Ἔλα παραπονιάρα! Μή γκρινιάζεις!ArELa έγραψε:Σωστή η κίνηση
(αλλά το ποιηματάκι μου δε σας έκανε κούκου βλέπω... )
Τήν κίνηση τήν εἴπαμε ἀλλά δέν (νομίζω νά) τήν πραγματοποιήσαμε! Ὁ Νίκος μᾶς ἔδειξε τό πόστ του γιά τό βιβλίο "μυστική ζωή τῶν φυτῶν"
Ἔλα παραπονιάρα! Μή γκρινιάζεις!ArELa έγραψε:Σωστή η κίνηση
(αλλά το ποιηματάκι μου δε σας έκανε κούκου βλέπω... )
Φίλε, ἀνοίγεις ἕνα τεράστιο θέμα, πού πολλοί "ἐναλλακτικοί" τό προσεγγίζουν μέ βλακώδη ἐλαφρύτητα.alkinoos έγραψε:Κάνω μια σούμα...
Ο άνθρωπος που είναι επί το πλείστον χορτοφάγος/καρποφάγος ,που τρώει πολλά φρούτα και πίνει αποκλειστικά νερό και μόνο το πεχά του είναι αλκαλικό.
Ο άνθρωπος που επί το πλείστον αρέσκεται στην κρεατοφαγία το πεχά του είναι όξινο.
Δέν ὑπάρχει μεταλλαγμένο κρέας ντοκτορέσσα μου. Λέγεται ὅτι ἔχουν δημιουργήσει γενετικά τροποποιημένα ζῶα καί παράγουν κρέας γιά τά Μακ Ντόναλνς , γιά παράδειγμα, ἀλλά ἴσως εἶναι στά πλαίσια τοῦ ἐμπορικοῦ πολέμου καί δέν ἔχει ἀποδειχθῆ.doctormarkon έγραψε: 4. Το κρέας έχει ορμόνες και αντιβιοτικά ή μπορεί να είναι μεταλλαγμένο.
Διότι τά ὑποκατάστατα τῆς ζάχαρης εἶναι πιό βλαβερά. (Ἀσπαρτάμη, ζαχαρίνη, δέν ὑπάρχουν πολλά στοιχεῖα γιά τήν στέβια, καί ἠ μελάσσα πού προωθοῦν εἶναιι ὑποπροϊόν τῆς ζάχαρης!). Τό νά σοῦ προωθοῦν τσίχλες ἤ ὀδοντόκρεμες χωρίς ζάχαρη εἶναι γελοῖο. Ὀ ὀργανισμός (καί ὁ ἐγκέφαλος) χρειάζεται ζάχαρη.doctormarkon έγραψε:Γιατί Προμηθέα λες ότι ο μομφή ενάντια στη ζάχαρη είναι απλώς προπαγάνδα?
Δέν εἶναι "σαβούρα" τά δημητριακά. Τούς βάλαμε τήν ταμπέλα καί καθαρίσαμε! Τά δημητριακά εἶναι ἡ βάση τῆς διατροφῆς. Δέν εἶναι τυχαῖο τό ὄνομά τους... Οὔτε ὅτι εὐλόγησε τά "ψωμιά" ὁ Ἰησοῦς...doctormarkon έγραψε: Αλλά ούτε το ένα ούτε το άλλο ούτε το τρίτο μένει η σαβούρα με τα ψωμιά τις πατάτες και τα ζυμαρικά που είναι εξ ίσου φόλες με το κρέας.
σε ό,τι αφορά το ηθικό κομμάτι (γι'αυτούς που θέλουν να το συμπεριλαμβάνουνpromitheas14 έγραψε:το ξεχωριστό με τα φυτά είναι ότι ενσωματώνουν την έννοια της προσφοράς - θυσίας, περισσότερο από όλα τα άλλα είδη. Γι αυτό και είναι η πιο ενδεδειγμένη τροφή για όλους,
Συμφωνώ μαζί σου ως προς αυτό, αν και η monsanto κάνει τα πάνταpromitheas14 έγραψε:Δέν εἶναι "σαβούρα" τά δημητριακά. Τούς βάλαμε τήν ταμπέλα καί καθαρίσαμε! Τά δημητριακά εἶναι ἡ βάση τῆς διατροφῆς. Δέν εἶναι τυχαῖο τό ὄνομά τους... Οὔτε ὅτι εὐλόγησε τά "ψωμιά" ὁ Ἰησοῦς...
Οἱ κινέζοι τρώγανε γιά αἰῶνες σχεδόν μόνο ρύζι καί δέν εἶχαν πρόβλημα.
α) Τί ἀκριβῶς ἐννοεῖς ὡς θεωρία ἐφησυχασμοῦ;ArELa έγραψε: α) σε ό,τι αφορά το ηθικό κομμάτι (γι'αυτούς που θέλουν να το συμπεριλαμβάνουν
στη διατροφική τους συμπεριφορά) βλέπω ξανά και ξανά την ανάπτυξη
της θεωρίας του εφησυχασμού...
β) Απο τη στιγμή που διακόπτεται το νήμα της ζωής
κάποιου έμβιου όντος, το δικό μου σύστημα αξιών και ο δικός μου ηθικός κώδικας,
υπαγορεύει να βάζω στην ίδια ζυγαριά τόσο τα ζώα όσο και τα φυτά χωρίς
εξαιρέσεις, αν θέλω να λέγομαι ακριβοδίκαιη και αντικειμενική.
γ) Η λογική ότι τα φυτά θυσιάζονται εκούσια, παραμένει στη σφαίρα
της αναπόδεικτης ανθρωπόφτιαχτης θεωρίας, που έγινε αξίωμα
για όσους την ενστερνίστηκαν, για να εφησυχάζει το ηθικό κομμάτι μας...
Να ησυχάζουν τα όποια συνειδησιακά μας καμπανάκια, για τη λήψηpromitheas14 έγραψε:α) Τί ἀκριβῶς ἐννοεῖς ὡς θεωρία ἐφησυχασμοῦ;
απο τη στιγμή που τη διανέμει τώρα η monsanto,doctormarkon έγραψε:Για τη στέβια δεν ξέρουμε πολλά.
αυτό που δεν ξέρω, είναι αν η γλουτένη προϋπήρχε τωνdoctormarkon έγραψε:Η δαιμονοποίηση της γλουτένης.
αυτό δεν είναι τίποτα! Πού ν'ακούσεις τις πίπες που άκουσα να λέει χθες εδώ https://www.youtube.com/watch?v=FeESIWk2LqYdoctormarkon έγραψε:Με εκνεύρισε σε αυτό και η ΕΝΤ με το Λαμπράκη που από τα 600 δις πεταγόταν στη γλουτένη ότι μας κάνει "μαλάκες" και μας χτύπησε στο μυαλό και ότι μειώνει το IQ και μόνο η Ζέα είναι καλό δημητριακό και άλλα πολλά.
Δεν ξέρω αν ψόφησαν. Ξέρω πως η μαργαρίνη αρχικά φτιάχτηκε ΓΙΑ τις γαλοπούλεςdoctormarkon έγραψε:Έδωσαν λέει στις γαλοπούλες μαργαρίνη και ψόφησαν.
α) Σέ διαβάζω! Σοῦ ἀπάντησα ἤδη ὅτι πείθομαι σέ κείνους πού καταλαβαίνουν (καλύτερα) τήν δομή τοῦ Κόσμου καί τήν ἀποστολή τοῦ κάθε πλάσματος. Ἀπλά δέν κατάλαβα τό περί ἐφησυχασμοῦ, γι'αὐτό ρώτησα.ArELa έγραψε:α) αν το δούμε ηθικά το πράγμα, με ποια λογική εξαιρούμε τα φυτά
από την ηθική μας...
(το'χω αναπτύξει πολύ παραπάνω. Διάβασέ με λίγο, σε παρακαλώ,
θέλω να μου προβάλλεις αντεπιχείρημα αν έχεις και αν δεν έχεις,
να συνυπολογίσεις και τις σκέψεις μου αν θες...)
β) αυτό που δεν ξέρω, είναι αν η γλουτένη προϋπήρχε των
μεταλλάξεων και των γενετικών τροποποιήσεων των δημητριακών.
Αν προϋπήρχε, κακώς δαιμονοποιείται.
Αν δημιουργήθηκε εκπορευόμενη απ'τις γενετικές τροποποιήσεις,
καλά κάνουν και τη δαιμονοποιούν.
ArELa έγραψε:αυτό που δεν ξέρω, είναι αν η γλουτένη προϋπήρχε τωνdoctormarkon έγραψε:Η δαιμονοποίηση της γλουτένης.
μεταλλάξεων και των γενετικών τροποποιήσεων των δημητριακών.
Αν προϋπήρχε, κακώς δαιμονοποιείται.
Αν δημιουργήθηκε εκπορευόμενη απ'τις γενετικές τροποποιήσεις,
καλά κάνουν και τη δαιμονοποιούν.
ε, δε με διάβασες ολοκληρωτικά, και μάλλον φταίω εγώ που ανεβάζω σεντόνια.promitheas14 έγραψε:α) Σέ διαβάζω! Σοῦ ἀπάντησα ἤδη ὅτι πείθομαι σέ κείνους πού καταλαβαίνουν (καλύτερα) τήν δομή τοῦ Κόσμου καί τήν ἀποστολή τοῦ κάθε πλάσματος. Ἀπλά δέν κατάλαβα τό περί ἐφησυχασμοῦ, γι'αὐτό ρώτησα.
Τώρα θα μου πεις... τα άντλησες από αυτούς που αντιλαμβάνονται καλύτεραArELa έγραψε:Η λογική ότι τα φυτά θυσιάζονται εκούσια, παραμένει στη σφαίρα
της αναπόδεικτης ανθρωπόφτιαχτης θεωρίας, που έγινε αξίωμα
για όσους την ενστερνίστηκαν, για να εφησυχάζει το ηθικό κομμάτι μας...
Ἔτσι ἀκριβῶς. Προϋπῆρχε! Ἴσως τό πρόβλημα εἶναι ὅτι παίρνουν γλουτένη ἀπό σιτηρά καί τήν χρησιμοποιοῦν (τήν προσθέτουν) σέ ἄλλα ἐπεξεργασμένα τρόφιμα. Πάντως ἄν δέν ἔχεις πρόβλημα δέν βλάπτει. (Ἐκτός κι ἄν ἀποδειχθῆ ὁ ἰσχυρισμός τοῦ Λαμπράκη ὅτι κολλάει τόν ἐγκέφαλο!!!) Ἐδῶ πού τά λέμε εἶναι κολλώδης! Eἶναι αὐτό πού μένει στήν ξύλινη κουτάλα ὅταν ἀνακατεύεις τά μακαρόνια! (Βλέπε Σημ.)ArELa έγραψε:- Για τη γλουτένη αν κατάλαβα καλά, προϋπήρχε και των μεταλλάξεων/γενετικών τροποποιήσεων. Ευχαριστώ για τη διαφώτιση.