Κληρωθήκατε ποτέ ένορκος?
- doctormarkon
- Επίτιμος

- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 351 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Κληρωθήκατε ποτέ ένορκος?
Μου συνέβη για πρώτη φορά.
Δεν είναι μόνο για μία δίκη αλλά για πολλές.
Ήμουν αυτό το δωδεκαήμερο.
Και σήμερα ήμουν στο δικαστήριο.
Όταν γυρίζω από το δικαστήριο έχω ανακατωσούρες.
Ζαλάδα πονοκέφαλο και πολλά ..........νεύρα.
Πήγα 4 φορές στο δικαστήριο αλλά δεν συμμετείχα σε κάποια δίκη.
Το κακό είναι ότι πρέπει να ξεροσταλιάζουμε ολόκληρη μέρα στα δικαστήρια.
Μερικές δικαστίνες είναι μεγάλες κομπλεξάρες.
Όσο για τις δίκες που παρακολούθησα αυτές έχουν κάποιο ενδιαφέρον και θέλω να μοιραστώ τις εντυπώσεις μου
Δεν είναι μόνο για μία δίκη αλλά για πολλές.
Ήμουν αυτό το δωδεκαήμερο.
Και σήμερα ήμουν στο δικαστήριο.
Όταν γυρίζω από το δικαστήριο έχω ανακατωσούρες.
Πήγα 4 φορές στο δικαστήριο αλλά δεν συμμετείχα σε κάποια δίκη.
Το κακό είναι ότι πρέπει να ξεροσταλιάζουμε ολόκληρη μέρα στα δικαστήρια.
Μερικές δικαστίνες είναι μεγάλες κομπλεξάρες.
Όσο για τις δίκες που παρακολούθησα αυτές έχουν κάποιο ενδιαφέρον και θέλω να μοιραστώ τις εντυπώσεις μου
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- Eva Luna
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Re: Κληρωθήκατε ποτέ ένορκος?
Δεν το ειχα σκεφτει οτι εχουμε και στην Ελλαδα!
Καλα...εχω υπαρξει και ξανθια, τι περιμενεις.
Ενδιαφερον μου ακουγεται, μηπως να μην ειναι
στο ελευθερο βημα ομως καλυτερα;
Καλα...εχω υπαρξει και ξανθια, τι περιμενεις.
Ενδιαφερον μου ακουγεται, μηπως να μην ειναι
στο ελευθερο βημα ομως καλυτερα;
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
-
Divine Sinner
- alkinoos
- Επίτιμος

- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 85 φορές
- Έλαβε Likes: 94 φορές
ααααααα(!), αφού δεν έχει διαλείμματα για καφέ ,τσιγάρο και ξηροκάρπι να μην με καλέσουνdoctormarkon έγραψε: Το κακό είναι ότι πρέπει να ξεροσταλιάζουμε ολόκληρη μέρα στα δικαστήρια.
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
- kat_woman
- Site Admin

- Έδωσε Likes: 393 φορές
- Έλαβε Likes: 353 φορές
Το βρισκω πολύ ενδιαφέρον και θα ήθελα να μας πεις λεπτομέρειες,δόκτωρ!
Θα ήθελα μια τέτοια εμπειρία με τα χίλια,ίσως όμως απογοητευθω,γιατι η εικόνα που έχω για τους ενόρκους είναι ...απο ταινίες,και φοβάμαι ότι η ελληνική δικαστική πραγματικότητα είναι που πιο πεζή!
Θα ήθελα μια τέτοια εμπειρία με τα χίλια,ίσως όμως απογοητευθω,γιατι η εικόνα που έχω για τους ενόρκους είναι ...απο ταινίες,και φοβάμαι ότι η ελληνική δικαστική πραγματικότητα είναι που πιο πεζή!
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
- firefightergr
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

- Έλαβε Likes: 6 φορές
Ευτυχώς κάλεσαν τη ντόκτορ και όχι εμένα ή το σίννερ,πιστεύω ότι θα φανεί αντάξια του καθήκοντος.
Θα τους είχα τρελάνει,ειδικά τις ψωνάρες που λες θα είχε πολύ χαβαλέ.

Θα τους είχα τρελάνει,ειδικά τις ψωνάρες που λες θα είχε πολύ χαβαλέ.
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
- doctormarkon
- Επίτιμος

Όπως το είπες Αλκίνοε.
Όλο καφέ και πάνω κάτω τους διαδρόμους.
Ας τα πάρουμε από την αρχή.
Ένα ωραίο πρωί σου έρχεται ένα "μπουγιουρντί"
Στο σπίτι αλλά συνήθως στο χώρο δουλειάς.
Κληρωθήκατε ένορκος στο Μικτό ορκωτό κλπ κλπ.
Οι πιθανότητες να κληρωθείς τακτικός ένορκος αυξάνεται αν είσαι δημόσιος υπάλληλος ή τραπεζικός υπάλληλος ή αν δουλεύεις σε μια μεγάλη εταιρεία.
Μικρές πιθανότητες έχουν οι υδραυλικοί οι ταξιτζήδες, οι βιοτέχνες οι περιπτεράδες και δεν ξέρω αν έχει τύχει σε κάποιον τέτοια συμφορά.
Σε τέτοιες περιπτώσεις αποζημιώνεται ο άνθρωπος αλλά με "ψίχουλα"
Οι μισθωτοί σε τράπεζες ή δημόσιο πηγαίνουν στο δικαστήριο και παίρνουν ειδική άδεια από τη δουλειά για το λόγο αυτό.
Επιλέγονται 30 άτομα για κάθε δικαστήριο για δύο εβδομάδες.
Πακέτο 4 ή 5 μέρες.
Από αυτούς τους 30 μπαίνουν στην κλήρωση 10 ονόματα και η γραμματέας τραβάει κλήρους για 4 άτομα που θα κάτσουν στην έδρα.
Η υπεράσπιση ή η πρόεδρος έχει δικαίωμα να εξαιρέσει όποιον θέλει. αλλά μόνο δύο φορές. Στους βιασμούς συνήθως εξαιρούν τις γυναίκες.
Οι υπόλοιποι 26 πρέπει να βρίσκονται εκεί και να περιμένουν την επόμενη δίκη. Η παρακολουθούμε τη δίκη ή πάμε για καφέ στο καφενείο του δικαστηρίου.
Αν κάποιος δεν είναι παρών τρώει πρόστιμο 120 ευρώ ανά δίκη
Για 20 δίκες ένας που δεν παρουσιάστηκε θα φάει πρόστιμα 120Χ20=2400 ευρωπουλάκια.
Όλο καφέ και πάνω κάτω τους διαδρόμους.
Ας τα πάρουμε από την αρχή.
Ένα ωραίο πρωί σου έρχεται ένα "μπουγιουρντί"
Στο σπίτι αλλά συνήθως στο χώρο δουλειάς.
Κληρωθήκατε ένορκος στο Μικτό ορκωτό κλπ κλπ.
Οι πιθανότητες να κληρωθείς τακτικός ένορκος αυξάνεται αν είσαι δημόσιος υπάλληλος ή τραπεζικός υπάλληλος ή αν δουλεύεις σε μια μεγάλη εταιρεία.
Μικρές πιθανότητες έχουν οι υδραυλικοί οι ταξιτζήδες, οι βιοτέχνες οι περιπτεράδες και δεν ξέρω αν έχει τύχει σε κάποιον τέτοια συμφορά.
Σε τέτοιες περιπτώσεις αποζημιώνεται ο άνθρωπος αλλά με "ψίχουλα"
Οι μισθωτοί σε τράπεζες ή δημόσιο πηγαίνουν στο δικαστήριο και παίρνουν ειδική άδεια από τη δουλειά για το λόγο αυτό.
Επιλέγονται 30 άτομα για κάθε δικαστήριο για δύο εβδομάδες.
Πακέτο 4 ή 5 μέρες.
Από αυτούς τους 30 μπαίνουν στην κλήρωση 10 ονόματα και η γραμματέας τραβάει κλήρους για 4 άτομα που θα κάτσουν στην έδρα.
Η υπεράσπιση ή η πρόεδρος έχει δικαίωμα να εξαιρέσει όποιον θέλει. αλλά μόνο δύο φορές. Στους βιασμούς συνήθως εξαιρούν τις γυναίκες.
Οι υπόλοιποι 26 πρέπει να βρίσκονται εκεί και να περιμένουν την επόμενη δίκη. Η παρακολουθούμε τη δίκη ή πάμε για καφέ στο καφενείο του δικαστηρίου.
Αν κάποιος δεν είναι παρών τρώει πρόστιμο 120 ευρώ ανά δίκη
Για 20 δίκες ένας που δεν παρουσιάστηκε θα φάει πρόστιμα 120Χ20=2400 ευρωπουλάκια.
- doctormarkon
- Επίτιμος

Πυροσβέστη μη λες μεγάλες κουβέντες γιατί είσαι στην ομάδα υψηλού κινδύνου. Πολύ πιθανόν να σου έρθει μια μέρα κανένα μπουγιουρντί.
Να πούμε και κάτι για τις δίκες.
1. Αποπλάνηση ανηλίκου. Παρακολούθησα τη δίκη.
Η κοπέλα σήμερα 19 χρονών κατέθεσε υπέρ του κατηγορούμενου.
Οι γονείς της το ίδιο. Τα είχανε επί 4 χρόνια και πάνε για γάμο.
Αλλά τι συνέβη και βρέθηκαν στα δικαστήρια?
Έκαναν "κοκό" στο αμάξι σε μια ερημιά και τους συνέλαβε ο αστυνομικός που έπαιρνε μάτι καταγράφοντας ότι το έκαναν 5 φορές.
Αθώος βέβαια ο κατηγορούμενος.
2. Πακιστανός κατηγορήθηκε για 4 ληστείες.
Οι μάρτυρες είπαν ότι μπήκε ένας τύπος με κρανος μετρίου αναστήματος ξανθός γαλανομάτης. Κανείς δεν τον αναγνώρισε ότι κάτι είχε κάνει.
Κάποιος του είχε κλέψει τα χαρτιά του και χρησιμοποιούσε τα στοιχεία του. Κατά πλειοψηφία Αθώος
Να πούμε και κάτι για τις δίκες.
1. Αποπλάνηση ανηλίκου. Παρακολούθησα τη δίκη.
Η κοπέλα σήμερα 19 χρονών κατέθεσε υπέρ του κατηγορούμενου.
Οι γονείς της το ίδιο. Τα είχανε επί 4 χρόνια και πάνε για γάμο.
Αλλά τι συνέβη και βρέθηκαν στα δικαστήρια?
Έκαναν "κοκό" στο αμάξι σε μια ερημιά και τους συνέλαβε ο αστυνομικός που έπαιρνε μάτι καταγράφοντας ότι το έκαναν 5 φορές.
2. Πακιστανός κατηγορήθηκε για 4 ληστείες.
Οι μάρτυρες είπαν ότι μπήκε ένας τύπος με κρανος μετρίου αναστήματος ξανθός γαλανομάτης. Κανείς δεν τον αναγνώρισε ότι κάτι είχε κάνει.
Κάποιος του είχε κλέψει τα χαρτιά του και χρησιμοποιούσε τα στοιχεία του. Κατά πλειοψηφία Αθώος
- Τάλως
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

- Έλαβε Likes: 2 φορές
Πως ακριβως κανεις χρηση των στοιχειων που εκλεψες πανω σε μια ληστεια ?doctormarkon έγραψε: 2. Πακιστανός κατηγορήθηκε για 4 ληστείες.
λες μισο λεπτο να σας δειξω τα στοιχεια μου μηπως και χρειαστει να με συλλαβετε?
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..
[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]
[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]
http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]
[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]
http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
- kat_woman
- Site Admin

Πες κι άλλα!
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
- doctormarkon
- Επίτιμος

Τον έσωσε το μπόι του.
Πακιστανός πανύψηλος είναι σπάνιο φαινόμενο.
Ο πακιστανός που κυκλοφορούσε με τα δικά του στοιχεία είχε πακιστανικές διαστάσεις 1.50 με ανάταση.
Έμενε μαζί με έναν άλλο πιθανόν και άλλους 5-6 ο κοντός και χρησιμοποιούσε στους συμπατριώτες του τα στοιχεία του ψηλού.
Ο κοντός είχε κλέψει ένα μηχανάκι και ο συγκάτοικος το ήξερε.
Το είπε στην ανάκριση δίνοντας το όνομα και το επίθετο που του είχε πει που τελικά ήταν τα στοιχεία ενός ανθρώπου που δεν είχε ιδέα και έμενε εκτός Αθηνών.
Πήγαν και τον συνέλαβαν.
Ο κατηγορούμενος ο ψηλός ήταν ένας οικογενειάρχης με γυναίκα παιδί και γονείς στο Πακιστάν
Πακιστανός πανύψηλος είναι σπάνιο φαινόμενο.
Ο πακιστανός που κυκλοφορούσε με τα δικά του στοιχεία είχε πακιστανικές διαστάσεις 1.50 με ανάταση.
Έμενε μαζί με έναν άλλο πιθανόν και άλλους 5-6 ο κοντός και χρησιμοποιούσε στους συμπατριώτες του τα στοιχεία του ψηλού.
Ο κοντός είχε κλέψει ένα μηχανάκι και ο συγκάτοικος το ήξερε.
Το είπε στην ανάκριση δίνοντας το όνομα και το επίθετο που του είχε πει που τελικά ήταν τα στοιχεία ενός ανθρώπου που δεν είχε ιδέα και έμενε εκτός Αθηνών.
Πήγαν και τον συνέλαβαν.
Ο κατηγορούμενος ο ψηλός ήταν ένας οικογενειάρχης με γυναίκα παιδί και γονείς στο Πακιστάν
- butterfly
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Έλαβε Likes: 4 φορές
Με τοση σκατοψυχια που εκπεμπεται εντος της αιθουσης, θαυμα θα ηταν να γυριζες σπιτι αλωβητη.doctormarkon έγραψε: Όταν γυρίζω από το δικαστήριο έχω ανακατωσούρες.
Εμεινε εκει, πιστος στο καθηκον, μεχρι να πετυχει ο αλλος και την πεμπτη συνεχομενη στυση;doctormarkon έγραψε:
Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
- kat_woman
- Site Admin

5 φορές. Καλή επίδοση
Επιμένω, πάντως, οτι πρόκειται για ωραία εμπειρία.( η παρουσία σου ως ενόρκου, εννοώ, όχι οι ...5 φορές
)
Μαθαίνεις και ολίγον εκ των έσω, πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη και τι καταγράφεται στην κοινωνία μας.
Επιμένω, πάντως, οτι πρόκειται για ωραία εμπειρία.( η παρουσία σου ως ενόρκου, εννοώ, όχι οι ...5 φορές
Μαθαίνεις και ολίγον εκ των έσω, πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη και τι καταγράφεται στην κοινωνία μας.
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
- doctormarkon
- Επίτιμος

Επιτέλους τελείωσε αυτή η εμπειρία.
Ελπίζω να μη με καλούν συνέχεια ή μάλλον ελπίζω να μη με ξανακαλέσουν.
Ίσως να με αποκλείσουν από μελλοντικές συνεδρίες.
Γιατί?
Γιατί μειοψήφισα και ψήφισα ότι ο κατηγορούμενος είναι αθώος και ήμουν η μοναδική που μειοψήφισα.
Ο κατηγορούμενος είχε παρκάρει το αμάξι στο μέρος που έγινε μία απόπειρα βιασμού.
Το μέρος δεν ήταν ερημιά αλλά ούτε και πολυσύχναστο.
Όταν πήγαν οι γονείς της κοπέλας και οι περίοικοι στο μέρος του συμβάντος ανακάλυψαν το παρκαρισμένο αυτοκίνητο και είπαν τι γυρεύει αυτό το αμάξι εδώ?
Οι περίοικοι παρκάρουν τα αυτοκίνητα στο συγκεκριμένο μέρος αλλά αφού το αυτοκίνητο εκείνο δεν το είχαν ξαναδεί υπέθεσαν ότι ο δράστης θα είναι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και έφθασαν στα ίχνη του.
Ηθικόν δίδαγμα: Προσοχή στο παρκάρισμα. Αν έχεις την τύχη να παρκάρεις σε ένα επόμερο κάπως σημείο και εκεί γίνει ένα έγκλημα κινδυνεύεις να σου φορτώσουν το έγκλημα.
Εκεί στη συζήτηση για το αθώος ή ένοχος άκουσα και κάτι που με εξόργισε.
Μία από τις ενόρκους τον έβγαλε ένοχο γιατί νομίζετε?
Ο κατηγορούμενος ήταν 3 χρόνια νεότερος από τη γυναίκα του όπως ακούστηκε στο δικαστήριο όταν ρώτησαν χρονολογίες γέννησης.
Η ένορκος είπε ότι ήταν νεότερος από τη γυναίκα του και η γυναίκα του ήταν χάλια και δεν ήταν δυνατόν να μένει μαζί της και να μην λιγουρεύεται.
Της είπα ότι και ο δικός μου σύζυγος είναι λιγουλάκι μικρότερος και αυτό έχει γίνει όντως αιτία μεροληπτικής και καχύποπτης αντιμετώπισης απ όποιον έχει πρόσβαση στις χρονολογίες.
Αν ο κατηγορούμενος είχε νεότερη γυναίκα και πιο εμφανίσιμη θα τον αθώωναν.
Και μετά οι γάμοι των αδερφάδων μας μάραναν.
Ελπίζω να μη με καλούν συνέχεια ή μάλλον ελπίζω να μη με ξανακαλέσουν.
Ίσως να με αποκλείσουν από μελλοντικές συνεδρίες.
Γιατί?
Γιατί μειοψήφισα και ψήφισα ότι ο κατηγορούμενος είναι αθώος και ήμουν η μοναδική που μειοψήφισα.
Ο κατηγορούμενος είχε παρκάρει το αμάξι στο μέρος που έγινε μία απόπειρα βιασμού.
Το μέρος δεν ήταν ερημιά αλλά ούτε και πολυσύχναστο.
Όταν πήγαν οι γονείς της κοπέλας και οι περίοικοι στο μέρος του συμβάντος ανακάλυψαν το παρκαρισμένο αυτοκίνητο και είπαν τι γυρεύει αυτό το αμάξι εδώ?
Οι περίοικοι παρκάρουν τα αυτοκίνητα στο συγκεκριμένο μέρος αλλά αφού το αυτοκίνητο εκείνο δεν το είχαν ξαναδεί υπέθεσαν ότι ο δράστης θα είναι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και έφθασαν στα ίχνη του.
Ηθικόν δίδαγμα: Προσοχή στο παρκάρισμα. Αν έχεις την τύχη να παρκάρεις σε ένα επόμερο κάπως σημείο και εκεί γίνει ένα έγκλημα κινδυνεύεις να σου φορτώσουν το έγκλημα.
Εκεί στη συζήτηση για το αθώος ή ένοχος άκουσα και κάτι που με εξόργισε.
Μία από τις ενόρκους τον έβγαλε ένοχο γιατί νομίζετε?
Ο κατηγορούμενος ήταν 3 χρόνια νεότερος από τη γυναίκα του όπως ακούστηκε στο δικαστήριο όταν ρώτησαν χρονολογίες γέννησης.
Η ένορκος είπε ότι ήταν νεότερος από τη γυναίκα του και η γυναίκα του ήταν χάλια και δεν ήταν δυνατόν να μένει μαζί της και να μην λιγουρεύεται.
Της είπα ότι και ο δικός μου σύζυγος είναι λιγουλάκι μικρότερος και αυτό έχει γίνει όντως αιτία μεροληπτικής και καχύποπτης αντιμετώπισης απ όποιον έχει πρόσβαση στις χρονολογίες.
Αν ο κατηγορούμενος είχε νεότερη γυναίκα και πιο εμφανίσιμη θα τον αθώωναν.
Και μετά οι γάμοι των αδερφάδων μας μάραναν.
-
Divine Sinner
- doctormarkon
- Επίτιμος

Η κοπέλα τον αναγνώρισε αλλά εκ των υστέρων. Η περιγραφή που έδωσε στην αρχή δεν ταίριαζε με τα χαρακτηριστικά του κατηγορούμενου είπε ότι ήταν γύρω στα 30 ενώ ο κατηγορούμενος ήταν 50 τότε αλλά φαινόταν πολύ μεγαλύτερος.
Τα άλλα χαρακτηριστικά που έδωσε δεν ταιριαζαν.
Πολλές φορές κάποιος μπορεί να γίνει το "βολικό θύμα"
Η όλη συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το αμάξι γιατί το παρκάρισε εκεί που πήγαινε έμεινε από βενζίνη αλλά γιατί δεν πήρε μπιτόνι αφού υπήρχε κοντά βενζινάδικο ανοιχτό.
Θυμήθηκα ένα περιστατικό.
Είχαμε συνάντηση γονέων στο δημοτικό που πήγαινε ο γιός μου.
Είχα αράξει το αμάξι ακριβώς απέναντι από το σχολείο δίπλα σε ένα σκουπιδοτενεκέ.
Όταν φύγαμε τα παιδιά που έπαιζαν στο δρόμο ανακάλυψαν ένα τεμαχισμένο πτώμα στο σκουπιδοτενεκέ.
Για φαντάσου να είχα αφήσει το αμάξι μέχρι αργά το βράδυ στο μέρος εκείνο?
Θα έπαιρναν τον αριθμό κυκλοφορίας και θα έλεγαν ότι εγώ το έκανα.
Τα άλλα χαρακτηριστικά που έδωσε δεν ταιριαζαν.
Πολλές φορές κάποιος μπορεί να γίνει το "βολικό θύμα"
Η όλη συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το αμάξι γιατί το παρκάρισε εκεί που πήγαινε έμεινε από βενζίνη αλλά γιατί δεν πήρε μπιτόνι αφού υπήρχε κοντά βενζινάδικο ανοιχτό.
Θυμήθηκα ένα περιστατικό.
Είχαμε συνάντηση γονέων στο δημοτικό που πήγαινε ο γιός μου.
Είχα αράξει το αμάξι ακριβώς απέναντι από το σχολείο δίπλα σε ένα σκουπιδοτενεκέ.
Όταν φύγαμε τα παιδιά που έπαιζαν στο δρόμο ανακάλυψαν ένα τεμαχισμένο πτώμα στο σκουπιδοτενεκέ.
Για φαντάσου να είχα αφήσει το αμάξι μέχρι αργά το βράδυ στο μέρος εκείνο?
Θα έπαιρναν τον αριθμό κυκλοφορίας και θα έλεγαν ότι εγώ το έκανα.
-
Divine Sinner
- doctormarkon
- Επίτιμος

Η σύνθεση ήταν όλο γυναίκες. 3 δικαστίνες και ένορκοι γυναίκες.
Ο βιασμός ή η απόπειρα βιασμού είναι αποτρόπαια πράξη.
Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση όλες είχαν αμφιβολίες ότι ο επίδοξος βιαστής ήταν ο κατηγορούμενος.
Παρ όλες τις αμφιβολίες τον έκριναν ένοχο.
Ο βιασμός ή η απόπειρα βιασμού είναι αποτρόπαια πράξη.
Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση όλες είχαν αμφιβολίες ότι ο επίδοξος βιαστής ήταν ο κατηγορούμενος.
Παρ όλες τις αμφιβολίες τον έκριναν ένοχο.
-
Divine Sinner
Δικηγορος μου ειπε πως όταν ενας αθωος δικάζεται για σεξουαλικο έγκλημα θα πρέπει να προσεύχεται ο δικαστης να ειναι άνδρας. επειδη οι δικαστίνες πολλες φορες ειναι προκατειλημένες λόγω της κοινωνικής νόρμας. θεωρω οτι το ίδιο παίζει και με τις ενόρκους.