Άλατα Epsom - Άλατα θειικού μαγνησίου

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Άβαταρ μέλους
firefightergr
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 6 φορές

Re: Άλατα Epsom - Άλατα θειικού μαγνησίου

Δημοσίευση από firefightergr » Παρ 21 Φεβ 2014, 22:13

alkinoos έγραψε:
firefightergr έγραψε:Ο Αλκίνοος έχει ένα δίκιο με τις πολύτιμες τροφές που αναφέρει και πρέπει να τις καταναλώνουμε αλλά αν κυνηγώντας την απαραίτητη ποσότητα μαγνησίου φορτωθούμε χίλιες θερμίδες τότε σύντομα θα βάλουμε κιλά.
Δεν είναι απαραίτητο και ανάγκη να κυνηγάς :D Με διατροφή και με άθληση δεν παίρνεις ποτέ κιλά
Αθληση χωρίς συμπληρώματα δε γίνεται,παράδειγμα η πεσμένη φεριτίνη μου εξ'αιτίας της άθλησης.
Οι αθλητές είναι αναγκασμένοι να λαμβάνουν ποσότητες ορισμένων βιταμινών,ιχνοστοιχείων και πρωτείνης,υδατανθράκων μεγαλύτερες από αυτές που προτείνονται σε όσους δεν έχουν την ίδια σωματική καταπόνηση.
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 82 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Παρ 21 Φεβ 2014, 22:41

firefightergr έγραψε: Αθληση χωρίς συμπληρώματα δε γίνεται,παράδειγμα η πεσμένη φεριτίνη μου εξ'αιτίας της άθλησης.
Οι αθλητές είναι αναγκασμένοι να λαμβάνουν ποσότητες ορισμένων βιταμινών,ιχνοστοιχείων και πρωτείνης,υδατανθράκων μεγαλύτερες από αυτές που προτείνονται σε όσους δεν έχουν την ίδια σωματική καταπόνηση.
Δεν αναφέρομαι σε άθληση σε επαγγελματικό επίπεδο,αλλά σε τρέξιμο,ποδήλατο,κολύμβηση,κολύμπι ή ακόμα και σε γυμναστήριο.Για τις όποιες ελλείψεις το σώμα στέλνει μηνύματα , λείπει αυτό, λείπει το άλλο,δώσε το και πάντα από υγιεινές τροφές και όχι από συμπληρώματα ...για το καλό σου :D

Εγώ έκανα 7 χρόνια στίβο και ποδόσφαιρο και σε όποιο μήνυμα/έλλειψη του οργανισμού μου το έδινα με φυσική υγιεινή τροφή και ποτέ με συμπληρώματα.
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
firefightergr

Δημοσίευση από firefightergr » Παρ 21 Φεβ 2014, 23:11

alkinoos έγραψε:
firefightergr έγραψε: Αθληση χωρίς συμπληρώματα δε γίνεται,παράδειγμα η πεσμένη φεριτίνη μου εξ'αιτίας της άθλησης.
Δεν αναφέρομαι σε άθληση σε επαγγελματικό επίπεδο,αλλά σε τρέξιμο,ποδήλατο,κολύμβηση,κολύμπι ή ακόμα και σε γυμναστήριο.Για τις όποιες ελλείψεις το σώμα στέλνει μηνύματα , λείπει αυτό, λείπει το άλλο,δώσε το και πάντα από υγιεινές τροφές και όχι από συμπληρώματα ...για το καλό σου :D

Εγώ έκανα 7 χρόνια στίβο και ποδόσφαιρο και σε όποιο μήνυμα/έλλειψη του οργανισμού μου το έδινα με φυσική υγιεινή τροφή και ποτέ με συμπληρώματα.
Η φεριτίνη δε πρόκειται να ανεβεί αν δε πάρω το σίδηρο που μου σύστησε ο γιατρός,δεν είμαι κρεατοφάγος οπότε είναι μονόδρομος.
Η πρόσληψη σιδήρου από φυτικές πηγές δεν είναι επαρκής σε σχέση με τον αιμικό σίδηρο.
Παραθέτω κομμάτια από συζήτηση που γίνεται στο φόρουμ των συντρεχτών.

"Το αν θα πάρει κάποιος σίδηρο,πότε θα το πάρει,πόσο και πως είναι ένα κομμάτι της αθλητιατρικής πολύ μεγάλο και υπό συνεχή έρευνα.
Υπάρχουν 2 κύριες τάσεις στη διεθνή βιβλιογραφία.
Η μία είναι να εξαντλούμε όλα τα περιθώρια πριν χορηγήσουμε σίδηρο,δηλαδή ξεκούραση και βελτίωση της διατροφής.
Η άλλη να δίνουμε σίδηρο σε δισκία όταν η φερριτίνη κατεβαίνει αρκετά χαμηλά(και εδώ τα όρια ποικίλλουν).
Όπως και να χει το να πάρει κάποιος σίδηρο δεν έχει καμία σχέση με συμπληρώματα,αναβολικά και τέτοια.
Είναι σίδηρος απλός ή σε συνδυασμό με φυλλικό οξύ σε δισκία.
Γιατί να προσπαθούμε να επιβάλουμε τα πιστεύω μας σε ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζουμε?
Στο τέλος ο καθένας μας θα κάνει αυτό που θέλει και θεωρεί σωστό."

"Με μαθηματική ακρίβεια όλοι όσοι κάνουν πολλά χιλιόμετρα κάποια στιγμή θα πάρουν extra σίδηρο.
Θα πάρεις για 4 μήνες,μέχρι και το μαραθώνιο."

"Παιδιά η συμπληρωματική ποσότητα μιας ουσίας που μας λείπει δεν είναι τόσο τρομακτικό πράγμα. Καλό θα κάνει, κακό δεν μπορεί να κάνει. Ναι στην λογική των συμπληρωμάτων όποτε χρειάζεται, οχι όμως και στην δαιμονοποιηση. Οταν ένας άνθρωπος δεν τρέφεται σωστά σίγουρα πρέπει να φτιάξει το διαιτολογιό του, όμως μερικές φορές είναι σκόπιμο να δράσει ελαφρώς πιο "επιθετικά" και με την χρήση κάποιου συμπληρώματος για όσο χρειαστεί. Στην προκειμένη περίπτωση για έναν βαριά αθλούμενο που παρουσιάζει έλλειψη σιδήρου παίζουν δύο επιλογές:

α) διακοπή έντονης δραστηριότητας , διακοπή της προπονησής του δηλαδή εν οψη ΚΜΑ και διαμόρφωση διαιτολογίου

β) προσαρμογή της έντονης προπονησης ή και ελάχιστη μείωση του όγκου εν οψη ΚΜΑ , διαμόρφωση διαιτολογίου και ληψη συμπληρώματος σιδήρου μέχρι τον αγώνα.

Οπως καταλαβαίνετε η καλύτερη επιλογή για έναν ταγμένο αθλούμενο είναι η β ~ και αυτο γιατί ο οργανισμός δεν μπορεί να ισορροπήσει έγκαιρα στην περίπτωση α. Θα χαθούν συμαντικές προπονήσεις, θα πέσει η απόδοση και το σενάριο εγκατάληψης του στόχου γίνεται πιο πιθανό."

"Στη βίβλο του Μπαζαίου περί Βιταμινών και Μετάλλων αναφέρει πως όλος ο σίδηρος του σώματος μπορεί να χαθεί μετά από μια έντονη εφίδρωση. Το απογευμα μπορώ να σου μεταφέρω ακριβώς τα γραπτά του. Ο Μπαζαίος ήταν δημοσιογράφος. Για να γράψει ένα βιβλίο ερευνούσε ξένη βιβλιογραφία.
Κάτι τέτοιο που περιγράφει έπαθα λογικά την Πρωταπριλιά μετά από έντονη αφυδάτωση καθώς ήμουνα εντελώς άδειος για ένα δίμηνο+. Πέραν τούτου έχω καταλάβει ότι η ιστορία του ντάπα ντούπα θέλει επιπλεόν σίδηρο. Θα φροντίσω να παίρνω μια μικρή δόση επιπλέον της διατροφής μου καθημερινά κι ας μη ξεχνάμε ότι οι σύγχρονες τροφές και τα πετρώματα, από όπου θα έπρεπε να προέρχεται, είναι σχετικά στείρες από σίδηρο. "

http://forum.runningnews.gr/topic.asp?T ... hichpage=1
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 22 Φεβ 2014, 08:17

Τα συμπληρώματα μπορούν να αντικαταστήσουν τα φάρμακα και να θεραπεύσουν πολλές παθήσεις ή δυσλειτουργίες.
Έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν υποχρεώνεσαι να τα παίρνεις καθημερινά και για πάντα.

Ας μην ξεχνάμε ότι εκτός από τα "ψεκάσματα" (μας ψέκασαν φέτος με λεγεώνες από ιους) παίζει και ο Αλιμεντάριους.
Δεν πας τα πιάτα που τρως στο Γενικό Χημείο του κράτους να τα εξετάσουν.

Αυτά τα άλατα έχουν πλεονέκτημα ότι δεν τα παίρνεις από το στόμα. Άρα καμία παρενέργεια.
Απ ότι είδα δεν είναι πολύ ακριβά.

Συμπληρώματα παίρνω από πολύ μικρή.
Απ ότι είδα κάποια είναι αποτελεσματικά.

Άρχισα με βιταμίνη C.
Δεν ήθελα οι ιώσεις και η γρίπη να μπαίνει εμπόδιο στη ζωή μου τις πιό σημαντικές στιγμές.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι από τότε έχω αρρωστήσει με ψηλό πυρετό μόνο μία φορά τον Ιανουάριο του 2000. Τον καιρό εκείνο δεν έπαιρνα τίποτα επί πολλούς μήνες.

Κάποια ιχνοστοιχεία και βιταμίνες δεν υπάρχουν στις τροφές ή αν υπάρχουν είναι σε μικρές ποσότητες.
Και επιπλέον οι τροφές που συνηθίζουμε να τρώμε και να μαγειρεύουμε δεν είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και ασε την παραπληροφόρηση.

Δεν θα πω για το κρέας αν πρέπει να τρώμε ή όχι και πόσο γιατί έχουμε εξαντλήσει το θέμα.
Μετά το κρέας ήρθε η αμφισβήτηση για το γάλα.
Και φυσικά για το ψωμί και κυρίως το λευκό.
Τα μακαρόνια το ρύζι και ότι έχει άμυλο.

Όσο για το κρέας δεν θα πω αν είναι καλό ή κακό αλλά η ποσότητα που τρώει ο μέσος άνθρωπος στην εποχή μας είναι πολλαπλάσια από αυτή που τρώγαν οι πρόγονοι. Και αυτό γιατί παρεμβάλλεται το μαρκετιγκ.
Ίσως και η ποσότητα φαγητού είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που τρώγαν οι πρόγονοι και δεν εννοώ τους αρχαίους αλλά τους παππούδες.

Έτσι δεν μπορεί κανείς να δώσει τον ορισμό της ισορροπημένης διατροφής.

Ρώτησα γιατρό από το οικογενειακό μου περιβάλλον όχι ως "ασθενής" αλλά σε φιλικό επίπεδο περί συμπληρωμάτων.
Δεν είναι κακό να παίρνει κανείς συμπληρώματα.
Αλλά αυτό που μπορεί να βλάψει είναι τα "εκδοχα" Δηλαδή αυτά που βάζουν για να γίνει η κάψουλα ή το χάπι ή το σιρόπι ή ότι άλλο που δίνει τη συγκεκριμένη μορφή.
Αν θέλουμε να παίρνουμε συμπληρώματα να φροντίζουμε να μην είμαστε "πιστοί" στην ίδια φόρμουλα και στην ίδια μάρκα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τους ασθενείς πελάτες της η συγκεκριμένη γιατρός συγγενής μου τους αποτρέπει από το να παίρνουν συμπληρώματα για ευνόητους λόγους.

Η μητέρα μου σταμάτησε τις στατίνες για χοληστερίνη που έπαιρνε επί 20 χρόνια γιατί το φάρμακο mevacor αποσύρθηκε από την ελληνική αγορά και στη θέση του ήρθε ένα που στοιχίζει 80 ευρώ το πακέτο. Τη ρώτησα για συμπληρώματα αντί στατίνες και δεν ήξερε γιατί δεν ασχολούνται οι γιατροί με συμπληρώματα και τολμάνε να συστήσουν.
Και αυτό γιατί δεν υπάρχει κανένα σεμινάριο που να τους δίνει γνώση για το πως θα χειρίζονται το θέμα συμπληρώματα και ότι μαθαίνουν το μαθαίνουν από μόνοι τους αλλά και πάλι δεν τους επιτρέπεται να το συστήσουν. Προπαντός όταν η σχέση είναι σχέση γιατρού-ασθενή και όχι μεταξύ τυριού και αχλαδιού σε ένα κυριακάτικο τραπέζι ή μια βεγγέρα.
Μου είπε να διαχειριστώ εγώ το θέμα και να μελετήσω σχετικά να βρω το κατάλληλο.
Το πείραμα πέτυχε και σε πρόσφατες εξετάσεις είχε χοληστερίνη 240 έναντι 180-320 που είχε όταν έπαιρνε στατίνες.

Το μαγνήσιο λέει λειτουργεί σαν φυσική στατίνη.
Το γεγονός ότι είναι σε νιφάδες και η χρήση είναι εξωτερική το κάνει μοναδικό.

Υπάρχει και σε λάδι απ ότι είδα.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Eva Luna
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Eva Luna » Σάβ 22 Φεβ 2014, 09:06

Doctor, σε τι μορφη το παιρνει η μαμα σου το μαγνησιο; Ποιας εταιρειας;
(Εμενα μου εχουν ξεμεινει μερικα τροφοκαρντ χαπια και αμπουλες
απο την εγκυμοσυνη που τα επαιρνα με το κιλο).
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 22 Φεβ 2014, 09:40

Δεν παίρνει μαγνήσιο.
Ένα της Αγιουρβέδα που λέγεται AVANA Himalaia. Επίσης παίρνει το ηρεμιστικό της lanes με βαλεριανα και βιταμίνη Β.

Πριν μερικά χρόνια είχε πάει σε έναν εναλλακτικό που έδινε συμπληρώματα και της είχε δώσει κάψουλες Ω3 της LAMBERT ΄φυτικές από λινέλαιο και όχι ψαριού.
Οι κάψουλες ήταν πολύ μεγάλες και ήταν μαρτύριο να τις καταπιείς. Της είχε δώσει και αντιοξειδωτικά με το όνομα COMANDOS.
Η χοληστερίνη και η πίεση είχε πέσει πολύ.

Η κάψουλες ήταν πολύ ακριβές. Υπάρχει λινέλαιο στη φυσική του μορφή με 6 ευρώ και μάλλον κάνει την ίδια δουλειά.
Συνδυάζει τροφή και συμπλήρωμα Ω3 μαζί Λαδάκι του θεούλη είναι.

Τώρα που έμαθα για τις νιφάδες θα κάνω την έρευνα μου.
Είναι ιδανικές πιστεύω για ανθρώπους που βαριούνται και σιχαίνονται να καταπίνουν κάψουλες και χάπια.
Άβαταρ μέλους
firefightergr

Δημοσίευση από firefightergr » Σάβ 22 Φεβ 2014, 22:39

Βρήκα ένα οικονομικό μαγνήσιο

http://www.ebay.com/itm/800g-Magnesium- ... 1e6873edac

Molecular formula: MgCl2 6H2O

This is 800g of Magnesium chloride pharmaceutical grade supplied in very strong bottle.Please scroll down to see how do we send our product to avoid any damage due a transport to meet best standard and great price.

USES
Culinary
Magnesium chloride is an important coagulant used in the preparation of tofu from soy milk.

Medical and veterinary use
Magnesium chloride is one of the readily available forms of this element. It providesmagnesium ions and chlorine that are needed to stimulate the activity of the digestive enzymes and the production of hydrochloric acid in the stomach. With an optimal combination is widely used in the treatment of neurological disorders(depression) and cardiac (magnesium deficiency causes growth failure, and cardiacdysrhythmia). Taking large amounts of magnesium chloride can cause disorders of thedigestive system, recommended daily intake (RDI) is between 360 - 410 mg. For problems such as stress, aging, cardiovascular problems and signs of calcification,many doctors recommend increasing it to 1,000 mg per day (1g). It is important todivide the dose throughout the day into smaller portions - increases the absorptionand reduces the risk of purging. It can be added to foods and beverages (preferablythe juice to lose its bitter-salty taste).

Ένας γιατρός λέει μάλιστα ότι είναι καλύτερο από τα άλατα έπσομ

Magnesium chloride is an inexpensive alternative method to relinquish stress, inflammation and pain at the cellular level. It is also the mineral of choice for rejuvenation and cell energy production.

Epson salts on the other hand, are rapidly excreted through the kidneys and therefore difficult to assimilate. It is also more toxic and less absorbable and retainable in the body. Effects do not last long which means you need to add more to a bath to get similar results. It also works mainly as a laxative. Its effect, form and toxicity demands it be used in special applications where the sulfur is needed.

We do not recommend Epsom salts in the tub to increase magnesium levels since they are very alkaline and can adversly change the PH balance of the skin.

Other magnesium products are less advantageous because they lack the infection-fighting potential. Magnesium chloride crystals are made from seawater. Separately, both magnesium and chloride have important functions in keeping us healthy. Chloride combines with hydrogen in the stomach to make hydrochloric acid, a powerful digestive aid that declines in the body as we grow older. Using other forms of magnesium is less beneficial as these have to be converted into chlorides before they can be digested. For example, when we take magnesium in the oxide or carbonate form, we then have to produce additional hydrochloric acid to absorb it.

http://www.puremagoil.com/comparison.htm
John Milton"
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 25 Φεβ 2014, 21:58

Το παράγγειλα και θα το στείλουν λέει σε λίγες μέρες.

Αλλά βρήκα άλατα θειικού μαγνησίου στην Αθήνα με 2.5 ευρωπουλάκια το κιλό. Epsom.

Το πήρα από το ΒΙΟΦΩΣ στην Πανεπιστημίου.
Δεν είναι μάρκα. Το μαγαζί αυτό πουλάει τη σόδα τα άλατα μαγνησίου και άλλα πράγματα σε φυσική κατάσταση σε μία ουδέτερη συσκευασία.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”