Τα εκάστοτε επιστημονικά δόγματα περί υγείας...
- ArELa
- Founder-Administrator
- Δημοσιεύσεις: 66942
- Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Τα εκάστοτε επιστημονικά δόγματα περί υγείας...
...θέλουν να μας φυτεύουν στο μυαλό ωφέλη ή κινδύνους, κατά το δοκούν....
Ο τύπος εδώ λέει:
ειμαι ο μόνος που θεωρεί πολύ παράξενο το γεγονός ότι μετά από 30.000 χρόνια
που η ανθρωπότητα τρώει ψωμί, όλοι ξάφνου έγιναν αλλεργικοί στη γλουτένη;
Υπάρχουν κι άλλα δόγματα όπως αυτό της χοληστερίνης κλπ...
Για να το αναπτύξουμε λίγο αυτό το θεματάκι...
Ο τύπος εδώ λέει:
ειμαι ο μόνος που θεωρεί πολύ παράξενο το γεγονός ότι μετά από 30.000 χρόνια
που η ανθρωπότητα τρώει ψωμί, όλοι ξάφνου έγιναν αλλεργικοί στη γλουτένη;
Υπάρχουν κι άλλα δόγματα όπως αυτό της χοληστερίνης κλπ...
Για να το αναπτύξουμε λίγο αυτό το θεματάκι...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- butterfly
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 1177
- Εγγραφή: Τετ 13 Ιαν 2010, 22:59
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 4 φορές
Re: Τα εκάστοτε επιστημονικά δόγματα περί υγείας...
Χωρις να εχω καποια στοιχεια υπ' οψιν, υποπτευομαι οτι πλεον το σταρι-κι οχι μονο- ειναι μεταλλαγμενο κι εξ αυτου του λογου η γλουτενη προκαλει τα προβληματα στα εντερα. Ειναι οντως παλαβο το γεγονος οτι η γλουτενη αρχισε ξαφνικα να πειραζει ατομα που καποτε αλεθαν και πετρες! Σε συνδυασμο με την γενικοτερα κακη διατροφη, με την υπερκαταναλωση κρεατος, ζαχαρης, λιπαρων ουσιων, συντηρητικων και χρωστικων που περιεχονται σε τεραστιο αριθμο επεξεργασμενων τροφων- που συνθετουν το καθημερινο μας διαιτολογιο, σε ολο και μεγαλυτερη εκταση- και την ταυτοχρονη αποφυγη καταναλωσης φρουτων και λαχανικων, το προβλημα εχει παρει διαστασεις επιδημιας μη αναστρεψιμες.
Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
- alkinoos
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 6719
- Εγγραφή: Παρ 08 Απρ 2011, 23:21
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 82 φορές
- Έλαβε Likes: 92 φορές
Re: Τα εκάστοτε επιστημονικά δόγματα περί υγείας...
Τι είχα διαβάσει πριν καιρό στην agronews για την γλουτένη..
Τα 5 βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για τη γλουτένη :
Η γλουτένη δεν είναι κάτι που πρέπει ο κόσμος να φοβάται, λένε οι εμπειρογνώμονες. Δεδομένου ότι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι ευαισθησία σε αυτή.
1) Είναι μια πρωτεΐνη που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Η γλουτένη είναι η κύρια πρωτεΐνη που βρίσκεται σε μερικά δημητριακά. Είναι παρούσα σε όλες τις μορφές του σιταριού (πλιγούρι, σκληρό, το σιμιγδάλι, φάρο κ.ά.) καθώς και στο κριθάρι και τη σίκαλη.
Αλλά η γλουτένη μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε απρόσμενα μέρη, όπως ορισμένες μάρκες σοκολάτας, σε απομιμήσεις καβουριού (σουρίμι), αλλαντικά, σάλτσα σόγιας, βιταμίνες - ακόμα και σε ορισμένα είδη οδοντόκρεμας!
Η γλουτένη είναι διαφορετική από την πρωτεΐνη άλλων δημητριακών (όπως το ρύζι) και κάποιοι άνθρωποι είναι δύσκολο να τη χωνέψουν εντελώς. Μπορεί να αρρωστήσει άσχημα κάποιους ανθρώπους – αλλά όχι όλους.
2) Πιθανότατα δεν χρειάζεται να αποφεύγεται εντελώς. Για μερικούς ανθρώπους -περίπου το 1% του πληθυσμού- η γλουτένη μπορεί να είναι ένα ζήτημα ζωής ή θανάτου. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μια νόσο γνωστή ως κοιλιοκάκη. Είναι τόσο ευαίσθητοι στη γλουτένη, ώστε ακόμη και μια μικρή ποσότητα -ένα ίχνος- μπορεί να τους κάνει πολύ άρρωστους. Επειδή οι ζημιές της γλουτένης γίνονται στην επένδυση του λεπτού εντέρου σε άτομα με κοιλιοκάκη, μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα υγείας: από χρόνια διάρροια και κοιλιακές κράμπες έως την οστεοπόρωση, ακόμη και ορισμένες μορφές καρκίνου.
Αν δεν είστε μέρος αυτού του 1% του πληθυσμού, είναι απίθανο ότι θα χρειαστεί να ζήσετε μια ζωή χωρίς καθόλου γλουτένη.
3) Μπορεί να χρειαστεί να γίνουν περικοπές. Με τη σημαντική αύξηση στην πρόσληψη γλουτένης κατά τα τελευταία 50 χρόνια -λόγω της παρουσία της παντού και της υπερκατανάλωσης προϊόντων που κατασκευάζονται με πολύ ραφιναρισμένο αλεύρι σίτου- υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία μας.
Ως κοινωνία, είμαστε σε μια κατάσταση «υπερφόρτωσης γλουτένης» και εκατομμύρια ανθρώπων όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών στρωμάτων υποφέρουν από μια κατάσταση που αναγνωρίστηκε μόλις πριν από λίγα χρόνια και που ονομάζεται «ευαισθησία στη γλουτένη».
Οι άνθρωποι με ευαισθησία στη γλουτένη, αν την τρώνε συχνά, έχουν δυσάρεστα συμπτώματα: πόνους στο στομάχι, φούσκωμα, καούρες, πόνους στις αρθρώσεις, πονοκεφάλους, εξανθήματα του δέρματος, κόπωση, αϋπνία, για να αναφέρουμε μερικά από τα πιο κοινά.
Παρά το γεγονός ότι πολλά από αυτά τα συμπτώματα είναι παρόμοια με αυτά που βιώνουν οι πάσχοντες από κοιλιοκάκη, αν αποδειχθεί ότι είναι από ευαισθησία στη γλουτένη, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί να την εγκαταλείψετε εντελώς.
Στην αντιμετώπιση των ασθενών, οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι η εξάλειψη της γλουτένη για μερικές εβδομάδες και η επανεισαγωγή της σταδιακά είναι ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογηθεί η ανταπόκριση του οργανισμού στη γλουτένη και το δικό όριο του καθενός. Με τη σταδιακή εισαγωγή σιτηρών που περιέχουν γλουτένη -και άλλων τροφίμων- υπάρχει μια κατανόηση του ποιες από αυτές τις τροφές ή πόσες το σώμα μπορεί να επεξεργαστεί χωρίς να προκαλέσουν συμπτώματα.
4) Ζώντας χωρίς γλουτένη, μπορεί να κάνετε λίπος. Μερικοί άνθρωποι που εγκαταλείπουν τη γλουτένη για να χάσουν βάρος καταλήγουν να παίρνουν βάρος. Αυτό συμβαίνει επειδή καταναλώνουν συσκευασμένα προϊόντα χωρίς γλουτένη που συχνά έχουν εξίσου υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, ζάχαρη και νάτριο αλλά και υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως το λευκό αλεύρι ρυζιού ή υλικά πληρώσεως, όπως το άμυλο πατάτας, που μπορεί να επηρεάσει το σάκχαρο στο αίμα.
Είναι πολύ καλύτερα να προσκολληθείτε σε φυσικά τρόφιμα χωρίς γλουτένη, όπως τα λαχανικά και τα φρούτα, τα άπαχα κρέατα, τα ψάρια και τα πουλερικά, ορισμένα δημητριακά ολικής αλέσεως (όπως το καστανό ρύζι και η κινόα), γαλακτοκομικά προϊόντα με μειωμένα λιπαρά ή χωρίς λιπαρά, ξηρούς καρπούς και σπόρους, φασόλια και άλλα όσπρια και υγιεινά λίπη, όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
5) Μην πάθετε «γλουτενο-φοβία». Απλώς καλό είναι να ανακαλύψετε το δικό σας επίπεδο ανοχής στη γλουτένη. Υπάρχουν άνθρωποι που ξυπνούν το πρωί με πονοκεφάλους, πόνους στο στομάχι, πόνους στις αρθρώσεις και κόπωση και αρχίσουν αμέσως να υποπτεύονται τη γλουτένη.
Εκτός αν έχετε κοιλιοκάκη, μην είστε αρνητικοί φοβούμενοι μια δυνητικά σοβαρή κατάσταση.
Πηγή: CNNnews
http://www.agronews.gr/diatrofi-agrotou ... -glouteni/
Τα 5 βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για τη γλουτένη :
Η γλουτένη δεν είναι κάτι που πρέπει ο κόσμος να φοβάται, λένε οι εμπειρογνώμονες. Δεδομένου ότι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι ευαισθησία σε αυτή.
1) Είναι μια πρωτεΐνη που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Η γλουτένη είναι η κύρια πρωτεΐνη που βρίσκεται σε μερικά δημητριακά. Είναι παρούσα σε όλες τις μορφές του σιταριού (πλιγούρι, σκληρό, το σιμιγδάλι, φάρο κ.ά.) καθώς και στο κριθάρι και τη σίκαλη.
Αλλά η γλουτένη μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε απρόσμενα μέρη, όπως ορισμένες μάρκες σοκολάτας, σε απομιμήσεις καβουριού (σουρίμι), αλλαντικά, σάλτσα σόγιας, βιταμίνες - ακόμα και σε ορισμένα είδη οδοντόκρεμας!
Η γλουτένη είναι διαφορετική από την πρωτεΐνη άλλων δημητριακών (όπως το ρύζι) και κάποιοι άνθρωποι είναι δύσκολο να τη χωνέψουν εντελώς. Μπορεί να αρρωστήσει άσχημα κάποιους ανθρώπους – αλλά όχι όλους.
2) Πιθανότατα δεν χρειάζεται να αποφεύγεται εντελώς. Για μερικούς ανθρώπους -περίπου το 1% του πληθυσμού- η γλουτένη μπορεί να είναι ένα ζήτημα ζωής ή θανάτου. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μια νόσο γνωστή ως κοιλιοκάκη. Είναι τόσο ευαίσθητοι στη γλουτένη, ώστε ακόμη και μια μικρή ποσότητα -ένα ίχνος- μπορεί να τους κάνει πολύ άρρωστους. Επειδή οι ζημιές της γλουτένης γίνονται στην επένδυση του λεπτού εντέρου σε άτομα με κοιλιοκάκη, μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα υγείας: από χρόνια διάρροια και κοιλιακές κράμπες έως την οστεοπόρωση, ακόμη και ορισμένες μορφές καρκίνου.
Αν δεν είστε μέρος αυτού του 1% του πληθυσμού, είναι απίθανο ότι θα χρειαστεί να ζήσετε μια ζωή χωρίς καθόλου γλουτένη.
3) Μπορεί να χρειαστεί να γίνουν περικοπές. Με τη σημαντική αύξηση στην πρόσληψη γλουτένης κατά τα τελευταία 50 χρόνια -λόγω της παρουσία της παντού και της υπερκατανάλωσης προϊόντων που κατασκευάζονται με πολύ ραφιναρισμένο αλεύρι σίτου- υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία μας.
Ως κοινωνία, είμαστε σε μια κατάσταση «υπερφόρτωσης γλουτένης» και εκατομμύρια ανθρώπων όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών στρωμάτων υποφέρουν από μια κατάσταση που αναγνωρίστηκε μόλις πριν από λίγα χρόνια και που ονομάζεται «ευαισθησία στη γλουτένη».
Οι άνθρωποι με ευαισθησία στη γλουτένη, αν την τρώνε συχνά, έχουν δυσάρεστα συμπτώματα: πόνους στο στομάχι, φούσκωμα, καούρες, πόνους στις αρθρώσεις, πονοκεφάλους, εξανθήματα του δέρματος, κόπωση, αϋπνία, για να αναφέρουμε μερικά από τα πιο κοινά.
Παρά το γεγονός ότι πολλά από αυτά τα συμπτώματα είναι παρόμοια με αυτά που βιώνουν οι πάσχοντες από κοιλιοκάκη, αν αποδειχθεί ότι είναι από ευαισθησία στη γλουτένη, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί να την εγκαταλείψετε εντελώς.
Στην αντιμετώπιση των ασθενών, οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι η εξάλειψη της γλουτένη για μερικές εβδομάδες και η επανεισαγωγή της σταδιακά είναι ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογηθεί η ανταπόκριση του οργανισμού στη γλουτένη και το δικό όριο του καθενός. Με τη σταδιακή εισαγωγή σιτηρών που περιέχουν γλουτένη -και άλλων τροφίμων- υπάρχει μια κατανόηση του ποιες από αυτές τις τροφές ή πόσες το σώμα μπορεί να επεξεργαστεί χωρίς να προκαλέσουν συμπτώματα.
4) Ζώντας χωρίς γλουτένη, μπορεί να κάνετε λίπος. Μερικοί άνθρωποι που εγκαταλείπουν τη γλουτένη για να χάσουν βάρος καταλήγουν να παίρνουν βάρος. Αυτό συμβαίνει επειδή καταναλώνουν συσκευασμένα προϊόντα χωρίς γλουτένη που συχνά έχουν εξίσου υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, ζάχαρη και νάτριο αλλά και υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως το λευκό αλεύρι ρυζιού ή υλικά πληρώσεως, όπως το άμυλο πατάτας, που μπορεί να επηρεάσει το σάκχαρο στο αίμα.
Είναι πολύ καλύτερα να προσκολληθείτε σε φυσικά τρόφιμα χωρίς γλουτένη, όπως τα λαχανικά και τα φρούτα, τα άπαχα κρέατα, τα ψάρια και τα πουλερικά, ορισμένα δημητριακά ολικής αλέσεως (όπως το καστανό ρύζι και η κινόα), γαλακτοκομικά προϊόντα με μειωμένα λιπαρά ή χωρίς λιπαρά, ξηρούς καρπούς και σπόρους, φασόλια και άλλα όσπρια και υγιεινά λίπη, όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
5) Μην πάθετε «γλουτενο-φοβία». Απλώς καλό είναι να ανακαλύψετε το δικό σας επίπεδο ανοχής στη γλουτένη. Υπάρχουν άνθρωποι που ξυπνούν το πρωί με πονοκεφάλους, πόνους στο στομάχι, πόνους στις αρθρώσεις και κόπωση και αρχίσουν αμέσως να υποπτεύονται τη γλουτένη.
Εκτός αν έχετε κοιλιοκάκη, μην είστε αρνητικοί φοβούμενοι μια δυνητικά σοβαρή κατάσταση.
Πηγή: CNNnews
http://www.agronews.gr/diatrofi-agrotou ... -glouteni/
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
- OTTO
- Επόπτης Δημοθοινίας
- Δημοσιεύσεις: 12197
- Εγγραφή: Σάβ 30 Οκτ 2010, 21:58
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 413 φορές
- Έλαβε Likes: 317 φορές
Re: Τα εκάστοτε επιστημονικά δόγματα περί υγείας...
Sorry για το offtopic, αλλα σαν να είδα τον Λαμπράκη, σε μια πιο... hardcore εκδοχή!
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
------------------------------------
~ ένα σκουπίδι που απλώς ονειροπολεί ~
- Τάλως
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 3188
- Εγγραφή: Τρί 26 Αύγ 2008, 12:17
- Φύλο: Άνδρας
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Re: Τα εκάστοτε επιστημονικά δόγματα περί υγείας...
Δεν φταιει το ψωμι ουτε το αυγο εχει χολιστερινη ουτε τιποτα
απλα απλα
“If man made it, don’t eat it.”
http://www.thepostgame.com/blog/chompio ... 99t-eat-it
http://www.purehighlandliving.com/blog/ ... t-part-one
τι στο καλο 6000 χρονια δεν ετρωγαν ψωμι "πολυτελειας" αλλα ενα αλλο ψωμακι
που ουτε φουσκωτο ηταν ουτε τιποτα τετοιο .
Τα προβληματα ερχονται απο τις επεξεργασμενες τροφες και τα κουτακια... τα τινς και τα σακουλακια
που εχουν ημερομηνια ληξης πολυ καιρο παραπανω για καθε προιον απο οσο θα ειχε στο ντουλαπι μας
αν το ειχαμε παρει απο το χωραφι μας.
ακομα και πελτε να κανει κανεις μονος του κραταει 1 χρονο αν βαλει αρκετο αλατι .
πως διαολο γινεται στο σουπερμαρκετ να κραταει 2-3 χρονια ειναι.... "θαυμα θαυμα"
φυσικες τροφες
μακρια απο την τελεια εμφανιση που ασυναισθητα ολοι ψαχνουμε στα σουπερμαρκετ
μην τυχων και το μαρουλακι εχει μια γωνια φθαρμενη η καμια δεκαρια τρυπες "τοτε δεν ειναι καλο λεμε"
μια συμβουλη
οταν θελετε να παρετε κρεας απο σουπερμαρκετ μην παρετε ποτε το συσκευασμενο που εχει πολλα απο το ιδιο ειδος
πιχι 2 κιλα φιλετο κοτοπουλο συσκευασμενο
οταν τα συσκευαζουν τους βαζουν κι αλλα
αν μπορειτε παρτε ολοκληρο το ζωντανο (οχι το μοσχαρι προφανως )
οση λιγοτερη επεξεργασια τοσο ποιο καλα .
οσο για τα αναψυκτικα τα βαζακια μαγιονεζας κεσαπ μουσταρδα και αλλα τετοια η ετοιμοι ζωμοι δεν χρειαζεται να πω κατι.
απλα απλα
“If man made it, don’t eat it.”
http://www.thepostgame.com/blog/chompio ... 99t-eat-it
http://www.purehighlandliving.com/blog/ ... t-part-one
τι στο καλο 6000 χρονια δεν ετρωγαν ψωμι "πολυτελειας" αλλα ενα αλλο ψωμακι
που ουτε φουσκωτο ηταν ουτε τιποτα τετοιο .
Τα προβληματα ερχονται απο τις επεξεργασμενες τροφες και τα κουτακια... τα τινς και τα σακουλακια
που εχουν ημερομηνια ληξης πολυ καιρο παραπανω για καθε προιον απο οσο θα ειχε στο ντουλαπι μας
αν το ειχαμε παρει απο το χωραφι μας.
ακομα και πελτε να κανει κανεις μονος του κραταει 1 χρονο αν βαλει αρκετο αλατι .
πως διαολο γινεται στο σουπερμαρκετ να κραταει 2-3 χρονια ειναι.... "θαυμα θαυμα"
φυσικες τροφες
μακρια απο την τελεια εμφανιση που ασυναισθητα ολοι ψαχνουμε στα σουπερμαρκετ
μην τυχων και το μαρουλακι εχει μια γωνια φθαρμενη η καμια δεκαρια τρυπες "τοτε δεν ειναι καλο λεμε"
μια συμβουλη
οταν θελετε να παρετε κρεας απο σουπερμαρκετ μην παρετε ποτε το συσκευασμενο που εχει πολλα απο το ιδιο ειδος
πιχι 2 κιλα φιλετο κοτοπουλο συσκευασμενο
οταν τα συσκευαζουν τους βαζουν κι αλλα
αν μπορειτε παρτε ολοκληρο το ζωντανο (οχι το μοσχαρι προφανως )
οση λιγοτερη επεξεργασια τοσο ποιο καλα .
οσο για τα αναψυκτικα τα βαζακια μαγιονεζας κεσαπ μουσταρδα και αλλα τετοια η ετοιμοι ζωμοι δεν χρειαζεται να πω κατι.
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..
[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]
[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]
http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]
[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]
http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
- alkinoos
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 6719
- Εγγραφή: Παρ 08 Απρ 2011, 23:21
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 82 φορές
- Έλαβε Likes: 92 φορές
Re: Τα εκάστοτε επιστημονικά δόγματα περί υγείας...
Θα συμφωνήσω με την butterfly..
...και θα πω επίσης πως έχουν βάλει "χέρι" και στα φρούτα ,στα λαχανικά κ.α ,τα έχουν κάνει ευαίσθητα στις καιρικές συνθήκες για να υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση φυτοφαρμάκων και σε συνδυασμό με τους αεροψεκασμούς έρχεται και δένει το φαρμάκι.
butterfly έγραψε:Χωρις να εχω καποια στοιχεια υπ' οψιν, υποπτευομαι οτι πλεον το σταρι-κι οχι μονο- ειναι μεταλλαγμενο κι εξ αυτου του λογου η γλουτενη προκαλει τα προβληματα στα εντερα. Ειναι οντως παλαβο το γεγονος οτι η γλουτενη αρχισε ξαφνικα να πειραζει ατομα που καποτε αλεθαν και πετρες! Σε συνδυασμο με την γενικοτερα κακη διατροφη, με την υπερκαταναλωση κρεατος, ζαχαρης, λιπαρων ουσιων, συντηρητικων και χρωστικων που περιεχονται σε τεραστιο αριθμο επεξεργασμενων τροφων- που συνθετουν το καθημερινο μας διαιτολογιο, σε ολο και μεγαλυτερη εκταση- και την ταυτοχρονη αποφυγη καταναλωσης φρουτων και λαχανικων, το προβλημα εχει παρει διαστασεις επιδημιας μη αναστρεψιμες.
...και θα πω επίσης πως έχουν βάλει "χέρι" και στα φρούτα ,στα λαχανικά κ.α ,τα έχουν κάνει ευαίσθητα στις καιρικές συνθήκες για να υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση φυτοφαρμάκων και σε συνδυασμό με τους αεροψεκασμούς έρχεται και δένει το φαρμάκι.
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Re: Τα εκάστοτε επιστημονικά δόγματα περί υγείας...
Ισως ειναι και ο τροπος που ζυμωνουν το ψωμι και τα διογκωτικα που βαζουν μεσα
για να φουσκωσει η κατεψυγμενη σε πολλες φορες ζυμη που εισαγουν!!!
για να φουσκωσει η κατεψυγμενη σε πολλες φορες ζυμη που εισαγουν!!!
Ποτε δεν σημαδευουνε στα ποδια.
Στο μυαλο ειναι ο στοχος ,τον νού σας!!!
Στο μυαλο ειναι ο στοχος ,τον νού σας!!!
- OTTO
- Επόπτης Δημοθοινίας
- Δημοσιεύσεις: 12197
- Εγγραφή: Σάβ 30 Οκτ 2010, 21:58
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 413 φορές
- Έλαβε Likes: 317 φορές
Re: Τα εκάστοτε επιστημονικά δόγματα περί υγείας...
Ίσως κάποια επιπρόσθετη ουσία να αλληλεπιδρά με τη γλουτένη και να την καθιστά επικίνδυνη.paris4u έγραψε:Ισως ειναι και ο τροπος που ζυμωνουν το ψωμι και τα διογκωτικα που βαζουν μεσα
για να φουσκωσει η κατεψυγμενη σε πολλες φορες ζυμη που εισαγουν!!!
Με απλά λόγια, όταν υπάρχει ένα πρόβλημα που δεν υπήρχε (πχ η γλουτένη άρχισε να μας αρρωσταίνει) οι επιστήμονες όφειλαν να ερευνήσουν το θέμα σε βάθος και από κάθε σκοπιά. Να ερευνηθεί κάθε πιθανό αίτιο της προβληματικής κατάστασης. Δεν το κάνουν, ή το κάνουν χωρίς να μας τα λένε όλα.
Χμ, θυμήθηκα κάτι αντίστοιχο. Το θέμα των αιώνιων φοιτητών. Πρέπει να το σχολιάσω σε άλλο νήμα.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
------------------------------------
~ ένα σκουπίδι που απλώς ονειροπολεί ~