Ιδεολογίες της συμφοράς σε πακέτο

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 351 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Ιδεολογίες της συμφοράς σε πακέτο

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 17 Μάιος 2014, 08:27

Πολλές φορές συζητάμε για το τέλος των ιδεολογιών.

Διαφωνώ πάνω σε αυτό.
Είναι μέρος της προπαγάνδας η μετάλλαξη των ιδεολογιών αλλά και το σερβίρισμα ότι πιο αισχρού και κατάπτυστου σε ιδεολογικό αμπαλάζ.

Θυμήθηκα τον Αντώνη. Δεν γράφει εδώ αλλά έρχεται στις συναντήσεις καμιά φορά.
Είχε πει κάτι για κάποια.............."ψυχή" και παραλίγο να τσακωθούμε.

Σας παρουσιάζω την αριστερή "ψυχή" :freak: :freak: :freak:

Me air bahal captain!!!!!!Προσδεθείτε και δείτε το βίντεο ΜΕ ΑΔΕΙΟ ΣΤΟΜΑΧΙ γιατί υπάρχει κίνδυνος :emetos: και μετά ποιος μωρό μου ποιος :mop:

Και να που ο αριστερός άκουσε ένα αίσχος να το βαφτίζουν "Επανάσταση" και έσπευσε να υποστηρίξει τους ισλαμοφασίστες της Συρίας που τους υποστηρίζει το ΝΑΤΟ. Για να δούμε μήπως υποστηρίζει και την Τιμοτσένκο και τους φασίστες της Ουκρανίας επειδή είναι επαναστάτες?

Και μετά πετάει κορώνες για τους μετανάστες πρόσφυγες από τη Συρία Τους ισλαμοφασίστες δηλαδή που κόβουν κεφάλια και τα επιδεικνύουν με τα αίματα.

Φυσικά τη θέση μου απέναντι στους μετανάστες την ξέρετε.
Αλλά δεν συμπίπτει ούτε στο ελάχιστο με του Πετράκη.

Αντε μαζεψτε τους όλους εδώ να κόβουν και κανένα κεφάλι άμα λάχει
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Re: Ιδεολογίες της συμφοράς σε πακέτο

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 17 Μάιος 2014, 09:05

Ο Πέτρος έχει διαβάσει Μαρξ και έχει κάνει αναλύσεις επί των αναλύσεων. Αλλά τη διαλεκτική την ξέχασε........
Η διαλεκτική είναι το κλειδί.

Είτε διαβάζει κάποιος Μαρξ είτε προτιμά τον Ηράκλειτο και τον θεωρεί ως πιο ορίτζιναλ και πατέρα της διαλεκτικής σκέψης.
Κάποια πράγματα μπορεί να μετατραπούν στο αντίθετό τους.
Εκτός εάν κάποιοι το κάνουν σκόπιμα να μιλάνε στείρα δογματικά για να πείσουν όσους δεν έχουν ιδέα από διαλεκτική ούτε του Μαρξ αλλά αγνοούν και τον Ηράκλειτο.

Επανάσταση για την ανατροπή του Άσαντ και του Καντάφι πριν με τη στήριξη του ΝΑΤΟ και των Η.Π.Α??????? :freak: :freak: :freak: :freak: :hgamer3:

Αλλά ας μη σταθούμε μόνο εκεί...........

Πόσα πράγματα μετατρέπονται στο "αντίθετό" τους και καμιά φορά την πατάμε και κυρίως την πατάνε οι ενδιαφερόμενοι και πάνε σαν τα πρόβατα στο στόμα του λύκου?

Είχα πει για τους ομοφυλόφιλους. Να μην δεχτούν σύμφωνο συμβίωσης ούτε να ζητούν δικαιώματα και προνόμια πέρα από αυτά που ήδη έχουν.
Γιατί τα προνόμια μπορεί να είναι δολώματα για μελλοντική δίωξη τους. Αφού για να αποκτήσουν τα προνόμια θα πρέπει να δηλώσουν ότι είναι ομοφυλόφιλοι. Αν ήταν το Σύμφωνο συμβίωσης προοδευτικό θα έπρεπε να κλείνει μέσα και τις σχέσεις φιλίας. Μένω με κάποιον φίλο η φίλη ή με δύο άλλους φίλους που είμαστε μαζί από παιδιά χωρίς να έχω καμία σεξουαλική σχέση με κανέναν. Τους αγαπώ, ταιριάζουμε περνάμε καλά. Αν πεθάνω θέλω ο πιο αδύναμος και φτωχός της παρέας να πάρει τη σύνταξή μου. Γιατί πρέπει να υπάρχει ερωτική σεξουαλική σχέση ή να υπονοείται υποχρεωτικά?

Υπάρχει ο κίνδυνος κάποια κυβέρνηση στο μέλλον έχοντας πρόσβαση στα αρχεία να προβεί σε προγκρόμ ομοφυλοφίλων και να τους κρεμάει ή να τους κάνει σαπούνι.

Ο Φώτης ανάρτησε στο μουτροβίβλιο τις σκέψεις μου αυτές που τις είχα γράψει πιο αναλυτικά στο τόπικ του ρατσισμού.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 17 Μάιος 2014, 09:30

Περί τζαμιού το ανάγνωσμα.

Δεν θα μιλούσα ούτε θα έπαιρνα θέση υπέρ ή κατά αν δεν ήξερα κάτι από.....πρώτο χέρι.

Πάνε 5 χρόνια όταν μια μέρα άκουσα φωνή σαν μέσα από ντουντούκα.
Είπα θα είναι κανένας γύφτος που θα πουλάει γλάστρες ή πατάτες.
Αλλά όχι..... Ακουγόταν πεντακάθαρα Αλλλλάαααααα ου Άκμπαρ.
Μα που βρίσκομαι σκέφτηκα. Στην Αίγυπτο στη Σαουδική Αραβία? Μήπως πήρε ο αέρας το σπίτι και το πήγε νότια?

Η απάντηση και η εξήγηση είναι απλή. Άνοιξε τζαμί στη γειτονιά μας και μάλιστα πολυτζαμί κάτι σαν Mall-τζαμί.

VOILA!!!!!!

Εικόνα

Μόλις τώρα το έψαξα και αναφέρουν σχετικά
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/04/ ... _4379.html
http://www.inewsgr.com/135/yparchoun-id ... i-allo.htm

Τι mall-τζαμί φαίνεται από τον ηλεκτρικό και στην περιοχή που είναι βγάζει μάτι. Ο μιναρές του λείπει.
Αν έστηναν κανένα μιναρεδάκι στην ταράτσα που μάλλον ήδη υπάρχει αλλά δεν φαίνεται θα τελείωνε η υπόθεση.

Γιατί τόση μανούρα για τζαμί στο Βοτανικό? Τζαμιά Υπάρχουν!!!!!!!!

Δεν συμφωνώ με όσα γράφονται στα μπλογκς.
Αλλά πιστεύω ότι θέλουν να δημιουργήσουν μανούρα και διχασμό για κάτι που ήδη υπήρχε εδώ και χρόνια και υπάρχει και κανείς δεν μίλησε γι αυτό.
Υπερ ή Κατά? Κάποιες ιδεολογίες θα ταχθούν υπέρ και θα τους βαράνε αυτοί που είναι κατά. Και σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Θα υπάρξουν "ιδεολογίες πακέτα της συμφοράς" που θα εξαντληθεί η προοδευτικότητα τους στα τζαμιά για να μην πάει η κουβέντα στην.....ταμπακιέρα.
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 13 φορές
Έλαβε Likes: 20 φορές

Δημοσίευση από promitheas14 » Σάβ 17 Μάιος 2014, 10:01

doctormarkon έγραψε:Πολλές φορές συζητάμε για το τέλος των ιδεολογιών.
Διαφωνώ πάνω σε αυτό.
Είναι μέρος της προπαγάνδας η μετάλλαξη των ιδεολογιών αλλά και το σερβίρισμα ότι πιο αισχρού και κατάπτυστου σε ιδεολογικό αμπαλάζ.
Δέν θυμᾶμαι ποῦ εἴχαμε συζητήσει τόν ἰσχυρισμό μου ὅτι οἱ ἰδεολογίες πεθαίνουν καί παίρνω ἀφορμή ἀπό αὐτή σου τήν φράση.
Ἰσχυρίζομαι λοιπόν ὅτι οἱ ἰδεολογίες, ὑπό τήν ἔννοια ἑνός συνόλου πεποιθήσεων περί ἑνός ζητήματος, οἱ ὁποῖες εὐαγγελίζονται τήν πλήρη καί ἀπόλυτη ἑρμηνεία αὐτοῦ, καί πού οἱ ὁποῖες (πεποιθήσεις) ὡς ἐκ τούτου παρέχουν τήν νομιμοποίηση στήν ὁμάδας πού τίς ὑποστηρίζει νά τίς ἐπιβάλλη στούς ὑπολοίπους διά τῆς βίας, γιά τό καλό τους, ἐπειδή αὐτοί δέν γνωρίζουν, πεθαίνουν!

Καί καλῶς πεθαίνουν. Ὅλες οἱ πλάγιες προτάσεις πιό πάνω ἀποτελοῦν συστατικό στοιχεῖο τοῦ φαινομένου "ἰδεολογίες" πού ἔζησε στήν ἀνθρωπότητα γιά 2000 χρόνια. (Στήν Ἀρχαιότητα δέν ὑπῆρχαν ἰδεολογίες. Ἐμεῖς τήν ἑρμηνεύουμε μέ ἰδεολογικούς ὅρους).
Τέτοια συστατικά στοιχεῖα μιᾶς ἰδεολογίας εἶναι α) ἡ ψευδαίσθηση τῆς ἀπόλυτης κατοχῆς τῆς ἀλήθειας, β) ἡ ἐπιχείρηση ἐπιβολῆς της στούς "μή γνωρίζοντες τήν ἀλήθεια", γ) ἡ κατ' ἀνάγκην προκύπτουσα μισαλλοδοξία, δ) ἡ ἀφαιρετική ἐνέργεια τῆς πρόσαψης ταμπελῶν στούς ἀνθρώπους (ἀριστερός, δεξιός, χριστιανός, μουσουλμάνος, προοδευτικός-συτντηρητικός, ρεαλιστής-ρομαντικός κ.ο.κ.) ε) ὁ φανατισμός καί ἡ ἀπόλυτη ταύτιση μέ αὐτήν.
Ἠ ἄνθιση τῶν ἰδεολογιῶν ὑποστηρίχθηκε ἐνεργειακά ἀπό τίς ποιότητες τῆς 6ης ἀκτίνας τῆς Δημιουργίας πού ἔδρασε ἐπί τοῦ πλανήτη καί τῆς ἀνθρωπότητας κατά τίς τελευταῖες 2000 χρόνια, μέ τά ἀντίστοιχα ἀποτελέσματα (δημιουργία ἰδεολογιῶν καί πολέμων ἤ διχασμῶν ἐξ αιτίας τους). Ἰδεολογίες ὑπῆρξαν σέ ὅλους τούς τομεῖς τῆς ἀνθρώπινης ἔκφρασης. Τέχνη, ἐπιστήμη, θρησκεία, πολιτική.
Ἠ ἐμφάνισή τους ταλαιπώρησε πολύ τήν ἀνθρωπότητα μέ ψευτοδιλήμματα καί περιχαρακώσεις. Ἄστες νά πᾶνε στό καλό. Δίχασαν, παραπλάνησαν, φανάτισαν, σκότωσαν (τήν Ἀλήθεια). Πεθαίνουν διότι κατανοεῖ πλέον ἠ ἀνθρωπότητα ὅτι καμμία δέν εἶναι σέ θέση νά ἑρμηνεύση τό ὅλον καί νά ἐκφράση τήν Ἀλήθεια. Ἀποτελοῦν μέρη ἤ ἐκδοχές τοῦ Ὅλου.
Ὁ θάνατός τους συνοδεύεται ἐπίσης ἀπό τήν γελοιποίησή τους, ὅπως παρατηρεῖς. Κατ' ἀναλογία ὅπως μέ τόν θάνατο τοῦ ρεμπέτικου ἐμφανίστηκε τό ἀρχοντορεμπέτικο γιά λίγο καιρό.
Ὄποιος ἐλεύθερα συλλογᾶται, συλλογᾶται καλά.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 17 Μάιος 2014, 10:41

ΣΩΣΤΟΣ. Και το ρεμπέτικο ήταν ιδεολογία και μάλιστα πανίσχυρη για την εποχή του. Ιδεολογία από τα ΚΑΤΩ.

Μετά τη μετάλλαξη σε αρχοντορεμπέτικο έρχεται ο ΓΑΠ και τινάζει τις ποδάρες του με μια ζεμπεκιά και το στιγματίζει εις τους αιώνας των αιώνων αμήν.

Αυτό τι σημαίνει? Ότι αυτή η ιδεολογία πέθανε? Ότι δεν θα έπρεπε να ασχολείται κανείς πια με αυτήν? Ούτε καν να αντλεί πληροφορίες-ιδέες-ή ότι άλλο?

Μάλλον πρέπει να ανοίξω και άλλο τόπικ ενάντια στη λήθη. Μπορεί να μην αποδέχεσαι το πακέτο αλλά τίποτα δεν θα έπρεπε να στέλνεται στη λήθη.

Ιδεολογία του ρεμπέτικου: Είναι ανάγκη να την αποδεχτείς σαν πακέτο?
Αν ανοίξεις το πακέτο τι βλέπεις μέσα?

Χμ.....τελετουργική χασισοποτεία. Ας την στην άκρη απορρίπτεται.....Ή πάμε παρακάτω να δούμε τι άλλο θα βρούμε στο πακέτο που πιθανόν να εξηγεί γιατί γινόταν. Ε όχι και να αρχίσουμε να μαστουρώνουμε χα χαχα :lol: :lol: :lol: :lol:

Βαθύτερα στο πακέτο υπάρχει το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού. Το ξεσκονίζουμε και το κρατάμε γιατί θα χρειαστεί. Ποιοί ήταν οι ρεμπέτες και τι θέση θα είχαν στην κοινωνία της εποχής αν δεν ήταν ρεμπέτες και αν δεν ήταν ΜΑΓΚΕΣ? Λούμπεν απόκληροι που θα ζητιάνευαν ένα κομμάτι ψωμί και θα έτρωγαν στα συσσίτια των φιλοπτώχων κυριών. Άρα ήταν ΜΑΓΚΕΣ!!!!!! Η λέξη Μάγκας δήλωνε αυτοκαθορισμό. Δεν ξέρω την ετυμολογία της αλλά σημειολογικά σέρνει πίσω πολλά σημαινόμενα.

Τι άλλο θα ξεσκονίσουμε τώρα? Χμμμμμ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΙ ΤΥΠΙΚΑ κατά κανόνα χωρίς απολυτήριο δημοτικού ή δεν πέρασαν την πόρτα του σχολείου. (Προ Τσιτσάνη που είχε πάει πανεπιστήμιο)
Πως διάβαζαν έπαιζαν μπουζούκι και έγραφαν στίχους? Αφού ήταν εντελώς αποκλεισμένοι από το εκπαιδευτικό σύστημα?
Αν μάθουμε τον τρόπο (προφανής) να τον πούμε και στα παιδάκια που θρηνούν αν δεν πάρουν βαθμούς στο σχολείο και στις μαμάδες που αλλαλάζουν ότι αν οι πόρτες της γνώσης :jerk: κλείσουν μπορεί κάποιος να είναι αυτοδίδακτος αρκεί να κλείσει το χαϊβαν ντουλάπ γιατί η μάπα του Πρετεντέρη και του Πρωτοσαλτε βλάφτει σοβαρά τον εγκέφαλο.

Και το πιό πολύτιμο υλικό το αφήνουμε για το τέλος!!!!!!!!!!!!!!!

Ήταν πρωταγωνιστές και όχι θεατές της ζωής. Παραγωγοί πολιτιστικού προϊόντος. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και το Αργεντίνικο Τάγκο

Όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους το ρεμπέτικο άφησε εποχή ήταν δημιούργημα από τα Κάτω και μέσω αυτού υπήρξε και μία φιλοσοφία ζωής, τρόπος ζωής. Αν και αυτό το αποδομήσεις βρίσκεις στοιχεία πιό πολύπλοκα και βαθιά.

Αν πάς και στο στίχο βρίσκεις άλλα.......
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 17 Μάιος 2014, 10:46

Οι ιδεολογίες είναι όπως κι οι θρησκείες. Χειριστικά μέσα, που εγκλωβίζουν-περιχαρακώνουν το νου, κατασκευάζουν μια πραγματικότητα που στην πράξη είναι αδόκιμη και ανεφάρμοστη, και κατακερματίζουν την ανθρωπότητα, χωρίζοντάς τη σε στρατόπεδα, παρατάξεις, φατρίες.

Γι'αυτό και τις απέρριπτα από την εποχή που ήταν δεδομένος τρόπος ύπαρξης για τους πολλούς.
Όχι γιατί ήμουν πιο έξυπνη, αλλά γιατί δεν είχα την ανάγκη να στηρίζομαι σε φυτευτή και προδιαγεγραμμένη (για σκοπιμότητες) συλλογιστική για να βρω την αλήθεια μου. Ένιωθα (χωρίς να μπορώ να το επεξεργαστώ πλήρως όταν ήμουν μικρή) πως αυτή η συλλογιστική με εμπόδιζε να βρω την πραγματική μου αλήθεια. Δεν ήθελα δεκανίκια και δεν ήθελα να "ανήκω".

Έχω τη χαρά, στο χρόνο που ζω, να βλέπω την απομυθοποίηση και το γκρέμισμά τους.
Μεγάλο μέρος της κατάρρευσής τους, οφείλεται σ'αυτούς που τις πρωτοέστησαν κι αυτό διότι τώρα που βιάζονται να αχταρμοποιήσουν τα πάντα, να υποδουλώσουν τους πάντες, ούτε αυτές τους εξυπηρετούν. Είναι όμως ενδεικτικό της απόλυτης ανυπαρξιας δημιουργικότητας από μεριάς τους, καθώς και της βλακείας τους, όταν επικαλούνται ιδεολογίες και παλεύουν να διαχωρίσουν ακόμα το πόπολο με δαύτες, ενώ οι ίδιοι τις γκρεμίζουν/ακυρώνουν με τις πολιτικές που εφαρμόζουν.
Η σύγχυση κι ο διχασμός που επιδιώκουν, στρέφεται σαν μπούμερανγκ εναντίον τους,
αφού τους κάνει να ξεγυμνώνονται μόνοι τους μπροστά στα μάτια και του πιο ανυποψίαστου.
Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Το κακόν είναι η εξαθλίωση του βιοτικού μας επιπέδου. Το καλό, ότι μέσα απ'αυτήν, αρχίζουν να ανοίγουν γκαβάδια και να αφυπνιζόμαστε.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 17 Μάιος 2014, 10:57

Όχι δεν απορρίπτω τις ιδεολογίες αλλά το πακετάρισμα.

Όποιος με αποκαλέσει AIR BAHAL CAPTAIN δεν θα το θεωρήσω βρισιά αλλά τίτλο τιμής.
Είναι το δεύτερο nick name μου. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ούτε τρώω πακέτο αμάσητο ούτε και το πετάω στα σκουπίδια χωρίς να το ανοίξω.

Δε μιλάμε για θάνατο ιδεολογιών αλλά για αποδόμηση τους.

Περιέχουν στάσεις ζωής, ιδέες και αλήθειες όχι κατ ανάγκη απόλυτες αλήθειες.

Ανοίγεις το πακέτο διαλέγεις παίρνεις ότι γουστάρεις το μπαχαλεύεις και προχωράς.
Ήρθε ο καιρός να ανοίξουμε τα "πακέτα"
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 17 Μάιος 2014, 11:13

Me air bahal captain and you very lucky !!!!!!!!

Αν ανοίξεις τα πακέτα θα δεις την αντίφαση μεταξύ των μερών του περιεχομένου και θα μάθεις πολλά για το αν η ιδεολογία έχει μεταλλαχθεί ή έχει πιάσει σκουλήκια. Ή αν έχει μπει κάποιο χεράκι και έχει βάλει κουράδες στο πακέτο. Τότε παίρνεις γάντι βγάζεις την κουράδα και λες τι είναι αυτό αλήτες? Τους την τρίβεις στα μούτρα.

Από το στόμα του Πετράκη βγήκε μια πολύ μεγάλη...............Τη βλέπουμε στο βίντεο!!!!!!!!!! Εγώ τη βλέπω τη βλέπω :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 13 φορές
Έλαβε Likes: 20 φορές

Δημοσίευση από promitheas14 » Σάβ 17 Μάιος 2014, 11:17

doctormarkon έγραψε:Όχι δεν απορρίπτω τις ιδεολογίες αλλά το πακετάρισμα.
Ούτε τρώω πακέτο αμάσητο ούτε και το πετάω στα σκουπίδια χωρίς να το ανοίξω.
Δε μιλάμε για θάνατο ιδεολογιών αλλά για αποδόμηση τους.
Περιέχουν στάσεις ζωής, ιδέες και αλήθειες όχι κατ ανάγκη απόλυτες αλήθειες.
Ανοίγεις το πακέτο διαλέγεις παίρνεις ότι γουστάρεις το μπαχαλεύεις και προχωράς.
Ήρθε ο καιρός να ανοίξουμε τα "πακέτα"
Αὐτό πού δέν καταλαβαίνεις ντοκτορέσσα μου εἶναι πώς ἡ ἐφαρμογή τῶν ἰδεολογιῶν περιελάμβανε ὅλο τό πακέτο ἀμάσητο. Ἀποδοχή ἄνευ ὅρων. Ὅλο ἦταν ὑποχρεωτικό μενού. Ἀλλιῶς γινόσουν αἱρετικός, ρεφορμιστής κτλ
Ἄν δέν τό κατάλαβες, σοῦ φώναξα! :giverose:
Φυσικά συμφωνοῦμε ὅτι ἔχουν νά μᾶς διδάξουν ἀρκετά, μέ σκοπό τήν ΣΥΝΘΕΣΗ ἐκ τῶν μερῶν (ἰδεολογιῶν).

Ἀπάντηση στήν Ἀρέλα μας: Συμφωνοῦμε σέ ὅλα. Καί γώ ἀσυνείδητα ἀρνιόμουν νά ταυτιστῶ μέ κάποια ἰδεολογία.
Οἱ θρησκεῖες εἶναι ἰδεολογίες. Πρακτικά τίς ἀντιλαμβανόμαστε ἀπό τήν κατάληγη -ισμός.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος promitheas14 την Σάβ 17 Μάιος 2014, 11:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ὄποιος ἐλεύθερα συλλογᾶται, συλλογᾶται καλά.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 17 Μάιος 2014, 11:31

Mόλις ετοιμαζόμουν να γράψω ότι η ιδεολογία είναι πακέτο. Δε νοείται ιδεολογία (όπως την καταλαβαίνουμε βιωματικά δηλαδή) άνευ πακέτου.
Τα διατύπωσες πολύ καλύτερα από μένα βεβαίως βεβαίως Προμηθέα, και δεν έχω τίποτα παραπάνω να προσθέσω. :thumb:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 17 Μάιος 2014, 11:33

Κι όμως έχουμε την εφαρμογή ενός πακέτου στο εδώ και τώρα που τα δεδομένα άλλαξαν.
Δυστυχώς αλλάζει και το περιεχόμενο του πακέτου ακόμα και η κίνησή του.

Στα λόγια του Πέτρου Κωνσταντίνου παρατηρώ μια μετατόπιση.
Και επειδή τον γνωρίζω πολλά χρόνια ξέρω ότι δεν πρόκειται για κανένα ηλίθιο που πέφτει σε πλάνες.
Ίσως θέλει να ρίξει άλλους σε πλάνες. Δεν μπορεί επί 20 χρόνια να μιλάει με μίσος ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και το ΝΑΤΟ, ενάντια στις καουμπόϋκες επιθέσεις και ξαφνικά να στηρίζει αραβικούς παγετώνες κατευθυνόμενους από ότι επί 20 χρόνια έβριζε.

Μετά θα μαζέψει τα παιδάκια και θα τα μπουρδουκλώνει από δω και από εκεί για να αναπαράγουν στον κόσμο ότι είπε εκείνος στο βίντεο.

Η το ΝΑΤΟ άγιασε ή ο Πέτρος μας δουλεύει.

Όπως βλέπετε το περιεχόμενο του πακέτου δεν είναι σταθερό. Κάποιος προσθέτει και αφαιρεί από μέσα για να το ξαναπασάρει σαν αιώνια αλήθεια.
Η "κάποιος" Ποιός μωρό μου ποιός? χρησιμοποιεί ένα προϋπάρχον πακέτο σαν όχημα για να περάσει με ιδεολογικό μανδύα Α ένα πράγμα Β αντίθετο από αυτό που το πακέτο - ιδεολογία Α πρεσβεύει.

Οι αραβικού παγετώνες ήταν ότι πιό φασίστικο και πιό αισχρό συνέβη. Οι εικόνες σοκάρουν με τους ισλαμοφασίστες να κόβουν κεφάλια μικρών παιδιών.
Το βάφτισαν επανάσταση για να ντυθεί με αριστερό ιδεολογικό μανδύα.
Μετά μία παράταξη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παίρνει το μέρος των επαναστατών :jerk: :jerk: :jerk: :jerk:

Από τη στιγμή που έβαλαν τους ισλαμοφασίστες στο πακέτο, το πακέτο μπαστάρδεψε.
Μετά είπε να φέρουμε τους ισλαμοφασίστες να τους δώσουμε στοργή και ΠΡΟΔΕΡΜ.

Οι απόψεις μου για τους μετανάστες που ζουν εδώ είναι γνωστές είτε έχουν χαρτιά είτε όχι.
Θα με λέγαν ρατσίστρια αν δεν επιθυμώ να μαζευτούν οδρές ισλαμοφασιστών καθοδηγούμενων και των ίδιων με αυτούς που αιματοκύλισαν τη Συρία και τη Λυβύη. Άντε ακούσαμε επανάσταση και μπήκαμε στην πρίζα.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 17 Μάιος 2014, 13:30

doctormarkon έγραψε:Δυστυχώς αλλάζει και το περιεχόμενο του πακέτου ακόμα και η κίνησή του.
το αναπροσαρμόζουν αυτοί που εξ αρχής το δημιούργησαν θες να πεις.
Και τα μυλά που έχουν συνηθίσει να καταπίνουν Ο,ΤΙ τους πασάρεται,
δέχονται και τις αναπροσαρμογές.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 17 Μάιος 2014, 20:14

Η ιδεολογια ειναι ενας μπουσουλας. Αυτοπροσδιοριζομουν ως εθνικοσοσιαλιστης καταλαβα οτι η φυλη ειναι μια φυσικη πραγματικότητα αλλα δεν υπάρχει λόγος να περιλαμβάνεται σε μια ιδεολογία κάτι που το έχει κανονίσει ήδη η φύση. + οτι δεν πιστευω οτι υπαρχουν ανωτεροι αι κατώτεροι άνρθωποι. Ετσι κράτησα μόνο τον σοσιαλισμό που έτσι κι αλλιως δεν ειναι τίποτε παραπάνω απο την παρόρμηση του ανθρώπου για κοινωνική δικαιοσυνη
Πιστευω πως πρέπει να υπάρχει προσωπική περιουσία αλλά οχι ιδιωτική-εταιρική (οχι μεγάλη τουλάχιστον).
κοινως. ναι να εχεις σπίτι και αμάξι και ρούχα και αποταμιεύσεις αλλά τα μεσα παραγωγής θα πρέπει να ανήκουν στο σύνολο της κοινότητας. Ο όρος Ελευθεριακό μαρξισμος (libertarian marxism) είναι μάλλον αυτό που θα με έβρισκε κατα προσσέγιση πιο κοντά του. Οπως και να χει καλο ειναι να τα προσεγγίζουμε όλα μεσα απο την κριτική σκέψη και να μην ταυτιζόμαστε πλήρως. οι ιδεολογίες είναι ενα μεσο συνενόησης στην ουσια.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 17 Μάιος 2014, 21:30

Συμφωνώ σε πολλά με το Φώτη.

Στηρίζω μία ιδεολογία στον πυρήνα της. Που ανήκουν τα μέσα παραγωγής? για λογαριασμό ΠΟΙΟΥ θα έπρεπε να λειτουργεί το κράτος και οι θεσμοί?
Για λογαριασμό του Λαού ή του Κεφαλαίου?
Ποιά είναι η πηγή του πλούτου?
Πως θα ανατραπεί η πολιτική και αν δεν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο πως θα εμποδιστούν ή θα καθυστερήσουν τα μέτρα?
Αν ο κόσμος βγει στο δρόμο τι πρέπει να κάνει για να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση? Τι θα ζητάει?

Πρόκειται για μία ερμηνεία του κόσμου και της πραγματικότητας και είναι μπούσουλας για να ξέρεις τι θέλεις και που πας.

Σίγουρα η ιδεολογία ή το κόμμα δεν είναι κάτι που αναγκαστικά διαχωρίζει η προκαλεί έριδες μεταξύ των ανθρώπων. Δεν είναι ανάγκη να πιστεύει ότι πιστεύω εγώ.

Αν όμως αδικείται, απολύεται ή του παίρνουν το σπίτι θα τον υποστηρίξω ακόμα και είναι εχθρός.
Γιατί θα πρέπει να το κάνω? Για κείνον? Επειδή έχω αγάπη για όλο τον κόσμο? Επειδή είμαι καλή χριστιανή και θα πάω στον παράδεισο?

Όχι τίποτα απ όλα αυτά. Για ΜΕΝΑ το κάνω. Για να μη φθάσουν στο ΔΙΚΟ μου σπίτι ή στη δική μου απόλυση. προσπαθώντας να ξεσηκώσω όσο περισσότερους γίνεται.

Δεν γίνεται να βγάλεις τον εαυτό σου εντελώς απ έξω όταν στηρίζεις μία ιδεολογία. Το συμφέρον σου στηρίζεις αλλά και τον άλλον που έχει κοινό συμφέρον. Φυσικό είναι. Δεν είμαστε μαζόχες. Αλλά ούτε και παρτάκηδες.

Είναι μπούσουλας για να μη δρας με το συναίσθημα και τη στιγμιαία οργή που μπορεί να χειραγωγηθεί ή να διοχετευτεί σε λάθος πρόσωπα ή να εκδηλωθεί σε λάθος χρόνο και τόπο.

Ας δώσω ένα ιδεατό παράδειγμα ανθρώπου που δεν έχει καμία ιδεολογία. Ή μάλλον έχει αυτή που του φυτέψανεκαι δεν έχει όνομα. Γιατί υπάρχουν και άλλες ιδεολογίες χωρίς όνομα που τις έχουν φυτέψει τα ΜΜΕ. Του παρτάκια, του δούλου, του γλείφτη του χαιρέκακου.
Ένας τύπος βλέπει να βγάζουν το σπίτι του γείτονα στο σφυρί και έρχονται οι κλητήρες να του πετάξουν τα πράγματα έξω. Κοιτάζει από τις γρίλιες και χαίρεται. Λέει στη γυναίκα του καλά να πάθει ο ηλίθιος που ξόδευε, που δεν έσφιγγε τα λεφτά του. που ήταν άσωτος, που ήθελε τα ταξιδάκια και την καλοπέραση, που ήθελε καινούργιο αυτοκίνητο. Αααααχ φχαριστήθηκα.

Όχι δεν είναι όλοι έτσι όσοι δεν πιστεύουν σε ιδεολογίες και έτοιμα κουτάκια και πακετάκια. Αλλά αυτοί που είναι απολιτικ μπορεί με την κατάλληλη χειραγώγηση να γίνει ακριβώς έτσι. Προπαντός αν δεν είναι ιδιαίτερα μορφωμένος, αν δεν σκέφτεται πολύ ή αν τον έχει πλήξει η κρίση.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”