κουραδόμαγκες και πρόβατα
- doctormarkon
- Επίτιμος

- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 347 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
κουραδόμαγκες και πρόβατα
Τον τελευταίο καιρό στο ίντερνετ μιλούν για τον Βαγγέλη.
Πολλά διάφορα και φλύαρα.
Και πάντα εκείνη η αναγωγή στο σεξ που γαμάει κάθε συζήτηση.
Αν ήταν ομοφυλόφιλος αν δεν ήταν κλπ. Δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτό.
Ήρθε και το περιστατικό με την κοπέλα που δεν ταίριαζε με το "πρότυπο" την κορόιδευαν και τους μαχαίρωσε.
Χθες στη συνάντηση είχαμε μια πολύ ωραία συζήτηση για το τι συμβαίνει στα σχολεία αλλά και τι παιδιά μεγαλώνουμε.
Το καλύτερο άρθρο που έχει γραφτεί για τα τελευταία γεγονότα είναι αυτό.
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2 ... st_38.html
Λέει ότι στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν δύο τρόποι διαπαιδαγώγησης.
Ο ένας είναι αυτός που οι γονείς απαιτούν από τα παιδιά να είναι ΠΡΩΤΑ να είναι μάγκες, να μην αφήνουν κανέναν να τους περάσει.
Ο άλλος είναι αυτός που οι γονείς λένε στο παιδάκι Μη μπλέξεις. Κοίτα τη δουλίτσα σου και μη μιλάς.
Αυτοί οι δύο κόσμοι κάποτε συναντιούνται και συγκρούονται και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία.
Τα αποτελέσματα όσοι έχουμε παιδιά τα ξέρουμε.
Ερώτηση κρίσεως.
Ανάμεσα σε αυτές τις δύο μεγάλες κατηγορίες που συγκρούονται και σαφώς υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία ποιοι είναι οι προτεινόμενοι τρόποι διαπαιδαγώγησης ή αντιμετώπισης των προβλημάτων του σχολείου?
Πολλά διάφορα και φλύαρα.
Και πάντα εκείνη η αναγωγή στο σεξ που γαμάει κάθε συζήτηση.
Αν ήταν ομοφυλόφιλος αν δεν ήταν κλπ. Δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτό.
Ήρθε και το περιστατικό με την κοπέλα που δεν ταίριαζε με το "πρότυπο" την κορόιδευαν και τους μαχαίρωσε.
Χθες στη συνάντηση είχαμε μια πολύ ωραία συζήτηση για το τι συμβαίνει στα σχολεία αλλά και τι παιδιά μεγαλώνουμε.
Το καλύτερο άρθρο που έχει γραφτεί για τα τελευταία γεγονότα είναι αυτό.
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2 ... st_38.html
Λέει ότι στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν δύο τρόποι διαπαιδαγώγησης.
Ο ένας είναι αυτός που οι γονείς απαιτούν από τα παιδιά να είναι ΠΡΩΤΑ να είναι μάγκες, να μην αφήνουν κανέναν να τους περάσει.
Ο άλλος είναι αυτός που οι γονείς λένε στο παιδάκι Μη μπλέξεις. Κοίτα τη δουλίτσα σου και μη μιλάς.
Αυτοί οι δύο κόσμοι κάποτε συναντιούνται και συγκρούονται και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία.
Τα αποτελέσματα όσοι έχουμε παιδιά τα ξέρουμε.
Ερώτηση κρίσεως.
Ανάμεσα σε αυτές τις δύο μεγάλες κατηγορίες που συγκρούονται και σαφώς υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία ποιοι είναι οι προτεινόμενοι τρόποι διαπαιδαγώγησης ή αντιμετώπισης των προβλημάτων του σχολείου?
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- doctormarkon
- Επίτιμος

Re: κουραδόμαγκες και πρόβατα
Υπάρχουν όμως και άλλοι τύποι συμπεριφορών που από τα χρόνια που πήγαινα εγώ σχολείο μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν επικροτούνται αλλά και καταδικάζονται παρ όλο που είναι οι πλέον υγιείς.
Το κοινωνικό παιδί που μαζεύει γύρω του άλλους, ο πλακατζής με το λεπτό χιούμορ που δεν προσβάλλει κάποιον, οι φιλίες και οι δυνατές παρέες που κρατάνε χρόνια, το παιδί που επαναστατεί ξεσηκώνει και κάνει θέμα τα κακώς κείμενα.
Όλες αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι χαρακτηριστικά του κουραδόμαγκα και του τσόγλανου αλλά ούτε και του "μη μπλέξεις"
Γιατί "μπλέκεις"
Παιδιά με τις παραπάνω συμπεριφορές παίρνουν 2-3 βαθμούς κάτω πάντα επειδή η συμπεριφορά τους δεν είναι τόσο συμβατική και αποδεκτή.
Δεν τιμωρούνται αλλά δεν είναι και ιδιαίτερα συμπαθείς.
Κι όμως δεν πέφτουν ποτέ θύματα εκφοβισμού ούτε γίνονται στόχος.
Η αρχιτεκτονική της τάξης, το σύστημα των βαθμών, η μύηση στον άκρατο ανταγωνισμό, στον ατομισμό που περνούν στο σχολείο και στο στρατό ή σε χώρους δουλειάς ευνοούν τέτοια φαινόμενα.
Το κοινωνικό παιδί που μαζεύει γύρω του άλλους, ο πλακατζής με το λεπτό χιούμορ που δεν προσβάλλει κάποιον, οι φιλίες και οι δυνατές παρέες που κρατάνε χρόνια, το παιδί που επαναστατεί ξεσηκώνει και κάνει θέμα τα κακώς κείμενα.
Όλες αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι χαρακτηριστικά του κουραδόμαγκα και του τσόγλανου αλλά ούτε και του "μη μπλέξεις"
Γιατί "μπλέκεις"
Παιδιά με τις παραπάνω συμπεριφορές παίρνουν 2-3 βαθμούς κάτω πάντα επειδή η συμπεριφορά τους δεν είναι τόσο συμβατική και αποδεκτή.
Δεν τιμωρούνται αλλά δεν είναι και ιδιαίτερα συμπαθείς.
Κι όμως δεν πέφτουν ποτέ θύματα εκφοβισμού ούτε γίνονται στόχος.
Η αρχιτεκτονική της τάξης, το σύστημα των βαθμών, η μύηση στον άκρατο ανταγωνισμό, στον ατομισμό που περνούν στο σχολείο και στο στρατό ή σε χώρους δουλειάς ευνοούν τέτοια φαινόμενα.
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος

- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 126 φορές
- Έλαβε Likes: 198 φορές
Παλιότερα δεν είχαμε περιστατικά τέτοιας έκτασης στα σχολεία και σε αυτές τις σχολές. Στο δικό μου τουλάχιστον,ναι μεν είχαμε κάποια πειράγματα αλλά όχι σε αυτό το σημείο.
Αυτή η περίπτωση κρύβει πολλούς οι οποίοι εμπλέκονται και δεν σίγουρα δεν θα την πληρώσει κανείς τους. Ως συνήθως.
Αυτή η περίπτωση κρύβει πολλούς οι οποίοι εμπλέκονται και δεν σίγουρα δεν θα την πληρώσει κανείς τους. Ως συνήθως.
-
Divine Sinner
Συγνωμη αλλα πως να μην γινει αναφορα στην σεξουαλικοτητα αν ενδεχεται να τον παρενοχλουσαν γι αυτοντον λόγο; και πως να μην γινει οταν η παρενοχληση με τετοια κινητρα τιμωρειται αυστηροτερα απο τον νομο;
- doctormarkon
- Επίτιμος

Η σεξουαλικότητα παίζει αλλά δεν μπορεί να γίνεται σημαία.
Αλλιώς θα πει ο άλλος.
Ωραία εγώ δεν είμαι ομοφυλόφιλος το παιδί μου δεν είναι οπότε τι με νοιάζει εμένα.
Να παν να κόψουν το λαιμό τους.
Αλλά όταν θα κυνηγήσουν ή θα βάλουν στόχο το παιδί του που έστω ΔΕΝ είναι. Δεν θα υπάρχει κανείς.
Είναι μία διαφοροποίηση αλλά δεν είναι η μόνη.
Δεν είναι το Α και το Ω για να δέχεται ένα παιδί ή ένας νέος διώξεις και πειράγματα.
Όπως έχω ξαναπεί ο ομοφυλόφιλος φιλόσοφος Michel Foucault σε όλο του το έργο μιλάει για τη φλυαρία που πέφτει γύρω από αυτό το ζήτημα.
Ή την αναγωγή των πάντων στο σεξ.
Ο Φουκώ ήταν πρωτίστως φιλόσοφος, κοινωνιολόγος, και μη συμβατικός συγγραφέας.
Κατά δεύτερο λόγο ομοφυλόφιλος.
Δεν το έκρυψε ποτέ γιατί αυτό απετέλεσε έμπνευση και σπίθα για το έργο του.
Αλλά δεν το έκανε σημαία.
Αντίθετα όπως έγραφε το σεξ πέρασε από την απόλυτη σιωπή στην απόλυτη φλυαρία και τα δύο είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Για το συγκεκριμένο τον Βαγγέλη δεν ξέρουμε αν ήταν η όχι.
Μπορεί να μην είχε καν σχέσεις ούτε με άντρες ούτε με γυναίκες και να μην είχε προσδιοριστεί ακόμα και αυτό θεωρείται διαφοροποίηση για ένα νέο 20 χρονών.
Δηλαδή να ανακαλύψουν ότι είναι παρθένος.
Και πάλι πειράγματα προπαντός αν προέρχεται από κοινωνίες που πάνε τα αγοράκια στα μπουρδέλα από τα 12 για να γίνουν.......άντρες.
Την άλλη κοπέλα την κορόιδευαν επειδή ήταν......"άσχημη" Δηλαδή δεν ανταποκρινόταν στο πρότυπο γυναίκας που έχουν κατασκευάσει οι διαμορφωτές του γούστου μας.
Και τράβηξε μαχαίρι.
Είτε είσαι ομοφυλόφιλος είτε όχι κάπου θα διαφέρεις από το πλήθος.
Όλοι διαφορετικοί είμαστε στο κάτω κάτω.
Μία διαφορά μπορεί σε κάποιον να γίνει στόχος πειραγμάτων και κοροϊδίας και σε κάποιον άλλον όχι.
Εξαρτάται πως το παίρνεις και πως το παίρνουν οι άλλοι.
Αλλιώς θα πει ο άλλος.
Ωραία εγώ δεν είμαι ομοφυλόφιλος το παιδί μου δεν είναι οπότε τι με νοιάζει εμένα.
Να παν να κόψουν το λαιμό τους.
Αλλά όταν θα κυνηγήσουν ή θα βάλουν στόχο το παιδί του που έστω ΔΕΝ είναι. Δεν θα υπάρχει κανείς.
Είναι μία διαφοροποίηση αλλά δεν είναι η μόνη.
Δεν είναι το Α και το Ω για να δέχεται ένα παιδί ή ένας νέος διώξεις και πειράγματα.
Όπως έχω ξαναπεί ο ομοφυλόφιλος φιλόσοφος Michel Foucault σε όλο του το έργο μιλάει για τη φλυαρία που πέφτει γύρω από αυτό το ζήτημα.
Ή την αναγωγή των πάντων στο σεξ.
Ο Φουκώ ήταν πρωτίστως φιλόσοφος, κοινωνιολόγος, και μη συμβατικός συγγραφέας.
Κατά δεύτερο λόγο ομοφυλόφιλος.
Δεν το έκρυψε ποτέ γιατί αυτό απετέλεσε έμπνευση και σπίθα για το έργο του.
Αλλά δεν το έκανε σημαία.
Αντίθετα όπως έγραφε το σεξ πέρασε από την απόλυτη σιωπή στην απόλυτη φλυαρία και τα δύο είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Για το συγκεκριμένο τον Βαγγέλη δεν ξέρουμε αν ήταν η όχι.
Μπορεί να μην είχε καν σχέσεις ούτε με άντρες ούτε με γυναίκες και να μην είχε προσδιοριστεί ακόμα και αυτό θεωρείται διαφοροποίηση για ένα νέο 20 χρονών.
Δηλαδή να ανακαλύψουν ότι είναι παρθένος.
Και πάλι πειράγματα προπαντός αν προέρχεται από κοινωνίες που πάνε τα αγοράκια στα μπουρδέλα από τα 12 για να γίνουν.......άντρες.
Την άλλη κοπέλα την κορόιδευαν επειδή ήταν......"άσχημη" Δηλαδή δεν ανταποκρινόταν στο πρότυπο γυναίκας που έχουν κατασκευάσει οι διαμορφωτές του γούστου μας.
Και τράβηξε μαχαίρι.
Είτε είσαι ομοφυλόφιλος είτε όχι κάπου θα διαφέρεις από το πλήθος.
Όλοι διαφορετικοί είμαστε στο κάτω κάτω.
Μία διαφορά μπορεί σε κάποιον να γίνει στόχος πειραγμάτων και κοροϊδίας και σε κάποιον άλλον όχι.
Εξαρτάται πως το παίρνεις και πως το παίρνουν οι άλλοι.
- doctormarkon
- Επίτιμος

Αντώνη. Και παλαιότερα υπήρχαν αλλά δεν τους έδινε κανείς σημασία.
Και όχι μόνο στο σχολείο αλλά και στο στρατό, στη γειτονιά στη δουλειά.
Επειδή διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά με βάση αυτά τα δύο πρότυπα συμπεριφορών ανάλογα με την οικογένεια που μεγαλώνουν.
Και να μην υπήρχε σε κάποιο σχολείο δυστυχώς υπήρχε σαν πιθανότητα ή δυνατότητα.
Ακόμα και αν δεν υπήρχε πως αντιδρούσαν οι καθηγητές σε συμπεριφορές που δεν είχαν σχέση με τα δύο κατεστημένα πρότυπα?
Δηλαδή πως αντιδρούν στις στενές φιλίες και παρέες που πάνε να δημιουργηθούν η δημιουργούνται μέσα στην τάξη?
Ίσως δεν είναι πολύ επιθυμητό να δημιουργούνται κλίκες και πηγαδάκια μεταξύ των μαθητών και πρέπει να ενθαρρύνονται και άλλα παιδιά που είναι μόνα να κάνουν παρέα.
Αλλά βλέπουμε ότι αν δημιουργηθούν πάνε να διαλύσουν την παρέα ή τη φιλία.
Οι γονείς που μεγαλώνουν με το πρότυπο ου μπλέξεις συνηθίζουν να λένε στα παιδιά τους ότι οι φίλοι είναι φίδια.
Οι γονείς που μεγαλώνουν με το πρότυπο του κουραδόμαγκα και εσύ είσαι ο πρώτος και πάλι ενθαρρύνουν τα παιδιά στο να είναι μόνα με περιστασιακές χρησιμοθηρικές φιλίες στις ο οποίες θα είναι αρχηγοί οποτε δεν πρόκειται καν για φιλίες.
Καταδικάζεται άμεσα ή έμμεσα η φιλία αλλά και κάθε συμπεριφορά αλληλεγγύης.
Παράδειγμα: Στο στρατό, κάποιος φίλος μου έλεγε, ότι πεινούσε και η μερίδα ήταν μικρή.
Παραπονέθηκε ότι η μερίδα ήταν μικρή και παραπονέθηκαν και άλλοι.
Πήγε να πει ότι η μερίδα είναι μικρή και πεινάει.
Και του απαντούν: Μόνο εσύ πεινάς ή πεινάνε και άλλοι?
Μήπως άκουσες να πεινάνε και άλλοι?
Όχι ΕΓΩ πεινάω μόνο.
Του έβαλαν και δεύτερη μερίδα και του είπαν να μην πει τίποτα σε κανέναν.
Αλλά αν παραπονιώταν εκ μέρους και άλλων θα έτρωγε φυλακή.
Μόνο ΕΣΥ αλλά μην πεις τίποτα σε κανέναν. Άσε τους άλλους να κουρεύονται.
Μύηση στην προσωπική λύση με γλύψιμο.
Το άτομο που είπε για τη μερίδα στο στρατό καταδίκαζε την πράξη του αλλά και τις πρακτικές των ανωτέρων.
Εβαλαν σε εμένα αλλά οι άλλοι πείναγαν και εγώ ψάρωσα και επιδίωξα λύση μόνο γι τον εαυτό μου. Έλεγε.
Έτσι μοιράζονται τα προνόμια στη δουλειά στο στρατό στην κοινωνία ακόμα και στα ιδρύματα όπως π.χ ψυχιατρεία. Παντού.
Προσωπικές λύσεις με ψίχουλα.
Εκεί εντάσσεται και η δουλειά με.....μέσον......βύσμα.....κλπ.
Εσύ θα βολευτείς λένε κάποιοι γονείς αλλά να μη μιλάς για άλλους Σσσσσσστ
Μην έχεις πολλά πολλά μην έχεις κουβέντες Σσσσστ.
Συνήθως στο δημόσιο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι μπήκαν έτσι.
Αλλά μπαίνοντας εκεί μέσα μυείσαι σε τέτοιες συμπεριφορές και πάλι.
Γιατί κι εκεί μοιράζονται προνόμια και οι τιμωρίες πιάνουν μόνο μερικούς.
Δεν υπάρχει χώρος που να μη συμβαίνει αυτό το φαινόμενο που αρχίζει από την.....κούνια και καταλήγει στον .......τάφο.
Και έχει δύο .......ποδάρια.
Το ένα είναι ο ατομικισμός. Κοίτα τον εαυτό σου και άσε τους άλλους να πνίγονται. Θα βολέψουμε εσένα αλλά να μη μιλάς και να μας έχεις ευγνωμοσύνη σκύψε το κεφάλι και σσσσστ μη μπλέκεις....σσσστ
Το άλλο ποδάρι είναι το πνίξιμο κάθε.............................."ατομικότητας". Παράδοξο αλλά ατομικισμός και ατομικότητα είναι δύο έννοιες πολύ διαφορετικές και στην περίπτωση που μιλάμε αντίρροπες και αντίθετες μεταξύ τους. Δηλαδή επιδιώκεται η "ομοιομορφία".
Οι ποδιές, το κούρεμα γουλί εν χρω και τα πηλήκια παλαιότερα στα χρόνια των πατεράδων και των παππούδων αυτό επιδίωκαν.
Την απόλυτη εξωτερική ομοιομορφία που γινόταν σιγά σιγά και εσωτερική.
Όχι μόνο να μη μιλάς αλλά και να μη διαφέρεις.
Να μη διαφέρεις σε τίποτα γιατί θα γίνεις στόχος.
Οι ποδιές και τα γουλιά εν χρω καταργήθηκαν αλλά η ομοιομορφία εσωτερικεύτηκε και έμεινε.
Ήταν απλά σύμβολα ομοιομορφίας και με την κατάργησή τους δεν σημαίνει ότι άλλαξαν πολλά.
Απλώς επιδιώκεται ομοιομορφία με πιο μουλωχτό τρόπο.
Και όχι μόνο στο σχολείο αλλά και στο στρατό, στη γειτονιά στη δουλειά.
Επειδή διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά με βάση αυτά τα δύο πρότυπα συμπεριφορών ανάλογα με την οικογένεια που μεγαλώνουν.
Και να μην υπήρχε σε κάποιο σχολείο δυστυχώς υπήρχε σαν πιθανότητα ή δυνατότητα.
Ακόμα και αν δεν υπήρχε πως αντιδρούσαν οι καθηγητές σε συμπεριφορές που δεν είχαν σχέση με τα δύο κατεστημένα πρότυπα?
Δηλαδή πως αντιδρούν στις στενές φιλίες και παρέες που πάνε να δημιουργηθούν η δημιουργούνται μέσα στην τάξη?
Ίσως δεν είναι πολύ επιθυμητό να δημιουργούνται κλίκες και πηγαδάκια μεταξύ των μαθητών και πρέπει να ενθαρρύνονται και άλλα παιδιά που είναι μόνα να κάνουν παρέα.
Αλλά βλέπουμε ότι αν δημιουργηθούν πάνε να διαλύσουν την παρέα ή τη φιλία.
Οι γονείς που μεγαλώνουν με το πρότυπο ου μπλέξεις συνηθίζουν να λένε στα παιδιά τους ότι οι φίλοι είναι φίδια.
Οι γονείς που μεγαλώνουν με το πρότυπο του κουραδόμαγκα και εσύ είσαι ο πρώτος και πάλι ενθαρρύνουν τα παιδιά στο να είναι μόνα με περιστασιακές χρησιμοθηρικές φιλίες στις ο οποίες θα είναι αρχηγοί οποτε δεν πρόκειται καν για φιλίες.
Καταδικάζεται άμεσα ή έμμεσα η φιλία αλλά και κάθε συμπεριφορά αλληλεγγύης.
Παράδειγμα: Στο στρατό, κάποιος φίλος μου έλεγε, ότι πεινούσε και η μερίδα ήταν μικρή.
Παραπονέθηκε ότι η μερίδα ήταν μικρή και παραπονέθηκαν και άλλοι.
Πήγε να πει ότι η μερίδα είναι μικρή και πεινάει.
Και του απαντούν: Μόνο εσύ πεινάς ή πεινάνε και άλλοι?
Μήπως άκουσες να πεινάνε και άλλοι?
Όχι ΕΓΩ πεινάω μόνο.
Του έβαλαν και δεύτερη μερίδα και του είπαν να μην πει τίποτα σε κανέναν.
Αλλά αν παραπονιώταν εκ μέρους και άλλων θα έτρωγε φυλακή.
Μόνο ΕΣΥ αλλά μην πεις τίποτα σε κανέναν. Άσε τους άλλους να κουρεύονται.
Μύηση στην προσωπική λύση με γλύψιμο.
Το άτομο που είπε για τη μερίδα στο στρατό καταδίκαζε την πράξη του αλλά και τις πρακτικές των ανωτέρων.
Εβαλαν σε εμένα αλλά οι άλλοι πείναγαν και εγώ ψάρωσα και επιδίωξα λύση μόνο γι τον εαυτό μου. Έλεγε.
Έτσι μοιράζονται τα προνόμια στη δουλειά στο στρατό στην κοινωνία ακόμα και στα ιδρύματα όπως π.χ ψυχιατρεία. Παντού.
Προσωπικές λύσεις με ψίχουλα.
Εκεί εντάσσεται και η δουλειά με.....μέσον......βύσμα.....κλπ.
Εσύ θα βολευτείς λένε κάποιοι γονείς αλλά να μη μιλάς για άλλους Σσσσσσστ
Μην έχεις πολλά πολλά μην έχεις κουβέντες Σσσσστ.
Συνήθως στο δημόσιο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι μπήκαν έτσι.
Αλλά μπαίνοντας εκεί μέσα μυείσαι σε τέτοιες συμπεριφορές και πάλι.
Γιατί κι εκεί μοιράζονται προνόμια και οι τιμωρίες πιάνουν μόνο μερικούς.
Δεν υπάρχει χώρος που να μη συμβαίνει αυτό το φαινόμενο που αρχίζει από την.....κούνια και καταλήγει στον .......τάφο.
Και έχει δύο .......ποδάρια.
Το ένα είναι ο ατομικισμός. Κοίτα τον εαυτό σου και άσε τους άλλους να πνίγονται. Θα βολέψουμε εσένα αλλά να μη μιλάς και να μας έχεις ευγνωμοσύνη σκύψε το κεφάλι και σσσσστ μη μπλέκεις....σσσστ
Το άλλο ποδάρι είναι το πνίξιμο κάθε.............................."ατομικότητας". Παράδοξο αλλά ατομικισμός και ατομικότητα είναι δύο έννοιες πολύ διαφορετικές και στην περίπτωση που μιλάμε αντίρροπες και αντίθετες μεταξύ τους. Δηλαδή επιδιώκεται η "ομοιομορφία".
Οι ποδιές, το κούρεμα γουλί εν χρω και τα πηλήκια παλαιότερα στα χρόνια των πατεράδων και των παππούδων αυτό επιδίωκαν.
Την απόλυτη εξωτερική ομοιομορφία που γινόταν σιγά σιγά και εσωτερική.
Όχι μόνο να μη μιλάς αλλά και να μη διαφέρεις.
Να μη διαφέρεις σε τίποτα γιατί θα γίνεις στόχος.
Οι ποδιές και τα γουλιά εν χρω καταργήθηκαν αλλά η ομοιομορφία εσωτερικεύτηκε και έμεινε.
Ήταν απλά σύμβολα ομοιομορφίας και με την κατάργησή τους δεν σημαίνει ότι άλλαξαν πολλά.
Απλώς επιδιώκεται ομοιομορφία με πιο μουλωχτό τρόπο.
- doctormarkon
- Επίτιμος

Ο Βαγγέλης για παράδειγμα επιμένουν τα μπλογκς ότι τα έπαθε όλα αυτά επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.
Αλλά μήπως επειδή ήταν αριστερόχειρας?
Παλαιότερα έδεναν το ένα χέρι το αριστερό στους αριστερόχειρες για να μάθουν να γράφουν με το....καλό χεράκι.
Ο αριστερόχειρας δεν γράφει μόνο με το αριστερό αλλά ενδέχεται να σέρνει πίσω του πολλές διαφοροποιήσεις από τη.....μάζα και να μη γίνεται στόχος για αυτή την ίδια διαφορά αλλά από τις άλλες που ενδέχεται να έχει που τον εμποδίζουν να ενταχθεί σε ένα κοπάδι προβάτων ακόμα και αν το θέλει ή έχει εκπαιδευτεί να το επιδιώκει.
Αλλά μήπως επειδή ήταν αριστερόχειρας?
Παλαιότερα έδεναν το ένα χέρι το αριστερό στους αριστερόχειρες για να μάθουν να γράφουν με το....καλό χεράκι.
Ο αριστερόχειρας δεν γράφει μόνο με το αριστερό αλλά ενδέχεται να σέρνει πίσω του πολλές διαφοροποιήσεις από τη.....μάζα και να μη γίνεται στόχος για αυτή την ίδια διαφορά αλλά από τις άλλες που ενδέχεται να έχει που τον εμποδίζουν να ενταχθεί σε ένα κοπάδι προβάτων ακόμα και αν το θέλει ή έχει εκπαιδευτεί να το επιδιώκει.
-
Divine Sinner
Η ομοφυλοφιλια δεν ειναι απλα σεξ. Οπως η ετεροφυλοφιλια μπορει κανονικοτατα να περιλαμβάνει και τον πνευματικο-εγκεφαλικο-συναισθηματικο ερωτα. Επισης οταν ομαδες καταπιεζονται αν προκειται γι αυτο δεν θα πρεπει να το αποκρύψουμε. Σορυ παιδια αλλα εχω φιλη τρανς που της πετανε πετρες στα τζαμια του σπιτιου της. Αν δηλαδη την βρουν δολοφονημενη θα πω οτι την δολοφονησαν ως μια ακομα γυναικα; ή θα πω οτι τα κινητρα ηταν πως ηταν τρανσεξουαλ; αν δεν ηταν θα της πετουσαν τις πετρες;
- promitheas14
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 13 φορές
- Έλαβε Likes: 20 φορές
Ντοκτορέσσα πολύ δυνατό τό κείμενο στό οποίο μάς παρέπεμψες http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2 ... st_38.html
Τό χρησιμοποίησα σέ ένα κείμενο πού έγραψα καί σέ ευχαριστώ. Ε μέρει δικαιώνει τήν διαίσθησή μου καί αυτά πού έγραφα εδώ, ότι κάναμε τό ζήτημα τού μπούλιγκ μόδα καί άλλοθι εξετάζοντάς το επιφανειακά.
Τό χρησιμοποίησα σέ ένα κείμενο πού έγραψα καί σέ ευχαριστώ. Ε μέρει δικαιώνει τήν διαίσθησή μου καί αυτά πού έγραφα εδώ, ότι κάναμε τό ζήτημα τού μπούλιγκ μόδα καί άλλοθι εξετάζοντάς το επιφανειακά.
Ὄποιος ἐλεύθερα συλλογᾶται, συλλογᾶται καλά.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Ρήγας Βελεστινλῆς
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Με καλύπτει η Δοκτορέσσα μας, δεν έχω περισσότερα να πω σ'αυτό το θέμα,
παρά μόνο ότι είναι ένα πολύ καλό τόπικ.
παρά μόνο ότι είναι ένα πολύ καλό τόπικ.
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- doctormarkon
- Επίτιμος

Και η ομοφυλοφιλία είναι επίσης μία διαφορά αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
Δεν αντιλέγω ότι δέχονται και εκείνοι πράξεις βίας.
Αλλά για το Βαγγέλη δεν ήταν σίγουρο ότι ήταν ομοφυλόφιλος.
Είπαμε ότι δέχονται βία ΚΑΙ οι ομοφυλόφιλοι.
Δεν είναι ανάγκη να το κρύβουμε όταν η βία στρέφεται ενάντιά τους.
Αλλά κάποιοι θα πουν ότι ΜΟΝΟ οι ομοφυλόφιλοι δέχονται πράξεις βίας.
Αν δεν είσαι και δεχτείς επιθέσεις θα αναγκαστείς να το κρύψεις και να σιωπήσεις για να μη σου βάλουν ταμπέλα για κάτι που δεν είσαι.
Αν είσαι δεν είναι ανάγκη να το κρύβεις.
Αλλά αν δεν είσαι γιατί να γίνεις με το ζόρι?
Δεν αντιλέγω ότι δέχονται και εκείνοι πράξεις βίας.
Αλλά για το Βαγγέλη δεν ήταν σίγουρο ότι ήταν ομοφυλόφιλος.
Είπαμε ότι δέχονται βία ΚΑΙ οι ομοφυλόφιλοι.
Δεν είναι ανάγκη να το κρύβουμε όταν η βία στρέφεται ενάντιά τους.
Αλλά κάποιοι θα πουν ότι ΜΟΝΟ οι ομοφυλόφιλοι δέχονται πράξεις βίας.
Αν δεν είσαι και δεχτείς επιθέσεις θα αναγκαστείς να το κρύψεις και να σιωπήσεις για να μη σου βάλουν ταμπέλα για κάτι που δεν είσαι.
Αν είσαι δεν είναι ανάγκη να το κρύβεις.
Αλλά αν δεν είσαι γιατί να γίνεις με το ζόρι?
-
Divine Sinner
Δεν ειναι θεμα καθαρα ομοφυλοφιλιας και δεν λενε ουτε καν τα ομο κινηματα κατι τετοιο. Καθε τι που διαφερει σε σχεση με την "νορμα" δεχεται πόλεμο. Ειτε εισαι ομοφυλοφιλος, ειτε τρανς, ειτε γυναικωτος, ειτε χοντρος, ειτε λιγνος, είτε πιο εξυπνος ,ειτε πιο χαζος ειτε με πεταχτα αυτια, ειτε πιο ζωηρος, ειτε πιο καλλιτεχνικος, ειτε πιο ρομαντικος ειτε πιο συνεσταλμενος, είτε φτωχός. η κοινωνια ειναι ενα κρεβατι του προκρουστη και αυτο πολεμαει το κινημα των τρανς και εκει ειναι η αντιθεση με το πραϊντ. Οτι οι αστοι γκεϋ προσπαθουν να πουν. κοιταξτε ειμαστε σαν εσας με τα αντρικα μας ρουχαλακια με τα μπλου τζην μας με τα μουσια μας κλπ. Οι τρανς λενε οχι παιδια μπορει καποιοι να ειναι σαν εσας αλλοι ομως δεν ειναι και ολοι εχουν θεση στην κοινωνια. δεν ειμαστε σαν εσας ειμαστε οπως ΕΙΜΑΣΤΕ και τελος.
- doctormarkon
- Επίτιμος

Τώρα συμφωνώ απολύτως. Υπάρχουν χιλιάδες χαρακτηριστικά που μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο επίθεσης λεκτικής ή ρατσιστικής.
Αλλά τελικά οι άνθρωποι δεν πρέπει να χαρακτηρίζονται από ένα πράγμα μόνο.
Το σύστημα όμως το ΕΝΑ χαρακτηριστικό το μεγεθύνει μέχρι αηδίας.
Για παράδειγμα εγώ κάποτε σιχαινόμουν τις παρελάσεις.
Καλά να γίνονται αλλά εγώ δεν γούσταρα να συμμετέχω τελευταία στη γραμμή και μόνη και να μας πετάνε πενηνταράκια και άλλα κέρματα.
Γιατί έπρεπε να μας μετράνε και να μας συγκρίνουν.
Ήμουν κοντή αλλά αυτό το χαρακτηριστικό γινόταν εμφανές μόνο λίγο πριν ή μετά τις παρελάσεις αλλά και στο μάθημα της γυμναστικής και όταν άρχιζαν τα κουταλομετρήματα.
Αρνιά είμαστε να μας μετράνε?
Τελείωσε το σχολείο και μαζί τελείωσαν και τα προβλήματα ύψους και τα πειράγματα.
Όχι δεν ψήλωσα αλλά έπαψε να είναι αυτό το κεντρικό χαρακτηριστικό έπαψαν τα μετρήματα και τα νούμερα.
Βγαίνουν κάτι "πλαστικοί" στην TV και λένε ότι μπορεί να κάνει πλαστική και ένα παιδάκι 7 χρονών που έχει πεταχτά αυτάκια για να μην το κοροϊδεύουν τα άλλα παιδιά στο σχολείο.
Και αν έχει πεταχτά αυτάκια τι έγινε?
Και θα μου πει κανείς ότι δεν μπορείς να σταματήσεις τα άλλα παιδιά να το πειράζουν.
Ένα τέτοιο παιδί με αυτιά που ξέρω τύχαινε να έχει πολύ ωραία μαλλιά ίσια σαν πράσα και λαμπερά.
Ευτυχώς που σήμερα ένα παιδί μπορεί να έχει όσο μακρυά μαλλιά θέλει.
Και δεν ήταν για να κρύψει το αυτιά αλλά για να τονίσει το ωραίο μαλλί. Τονίζει το πλεονέκτημα για να μη γίνεται αισθητό το μειονέκτημα.
Παλαιότερα που η ομοιομορφία ήταν επιβεβλημένη τα παιδιά με αυτιά είχαν πρόβλημα.
Όπου επιβάλλεται η ομοιομορφία και συνθλίβεται η ατομικότητα και η προσωπική επιλογή γεννιώνται καταστάσεις με πειράγματα και επιθέσεις.
Όσο για τους τρανσέξουαλ μερικοί από αυτούς εμφανίζονται σαν πανέμορφες γυναίκες κουκλάρες.
Κανείς από τους γείτονες δεν θα τους......ψάξει αν δεν τους ξέρει από παλιά.
Και μάλιστα εντελώς ΜΕΣΑ στις νόρμες που έχουν επιβάλλει οι διαμορφωτές του γούστου.
Συνήθως ψηλές χωρίς ......ψωμάκια με σώμα λαμπάδα.
Αλλά τελικά οι άνθρωποι δεν πρέπει να χαρακτηρίζονται από ένα πράγμα μόνο.
Το σύστημα όμως το ΕΝΑ χαρακτηριστικό το μεγεθύνει μέχρι αηδίας.
Για παράδειγμα εγώ κάποτε σιχαινόμουν τις παρελάσεις.
Καλά να γίνονται αλλά εγώ δεν γούσταρα να συμμετέχω τελευταία στη γραμμή και μόνη και να μας πετάνε πενηνταράκια και άλλα κέρματα.
Γιατί έπρεπε να μας μετράνε και να μας συγκρίνουν.
Ήμουν κοντή αλλά αυτό το χαρακτηριστικό γινόταν εμφανές μόνο λίγο πριν ή μετά τις παρελάσεις αλλά και στο μάθημα της γυμναστικής και όταν άρχιζαν τα κουταλομετρήματα.
Αρνιά είμαστε να μας μετράνε?
Τελείωσε το σχολείο και μαζί τελείωσαν και τα προβλήματα ύψους και τα πειράγματα.
Όχι δεν ψήλωσα αλλά έπαψε να είναι αυτό το κεντρικό χαρακτηριστικό έπαψαν τα μετρήματα και τα νούμερα.
Βγαίνουν κάτι "πλαστικοί" στην TV και λένε ότι μπορεί να κάνει πλαστική και ένα παιδάκι 7 χρονών που έχει πεταχτά αυτάκια για να μην το κοροϊδεύουν τα άλλα παιδιά στο σχολείο.
Και αν έχει πεταχτά αυτάκια τι έγινε?
Και θα μου πει κανείς ότι δεν μπορείς να σταματήσεις τα άλλα παιδιά να το πειράζουν.
Ένα τέτοιο παιδί με αυτιά που ξέρω τύχαινε να έχει πολύ ωραία μαλλιά ίσια σαν πράσα και λαμπερά.
Ευτυχώς που σήμερα ένα παιδί μπορεί να έχει όσο μακρυά μαλλιά θέλει.
Και δεν ήταν για να κρύψει το αυτιά αλλά για να τονίσει το ωραίο μαλλί. Τονίζει το πλεονέκτημα για να μη γίνεται αισθητό το μειονέκτημα.
Παλαιότερα που η ομοιομορφία ήταν επιβεβλημένη τα παιδιά με αυτιά είχαν πρόβλημα.
Όπου επιβάλλεται η ομοιομορφία και συνθλίβεται η ατομικότητα και η προσωπική επιλογή γεννιώνται καταστάσεις με πειράγματα και επιθέσεις.
Όσο για τους τρανσέξουαλ μερικοί από αυτούς εμφανίζονται σαν πανέμορφες γυναίκες κουκλάρες.
Κανείς από τους γείτονες δεν θα τους......ψάξει αν δεν τους ξέρει από παλιά.
Και μάλιστα εντελώς ΜΕΣΑ στις νόρμες που έχουν επιβάλλει οι διαμορφωτές του γούστου.
Συνήθως ψηλές χωρίς ......ψωμάκια με σώμα λαμπάδα.