Χορτοφαγία και Κρεοφαγία

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 13 φορές
Έλαβε Likes: 20 φορές

Re: Χορτοφαγία και Κρεοφαγία

Δημοσίευση από promitheas14 » Πέμ 03 Ιούλ 2014, 21:32

ArELa έγραψε:Σωστή η κίνηση :thumb:
(αλλά το ποιηματάκι μου δε σας έκανε κούκου βλέπω... :loco: )
Ἔλα παραπονιάρα! Μή γκρινιάζεις! :clap:
Τήν κίνηση τήν εἴπαμε ἀλλά δέν (νομίζω νά) τήν πραγματοποιήσαμε! Ὁ Νίκος μᾶς ἔδειξε τό πόστ του γιά τό βιβλίο "μυστική ζωή τῶν φυτῶν"
Ὄποιος ἐλεύθερα συλλογᾶται, συλλογᾶται καλά.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 81 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Πέμ 03 Ιούλ 2014, 22:48

Κάνω μια σούμα...

Ο άνθρωπος που είναι επί το πλείστον χορτοφάγος/καρποφάγος ,που τρώει πολλά φρούτα και πίνει αποκλειστικά νερό και μόνο το πεχά του είναι αλκαλικό.
Ο άνθρωπος που επί το πλείστον αρέσκεται στην κρεατοφαγία το πεχά του είναι όξινο.
...η συνέχεια εδώ : http://diatrofika.blogspot.gr/p/blog-page_1095.html

Και μια σημαντική πληροφορία ,όπου είναι ξεχασμένη
ΚΑΘΕ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΟΞΙΝΟ ΡΗ
Ο ΔΡ. ΟΤΤΟ ΒΑΡΜΠΟΥΡΓΚ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΤΟ 1931,
ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ
ΣΕ ΑΛΚΑΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,
ΕΝΩ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΟΞΙΝΟ, ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΣΕ ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

https://www.facebook.com/NaturalCuresNo ... tos_stream

Υ.γ Αν η φωτογραφία λόγω μεγέθους δημιουργεί πρόβλημα,ας τη μαζέψει κάποιος/α.Δεν θυμάμαι πως γίνεται.Ευχαριστώ :)
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 03 Ιούλ 2014, 23:36

΄Αλκη, μίκρυνε την εικόνα που έβαλες, γιατί ξεχειλώνει πολύ το νήμα και δεν το αντέχω.
Αν δεν τη μικρύνεις, θα αναγκαστώ να τη σβήσω, φίλε, γιατί δεν ξέρω
πού να πάω να την μικρύνω εγώ... το imageshack μου έκοψε αυτή
τη δυνατότητα, ζητάει πληρωμή, και δεν ξέρω άλλο τόπο για να τις μικραίνω

'Οσο για το όξινο/αλκαλικό ΡΗ, συμφωνώ.
Είναι κάτι που το λέει κι η δοκτορέσσα πολύ συχνά.
Γι'αυτό είμαι υπέρ της μικρής (μηδαμινής) κατανάλωσης ζωικών
και όταν τα τρώμε, να πίνουμε οπωσδήποτε μια σόδα 3 ώρες
μετά το φαγητό.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 04 Ιούλ 2014, 00:16

Η σόδα σβήνει τις "αμαρτίες" και γι αυτό είναι φάρμακο για τα πάντα.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 04 Ιούλ 2014, 00:41

συγνώμη, αλλά όπως είπα, δεν ξέρω πού να πάω να τη μικρύνω.
Οπότε έβαλα στο ποστ σου, (μεταφρασμένο) αυτό που λέει η εικόνα
και την έσβησα.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 04 Ιούλ 2014, 08:11

Βλέπουμε ανθρώπους που τρώνε κρέας και ζούνε μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Αυτό που σώζει τους Έλληνες με το κρέας σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους είναι η ρίγανη που βάζουμε στα κοψίδια.
Η ρίγανη έχει πολύ καλές ιδιότητες.
Επισης βάζουμε λεμόνι στα κοψίδια και όχι μέλι σοκολάτα μερέντα και κρέμα γάλακτος.

Αν το δούμε μόνο από θέμα υγείας όποιος θέλει να τρώει κρέας ας το συνοδεύει με πράσινα λαχανικά καρότα και μελιτζάνες βραστά ή ψητά και να αποφεύγει να το συνοδεύει με μακαρόνια κριθαράκι και άλλα ζυμαρικά.

Τίποτα δεν βλάπτει απόλυτα και όσοι είμαστε κατά του κρέατος γινόμαστε αντιπαθητικοί όπως οι αντικαπνιστές όταν λέμε ότι βλάπτει απόλυτα χωρίς να ξέρουμε που και γιατί.

Απ ότι ξέρω το κρέας βλάπτει σε κάποιες ποσότητες διότι.

1. Είναι όξινο.
2. Προκαλεί δυσκοιλιότητα και στουμπώνει για πολλά χρόνια στο έντερο δημιουργεί τοξίνες και καρκίνο. Λύνεται αν δεν τρώει κάποιος κρέας σε καθημερινή βάση και μεγάλες ποσότητες. Πρώτα να φεύγει το παλιό από την πίσω πόρτα και μετά να μπαίνει το νέο.

3. Το ψητό στα κάρβουνα και μάλιστα το παραψημένο έχει μία ουσία που λέγεται ακρυλαμίδιο και είναι τοξική. Γι αυτό καλό είναι τα κοψιδάκια να μη γκαργκανιάζουν στο κάρβουνο και γίνονται αραπάκια. Αν και το ίδιο συμβαίνει και με άλλα ψητά στη σχάρα ή στο φούρνο που πιάνουν μαύρη κρούστα ακόμα και με τα ψωμιά ή τα κεικ. Επίσης να αποφεύγεται και το τηγανητό κρέας.

4. Το κρέας έχει ορμόνες και αντιβιοτικά ή μπορεί να είναι μεταλλαγμένο. Φαίνεται η διαφορά ανάμεσα σε φτηνό κρέας προσφοράς από το σούπερ μάρκετ και κρέας από χασάπη γειτονιάς ντόπιο. Η μέρα με τη νύχτα.

5. Άλλο το κρέας και άλλο τα ξύγκια και τα λίπη. Ήταν πάντα ο εφιάλτης μου και η αιτία που γινόμασταν ρόμπα όπου πηγαίναμε. Αν σε ένα κρέας πετύχαινα ξίγκι και το ανακάλυπτα μέσα στο στόμα με έπιανε αηδία απέραντη όταν υπήρχαν χαρτοπετσέτες το πρόβλημα λυνόταν αλλά όταν ήταν κυριλέ κατάσταση με λινές πετσέτες άστα να πάνε. Όλοι μου έλεγαν ότι αηδιάζω με το καλύτερο μέρος του κρέατος. Αλλά αργότερα έμαθα ότι όλες οι ορμόνες και οι διοξίνες βρίσκονται στο λίπος και όχι στο κυρίως κρέας.

6. Μακριά από επεξεργασμένο κρέας λουκάνικα μορταντέλα σβαν πάριζα. Σε αυτά δεν ευθύνεται και τόσο το κρέας αλλά το γεγονός ότι είναι ταριχευμένο σαν τον Τουταγχαμών

Αυτοί είναι συνοπτικά οι λόγοι για τους οποίους το κρέας είναι βλαβερό.
Αλλά όπως συμβαίνει με κάθε πράγμα οι βλαπτικές ιδιότητες μπορεί να μειωθούν στο ελάχιστο
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από promitheas14 » Παρ 04 Ιούλ 2014, 08:45

alkinoos έγραψε:Κάνω μια σούμα...
Ο άνθρωπος που είναι επί το πλείστον χορτοφάγος/καρποφάγος ,που τρώει πολλά φρούτα και πίνει αποκλειστικά νερό και μόνο το πεχά του είναι αλκαλικό.
Ο άνθρωπος που επί το πλείστον αρέσκεται στην κρεατοφαγία το πεχά του είναι όξινο.
Φίλε, ἀνοίγεις ἕνα τεράστιο θέμα, πού πολλοί "ἐναλλακτικοί" τό προσεγγίζουν μέ βλακώδη ἐλαφρύτητα.
Λοιπόν, οἱ (μικρές) γνώσεις μου περί τήν φυσιολογία δέν μοῦ ἐπιτρέπουν νά συμμεριστῶ τά παραπάνω "ἀποφθέγματα".
1) Ἡ τροφή κατά τήν πέψη διασπᾶται καί τελικά ἀπορροφοῦνται ἀπό τίς λάχνες μόνο ἀμινοξέα, λιπαρά ὀξέα, ἁπλά ζάκχαρα, ἅλατα καί μικρομοριακές ἑνώσεις (π.χ. βιταμίνες). Αὐτές οἱ οὐσίες ἔχουν συγκεκριμένες σταθερές διάστασης ἀνεξαρτήτως τροφίμων. Ἄρα δέν μοῦ εἶναι σαφές (οὔτε μοῦ ἔχουν ἐξηγήσει οἱ τσαρλατάνοι ἐναλλακτικοί διατρολόγοι) ΠΩΣ ἡ τροφή ἐπηρεάζει τήν ὀξεοβασική ἰσορροπία τοῦ ὀργανισμοῦ. (Σημ. Ὄταν ἡ τροφή βρίσκεται στό στομάχι καί στό ἔντερο στήν οὐσία βρίσκεται ἀκόμη ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ).
2) Ἡ τιμή τοῦ pH τοῦ ὀργανισμοῦ ρυθμίζεται ἀπό πολλούς ὁμοιοστατικούς μηχανισμούς ἐντός πολύ στενῶν ὁρίων. Δέν ὑπάρχει ὄξινο pH γιά ἕναν ὑγιῆ ἄνθρωπο. Θά ἦταν στά θυμαράκια πρό πολλοῦ. Οἱ πρωτεΐνες γιά νά λειτουργήσουν (ὡς ἔνζυμα-καταλύτες) θέλουν συγκεκριμένο pH, ἀλλιῶς "τά παίζουν". (Ὅπως γράφει ὁ γιατρός πού βρῆκα κάποιες σημειώσεις-ὁδηγίες του στό διαδίκτυο "Ὅταν τό pΗ εἶναι < 7,2 ἤ > 7,6 τρέχουμε, δέν περπατᾶμε!" σελ. 140)
http://www.med.auth.gr/depts/bpp/lesson ... asikis.pdf
3) Εἶναι βέβαιο πώς κάποιες φυσικές τροφές εἶναι πιό ὀφέλιμες ἀπό κάποιες ἄλλες καί ἐπιβαρύνουν λιγότερο τόν ὀργανισμό (π.χ. ἡ ἀπαμίνωση-τό διώξιμο τῆς ἀμίνης τοῦ ἀμινοξέως- ὅταν τρῶμε συστηματικά πολύ πλούσιες σέ πρωτεΐνες τροφές-π.χ. κρέας- καταπονεῖ τό σύστημα καί εἶναι ἐνεργοβόρα) Ἕνας ἐχέφρων ἄνθρωπος δέν πίνει ἀναψυκτικά καί ἀποφεύγει σέ μεγάλο βαθμό -ὅσο μπορεῖ-τά ἐπεξεργασμένα προϊόντα καί τρόφιμα. Ἀπό κεῖ καί πέρα οἱ φυσικές τροφές εἶναι ...φυσικές τροφές. Δέν μποροῦμε νά τίς θέτουμε ὑπό διωγμό, ὅπως κάνει ἡ ἐπίσημη προπαγάνδα μέ τά λιπαρά καί τήν ζάχαρη.
4) Ὅπως φαίνεται ἀπό τό παραπάνω κείμενο, γιά νά ἔχουμε ἄποψη γιά τήν ὀξεοβασική ἰσορροπία τοῦ ὀργανισμοῦ μας πρέπει νά ἔχουμε μελετήσει συστηματικά 2-3 χρόνια τό θέμα, ὁπότε τρελλαίνομαι ( ἄκυρον, ἄκυρον...) μέ τήν ἐλαφρύτητα καί τόν χοντροκομένο τρόπο μέ τόν ὁποῖο προβάλλονται διάφορα τσιτάτα περί διατροφῆς καί pH τοῦ ὀργανισμοῦ.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από promitheas14 » Παρ 04 Ιούλ 2014, 08:54

doctormarkon έγραψε: 4. Το κρέας έχει ορμόνες και αντιβιοτικά ή μπορεί να είναι μεταλλαγμένο.
Δέν ὑπάρχει μεταλλαγμένο κρέας ντοκτορέσσα μου. Λέγεται ὅτι ἔχουν δημιουργήσει γενετικά τροποποιημένα ζῶα καί παράγουν κρέας γιά τά Μακ Ντόναλνς , γιά παράδειγμα, ἀλλά ἴσως εἶναι στά πλαίσια τοῦ ἐμπορικοῦ πολέμου καί δέν ἔχει ἀποδειχθῆ.
Πρακτικά, τό κρέας ἀπό τόν χασάπη δέν εἶναι μεταλλαγμένο. (Ἀκόμα καί ὁ ὄρος "μεταλλαγμένο" εἶναι μία κουταμάρα). Δέν ὑπάρχουν μεταλλαγμένοι, ἀλλά γενετικά τροποποιημένοι ὀργανισμοί.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από promitheas14 » Παρ 04 Ιούλ 2014, 09:19

Ἔλαβα τήν πολύ διαφωτιστική παρατήρηση μιᾶς φίλης σχετικά μέ τόν ρόλο τῶν φυτῶν καί τήν παραθέτω ἐδῶ!

Γιώργο, καλημέρα!
σχετικά με όσα αναφέρεις στο μέηλ σου, το ξεχωριστό με τα φυτά είναι ότι ενσωματώνουν την έννοια της προσφοράς - θυσίας, περισσότερο από όλα τα άλλα είδη. Γι αυτό και είναι η πιο ενδεδειγμένη τροφή για όλους, σε έναν κόσμο όπου για να ζήσουμε το ένα είδος τρώει το άλλο, έτσι ώστε να μην σταματήσουμε ποτέ να κάνουμε "κακό" ο ένας στον άλλό και να φορτωνόμαστε με κάρμα, το οποίο θα πρέπει να ξεπληρώνουμε ερχόμενοι ξανά και ξανά σε αυτόν τον κόσμο.
Σύμφωνα με την ινδική φιλοσοφία τα πάντα αποτελούνται απο΄5 τάτβας (στοιχεία): νερό, φωτιά, γη, αέρα και αιθέρα. τα είδη λοιπόν χωρίζονται σύμφωνα με το από πόσα τάτβας αποτελούνται: τα φυτά αποτελούνται από 1 τατβα, το νερό, τα έντομα από 2 τάτβας: νερό και γη ή γη και φωτιά, ή γη και αέρα ή φωτιά και αέρα, τα πουλιά και τα ψάρια από 3 τάτβας: νερό, φωτιά και αέρα , τα θηλαστικά απο τέσσερα τάτβας: νερό, φωτιά, αέρα και γη, και τέλος ο ανθρωπος από 5 τάτβας: νερό, φωτιά, αέρα, γη και αιθέρα.
σύμφωνα πάντα με την ίδια φιλοοσοφία, όλα έχουν ψυχή, άρα και τις ιδιότητες της ψυχής σε λανθάνουσα ή σε πιο αφυπνισμένη κατάσταση , όσο όμως πιο πολλά τα τάτβας τόσο πιο εξατομικευμένη και με συνείδηση είναι αυτή η ψυχή. Γι αυτό και αν βλάπτεις κάποιο είδος με περισσότερα τάτβας, το καρμικό φορτίο είναι πολύ μεγαλύτερο.
Από αυτήν την άποψη, και μόνο, τα φυτά μπορούν να 'βλαφθουν" για να αποτελέσουν την τροφή για τα άλλα είδη, ή για να χρησιμοποιηθούν για άλλες ανάγκες: φαρμακευτικές ή άλλες (ξυλεία, ένδυση, χαρτι κλπ) αυτό όμως θα πρέπει να γίνεται χωρίς υπερβολή και με σεβασμό προς την προσφορά τους και σε κάθε περίπτωση να μην προσβάλλονται χωρίς λόγο!
σε ένα ντοκυμαντέρ που είχα δει, μπορούσαν να διαπιστώσουν ότι τα φυτά αντιδρούσαν άσχημα σε κάποιον που απλώς τα κατέστρεφε, ένω δεν είχαν καμμία αντίδραση όταν κάποιος τα έκοβε για να τα φάει! αυτό σημαίνει ότι ίσως τα φυτά εμπεριέχουν και τον λιγότερο (ή καθόλου;) φόβο ως τροφή! ¨Ολα τα άλλα είδη όταν πρόκειται να πεθάνουν βίαια γεμίζουν τοξίνες και φόβο (προσβάλλεται το ένσικτο της αυτοσυντήρησης- επιβίωσης), τα οποία βέβαια εισέρχονται σε έμας όταν τα καταναλώνουμε.
Γι αυτό και ανέφερα στην αρχή την έννοια της προσφοράς και θυσίας, τα φυτά προσφέρονται και θυσιάζονται, κατά κάποιο τρόπο οικειοθελώς, για να επεζήσουν τα άλλα είδη.
καλή συνέχεια!
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 04 Ιούλ 2014, 10:23

Γιατί Προμηθέα λες ότι ο μομφή ενάντια στη ζάχαρη είναι απλώς προπαγάνδα?

Εδώ θα μιλήσω για την παγίδα που πέφτουν οι χορτοφάγοι και τελικά παχαίνουν και τους ανεβαίνει και το ζάχαρο ή τους παρουσιάζεται λίπος στο συκώτι και άλλα προβλήματα υγείας.

Γιατί τελικά κόβοντας το κρέας δεν γίνονται χορτοφάγοι αλλά σαβουροφάγοι.

Τρώνε πολλά ψωμιά μακαρόνια πατάτες φρυγανιές ακόμα και γλυκά.

Αν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να δοκιμάσει καινούργιες γεύσεις ή να κάτσει να διαβάσει και να μάθει κάποια πράγματα, καλύτερα να τρώει το κοψιδάκι του με μέτρο.

Οι φυτοφάγοι και προπαντός οι βιγκαν έχουν άλλο τρόπο ζωής και τρώνε φαγητά που είναι τόσο παράξενα και άγνωστα που πολλοί δεν θα ήθελαν ούτε να τα δοκιμάσουν.

Το παράδειγμα το έχω μέσα στο σπίτι.
Ο σύζυγος έχει κάτι χρόνια να φάει κρέας αλλά σιχαίνεται το αβοκάντο που είναι πρώτη ύλη για χορτοφαγική διατροφή και επι πλέον έχει πρωτείνες και είναι καρπός θαύμα.
Περιορίζεται στα γνωστά που σημαίνει ελάχιστα φαγητά όπως φασολάκια μπάμιες αρακά φασολάδα και φακές αλλά και μακαρόνια και πατάτες ψητές ή ακόμα και τηγανητές.

Αν κάποιος αρνείται ακόμα και να δοκιμάσει κάτι καινούργιο καλύτερα να τρώει το κρεατάκι του.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 04 Ιούλ 2014, 10:33

Αν ένας βίγκαν ή χορτοφάγος σιχαίνεται το αβοκάντο βγάζει απ έξω δεκάδες συνταγές. Αφού με αυτό μπορείς να κάνεις τούρτα, παγωτό, μαγιονέζα τζατζίκι τσηζ κεικ ντρεσιγκ για σαλάτα κλπ.

Εμένα για παράδειγμα δεν μου αρέσει η σόγια παρ όλο που την έχω μαγειρέψει και την έχω φάει άπειρες φορές.
Η σόγια κεμπάπ θυμίζει σκυλοτροφή.

Αλλά ούτε το ένα ούτε το άλλο ούτε το τρίτο μένει η σαβούρα με τα ψωμιά τις πατάτες και τα ζυμαρικά που είναι εξ ίσου φόλες με το κρέας.

Όταν κάποιος θέλει να κόψει τα γαλακτοκομικά καλό είναι να μην αντικαταστήσει το βούτυρο με τη μαργαρίνη.
Τη βλέπω συχνά τη μαργαρίνη σε συνταγές μοναστηριών ακόμα και στο σαιτ με βίγκαν συνταγές αν και το συγκεκριμένο σαιτ έχει κάποια κόλπα για το πως φτιάχνουμε μαργαρίνη και επίσης δίνει τεχνικές να πήζεις υγρά και να γίνονται κρέμα (κόμι γκουάρ και άγαρ άγαρ=φυτικό ζελέ το άλλο ζελέ δεν είναι φυτικό)

Εμένα μου αρέσει να δοκιμάζω καινούργια φαγητά και γεύσεις και ακόμα περισσότερο μου αρέσει να τα μαγειρεύω ή να δουλεύω με αυτά σε συνδυασμούς φτιάχνοντας κάτι πρωτότυπο και ταυτόχρονα υγιεινό που να μην παχαίνει.
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από promitheas14 » Παρ 04 Ιούλ 2014, 10:41

doctormarkon έγραψε:Γιατί Προμηθέα λες ότι ο μομφή ενάντια στη ζάχαρη είναι απλώς προπαγάνδα?
Διότι τά ὑποκατάστατα τῆς ζάχαρης εἶναι πιό βλαβερά. (Ἀσπαρτάμη, ζαχαρίνη, δέν ὑπάρχουν πολλά στοιχεῖα γιά τήν στέβια, καί ἠ μελάσσα πού προωθοῦν εἶναιι ὑποπροϊόν τῆς ζάχαρης!). Τό νά σοῦ προωθοῦν τσίχλες ἤ ὀδοντόκρεμες χωρίς ζάχαρη εἶναι γελοῖο. Ὀ ὀργανισμός (καί ὁ ἐγκέφαλος) χρειάζεται ζάχαρη.
Μικρές ποσότητες καί μέτρο εἶναι ἡ λύση. Ὅπου βλέπεις ἀκρότητες καί "ὑστερίες" (π.χ. λάϊτ προϊόντα, ζάχαρη, κάπνισμα) ἔχει λάκο ἡ φάβα...
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από promitheas14 » Παρ 04 Ιούλ 2014, 10:44

doctormarkon έγραψε: Αλλά ούτε το ένα ούτε το άλλο ούτε το τρίτο μένει η σαβούρα με τα ψωμιά τις πατάτες και τα ζυμαρικά που είναι εξ ίσου φόλες με το κρέας.
Δέν εἶναι "σαβούρα" τά δημητριακά. Τούς βάλαμε τήν ταμπέλα καί καθαρίσαμε! Τά δημητριακά εἶναι ἡ βάση τῆς διατροφῆς. Δέν εἶναι τυχαῖο τό ὄνομά τους... Οὔτε ὅτι εὐλόγησε τά "ψωμιά" ὁ Ἰησοῦς...
Οἱ κινέζοι τρώγανε γιά αἰῶνες σχεδόν μόνο ρύζι καί δέν εἶχαν πρόβλημα.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 04 Ιούλ 2014, 11:19

Πολύ ενδιαφέρον το μήνυμα της φίλης σου και μου προσέφερε και επιπρόσθετη γνώση (για τα τατβας κλπ). Όμως...
promitheas14 έγραψε:το ξεχωριστό με τα φυτά είναι ότι ενσωματώνουν την έννοια της προσφοράς - θυσίας, περισσότερο από όλα τα άλλα είδη. Γι αυτό και είναι η πιο ενδεδειγμένη τροφή για όλους,
σε ό,τι αφορά το ηθικό κομμάτι (γι'αυτούς που θέλουν να το συμπεριλαμβάνουν
στη διατροφική τους συμπεριφορά) βλέπω ξανά και ξανά την ανάπτυξη
της θεωρίας του εφησυχασμού...

Για τη θρέψη (λήψη θρεπτικών στοιχείων) μπορώ ευκολότατα να συμφωνήσω.

Για το ηθικό κομμάτι, όχι. Απο τη στιγμή που διακόπτεται το νήμα της ζωής
κάποιου έμβιου όντος, το δικό μου σύστημα αξιών και ο δικός μου ηθικός κώδικας,
υπαγορεύει να βάζω στην ίδια ζυγαριά τόσο τα ζώα όσο και τα φυτά χωρίς
εξαιρέσεις, αν θέλω να λέγομαι ακριβοδίκαιη και αντικειμενική.

Αν έφερα τα παραπάνω περί φυτών, (που πρότεινες να μπουν και σε ξέχωρο
νήμα), το έκανα για να καταγραφεί κι εδώ (σ'αυτό το νήμα) ότι δεν είμαστε μόνο
εμείς και τα ζώα που νιώθουν πόνο...είναι και τα φυτά. Το πείραμα με τον
επιστήμονα που καίει ένα φύλλο του φυτού κι αυτό αντιδρά με τα ηλεκτροφόρα
καλώδια που συνδέθηκαν πάνω του, όπως και το άλλο με την απόδειξη ότι τα φυτά
"διαβάζουν" και τις προθέσεις μας, πριν τις υλοποιήσουμε, αποδεικνύει
(και άρα μας βγάζει από τη σφαίρα της θεωρίας) ότι τα φυτά και διαισθάνονται,
και αντιλαμβάνονται, και νιώθουν πόνο.

Η λογική ότι τα φυτά θυσιάζονται εκούσια, παραμένει στη σφαίρα
της αναπόδεικτης ανθρωπόφτιαχτης θεωρίας, που έγινε αξίωμα
για όσους την ενστερνίστηκαν, για να εφησυχάζει το ηθικό κομμάτι μας...

Μέχρι τη στιγμή που θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε πρακτικά
(και όχι θεωρητικά ή διαισθητικά) με τα φυτά, για να ακούσουμε από τα ίδια
ότι "θυσιάζονται" ευχαρίστως για τη διατροφή μας, εμένα θα μου επιτραπεί
να μην ενστερνίζομαι αυτή την (όντως βολική για την ηθική μας) θεωρία,
ως την απόλυτη αλήθεια.

Ένας λόγος που αισθάνομαι ότι αυτή η θεωρία "μπάζει" και έχει γίνει αξίωμα
(αναπόδεικτη πεποίθηση επαναλαμβάνω) για τον ηθικό μας εφησυχασμό,
είναι και η εξής συλλογιστική:
Οντως, υπάρχουν έμβια όντα που θυσιάζονται συνειδητά και εκούσια για
να επιβιώσει κάποιος άλλος... Το έχουμε δει σε ανθρώπους (κυρίως γονείς),
το έχουμε δει και σε σκύλους (ίσως και σε άλλα ζώα)...
Στο βαθμό που το φυσικό ένστικτο της επιβίωσης, καθιστά τον αυτοθυσιαζόμενο,
πλάσμα "υπερβατικής κοπής" σε επίπεδο ψυχισμού, και πλάσμα το σώμα του
οποίου δε θα διανοούμασταν να το κάνουμε τροφή μας, αν ισχύει η θεωρία
της αυτοθυσίας στα φυτά, είναι ένας λόγος παραπάνω να μη μας επιτρέπει η δική μας ηθική, να τα μασουλάμε τόσο αβασάνιστα...

Προσωπικά, το έχω πει και θα το ξαναπώ. Δεν εμπλέκω την ηθική στη διατροφή
μου, γιατί κάνοντας κάτι τέτοιο, μπαίνω σε μονοπάτια αυτοπαραμυθιάσματος
και (ψευτο)ηθικισμού, όχι ηθικής
. Το γεγονός ότι έχω μειώσει τη λήψη
των ζωϊκών τροφών δραστικά, δεν έχει να κάνει με καμία ηθική
(ή μάλλον ηθικιστική) θεώρηση.
Έχει να κάνει με τον εξής συλλογισμό που ανέπτυξα καθώς
οι επιγνώσεις μου αυξάνονταν:

Τα ζώα και τα φυτά όντως θυσιάζονται για τη διατροφή και του ανθρώπου
και άλλων ζώων, αλλά θυσιάζονται ερήμην τους από τον ίδιο τον άνθρωπο
και από τα ίδια τα ζώα...Και υπάρχουν κάποιες επιπτώσεις σ'αυτό, ειδικά
για τον άνθρωπο και περισσότερο όταν προσλαμβάνει ζωϊκή τροφή.
Ο τρόπος που θυσιάζονται(-σφαγιάζονται) τα ζώα, (απ'τις κτηνοτροφικές μονάδες
και όχι μόνον) είναι βασανιστικός και τρομακτικός σε πολλά επίπεδα. Αυτές οι αρνητικές ενέργειες "εντυπώνονται" στο φυσικό τους σώμα πριν πεθάνουν, κι αυτό είναι κάτι που καθιστά το κρέας τους "τοξικό" στο αιθερικό-ψυχικό-μεταφυσικό πεδίο, που σίγουρα μετουσιώνεται σε βλαπτικούς παράγοντες και στο φυσικό.
Τις λιγοστές φορές που προσλαμβάνω ζωϊκή τροφή, πριν την παρασκευή της, προσπαθώ να "καθαρίσω" αυτή την τροφή από τέτοιου είδους
(μεταφυσικά) "τοξικά", με μια σιωπηλή νοερή ευχαριστία προς το ζώο που θυσίασαν για να τραφώ εγώ, και αγγίζοντας το κρέας του με σεβασμό και αγάπη. ξεπλένοντας το με ολοκάθαρο νερό και συμβολικά και ουσιαστικά.

Αυτά από μένα ως προς αυτό το ηθικό κομμάτι
και ο νοών νοείτω.

Κατά τα λοιπά...
promitheas14 έγραψε:Δέν εἶναι "σαβούρα" τά δημητριακά. Τούς βάλαμε τήν ταμπέλα καί καθαρίσαμε! Τά δημητριακά εἶναι ἡ βάση τῆς διατροφῆς. Δέν εἶναι τυχαῖο τό ὄνομά τους... Οὔτε ὅτι εὐλόγησε τά "ψωμιά" ὁ Ἰησοῦς...
Οἱ κινέζοι τρώγανε γιά αἰῶνες σχεδόν μόνο ρύζι καί δέν εἶχαν πρόβλημα.
Συμφωνώ μαζί σου ως προς αυτό, αν και η monsanto κάνει τα πάντα
να τα μετατρέψει και αυτά σε σαβούρα, μεταλλάσσοντάς τα.

Και κάτι άλλο αξιοσημείωτο εδώ:
Απ'την (ανόητη) συνήθειά μας να μην υπολογίζουμε πώς νιώθουν τα φυτά,
την εγκληματική γενετική τροποποίηση στην οποία τα υποβάλλουν
και η οποία σίγουρα τα βασανίζει ανείπωτα, δεν την έχουμε πραγματευτεί
καθόλου για τα ίδια τα φυτά. Την πραγματευόμαστε μόνο
για τις επιπτώσεις που έχει αυτή η πρακτική στην υγεία μας.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 04 Ιούλ 2014, 11:36

Βάζεις τώρα ένα άλλο θεματάκι Προμηθέα.

Η δαιμονοποίηση της γλουτένης.
Θα πήγαινε και για τίτλος ταινίας.

Με εκνεύρισε σε αυτό και η ΕΝΤ με το Λαμπράκη που από τα 600 δις πεταγόταν στη γλουτένη ότι μας κάνει "μαλάκες" και μας χτύπησε στο μυαλό και ότι μειώνει το IQ και μόνο η Ζέα είναι καλό δημητριακό και άλλα πολλά.

Ο λόγος του Λαμπράκη ήταν πέρα για πέρα προπαγάνδα που θύμιζε θρησκεία και προσπαθούσε να πείσει τον κόσμο ότι το άσπρο αλεύρι είναι δηλητήριο και ότι περιέχει γλουτένη.

Από τη δαιμονοποίηση της γλουτένης μέχρι τη διατροφή που βασίζεται σε ψωμιά παπάρες και βούτες στο λάδι των λαδερών, πατάτες και υπερβολικά αμυλούχα υπάρχει και ο ενδιάμεσος δρόμος.

Σιχαίνομαι τη σχολαστικότητα.

Για τα γλυκαντικά.
Έχεις απόλυτο δίκιο Προμηθέα.
Η ζάχαρη είναι το λιγότερο κακό.

Πέρα από την ασπαρτάμη σορβιτόλη ζαχαρίνη υπάρχει και το σιρόπι καλαμποκιού η γλυκόζη που είναι τρις χειρότερο από τη ζάχαρη.
Η φρουκτόζη είναι επίσης χειρότερη από τη ζάχαρη και ας είχε διαφημιστεί πριν λίγα χρόνια.

Η μελάσα και η μαύρη ζάχαρη είναι ζάχαρη.

Για τη στέβια δεν ξέρουμε πολλά.

Έχω στέβια στη γλάστρα αλλά αυτή που πουλάνε σαν υποκατάστατο είναι άσπρη σαν ασπαρτάμη. Πως την ασπρίζουν?

Τα άλλα γλυκαντικά που είναι πολύ καλά είναι πανάκριβα και απλησίαστα όπως σιρόπι αγαύης ζάχαρη καρύδας σιρόπι σφένδαμου.

Η λύση σε όλα αυτά είναι να συνιθίζεις με λιγότερη ζάχαρη και λιγότερες γλυκές γεύσεις δεδομένου ότι η ζάχαρη είναι εθιστική.

Τα προίόντα λαιτ έχουν περισσότερη ζάχαρη γλυκόζη ή φρουκτόζη από τα συμβατικά.

Μπορεί τα δημητριακά να μην είναι ότι χειρότερο αλλά η επιβολή των κορν φλεικς για πρωινό επίσης είναι ύποπτη.

Ούτε η δαιμονοποίηση της γλουτένης με προπαγάνδα τύπου Λαμπράκη ούτε όμως και κατάχρηση δημητριακών και ζάχαρης.
Παν μέτρον άριστον κι εδώ.

Επίσης πάνω στο ηθικό κομμάτι και ιδιαίτερα στο αν τα φυτά νοιώθουν πόνο.
Εμείς νιώθουμε πόνο όταν μας κόψουν κανένα τσουλούφι από το μαλλί μας για να το φάνε? Το φυτό δεν πεθαίνει όταν το κόβεις.

Αλλά και η κότα δεν πονάει όταν κάνει αυγά.
Και δεν είναι όλα τα αυγά γονιμοποιημένα να βγάλουν πουλί από μέσα.
Είχαμε δύο κότες κάποτε και έκαναν κάθε μέρα αυγά χωρίς να έχουν επαφή με κόκκορα. Οπότε δεν τρως το παιδί της κότας αλλά το ωάριο.
Αν δεν γονιμοποιηθεί πάει χαμένο. Γιατί να μην το φάμε λοιπόν?
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από promitheas14 » Παρ 04 Ιούλ 2014, 11:40

ArELa έγραψε: α) σε ό,τι αφορά το ηθικό κομμάτι (γι'αυτούς που θέλουν να το συμπεριλαμβάνουν
στη διατροφική τους συμπεριφορά) βλέπω ξανά και ξανά την ανάπτυξη
της θεωρίας του εφησυχασμού...
β) Απο τη στιγμή που διακόπτεται το νήμα της ζωής
κάποιου έμβιου όντος, το δικό μου σύστημα αξιών και ο δικός μου ηθικός κώδικας,
υπαγορεύει να βάζω στην ίδια ζυγαριά τόσο τα ζώα όσο και τα φυτά χωρίς
εξαιρέσεις, αν θέλω να λέγομαι ακριβοδίκαιη και αντικειμενική.
γ) Η λογική ότι τα φυτά θυσιάζονται εκούσια, παραμένει στη σφαίρα
α) Τί ἀκριβῶς ἐννοεῖς ὡς θεωρία ἐφησυχασμοῦ;
β) Ἀκούω αὐτούς τούς Δασκάλους πού (φαίνεται νά) γνωρίζουν περισσότερο τήν δομή τοῦ κόσμου ἀπ' ὅ,τι ἐγώ. Περισσότερο μάλιστα ἄν οἱ ἀντιλήψεις διαφορετικῶν συστημάτων σκέψης συγκλίνουν (π.χ. Ἰνδικῆς καί Ἑλληνικῆς πού στηλιτεύουν τήν κρεωφαγία ἀλλά ὄχι τήν χορτοφαγία).
γ) Ἡ ἔννοια τῆς θυσίας εἶναι καθολική καί Συμπαντική. Δέν εχει τόν περιωρισμένο χαρακτῆρα πού τῆς προσέδωσε ὁ Χριστιανισμός.
Ἔχει τήν ἔννοια τοῦ ὅτι θυσιάζω κάτι κατώτερο γιά νά ἐπιτύχω κάτι ὑψηλότερο.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 04 Ιούλ 2014, 11:48

promitheas14 έγραψε:α) Τί ἀκριβῶς ἐννοεῖς ὡς θεωρία ἐφησυχασμοῦ;
Να ησυχάζουν τα όποια συνειδησιακά μας καμπανάκια, για τη λήψη
φυτικής τροφής. Μια ανταπάντηση στο δικό μου πρόταγμα, ότι αν
το δούμε ηθικά το πράγμα, με ποια λογική εξαιρούμε τα φυτά
από την ηθική μας...
(το'χω αναπτύξει πολύ παραπάνω. Διάβασέ με λίγο, σε παρακαλώ,
θέλω να μου προβάλλεις αντεπιχείρημα αν έχεις και αν δεν έχεις,
να συνυπολογίσεις και τις σκέψεις μου αν θες...)

doctormarkon έγραψε:Για τη στέβια δεν ξέρουμε πολλά.
απο τη στιγμή που τη διανέμει τώρα η monsanto,
για μένα είναι "κοιτάτε και μην αγγίζετε".
doctormarkon έγραψε:Η δαιμονοποίηση της γλουτένης.
αυτό που δεν ξέρω, είναι αν η γλουτένη προϋπήρχε των
μεταλλάξεων και των γενετικών τροποποιήσεων των δημητριακών.
Αν προϋπήρχε, κακώς δαιμονοποιείται.
Αν δημιουργήθηκε εκπορευόμενη απ'τις γενετικές τροποποιήσεις,
καλά κάνουν και τη δαιμονοποιούν.
doctormarkon έγραψε:Με εκνεύρισε σε αυτό και η ΕΝΤ με το Λαμπράκη που από τα 600 δις πεταγόταν στη γλουτένη ότι μας κάνει "μαλάκες" και μας χτύπησε στο μυαλό και ότι μειώνει το IQ και μόνο η Ζέα είναι καλό δημητριακό και άλλα πολλά.
αυτό δεν είναι τίποτα! Πού ν'ακούσεις τις πίπες που άκουσα να λέει χθες εδώ https://www.youtube.com/watch?v=FeESIWk2LqY
Ότι το HAARP σταμάτησε να λειτουργεί, ότι οι ψεκασμοί σταμάτησαν, ότι επιστήμονες του CERN εκτελέστηκαν (!) :freak: κι ότι το ίδιο το πρόγραμμα
CERN σταμάτησε. (τέτοια ανακοίνωση βέβαια δεν έγινε ποτέ)

τέλος του :offtopic:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 04 Ιούλ 2014, 11:49

Το καλύτερο κρέας είναι η γαλοπούλα. Είναι ένα ευαίσθητο πουλί και αν φάει κάτι χημικό για να παχύνει γρήγορα θα ψοφήσει.

Έδωσαν λέει στις γαλοπούλες μαργαρίνη και ψόφησαν.
Ασύμφορη η εκτροφή τους για όσους θέλουν να κάνουν αρπαχτή και λαμογιές.
Το ίδιο και η στρουθκάμηλος γι αυτό και οι περισσότερες φάρμες έκλεισαν.

Για να εξετάσουμε σφαιρικά το ζήτημα πρέπει να βάλουμε και το θέμα της λαμογιάς και της αρπαχτής στη μέση που παίζει πολύ εις βάρος της υγείας μας. Τα "μεγάλα πουλιά" δεν αντέχουν πολύ χημεία και φάρμακο και τα τινάζουν. Οι κότες όμως αντέχουν τα πάντα.

Είχα κάποτε κοτοπουλάκι από αυτά που πουλάνε το Πάσχα.
Το ταϊζαμε φύραμα και σε ένα μήνα ήταν πάλι κάπως μικρό αλλά τα κορτόπουλα που πουλάνε είναι τετραπλάσια από εκείνο το κοτοπουλάκι αν και συνομήλικα.
Είναι σαν να βλέπεις ένα μωρό ενάμισυ χρονών και να έχει ύψος 180 και βάρος 150 κιλά. Πως δεν είναι μεταλλαγμένα Προμηθέα. Κάτι δεν πάει καλά με τα κοτόπουλα αλλά και με τα άλλα ζώα πλην στρουθοκαμήλων και γαλοπούλας.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 04 Ιούλ 2014, 11:56

doctormarkon έγραψε:Έδωσαν λέει στις γαλοπούλες μαργαρίνη και ψόφησαν.
Δεν ξέρω αν ψόφησαν. Ξέρω πως η μαργαρίνη αρχικά φτιάχτηκε ΓΙΑ τις γαλοπούλες
και μετά είδαν ότι θα'ταν εμπορικά συμφέρουσα να τη χώνουν και στο δικό μας
καταπιονάρι.

(δε μου απάντησες όμως για τη γλουτένη...)
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από promitheas14 » Παρ 04 Ιούλ 2014, 12:09

ArELa έγραψε:α) αν το δούμε ηθικά το πράγμα, με ποια λογική εξαιρούμε τα φυτά
από την ηθική μας...
(το'χω αναπτύξει πολύ παραπάνω. Διάβασέ με λίγο, σε παρακαλώ,
θέλω να μου προβάλλεις αντεπιχείρημα αν έχεις και αν δεν έχεις,
να συνυπολογίσεις και τις σκέψεις μου αν θες...)

β) αυτό που δεν ξέρω, είναι αν η γλουτένη προϋπήρχε των
α) Σέ διαβάζω! Σοῦ ἀπάντησα ἤδη ὅτι πείθομαι σέ κείνους πού καταλαβαίνουν (καλύτερα) τήν δομή τοῦ Κόσμου καί τήν ἀποστολή τοῦ κάθε πλάσματος. Ἀπλά δέν κατάλαβα τό περί ἐφησυχασμοῦ, γι'αὐτό ρώτησα.
β) Ἠ γλουτένη εἶναι πρωτεΐνη πού ὑπάρχει φυσιολογικά στόν σπόρο τοῦ σιταριοῦ καί τῶν ἄλλων δημητριακῶν ἀλλά λιγώτερο. (Νομίζω πώς ὑπάρχει πιό πολλή στό πίτουρο πού πετᾶμε, ἀλλά πρέπει νά τό ξαναβρῶ. Σίγουρα τό πίτουρο ἔχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σέ πρωτεΐνες -ἄρα θρεπτικότερο-, ἀλλά δέν θυμᾶμαι ἄν εἶναι γλουτένη). Προσδιορίζουν μάλιστα τήν ἀρτοποιητική ἱκανότητα τοῦ ἀλεύρου μέ βάση τήν περιεκτικότητα σ' αὐτήν. Ἡ γλουτένη δημιουργεῖ μέ τά μακρομόριά της πλέγμα μέσα στό ζυμάρι πού βοηθάει νά ἐγκλωβίιζεται τό CO2 πού παράγουν οἱ ζυμομήκυτες στό ζυμάρι καί ἔτσι αὐτό φουσκώνει. Ἀλλιῶς θά "καθότανε" τό ζυμάρι. Αὐτό συμβαίνει ἄν οἱ σπόροι εἶναι προσβεβλημένοι ἀπό παράσιτα/ μύκητες πού τρῶνε τήν γλουτένη καί δέν ὑπάρχειιι πλέον πολλή στό ἀλεύρι πού βγαίνει ἀπό τέτοιους σπόρους.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 04 Ιούλ 2014, 12:18

Η γλουτένη είναι αυτή η ουσία που ενεργοποιείται με τη μαγιά και κάνει το ψωμί να φουσκώνει. Στα μακαρόνια γίνεται αντιληπτή σαν κολλώδης ουσία και στο ρύζι λαπά σαν ζελέ κόλλα ανάμεσα στα σπυριά. Στο κουάκερ βρώμη όταν μας το φτιάχνανε με γάλα εβγαινε ένα πράγμα σαν μύξα.
Αυτή είναι η γλουτένη.
Κάποιοι έχουν δυσανεξία σε αυτήν αλλά όχι όλοι και σε βαθμό που να δικαιολογείται τέτοια δαιμονοποίηση.

Παραδοσιακό μικρασιάτικο έδεσμα στο οποίο γίνεται αντιληπτή η γλουτένη σαν ζελέ είναι το ασουρέ με σπόρους δημητριακών και φρούτα.

Σε πιο ελληνική θρησκευτική εκδοχή έχουμε τα Βάρβαρα και πάλι με σπόρους δημητριακών και όσπρια και το ζουμί πήζει από τη γλουτένη.
Προϋπήρχε και είναι συστατικό των δημητριακών σιταριού βρώμης αλλά και κριθαριού.

Ο Λαμπράκης πέρα από τα Λιακοπουλιάρικα που λέει και τα γουστάρω έλεγε και περί γλουτένης ότι μας κάνει και καλά χαζούς και κολλάει το μυαλό. :jerk:

Άρχισε μετά να διαφημίζει τη Ζέα.

Πήρα λοιπόν αλεύρι ζεας.
Πάω να φτιάξω ψωμί Ζέας.
Έβαλα και μαγιά όπως λέει η συνταγή Μια ώρα δύο ώρες τίποτα το ψωμί.
Το βάζω για ψήσιμο και βγήκε ένα πράγμα βαρύ σαν μπετός.
Η μία φέτα ήταν πολύ βαριά και άσε που δεν κοβόταν ούτε με πριόνι.
Η ζέα δεν έχει γλουτένη και δεν φουσκώνει
Τότε τι τη θέλουν τη μαγιά?

Άλλο πείραμα:
Πήρα σπόρους Ζέας γερμανικής προέλευσης από υγιεινάδικο.
Τοποθέτησα μερικά σποράκια στο βάζο να γίνουν φύτρο.
Μία μέρα δύο μέρες την τρίτη σάπισαν και βρωμούσαν σαν ψωφίμι.

Έβαλα σπόρους σιταριού που πήρα χύμα από τα υπόγεια της Ευρυπίδου. Σε 10 ώρες πέταξαν φύτρο και μοσχομύριζαν σε 3 μέρες είχα κανονικό φύτρο σταριού. Το άφησα 6 μέρες και έγινε σιταρόχορτο.

Γιατί δεν φύτρωσαν οι σπόροι ζέας ΟΕΟ?
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 04 Ιούλ 2014, 12:26

Αυτά περι γλουτένης τα ξέρω.
Άλλο έθεσα πιο πάνω...
ArELa έγραψε:
doctormarkon έγραψε:Η δαιμονοποίηση της γλουτένης.
αυτό που δεν ξέρω, είναι αν η γλουτένη προϋπήρχε των
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 04 Ιούλ 2014, 12:34

promitheas14 έγραψε:α) Σέ διαβάζω! Σοῦ ἀπάντησα ἤδη ὅτι πείθομαι σέ κείνους πού καταλαβαίνουν (καλύτερα) τήν δομή τοῦ Κόσμου καί τήν ἀποστολή τοῦ κάθε πλάσματος. Ἀπλά δέν κατάλαβα τό περί ἐφησυχασμοῦ, γι'αὐτό ρώτησα.
ε, δε με διάβασες ολοκληρωτικά, και μάλλον φταίω εγώ που ανεβάζω σεντόνια.
Αν είχες διαβάσει παρακάτω στο σεντόνι που έβαλα νωρίτερα, ήμουν σαφής
και σε άλλη παράγραφο για τα περί εφησυχασμού, αφού είπα:
ArELa έγραψε:Η λογική ότι τα φυτά θυσιάζονται εκούσια, παραμένει στη σφαίρα
Τώρα θα μου πεις... τα άντλησες από αυτούς που αντιλαμβάνονται καλύτερα
τη δομή του κόσμου μας, και από αρχαίους σοφούς... Δεκτό.
Αλλά αυτό δε σημαίνει πως
α/ ήταν πάνσοφοι. Ουδείς κατέχει πανσοφία στο γήινο πεδίο κατά τη γνώμη μου.
Ακόμα κι οι Δάσκαλοι έχουν πολλά καρβέλια να φάνε για να φτάσουν σε διαστάσεις παραπάνω από την 6η, ή στη θέωση ή στην πανσοφία...
β/ και δε σημαίνει επίσης ότι μετά απ'όσα εκφράστηκαν απ'αυτούς, λέμε στοπ, αυτή είναι η αλήθεια και σταματάμε εκεί, ούτε σημαίνει πως δεν δικαιούμαστε
να αμφισβητήσουμε, ή και να διαφωνήσουμε με αυτά που προτάχθηκαν.
Όλοι έχουμε σκεπτική διαδικασία, και όλοι δικαιούμαστε (και πρέπει κατά
τη γνώμη μου) να κάνουμε και παραπέρα σκέψεις...

- Για τη γλουτένηι αν κατάλαβα καλά, προϋπήρχε και των μεταλλάξεων/γενετικών τροποποιήσεων. Ευχαριστώ για τη διαφώτιση. :thumb:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από promitheas14 » Παρ 04 Ιούλ 2014, 13:48

ArELa έγραψε:- Για τη γλουτένη αν κατάλαβα καλά, προϋπήρχε και των μεταλλάξεων/γενετικών τροποποιήσεων. Ευχαριστώ για τη διαφώτιση. :thumb:
Ἔτσι ἀκριβῶς. Προϋπῆρχε! Ἴσως τό πρόβλημα εἶναι ὅτι παίρνουν γλουτένη ἀπό σιτηρά καί τήν χρησιμοποιοῦν (τήν προσθέτουν) σέ ἄλλα ἐπεξεργασμένα τρόφιμα. Πάντως ἄν δέν ἔχεις πρόβλημα δέν βλάπτει. (Ἐκτός κι ἄν ἀποδειχθῆ ὁ ἰσχυρισμός τοῦ Λαμπράκη ὅτι κολλάει τόν ἐγκέφαλο!!!) :freak: Ἐδῶ πού τά λέμε εἶναι κολλώδης! :lol: Eἶναι αὐτό πού μένει στήν ξύλινη κουτάλα ὅταν ἀνακατεύεις τά μακαρόνια! (Βλέπε Σημ.)
Γιά νά σοβαρευτοῦμε σχετικά μέ τήν χρήση της: Πιό πολύ ὑπάρχει πρόβλημα στόν τρόπο παραλαβῆς διαφόρων συστατικῶν ἀπό τά φυτά, παρά στά ἴδια τά συστατικά.
(Σημ.) Ἄλλά εἴπαμε: Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΓΝΟΥ ΜΕΧΡΙ 2 ΗΜΕΡΩΝ) ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΜΙΝΟΞΕΑ ΤΟΥΣ, ἀφοῦ τίς κομματιάσει με τήν πέψη.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 04 Ιούλ 2014, 15:54

Προϋπήρχε σίγουρα.
Οι γιαγιάδες και οι προγιαγιάδες έβαζαν νισεστέ ή αλεύρι στις κρέμες και στις σούπες.
Όταν βάζεις αλεύρι στη σούπα γίνεται βελουτέ.
Η γλουτένη δίνει τη βελουτέ υφή.

Κάνει ελαστικό το φύλλο.
Από πότε άρχισαν να ανοίγουν φύλλο και να κάνουν πίτες?
Από πότε άφηναν το ψωμί με τη μαγιά να φουσκώσει?

Όλα αυτά τα κάνει η γλουτένη.

Τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν ότι μας κάνει χαζούς?

Ο Λαμπράκης το έκλεψε από κάποιο σαιτ που και εκείνο προϋπήρχε και το διαλαλεί για να πουλήσει μούρη.

Μη κρέας μη τυρί, μη αυγό μη αλεύρι και όλα τα παράγωγα.
Μη σούπα βελουτέ, μη κόλυβα και ασουρέ, μη ζάχαρη, μη μέλι, μη γάλα.

Μόνο φρούτα, ραπάνια ρίζες και όσπρια και αυτά βιολογικά.

Στη γυάλα του Δημητρωφ δηλαδή.

Και μια και θυμήθηκα πάλι Δημητρωφ και κομμουνισμό σε ένα πράγμα δεν συμφωνώ με το ΚΚΕ. Και αυτό είναι η δαιμονοποίηση της Κάνναβης σαν φυτό.

Το χορταράκι του θεούλη δεν είναι μόνο ναρκωτικό. Έχει πολλές άλλες χρήσεις και είναι ευλογημένο φυτό..
Η δαιμονοποίηση και η σύνδεση ολόκληρου του φυτού με τη μαστούρα είναι σαν να σου λένε ότι σκουπίζεις τα πόδια στο καφέ χαλάκι από κάνναβη στην πόρτα του σπιτιού και μαστουρώνεις και αρχίζεις να χοροπηδάς.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”