Ασπαρτάμη: Γλυκιά κινδυνολογία

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Ασπαρτάμη: Γλυκιά κινδυνολογία

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 17 Αύγ 2014, 16:28

Απο: Σπύρος Κιτσινέλης
Πηγή: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ygeia&id=35214

Ο εθισμός μου με οδήγησε στην παρανομία σε μικρή ηλικία. Κυλικείο 10ου δημοτικού σχολείου Νέας Σμύρνης. Περίμενα πώς και πώς το διάλειμμα για να πάρω τη δόση μου. Μαχαίρι στην καρδιά όταν άκουγα ότι οι αγαπημένες παγωμένες μπομπονέλες με γεύση κόλας είχαν τελειώσει. Μια μέρα ξόδεψα όλο μου το χαρτζιλίκι εκεί. Ο εθισμός όμως έβαλε τον διάολο μέσα μου. Δεν άντεξα. Μαζί με τον διπλανό μου τον Κωστάκη κλέψαμε 50 δραχμές από το θρανίο του Λουκά. Πήρα τη δόση μου. Ο Λουκάς μας «έδωσε» στη δασκάλα και εκείνη φώναξε την άλλη μέρα τις μανάδες μας. Τι ντροπή Θεέ μου. Πόσο χαμηλά με είχε ρίξει η κόλα. Τα χρόνια πέρασαν… πήγα για σπουδές στην Αγγλία μαζί με τον Λουκά… πέρασαν και άλλα χρόνια… παντρεύτηκα μια φίλη του αδερφού του Κωστάκη…. αλλά και η αγάπη για την κόλα δεν έσβησε ποτέ. Είμαι σίγουρος πλέον ότι φταίνε εκείνες οι μπομπονέλες.

Επειδή τα αναψυκτικά εκτός άλλων έχουν και πολλές θερμίδες, εδώ και αρκετά χρόνια όποτε πίνω κόλα προτιμώ τα light προϊόντα. Η ασπαρτάμη που περιέχουν είναι κατά προσέγγιση 200 φορές γλυκύτερη από τη ζάχαρη όμως αποδίδει μόνο 4 θερμίδες ανά γραμμάριο. Γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιείται σε διάφορα τρόφιμα και προτείνεται η χρήση της στα άτομα που θέλουν να μειώσουν ή να διατηρήσουν το βάρος τους ή που έχουν σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης δεν συμβάλλει στη δημιουργία οδοντικής τερηδόνας επειδή δεν αποικοδομείται από τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας. Συντίθεται από δύο αμινοξέα (δομικά συστατικά των πρωτεϊνών), το ασπαρτικό οξύ και τη φαινυλαλανίνη και διασπάται πλήρως προς φαινυλαλανίνη, ασπαρτικό οξύ και μεθανόλη, τα οποία μεταβολίζονται ταχύτατα και δεν συσσωρεύονται στο αίμα.

Σιγά μην με άφηναν οι διατροφο-τρομοκράτες σε ησυχία. Ούτως ή άλλως αυτή η κατηγορία αναψυκτικών έχει δαιμονοποιηθεί περισσότερο από κάθε άλλη (Τρομο-κόλα φταίει για όλα). Σε αυτή την περίπτωση έρχονται να σου πουν ότι κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι αποφεύγοντας τη ζάχαρη και τις θερμίδες κάνεις ένα, έστω μικρό, καλό. Όχι, θα σου πουν ότι κάνεις μεγαλύτερο κακό στον εαυτό σου διότι η ασπαρτάμη που χρησιμοποιείται στα light προϊόντα είναι το γλυκό δηλητήριο που σε σκοτώνει ύπουλα και προκαλεί από σκλήρυνση κατά πλάκας μέχρι καρκίνο παντού. Βέβαια αν βασίζεσαι σε τυχαίους ιστοχώρους τότε σίγουρα θα έχεις πρώτης τάξεως υλικό για κίτρινη δημοσιογραφία και συνωμοσιολογία. Εγώ προτιμώ να εμπιστεύομαι τις πάμπολλες μελέτες και αναφορές σημαντικών οργανισμών και δεκάδων πανεπιστημιακών ομάδων.

Ας δούμε μερικά συμπεράσματα που έχουν δημοσιεύσει

Η ασπαρτάμη είναι ασφαλής και δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία, καταλήγει η αρμόδια Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (European Food Safety Authority, EFSA) της οποίας οι επιστήμονες έχουν αξιολογήσει περίπου 500 επιστημονικές έρευνες που αφορούν την ασπαρτάμη. Εξαιρούνται άτομα με το σπάνιο κληρονομικό μεταβολικό νόσημα φαινυλκετονουρία (PKU).
Σύμφωνα με πρόσφατη (2007) επισκόπηση του συνόλου των ερευνών από τους επιστήμονες 10 διαφορετικών πανεπιστημίων που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Critical Reviews in Toxicology, «δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η ασπαρτάμη είναι καρκινογόνος για τον άνθρωπο».
Το Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο των Η.Π.Α (US National Cancer Institute) και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. (U.S. FDA) έχουν καταλήξει ότι η ασπαρτάμη δεν είναι καρκινογόνος για τον άνθρωπο.

Κάποιες υποθέσεις για τις ανεπιθύμητες ενέργειες της ασπαρτάμης σχετίζονται με τα προϊόντα από τη διάσπαση (φαινυλαλανίνη, ασπαρτικό οξύ, μεθανόλη) ή την αποικοδόμησή της (δικετοπιπεραζίνη DKP). Όμως τα προϊόντα από τη διάσπασή της είναι συστατικά που περιέχονται σε πολλά συνηθισμένα τρόφιμα και δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Μία ανασκόπηση και λεπτομερής. περιγραφή των μελετών σε ανθρώπους και ζώα που διερεύνησαν τη μεταβολική τύχη των συστατικών της ασπαρτάμης έκαναν οι Magnuson et al σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Critical Reviews in Toxicology το 2007.

Για άλλη μια φορά ο κόσμος έχει μια σύγχυση. Δεκάδες επίσημοι οργανισμοί και πανεπιστήμια λένε εντάξει και άλλοι φωνάζουν κίνδυνος. Η κινδυνολογία πουλάει και επειδή πουλάει δεν θα σταματήσει ποτέ. Εκείνοι που θα φωνάζουν κίνδυνος θα είναι πάντοτε περισσότεροι διότι πολύ απλά είναι περισσότεροι αυτοί που δεν γνωρίζουν για το κάθε ειδικό θέμα και δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να κάνουν τον κόπο να βρουν αξιόπιστες πηγές. Θα ακούγονται επίσης πολύ περισσότερο διότι συνήθως η φωνή είναι ένας τρόπος που επιλέγουν οι άνθρωποι για να καλύψουν την έλλειψη στοιχείων. Γλυκιά αλλά όχι αμαρτία η ασπαρτάμη λοιπόν. Αμαρτία είναι να μην κρατάς το μέτρο...και να ντροπιάζεσαι στην τάξη στα οχτώ σου για μερικές μπομπονέλες!

Υ.Γ. Κλείνω τον πρώτο μου χρόνο στο protagon με αυτό το άρθρο. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για το διάβασμα και τα μηνύματά σας.
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 412 φορές
Έλαβε Likes: 315 φορές

Re: Ασπαρτάμη: Γλυκιά κινδυνολογία

Δημοσίευση από OTTO » Κυρ 17 Αύγ 2014, 17:58

Τους είναι τόσο δύσκολο να μας πουν το γιατί η ασπαρτάμη είναι ασφαλής; Θέλω μια πιο επιστημονική απάντηση και όχι απλά ότι τι είπε το εθνικό ινστιτούτο, ο ένας ή ο άλλος.

Η κινδυνολογία καλλιεργείται παρουσίας επικλήσεων στην αυθεντία. Ευχαριστώ.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
------------------------------------
~ ένα σκουπίδι που απλώς ονειροπολεί ~
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 17 Αύγ 2014, 18:04

Γιατι διασπαται σε στοιχεια που υπαρχουν στις συμβατικες τροφες ετσι κι αλλιως.
Δεν μπορεις να πεις κατι γιατι δεν ειναι καρκικογονο. αυτος που ισχυριζεται οτι ειναι πρεπει να μας πει ΓΙΑΤΙ ειναι.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 17 Αύγ 2014, 18:06

Ο ιδιος ο αρθρογραφος δεν χρειαζεται επικληση στην αυθεντία γιατί ειναι ο ίδιος

O Δρ Σπύρος Κιτσινέλης είναι φυσικοχημικός ερευνητής ενώ παράλληλα έχει δραστηριότητα στην επικοινωνία της επιστήμης. Έλαβε Μάστερ χημείας από το πανεπιστήμιο του Sheffield στην Μεγάλη Βρετανία και διδακτορικό στη φυσικοχημεία από το ίδιο πανεπιστήμιο. Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο πανεπιστήμιο Ehime της Ιαπωνίας και συνέχισε το ερευνητικό του έργο στα κεντρικά εργαστήρια της Philips στην Ολλανδία. Στην Ελλάδα έχει εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης σε ερευνητικό πρόγραμμα για το Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις, βιβλία, ευρεσιτεχνίες και συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια. Αυτή την περίοδο εργάζεται ως ερευνητής στο πανεπιστήμιο Paul Sabatier, στην Τουλούζη της Γαλλίας και είναι επισκέπτης ερευνητής στο πανεπιστήμιο Ehime της Ιαπωνίας. Ξεκίνησε να ασχολείται εντατικά με την επικοινωνία της επιστήμης στο ευρύ κοινό μετά την ανάδειξη του από επιτροπή και κοινό σε πρώτο νικητή στην Ελλάδα του διαγωνισμού επικοινωνίας της επιστήμης Famelab (2007) που διοργανώθηκε από το βρετανικό συμβούλιο υπό την αιγίδα του υπουργείου παιδείας. Από τότε γράφει και παρουσιάζει επιστημονικά θέματα στο ευρύ κοινό τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με διάφορους τρόπους που περιλαμβάνουν πανεπιστημιακά σεμινάρια, επιστημονικό θέατρο, ηλεκτρονικά περιοδικά, ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, συγγραφή και μεταφράσεις βιβλίων, ομιλίες, φεστιβάλ επιστημονικών ταινιών και παρουσιάσεις σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Tο βιβλίο του ‘The Art of Science Communication’ διανέμεται από τον οργανισμό επιστημονικής δημοσιογραφίας ScienceView.
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Κυρ 17 Αύγ 2014, 18:14

Divine Sinner έγραψε:Γιατι διασπαται σε στοιχεια που υπαρχουν στις συμβατικες τροφες ετσι κι αλλιως.
Αυτό είναι ενδιαφέρον και θα ήθελα περισσότερη επιστημονική εμβάθυνση.
Δεν μπορεις να πεις κατι γιατι δεν ειναι καρκικογονο. αυτος που ισχυριζεται οτι ειναι πρεπει να μας πει ΓΙΑΤΙ ειναι.
Άκυρο, διότι μιλάμε για τεχνητή ουσία. Αυτοί που την έφτιαξαν είναι οι μόνοι που πρέπει να φέρνουν αποδείξεις.
Divine Sinner έγραψε:Ο ιδιος ο αρθρογραφος δεν χρειαζεται επικληση στην αυθεντία γιατί ειναι ο ίδιος
Το "Η ασπαρτάμη είναι ασφαλής και δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία, καταλήγει η αρμόδια Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων" είναι επίκληση στην αυθεντία.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 17 Αύγ 2014, 18:17

Θελεις να κανεις review ολη την μεθοδολογια που χρησιμοποιησαν για να φτάσουν σε αυτο το συμπερασμα; Μηπως να παρεις και μαστερ χημειας πρωτα για να βεβαιωθεις οτι θα καταλαβεις τι θα σου πουν;
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 17 Αύγ 2014, 18:19

Σύμφωνα με πρόσφατη (2007) επισκόπηση του συνόλου των ερευνών από τους επιστήμονες 10 διαφορετικών πανεπιστημίων που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Critical Reviews in Toxicology, «δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η ασπαρτάμη είναι καρκινογόνος για τον άνθρωπο».
Δεκα πανεπιστημια αποφασισαν να συνωμοτήσουν; θες να δεις ολες τις ερευνες για να τις εγκρίνεις;
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 17 Αύγ 2014, 18:23

Σπύρος Κιτσινέλης έγραψε:Γλυκιά αλλά όχι αμαρτία η ασπαρτάμη λοιπόν. Αμαρτία είναι να μην κρατάς το μέτρο...και να ντροπιάζεσαι στην τάξη στα οχτώ σου για μερικές μπομπονέλες!
Τι λέει το άτομο! :shock: :lol:
Και μας τον έφερες ως ειδήμονα και αυθεντία, διακομιστή της ύψιστης αλήθειας;
Κιτσινέλης έγραψε:Το Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο των Η.Π.Α (US National Cancer Institute) και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. (U.S. FDA) έχουν καταλήξει ότι η ασπαρτάμη δεν είναι καρκινογόνος για τον άνθρωπο.
Ε, εντάξει, αφού το λένε αυτοί οι "επίσημοι" οργανισμοί που είναι τάτσι μίτσι κότσι και με φαρμακευτικές και με τη μονσάντο (που έβγαλε την ασπαρτάμη), μπορούμε
να κοιμόμαστε ήσυχοι και πανευτυχείς...

Όσο για σένα Φώτη... Μάλλον άρχισες σταυροφορία debunking των δεδομένων που κάποιοι κατατάσσετε στη συνωμοσιολογία, αλλά αυτή εδώ είναι ανόητη και θλιβερή, διότι δεν μιλάμε για θεωρίες συνωμοσίας, αλλά για ΓΕΓΟΝΟΤΑ συνωμοσίας... Κι αυτά αν δε σου γουστάρει να τα βλέπεις κατάματα, είναι οκ. Το να παλεύεις να κάνεις και άλλους να μην τα βλέπουν, είναι μάλλον άστοχο και δεν θα σου βγει.

Τέλος πάντων, μπορεί να μην είδες το προ αμνημονευτων χρόνων τόπικ εδώ
http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 82#p106782
κι αν το'χεις δει, μάλλον σου ξύνησε και προτίμησες να αποδεχτείς και να υιοθετήσεις τις εξυπνολογίες του κάθε απεγνωσμένου αναζητητή και διακομιστή των ψευτοεφησυχασμών, γιατί προφανώς αυτοί σας κάνουν να νιώθετε πως όλα
είναι καλά και άγια στον πλανήτη γη.

Το να κάνεις ένα google search σε αγγλόφωνα σάιτς
να δεις τι σημαίνει ασπαρτάμη, αντί να μας παρουσιάζεις Έλληνες με τραγική
ελλειμματική ενημέρωση, (κοινώς δεν ξέρουν την τύφλα τους) ούτε σου πέρασε απ'το μυαλό να υποθέσω... Δεν θα εκπλαγώ αν και στο τόπικ περί ψεκασμών μας φέρεις τον κάφρο που μας αναλύει με τη λογική της πεντάρας πως δεν είναι χημικοί ψεκασμοί, αλλά "εξατμίσεις" , διότι όσοι απο μας τα δεχόμαστε και τα έχουμε ερευνήσει αυτά, είμαστε μαζόχες και γουστάρουμε
να θεωρούμε τα πάντα γύρω μας δηλητήρια, για να'χουμε να λέμε...
Πάντως τον κάφρο μην κάνεις τον κόπο να τον φέρεις, τον έχουμε ήδη φέρει εμείς
μαζί με άλλες... αυθεντίες εν Ελλάδι...

Σε ό,τι με αφορά, αυτό το τόπικ είναι απ'τα πιο ψευδή, πιο άχρηστα και
πιο ανενημέρωτα που έχω δει γενικότερα στο νετ, και ειδικότερα στο χώρο μας.
Είναι θλιβερό, αλλά το ότι κάποιοι γουστάρουν να το παίζουν άνετοι, και να απαξιώνουν όσους την ψάχνουν ως συνωμοσιολόγους, είναι μια πραγματικότητα
που δυστυχώς παίζει, και ειδικά στην Ελλάδα, (τη χώρα των εξυπνάκηδων σήμερα, σε καμία περίπτωση των ευφυών) παίζει χοντρά.

Τέλος πάντων, αρκετή ενέργεια και μελάνη ανάλωσα σε μαλακίες.
Χθες άκουσα κι από μια φίλη της κόρης μου, που ενώ είδε το βίντεο για το gardacil και της έδωσα κι άλλα στοιχεία, πήγε και έκανε το εμβόλιο.
Ε, όποιος θέλει να βλάψει τον εαυτό του, είναι ελεύθερος να το κάνει.
Εγώ το μόνο που μπορώ να πω σε τέτοια άτομα, είναι you have been warned...
κι από εκεί και πέρα, η ευθύνη δική τους. Και σε αυτούς που συμπορεύονται
με τον κ. Κιτσινέλη, τι άλλο μπορώ να πω εκτός από: Γουστάρετε να καταπίνετε ασπαρτάμη; Ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα...
by all means... γλυκαθείτε έτσι, αφού έτσι γουστάρετε...

εδώ ο Άλεξ μιλάει από το 4:50 και μετά για την ασπαρτάμη.
Αλλά όσοι γουστάρουν τους ψευτοεφησυχασμούς δε χρειάζεται να το δουν.

Κάποιοι λένε ignorance is bliss... ότι το να αγνοείς-να μη γνωρίζεις-να'σαι ανενημέρωτος, είναι ευλογία. Οι μη γνώστες λοιπόν, ευλογημένοι.
Οκ, έχει μία βάση αυτό...
Ομως...
Αυτούς που έχουν δει πληροφορίες-ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και τις απορρίπτουν ή προσπαθούν
να τις ακυρώσουν για το όποιο προσωπικό τους ουγκ, δεν ξέρω πώς να τους χαρακτηρίσω και καλύτερα να μην το επιχειρήσω .

Άντε γεια, απογευματιάτικα με τις αυθεντίες της συμφοράς.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Κυρ 17 Αύγ 2014, 18:29

Divine Sinner έγραψε:Θελεις να κανεις review ολη την μεθοδολογια που χρησιμοποιησαν για να φτάσουν σε αυτο το συμπερασμα; Μηπως να παρεις και μαστερ χημειας πρωτα για να βεβαιωθεις οτι θα καταλαβεις τι θα σου πουν;
Οφείλουν να δίνουν στο λαό τις επιστημονικές εξηγήσεις και μεθοδολογίες τους, κι από κει και πέρα όσοι έχουν τις γνώσεις θα καταλάβουν, όσοι δεν καταλαβαίνουν δεν θα μπορούν να πουν και πολλά. Η πληροφορία όμως οφείλει να είναι ανοιχτή προς τον κόσμο.

Και ναι, μέσα στο λαό υπάρχουν πολλοί χημικοί κλπ.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Κυρ 17 Αύγ 2014, 18:31

Divine Sinner έγραψε:Δεκα πανεπιστημια αποφασισαν να συνωμοτήσουν; θες να δεις ολες τις ερευνες για να τις εγκρίνεις;
Το ξέρω; Έχω αποδείξεις για το αντίθετο; Άρα υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να συνωμοτήσουν. Γι αυτό φωνάζω πως πρέπει να στοιχεία να είναι διαθέσιμα προς όλους, οπότε δικόμας πρόβλημα αν δεν καταλαβαίνουμε λόγω έλλειψης γνώσεων χημείας όπως είπες. Στο χέρι μας θα είναι να απευθυνθούμε σε δικούς μας χημικούς, ή να μάθουμε τις χημείες και να κρίνουμε μόνοι μας.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 17 Αύγ 2014, 18:32

παρεμπιπτόντως... Από το 2003 μέχρι το 2008 που έμαθα τι εστί ασπαρτάμη και ΠΩΣ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ (που δεν μας εξήγησε-μάλλον δε γνωρίζει ο κύριος αυθεντίας-περιορίστηκε στη σύνθεση αλλά στο ΠΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ αγρόν ηγόρασε) έπαιρνα ασπαρτάμη στον καφέ μου, αγόραζα τσίχλες με ασπαρτάμη, καραμέλες με ασπαρτάμη, αναψυκτικά με ασπαρτάμη κι ένα σωρό τυποποιημένα κέρατα με ασπαρτάμη. Το ότι ο καρκίνος μου ενεφανίσθη το 2008, είναι εντελώς τυχαίο και συμπτωματικό κατά τις αυθεντίες σαν τον κ. Κιτσίνη...

Βέβαια όλος ο ΨΑΓΜΕΝΟΣ κόσμος ΓΝΩΡΙΖΕΙ για την ασπαρτάμη και πλείστοι όσοι την έχουν κόψει οριστικά και αμετάκλητα απ'τη ζωή τους, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΗ ΣΤΕΒΙΑ ΤΩΡΑ.
Πες το κι αυτό του κυρίου Κιτσίνη, γιατί η... αυθεντία του έχει μείνει κάτι χρονάκια πίσω.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Κυρ 17 Αύγ 2014, 18:37

ArELa έγραψε:Κάποιοι λένε ignorance is bliss... ότι το να αγνοείς-να μη γνωρίζεις-να'σαι ανενημέρωτος, είναι ευλογία. Οι μη γνώστες λοιπόν, ευλογημένοι.
Οκ, έχει μία βάση αυτό...
Δεν ξέρω αν ο στρουθοκαμηλισμός είναι ευλογία, αλλά ξέρω ότι αφορά ζώα, όχι ανθρώπους.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 17 Αύγ 2014, 19:34

Περιμενε ρε βικυ. απο ποτε οταν μπαινω σε εναν διαλογο νομιμοποιουμαι να πω. Εε ξερεις δεν εχω στοιχεια η εχω αλλα κανω ναζια οπότε μπες ΕΣΥ στο γκουγκλ ή σε αγγλοφωνα σαϊτς για να βρεις στοιχεια που θα επιβεβαιωνουν ΕΜΕΝΑ και την δικια μου επιχειρηματολογία.
Σορυ αλλα εγω θα κανω την ερευνα σου;
αν εχεις στοιχεία ρίξτα στο τραπεζι.
Περιεργο που σε πειραξε το οτι είναι Έλληνας. μαλλον δεν διαβασες το βιογραφικο του. για την ακριβεια θα επρεπε να νιωθεις περηφανη που ειναι Ελληνας ο συγκεκριμενος και ειναι διακεκριμενος επιστήμονας στο εξωτερικό.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 17 Αύγ 2014, 19:36

Και με την ιδια λογικη θα στο αντιστρέψω. Ψαξε εσυ στο γκουγκλ να δεις οτι εχω δικιο. αντε να δουμε τι ακρη θα βγάλουμε.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 81 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Κυρ 17 Αύγ 2014, 21:11

γλυκό - ξινό - πικρό - αλμυρό

Πάλι θα τα λέμε :dunno: :loco:

Μακριά από τα γλυκό και από οποιοδήποτε συνθετικό του
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
yiotis
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 4 φορές

Δημοσίευση από yiotis » Κυρ 17 Αύγ 2014, 21:30

Και που ειναι δημοσιευμενο το αρθρο του πιστημονα , στου Θεοδωρακη. Εγγυηση.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 17 Αύγ 2014, 22:06

Για την ουσια του άρθρου έχεις να πεις τίποτα;
Εικόνα

πες μου δηλαδη ποιες ιστοσελιδες σε βολευουν για να φέρνουμε άρθρα μόνο απο κει.
Άβαταρ μέλους
yiotis
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από yiotis » Δευ 18 Αύγ 2014, 03:25

Εγω τι να πω για την ουσια του αρθρου παραπανω , τα ειπαν ολα οι προηγουμενοι , αν εσυ επιμενεις τι να κανουμε αλλο.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 18 Αύγ 2014, 03:27

Ε οπότε μπηκες να πεις ποσο κακος ειναι ο θεοδωράκης
Άβαταρ μέλους
yiotis
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από yiotis » Δευ 18 Αύγ 2014, 03:48

Μπηκα να πω πως η προπαγανδα γινεται απο συγκεκριμενα καναλια , ενα απο αυτα ναι ειναι και ο Θεοδωρακης.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 18 Αύγ 2014, 04:07

Αν μπορεις να αποδειξεις οτι ειχε κινητρο να προπαγανδισει κανενα προβλημα απο μενα.
Άβαταρ μέλους
yiotis
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από yiotis » Δευ 18 Αύγ 2014, 04:46

Δεν εχω να αποδειξω τιποτε , ο καθενας μας βλεπει παρακολουθει και κρινει .
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 18 Αύγ 2014, 07:23

Divine Sinner έγραψε:Περιμενε ρε βικυ. απο ποτε οταν μπαινω σε εναν διαλογο νομιμοποιουμαι να πω. Εε ξερεις δεν εχω στοιχεια η εχω αλλα κανω ναζια οπότε μπες ΕΣΥ στο γκουγκλ ή σε αγγλοφωνα σαϊτς για να βρεις στοιχεια που θα επιβεβαιωνουν ΕΜΕΝΑ και την δικια μου επιχειρηματολογία.
(1)Σορυ αλλα εγω θα κανω την ερευνα σου;
αν εχεις στοιχεία ρίξτα στο τραπεζι.

(2)Περιεργο που σε πειραξε το οτι είναι Έλληνας. μαλλον δεν διαβασες το βιογραφικο του. για την ακριβεια θα επρεπε να νιωθεις περηφανη που ειναι Ελληνας ο συγκεκριμενος και ειναι διακεκριμενος επιστήμονας στο εξωτερικό.
1/ εγώ αγοράκι μου την έρευνά μου την έκανα - ο Άλεξ μου'δωσε το ερέθισμα να την κάνω, γι'αυτό έδωσα και το βίντεο- και τα στοιχεία μου τα'ριξα στο τραπέζι ΗΔΗ με το λινκ του τόπικ που άνοιξα το 2010...
Κι επειδή όχι μόνο "δε θυμάσαι" πως συμμετείχες σ'αυτό, αλλά ούτε καν πήγες
κατά κει σήμερα για να δεις την έρευνά μου, τη δίνω ακόμα πιο συγκεκριμένα,
στο ποστ μου εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 17#p106817
στην τελευταία παράγραφο του οποίου είχα δώσει κι ένα ρημαδολινκ... ήτοι αυτό:
http://todayyesterdayandtomorrow.wordpr ... -bacteria/

όπως είχα δώσει και τη μελέτη του δρα. Μπλέιλοκ (αν θες αυθεντίες, πάρε κι αυτόν, που είναι όντως αυθεντία με τα όλα του, κι όχι "αυθεντία" με περγαμηνές της πλάκας) που "ξετίναξε" την ασπαρτάμη στα εξ ων συνετέθη εδώ http://www.wnho.net/blaylock_blasts_aspartame.htm

τα 2 αυτά λινκς, επιβεβαιώνουν στο έπακρο αυτά που έλεγε ο Άλεξ στο
συγκεκριμένο βίντεο το οποίο δεν είδες παρά το γεγονός ότι είναι
μεταφρασμένο...Κι αφού δεν είδες ούτε αυτό δεν είχα καμία αυταπάτη πως θα'βλεπες τα λινκς...

αν ο κύριος που μας έφερες εδώ ως... αυθεντία , αλλά κι εσύ μαζί του, έχετε ελλειμματικά αγγλικά και αδυνατείτε να κατανοήσετε ή να συνυπολογίσετε τα παρουσιαζόμενα, λυπάμαι αλλά δε θα κάθομαι να μεταφράζω τα δεδομένα/αυτονόητα για κανέναν έξυπνο που παραβλέπει έρευνες, στοιχεία και δεδομένα που παρουσιάστηκαν εμπεριστατωμένα προ επταετίας, κι έρχονται τώρα με υφάκια 100 καρδιναλίων και μπούρδες ψευτο-εφησυχασμών.
Και με τις μπούρδες δε θα είχα ασχοληθεί καν, αν δεν έπαιρναν κοσμάκη στο λαιμό τους. Κι επειδή δε μπορώ να σχολιάσω στο συγκεκριμένο σάιτ με τις αηδίες που ζητάει προκειμένου να ανεβάσεις σχολιασμό (τον οποίο αμφιβάλλω αν θα τον εμφανίσουν κιόλας) θα ξεμπροστάσω αυτή την αρθράκλα της... αυθεντίας στο φάτσα μπουκ, (ευχαριστώ που έφερες και λινκ με την αρθράκλα του κώλου) μπορεί και μέσα από βίντεο που κάποια στιγμή θα αξιωθώ να φτιάξω, για να κάνω το καθήκον μου απέναντι σε αυτούς που διαβάζοντάς τον θα μασήσουνε...όπως μασάνε πολλοί σ'αυτά που λένε οι... "ειδικοί" και "αυθεντίες του τύπου Κιτσίνη.... Κι αν (έχοντας δει την άλλη όψη του νομίσματος) εξακολουθούν να προτιμούν /επιλέγουν τις μπούρδες εφησυχασμού δικαίωμά τους. Δε θα μπορούν να πουν όμως, ότι δεν προειδοποιήθηκαν...

2/ απεναντίας, θλίβομαι βαθύτατα που είναι Ελληνας. Από τους Έλληνες περιμένω σπουδή, μελέτη, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ (κι όχι επίπλαστη) παιδεία, και γνώση σε βαθος ενός αντικειμένου πριν βγουν να μιλήσουν για αυτό. Με λίγα λόγια, να βουτάνε και τη γλώσσα και την πένα στο μυαλό και στην βάσανο της σχολαστικής έρευνας πριν "αποφανθούν" για ένα δηλητήριο αποκαλώντας το "ακίνδυνο"

yiotis έγραψε:Και που ειναι δημοσιευμενο το αρθρο του πιστημονα , στου Θεοδωρακη. Εγγυηση.
Δε λέμε παιδί μου "Θεοδωράκη", γιατί μπορεί κάποιος να νομίζει ότι μιλάμε
για τον Μίκη. Λέμε στο σάιτ του κυρίου παραποτάμια βρούβα, :lol: :lol:
κανονικότατο τσιράκι της νεοταξίλας, που πήρε ως δια μαγείας, ως εκ θαύματος
ένα πράγμα, 7% στις εκλογές, από εκεί που δεν θα τον ψήφιζε ούτε η μάνα του...
τυχαίο; δε νομίζω...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 18 Αύγ 2014, 07:51

Η έρευνα σου του 2010 παραθέτει ως πηγές αυτό:

http://todayyesterdayandtomorrow.wordpr ... -bacteria/

που μας λεει οτι η ασπαρτάμη της μονσάντο δημιουργείται απο γενετικώς μεταλλαγμένα βακτήρια. So what αυτό την κάνει επικίνδυνη; τα βακτήρια καταναλώνεις η την ασπαρτάμη; η ασπαρτάμη ειναι συγκεκριμένη χημική ένωση. οπως και αν δημιουργείται το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το άρθρο είναι ανώνυμο και λεει "a spokeswoman".
Which spokeswoman? Does she have a name?
ο μπατζανάκης της φιλενάδας της αδερφής μου σαν να λεμε
και φυσικα του ιατρου που στερείται οποιασδήποτε επιβεβαίωσης απο οποιοδήποτε ιατρικό σύλλογο πανεπιστήμιο ή οργανισμό υγείας.

O οποιος να τονισουμε οτι αποσυρθηκε, εχει μια συγκεκριμενη πολιτικη θεση τυπου αλεξ τζοουνς και φυσικα πουλαει ενα συμπληρωμα διατροφης που λεγεται Brain repair foruma και πιθανοτατα να μην το εχει εγκρινει ουτε η θεια του ως θεραπευτικο ποσο μαλλον καποιος οργανισμός (συναδέλφων του) http://brainresearchsupplement.com/brai ... r-formula/
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 18 Αύγ 2014, 07:57

Δεν θα ασχοληθώ με αντικρούσεις του :ass:
Τα στοιχεία δόθηκαν και αν εσύ δεν τα δέχεσαι... (που ούτε καν τα διάβασες σοβαρά, απλά αναζήτησες σημεία να πιαστείς για να αντικρούσεις) θα σου το πω ευγενικά: ΧΕΣΤΗΚΑ!
Αν ασχολούμην μ'αυτά τα φληναφήματα, θα τους έδινα υπόσταση ως δόκιμα.
Είναι εντελώς αδόκιμα και ίσως και εκ του πονηρού.

Τα υπόλοιπα σε πιο δημόσιους χώρους. Γιατί αν έκανες κάτι χρήσιμο εδώ,
ήταν που μου επέστησες την προσοχή σε ένα από τα ανεκδιήγητα σκύβαλα
που εσύ βέβαια αναγνωρίζεις ως "αθεντία", αλλά εγώ πολεμάω μέχρι θανάτου,
όχι μόνο γιατί είναι νεοταξίτικης κοπής, αλλά γιατί είναι εντεταλμένοι στο να κάνουν ζημιά στην υγεία του κόσμου! Με άλλα λόγια, είναι συνειδητοί και εσκεμμένοι επίδοξοι δολοφόνοι.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”