Ζαχαρια σόρυ αλλά αν γινει πόλεμος ΔΕΝ θα φτάσουμε στην άγκυρα και δεν υπάρχει λόγος να αναλωθούμε σε έναν τέτοιο σκοπο.zaxarias mytilinios έγραψε:Φαντάζεσαι να σκεφτόταν έτσι οι 10 που ξεκίνησαν τον αγώνα το 1821;OTTO έγραψε:Κι εγώ το παρατήρησα αυτό, ότι σαν να αυξήθηκε η συμμετοχή του κόσμου. Και συμφωνώ σε όλα, πλην ενός:
Με αυτό διαφωνώ κάθετα. Υπάρχει περίπτωση να μην κοστίσει ούτε μια ζωή το να φτάσουμε στην άγκυρα; Για μένα, μαθηματικώς αποκλείεται. Οπότε αν είναι να διαλέξω μεταξύ της ζωής και της άγκυρας, σόρρι παίδες, επιλέγω την ζωή. Δεν με ενδιαφέρει η άγκυρα, με ενδιαφέρει να μην πεθάνει ούτε ένας. Διότι η άγκυρα δεν είναι άμυνα. Είναι επίθεση ή έστω, αντεπίθεση.Τούρκε δώσε μας την ευκαιρία να φθάσουμε μέχρι την Άγκυρα.. σύντομα όμως γιατί έχω να εκπληρώσω και μια υπόσχεση στη σκύλα μου….
Φαντάζεσαι στις 6 το πρωί στο πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν της 28ης Οκτωβρίου 1940 οι Έλληνες να σκεφτόταν αν θα χυθεί αίμα;
Φαντάζεσαι οι φοιτητές της 1ης Μάη να σκεφτόταν ποίοι θα γυρίσουν πίσω ζωντανοί και ποίοι νεκροί;
Οι κατακτήσεις έχουν ΑΙΜΑ, κάποτε πρέπει να αποδεχτούμε ότι δεν ήρθαμε σε αυτόν τον κόσμο για να γίνουμε απλά τροφή στα σκουλίκια. Μας έφεραν οι πρόγονοι μας για να υπερασπισθούμε αυτά για τα οποία έδωσαν τη ζωή και την ψυχή τους. Κάθε μέρα τα τελευταία χρόνια τους προδίδουμε, τώρα μπροστά στην τουρκική απειλή πρέπει να φανούμε ΑΝΤΑΞΙΟΙ της ιστορίας μας.
Δεν είπα ΠΟΥΘΕΝΑ να πάμε να κάνουμε Πόλεμο με κανέναν, αλλά αν τύχει και μας κάνουν πόλεμο ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ και ακόμα πιο βαθιά αν χρειαστεί. Και ΝΑΙ τότε θα αξίζει να δώσω και τη ζωή μου, τι τώρα, τι αύριο από έμφραγμα ή καρκίνο ή αλτχαϊμερ... Ούτως ή άλλως η πορεία είναι ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ τουλάχιστον να ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΟΞΗ!!!
Και οχι η πορεία δεν ειναι προδιαγεγραμμένη. Ειναι ρευστή. Οπως τα πάντα στη ζωη.