Χορτοφαγία και Κρεοφαγία

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Φύλο: Γυναίκα
Επικοινωνία:

Re: Χορτοφαγία και Κρεοφαγία

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Σάβ 05 Ιούλ 2014, 04:22

alkinoos έγραψε:Η προσωπική άποψη από εμπειρία και παρατήρηση είναι ,πως όσο το λιγότερο τρώω, τόσο το σώμα τραβά στην ανηφόρα,λόγω χαμηλού βάρους.Και δεν εννοώ κέντρο βάρους :D Η ποσότητα τροφής συνδυάζεται αυστηρά μόνο με νερό,σχεδόν 3 λίτρα την ημέρα...

Υ.γ Δεν την συνιστώ σε άλλους,ενδέχεται να τους δημιουργεί παρενέργειες και λιποθυμίες :loco: :lol:
συμφωνώ.
μόνο νιώθω καλύτερα όταν μειώνω το φαΐ κι άλλο. πριν την συνάντηση έπαθα δυστυχώς μία σοβαρή αλλεργία και κατέληξα στα επείγοντα με ορούς.
περνούσα όμως μια εποχή χάρμα
ισορροπία προς μείωση γενικά της ποσότητας της τροφής και πολύ νερό.
έχανα κιλά χωρίς να νοιώθω καμμία ανάγκη να χλαπακιάσω κάτι

ένιωθα ευεξία και θέληση να γίνω και βέγκαν και θα γίνω.
δεν ξέρω τι να κάνω να βγουνε αυτά από το σύστημά μου

εννοώ οι οροί. και μετά πήρα ζιρτεκ κι ακόμα έχω πρόβλημα

η αλλεργία προκλήθηκε από ροκφορ πάνω σε ρυζογκοφρέτα με γλουτένη.
το ροκφορ δεν με πείραζε ούτε η γλουτένη
άρα κάτι άλλαξε με κάτι από τα δύο.

την γλουτένη πλέον την έχω σε μαύρη λιστα κι όποτε ξαναφαγα κάτι που είχε γλουτένη η αλλεργία άρχιζε πάλι οπότε πιστεύω πως είναι αυτή η αιτία.

μήπως ξέρει κανείς πως ξεφορτώνομαι αυτές τις ουσίες των ορών (κορτιζόνη δηλαδή);
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 05 Ιούλ 2014, 07:57

Το ροκφορ προκαλεί αλλεργίες και η ριζογκοφρέτα εκτός από ρύζι έχει και άλλα πράγματα μέσα άγνωστα στη διατροφή μας.
Οι αλλεργίες δεν έχουν σχέση από το αν μια διατροφή είναι υγιεινή ή όχι.
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αλλεργία στο σουσάμι στους ξηρούς καρπούς ή σε κάποιο συγκεκριμένο ξηρό καρπό.
Το τεστ δυσανεξίας είναι πολύ ακριβό.
Το καλύτερο τεστ που μπορείς να κάνεις μόνη είναι να τρως ένα πράγμα κάθε φορά με όσο το δυνατόν λιγότερη ποικιλία και ανακάτεμα τροφών.
Το καλοκαίρι προσφέρεται για αποτοξίνωση με φρούτα και λαχανικά.

Οι βίγκαν δεν αποφεύγουν τη γλουτένη. Αν ήταν έτσι τότε δεν θα έτρωγαν τίποτα.
Είναι μία ουσία που βρίσκεται παντού.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Σάβ 05 Ιούλ 2014, 11:33

Ντοκτορ, υπάρχει άλλο πρόβλημα, και πραγματικά τώρα πια δύσκολα μπορώ να φάω κάτι και να ξέρω πως δεν θα με πειράξει.
τα φυτοφάρμακα τα λιπάσματα είμαι σε αυτά αλλεργική, στην αρχή ήπιες αλλεργίες αλλά τον τσιτάρει τον οργανισμό και ύστερα γινεται επιρρεπής σε μεγάλες αλλεργίες
πχ φράουλες μετά τα 16 μου περίπου (τι άρχισαν να ρίχνουν σε αυτές τη δεκαετία του 80 αναρωτιέμαι) απέκτησα αλλεργία, έκανα ένα τεστ σε δημόσιο νοσοκομείο το τυπικό αυτό που σε κεντάνε στο χέρι, (ένας εκεί έλεγε πόσο τριτοκοσμική χώρα είμαστε για να έχουμε ακόμα αυτό το τεστ), σε αυτά που νόμιζα πως είχα αλλεργία δεν είχα

μου βρήκαν και δυσανεξία στη λακτόζη, αλλεργία στη σκόνη (δηλαδή πρέπει να μπω σε γυάλα;; ) κι αλλεργία στο σέλινο

μανιτάρια
φράουλες
αυγά

ήμουν μη αλλεργική.

σέλινο τρώω χωρίς να έχω πάθει ποτέ ως τώρα αλλεργία.

τα φάρμακα όσο μπορώ τα αποφεύγω γιατί κι εκεί με βαράει αλύπητα.
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Σάβ 05 Ιούλ 2014, 11:36

δηλαδή τυραννιέμαι από τα 16 με τροφικές αλλεργίες
και από τα 14 με φαρμακευτικές.

κι έχω δοκιμάσει τη μονοφαγία
τη χορτοφαγία
την κρεοφαγία
το μόνο που δεν έχω κάνει είναι η ωμοφαγία γιατί τρέμω, οι τροφές αν δεν μαγειρευτούν δεν φεύγει σε ικανό βαθμό το λιπασμα και το φυτοφάρμακο και εγώ λεφτά δεν έχω να πάρω πραγματικά βιολογικά προιόντα κι όχι μούφα.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 81 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Σάβ 05 Ιούλ 2014, 12:06

aftokaitoallo έγραψε:Ντοκτορ, υπάρχει άλλο πρόβλημα, και πραγματικά τώρα πια δύσκολα μπορώ να φάω κάτι και να ξέρω πως δεν θα με πειράξει.
τα φυτοφάρμακα τα λιπάσματα είμαι σε αυτά αλλεργική, στην αρχή ήπιες αλλεργίες αλλά τον τσιτάρει τον οργανισμό και ύστερα γινεται επιρρεπής σε μεγάλες αλλεργίες
πχ φράουλες μετά τα 16 μου περίπου (τι άρχισαν να ρίχνουν σε αυτές τη δεκαετία του 80 αναρωτιέμαι) απέκτησα αλλεργία, έκανα ένα τεστ σε δημόσιο νοσοκομείο το τυπικό αυτό που σε κεντάνε στο χέρι, (ένας εκεί έλεγε πόσο τριτοκοσμική χώρα είμαστε για να έχουμε ακόμα αυτό το τεστ), σε αυτά που νόμιζα πως είχα αλλεργία δεν είχα

μου βρήκαν και δυσανεξία στη λακτόζη, αλλεργία στη σκόνη (δηλαδή πρέπει να μπω σε γυάλα;; ) κι αλλεργία στο σέλινο

μανιτάρια
φράουλες
αυγά

ήμουν μη αλλεργική.

σέλινο τρώω χωρίς να έχω πάθει ποτέ ως τώρα αλλεργία.

τα φάρμακα όσο μπορώ τα αποφεύγω γιατί κι εκεί με βαράει αλύπητα.

Μιας και είσαι αλλεργική στα φυτοφάρμακα και στα λιπάσπατα δοκίμασε ,αν έχεις κτήματα, τον ζεόλιθο .
http://www.superfoods.gr/holistic_life/ ... %BF%CF%83/

Επίσης δοκίμασε και την σταφυλοθεραπεία/αμπελοθεραπεία για να καθαρίσουν τα έντερα και το στομάχι μιας και έχεις πολλές αλλεργίες.Πάρε από κάποιον γνωστό σου που δεν ραντίσει,αλλιώς να τα πλένεις πάρα πολύ καλά.
http://www.enter2life.gr/wp/950-stafylotherapeia.html
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 05 Ιούλ 2014, 12:38

Συνηθισμένες αλλεργίες.
Ο αδερφός μου έχει αλλεργία στα ζώα.
Αλλά έχουν τρία σκυλιά και πολλές γάτες.

Έκανε ομοιοπαθητική. Και τώρα δεν έχει πρόβλημα.
Η ομοιοπαθητική στις αλλεργίες είναι πολύ αποτελεσματική.
εξαλείφει το πρόβλημα εντελώς.

Εκτός αν πρόκειται για δυσανεξία σε κάποια τρόφιμα.
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έδωσε Likes: 13 φορές
Έλαβε Likes: 20 φορές

Δημοσίευση από promitheas14 » Σάβ 05 Ιούλ 2014, 14:32

aftokaitoallo έγραψε: το μόνο που δεν έχω κάνει είναι η ωμοφαγία γιατί τρέμω, οι τροφές αν δεν μαγειρευτούν δεν φεύγει σε ικανό βαθμό το λιπασμα και το φυτοφάρμακο και εγώ λεφτά δεν έχω να πάρω πραγματικά βιολογικά προιόντα κι όχι μούφα.
Δέν φεύγουν τά φυτοφάρμακα μέ τό μαγείρεμα! Πλύσιμο μέ χλιαρό νεράκι βοηθῶντας μηχανικά (τρίβουμε, δηλαδή, λίγο τήν ἐπιδερμίδα τοῦ φρούτου ἤ τοῦ λαχανικοῦ μέ τά χεράκια μας)
Ὄποιος ἐλεύθερα συλλογᾶται, συλλογᾶται καλά.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Σάβ 05 Ιούλ 2014, 18:58

δεν φεύγουν το ξέρω, είπα σε "ικανό βαθμό" ώστε να μην μου προκαλέσει αλλεργία, πχ μαρμελάδα φράουλα σπιτική μπορώ να φάω - φράουλες ωμές όσο καλά και να τις έχω πλύνει θα γεμίσω καντήλες.

δεν έχω κτήμα.

στο σπανάκι έχω επίσης αλλεργία, εκτός από το κατεψυγμένο δεν τολμώ να αγγίξω άλλο κι αυτό με επιφύλαξη.
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Σάβ 05 Ιούλ 2014, 19:03

θα φτιάξω ένα τόπικ κι όσοι αλλεργικοί προσέλθετε κι ίσως καλύτερα να μεταφερθούν εκεί γιατί μάλλον είναι οφφ τοπικ όσα λέω και μου απαντάτε με τις γνώσεις σας.
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 3 φορές

Δημοσίευση από ICAROS » Τρί 12 Αύγ 2014, 13:26

~ Ακραίο Επικοινωνιακό Φαινόμενο ~
Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
http://www.facebook.com/lpaliginis
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Τρί 12 Αύγ 2014, 15:42

Το προσπαθώ... :loco: Είμαι περιπου στο 90 % - 10 % εδώ και τρεις περιστροφές :D
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Τρί 12 Αύγ 2014, 18:18

τι προσπαθείς;

:) :?
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Τετ 13 Αύγ 2014, 23:39

Μ'αρέσει ο μπακαλιάρος σκορδαλιά και με μαύρο πιπέρι :loco:

Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Πέμ 14 Αύγ 2014, 00:06

αααααα ουδείς τέλειος. :)
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Kariatida » Σάβ 23 Αύγ 2014, 22:54

Τα τελευταία 7μισι χρόνια, με τη χορτοφαγία έχουμε μία σχέση on and off. Πότε τα βρίσκουμε, πότε τα σπάμε. Το ίδιο και με την αφαγία, αν και η σχέση μας πάει ακόμα πιο πίσω. Το σίγουρο είναι πως, όσο περνούν τα χρόνια διακρίνω αλλαγές στις γευστικές μου προτιμήσεις. Δεν πολυπλησιάζω τα βαριά φαγητά που λάτρευα πριν μερικά χρόνια όπως και, στον αντίποδα, φαγητά που πιο πριν δεν πλησίαζα, πλέον τα καταναλώνω σε άπειρες ποσότητες. Επίσης, όσο λιγότερο τρώω, τόσο περισσότερο συγκεντρώνομαι, και το ανάποδο. Απ' τα παράξενα του κόσμου :)
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Σάβ 23 Αύγ 2014, 23:03

Kariatida έγραψε:Επίσης, όσο λιγότερο τρώω, τόσο περισσότερο συγκεντρώνομαι, και το ανάποδο. Απ' τα παράξενα του κόσμου :)
Δεν είναι παράξενο αυτό..Όταν το στομάχι είναι γεμάτο "σπαταλάμε" περισσότερη ενέργεια κατά την χώνεψη,οπότε κουραζόμαστε και πιο εύκολα,μας πιάνει υπνηλία ,δεν είμαστε συγκεντρωμένοι όπως λες και δεν μπορούμε να δουλέψουμε μετά...Γι'αυτό και το γεύμα στην αρχαιότητα ήταν το απογευματινό,περίπου 4-5 ώρες πριν τον ύπνο,ενώ την ημέρα την έβγαζαν με ελαφρά γεύματα.

Επειδή δεν ακολουθώ αυτή τη διαδικασία..προτιμώ τα πολλά μικρό γεύματα ανά 3-5 ώρες

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 24 Αύγ 2014, 00:16

Το ανακάλυψα τυχαία όταν έδινα πανελλήνιες.
Δεν πλησίαζα φαγητό και δεν έτρωγα τίποτα μέχρι να δώσω εξετάσεις.
Δύο ώρες μετά την αποχώρηση από το εξεταστικό κέντρο έτρωγα.
Τότε δεν ήξερα γιατί συμβαίνει αυτό.
Όταν κάποιος μου έλεγε Φάε κάτι έστω και με το ζόρι μου ερχόταν να του ρίξω μπουνιά.

Αυτό το φάε κάτι έστω και με το ζόρι μεγάλη μαλακία.
Αν δεν πεινάς επειδή έχεις αγωνία και καίγεσαι ή επειδή έχεις κάτι σημαντικό να κάνεις ή επειδή έχεις άγχος και στενοχώρια απλά δεν τρως.
Αν φας έστω και με το ζόρι θα σου πέσει μολύβι στο στομάχι.
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Κυρ 24 Αύγ 2014, 11:50

τι τρώμε και τι πίνουμε σκέφτομαι σήμερα άνθρωποι και σκύλοι και γάτες δεν έχει σημασία

είμαστε τα πιο εμβολιασμένα ΖΑ του πλανήτη

πήχτρα στο εμβόλιο

και χθες έψαχνα τα πάντα όλα για τα εμβόλια σε παιδιά και σκυλιά γατιά.

είναι μεγάλη η βιομηχανία του ψεύδους και της απάτης κυρίες και κύριοι.

αποκλείεται ένας ανεξάρτητος ερευνητής ποτέ να γίνει ακουστός

η τελευταία ευκαιρία είναι το διαδίκτυο.

να μαθευτεί η αλήθεια πως κανένα εμβόλιο δεν δημιουργεί ανοσία σε καμμία ασθένεια και πως αυτά έχουν ως επί το πλείστον ζωντανούς ιούς και ουσίες που προκαλούν καρκίνο.

κι πας να αποφύγεις πχ το κρέας όχι για φιλοζωικούς λόγους αλλά γιατί τα γεμίζουν αντιβιοτικά και εμβόλια και τα ταΐζουν μεταλλαγμένα ή ακατάλληλες τροφές και λες θα γίνω χορτοφάγος κι εκεί τα μεταλλαγμένα δίνουν και παίρνουν.

ποιο το νόημα ερωτώ;

σε όλα αυτά ποιο το fucking point?

μόνο για φιλοζωικούς λόγους πχ εγώ δεν τρώω το κρέας όχι γιατί νομίζω πως "κέρδισα" σε κάτι ειδικά όταν κυκλοφορούν στο σώμα τα σκατά που του έβαλαν όταν ήμουν παιδί.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Κυρ 24 Αύγ 2014, 13:08

aftokaitoallo έγραψε: κι πας να αποφύγεις πχ το κρέας όχι για φιλοζωικούς λόγους αλλά γιατί τα γεμίζουν αντιβιοτικά και εμβόλια και τα ταΐζουν μεταλλαγμένα ή ακατάλληλες τροφές και λες θα γίνω χορτοφάγος κι εκεί τα μεταλλαγμένα δίνουν και παίρνουν.

ποιο το νόημα ερωτώ;

σε όλα αυτά ποιο το fucking point?
Εδώ υπάρχει μια ιστορία...ως αγρότης γνωρίζω μερικά πράγματα

Υπάρχει το υβρίδιο φυτό όπου ο σπόρος του είναι από φυσική εξέλιξη
και ανά περιόδους αλλάζει τη μοριακή του δομή.
Υπάρχει και η ανθρώπινη παρέμβαση..και αυτό υβρίδιο το λέμε
Το υβρίδιο που δημιουργεί ο άνθρωπος κατά τη παρέμβαση
είναι την επόμενη χρονιά ο σπόρος του φυτού να μην μπορεί να καλλιεργηθεί
..το αφήνουν δηλαδή στείρο για να αγοράζουμε τους σπόρους.

Το μεταλλαγμένο που αναφέρεις έχει να κάνει σχέση με παρέμβαση στο γενετικό υλικό του φυτού,
όπου εμφυτεύεται μύκητας για να καταπολεμηθεί άμεσα η ασθένεια.
...αντέχει επίσης στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Οπότε..
Με τα υβρίδια δεν υπάρχει πρόβλημα στην υγεία μας
.Με τα μεταλλαγμένα υπάρχει πρόβλημα μακροπρόθεσμα
.Μην αγοράζετε προιόντα απ'όπου να ναι..ακόμα κι'αν είναι φτηνά.
Εγώ κρατάω σπόρους κρεμμυδιού και σκόρδου..
Η τιμή του λευκού κρεμμυδιού λιανικώς είναι τρεις φορές πιο πάνω από το κρεμμύδι της Αιγύπτου.
Το ίδιο ισχύει και για το σκόρδο.Η Αρέλα γεύτηκε και είδε τη διαφορά :D

Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Κυρ 24 Αύγ 2014, 13:49

ναι καλά όλα αυτά για όσους μπορούν να τα κάνουν, εγώ δεν έχω την πολυτέλεια να φτιάξω το δικό μου περιβόλι και να προμηθευτώ σπόρους και να μάθω μετά όλα τα σχετικά.

καλά με την έννοια ότι έχεις μία σοβαρή πιθανότητα να ξεφύγεις από όσα σουλατσάρουν στο σώμα σου και ποτέ δεν θα φύγουν όσα μπήκαν με τα εμβόλια, όπως επίσης έχεις μία άλλη επίσης σοβαρή πιθανότητα να αντιμετωπίζεις αυτά που υπάρχουν στον αέρα που αναπνέεις και το νερό που πίνεις.

σε μικρότερο βαθμό έχω και εγώ τέτοιες σοβαρές πιθανότητες αποκλείοντας το κρέας και τρώγοντας όσο γίνεται πιο προσεχτικά διαλεγμένα αγροτικά προιόντα από λαικές της κακιάς ώρας.

το τι όμως στέλνει βαριές μορφές καρκίνου ή άλλες βαριές νόσους στην εποχή που ζούμε είναι ασαφές εξαιτίας των πολλών παραγόντων που υπάρχουν πλέον στο περιβάλλον μας. από σκόνη πλυντηρίου μέχρι υπερόπλα.

τι είναι αυτό στην τελική που αποτελεί ασπίδα γιατί δεν πρέπει να είναι μία σοβαρών πιθανοτήτων διατροφή, κάτι άλλο δυναμώνει αυτήν την ασπίδα.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Κυρ 24 Αύγ 2014, 16:45

aftokaitoallo έγραψε: τι είναι αυτό στην τελική που αποτελεί ασπίδα γιατί δεν πρέπει να είναι μία σοβαρών πιθανοτήτων διατροφή, κάτι άλλο δυναμώνει αυτήν την ασπίδα.
Δεν είναι ένα συγκεκριμένο...είναι πολλά διαφορετικά ,είναι συνδυασμός ,όπου όλα μαζί δημιουργούν την ασπίδα.Η ασπίδα αυτή δεν είναι του τύπου,την έφτιαξες και μετά δεν ασχολείσαι με αυτήν.Καθημερινά την συντηρείς ,τη δυναμώνεις και την μεγαλώνεις.

Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Κυρ 24 Αύγ 2014, 22:48

Santa Fe.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 25 Αύγ 2014, 07:52

Στόχος για κρεατοφάγους και χορτοφάγους είναι να διατηρούν τα ίδια κιλά που είχαν όταν ήταν 25 χρονών.

Αν δεν τα καταφέρνουν τότε κάτι πάει στραβά στη διατροφή τους.

Τα παραπανίσια κιλά στο τελευταίο που κάνουν κακό είναι η εμφάνιση.
Όλα τα κακά και ανάποδα εξαφανίζονται όταν το βάρος μειωθεί.
Πίεση ζάχαρο χοληστερίνη τριγλυκερίδια.

Η μητέρα μου το Μάρτη μπήκε επειγόντως στο νοσοκομείο με ισχαιμικό επεισόδιο κολπική μαρμαρυγή.
Επειδή τα φαγητά του νοσοκομείου δεν τα έτρωγε ούτε ο σκύλος έχασε βάρος.

Στο νοσοκομείο μετά από πολλές μετρήσεις της έδωσαν μια σακούλα χάπια περίπου 7 την ημέρα. Μετά από 5 κιλά που έχασε μέσα σε δύο μήνες (αν φας πολύ λίγο για 10 μέρες το ρεζερβουαρ στενεύει όπως όταν βάζεις δαχτυλίδι στο στομάχι) η ίδια καρδιολόγος του νοσοκομείου μείωσε τα φάρμακα σε δύο κουτιά βασικά και απαραίτητα για όσους πάσχουν από καρδιά.

Η διαμάχη μεταξύ χορτοφαγίας κρεοφαγίας δεν έχει βάση.
Μπορεί και ένας χορτοφάγος να είναι υπέρβαρος και να έχει προβλήματα υγείας.
Το θέμα δυσκοιλιότητα είναι το κατά της κρεοφαγίας όπως έδειχνε και το βιντεάκι για χορτοφάγα και σαρκοφάγα ζώα. Αλλά και αυτό συμβαίνει με την καθημερινή κρεοφαγία και σε μεγάλες ποσότητες.

Ποια είναι τελικά η σωστή ποσότητα?
Πιστεύω πολύ μικρότερη απ ότι νομίζουμε και μειώνεται με την ηλικία ενώ αντίθετα εμείς την αυξάνουμε με την ηλικία εφ όσον οι κοινωνικές μας σχέσεις περιστρέφονται περισσότερο γύρω από φαγητό απ ότι οι σχέσεις μας στα 25. Αν σε αυτό βάλουμε και την καθιστική ζωή τα κιλάκια έρχονται μοιραία.

Αν πας σε ένα εστιατόριο και παραγγείλεις τη...........σωστή ποσότητα θα σε αγριοκοιτάνε και θα λένε α το λεχρίτη τον τσιγκούνη τον Τσήπη .
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Δευ 25 Αύγ 2014, 13:35

δεν πάχυνα από το κρέας ούτε από την χορτοφαγία, κατάφερα να νικήσω τα γλυκά. έτρωγα τρεις σοκολάτες τομπλερόνε τη μέρα και πίτσες για βραδυνό από ένα κανονικό παιδί κατέληξα σχεδόν 93 κιλά μετά τις πανελλαδικές.

έκοψα τα γλυκά το ψωμί και τα βραδυνά κι άρχισα να χάνω. ύστερα πρόσεχα γενικά τα φαγητά με πολλά λιπαρά και έβαζα τη μισή ποσότητα μερίδας. έχασα όλα τα κιλά που είχα πάρει.

ξαναπήρα και έφτασα τα 84 όταν πάλι από κατάθλιψη έτρωγα παραπάνω από ότι έπρεπε όχι όμως γλυκά, τοστ τηγανιτές πατάτες πίτσες κλπ

ξέρω πως μέχρι τρεις διαιτες αντέχει ένας οργανισμός. σιγά σιγά αυτή τη φορά έχασα όλα τα κιλά κι είμαι όσα ήμουν 25 που είχα ήδη χάσει αυτά που πήρα μετά τις πανελλαδικές.

πλέον δεν με ενδιαφέρει καθόλου το θέμα "τι θα φάμε"

σε όλα υπάρχει μέτρο προς το "λιγότερο" κι όλα πάνε καλά.
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Δευ 25 Αύγ 2014, 13:37

και δεν το έκανα για την εμφάνιση ούτε την πρώτη ούτε την δεύτερη φορά, το έκανα γιατί δεν είναι η φτιασιά μου για πολλά κιλά και αρρώσταινα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”