KAZAΚΗΣ-ΕΠΑΜ 7 (Από Απρίλιο 2014)

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 347 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Re: KAZAΚΗΣ-ΕΠΑΜ 7 (Από Απρίλιο 2014)

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 27 Μάιος 2014, 23:57

Για τις πολιτικές θέσεις του Καζάκη έχω πει.

Και για τις προσπάθειες στις γειτονιές.
Βέβαια η προσπάθεια που ξεκίνησε όπως π.χ με το Θαλείν θέλει πολύ δουλειά για να "περπατήσει".

Αλλά για μια στιγμή.......!!!!!!!!

Μήπως ο Καζάκης στήριξε κάποιους δημάρχους?

Ο δήμαρχος Καλλιθέας που ΣΑΡΩΣΕ έχει χαρακτηριστικά Καζάκη.

Επί 6 μήνες έστηνε παζάρια με παραγωγούς παρόμοια με το Θαλείν.
Γινόταν και κάτι σαν πανηγύρι κάθε τρίτη Κυριακή του μήνα. Το όνομα του ήταν εντελώς άγνωστο. Κάρναβος λέγεται. Σάρωσε τη Μαργαρίτη την εκλεκτή του Ασκούνη, τον Σκανδαλάκη της Ν.Δ που σαν όνομα κυριαρχούσε στην περιοχή από τη δεκαετία του 70.

Είχα την εντύπωση ότι γνωριζόταν με τον Καζάκη.

Η κάθοδος στις ευρωεκλογές ίσως να μην ήταν καλή ιδέα.

Υπήρχαν δήμαρχοι που θα μπορούσε να στηρίξει χωρίς να κατεβάσει δημάρχους σε όλες τις πόλεις.

Τι συνέβη στις δημοτικές εκλογές. Γιατί δεν στήριξε κάποιο δήμαρχο?

Θα πήγαινε καλά αφού στις γειτονιές έχει κάνει δουλειά.
Στις ευρωεκλογές υπάρχει πόλωση προς τα μεγαλύτερα κόμματα.
Θεωρήθηκαν και ένα είδος δημοψηφίσματος και συγκεντρώθηκαν ψήφοι προς το Σύριζα. Δεκάδες μικρότερα κόμματα δεν είχαν τύχη.

Σε τοπικό επίπεδο ο Καζάκης πηγαίνει καλύτερα και είναι θα έλεγα το δυνατό του σημείο.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από Kostakis » Τετ 28 Μάιος 2014, 01:40

O Καζάκης σαν αναλυτής γαμεί. Δεν υπάρχει ο τύπος λέμε. Δεν τον πιάνεις απο πουθενά σε γνώσεις και αναλύσεις.
'Αλλο όμως αυτό και άλλο η πολιτική και οι δομές του Επαμ!
Δεν γίνεται τόσο σκατό φτάνει. Δηλώνει κακεντρέχεια και εμπάθεια και κόμπλεξ!
Έκανε καζούρα στον Βενιζέλο για τα ποσοστά του Πασοκ, ενώ μιλούσε για κρυφές δημοσκοπίσεις που ήθελαν το Επαμ στο 4%!
Έχεσε όλο το σύμπαν!
Ναι, έχει δίκιο σε πολλά αν όχι σε όλα αλλά ο τύπος με την συμπεριφορά τους έχει διώξει κόσμο από το Επαμ!
Είναι ο απόλυτος άρχοντας και αυτό δεν μου αρέσει!
Κράξιμο, κράξιμο και κράξιμο αυτό δεν είναι πολιτικός λόγος αλλά ούτε και θα βοηθήσει του ακροατές του και του αναγνώστες του να γίνουν πιο συγκρουσιακοι -ουσιαστικά συγκρουσιακοί- και να αναπτύξουν κινηματική παιδεία!
Είπε, είπε για Κατρούγκαλο, είπε τα καλύτερα, τα ξανά είπε. Μόλις ο Κατρούγκαλος πήγε με τον Συρίζα αυτομάτως άρχισε το κράξιμο.
Ε όχι φιλάρακο, ώπα, είσαι φάουλ. Ο Κατρούγκαλος θεώρησε ότι άμα πάει με τον Συριζα θα κάνει καλό. Ούτε μαλάκα τον κάνει μα ούτε και κάθαρμα!
Βγάζει εμπάθεια. Κοροίδευει τον Βενιζέλο για τα κιλά του ενώ ο ίδιος είναι σαν την μπίλια. Έλεος και μόνο που μπαίνω στην διαδικασία να το σχολιάσω αυτό αίσθανομαι άσχημα!
Θέλει πολιτική, έξυπνες κινήσεις και όχι τα μυαλά στα κάγκελα! Δεν κάνουμε πάνκ συναυλία εδώ μα ούτε και το Επαμ είναι ο Καζάκης!
Πρέπει να επανεξετάσει την συμπεριφορά τους ΟΧΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ!
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 28 Μάιος 2014, 07:33

Τον Καζάκη δεν τον έχω δει ποτέ από κοντά.
Δεν τον ξέρω σαν χαρακτήρα.

Από τα λεγόμενα φαίνεται απόλυτος στις συνεργασίες του.
Ή όλα ή τίποτα.
Στην αρχή είχε συνεργαστεί με το Θεοδωράκη και την κίνηση που πήγε να φτιάξει.
Λίγο μετά τον έκραζε. Ίσως εκεί να είχε και δίκιο.

Ανέφερα πριν το νέο Δήμαρχο Καλλιθέας γιατί με παρόμοιες κινήσεις και μεθόδους με αυτές του Καζάκη σάρωσε.
Και δεν ήταν τα φρούτα τα λαχανικά και τα λάδια που έπαιρνε ο κόσμος φθηνά χωρίς μεσάζοντες.
Ήταν το πανηγύρι που γινόταν.
Κάθε τρίτη Κυριακή γινόταν ένας τόπος συγκέντρωσης των δημοτών αλλά και έξω από το Δήμο.
Τραγούδια γλέντια και πηγαδάκια με συζητήσεις.
Είδα ανθρώπους που είχα χρόνια να τους δω.

Ο Καζάκης με το Θαλείν φαινόταν να έχει παρόμοια ιδέα.
Αν και ένα μαγαζί έχει δουλειά και χρειάζεται ανθρώπους να δουλεύουν ως εθελοντές.
Σε κάθε περίπτωση σε τοπικό επίπεδο μπορεί να κάνει πολλά.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τις δομές του ΕΠΑΜ.
Αν κάποιος έχει όλη την καλή διάθεση και χρόνο να προσφέρει ως εθελοντής πως αξιοποιείται?
Δεδομένου ότι είναι εθελοντής και δεν παίρνει τίποτα από χρήματα τι κερδίζει σε ηθικό επίπεδο, ή ακόμα και ως προς την κοινωνικοποίησή του σε μία κίνηση ανατροπής?
Μήπως απογοητεύονται αυτά τα άτομα?
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 28 Μάιος 2014, 08:17

Kostakis έγραψε:Έκανε καζούρα στον Βενιζέλο για τα ποσοστά του Πασοκ, ενώ μιλούσε για κρυφές δημοσκοπίσεις που ήθελαν το Επαμ στο 4%!
Στις ΕΚΠΟΜΠΕΣ Α.Ε. ή στις συνεντεύξεις σε σταθμούς, εγώ προσωπικά ΟΥΔΕΠΟΤΕ τον άκουσα να μιλάει για τέτοιο ποσοστό (4%). Μόνο το "κουρδιστό πορτοκάλι" είδα να του δίνει τέτοιο ποσοστό, σε ένα άρθρο που μάλιστα έφερε το πεταλουδάκι εδώ http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 09#p235709

Ναι, είπε ότι στις κρυφές δημοσκοπήσεις γκρεμίζονται κυριολεκτικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό το έβλεπαν κι οι ίδιοι, γι'αυτό άρχισε ο σαμαράς την μπαρουφο-παροχολογία κι ο βενιζέλος τους εκβιασμούς περί αποχώρησης απ'την κυβέρνηση, και τις αηδίες περί "σταθερότητας". Το σκατό τους είχε όντως φτάσει στην κάλτσα, και ο πανικός τους ήταν εμφανής. Το τι έπαιξε στα μυαλά του κόσμου και άλλαξαν οι συσχετισμοί των κρυφών δημοσκοπήσεων, είναι κάτι που κι οι ίδιοι της εξουσίας (είμαι σίγουρη) δεν έχουν καταλάβει ακόμα, εξ ου κι οι σπασμωδικές σάχλες που πετάνε σήμερα από 'δω κι από 'κει ότι ουσιαστικά βγήκαν... νικητές.
Kostakis έγραψε:Ναι, έχει δίκιο σε πολλά αν όχι σε όλα αλλά ο τύπος με την συμπεριφορά τους έχει διώξει κόσμο από το Επαμ!
Είναι ο απόλυτος άρχοντας και αυτό δεν μου αρέσει!
Μέσα στο ΕΠΑΜ δεν κινούμαι και δεν ξέρω πώς συμπεριφέρεται. Ξέρω αυτά που ακούω και ειλικρινά δεν ακούω ούτε εμπάθειες, ούτε κόμπλεξ ούτε αλαζονείες. Αν έχεις εκ των έσω προσωπική εμπειρία, πάω πάσο. Με τον πυρήνα στο γαλάτσι που μίλησα, δεν τέθηκαν ποτέ θέματα όπως αυτά που θέτεις εδώ... :dunno:
Kostakis έγραψε:Κοροίδευει τον Βενιζέλο για τα κιλά του ενώ ο ίδιος είναι σαν την μπίλια. Έλεος και μόνο που μπαίνω στην διαδικασία να το σχολιάσω αυτό αίσθανομαι άσχημα!
Πού το άκουσες αυτο΄ρε Κωστάκη; Μήπως μου διέφυγε κάποιο βίντεο (εμένα ή του Ιλούμινου) και δεν ήρθε εδώ πέρα; Τον βενιζέλο όπως και τον Σαμαρά τους στηλίτευε για τις πολιτικές τους και ορθώς κατά τη γνώμη μου. Για τα κιλά του, εγώ προσωπικά δεν άκουσα τίποτα. Ζω σε άλλο παράλληλο σύμπαν;
Για τον μόνο που άκουσα, είναι για τον Σταυρο Θ. που παραπέμπει σ'αυτόν αποκαλώντας τον "παραποτάμια βρούβα" (στο οποίο γελούσα και δεν το'βρισκα καθόλου άτοπο). Επίσης είπε γι'αυτόν ότι είναι "ανοργασμικός"... αλλά μποροστά σ'αυτά που ακούγονται για το συγκεκριμένο πρόσωπο, αυτό ήταν το ηπιότερο και... ευγενικότερο μπορώ να σου πω.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 28 Μάιος 2014, 10:22

Για τα κιλά είχε πει κατά καιρούς και του Πάγκαλου και του Βενιζέλου.
Εντάξει δεν τον κατηγορώ γι αυτό.

Θυμάμαι την ατάκα. Ήταν στο κανάλι της Κρήτης.
Είπε ότι είναι κατά της θανατικής ποινής.
Αλλά υπέρ των καταναγκαστικών έργων.
Να καθαρίσουν τουαλέτες να κάνουν σιλουέτα.
Ήταν μετά τις δηλώσεις του Πάγκαλου περί κοπριτών.

Γενικά και θεωρητικά δεν είμαι υπέρ των χαρακτηρισμών με βάση την εξωτερική εμφάνιση.
Αλλά όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο και βρίζεις χυδαία το λαό που σε ψήφισε με πούστικο τρόπο με σκοπό να τον υποτιμήσεις και να τον καταληστεύσεις δεν μπορείς να μην υποστείς κριτική ΚΑΙ για την εμφάνιση.

Φυσικά ο Καζάκης δεν πρέπει κατ ανάγκην να είναι λεπτός και Αλαίν Ντελόν για να κατηγορήσει τα "εθνικά κήτη" για τα κιλά τους.
Καμία μομφή στον Καζάκη γι αυτό.
Και λίγα είπε.

Δύο τσουβάλια με σκατά που η τύχη και οι διασυνδέσεις τους (ο παππούς προδότης δικτάτορας και ο πεθερός ο Μπακατσέλος) τους έφεραν σε θέσεις εξουσίας δεν δικαιούνται να μιλάνε. Αν ήταν ανάμεσά μας δεν θα μπορούσαν να βρουν δουλειά ούτε ως καθαριστές καμπινέδων. Μάλλον τους κολάκεψε....... :lol:

Η καθαρίστρια και ο σκουπιδιάρης είναι επάγγελμα τίμιο και με τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται περιφρονημένο ή περιφρονημένοι αυτοί που το κάνουν. Το μόνο επάγγελμα που είναι ντροπή είναι του προδότη και του μαυραγορίτη.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 28 Μάιος 2014, 10:56

Δεν ξέρω τίποτα απ ότι γίνεται ΜΕΣΑ στο ΕΠΑΜ αλλά ούτε στο εντός-εκτός και επί τα αυτά ή στα πέριξ. Αυτό που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα σε ένα κόμμα ή ένα κίνημα είναι τα "πέριξ".

Αν τον έβλεπα θα του έκανα μία υποθετική ερώτηση:
Έστω ότι δουλεύω σε μία δημόσια υπηρεσία, η ιδιωτική εταιρεία που κυριαρχούν στο συνδικάτο ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ ως συνήθως.
Έστω ότι θέλω να βάλω το ΕΠΑΜ στο χώρο της δουλειάς.
Θέλω να κατέβω στις εκλογές των συλλόγων με άλλους δύο τρεις και ζητάω από το ΕΠΑΜ να με στηρίξει.
Πως θα το κάνει?
Μπορεί να δώσει ιδέες σε πρακτικά ζητήματα όπως αν είμαστε ρυθμιστές μιας κατάστασης πως θα τη διαχειριστούμε.
Υπάρχουν άτομα με εμπειρία σε συνδικαλιστικά ζητήματα για να μας δώσουν ιδέες?.
Σε περίπτωση δίωξης για πολιτικούς λόγους πως θα μας καλύψει?
Όταν ένας συνάδελφος διώκεται ή αδικείται μπορεί να κάνει παρέμβαση?
Τι είδους παρέμβαση μπορεί να κάνει? Υπάρχουν δικηγόροι να μπορέσουν να του κάνουν προσφυγή?.

Στους χώρους εργασίας αντιμετωπίζουμε ποικίλα προβλήματα.
Εκεί που δεν υπάρχει συνδικαλιστική εκπροσώπηση ή αυτή που υπάρχει δεν καλύπτει και θελήσει να μπει κάποιος μπροστά μέσω του ΕΠΑΜ για να παλέψει συλλογικά ενάντια στην επίθεση που δέχεται σαν εργαζόμενος πως μπορεί να το πετύχει?
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 28 Μάιος 2014, 11:44

doctormarkon έγραψε:Για τα κιλά είχε πει κατά καιρούς και του Πάγκαλου και του Βενιζέλου.
Εντάξει δεν τον κατηγορώ γι αυτό.
Εγώ ρε παιδιά, σε ποια διάσταση ήμουν και δεν άκουσα τίποτα για τα κιλά των συγκεκριμένων; ????
Άκουσα πλείστες όσες ΔΟΚΙΜΕΣ για μένα στηλιτεύσεις εναντίον των συγκεκριμένων κυρίων,
για τα κιλά τους όμως, όχι. Μήπως δεν είμαι καλά; Ή μήπως να μου υποδείξετε πού/πότε τα είπε αυτά;
doctormarkon έγραψε:Φυσικά ο Καζάκης δεν πρέπει κατ ανάγκην να είναι λεπτός και Αλαίν Ντελόν για να κατηγορήσει τα "εθνικά κήτη" για τα κιλά τους.
Καμία μομφή στον Καζάκη γι αυτό.
Όχι, εγώ θα του'ριχνα μομφή. Δε θεωρώ δόκιμη την όποια αναφορά σε σωματικά προβλήματα (βάρους ή άλλων προβλημάτων) κάποιου για να καταδείξω την ανομία, την φαυλότητα ή τη σαπίλα του. Γι'αυτό και ΕΠΙΜΕΝΩ να μου καταδείξετε πού/πότε τα είπε όλα αυτά, διότι ειλικρινά
ΔΕΝ έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου! :shock: :dunno:
doctormarkon έγραψε:Αν τον έβλεπα θα του έκανα μία υποθετική ερώτηση:
Έστω ότι δουλεύω σε μία δημόσια υπηρεσία, η ιδιωτική εταιρεία που κυριαρχούν στο συνδικάτο ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ ως συνήθως.
Έστω ότι θέλω να βάλω το ΕΠΑΜ στο χώρο της δουλειάς.
Θέλω να κατέβω στις εκλογές των συλλόγων με άλλους δύο τρεις και ζητάω από το ΕΠΑΜ να με στηρίξει.
Πως θα το κάνει?
Μπορεί να δώσει ιδέες σε πρακτικά ζητήματα όπως αν είμαστε ρυθμιστές μιας κατάστασης πως θα τη διαχειριστούμε.
Υπάρχουν άτομα με εμπειρία σε συνδικαλιστικά ζητήματα για να μας δώσουν ιδέες?.
Σε περίπτωση δίωξης για πολιτικούς λόγους πως θα μας καλύψει?
Όταν ένας συνάδελφος διώκεται ή αδικείται μπορεί να κάνει παρέμβαση?
Τι είδους παρέμβαση μπορεί να κάνει? Υπάρχουν δικηγόροι να μπορέσουν να του κάνουν προσφυγή?.

Στους χώρους εργασίας αντιμετωπίζουμε ποικίλα προβλήματα.
Εκεί που δεν υπάρχει συνδικαλιστική εκπροσώπηση ή αυτή που υπάρχει δεν καλύπτει και θελήσει να μπει κάποιος μπροστά μέσω του ΕΠΑΜ για να παλέψει συλλογικά ενάντια στην επίθεση που δέχεται σαν εργαζόμενος πως μπορεί να το πετύχει?
Εύστοχο το ερώτημα και θα το σημειώσω να του το θέσω (όπως σημειώνω και του Προμηθέα)
όταν/αν τελικά καταφέρω να κάνω (βιντεοσκοπήσω) μια συζήτηση μαζί του.

Κατά τα λοιπά, περιμένω και απάντηση απ'τον Κωστάκη, στο ποστ μου που ανάρτησα (τελευταίο) στην προηγούμενη σελίδα και συγκεκριμένα εδώ http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 46#p236946

Παρεμπιπτόντως, το παρακάτω βίντεο που ανέβασα πριν λίγο, το έβαλα στα προεξέχοντα όπου υπάρχει η τοποθέτηση του Προμηθέα για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, αλλά νιώθω πως αρμόζει να το βάλω κι εδώ.

.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 28 Μάιος 2014, 12:56

Ήταν στις εκπομπές του Σαχίνη το 2011 στο κανάλι της Κρήτης.
Ήταν από τις καλύτερες αναλύσεις. Εκεί τάσπαγε. 3 ή 4 βίντεο θυμάμαι ήταν αρκετά μεγάλα ήταν και ένα Ευρώ ή Δραχμή και εκεί ήταν άψογος.
Σε κάποιο από αυτά τα βίντεο είχε πει να βάλει τον Πάγκαλο να πλύνει καμπινέδες για να κάνει σιλουέτα.

Πάμε παρακάτω γιατί ότι και να πεις για τα δύο γουρούνια είναι λίγο.

Πες του για την ιστορία με το δήμαρχο Καλλιθέας.
Αν τον γνωρίζει. Κάρναβος λέγεται
Αν συνεργάστηκε με κάποιο τρόπο μαζί του ή με άλλους υποψήφιους δημάρχους ανεξάρτητους.

Γιατί δεν κατέβασε υποψηφίους το ΕΠΑΜ στους Δήμους.
Η αν κατέβασε τελικά σε κάποιους δήμους.

Γιατί μέχρι και ο Σώρρας στήριξε μια υποψήφια δημαρχίνα τη Δήμητρα Μόσχου στη Νίκαια. Πάτος ήρθε.

Μόλις ακούω το βίντεο.

Ωχ τι ακούω ταυτίζει τα χρυσαύγουλα με το ΚΚΕ.
Ε όχι κι έτσι.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Έπειτα το ΚΚΕ δεν είχε καμιά ενίσχυση στις εκλογές.
Σε λίγο θα μας πει για ξερονήσια και για εξορίες ή πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 28 Μάιος 2014, 13:30

doctormarkon έγραψε:Ήταν στις εκπομπές του Σαχίνη το 2011 στο κανάλι της Κρήτης.
όλα όσα είπε στο Σαχίνη τα έχω δει/ακούσει. Δε μίλησε για υπέρβαρους.
Μίλησε για ξεπουλημένους. τελεία.
doctormarkon έγραψε:Πες του για την ιστορία με το δήμαρχο Καλλιθέας.
Αν τον γνωρίζει. Κάρναβος λέγεται
Αν συνεργάστηκε με κάποιο τρόπο μαζί του ή με άλλους υποψήφιους δημάρχους ανεξάρτητους.

Γιατί δεν κατέβασε υποψηφίους το ΕΠΑΜ στους Δήμους.
Η αν κατέβασε τελικά σε κάποιους δήμους.
εξ όσων γνωρίζω, δεν κατέβασε για τις αυτοδιοικητικές πουθενά.
Στο σάιτ epamhellas, είπε "ψηφίστε κατά συνείδησιν".
Αυτά ξέρω.
doctormarkon έγραψε:Ωχ τι ακούω ταυτίζει τα χρυσαύγουλα με το ΚΚΕ.
Ε όχι κι έτσι.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
άκου όλη τη διαδρομή ρε δοκτορέσσα, μην πιάνεις επιλεκτικά μια φράση.
Αυτή τη φράση ΚΑΠΟΥ τη στηρίζει και όχι στο ιδεολογικό υπόβαθρο.
Μάλλον στο δογματισμό από τη μια και στην ανυπαρξία αγώνα υπέρ του λαού ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
Πότε κατέβηκε για παράδειγμα, είτε η ΧΑ είτε το ΚΚΕ κάτω στο λαό όταν μαζευόμασταν στις πλατείες; Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ μόνο πασαρέλα ξέρανε να κάνουν έξω απ'τη βουλή. ΚΑΤΩ δεν κατέβηκαν. ΚΑΝΕΙΣ δεν παραιτήθηκε στη βουλή (οπότε και θα έπεφτε η κυβέρνηση) μπροστά
στα απάνθργωπα μέτρα, και το ΚΚΕ σίγουρα υπόσκαψε τα κινήματα που γεννιόντουσαν
στις πλατείες... Οι Χ/αυγίτες πότε αγωνίστηκαν ΓΙΑ το λαό, ΜΕ το λαό;
Μόνο κάτι σισίτια της ελεημοσύνης έκανε για να φανεί "ανθρωπιστική".
Το ΚΚΕ τι έκανε για την ΕΡΤ που έχαναν τη δουλειά τους 3000 εργαζόμενοι; Την πρώτη μέρα ΜΟΝΟ έδωσε το "παρών" το ΠΑΜΕ. Μετά (όταν ο κουτσούμπας πήρε υποσχέσεις για διορισμούς ΚΚΕδων στη ΝΕΡΙΤ), η αριστερά περιστερά του περισσού, έκανε ΓΑΡΓΑΡΑ τη διάλυση της ΕΡΤ...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 28 Μάιος 2014, 13:42

Ένα άλλο επίσης που μου έκανε εντύπωση (και δεν το ανέφερε ο Καζάκης, εγώ το λέω), είναι πως σε κάθε εκπομπή που έβγαινε, η πρώτη ερώτηση ήταν : "Αφού είστε υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη, γιατί συμμετέχετε στις ευρωεκλογές;"... Μια ερώτηση που ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν έκαναν αντιστοίχως σε εκπροσώπους του ΚΚΕ, που και εκείνοι υποστηρίζουν την έξοδο από την Ευρώπη...

Και κάτι άλλο σημειολογικό: Το ότι ο Πρετεντέρης έπλεξε εγκώμιο στον Κουτσούμπα, πώς σου φάνηκε;
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 28 Μάιος 2014, 17:54

( μέιλ που έλαβα από το οργανωτικό γραφείο του ΕΠΑΜ)

Μια μεγάλη μάχη τελείωσε .
Αυτοί που την έδωσαν είναι εξουθενωμένοι και με πολλά «γιατί» στο μυαλό τους.
Πολλές φορές η υπευθυνότητα και η προσήλωση στον αγώνα, μας κάνει να νιώθουμε ότι φταίμε για όλες τις «αμαρτίες» του κόσμου.
Αυτό όμως πέρα από την υπέροχη φύση μας σαν επαμίτες , δεν μπορεί να κάμψει τις αξίες και τα ιδανικά μας απέναντι στην πατρίδα, τα παιδιά μας και τους συναγωνιστές μας.
Από σήμερα πιο δυνατοί και ψυχωμένοι θα προχωρήσουμε στο δρόμο της ανατροπής για τον οποίο ξεκινήσαμε και παρά τα κάποια ξεστρατίσματα, ακολουθούμε με πίστη .
Ο αγώνας των επαμιτών δεν χρειάζεται υπερπαραγωγές, δεν στηρίζεται και δεν πρέπει να στηρίζεται, υπό μορφή εξάρτησης σε χρηματοδοτήσεις.
Όπλα μας είναι οι αλήθειες μας και τα προτάγματα μας, η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα. Είμαστε ρεαλιστές και ονειροπόλοι γι αυτό δεν μας αγγίζουν τα δικά τους όπλα.
Κανένας επαμίτης δεν γυρίζει πλέον στα μαντριά τους και τον τσομπάνη τους για να περιμένει τη μέρα που θα τον στείλουν στο σφαγείο.
Κάθε δυσκολία στον αγώνα, μας πεισμώνει και μας κάνει πιο αποφασιστικούς.
Το Μέτωπο δεν είναι όχλος. Λειτούργει με καταστατικές διαδικασίες, που προάγουν την δημοκρατία και του δίνουν την δυνατότητα σαν ένας ζωντανός οργανισμός, να αναπροσαρμόζει τις τακτικές του, ανάλογα με τα ιστορικά δεδομένα της περιόδου που ζούμε.
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες αυτές τις Θερμοπύλες θα τις κρατήσουμε «άπαρτες», εμείς που πιστεύουμε στον αγώνα, μέχρι τέλους.
Εμείς οι «πολίτες οπλίτες».
Εμείς οι επαμίτες.

Για το οργανωτικό γραφείο
Γιάννης Αθανασιάδης
Συντονιστής Ο.Γ.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 28 Μάιος 2014, 18:28

Δεν ήταν μόνο το ΚΚΕ και το ΕΠΑΜ που συμμετείχαν στις ευρωεκλογές ενώ ήταν ενάντια στην Ευροζώνη. Ήταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΔΡΑΧΜΗ του Κατσανέβα, το σχέδιο Β του Αλαβάνου. Όλοι βγήκαν στα κανάλια Και τον Κατσανέβα είδα και τον Αλαβάνο συχνά πυκνά. Ούτε αυτοί πήραν σπουδαίο ποσοστό.
Δεν βλέπω τηλεόραση και δεν ξέρω αν έπλεξε εγκώμιο ο Πρετεντέρης στον Κουτσούμπα και σε ποιά σημεία τον εγκωμίασε. Κόλακες είναι όλοι αυτοί όπου πιάσουν κι όπου γλύψουν.

Το ΚΚΕ δεν είχε μεγάλο ποσοστό ούτε καμία άνοδο.
Σε σχέση με το 2012 τον Ιούνιο είχε άνοδο αλλά σε σχέση με το Μάιο του 2012 που πήρε 8.5% είχε πτώση.

Που την είδε ο Καζάκης την άνοδο να συγκρίνει με τη Χρυσή Αυγή και να θεωρήσει επικίνδυνη άνοδο? Το ποσοστό το κλασσικό του ΚΚΕ είναι
7-8% και τώρα είναι πεσμένο αρκετά. Η πτώση οφείλεται σε πριμοδότηση του Σύριζα από ψηφοφόρους του ΚΚΕ.
Για τον ίδιο λόγο έπεσε και ο Καζάκης και δεν πήρε το ποσοστό που περίμενε.
Τον περίμενα γύρω στο 2.5%
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έδωσε Likes: 13 φορές
Έλαβε Likes: 20 φορές

Δημοσίευση από promitheas14 » Τετ 28 Μάιος 2014, 19:42

doctormarkon έγραψε: Το ποσοστό το κλασσικό του ΚΚΕ είναι
7-8% και τώρα είναι πεσμένο αρκετά. Η πτώση οφείλεται σε πριμοδότηση του Σύριζα από ψηφοφόρους του ΚΚΕ.
Για τον ίδιο λόγο έπεσε και ο Καζάκης και δεν πήρε το ποσοστό που περίμενε.
Mά ὁ ΣΥΡΙΖΑ ἔμεινε στά ἴδια ποσοστά! :) Ὅπως καί τό ΕΠΑΜ.
Πιθανή αἰτία μείωσης ποσοστοῦ ΚΚΕ: Πέθαναν!
Ὄποιος ἐλεύθερα συλλογᾶται, συλλογᾶται καλά.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 28 Μάιος 2014, 19:50

Δεν πέθαναν ούτε ανέβηκαν ούτε έπεσαν.
όπως το πάρει κανείς.

Λοιπόν έκανα μία ερώτηση που θα έκανα στον Καζάκη.

Αν ήθελα να βάλω το ΕΠΑΜ σε χώρο δουλειάς πως θα μπορούσε να βοηθήσει και να στηρίξει?
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έδωσε Likes: 13 φορές
Έλαβε Likes: 20 φορές

Δημοσίευση από promitheas14 » Τετ 28 Μάιος 2014, 19:59

doctormarkon έγραψε:Δεν πέθαναν ούτε ανέβηκαν ούτε έπεσαν.
όπως το πάρει κανείς.
Ντοκτορέσσα μου, δέν εἶναι ὅπως τό πάρει κανείς! Ἤ ἀνέβηκαν ἤ ἔπεσαν ἤ ἔμειναν στά ἴδια. Καί ἀπό τότε πού τούς θυμᾶμαι νά θέτουν στόχο τήν Β΄ κατανομή, συνεχῶς πέφτουν!
Ὄποιος ἐλεύθερα συλλογᾶται, συλλογᾶται καλά.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 28 Μάιος 2014, 22:52

Πέρα από τις εκλογές το ΚΚΕ έχει παρουσία στους χώρους εργασίας.
Εκεί δίνουμε τις μάχες.
Γι αυτό και ρώτησα. Θα μπορούσε το ΕΠΑΜ να στηρίζει αγώνες εργαζομένων αν κάποιος θελήσει να μπει μπροστά?

Φυσικά αν κάποιος θελήσει να μπει μπροστά δεν είναι διατεθειμένος να γίνει και Ιφιγένεια ούτε να βάλει κεφάλι στη λαιμητόμο.
Άβαταρ μέλους
axinosp
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από axinosp » Πέμ 29 Μάιος 2014, 20:09

Από mail που μου έστειλαν !!
H ANAKΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ-ΚΑΖΑΚΗΣ : ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΛΟΓΙΚΗ ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟ ΥΦΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗ...ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΙ Ο ΛΑΟΣ , ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΟΥΜΕ [ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝΕ ], ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ [ ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΚΑΘΥΒΡΙΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΛΕΣ ]
ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΣΚΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ [ ΛΕΣ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΣΚΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ;;;], ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ
[ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΕ 0,7 ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΑΖΑΚΙΣΤΑΝ ΜΕ 0,8 ] , ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ !!!...ΔΕΣΤΕ ΤΟΝ!
"Πᾶν γὰρ ἑρπετὸν πληγῇ νέμεται." Ηράκλειτος"
Μετάφραση :Κάθε τι που έρπει εξουσιάζεται με χτυπήματα !!
Με απλά λόγια Ερπετοειδείς έχετε να φάτε, πολύ στυλιάρι από τους Έλληνες!!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 29 Μάιος 2014, 23:44

doctormarkon έγραψε:Πέρα από τις εκλογές το ΚΚΕ έχει παρουσία στους χώρους εργασίας.
Εκεί δίνουμε τις μάχες.
Γι αυτό και ρώτησα. Θα μπορούσε το ΕΠΑΜ να στηρίζει αγώνες εργαζομένων αν κάποιος θελήσει να μπει μπροστά?
Δοκτορέσσα μου, δεν αντιλέγω πως έχουν δοθεί μάχες από το ΚΚΕ (όχι απ'την ηγεσία, αλλά απ'τους αγνούς αγωνιστές) στους χώρους εργασίας...
Όμως, στο χώρο εργασίας της ΕΡΤ δεν είδα να δίδεται καμία μάχη από το ΚΚΕ (ΠΑΜΕ), καθότι παρενέβη η ηγεσία και τη σταμάτησε. ΑΥΤΟ είναι για 'μένα ένα (αξεπέραστο) μελανό σημείο αυτού του πολιτικού χώρου, που καταδεικνύει πολλά σε όσους μπορούν (ή θέλουν) να τα "διαβάσουν"...

Όπως προείπα, την ερώτησή σου την κρατώ να του τη θέσω, δοθείσης της ευκαιρίας.

Πάμε τώρα στα ... υπόπτως "αγαπησιάρικα" για το ΕΠΑΜ:
axinosp έγραψε:Από mail που μου έστειλαν !!
Μεγάλο μίσος και εμπάθεια αυτοί που το έστειλαν.
H ANAKΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ-ΚΑΖΑΚΗΣ : ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΛΟΓΙΚΗ ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟ ΥΦΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗ.
Λογική ΚΚΕ με την καμία. Από αυτή θέλησε να φύγει και έφυγε.
Ύφος Λεβέντη, στον ύπνο του γράφοντα. (Ευσεβείς πόθοι που δεν του βγαίνουν)
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΟΥΜΕ [ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝΕ ]
Τα μπέρδεψε άσχημα, πες του. Άλλοι το παίζουν σωτήρες, όχι το επαμ.
"Θα αγωνιστούμε", λέει το επαμ. Και όχι "για" το λαό. Διότι Είναι λαός,

ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ [ ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΚΑΘΥΒΡΙΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΛΕΣ ]
Η παραποίηση των λεγομένων δεν έχει όριο, ούτε προηγούμενο.
Οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν, είναι πάλι στο δρόμο, πάλι στις γειτονιές, πάλι στον κόσμο,
όπως έκαναν πάντα, κι αυτή τη φορά, σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν πώς λειτούργησαν
οι συμπατριώτες μας.
Προεκλογικά (όπως λέει ο μέγας και φωτεινός αποστολέας του μέιλ) , έκανε αυτό που κάνει πάντα. Επισήμανε τις φαυλότητες των κομμάτων και κατά τη γνώμη μου, πολύ καλά έκανε, γιατί οι αλήθειες για την ψευτιά/απάτη, την "συνεννόηση κεκλεισμένων των θυρών" και για την ανηλεή χειραγώγηση που ασκούν τα συστεμικά κόμματα, πρέπει επιτέλους κάποτε να αρχίσουν να λέγονται. Αν αυτό θίγει κάποιους και το θεωρούν "καθύβριση"... Ξυδάκι.

ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΣΚΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ [ ΛΕΣ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΣΚΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ;;;]
Κάπου τα μπέρδεψε ο γράφων. (Πολύ μπερδεύεται ο κολλημένος) Είναι άλλο η "κομματική" δουλειά και άλλο η σκληρή δουλειά για την επίτευξη ενός σκοπού και η άμεση επικοινωνία με τους συνέλληνες. Τα κομματόσκυλα, να τα αναζητήσει στα μεγαλοκόμματα που ξεσκίστηκαν στις ρεμούλες και στην προσκόλληση για ίδιον όφελος. Το ΕΠΑΜ είναι πολύ μικρό για να έχει τέτοιες δυνατότητες... Και κόμμα έγινε μόνο για να'χει το δικαίωμα να κατέβει.. Στην πραγματικότητα είναι κίνημα... Βέβαια ο γράφων προφανώς δεν ξέρει τι θα πει η λέξη... Όπως δεν ξέρει τι σημαίνει μέτωπο.

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ
[ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΕ 0,7 ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΑΖΑΚΙΣΤΑΝ ΜΕ 0,8 ] , ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
Δεν παίζει "ιδεολογία", παίζει αγώνας για τη ζωή όλων μας, και τη ζωή του πανηλίθιου που γράφει, και δεν καταλαβαίνει πως ΑΛΛΟΙ του τη γαμάνε και τον εξοντώνουν. Αλλά τι να πει κανείς για κάποιον που έχει χάσει τη μπάλα κι αντί να εστιάζει στον αφανισμό που του γίνεται, επιδιώκει να αφανίσει συνέλληνες που την παλεύουν όπως ξέρουν και μπορούν.
Το μόνο που μπορώ να πω εγώ για τέτοιους ξεφτίλες, είναι πως επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά περίτρανα πως η βλακεία δεν παλεύεται. Πες του να πάει στο plan b του Αλαβάνου που έπιασε 0,2... Και πες του να προσέχει μη σκίσει κανά καλσόν απ'την υστερία που τον έπιασε βλέποντας πως οι Επαμίτες δεν πτοούνται με την ήττα και συνεχίζουν να αγωνίζονται ακάθεκτοι.
ΜΑΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ !!!...ΔΕΣΤΕ ΤΟΝ!
Μαύρη είναι η νύχτα και στο κεφάλι του γράφοντα.
Ας κρατήσει κανά ζουρλομανδύα. Θα του χρειαστεί.

Πες του, επίσης, πως κανένας νουνεχής που ακούει τον ίδιο τον Καζάκη, δεν μπορεί να "μασήσει" με τις απίστευτες και γελοίες στρεβλώσεις που καταφέρνει να συμπεριλάβει σε πέντε αράδες.
Μάλλον η κακεντρεχής εμπάθεια και η αδυναμία να βγάλει τα σκατά απ'τα αυτιά του (που προφανώς ξεχείλησαν απ'τον εγκέφαλό του), δεν του επιτρέπουν να ακούει ούτε τα στοιχειώδη.

.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 30 Μάιος 2014, 00:03

Ποιος έστειλε το mail; Όχι, δεν είναι ανάγκη να πεις όνομα, δεν έχει σημασία. Στο περίπου. Αν τον ξέρεις, αν σου είναι γνωστός ο αποστολέας κλπ.

Ο αποστολέας στέκει στο μελανό σημείο του Καζάκη.

Ρίχνει κλωτσιά και χύνει το γάλα.
Προεκλογικά (όπως λέει ο μέγας και φωτεινός αποστολέας του μέιλ) , έκανε αυτό που κάνει πάντα. Επισήμανε τις φαυλότητες των κομμάτων και κατά τη γνώμη μου, πολύ καλά έκανε, γιατί οι αλήθειες για την ψευτιά/απάτη, την "συνεννόηση κεκλεισμένων των θυρών" και για την ανηλεή χειραγώγηση που ασκούν τα συστεμικά κόμματα, πρέπει επιτέλους κάποτε να αρχίσουν να λέγονται. Αν αυτό θίγει κάποιους και το θεωρούν "καθύβριση" ξυδάκι.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι επισήμανε τις φαυλότητες των κομμάτων αλλά η τάση του να γενικεύει, να πετάει τα πάντα στο ίδιο τσουβάλι.

Θέμα μεθοδολογίας. Η γενίκευση είναι κάτι σαν το στερεότυπο. Υπεραπλουστεύει και τσουβαλιάζει.

Είπα και σε άλλο τόπικ για κάποια άτομα που είχαν βάλει υποψηφιότητα στο Σύριζα και στο Ποτάμι. Ιδιαίτερα την καθηγήτριά μου, που έβαλε με το Ποτάμι, δεν μπορώ να την κατηγορήσω, ούτε να πετάξω 5 χρόνια άψογης συνεργασίας. Δεν ψηφίζω Ποτάμι και το θεωρώ άσχημο "κατασκεύασμα", αλλά δεν θα χαρακτηρίσω γλίτσες ΌΛΟΥΣ.
Μα καλά, τόσα χρόνια στο ΚΚΕ ήταν. Πως χαρακτηρίζει ότι όλοι εκεί μέσα ήταν για τα ........μπάζα; Μα .........ΟΛΟΙ;

Ένα δημόσιο πρόσωπο πρέπει να αποφεύγει να χρησιμοποιεί τη λέξη ΟΛΟΙ με απόλυτο τρόπο, να τσουβαλιάζει και να πετάει.
Έτσι διώχνει κόσμο.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 30 Μάιος 2014, 00:36

Στην ΕΡΤ, ήμουν κι εγώ εκεί με το ΠΑΜΕ.

Τρεις φορές πήγα, αλλά το ΠΑΜΕ ήταν περισσότερες.

Γνωρίζω πολλούς από το κόμμα του ΚΚΕ. Κάποιοι είναι κάπως ενοχλητικοί και πιεστικοί και κάποιοι άλλοι κολλημένοι στη συμπεριφορά τους. Όπως τους ξέρουμε από το Πανεπιστήμιο. Υπάρχουν και κάποιοι που είναι διαμάντια. Σε ένα χώρο τέτοιο, δεν μπορεί να είναι όλοι σκάρτοι. Ούτε καν εκείνοι που μπορεί να μου φαίνονται ενοχλητικοί.
Ωραία, εμένα δεν μου αρέσει η πειθαρχία και η ιεραρχική δομή του ΚΚΕ.
Δεν γίνομαι μέλος και προτιμώ να είμαι στα "πέριξ".

Αλλά θα ήθελα να μάθω τη γνώμη ανθρώπων που ήταν στο ΕΠΑΜ και έφυγαν. Γιατί έφυγαν; Μήπως και ο αποστολέας του mail είναι από αυτούς που ήταν και έφυγαν;

Ποια είναι η συμπεριφορά προς τα μέλη, αλλά και σε αυτούς που προτιμούν να είναι στα "πέριξ";

Μήπως τους βρίζει και αυτούς, όπως βρίζει και άλλους που συνεργάστηκε κάποτε μαζί τους;
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 30 Μάιος 2014, 00:50

doctormarkon έγραψε:Στην ΕΡΤ ήμουν κι εγώ εκεί με το ΠΑΜΕ.

Τρεις φορές πήγα αλλά το ΠΑΜΕ ήταν περισσότερες.
Φιλενάδα, την πρώτη μέρα (που πήγα κι εγώ), από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής,
δεν μπορούσες να περάσεις από το ΠΑΜΕ. Μιλάμε για μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τότε
και τη χάρηκα ιδιαίτερα!
Τέτοια δεν έγινε έκτοτε και το λέω γιατί πήγαινα συχνά πυκνά εκεί.
Έβλεπα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΕΠΑΜ, ΜΛΚ και δε συμμαζεύεται και λίγους
διάσπαρτους ΠΑΜίτες. Όχι αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση που κάνατε την πρώτη μέρα,
η αλήθεια να λέγεται...

doctormarkon έγραψε:Ρίχνει κλωτσιά και χύνει το γάλα.
Δε θα συμφωνήσω, διότι πολύ απλά, το άτομο δεν έχει καμία, μα ΚΑΜΙΑ σχέση
με τον Πάγκαλο.
doctormarkon έγραψε:Το πρόβλημα δεν είναι ότι επισήμανε τις φαυλότητες των κομμάτων αλλά η τάση του να γενικέύει να πετάει τα πάντα στο ίδιο τσουβάλι.
Ούτε σ'αυτό θα συμφωνήσω και μπορώ να το στηρίξω όποτε θέλεις αυτό που λέω, διότι πολύ απλά (θα συμφωνήσεις κι εσύ υποθέτω), είμαι απ'αυτά τα άτομα που δε χάνουν ομιλία ή συνέντευξή του και τον έχω ακούσει εκτενώς. Για να δούμε λοιπόν τί και ποιους στηλιτεύει.

Το ΚΚΕ. Για το γεγονός ότι δεν αντιπολιτεύεται ούτε εντός, ούτε εκτός Βουλής την κυβέρνηση. Αντιπολιτεύεται μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρεί πως "βολεύεται" στις επιχορηγήσεις και δεν κάνει ενεργό και δυναμικό αγώνα για τα λαϊκά ερείσματα/συμφέροντα κι ότι "κάνει γαργάρα" τους επανειλημμένους σφαγιασμούς, όπως αυτοί παίζονται στην ελληνική κοινωνία. Δεν έχει πάρει θέση (δυναμική και σε ευθεία αντιπαράθεση) με τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες και όλη αυτή τη λαίλαπα που ενέσκυψε στη "δημόσια διοίκηση", που τώρα μάλιστα διεκπεραιώνει ο Μητσοτάκης.

Το ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν παραιτήθηκε (ούτε οι άλλοι βέβαια) από τη Βουλή - πράγμα που θα είχε κάνει, αν όντως ήθελε να πέσει η κυβέρνηση. Για τις κωλοτούμπες του στις θέσεις του για την ΕΕ και το ευρώ, για την ομιλία του Τσίπρα στο Τέξας, για τη δήθεν διαμαρτυρία του όταν "βγήκαμε στις αγορές", που ενώ έλεγε πως "πυροβολήσαμε τα πόδια μας", δεν προϊδέασε τους καιροσκόπους πως αν ο ίδιος γινόταν κυβέρνηση δε θα αναγνώριζε το δάνειο που "τράβηξε" ο Σαμαράς από τις αγορές. Αν το είχε κάνει, ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ πως δε θα του έδιναν ούτε σεντς και άρα οι θριαμβολογίες ότι "βγήκαμε στις αγορές" θα αποδεικνύονταν μπαρούφα.

ΤΗ ΝΔ/ΠΑΣΟΚ για όλον τον τρόπο διακυβέρνησης - κι από πού να πρωτοπιαστούμε.
Τα λέει 3-4 χρόνια, για ΚΑΘΕ πολιτική που έχει ασκήσει, και χτυπιότανε για τη συμφωνία
του Σαμαρά με το σιωνιστικό γκρουπ-Ισραήλ που καταστρατηγεί πλείστα πόσα εθνικά μας
συμφέροντα και δικαιώματα. Δεν γίνεται να τα επαναλάβω ένα-ένα... Πρέπει να τα ακούσει κανείς.

Για τη ΔΗΜΑΡ λέει/έλεγε τα ίδια που λέμε κι εμείς, κι εσύ, μην τα επαναλαμβάνω.

Τη ΧΑ, εκτός της κάθετης αντίθεσής του με τη φασιστική τους ιδεολογία, τους έχει "στολίσει" για τις δήθεν αγωνιστικές κινήσεις τους, που μόνο υπέρ του λαού δεν είναι. Ο αγώνας της ΧΑ εστιάζει μόνο στην ίδια την υπόστασή της.

Τους ΑΝΕΛ ότι κι εκείνοι δεν παίρνουν σαφή θέση σε καίρια ζητήματα, ότι δε δημοσιοποιούν θέματα που δεν γνωρίζει καν ο κόσμος, που έχουν χάσει τη μπάλα εσωκομματικά, που δεν ξέρει κανείς πότε και πόσοι θα επιστρέψουν στη ΝΔ, που είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο πως ο Καμμένος θα γυρισει στη ΝΔ αν επανακάμψει ο Καραμανλής στην ηγεσία. Παρ' όλα αυτά, έχει παραδεχτεί και επικροτήσει τη δράση και θέση του Καμμένου για τη Χαλκιδική κλπ. κλπ. και τον στήριξε όταν δεχόταν επιθέσεις για το πλάνο που τραβήχτηκε στη ζούλα, όταν μιλούσε στον κόσμο εκεί.

Αυτά ως προς τα κόμματα εντός Βουλής.
Εκτός Βουλής, έχει κάνει κρούσεις ως ΕΠΑΜ (με συστημένες πρωτοκολλημένες επιστολές) σε πολλούς αντιμνημονιακούς φορείς και δεν απάντησαν. Οπότε τα περί αυτισμού, μη διάθεσης για συζήτηση/συνεργασία, άκυρα. Τις ίδιες κρούσεις έκανε και στο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πέρσι και απάντηση δεν πήρε ποτέ και για κανένα ζήτημα.

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν τι εννοείς λέγοντας ότι γενικεύει και τσουβαλιάζει. Έδωσα, περιληπτικά, ένα ΜΙΚΡΟ στίγμα των ζητημάτων που στηλιτεύει σε κάθε κόμμα, ενώ έχει κάνει εκτενέστερες αναλύσεις για πολλά περισσότερα. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ τοποθετήσεις, για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ θέματα, για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ αυτών των κομμάτων. Πού είναι λοιπόν το τσουβάλιασμα και η γενίκευση; Δεν ισχύουν ούτε ευσταθούν αυτά.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 30 Μάιος 2014, 01:10

Δεν έχει πάρει θέση (δυναμική και σε ευθεία αντιπαράθεση) με τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, και όλη αυτή τη λαίλαπα που ενέσκυψε στη "δημόσια διοίκηση" που τώρα μάλιστα διεκπεραιώνει ο Μητσοτάκης.
Και σε αυτό είναι λάθος. Στο λέω επειδή το αντιμετωπίζω από πρώτο χέρι.
Στη δική μας υπηρεσία βγάζουν ΔΑΚΕ στο σύλλογο. Και στο Υπουργείο του Μητσοτάκη το ίδιο. Δυστυχώς, στη δική μου υπηρεσία εγώ και ένας άλλος είμαστε ΠΑΜΕ. Μπήκαμε μπροστά με μόνο μία έδρα στο σύλλογο και το παλεύουμε. Έχουμε κάποια βοήθεια από άλλους, πιο έμπειρους, σε άλλες υπηρεσίες, που και αυτοί είναι λίγοι. Ξέρει ο Καζάκης ότι δεν μπορεί η ηγεσία να κρατάει το μαγικό ραβδί αν και οι άλλοι από κάτω δεν αγωνιστούν. Σε εμένα έπεσε ο κλήρος και στον άλλο συνάδελφο. Είμαστε δύο μόνο. Και στο ΕΠΑΜ να ήμουν, δεν θα έφταιγε ο Καζάκης. Αλλά δεν υπάρχει κάποιος από το ΕΠΑΜ στην υπηρεσία. Μακάρι να υπήρχε και να φτιάχναμε μια παράταξη με περισσότερα άτομα. Και αυτή που έχουμε περιλαμβάνει και πρόσωπο που είναι στα "πέριξ" άλλου κόμματος.

Αν δεν υπάρχει δύναμη από τα κάτω δεν φταίει το κόμμα και πόσο μάλιστα μέχρι του σημείου να τους χαρακτηρίζει προδότες. Ξέρουμε ότι είμαστε λίγοι στο δημόσιο. Στο δημόσιο δουλεύει πολύ το βύσμα και το πελατειακό. Έχω πάρει μεγάλο μέρος της ευθύνης πάνω μου και έχω βοήθεια από πολλά άτομα σε άλλες υπηρεσίες χωρίς αυστηρή γραμμή.

Όσο για την ΕΡΤ... Ναι, με καλούσαν και με έπαιρναν τηλέφωνο. Εκείνοι έπαιρναν, εγώ δεν μπορούσα να πάω. Ίσως το ίδιο να συνέβη και με άλλους. Οι άλλοι που γνωρίζω - του σκληρού πυρήνα - ήταν κάθε μέρα εκεί.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 30 Μάιος 2014, 02:16

Κάποια σχόλια, υποστηρικτικά ή επικριτικά αλλά χωρίς εμπάθεια - και πάντως με κάποιο επίπεδο -
στο μπλογκ του Καζάκη, απαντητικά στο χαιρετισμό του μετά τις εκλογές:

MacGyver gr27 Μαΐου 2014 - 10:35 π.μ.

Δεν μπορω να πιστεψω οτι η πλειοψηφια των ελληνων δεν δινει δεκαρα τσακιστη για ολα αυτα που συμβαινουν. Οταν εχουμε πιασει πατο σαν χωρα, εχουνε διαλυθει τα παντα, ειμαστε σε ενα κρατος κυριολεκτικα κομματια, με οχι απλα χαλια ΒΑΣΙΚΕΣ υποδομες, αλλα χωρις ουτε αυτες (υγεια-παιδεια-αμυνα). Δεν μπορει να λενε θα κανουμε εκλογες και να πηγαινουμε να ψηφιζουμε ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΑΠ'ΤΑ ΙΔΙΑ!!! ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ..Δεν μπορει ο ελληνας να ειναι τοσο μαλακοπιτουρας, και ηλιθιος. και να σκεφτεται το συμφερον του μονον οταν ειναι στο φαναρι π.χ. ή στο σπιτι του να κανει το αφεντικο. Εδω ξεπουλανε την πατριδα σου ρε μαλακοπιτουρα, στελνουν τα παιδια σου μεταναστες για να δουλεουν για ενα κομματι ψωμι για αλλους!!!
και συ καθεσαι και λες νταξει μωρε τι εγινε, αντι να ψαξεις τροπους να δεις τι μπορεις να κανεις, (παντα μπορεις να κανεις κατι) αρκει να το ΘΕΛΗΣΕΙΣ...

οσο γιαυτα τα απολειφαδεια που πηγες και ψηφισες αληθεια σκεφτηκες ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα σου προσφερουν στην ευρωβουλη? για ποιον αληθεια ψηφισες? για σενα? για να εχει αραγε το παιδι σου ενα καλυτερο εργασιακο μελλον οταν θα παει μεταναστης, εκει που θα παει μεταναστης, γιατι θα παει, ηδη πρεπει να εχουνε ξεπερεασει τους 100,000 και συνεχιζουν!!!! Ηδη εχουν αρχισει οι διαφημισεις για ιδωτικα κεντρα ιατρικων εξετασεων..τι επεται στη συνεχεια αληθεια? ΠΑΛΙ θα πληρωνεις για αυτα που ΗΔΗ εχεις πληρωσει μια ζωη και ειναι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΙΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Τωρα βεβαια θα μου πεις ποιο κρατος, αρα καταλαβαινεις υποθετω οτι η κατασταση ειναι χαλια κια οσο παει και επιδεινωνεται..Μεχρι που θα φτασεις σε ενα σημειο να θες γιατρο, και να μην μπορεις να πληρωσεις για δεν θα εχεις ΕΥΡΩ ουτε για δειγμα..θα σου ταχουνε παρει ΟΛΑ!! και εσυ θα πεθαινεις σε ενα δημοσιο νοσοκομειο ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ!!!
Κατσε και κανε εναν υπολογισμο ποσα ειχες στη τσεπη σου οταν μπηκαμε στο ευρω και ποσα τωρα!! ΣΚΕΨΟΥ. ΒΑΛΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΜΕ..ΤΙ αλλο πρεπει να γινει για να καταλαβεις οτι ειμαστε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, οι οποιοι ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ δεν νοιαζεται αν ζεις η πεθαινεις.. Δεν υπαρχουεμ γιαυτους παρα μονον σαν ψηφοι οταν μας θελουν για να κανουν απλως "νομιμα" τα νομοσχεδια τους και τα προεδρικα τους διαταγματα..ετσι κυβερναται πλεον η τουτη η χωρα..οι νομοι υπαρχουν αλλα μονον γιαυτους. οχι, δημοκρατια δεν εχουμε, το ξερεις, και το ξερω οτι το ξερεις. ε τοτε πες μου εσυ, τι εχουμε?? οσο για την αμυνα της χωρας αυτη ξαπλωσε ηδη σε καναδυο υποβρυχια που γερνουν, ετσι για να ξαποστασει λιγο..(οπως στον καναπε ενα πραμα)!!!
Αφου λοιπον καταλαβαινεις τι παιχνιδι παιζεται, και μαλιστα εις βαρος σου, τοτε σκεψου πως θες τη χωρα σου, ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΕ ΑΦΟΡΑ, ΕΚΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ "ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΨΗΦΙΖΩ" ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ.!!!!

Aggelos27 Μαΐου 2014 - 3:47 μ.μ.

Δημήτρη θέλω να εκφράσω ένα ευχαριστώ για τον τιτάνιο αγώνα που έκανες, με πενιχρά μέσα και against all odds για να διαφωτίσεις και να αφυπνίσεις τους αποβλακωμένους από την συστημική προπαγάνδα. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είσαι από τους ελάχιστους (αν όχι ο μόνος) που προέβλεψαν με ακρίβεια την πορεία των πραγμάτων (έτη φωτός μπροστά), και είχες τις γνώσεις και την διάθεση να τα μεταφέρεις στον κόσμο, δεδομένου ότι σε διαβάζω και σε παρακολουθώ (από το Ποντίκι τότε) ήδη από το 2007-2008. Αρχικώς οι αναλύσεις σου, που τις διάβαζα με προσοχή, με ξένιζαν και τις έβρισκα μάλλον υπερβολικές, αλλά αρκετά σύντομα αντιλήφθηκα ότι αυτός ο άνθρωπος ξέρει πολύ παραπάνω, και έφτασα να σε παρακολουθώ όταν ξεκίνησες και τις ομιλίες σου (πχ στο Δημαρχείο Αμαρουσίου). Στις πρόσφατες εκλογές η οικογένειά μου ψήφισε ΕΠΑΜ ομαδικώς (όπως και αρκετοί φίλοι, συνάδελφοι, γνωστοί), όπως υπερψήφισα το ΕΠΑΜ και το 2012. Το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό για μας, αλλά πρέπει να συνεχίσεις και πρέπει και εμείς να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια. Δεν έχει αλλάξει τίποτα, (δυστυχώς) θα επιβεβαιωθείς και στο μέλλον και κάποια στιγμή πολλοί περισσότεροι θα αντιληφθούν ότι έχουμε δίκιο, ότι το ΕΠΑΜ προτείνει την μοναδική εναλλακτική λύση. Αν δεν γίνεται αποδεκτή, δεν έχει νόημα να συζητάνε ούτε για ΣΥΡΙΖΑ ούτε για οποιονδήποτε άλλο «διαχειριστή», ας σταματήσουν την γκρίνια και ας ξαναψηφίσουν ομαδικά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τους συν αυτώ, είναι ένα και το αυτό, και το έχω πει κατ’ επανάληψη σε πολλούς

Μια πρώτη παρατήρηση προς κάποιους φίλους: Παρακαλώ μην πυροβολείτε τον πιανίστα άνευ λόγου, στηρίξτε τον. Ο Καζάκης δεν είναι χαρτορίχτρα, οι προβλέψεις του για τις εκλογές έπεσαν μια χαρά μέσα: στο πρώτο γύρο ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε σαφώς και για τους λόγους που ανάλυσε ο Καζάκης, στο δεύτερο γύρο των ευροεκλογών κέρδισε με μεγάλη διαφορά και η συγκυβέρνηση συνετρίβη, ασχέτως πως θέλουν να το παρουσιάσουν τα παπαγαλάκια. Το αν έπιασε η διαφορά το 10% δεν είναι το θέμα, άλλωστε ο Δημήτρης έλεγε ότι η εικόνα που είχε ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ που το έλεγε ήταν αυτή. Παρεμβλήθηκε μια προεκλογική περίοδος όπου οι πολίτες είδαν και άκουσαν απίστευτες παροχές και παπαριές από τα ΜΜΕ, καταλήγοντας σε μια προεκλογική συγκέντρωση φιάσκο του Σαμαρά - μαγική εικόνα χωρίς εικόνα που «γέμισε» το 1/8 της πλατείας Συντάγματος με πούλμαν από την Καλαμάτα. Σαφώς μικρότερη από την δική μας συγκέντρωση!

Το ΕΠΑΜ μπορεί να πήρε ένα 0.9%, αλλά απέδειξε ότι έχει μια στέρεη βάση και οι πυρήνες του σε όλη την χώρα είναι μια μαγιά που μπορεί να αποδώσει, αρκεί να μην υπάρξει απογοήτευση. Νομίζω ότι πρέπει να μην μας καταβάλλει η ηττοπάθεια αλλά να εντείνουμε τις προσπάθειες προς κάποιες συγκεκριμένες κατευθύνσεις, αφού πρώτα αναλύσουμε τα αίτια της αποτυχίας να υπερψηφιστούμε από σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας. Δεν θα αναφερθώ σε νοθεία, αν και το θεωρώ όχι απλώς πιθανό, αλλά σίγουρο, γιατί δεν νομίζω ότι είναι εκεί το θέμα. Το βασικό μας πρόβλημα προφανώς δεν είναι η έλλειψη επιχειρημάτων, ούτε η βλακεία του κόσμου, δεν απευθυνόμαστε στους βλάκες: είναι ότι πολεμάμε σε ένα κόσμο που ελέγχεται από τα ΜΜΕ και καλώς ή κακώς η μεγάλη πλειονότητα των συμπολιτών μας από αυτά “ενημερώνεται”, ιδίως δε από την τηλεόραση, η οποία ελέγχεται σε συντριπτικό βαθμό. Ακόμα και μέσα ή δημοσιογράφοι που έχουν βάλει την ταμπέλα του «αντιμνημονιακού» ή «αντισυστημικού» το κάνουν με τρόπο τουλάχιστον ύποπτο, σε σημείο που να με κάνουν να πιστεύω με βεβαιότητα ότι και αυτοί το σύστημα εξυπηρετούν, και μάλιστα με τρόπο πολύ πιο ύπουλο και χυδαίο από τα γνωστά παπαγαλάκια τύπου Πρετεντέρης και Μπάμπης. Γιατί αυτοί δήθεν εξυπηρετούν την πολυφωνία, αλλά με τρόπο επιλεκτικό και με τρόπο ώστε ο πολίτης να νιώθει ότι ακούγεται η οργή του, και να εκτονώνεται απλώς ακούγοντας τους, πιστεύοντας ότι στην «δημοκρατία» έχουμε πολυφωνία. Ναι, μια πολυφωνία όπου η αντίθετη άποψη παρουσιάζεται σαν διάττων αστέρας, την πετάμε εμβόλιμα σε κάποια σημεία και έχουμε από δίπλα άλλους 10 αντίθετους να φωνασκούν και να προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο για την «γραφικότητα» της αντίθετης άποψης.
Αναφέρομαι σε περιπτώσεις όπως ο Χατζηνικολάου, που χτες ανέφερε το όνομα Καζάκης για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μετά τις εκλογές βεβαίως βεβαίως, αλλά ακόμα και ο φίλος(??) Γιώργος Τράγκας, παρότι αναφέρθηκε επανειλημμένα σε ανάγκη υπερψήφισης μικρών κομμάτων, και πολύ σποραδικά στο ΕΠΑΜ και τον Καζάκη (τον οποίο όμως δεν πολυκάλεσε εντός της προεκλογικής περιόδου, έτσι δεν είναι???). Κάναμε όλοι φιλότιμες προσπάθειες να διαδώσουμε το ΕΠΑΜ σε γνωστούς και φίλους μέσω των τρόπων που διαθέτει ο καθένας μας: συζήτηση και email. Δεν είναι αρκετά δυστυχώς. Αν κοιτάξουμε στο διαδίκτυο (το συζήταγα με την γυναίκα μου την ημέρα των εκλογών) και ψάξουμε τα βίντεο ΕΠΑΜ ή Καζάκης, θα δούμε έναν μάλλον πενιχρό αριθμό από views, 2000, 5000, μέχρι 20000, και ένα και μοναδικό βίντεο με εξαιρετική ανάλυση του Δημήτρη με 500,000 views, αλλά από 3 χρόνια πριν. Πα να πει? Δεν είχαμε μεγάλη αναγνωρισιμότητα στο διαδίκτυο, που είναι ένα κατεξοχήν μέσο με πολλή μεγαλύτερη ελευθερία από τα υπόλοιπα ελεγχόμενα ΜΜΕ για να απευθυνθούμε στην μερίδα των νέων ή μεσαίας ηλικίας ελλήνων. Παρομοίως, είναι απαραίτητο να βρούμε τρόπους πρόσβασης σε ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας και στα υπόλοιπα ΜΜΕ.

Σκέψεις και ερασιτεχνικές προτάσεις ενός μη επαγγελματία σε θέματα ΜΜΕ και public relations:
1. Διαδίκτυο: πρέπει να γίνει μια συστηματική προσπάθεια διάδοσης μέσω email με ένα καλό σύντομο κείμενο με τις θέσεις του ΕΠΑΜ και με πολύ καλές συρραφές βίντεο από ομιλίες του Δημήτρη και των υπολοίπων μελών, που να παρουσιάζουν σε χρονικό διάστημα μέχρι 30 λεπτά όλες τις προβλέψεις, τις θέσεις μας κλπ, με τρόπο σκηνοθετικά ωραίο και «πιασάρικο». Αν μπορούσαν κάποια μέλη με γνώσεις στο αντικείμενο να αναλάβουν αυτό το έργο, να φτιαχτεί δηλαδή ένα προσεγμένο σύντομο βίντεο που να απευθύνεται σε ευρύ κοινό και να τα λεει ΟΛΑ στο μέτρο του δυνατού, θα ήταν το ιδανικό. Οι πολύωρες ομιλίες κουράζουν και πιθανόν πολλοί δεν έχουν ούτε την πολυτέλεια του χρόνου, ούτε και την απαραίτητη συνειδητοποίηση, όπως εμείς, να καθήσουν 1, 2 ή ώρες σε μια ημέρα να δουν και να ακούσουν. Επί τούτου, θα πρότεινα σε επίπεδο πυρήνων να γίνει συλλογή από όλα τα μέλη και φίλους του ΕΠΑΜ λίστας με email που διαθέτει ο καθένας μας. Χρειαζόμαστε την μεγαλύτερη δυνατή λίστα που μπορούμε να φτιάξουμε, το μεγάλο μας πρόβλημα είναι η διάχυση της πληροφορίας! Πρέπει να καταφέρουμε να δούμε μεγάλη κίνηση στο site του ΕΠΑΜ και πρέπει να παλέψουμε για αυτό! Που βρίσκουν οι διάφορες εταιρείες λίστες με email? Παρακαλώ ας βοηθήσει όποιος έχει επαφή με το αντικείμενο!
2. Ραδιόφωνο: παρομοίως όπως παραπάνω, χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερη αναγνωρισιμότητα της ekpompisae, αλλά και εκπομπών με άλλα μέλη του ΕΠΑΜ. Στην πλύση εγκεφάλου πρέπει να απαντήσουμε και εμείς με την θετική «προπαγάνδα» μας! Μήπως πρέπει να προσπαθήσουμε για ένα πλήρες διαδικτυακό ραδιόφωνο του ΕΠΑΜ με ένα σχετικά εκτεταμένο πρόγραμμα, ειδήσεις, πολιτικές εκπομπές τύπου ekpompiae αλλά και μουσική? Επίσης, αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες και τα κόστη, αλλά υπάρχει περίπτωση μιας ραδιοφωνικής συχνότητας??
3. Τηλεόραση: πολύ δύσκολα τα πράγματα εκεί, αλλά υπάρχουν κάποιες δυνατότητες μεγαλύτερης προσέγγισης σε μικρά κανάλια?
4. Τύπος: το Χωνί είναι μια φιλόξενη εφημερίδα ήδη, με κυκλοφορία όμως αρκετά χαμηλή (κάπου 6000 φύλλα εβδομαδιαίως). Άλλες δυνατότητες?

Τέλος θα ήθελα να παρατηρήσω ότι κατόπιν της πλήρους αποτυχίας στις εκλογές άλλων σχηματισμών όπως η Δραχμή και το Σχέδιο Β, αλλά και η Ανταρσυα και άλλοι σχηματισμοί, έχει μεγάλη λογική να ξαναρχίσουν οι συζητήσεις με αυτούς τους χώρους. Και προσωπικά είμαι 100% υπέρ της λογικής του ΕΠΑΜ, δεν πρέπει επ’ ουδενί να περιχαρακώσουμε το χώρο μας με την λογική αριστεράς ή δεξιάς, άσχετα με το αν εγώ είμαι αριστερός ή δεξιός ή αν ο Δημήτρης έχει σαφέστατες ιδεολογικές θέσεις και ιδεολογικό παρελθόν που δεν το έχει κρύψει και καλώς πράττει. Ας θυμηθούμε στην τελική και την περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολλές συνιστώσες του 3-4% έφτασαν να είναι πρώτο κόμμα. Εν την ενώση, η ισχύς!

Με εκτίμηση και με ευχές για την δύσκολη αλλά αναγκαία συνέχεια!

Άγγελος – φίλος του ΕΠΑΜ

Kynas Orion27 Μαΐου 2014 - 4:45 μ.μ.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ
ΣΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΣ ΜΑΧΗ...
ΣΠΕΙΡΑΜΕ ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΛΕΧΩΝΕΣ,
ΑΝΑΣΤΗΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΟΝΕΙΡΑ
ΚΑΙ ΤΟΣΑ "ΓΙΑΤΙ" ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

ΚΑΙ ΓΙ'AYTOYΣ ΠΟΥ ΡΩΤΑΝΕ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΜΕ,

ΘΑ ΕΡΩΤΗΞΩΜΕΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΖΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩΜΕΝ

ΒΟΥΚΟΛΟ-ΑΙΓΟΤΡΟΦΟΣ

:lol: :lol:

Ανώνυμος27 Μαΐου 2014 - 5:18 μ.μ.

πραγματικα δεν σας καταλαβαινω ολους ακομη κ τον δημητρη.απο την αρχη που εγινα μελος του επαμ (μολις πριν απο τρεις μηνες)ποτε δεν πιστεψα οτι το επαμ μπορει στις ετρωεκλογες να βγαλει εδρα.Πιστευω ομως ακραδαντα στο επαμ οπως επισης πιστευω οτι αυτο το πραγμα θελει αγωνα,θελει πιστη κ πολυ βοηθεια στον γραμματεα μας.ο καζακης εχει οργωσει ολη την ελλαδα,εμεις τι καναμε?ρε σεις αγωνα θελει.εγω προσωπικα δεν εχω βοηθησει οικονομικα το κινημα(που θα μπορουσα)δεν μιλησα σε φιλους γνωστους για το επαμ(που θα μπορουσα),δεν ψηφισα ουτε γω ουτε η γυναικα (που θα μπορουσαμε) δεν εκανα σχεδον τιποτα.Τωρα ομως ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ Κ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ,εχουμε μπροστα μας πολυ λιγο καιρο ως τις επομενες εκλογες,αφηστε λοιπον τις κλαψες κ τρεξτε.ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

Ανώνυμος27 Μαΐου 2014 - 6:01 μ.μ.

Ἀγαπητέ Δημήτρη Καζάκη,
Τήν στιγμή πού ἕνας στούς τρεῖς ψηφοφόρους ἐπέλεξε τούς δημίους του, τήν στιγμή πού ἕνας στούς δέκα ψηφοφόρους ἐπέλεξε νά διαμαρτυρηθῆ γιά αὐτά πού συμβαίνουν στήν πατρίδα του προσλαμβάνοντας «μπράβους» (Χ.Α.), τήν στιγμή πού ἕνας στούς δεκαπέντε ἐπέλεξε κάποια τηλεπερσόνα βουτηγμένη στήν διαπλοκή, ἐπειδή τοῦ ὑποσχέθηκε καταπολέμηση τῆς διαφθορᾶς (ΠΟΤΑΜΙ), τήν στιγμή πού ἕνας στούς εἰκοσιπέντε συντάχθηκε μέ τόν Ἐφιάλτη (ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ), τήν στιγμή πού ὁ ψηφοφόρος, εὑρισκόμενος πρό τῆς κάλπης πίστεψε πώς βρίσκεται σέ πρακτορεῖο ΠΡΟΠΟ καί, ἐπιθυμῶντας νά πιάση τήν «ἔκπληξη», σταύρωσε στήν τύχη ὅποιας μικρῆς ὁμάδας τοῦ ἄρεσε τό ὄνομα, χωρίς νά μελετήση ἄν ἔχει τά φόντα, τήν στιγμή πού τό ΕΠΑΜ, παρά τόν σκληρό ἀγῶνα, πολλαπλάσιο σέ ἔνταση, τοῦ 2012, εἶχε τόσο ἰσχνό ἀποτέλεσμα, ὀφείλουμε νά προβληματιστοῦμε γιά τούς λόγους πού τόν ὁδήγησαν τούς πολίτες νά κάνουν αὐτές τίς ἐπιιλογές.
Πρῶτον, δέν εἶμαι καθόλου βέβαιος περί τοῦ ἀδιάβλητου τῆς ἠλεκτρονικῆς ἐπεξεργασίας τῶν ἀποτελεσμάτων, τήν στιγμή μάλιστα πού αὐτά ἐπεξεργάζονται ἀπό μιά ἰδιωτική ἑταιρεία πληροφορικῆς.
Ὀφείλουμε νά ἀντλήσουμε πληροφορίες καί νά στοιχειοθετήσουμε τήν ἀπάτη, ἄν ὑπῆρξε.
Δεύτερον, ὁ ρόλος τοῦ φόβου ἦταν καταλυτικός καί δέν χρειάζεται νά μακρηγορήσω.
Τρίτον ὀφείλουμε νά δοῦμε ποιά ἐπικοινωνιακά λάθη ἤ λάθη τακτικῆς ἔγιναν ὥστε νά μήν ξαναγίνουν. (Ἔχω στό μυαλό μου κάμποσα, ἀλλά εἶναι νωρίς νά τά συζητήσουμε οὔτε νά ἀποτελέση ἀφορμή ὥστε νά ἀρχίση φαγομάρα ἐντός τοῦ ΕΠΑΜ).
Τέταρτον, ὀφείλουμε νά ταξινομήσουμε τίς δεκάδες τῶν νέων κομματικῶν σχηματισμῶν πού συμμετεῖχαν στίς Εὐρωεκλογές σέ κόμματα «Δούρειους Ἵππους» καί σέ κόμματα πού ἔχουν ὑγιῆ κίνητρα καί ἀνιδιοτελεῖς στόχους.
Πέμπτον, πρέπει, μετά τήν ἐπεξεργασία, (ἀπό κάποια ἐπιτροπή ἴσως πού θά κάνη εἰσήγηση στό συνέδριο) νά ἀρχίση ἄμεσα διάλογος πολιτικῆς συνεργασίας μέ τά κόμματα τῆς δεύτερης κατηγορίας. Ἀλλιῶς εἴμαστε τελειωμένοι ὅλοι, ὡς πολίτες καί κάθε ὑγιής φωνή θά ἀκούγεται μόνο στήν ... ἔρημο τῆς ἀσυνεννοησίας.
Γιῶργος Παπουτσῆς
Φίλος τοῦ ΕΠΑΜ

Frulis127 Μαΐου 2014 - 7:59 μ.μ.

Δημήτρη καμία μάχη δε θεωρείται χαμένη όταν έχεις πραγματικά αγωνιστεί και οι ΕΠΑΜΙΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ με τον πιο έντονο τρόπο. Επίσης πιστεύω ότι οι συνέπειες μιας μάχης είναι αυτές που κατ ουσία κρίνουν το τελικό της αποτέλεσμα, οπότε το αν χάθηκε ή όχι αυτή η μάχη θα το μάθουμε πραγματικά στο μέλλον. Εφόσον το ΕΠΑΜ παραμείνει ενωμένο, η πορεία του θα είναι διαρκώς βελτιούμενη, διότι εκτός από τα μέλη του, σε διαβεβαιώνω ότι το μέτωπο έχει πολλαπλάσιους φίλους που δυστυχώς όπως πολύ σωστά είπες είναι φοβισμένοι. Μην ανησυχείς όμως ο φόβος αυτός θα ξεπεραστεί όταν δε θα έχουν τιποτα άλλο να χάσουν και αυτό δε θα αργήσει να γίνει.
Θα ήθελα ακόμη να προτείνω οι διάσημοι υποστηρικτές του κινήματος να κάνουν στην άκρη τις όποιες αμφιβολίες τους, που ενδεχομένως έχουν να κάνουν με το προσωπικό τους προφίλ και να συστρατευθούν ενεργά και ολοφάνερα στον αγώνα, αν πραγματικά ενδιαφέρονται ή αλλιώς ας καθίσουν σπίτι τους. Οι δηλώσεις στήριξης δεν αρκούν όταν απευθύνεσαι σε αυθεντικά κινήματα όπως το ΕΠΑΜ. Δώσε ρε καλλιτέχνη μια ανοικτή συναυλία στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα του μετώπου και ταυτόχρονα μπες ενεργά στη μάχη, τι φοβάσαι;
Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια στον πιο δίκαιο και αυθεντικό αγώνα που έχει δει ο τόπος μας μεταπολεμικά.

στιχομυθία...
Ανώνυμος27 Μαΐου 2014 - 9:08 μ.μ.

Ας δούμε τα δεδομένα με ψυχραιμία και λογική:

Πρώτη με διαφορά βγήκε η αποχή. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισε γύρω στο 17,2% των Ελλήνων. Προφανώς, το 82,8% του Ελληνικού λαού όχι απλά έχει ξυπνήσει, αλλά τους περιφρονεί και ψάχνεται για ριζική αλλαγή.

Αν και ψήφισα ΕΠΑΜ και επηρέασα και τους γονείς μου που έπραξαν το ίδιο, το μετάνιωσα επειδή ήξερα από πριν ότι η ψήφος δεν έχει αποτέλεσμα. Μάταια ενέργεια, αναποτελεσματική, δεν βοηθά σε τίποτα. Έπεσα στην παγίδα της φρούδας ελπίδας που έδινε ο Καζάκης με το φούσκωμα του ποσοστού και της δυναμικής του ΕΠΑΜ. Μεγάλο λάθος, δικό μου και δικό του. Δώσε μου ένα καλό λόγο Δημήτρη για να εκτεθείς τόσο άσχημα, εσύ και οι υπόλοιποι που εμφανιζόσασταν σίγουροι για την επιτυχία. Σίγουρος εμφανιζόσουν και για την κοινωνική εξέγερση πέρσι τον Αύγουστο (μέσα στους επόμενους 6 μήνες). Και για το κούρεμα των καταθέσεων. Και για τα ποσοστά «παραποτάμιων βρούβων», ΧΑ, ΝΔ κτλ. (παρεμπιπτόντως, το ότι έπεισαν το λαό αυτοί και όχι εσείς θα έπρεπε να σε προβληματίζει). Φυσικά, έχεις χάσει την αξιοπιστία σου έπειτα από τόσες άστοχες δηλώσεις.

Ο λαός χόρτασε από άχρηστες κοινωνικοοικονομικές αναλύσεις, αφύπνιση των αφυπνισμένων, διαδηλώσεις/πορείες/συλλαλητήρια και οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας, απεργίες, εκλογές, μποϊκοτάζ και λοιπές αναποτελεσματικές δράσεις. Μπούχτισε και ψάχνεται για διαφορετικές, αποτελεσματικές δράσεις. Αντίσταση αντί για διαμαρτυρία. Τιμωρία του 1%. Μέτωπα που κατευθύνουν τα βέλη τους και ασκούν πίεση στην ελίτ, τους υπεύθυνους για την άθλια κατάσταση της χώρας. Όχι μέτωπα που κατεβαίνουν σε εκλογές και είναι μόνο λόγια.

Τρία χρόνια τώρα, αν όχι παραπάνω, έχανες το χρόνο σου και χαράμιζες και το χρόνο των προσωπολάτρων που σε ακολουθούσαν τυφλά. Ώρα να κοιταχτείς στον καθρέφτη, να κάνεις αυτοκριτική και να αλλάξεις ριζικά. Ωμές εποικοδομητικές κριτικές σαν τη δική μου χρειάζεσαι και όχι παρηγοριές και χαιδέματα. Διάβαζε με ανοιχτό μυαλό και ίσως μάθεις κάτι.

Μην ρίχνετε την ευθύνη στον κόσμο για την αποτυχία σας να πείσετε έστω μια σημαντική μειοψηφία του Ελληνικού λαού. Ίσως ο λαός είναι σοφότερος από εσάς και έχει συνειδητοποιήσει προ πολλού ότι με παρωχημένες τακτικές δεν ανατρέπεις την κατάσταση. Ίσως ο λαός έχει ξυπνήσει ενώ εσείς όχι ακόμα.

Απαντήσεις

Ανώνυμος28 Μαΐου 2014 - 9:23 π.μ.

Είσαι ό,τι ψηφίζεις φίλε. Και από αυτά που λες, σωστά μετάνιωσες που ψήφισες τον Καζάκη. Τη επόμενη φορά, πήγαινε στο ΣΥΡΙΖΑ να ξαναβρεις τον εαυτό σου
Ανώνυμος28 Μαΐου 2014 - 1:05 μ.μ.

Να που έχουν μείνει ακόμα σκεπτόμενοι άνθρωποι στο ΕΠΑΜ. Φίλε μου αυτά που λες (με τα οποία συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό) αν τα πεις επωνύμως την επόμενη ημέρα θα μετατραπείς στον προδότη-εισοδιστή του μήνα. Αυτοκριτική το ΕΠΑΜ δεν κάνει, το ΕΠΑΜ εκπροσωπεί το απόλυτο ΚΑΛΟ που μάχεται με το κακό!!!
Ανώνυμος28 Μαΐου 2014 - 6:52 μ.μ.

Αυτος εκανε αυτο μεχρι τωρα...Εσυ τι εκανες;;;;;Γιατι ο Καζακης δηλαδη ειναι εχει περισσοτερη υποχρεωση να σωσει τη χωρα απο σενα;;;ΓΙΑΤΙ;;Το τι εχει καταφερει μεχρι τωρα ο Καζακης δεν το καταφερε επειδη εχει χρηματα η διασυνδεσεις αλλα λογω της προσωπικοτητας του..
Τι θες να κανει δλδ;;Να κανει τον ΡΑΜΠΟ και να παει να τους καθαρισει ολους μονος του;;;

Αποστολης Ακαμωτακης Ιεραπετρα
Ανώνυμος29 Μαΐου 2014 - 12:27 π.μ.

Ανώνυμε 1 - Επικίνδυνη η νοοτροπία σου. Είσαι ό,τι ψηφίζεις; Ταυτίζεσαι, κολλάς, μεροληπτείς, προσωπολατρεύεις, τυφλώνεσαι. Χάνεις την αξιοπρέπεια και την αυτονομία σου σαν άνθρωπος, όταν ταυτίζεσαι με οποιανδήποτε ομάδα. Η ψήφος δεν έχει νόημα από τη στιγμή που δεν έχει καμία επιρροή στη ζωή μας. Δημοκρατία είναι ένα σύστημα στο οποίο ο λαός μπορεί να συμμετέχει σε αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή του. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία δημοκρατική χώρα στον πλανήτη. Στην ολιγαρχία οι ψηφοφόροι ψηφίζουν και οι ολιγάρχες αποφασίζουν. Σκέψου ακόμη ότι η ψήφος σου είναι μία στα εκατομμύρια και έχει την ίδια ισχύ με αυτήν ενός ηλικιωμένου που ψηφίζει ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ μέχρι να πεθάνει. Δεν έχουν νόημα οι εκλογές.

Ανώνυμε 2 - Εδώ έφτασαν να μιλάνε για παρατυπίες σε εκλογικά κέντρα, αν και στα περισσότερα όλα κύλησαν ομαλά. Το ότι τα αποτελέσματα ήταν έγκυρα αποδεικνύεται από την ανυπαρξία του ΕΠΑΜ στην ποσοτική έρευνα του καθηγητή Πανά στις 23/5. Στασιμότητα σε σχέση με τις εκλογές του 2012, παρά την υπερπροσπάθεια. Αυτό λέει πολλά.

Ανώνυμος28 Μαΐου 2014 - 1:58 π.μ.

Κύριε Καζάκη και λοιποί αναγνώστες αυτού του μπλοκ
κανένα ποσοστό σε εκλογές όσο υψηλό και αν είναι δεν σημαίνει ότι το κόμμα όπου το λαμβάνει κινείτε στην σωστή κατεύθυνση προς όφελος της χώρας και του Ελληνικού λαού , ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν έλαβαν σε εκλογές εξαιρετικά υψηλά ποσοστά και όμως αυτά τα δύο κόμματα κατέστρεψαν την χώρα
την Κυριακή που μας πέρασε ψήφισα ΕΠΑΜ με την ελπίδα ότι θα πάρει ένα ποσοστό όπου θα είχε ως αποτέλεσμα να κάνει και άλλους συμπολίτες μας να μάθουν για το ΕΠΑΜ και κυρίως να ακούσουν τον κύριο Καζάκη αλλά και να αναγκαστούν τα μέσα και κυρίως η τηλεόραση να δώσουν βήμα στο κύριο Καζάκη.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι μεγάλος κερδισμένος των εκλογών είναι η τηλεόραση γιατί απέδειξε ότι έχει την δύναμη να κατευθύνει σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων εκεί που εξυπηρετεί τα συμφέροντα όπου είναι πίσω από τα κανάλια.
Πήραν ένα τηλεοπτικά αναγνωρίσιμο πρόσωπο και με συνεχή προβολή και καθοδήγηση μέσω στημένων δημοσκοπήσεων και εκπομπών έπεισαν μέσα σε λίγους μήνες το 6,6 % των εκλογέων να ψηφίσουν το ποτάμι του κύριου Θεοδωράκη και να δημιουργήσουν την νέα ΔΗΜΑΡ τώρα που η παλιά τους τελείωσε .
Επίσης το ΛΑΟΣ του κύριου Καρατζαφέρη δείχνει να ανακάμπτει με τον κύριο Καρατζαφέρη να είναι ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας.
Ακόμα και η άνοδος της χρυσής αυγής σχετίζεται με την τηλεόραση αφού η καθημερινή προβολή της χρυσής αυγής με ρεπορτάζ που τοποθετούνται αρνητικά για αυτή δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά γκρίζα διαφήμιση, αλλά διαφήμιση!
Αλλά και το ΕΠΑΜ έχει κάπως καλύτερα ποσοστά σε περιοχές όπου ο κύριος Καζάκης είχε κάνει κάποιες τηλεοπτικές εμφανίσεις σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
όπως στην Αττική ή στο Ηράκλειο
Συμπέρασμα : σε δείχνει η τηλεόραση, άρα υπάρχεις εκλογικά

Τι κάνουμε τώρα ;;

Για να έρθει η μέρα όπου ο Ελληνικός λαός ξεσηκώθηκε για την απελευθέρωση του το 1821, χρειάστηκε πρώτα να διαφωτιστεί από έναν Ρίγα Φεραίο

Και εσείς κύριε Καζάκη είστε ένας διαφωτιστής του Ελληνικού λαού σήμερα, για αυτό όλοι εμείς θα πρέπει να πάρουμε τον λόγο σας και να τον διαδώσουμε σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορούμε γιατί οι περισσότεροι Έλληνες σήμερα ζουν στο σκοτάδι .
Από την στιγμή που οι Έλληνες βγουν από το σκοτάδι που τους κρατάνε τα μέσα των συμφερόντων
Τότε θα είναι κοντά η απελευθέρωση μας από την νέα σκλαβιά που μας έχει επιβληθεί

Γιατί το ποθούμενο όλων εμάς είναι η απελευθέρωση της χώρας και του λαού και όχι τα εκλογικά ποσοστά.

Για αυτό :

ΟΡΓΑΝΟΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ! ΟΡΓΑΝΟΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ !

Χ.Σ ΚΡΗΤΗ
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Illuminus
Συντονιστής Ενότητας
Συντονιστής Ενότητας

Δημοσίευση από Illuminus » Παρ 30 Μάιος 2014, 02:36

Το εκλογικό αποτέλεσμα κι εμείς

Φίλες και φίλοι, συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Η Πολιτική Γραμματεία του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου ευχαριστεί όλους τους φίλους και τα μέλη, που στρατεύτηκαν ανιδιοτελώς στην μεγάλη μάχη που δώσαμε συμμετέχοντας στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 για το ευρωκοινοβούλιο. Τους ευχαριστούμε γιατί όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, παρά τις όποιες αδυναμίες, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις φίλες και τους φίλους μας που δέχτηκαν να εκτεθούν, εμπλουτίζοντας το αγωνιστικό ψηφοδέλτιό μας και έδωσαν μαζί μας αυτόν τον υπέροχο αγώνα.

Η Πολιτική Γραμματεία επιχειρεί να προσεγγίσει ορισμένες καίριες - κατά την γνώμη της - πλευρές του εκλογικού αποτελέσματος και θέτει τις εκτιμήσεις αυτές στην κρίση των μελών και φίλων του ΕΠΑΜ.

Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν μια ακόμη επιβεβαίωση της ισχυρής επιρροής που διατηρούν οι επίσημοι κομματικοί μηχανισμοί, αλλά και το σύστημα μαύρης προπαγάνδας. Το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος ψήφισε με βάση όχι προγράμματα και πολιτικές, αλλά ιδεολογικές και κομματικές συγγένειες. Για πρώτη φορά κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης υπάρχει ένα εκλογικό αποτέλεσμα που διαχωρίζει κάθετα το εκλογικό σώμα σε αριστερά και δεξιά με την ακροδεξιά - και μάλιστα την φασιστική - να εισπράττει σημαντικά εκλογικά oφέλη.

Πρόκειται για μια τραγική εξέλιξη που μας πηγαίνει πίσω στα χρόνια της μετεμφυλιακής περιόδου, μόνο που σήμερα τείνει να εισάγει ολόκληρη την χώρα σε μια περίοδο προετοιμασίας ενός νέου εμφύλιου σπαραγμού.

Η ίδια η Νέα Δημοκρατία κατόθρωσε να μην υποστεί συντριβή, να περιορίσει την εκλογική ήττα, επενδύοντας στα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά της εκλογικής βάσης της. Ο φόβος,, η καχυποψία και τα εμφυλιοπολεμικά πάθη ανακλήθηκαν στην πρώτη γραμμή. Η αριστερά έγινε πάλι το φόβητρο για τον φοβισμένο δεξιό. Παρουσιάστηκαν σαν φορείς της αστάθειας σε μια εποχή που χρειάζεται σταθερότητα. Κατ΄ αναλογία με την μετεμφυλιακή περίοδο που αποτέλεσε το άλλοθι κάθε είδους εκτροπής, παρακρατικής δράσης , ως και την επιβολή της επτάχρονης δικτατορίας.

Ανίκανη η ηγεσία και ο μηχανισμός της να πείσει για την πολιτική που ακολουθεί και για τα συμφέροντα που εκφράζει, επένδυσε στο πόσο βαμμένος δεξιός είναι ο ψηφοφόρος της και πόσο δεμένος είναι με το συγκεκριμένο κόμμα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της - από την επoχή του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος προσπάθησε εναγωνίως να απαλλάξει το κόμμα του από την ρετσινιά της μετεμφυλιακής δεξιάς - αυτοπροσδιορίστηκε ανοιχτά με πολιτικό λόγο που εξάπτει εθνικά πάθη και διχασμούς μέσα στον λαό. Έτσι συντελέστηκε η μετάλλαξη της ΝΔ σ' ένα κόμμα υποχείριο κρυπτοφασιστικών δυνάμεων, που δουλεύουν πια για το ολοκαύτωμα της χώρας και του λαού της.

Στην μετάλλαξη αυτή έχει συμβάλει και η αποκαλούμενη καραμανλική εσωκομματική αντιπολίτευση, που δηλώνει αντιμνημονιακή, για τα μάτια του κόσμου, ενώ υπερψηφίζει τα κυβερνητικά μέτρα. Εξαπάτησε τον μέσο ψηφοφόρο της ΝΔ, υποβάλλοντάς του να ξαναψηφίσει ΝΔ προκειμένου να δώσει την δυνατότητα να απαλλαγεί από την φασιστική ηγετική ομάδα Σαμαρά. Κι έτσι να αλλάξει η κεντρική πολιτική. Με τον ίδιο τρόπο που η καραμανλική τάση μέσα στη ΝΔ επέτρεψε στον Σαμαρά να αλώσει το συγκεκριμένο κόμμα, για να γλυτώσει η ίδια από τις τεράστιες πολιτικές και ποινικές ευθύνες που έχει για το γεγονός ότι οδήγησε στην χρεοκοπία την Ελλάδα, έτσι και τώρα εξασφαλίζει τα νώτα της σημερινής ηγετικής ομάδας για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Ταυτόχρονα, οι εκλογές αυτές μετεξελίχθησαν από την συγκυβέρνηση σε ένα πρωτοφανές παζάρι ψήφων. Ξοδεύτηκαν τεράστια ποσά από το κρατικό ταμείο για τους υποψηφίους της συγκυβέρνησης, την μαζική χειραγώγηση της "κοινής γνώμης", αλλά και την ανοιχτή εξαγορά ψήφων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ακόμη μαύρη τρύπα στον κρατικό προϋπολογισμό που καλείται να καλύψει τους επόμενους μήνες το γνωστό υποζύγιο, δηλαδή ο έλληνας φορολογούμενος. Οι πολιτευτές και οι κομματάρχες της συγκυβέρνησης δεν μοίραζαν μόνο σωρηδόν πενηντάρικα με αντάλλαγμα μια ψήφο στην κάλπη, αλλά έταζαν εξαιρέσεις από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, προστασία της ήδη πενιχρής σύνταξης, όπως και δουλίτσες σε δήμους, περιφέρειες και κράτος για τους "δικούς μας".

Από την άλλη, έχουμε μια αριστερά που έχει χάσει την πατριωτική αναφορά της, εχει χάσει κάθε αίσθηση αγώνα για την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, αλλά και για τη δημοκρατία. Είναι μια αριστερά ιδανική για την διάσπαση και την περιχαράκωση του λαού, δωρίζοντας τα εθνικά σύμβολα της ενότητάς του στον σκοταδισμό και τον φασισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε με το αίσθημα απελιπισίας που διακατέχει μεγάλο μέρος του λαού που νιώθει την ανάγκη να γλυτώσει το ταχύτερο δυνατόν από την παρούσα κυβέρνηση και τις αδίστακτες πολιτικές της. Έταξε ότι αρκεί να βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και με διαφορά από τη ΝΔ ώστε να εξαναγκαστεί σε εκλογές η κυβερνώσα παράταξη. Το πέτυχε για να αποδειχθεί άμεσα ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βασίστηκε στη συνειδητή ψήφο, ούτε καν στην ψήφο διαμαρτυρίας. Επένδυσε στην ψήφο απόγνωσης του αντιμνημονιακού χώρου. Ανίκανος να διεμβολίσει τον μνημονιακό χώρο, διεμβόλισε και άντλησε ψήφους από τους αντιμνημονιακούς σχηματισμούς. Κι έτσι κατάφερε να ανακόψει τις δυνατότητες νίκης από ολόκληρο τον αντιμνημονιακό χώρο, χωρίς να επιτύχει την ζητούμενη νίκη για τον εαυτό του. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι εγκλωβισμένος, αφού δεν μπορεί να προκαλέσει εκλογές, όπως υποσχόταν, και ούτε διαθέτει άλλες πολιτικές δυνάμεις στις οποίες μπορεί να απευθυνθεί για να δημιουργήσει μια οιονεί κυβερνητική πλειοψηφία με αντιμνημονιακό στόχο.

Είναι καταδικασμένος να ακολουθήσει την τακτική του "ώριμου φρούτου", ελπίζοντας ότι οι ζοφερές συνέπειες των πολιτικών που θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται θα οδηγήσουν στην μεταστροφή μέρους του εκλογικού σώματος προς αυτόν. Ο ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ που ήλπιζε σε μια γρήγορη απαλλαγή από την κυβέρνηση, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, θα πληρώσει ακριβά αυτή την τακτική. Οι πολιτικές της καταστροφής και του εξανδρποδισμού θα συνεχιστούν με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναμένει πότε με χρόνια με καιρούς θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου, ώστε να αποκτήσει την πολυπόθητη κυβερνητική πλειοψηφία. Αν έρθει ποτέ.

Η ανατροπή της κυβέρνησης πήγε στις καλένδες και η πρωτοβουλία των κινήσεων παραδόθηκε στην παράταξη του μνημονίου με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην αποτελεί άμεση απειλή για τους κυβερνώντες. Το πότε θα γίνουν και με ποιους όρους θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές ανήκει πλέον στην συγκυβερνώσα παράταξη που διαθέτει όλα τα μέσα για να εξαναγκάσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να διαλέξει: εσαεί αντιπολίτευση, ή κάποια μορφή συγκυβέρνησης με τις δυνάμεις του μνημονίου. Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έχει κάνει ήδη άνοιγμα σε κάποια μελλοντική "καλή" ΝΔ και σε κάποιο "καλό" ΠΑΣΟΚ, που θα έχουν απαλλαγεί από τις κακές τωρινές τους ηγεσίες, προδικάζει πολλά.

Όλα αυτά οφείλονται στην τακτική που επέλεξε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ενδιαφέρθηκε μόνο να «μαντρώσει» τους ψηφοφόρους της στο κομματικό παχνί και τίποτε άλλο. Απέρριψε κάθε δυνατότητα ανοιχτής συμπόρευσης και συμμαχίας από τα κάτω έτσι ώστε να δοθεί διέξοδος στην οργή πλατύτερων στρωμάτων από εκείνα που εκφράζονται από την αριστερά. Επέλεξε την επιβολή κομματικών υποψηφίων, συχνά φυτευτών, με αποτέλεσμα την συντριβή τους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Επέλεξε την τακτική της αυτοδυναμίας με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να διατηρήσει ούτε καν τους ψήφους που είχε πάρει τον Ιούνιο του 2012. Η διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν τέτοια, που αν δεν υπήρχε η αναπλήρωση από ψηφοφόρους των άλλων αντιμνημονιακών σχημάτων, οι οποίοι υπό καθεστώς απελπισίας τον ψήφισαν, ίσως να μην έφτανε ούτε καν το 20%.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο αμφίσημος πολιτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έπεισε, αλλά οδήγησε και σε τέτοιες πολώσεις που κάνει αδύνατη μια ευρύτερη συσπείρωση αντιμνημονιακών δυνάμεων με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων πριν είναι πολύ αργά. Η κυβερνώσα παράταξη παρά την πολύ σημαντική εκλογική φθορά που έχει υποστεί, γνωρίζει πολύ καλά το δώρο που της πρόσφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπιασε "ταβάνι" λεηλατώντας εκλογικά τους οιονεί συμμάχους του. Κι επομένως δεν μπορεί να αποτελέσει άμεση απειλή για τους κυβερνώντες. Τουλάχιστον με όρους εκλογών.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκει κάποια συνεργασία με άλλους σχηματισμούς από το αντιμνημονιακό τόξο. Γι' αυτό και τορπίλισε καθε δυνατότητα συνεργασίας από τα κάτω στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με σκοπό να επιβληθεί ο κομματικός μηχανισμός. Έστω κι αν της στοίχισε ακριβά στα εκλογικά αποτελέσματα. Ψάχνει μόνο για υποταχτικούς. Δηλαδή για όσους προσελκύονται από το ενδεχόμενο της νομής της εξουσίας και με αντάλλαγμα κάποιον θώκο "ξεχνούν" θέσεις, αρχές, και διακηρύξεις. Οι κυβερνώντες το γνωρίζουν και αισθάνονται ασφαλείς.

Ταυτόχρονα, το εκλογικό αποτέλεσμα για την ευρωβουλή ήρθε σαν αποτέλεσμα μιας μακράς περιόδου κινηματικής άπνοιας. Η τελευταία ελπιδοφόρα αναλαμπή όπου πλατύτερες μάζες κινητοποιήθηκαν με την ελπίδα μιας γρήγορης ανατροπής της κυβέρνησης και των πολιτικών της, ήταν το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι κομματικοί μηχανισμοί όμως, μαζί με τις γνωστές συνδικαλιστικές αγκυλώσεις, έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στο να δεχθεί μια ακόμη ήττα ο κόσμος που ήθελε να κινητοποιηθεί. Από κει και πέρα κάθε σκίρτημα κινήματος, ή μαζικής πρωτοβουλίας, αντιμετωπίστηκε με όρους διάλυσης, ή ποδηγέτησης από τους κομματικούς μηχανισμούς σε συνδυασμό με τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες. Θανατώθηκε κάθε αγωνιστική διάθεση. Πάνω απ' όλα το κόμμα. Κι έτσι στο βωμό του κόμματος, θυσιάσθηκε και η τελευταία ικμάδα μαχητικού φρονήματος στον λαό.

Η μια μεθοδευμένη ήττα πάνω στην άλλη, η εγγατάλειψη και καταδίκην των όποιων ριζοσπαστικών λαϊκων διεκδικήσεων, ειδικά σε ότι αφορά το χρέος, το νόμισμα, την ΕΕ, έπεισαν την μεγάλη πλειοψηφία ότι δεν έχει κανένα νόημα ούτε η κινητοποίηση, ούτε ο αγώνας. Η ηττοπάθεια και το δόγμα "ο σώζων εαυτόν, σωθήτω" άρχισε να κυριαρχεί στην κοινωνία. Η πολιτική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε σοβαρό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή, μιας και ακολούθησε τη γνωστή τακτική του "μην ανησυχείτε, θα έρθω εγώ και θα σας βολέψω". Κι έτσι κάθε εκδήλωση αγώνα εκφυλίστηκε σε κομματικό παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ, ή συνθλίφτηκε από τον κομματικό μηχανισμό του ΚΚΕ. Ενώ η συνδικαλιστική γραφειοκρατία φροντίζει όπως πάντα μόνο για τον εαυτό της με κινητοποιήσεις εκτόνωσης.

Υπό αυτές τις συνθήκες η μεγάλη πλειοψηφία προσήλθε στις κάλπες απογοητευμένη πιστεύοντας ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε κι επομένως βολεύτηκε είτε με τις υποσχέσεις της κυβερνώσας παράταξης, είτε με τις υποσχέσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Έστω κι αν και στις δυο περιπτώσεις, είναι φρούδες υποσχέσεις. Υπήρχαν κι αυτοί που θέλησαν να τιμωρήσουν τα κόμματα του νέου διπολισμού ψηφίζοντας κόμματα που προσωποποιούν ως αντιπολίτευση το πλήρες αδιέξοδο. Τι μπορεί να ελπίζει κανείς ψηφίζοντας ΧΑ; Μόνο να εκφράσει το «άει σιχτίρ» και τίποτε περισσότερο. Το ίδιο ισχύει και για την ψήφο στο ΚΚΕ. Πρόκειται για ψήφους που δεν εμπεριέχουν καμιά ελπίδα να αλλάξει ο,τιδήποτε, δεν διεκδικούν τίποτε, θέλουν μόνο να τιμωρήσουν τους πάντες και μάλιστα τυφλά.

Έτσι ψηφίζουν κόμματα που συνιστούν ως αντιπολίτευση την πολιτική εγγύηση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει και η πολιτική των μνημονίων δεν πρόκειται να αποτραπεί,αφού αυτά δεν θα θέσουν καν την πτώση της κυβέρνησης στην ημερήσια διάταξη κι επομένως δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή ελπίδα να αλλάξει κάτι. Πρόκειται για πολιτική αυτοχειριασμού. Ψηφίζουν για να εκδικηθούν τους πάντες, μαζί και τον εαυτό τους. Αυτό και μόνο. Και η νοοτροπία αυτή είναι ιδανική για να εκθρέψει ολοκαυτώματα σαν τον εμφύλιο, καταστάσεις σαν αυτή της σημερινής Ουκρανίας.

Το γεγονός αυτό μαζί με τη μεγάλη διασπορά ψήφων σε κόμματα και κομματίδια δίχως ταυτότητα και περιεχόμενο, τη σημαντική αποχή, αλλά και την ανάδειξη ενός ανύπαρκτου κόμματος, που αποκαλείται Ποτάμι, στην ευρωβουλή, υποδηλώνουν μια κοινωνία σε υποχώρηση και κατάρρευση. Μια κοινωνία που στρώματά της έχουν ήδη αρχίσει να παραδίνονται στα πιο στοιχειώδη και πιο επικίνδυνα ένστικτα του ανθρώπου, λίγο πριν αυτός αποκτηνωθεί παντελώς. Τα στρώματα αυτά δεν ξέρουν πλέον ή ακόμα χειρότερα αδιαφορούν για το τι σημαίνει δημοκρατία και τι δικαιώματα. Κι επομένως δεν μπορούν να αντιληφθούν ούτε καν τι πρέπει να υπερασπιστούν. Μοιάζουν σαν τους αγράμματους που αδιαφορούν παντελώς και εχθρεύονται τη γραφή και την ανάγνωση. Ζουν απλά για να ζουν και το θεωρούν φυσιολογικό. Γι' αυτό και πέφτουν θύματα των βαθύτερων προκαταλήψεών τους, αλλά και της μόδας, όπως αυτή διαμορφώνεται από τους διαμορφωτές της "κοινωνίας του θεάματος".

Σ' αυτές τις συνθήκες το ΕΠΑΜ δεν κατόρθωσε να πείσει ότι αποτελεί άμεση εναλλακτική επιλογή για τη σημερινή συγκυρία. Παρά το γεγονός ότι διεύρυνε την επιρροή του σε πολύ πλατειά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, αυτό δεν μπόρεσε να καταγραφεί στην κάλπη. Το ΕΠΑΜ μιλούσε και μιλά για την ενότητα του ελληνικού λαού, σε μια εποχή όπου η κοινωνία πολώνεται σε αριστερά και δεξιά. Προτάσσει το πατριωτικό και δημοκρατικό καθήκον, όταν πλατιά στρώματα δεν ξέρουν καν τι σημαίνει πατρίδα και δημοκρατία. Ζητά να πάρει την υπόθεση ο λαός στα χέρια του σε μια περίοδο όπου κυριαρχεί η ηττοπάθεια και "ο σώζων εαυτόν, σωθήτω". Υπερασπίζεται και οργανώνει αγώνες σε μια περίοδο όπου οι περισσότεροι έχουν χάσει κάθε ελπίδα. Μιλά και επιμένει σε μια επανάσταση προσωπικής αξιοπρέπειας, όταν οι περισσότεροι ωθούνται στην αναξιοπρέπεια για να επιβιώσουν, ή για να αναδειχθούν. Απευθύνεται στο νου, στην κοινή λογική και την γνώση, όταν κυριαρχούν τα συναισθήματα, του φόβου και της απελπισίας.

Επίσης το ΕΠΑΜ, παρά τις επίμονες προσπάθειές του, δεν κατόρθωσε να πετύχει την οργάνωση κοινής δράσης ανάμεσα στις ευρύτερες δυνατές δυνάμεις με κοινά αιτήματα. Με αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατό να διασωθούν κινήματα και μαζικές δράσεις που θα μπορούσαν να δώσουν πνοή και ελπίδα στα πιο καθημαγμένα στρώματα του λαού. Το γεγονός ότι δυνάμεις και σχήματα όπως ΑΝΤΑΡΣΥΑ και "κόμματα της δραχμής", που στάθηκαν εναντίον της κοινής δράσης θέτοντας ιδεολογικά προσκόμματα, συνετρίβησαν εκλογικά, ίσως να συνιστά ένα αναγκαίο σοκ νηφαλιότητας.

Η μαζική δράση του ΕΠΑΜ δεν έχει την αναγκαία συνέπεια, ούτε έχει φτάσει ακόμη στο επίπεδο εκείνο που να επιτρέπει την κινητοποίηση λαϊκών στρωμάτων για τα πιο ζωτικά τους αιτήματα. Οι αδυναμίες και οι υστερήσεις στους τομείς αυτούς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο όταν έφτασε η ώρα της κάλπης, καθώς το εκλογικο σώμα στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν είχε πρόσφατη εμπειρία αγώνων τέτοιων ώστε να ξέρει πώς δρα το Μέτωπο.

Παρά την σημαντική οργανωτική ανάπτυξη του ΕΠΑΜ όλο το προηγούμενο διάστημα, το Μέτωπο δεν έχει κατορθώσει ακόμα να αναπτύξει την πολιτική του δουλειά σε ανάλογο επίπεδο για όλους τους τομείς και τους πυρήνες του. Δεν έχει κατακτηθεί ακόμη ενιαίος τρόπος και επίπεδο δουλειάς μέσα στην κοινωνία από όλες τις οργανωμένες δυνάμεις του Μετώπου. Κι αυτό αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για το επόμενο διάστημα.

Τέλος, παραμένει σοβαρό το πρόβλημα της αναγνωρισιμότητας του Μετώπου, των προταγμάτων και της δράσης του από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Κι αυτήν δεν μπορούμε να την περιμένουμε από τα ΜΜΕ, ούτε από κανέναν άλλον, εκτός από την συστηματική δουλειά πόρτα-πόρτα των μελών και των φίλων του Μετώπου. Πρέπει ο κάθε πυρήνας μας, το κάθε μέλος του ΕΠΑΜ να αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς για ολόκληρη την κοινωνία σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν που να μην τον πλησιάσουμε, να του μιλήσουμε, να οικοδομήσουμε σχέσεις μαζί του, ώστε να αντιληφθεί ότι οι έννοιες αλληλεγγύη, δημοκρατία, αξιοπρέπεια δεν είναι κενές περιεχομένου.

Το αποτέλεσμα των εκλογών επιτείνει το συνολικό κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό αδιεξοδο της χώρας. Ο ελληνικός λαός και η χώρα είναι πολύ πιο εκτεθειμένοι στις πολιτικές εξανδραποδισμού, χωρίς καν να διαθέτει επίσημη αντιπολίτευση ικανή να υπερασπιστεί ακόμη και τα πιο στοιχείωδη. Βρίσκεται στη πιο δεινή θέση από την αρχή της νέας κατοχής. Το ΕΠΑΜ οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες τέτοιες που να θέτουν προ των ευθυνών τους όλους εκείνους που μιλούν εναντίον της μνημονιακής πολιτικής.

Οι οργανωμένες δυνάμεις του ΕΠΑΜ οφείλουμε να ξαναβρούμε όλους εκείνους που βρεθήκαμε μαζί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Να ανοιχτούμε σε φίλους και κυρίως σ' εκείνους που συμπαθούν το Μέτωπο, αλλά δεν το ψήφισαν. Να συζητήσουμε την κατάσταση που προέκυψε από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα με τρόπο φιλικό και με σκοπό να ακούσουμε τις παρατηρήσεις και τον προβληματισμό τους. Πρέπει να ανοιχτούμε πιο πλατιά στην κοινωνία.

Το ΕΠΑΜ για μια ακόμη φορά θα αναλάβει πρωτοβουλία συνεύρεσης όλων των δυνάμεων που θεωρούν τον εαυτό τους αντιμνημονιακό. Η κυβερνώσα παράταξη ουσιαστικά ηττήθηκε εκλογικά. Δεν δικαιούται λοιπόν να μιλά πλέον εξ ονόματος του ελληνικού λαού. Ακόμα δε περισσότερο να αποδέχεται δεσμεύσεις και να εφαρμόζει πολιτικές που η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει απορρίψει. Θα πρέπει λοιπόν να ενωθούμε όλοι για να ρίξουμε την υφιστάμενη κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατό. Θα πρέπει όλες μαζί οι δυνάμεις να κηρύξουμε ένα νέο ανένδοτο αγώνα με αίτημα την πτώση της κυβέρνησης και τη διάλυση αυτού του κοινοβουλίου της διαρκούς Συνταγματικής εκτροπής.

Στόχος μας θα πρέπει να είναι η οργάνωση της κοινής δράσης μας με τέτοιο τρόπο ώστε να κλιμακωθούν οι λαϊκές κινητοποιήσεις, με τέτοιο τρόπο ώστε ο ίδιος ο λαϊκός παράγοντας να επιβάλει τις πολιτικές εξελίξεις. Για τον σκοπό αυτό το ΕΠΑΜ θα αναλάβει, για άλλη μια φορά, πρωτοβουλία συνάντησης και διαλόγου με όλες τις ηγεσίες του αντιμνημονιακού τόξου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο με βάση τα πιο άμεσα και ζωτικά αιτήματα του λαού.

Ένα όμως είναι το σίγουρο: Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η πατρίδα και ο λαός χρειάζεται το Μέτωπο περισσότερο από ποτέ. Δεν θα γίνουμε ριψάσπιδες. Χάσαμε μια μάχη, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται, θα έχει διάρκεια και εμείς, έχοντας δημιουργήσει γερές βάσεις μέσα στην κοινωνία, ανεξάρτητα αν αυτό δεν αποτυπώθηκε με την ψήφο της Κυριακής, θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική Νίκη!

Αθήνα, 27 Μαΐου 2014

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.
The lunatics are running the asylum...
People laugh at you because you're different, you laugh at people because they're all the same
Τρώμε φάπες και εξάγουμε δημοκρατία...
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 30 Μάιος 2014, 10:50

Τα σχολια σ'αυτό το παραπάνω, λιγοστά (μέχρι στιγμής), αλλά ενδεικτικά
και της νοητικής διαδρομής και του επιπέδου των γραφόντων, πράγμα που εγώ
προσωπικά βρίσκω παρήγορο.
Γι'αυτό και θα τα μεταφέρω (δεν είναι πολλά)

Ανώνυμος29 Μαΐου 2014 - 5:40 μ.μ.

Χαίρομαι πολύ που εκτός από εξωτερικούς παράγοντες που αναμφισβήτητα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα, το μήνυμα αυτό περιέχει κι έναν τόνο αυτοκριτικής. Συμφωνώ κατά συνέπεια απόλυτα με την προτεινόμενη ενέργεια προσέγγισης των άλλων αντιμνημονιακών χώρων. Από πλευρά μας δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να συζητάμε και να μιλάμε για το ΕΠΑΜ σε όλες τις συζυτήσεις σε κάθε ευκαιρία.

Ευχαριστούμε Δημήτρη που μας άνοιξες τα μάτια. Σε παρακαλώ συνέχισε να το κάνεις, όχι όμως με αλαζονεία.

Ευχαριστούμε

MacGyver gr29 Μαΐου 2014 - 8:56 μ.μ.

ο ελληνας φοβαται..αλλα αν τον ρωτησεις τι φοβασαι ρε? θα σου πει "δεν ξερω". φοβαμαι μου'λεγε ενας οτι αμα βγω εξω και φωναξω "οχι αλλους φορους" θα με μπουζουριασουνε..
θελει λεει να βγει καποιος μπροστα για να τον ακολουθησει..!!
ναι οπως βγηκε ο Γεωργιος ο Παπανδρεου, ο Κων/νος ο Καραμανλης (ο εθναρχης)!!!, ο Ανδρεας, και τοσοι αλλοι που τους εδωσε λευκη επιταγη και τα πηγανε τοσο καλα, που το αποτελεσμα το βλεπουμε σημερα!!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ, αλλαπροπαντος ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ.ΝΑ ΛΕΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΟΥ, ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΩ!!

Ανώνυμος29 Μαΐου 2014 - 9:09 μ.μ.

Δημητρη και λοιποι φιλοι,

Ενδιαφεροντα συμπερασματα, ενδιαφερουσα αναλυση.

Τα κυρια προταγματα στρατηγικης ειναι σταθερα και σωστα.

Το πιο ελπιδοφορο ομως θα ειναι μια νεα τακτικη:

1. Συνεργασιες/συμμαχιες/συνεννοηση
2. Ας βαλουμε σε τακτικα θεματα νερο στο κρασι μας και να παμε πιο ανοιχτα και πιο επικοινωνιακα.
3. Στικτες, πιασαρικες,συντομοτερες και πιο στοχευμενες θεσεις που να πατανε πανω σε βασικες αναγκες, οχι σε μακροσυρτες ιδεολογικες αναλυσεις που κουραζουν το πλατυ κοινο.
4. Οι συνεχεις αναφορες στο εαμ και η ενδεχομενως λαθος μεταφορα τους και κατανοηση τους στο πλατυ κοινο, περισσοτερο κακο κανει παρα καλο. Θελει υψηλη ικανοτητα κατανοησης και παιδειας,ηρεμιας και χρονου που ο μεσος κατεστραμμενος πια Ελληνας δεν εχει.
5. Εμφαση σε πατριδα ως προοδευτικη και οχι αναχρονιστικη/εθνικιστικη αξια.
6. Διπλωματια, οχι λογικη του στυλ θα κανουμε γιουρουσι στα ανακτορα, αυτο φοβιζει τον κοσμο και ορθως τον φοβιζει, και εμενα με φοβιζει.
Θελει πιο θεσμικο μειγμα..απο μεσα θ αλλαξουν οι θεσμοι, οχι απ εξω με γιουρουσι.
7. ΤΟ ΕΠΑΜ δεν ειναι τιμωρος οπως περναει κατα καιρους. Ειναι το μεσο για δικαιες δικες, κρατος δικαιου, κοινωνικη συνοχη, ασφαλεια, αναπτυξη. Αυτο πρεπει να περασει.
8. πχ Νεριτ...εννοειται οτι επρεπε να γινει η διακαναλικη, ιδιως κατα τη στιγμη που δεν υπαρχουν πανελλαδικα μεσα αλλα. Και επι τοπου εκει λες και τη γνωμη σου και τα προταγματα του Επαμ.

9...θα στειλω κι αλλα στο mail σου...

Π.

Hermes30 Μαΐου 2014 - 12:47 π.μ.

Μην επιδιώκεις τόσο την ενότητα όσο την συνεργασία. Αποδέξου το διαφορετικό και συνεργάσου χωρίς να συμβιβάζεσαι. Σου φαίνονται κάπως γενικά αυτά αλλά είναι πολύ σημαντικά και αποτελεσματικά όταν τα εφαρμόζεις.
Μήν προσπαθείς να επιβληθείς στους άλλους, όποιος και να είναι ο λόγος που το κάνεις, δημιουργείς δυσαρμονία και δίχνει ότι δεν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου ή ότι νομίζεις ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές για σένα.
Οι άλλοι στον κόσμο σου είναι δικό σου δημιούργημα.
Ασκησούλα:
Όταν κατηγορείς τους άλλους κάνε μια παύση ξέχασε τούς άλλους, μείνε με τον εαυτό σου, εκτίμησε κάτι από σένα, μετά ξαναθυμίσου τους άλλους και βρες κάτι που εκτιμάς σε αυτούς.

Το να αναλύεις κάτι διανοητικά δεν σημαίνει ότι το κατανοείς. Κάνεις επιστήμη αναλύοντάς το αλλά δεν σημαίνει ότι το κατανοείς. Ένας επιστήμονας κόβει ένα κομμάτι από ένα λουλούδι και το ονομάζει πέταλο, κόβει ένα άλλο και το ονομάζει σέπαλο, ένα άλλο κομμάτι και το ονομάζει ύπερο και ούτω καθεξής. Το λουλούδι τώρα όμως είναι κομματιασμένο η ομορφιά του δεν υπάρχει πιά.
Και ένα άλλο σημείο:
Νομίζω ότι διδάσκεις καλύτερα με τα έργα παρά με τα λόγια.

Ηλίας Α. Λυμπέρης

Ανώνυμος30 Μαΐου 2014 - 5:33 π.μ.

Αυτοί ξέρουν. Εμείς Καταλάβαμε, που το πάνε;
Το σύστημα έκανε πάρα πολύ καλά τη δουλειά του. Για άλλη μια φορά τα μικρά κόμματα και οι ψηφοφόροι τους παγιδεύτηκαν μέσα σε συνθήκες πόλωσης, που οι ηγεσίες τους όφειλαν να γνωρίζουν. Όταν μπαίνουν διλήμματα και μεσσιανικού τύπου υποσχέσεις, οι αδαείς παρασύρονται. Η κοινή γνώμη- να μην ξεχνιόμαστε- ετεροκαθορίζεται. Άγεται και φέρεται Άκουγα περί κρυφών δημοσκοπήσεων για ποσοστά πάνω του 4% για το ΕΠΑΜ την ίδια στιγμή που ο κ. Καζάκης μιλούσε για ποσοστά πάνω απο 30% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όπως τέθηκε το ζήτημα , κι εγώ ακόμα, που προσεκτικά ακούω και διαβάζω ό,τι λέγεται και γράφεται για το ΕΠΑΜ την τελευταία στιγμή επέλεξα να ψηφίσω άλλο κόμμα . ΑντιΕΟΚικό από το 1979, δηλ. ΚΚΕ, κι ας ασκώ καθημερινά κριτική και ας νευριάζω με τη στάση που κρατά στους αγώνες. Κι ας μην τους έχω συγχωρήσει , που ενώ ξέρουν πολύ καλά τι εστί καπιταλισμός , δεν απέφυγαν τους πειρασμούς και έχασαν τη φωνή τους , το κανάλι τους , τον δημοφιλή αρθρογράφο τους, τον Ν. Μπογιόπουλο, που δοξάζει τις σελίδες του Ενικού και της Ρεαλ του Χατζηνικολάου. Από τον ταξικό εχθρό δεν πρέπει να δεχόμαστε συμβουλές και μπράβο .Τις συμβουλές πρέπει να τις διαβάζουμε ανάποδα. Τα δε μπράβο είναι ρετσινιές. Ο Τράγκας πρότεινε να ψηφίσουμε Καζάκη, ή Πολύδωρα ή άλλο μικρό κόμμα . Τα πιο σοβαρά μικρά κόμματα είναι αντιμνημονιακά. Που αποσκοπούσε; Είναι ευνόητο. Στην πολυδιάσπαση του αντιμνημονιακού χώρου και στην αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλοντας ή μη – πράγμα που δεν πιστεύω- βοήθησε τη συσπείρωση των Πασόκων και της ΝΔ.
Πρακτικά τώρα: 1.Το ΕΠΑΜ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές δεν κατέβηκε . Γιατί; Δεν μπορούσε να στελεχώσει τα ψηφοδέλτια; Δεν είχε πρόσωπα ; Εγώ ψήφισα ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μέσα σε μια βδομάδα θα άλλαζα ;
2.Πόσες χιλιάδες ήταν οι υποψήφιοι σ’ αυτές τις εκλογές; Τι δεσμεύσεις ηθικές και πολιτικές παίχτηκαν ; Αυτά δεν ήταν ψηφοδέλτια ! ήταν πασαρέλα! Πως ήταν δυνατόν , από κάλπη σε κάλπη να αλλάζει κόμμα ο πολίτης και γιατί;
3.Αν δεν υπήρχε το Ιντερνετ δε θα ήξερα ότι το ΕΠΑΜ συμμετέχει στις εκλογές. Σε διακαναλικές δε συμμετείχε απ’ ότι διάβασα εκ των υστέρων. Ενώ τα ποτάμια , οι ελιές και οι Σαμαράδες μας βομβάρδιζαν από κανάλι σε κανάλι , το σποτ του ΕΠΑΜ δεν το είδα παρά μόνο στο Ιντερνετ από την Εκπομπή ΑΕ. Τι δημοκρατία!
4. Τι νόημα θα είχε να πάρουν από 2% τα μικρά κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι κάτω από το ποσοστό του Σαμαρά; Πως θα ερμηνευόταν αυτό το αποτέλεσμα;
Συμπερασματικά: Σαμαράς , Βενιζέλος και Χ.Α ξεπερνούν το 40%.Εμείς οι υπόλοιποι μπορούμε να συμπράξουμε, για να σπάσουμε τον τσαμπουκά τους;
Και κάτι για τη Χ.Α. που το σύστημα της φέρεται ιδιαίτερα, γιατί τη χρειάζεται. Πως επεβλήθηκε η πατατοφαγία στην Ελλάδα επί Καποδίστρια; Νομίζω, με την πατατοαπαγόρευση και την πατατοφρούρηση! Αυτή η επιτυχημένη συνταγή ακολουθείται κατά γράμμα και στην τρέχουσα πολιτική σκηνή.
Οι καλοί δημοσιογράφοι συγκεκαλυμμένα υπηρετούν το σύστημα, οι κακοί φανατικά, εμετικά και απροκάλυπτα. Ακριβές ή φτηνές πόρνες τη δουλειά τους την έκαναν μια χαρά κι ο «κοσμάκης» δεν κατάλαβε τίποτα. Οι έντιμοι δημοσιογράφοι είναι δυστυχώς άνεργοι. Δεν πιστεύω πια στις πλειοψηφίες που διαμορφώνονται υπό τέτοιες συνθήκες. Πιστεύω στις μειοψηφίες που κινούνται εκτός συστήματος σε μικρές κοινότητες αλληλεγγύης , ανθρωπιάς , ανιδιοτέλειας.
Δεν θα ήταν καλύτερο για το ΕΠΑΜ και συνεπές προς τις θέσεις και τα προτάγματά του να είχε καταγγείλει αυτό το φιάσκο και να απέχει και από τις ευρωεκλογές; Θα χρειαζόταν τώρα να δικαιολογείται και να απαντά σε κριτικές καλόπιστες ή κακόπιστες;
Και κάτι για όλα τα κόμματα ή μέτωπα. Αδειάστε τις καρέκλες και τις πολυθρόνες απ’ τα γραφεία σας, για να χωρέσει ο λαός , έστω και όρθιος. Κυρίως εκείνες τις περιστρεφόμενες, που ζαλίζουν. Δεν έχετε ανάγκη από λίγους επώνυμους, αλλά από πολλούς συνειδητοποιημένους ανώνυμους. (Βαρβάρα)

Ανώνυμος30 Μαΐου 2014 - 9:21 π.μ.

Όλο αυτό το σεντόνι που έγραψες Βαρβάρα το αναιρείς λέγοντας ότι ψήφισες ΚΚΕ αν και δεν το έχεις συγχωρέσει, αν και διαβάζεις και γνωρίζεις τις θέσεις του ΕΠΑΜ....
Δηλαδή τι θα συνέβαινε αν δεν γνώριζες τις θέσεις του μετώπου ;;;;
Για να μην τα πολυλογώ, αν ΕΣΥ, που γνωρίζεις (όπως λες) ΔΕΝ στήριξες το ΕΠΑΜ, αν δεν επικοινώνισες τις αρχές και τα προτάγματά του στον απλό κόσμο, αν (παρότι διαφωνείς) επικρότησες δια της ψήφου σου το παρωχημένο ΚΚΕ που κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και την κομματική αντιμισθία.....τότε ποιος θα το κάνει ;;;;;;;;;; Ο απλός κόσμος που δεν έχει ιδέα για το μέτωπο ;;;;;;;;
Εν κατακλείδι, Βαρβάρα............πιο ηλίθια πεθαίνεις..........
Κώστας Τρ.

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2014 ... 3499949723
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”