Ως άτομο που έχω κόψει το κρέας αλλά του λείπει η γεύση έψαξα ενα φτηνο και θρεπτικό υποκατάστατο.
Κατέληξα στην φασολάδα. Οκ στα φασολια για την ακρίβεια. 21γραμμαρια πρωτεϊνης στα 100 γραμμάρια (εστω και αν της λείπουν τα αμινοξέα αλλα αν πιείς γάλα ή φας ψωμί ή ζυμαρικά ή σπόρια ή ρύζι στην διάρκεια της μέρας αλληλοσυμπληρώνονται).
Τα φασόλια έχουν ουδέτερη γεύση, οπότε αλλάζοντας την υφή μπορεις να κάνεις θαύματα.
Το πρώτο μου πείραμα για υποκατάστατο κρέατος ήταν οι φασολοκεφτέδες.
Το μίγμα.

Το μίγμα το φτιάχνω απο βρασμένα (και στραγισμένα) φασόλια στο μούλτι, με μπόλικο σκόρδο, λιγο λεμόνι, μαϊντανο (θα έβαζα και άνιθο αλλά δεν είχα σπίτι) κρεμύδι για οποιον θέλει, λίγη κονσερβα ψιλοκομμένα ντοματίνια ή ντοματα (χωρίς έξτρα ζουμι). Οταν ολο αυτο γινει στο μουλτι του βάζω και αλεύρι και το αφήνω κανα μισάωρο να κάτσει. μετά το πλαθω σαν κεφτέδες το αλευρώνω και το ψήνω σε ζεστό λάδι μέχρι να πάρει χρώμα σαν του κεφτέ.
Κάνει και για "κρεας" που συνοδεύει καποια ζυμαρικά ή και για χάμπουργκερ (ηταν γαμάτο :p ).
