαραθώνος στις πλαγιές και το μάτι που βρίσκεται κάτω από την Μαραθώνος προς την θάλασσα αποτελούν συνέχεια του πευκοδάσους της Πεντέλης! Τα σπίτια είναι χτισμένα κυριολεκτικά μέσα στο δάσος! Τα πεύκα είναι τεράστια 20-30 μέτρα ύψος συχνά αιωνόβια και πολύ πυκνά!
Οι κάτοικοι για λόγους προφανώς καλαισθησίας και σεβασμού προς το περιβάλλον δεν τα αποψίλωσαν, όταν έχτιζαν, με αποτέλεσμα τα δέντρα να εφάπτονται με τα σπίτια συχνά να τα σκεπάζουν κιόλας και στα στενά δρομάκια να σχηματίζουν αψίδες από επάνω τους! Είναι αυτό που λέμε η χαρά του εμπρηστή! Οι δρόμοι είναι στενοί συχνά γεμάτοι παρκαρισμένα αυτοκίνητα που εμποδίζουν την κυκλοφορία! Ευτυχώς που το συμβάν έγινε καθημερινή και όχι σαββατοκύριακο γιατί τότε θα εγκλωβίζονταν πολύ περισσότερος κόσμος!
Η περιοχή των κατασκηνώσεων και του θερέτρου των αξιωματικών, από την λ.Μαραθώνος ως την θάλασσα είναι στην πραγματικότητα ένα κομμάτι ατόφιου δάσους με ελάχιστα κτίσματα για τις ανάγκες των κατασκηνώτών! Ακόμα και η λ.Μαραθώνος που θεωρείται αντιπυρική ζώνη είναι μία λωρίδα πλάτους 30 μέτρων που στην περιοχή Ματιού- Αγ.Ανδρέα έχει και από τις δύο πλευρές της πανύψηλα πεύκα, τα οποία όταν καίγονται εκτοξεύουν, εύκολα, τα κουκουνάρια τους από την μία πλευρά στην άλλη και μάλιστα με ανέμους 100 χλμ/ώρα πηγαίνουν ως και 100 μέτρα μακριά. Οπότε μόνο ως αντιπυρική ζώνη δεν μπορεί να λειτουργήσει!
Είναι εγκληματικό να αναδασώνουν πάλι, με πεύκα, ειδικά κοντά σε οικισμούς! Υπάρχουν ένα σωρό δέντρα ανθεκτικά στην φωτιά που την καθυστερούν σημαντικά και διευκολύνουν αφάνταστα το έργο της πυρόσβεσης! Ο παραλιακός δρόμος είναι στενός δεν βλέπει στην θάλασσα γιατί υπάρχουν παραθαλάσσια οικόπεδα με σπίτια ή καταστήματα, τα οποία είναι τις περισσότερες φορές κολλημένα μεταξύ τους με πέτρινους φράχτες και σε λίγα σημεία αφήνουν στενούς διαδρόμους προς την θάλασσα κυρίως για πεζούς και σχεδόν πάντα με την παρουσία πυκνής βλάστησης! Οπότε όποιος παγιδευτεί στην παραλιακή έχει λίγες πιθανότητες να περάσει από τα φλεγόμενα σοκάκια στην θάλασσα!
συνεχίζεται...
Στα 3 βίντεο που έκανα μέχρι στιγμής γι'αυτό το θέμα (4 αν βάλουμε και το λάιβAquila έγραψε:Τί είναι αυτό που δεν δέχεται από αυτά που ρωτάμε εμείς μέρες τώρα;
Δεν ξέρω... Εμένα αυτό με χάλασε πολύ, στην κατά τ'αλλα ωραία αρθράκλα. Δεν λέω, ήταν όντως καλή.
Αλλά επειδή ειμαι άνθρωπος που ψάχνω αρκετά στις λεπτομέρειες, στην δική μου αντίληψη αυτός ο χλευασμός, αυτή η λεπτομέρεια, δεν μου κολλάει καλά...
Το είδε κι Ελληνας στο νταού πεντέλης ή στον βουτζά νομίζω,georgeelvismichael_ έγραψε:Είδα αυτό στην Καλιφόρνια σήμερα, τα δέντρα καίγονταν από μέσα προς τα έξω...
Τα λέει η Τεβάρες αυτα και όχι μονο...ακριβώς από το έγγραφο της ΝΑΣΑ...panicus έγραψε:Ας μην ξεχνάμε και το έγγραφο της ΝΑΣΑ, που κάνει αναφορά σε ενεργειακά όπλα ως εξής:
Page 45
Beam Weapons
Increasingly Prevalent