Καζάκης-ΕΠΑΜ 5

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Re: Καζάκης-ΕΠΑΜ 5

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 18 Αύγ 2013, 09:47

ArELa έγραψε:ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί.
Γιατί η πιστωτική κάρτα που κουβαλάς τώρα, μια κάρτα ενός ληστρικού τραπεζικού συστήματος, δεν σου δημιουργεί φλύκταινες που σου κοτσάρει και ένα κάρο τόκο, αλλά φρικάρεις στην ιδέα μιας κάρτας που είναι προσωρινή λύση στη μετάβαση;
Ναι έχω πιστωτικές. Ήμουν κορόϊδο και τις έβγαλα πριν 17 χρόνια και δεν με υποχρέωσε κανείς.
Έχω κάνει 30-40 συναλλαγές με αυτές από 3-4 μαγαζιά όλα κι όλα.

Αλλά δεν με υποχρεώνει κανείς να τη χρησιμοποιώ για να πάρω τσίχλες και παστέλι από το περίπτερο, σερβιέτες από το Σούπερ Μάρκετ, χαρτί υγείας από τα χαρτικά και ψωμί από το φούρνο.

Επειδή βλέπω τον Καζάκη καλοπροαίρετα και συμφωνώ σε πολλά μαζί του αυτό είναι ένα σκοτεινό σημείο που σηκώνει περισσότερη ανάλυση.

Έχει καλές προθέσεις να δημιουργήσει ένα Κράτος δικαίου και να απαλλαγεί ο κόσμος από τη δίνη που βρίσκεται.
Αλλά ποιός μου λέει ότι το σύστημα με τις κάρτες δεν θα πέσει στα χέρια κάποιων άλλων που θα το βρούνε έτοιμο και δεν θα έχουν καλές προθέσεις?

Όπως και να χει το πράγμα εγώ προσωπικά δεν έχω εμπιστοσύνη ούτε στον πισινό μου (με το συμπάθιο).
Και σε κάθε περίπτωση κρίνω ιδέες και λεγόμενα και όχι πρόσωπα.

Η υποχρεωτική κάρτα σε όλες τις συναλλαγές είναι χειρότερο μέσο ελέγχου από κάθε κάμερα.
Στην κάμερα βλέπουν εσένα να περπατάς στο δρόμο στη Σταδίου π.χ και έστω ότι συναντάς κάποιον ή κάποιους. Ένας άνθρωπος μέσα στο πλήθος τρέχα γύρευε ψύλλους στ' άχυρα. Αν και όποιο σύστημα παρακολούθησης το θεωρώ απαράδεκτο η κάρτα είναι το κορυφαίο.

Πρώτον αποτελεί ακτινογραφία όλης της προσωπικότητας σου και των επιλογών σου ακόμα και των πιό μικρών ανεπαίσθητων, καθημερινών και λεπτομερών.
Για παράδειγμα με την πιστωτική ξέρουν ότι πήρα παπούτσια το 1996 ένα πλυντήριο το 2001 έναν υπολογιστή το 2000 ένα ψυγείο το 2003 έναν υπολογιστή πάλι το 2007 και ένα πλυντήριο πιάτων το 2009 και κάτι τρέχει στα γύφτικα που κάποιοι γνωρίζουν κάποιες συναλλαγές που έκανα από το 1996 το 0.2% των συναλλαγών μου τα 17 τελευταία χρόνια. Τίποτα δεν σημαίνουν για μένα και για την προσωπικότητα μου ή το χαρακτήρα μου. Ξέρουν σκόρπια θραύσματα από τη ζωή μου και όχι τη ζωή μου ολόκληρη.

Δεύτερον. Εκτός από τον "προσωπικό" έλεγχο έχουμε και έλεγχο σε ομάδες και πληθυσμούς ανάλογα με τα στατιστικά που συλλέγονται που σε ένα δεύτερο επίπεδο σε πιάνει προσωπικά ακόμα και αν δεν λειτουργείς με τον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα. Όλοι κάνουν αυτό άρα και εσύ το έκανες άρα θα υποστείς τούτο και κείνο. Ο Foucault έλεγε αυτό τον τρόπο ελέγχου governmentality όποιος το γκουγκλάρει θα δει πολλά. Και όχι πως κάνω το Foucault θεό. Όποιος παρατηρήσει θα καταλάβει ότι το governmentality είναι ένας τύπος ελέγχου που τον τρώμε στη μάπα καθημερινά και είναι αυτός που μας έχει ρημάξει παρ όλο που δεν μας πιάνει προσωπικά τουλάχιστον "άμεσα".

Τρίτον. Θα κλείσουν ΟΛΑ τα μικρομάγαζα και θα μείνουν οι πολυεθνικές.

Τέταρτον. Κάθε συναλλαγή θα παίρνει "χρόνο" και ο χρόνος είναι χρήμα. Θα υπάρχουν ουρές. Αν δώσεις σημασία το χρόνο που χάνεις στις ουρές καθημερινά, ένας μήνας από τη ζωή σου είναι σε.......αναμονή.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 18 Αύγ 2013, 10:09

Συνέχεια για τις "ουρές". Μπορεί να αποτελούν στοιχείο της καθημερινότητας αλλά η αύξησή τους δεν μπορεί να περνάει απαρατήρητη. Για μένα είναι καταναγκαστική εργασία απλήρωτη.

Πέμπτον. Δεν θα μπορείς να πληρώσεις για λογαριασμό άλλου. Για παράδειγμα στέλνω κάποιον τρίτο να μου αγοράσει κάτι και του δίνω τα χρήματα αργότερα. Ή στέλνω κάποιον να μου πληρώσει ένα λογαριασμό στο γραφείο εφ όσον θα πάει και για τον εαυτό του. Δεν θα μπορώ να βοηθήσω κάποιον τρίτο που έχει ανάγκη δίνοντας του χρήματα. Ο ατομικισμός που συνεπάγεται μια τέτοια κάρτα με κάνει να βγάζω φλύκταινες. Ο καθένας στη θέση του μια θέση για τον καθένα σε ένα νοητό κοινωνικό χώρο.
Και πάλι φουκοϊκή ερμηνεία αλλά τι να γίνει αυτός ασχολήθηκε με τη μικροφυσική της εξουσίας και εγώ την επέκτεινα.

Έκτον. Σε ένα επίπεδο συνειδησιακό καστανεντικό κυρίως στην περίπτωση που η εισαγωγή τέτοιας κάρτας στη ζωή μας συνοδεύεται και με κάποιους ελέγχους που με την πρώτη ματιά φαίνονται ανεπαίσθητοι ωστόσο "απορροφούν ενέργεια". Αποσπούν την προσοχή σε πολύ μηδαμινά πράγματα και λεπτομέρειες που όλες μαζί απορροφούν ολόκληρη την προσοχή να σκέφτεσαι λεπτομέρειες. Το μυαλό γεμίζει σαβούρα.
Και το ενεργειακό παίζει. Αλλά αυτό είναι θέμα για ξεχωριστό τόπικ και έχει σχέση με τον έλεγχο του νού με τρόπο που δεν είναι ούτε αεροψεκασμοί, ούτε τελεβίζιο, ούτε εκπαιδευτικό σύστημα, ούτε κόμμα, ούτε ιδεολογία, ούτε θρησκεία ούτε εμβόλια ούτε καν κοινωνικός αυτοματισμός. Είναι κάτι .......άλλο αόρατο και πολύ ύπουλο.
Το ζούμε αλλά ποτέ δεν του δώσαμε σημασία γιατί αποτελείται από απαρατήρητα ανεπαίσθητα καθημερινά γεγονότα που το καθένα χωριστά είναι άνευ ουσίας αλλά όλα μαζί είναι κάτι πολύ άσχημο.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 18 Αύγ 2013, 10:53

Ένα άλλο στοιχείο που δεν μου άρεσε στον Καζάκη και το είπε στο παραπάνω βίντεο που έβαλα ήταν για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Είπε ότι θα μπουν στόχοι και δείκτες και όποιος δεν τους πιάσει θα απολύεται αλλά θα μπορεί να βρεί δουλειά αλλού και δεν θα πετάγεται στο δρόμο.

Και πάλι τον βλέπω καλοπροαίρετα και δεν τον κρίνω ούτε τον ακυρώνω σαν πρόσωπο.
Είτε Καζάκης, είτε Λαμπράκης, είτε Σώρρας, είτε Κουτσούμπας, είτε Λαφαζάνης, είτε Μαρκεζίνης, είτε Μιχαλολιάκος κρίνεται από αυτά που λέει και μάλιστα πρέπει να γίνεται ανάλυση σε κάποια πράγματα που λέει γιατί κανένας δεν τα λέει όλα λάθος ούτε όλα θεϊκά.

Ο Καζάκης λέει ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι δημόσιο θέλουμε και τι δημόσιο υπάλληλο θέλουμε.
Μέχρι εκεί σωστός και απόλυτα σεβαστό αυτό που λέει.

Θέλουμε δημόσιο και δημοσίους υπαλλήλους στην υπηρεσία του ΠΟΛΙΤΗ και του κοινωνικού συνόλου.

Σωστό αν και πολύ κλισέ.

Μετά λέει ότι το δημόσιο θα πρέπει να λειτουργεί σε συνθήκες όμοιες με του ιδιωτικού τομέα με δείκτες και "στόχους"

Και όποιος δεν τους πετύχει θα απολύεται λέει ο δημοσιογράφος του Πέλλα.
Βεβαίως απαντάει ο Καζάκης αλλά δεν θα πετιέται στο δρόμο όπως τώρα θα μπορεί να βρει αλλού δουλειά γιατί θα είναι αλλιώς το σύστημα.

Το δημόσιο δεν μπορεί να λειτουργήσει με συνθήκες ιδιωτικού τομέα εκτός αν λειτουργήσει με εισπρακτική λογική. Αλλά τότε δεν θα είναι το δημόσιο που θέλουμε.

Δείκτες και στόχοι είναι ο ελεγκτής της περασμένης Τετάρτης να μην έπαιρνε το 40% επί των προστίμων αλλά να κινδύνευε με απόλυση αν δεν έκοβε 3 πρόστιμα την εβδομάδα.

Ο αστυνομικός να απολύεται αν δεν κόβει 3 κλίσεις την εβδομάδα.
Ο υπάλληλος να απολύεται αν δεν ξεπετάει 300 υποθέσεις το μήνα.
Ο γιατρός να απολύεται αν δεν ξεπετάει τόσους ασθενείς το μήνα (Το αλβανικό μέτωπο ξανάρχεται και εκεί δεν τους έπαιρνε ο χρόνος και έκοβαν πόδια με τη σέσουλα Το έθνος το ανάπηρον θα ξαναγίνουμε).

Στο δημόσιο περνάει το ποιοτικό στοιχείο και όχι το ποσοτικό και το δημόσιο δεν είναι McDonald ούτε francise ταχυφαγείο.
Έχω γνωρίσει μπάτσο που συζητούσε με τους νέους που του φέρναν στο γραφείο του και σε μερικούς τους βρήκε δουλειά ή απέτρεψε πολλούς από το να πάρουν τον κακό δρόμο με συζήτηση μαζί τους. Αυτή η συμπεριφορά είναι που θέλει η κοινωνία αλλά αυτό δεν καταγράφεται πουθενά.

Ποιοί θα είναι οι δείκτες παραγωγικότητας στο δημόσιο και ποιοί οι στόχοι?

Πως μπορεί να μετρηθεί το ποιοτικό στοιχείο?

Όταν δουλεύεις π.χ με κοινό αλλοδαπούς και μετανάστες δεν πρέπει να είσαι ούτε χρυσαυγίτης με απόψεις Κασιδιάρη ούτε ΣΕΚίτης με ιδέες Πέτρου Κωνσταντίνου. Ότι απόψεις και να έχεις πρέπει να τις αφήνεις σπίτι σου και να αντιμετωπίζεις το κοινό σου χωρίς προκατάληψη εφαρμόζοντας και ερμηνεύοντας σωστά το νόμο. Πρόκειται για ένα ακόμα ποιοτικό στοιχείο που δεν μπορεί να μετρηθεί με δείκτες και στόχους.

Βέβαια μπορεί να υπάρχει ένας βαθμός τυποποίησης σε δουλειές δημοσίου αλλά στόχος αυτής της τυποποίησης είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη πιό δίκαια και πιό γρήγορα αλλά σε καμία περίπτωση δε γίνεται στόχος η απόλυση του υπαλλήλου.
Ασχολούμαι καθημερινά με το θέμα αυτό (μηχανοργάνωση, τυποποίηση εγγράφων, εποπτεία άλλων υπηρεσιών που ασχολούνται με το ίδιο ζήτημα και εποπτεύνται από το Υπουργείο κλπ) Αλλά σε κάθε περίπτωση η κατεύθυνση δεν είναι η επιτήρηση και Τιμωρία ατόμων αλλά η βελτίωση της ποιότητας της δουλειάς.
Άβαταρ μέλους
Τάλως
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Τάλως » Δευ 19 Αύγ 2013, 12:16

Ο αστυνομικός να απολύεται αν δεν κόβει 3 κλίσεις την εβδομάδα.
Ο υπάλληλος να απολύεται αν δεν ξεπετάει 300 υποθέσεις το μήνα.
Ο γιατρός να απολύεται αν δεν ξεπετάει τόσους ασθενείς το μήνα (Το αλβανικό μέτωπο ξανάρχεται και εκεί δεν τους έπαιρνε ο χρόνος και έκοβαν πόδια με τη σέσουλα Το έθνος το ανάπηρον θα ξαναγίνουμε).
Σωστα
ετσι αμα γινει το μονο που θα μας μενει ειναι να γινουμε κανιβαλοι :loco:

Θα πρεπει να παει αναποδα .... οποιος δεν κανει τη δουλεια του - απολυση
απλα πραγματα
Βλεπε νομο Παττακου για την παταξη της ζωοκλοπης (μια και ηταν απο τον τοπο μου ηξερε το προβλημα της Κρητης στο θεμα αυτο
και το ελυσε απλα και ομορφα )
οσο ηταν εξουσια δεν ειχαν ξανα κλεψει :lol:
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 19 Αύγ 2013, 12:24

Γι αυτό σε ρωτάω με ποια κριτήρια θα διαπιστώνεται ποιός κάνει τη δουλειά του και ποιός δεν την κάνει αφού το ποιοτικό στοιχείο που παίζει στο δημόσιο είναι πολύ διαφορετικό από το ποσοτικό.
Άσε που παίζουν τα πελατειακά και οι ανταγωνισμοί
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 19 Αύγ 2013, 19:52

doctormarkon έγραψε:Ένα άλλο στοιχείο που δεν μου άρεσε στον Καζάκη και το είπε στο παραπάνω βίντεο που έβαλα ήταν για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Είπε ότι θα μπουν στόχοι και δείκτες και όποιος δεν τους πιάσει θα απολύεται αλλά θα μπορεί να βρεί δουλειά αλλού και δεν θα πετάγεται στο δρόμο.
αυτό που θυμάμαι καλά πως είπε, είναι ότι κατ'αρχάς πρέπει να αποφασίσουμε τι δημόσιο θέλουμε. Τα παραπάνω δεν τα θυμάμαι (ίσως αποσπάστηκε η προσοχή μου όταν άκουγα). Θα ήθελα όταν μπορέσεις, να με παραπέμψεις σε ποιο λεπτό το είπε.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Lazy Dog
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Lazy Dog » Δευ 19 Αύγ 2013, 23:14

Σας αγαπαω ολους και το ξερετε :rose:

ΑΛΛΆ,

νοιωθω οτι μερικοι το κουραζετε πολυ....

Κανείς δεν ειπε οτι ο "αλλος" δρομος ειναι σπαρμενος με ροδοπεταλα...

Ο Δημητρης και ο καθε Δημητρης απλά δειχνει την πορτα...το αν θα την περασουμε δεν εξαρταται απο εκεινον ουτε το ΕΠΑΜ(ή τη Σπιθα ή δεν ξερω και γω ποιον αλλον)

Καταπινουμε την καμηλον και διυλίζουμε τον κώνωπα...

Ας γινει το πρωτο βημα και μετα ολα θα ερθουν...Σταματησα εδω και πολυ καιρο να ψαχνω δικαιολογιες....

Δειτε τι ερχεται...καταλαβετε οτι το βαρελι ΔΕΝ εχει πατο....Ο καιρος που επρεπε να τα ψαχνουμε ολα εχει παρελθει...ο χρονος εχει στενεψει επικινδυνα πια.

Χρειαζεται δραση και οχι αντιδραση...

(Συγγνωμη και παλι για την διακοπη της κουβεντας...συνεχιστε) :D
"If you want a vision of the future Winston, imagine a boot stamping on a human face forever"
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 19 Αύγ 2013, 23:47

Lazy Dog έγραψε:Σας αγαπαω ολους και το ξερετε :rose:
Kι εμείς σ'αγαπάμε και το ξέρεις. :makia:
Πέρα και έξω απ'το συναίσθημα που μου γεννάς όμως,
έρχεται η κριτική μου σκέψη (που διαχωρίζει τα λεγόμενα απ'το συναίσθημα) και προσυπογράφει τα λεγόμενά σου. Έχεις απόλυτο δίκιο. :thumb:
Είναι πολυτέλεια αλλά και ανοησία αυτή τη στιγμή, να διυλίζουμε τον κόνωπα, αφήνοντας ολόκληρη καμήλα ανέγγιχτη...

(παρ'ολα αυτά, αν δεν έρθει η Μαρία να μου πει πού λέει τα σχετικά με το δημόσιο
ο Κ., θα τα αναζητήσω εγώ.)
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 19 Αύγ 2013, 23:58

Τελικά δεν ήταν σε αυτό το βίντεο αλλά σε άλλο.
Κι εγώ θα προσπαθήσω να το ξαναβρώ.

Είναι πολλά τα βίντεο με τον Καζάκη και τα περισσότερα τα έχω δει.

Αφού έχουμε δει τόσα βίντεο συζήτηση κάνουμε.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 20 Αύγ 2013, 00:14

Ναι Μαρία μου, καταλαβαίνω.
Όμως επειδή έχω ακούσει το 90% (αν όχι όλα) των βίντεο με τον Καζάκη και
ουδέποτε άκουσα κάτι τέτοιο, θα ήθελα να το ακούσω όπως ακριβώς το λέει, διότι
είναι σημαντικό. Εξαρτάται από το περιεχόμενο του συνόλου του λόγου του για
το δημόσιο. Αν όντως τα είπε επακριβώς όπως τα λες, φυσικά και θα διαφωνήσω
με τη λογική του... αλλά έχοντας ακούσει ήδη θέσεις του για το δημόσιο, έχοντας δει επανειλημμένα τη έντονη αντίθεσή του στις όποιες απολύσεις (βλέπε αντίδραση του ΕΠΑΜ για την ΕΡΤ και όχι μόνο), τείνω προς την άποψη ότι κάπου άθελά σου παρανόησες... Ισως να μίλησε για τη διευθέτηση όλων των golden boys, ή των πολυθεσιτών κρατικοδίαιτων ή προέδρων οργανισμών που δεν προσφέρουν τίποτα κι απλά ζημιώνουν το δημόσιο με υπέρογκους μισθούς που τα παίρνουν χοντρά μέσα από ρεμούλες, μίζες κλπ.. Γι'αυτούς, ναι, έχει μιλήσει για απόλυση... Αλλά και ποιος δε θα'θελε να απομακρυνθούν αυτοί οι παρασιτικοί...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 20 Αύγ 2013, 00:41

14λεπτο, σύντομο για Κ. δηλαδή, αλλά περιεκτικό,
σε συνέντευξη που έδωσε στη Μελβούρνη

λέει
1/ για το πώς δημιουργήθηκε το χρέος
2/ για το πώς εκτινάχθηκε από τη στιγμή που μπήκαμε στο ευρώ
ενώ ελεγχόταν όσο ήμασταν στο εθνικό μας νόμισμα (και γιατί ελεγχόταν)
3/ τι ακριβώς ρόλο παίζει και τι σημαίνει το ΕΠΑΜ ως κομματικός φορέας ΧΩΡΙΣ όμως "κομματικό πρόγραμμα".

(θα βρω και για τις απολύσεις αλλά αυτό αξίζει να το ακούσουν όσοι δεν έχουν σαφή εικόνα τις θέσεις και προθέσεις αυτού του μετώπου)
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 20 Αύγ 2013, 06:51

Τα ίδια περίπου είχε πει και στο άλλο βίντεο για τι δημόσιο θέλουμε αλλά έθεσε και θέμα δεικτών και και στόχων και λειτουργίας του δημοσίου με βάση κανόνες του ιδιωτικού τομέα.
Ίσως επειδή έχει δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος.
Αλλά το δημόσιο λειτουργεί διαφορετικά.
Φυσικά βάζει και το θέμα ότι δεν θα πετιούνται στο δρόμο αλλά εφ όσον φτιάχνεται η οικονομία θα μπορούν να βρουν αλλού δουλειά και δεν θα είναι έρημος η ελληνική οικονομία.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 20 Αύγ 2013, 09:57

Έχει ένα καλό. Από τότε που εμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο μέχρι και σήμερα, δεν έχει αλλάξει το επιχείρημα/τη λογική και τις θέσεις του, ούτε στα σημεία στίξης και δεν έχει μετατοπιστει ούτε ένα χιλιοστό από αυτές.

Επαναλαμβάνει συχνά πυκνά τα ίδια πράγματα σε διάφορες συνεντεύξεις, αφού τα ερωτήματα που του τίθενται είναι βασικά τα ίδια, αλλά ουδέποτε θα δει κανείς κωλοτούμπα από τον Κ.=(καζάκη) αντίθετα με το άλλο Κ (=καρατζαφέρη) που η κωλοτούμπα είναι η νόρμα του. Κ από Κ έχει διαφορά :P

Τον έχω ακούσει να λέει ότι το ελληνικό δημόσιο μόνο υπέρογκο δεν είναι, και σε σχέση με το μέσο όρο που επικρατεί στο ευρωπαϊκό σκηνικό, εντάσσεται στα "μικρότερα" των χωρών της ΕΕ. Τον έχω ακούσει επίσης να λέει ότι το δημόσιο είναι όπως οι κυβερνήσεις που το έφτιαξαν. Δηλαδή σε αρκετές περιπτώσεις-σε κάποιους τομείς του, παρασιτικό.

βρήκα αυτό που λες, Μαρία...

http://www.tubechop.com/watch/1417258

μιλάει για δημόσιο στο οποίο θα έχει δοθεί ανεξαρτησία στους οργανισμούς του, και σαφές οργανόγραμμα (Job description). Όποιος δε μπορεί να κάνει τη δουλειά που έχει αναλάβει, ναι θα απολύεται αλλά δεν θα πετιέται στα σκουπίδια. Θα μεταβαίνει σε άλλη δουλειά. Στον ιδιωτικό τομέα που θα υπάρχει πληθώρα ζήτησης και θα βρεθεί δουλειά την οποία θα μπορεί να κάνει.

Το δημόσιο είναι ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι για την Ελλάδα.
Αισθάνομαι πως θα πρέπει να εστιάσει ( στην εκπομπή ΑΕ) ειδικά σ'αυτό και να αναπτύξει τη λογική του αναλυτικά, διότι σε συνεντεύξεις που του τίθενται πάμπολλα ερωτήματα, αναγκαστικά απαντάει συνοπτικά και επιγραμματικά.
Ίσως θα πρέπει κάποιος να γράψει στην εκπομπή ΑΕ, και να θέσει συγκεκριμένα
αυτό το ζητούμενο...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 20 Αύγ 2013, 12:31

ΝΑΙ αυτό είναι και υπάρχει και στο youtube.

Η αποδέσμευση από τους κομματικούς μηχανισμούς είναι και το ζητούμενο αν και θα πρέπει να μας πει με ποιόν τρόπο θα γίνει. Όποιος και να είναι πάνω σαν αρχηγός κράτους και όποιοι και να είναι οι υπουργοί τα κατεστημένα μέσα στο δημόσιο που παραμένουν κομματικά θα εξακολουθούν να υφίστανται.

"Όταν δεν κάνει καλά τη δουλειά που του βάζουν να κάνει θα απολύεται?"
Βεβαίως!!!!!!!!!!

Ποιά δουλειά θα του βάζουν να κάνει?

Μπορεί εμένα να με βάλουν να καθαρίσω τον καμπινέ.
Να μην τον καθαρίσω καλά και σε στο χρονοδιάγραμμα που μου βάζουν.
Θα πρέπει να απολυθώ?

Και καλά φέρνω ακραίο παράδειγμα.
Η δουλειά που κάνω αυτή τη στιγμή δεν είναι σύμφωνη με τα προσόντα μου δεδομένου ότι άτομα με τα ίδια προσόντα και χωρίς διδακτορικό είναι Γενικοί Διευθυντές. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης της σειράς μου αλλά και των 2-3 επόμενων σειρών είναι διευθυντές και εγώ απλή υπάλληλος. Το γιατί συνέβη αυτό δεν έχει τόσο σχέση με κόμματα αλλά κυρίως με εσωτερικούς ανταγωνισμούς.

Πως το βλέπω?
Δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Χαιρετίσματα στην εξουσία και δεν εμπλέκομαι στην κλωτσοπατινάδα και το σκυλοκαυγά τους. Ας φαγωθούν και ας με αφήσουν στην ησυχία μου.

Άλλο να κάνω τη δουλειά που μου βάζουν έστω και κατώτερη και να προσπαθώ να βρω ενδιαφέρον στη δουλειά μου και άλλο να με κρίνουν μόνο από αυτό και μάλιστα με επιλεκτικά κριτήρια όπως ξεπέτα, ταχύτητα σημασία σε ανούσια λεπτομέρεια κλπ. Και μάλιστα με σκοπό την απόλυση.
Οι συνάδελφοι που είναι ήδη γενικοί διευθυντές και διευθυντές θα κριθούν με άλλα κριτήρια κυρίως ως προς την εφαρμογή των όσων σπούδασαν και όσων γνωρίζουν και άλλες ικανότητες διοίκησης, διαχείρισης κρίσεων κλπ.
Κριτήρια τελείως διαφορετικά από αυτά που ισχύουν για την "πλέμπα" των υπαλλήλων στην οποία ανήκω κι εγώ.

Επίσης κάποιος που απολύεται και είναι 45 ή 50 χρονών ναι πετιέται στα σκουπίδια.
Και νεότερος να είναι θα κουβαλάει το στίγμα ότι διώχτηκε σαν ανεπαρκής.
Και άλλο απόλυση επειδή έκλεισε η εταιρεία και άλλο απόλυση ως ανεπαρκής για τη δουλειά που σε "έβαλαν" να κάνεις. Η μία είναι απλώς απόλυση.
Η άλλη ακολουθείται και από "ΣΤΙΓΜΑ"
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 20 Αύγ 2013, 12:39

Ούτε τον Καζάκη ούτε το θεό τον ίδιο δεν θα άφηνα χωρίς ερώτηση, άποψη ή κριτική.
Μακάρι να δοθεί η ευκαιρία να τον ρωτήσω άμεσα για το θέμα αυτό.
Και δεν μιλάω για την πάρτη μου.
Απλώς έφερα τον εαυτό μου σαν παράδειγμα.

Αλλά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί (και το ξαναλέω δεν έχει καμία σχέση με κόμματα) αν γίνει αυτό που λέει τότε δεν θα έχουμε ως πολίτες το Δημόσιο που θέλουμε.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 20 Αύγ 2013, 14:08

doctormarkon έγραψε:ΝΑΙ αυτό είναι και υπάρχει και στο youtube.
ε ναι, απ'το ΥΤ το πήρα, απ'το κανάλι του ΕΠΑΜ- και μάλιστα το συγκεκριμένο βίντεο το είχα φέρει μερικές σελίδες πίσω.
doctormarkon έγραψε:Η αποδέσμευση από τους κομματικούς μηχανισμούς είναι και το ζητούμενο αν και θα πρέπει να μας πει με ποιόν τρόπο θα γίνει.
Το ΕΠΑΜ είναι εξ ορισμού αποδεσμευμένο από κομματικούς μηχανισμούς, στο βαθμό που τα μέλη του έχουν ποικίλη ιδεολογική καταγωγή. Από άκρα δεξιά ως άκρα αριστερά όπως λέει. Επιπρόσθετα, εκτός από το συνέδριο που κάνουν και είναι ουσιαστικά συζήτηση με διάφορους ομιλητές, το συγκεκριμένο δεν δρα/λειτουργεί σαν κόμμα, αλλά σαν κίνημα. Αυτά τα δύο εμένα προσωπικά μου κάνουν μια χαρά.
Σιχάθηκα την ιδεολογική παραταξίλα και το ξέρεις. Ανέκαθεν θεωρούσα τις ιδεολογίες "όπιο του λαού" ή πολιτικό θρήσκευμα. Ούτε με την πρέζα ούτε με τις θρησκείες και το δογματισμό τους δεν τα πήγαινα ποτέ καλά.
doctormarkon έγραψε:"Όταν δεν κάνει καλά τη δουλειά που του βάζουν να κάνει θα απολύεται?"
Βεβαίως!!!!!!!!!!
Εύλογο το ερώτημα που θέτεις μετά απ'αυτό που είπε. Δυστυχώς, επειδή σε κάθε συνέντευξη που δίνει, οι ερωτήσεις είναι απανωτές (οπότε και οι απαντήσεις σύντομες) και συνήθως παίζουν με βάση αυτά που "καίνε" τον παρουσιαστή, κι επειδή οι εκάστοτε παρουσιαστές εκπομπών δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, δεν στέκονται παρά ελάχιστα στο δημόσιο.

Σημαντικότατο μέρος του πληθυσμού όμως, δουλεύει στο δημόσιο και με αυτό
σαν δεδομένο, το θέμα ΧΡΗΖΕΙ περαιτέρω ανάλυσης. Από τις αντιδράσεις του
ΕΠΑΜ στις όποιες απολύσεις και ειδικά τελευταία με το θέμα της ΕΡΤ, είναι σαφές
πως είναι κάθετα αντίθετοι με τις καρατομήσεις στις οποίες προβαίνει η σημερινή
κυβέρνηση αδιαφορώντας πλήρως για την τύχη των χιλιάδων που απολύονται.

Όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται σαφή θέση με συγκεκριμένες αναλύσεις και τοποθετήσεις, όχι δυο λέξεις στο ποδάρι όπως γίνεται συνήθως στα ραδιόφωνα/τηλεοράσεις που μιλάει. Γι'αυτό κι εγώ έστειλα μέιλ στην εκπομπή αε, με ζητούμενο, να κάνει ανάλυση/εκτενή τοποθέτηση για το θέμα του δημοσίου.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 20 Αύγ 2013, 14:45

Και ο ίδιος ήταν πάντα στον ιδιωτικό τομέα. Οπότε δεν ξέρει τι συμβαίνει με το Δημόσιο.
Γι αυτό έβαλα μία πολύ σημαντική παράμετρο για θέμα που έχω φάει στη μάπα χρόνια τώρα.

Πολλά κακώς κείμενα δεν έχουν σχέση με κόμματα.
Το γλειψ γλειψ είναι υπερκομματικό και δεν μπορεί να εξαλειφθεί με ένα νόμο ούτε και η ρουφιανιά που είναι ένα σπορ που ανθεί στο Δημόσιο.
Εύκολα στη στήνουν και σε τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί.
Συνάδελφος με τα ίδια προσόντα με μένα και δόκτορας επίσης αλλά απλός υπάλληλος ΕΠΙΣΗΣ κλήθηκε σε απολογία επειδή του την είχαν στημένη. Με ψείρισμα κάρτας που όπως είπα η παραπάνω ώρα δεν υπολογίζεται υπέρ σου ενώ κάθε παρέκκλιση από το ωράριο που έχεις δηλώσει είναι κατά ακόμα και αν το οκτάωρο συμπληρώνεται.

Με τέτοιες αλχημείες κινδυνεύει με απόλυση. Αλλά η αληθινή αιτία ήταν ότι ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση γιατί τον θεωρούσαν απειλή για τις καρέκλες τους.

Πολύ εύκολα ένας προϊστάμενος μπορεί να σε χαρακτηρίσει ανεπαρκή.
Και κυρίως όταν υπάρχουν δείκτες.
Πάγια πρακτική προϊσταμένων και πολύ Πο@στικη:
Να σου γυρίζει πίσω ότι γράφεις γιατί το θέλει αλλιώς. Του το πας διορθωμένο το θέλει αλλιώς σου ρίχνει και μπινελίκι ότι δεν καταλαβαίνεις. Την τρίτη φορά σε στέλνει να πάρεις τηλέφωνο μια άλλη υπηρεσία και να ρωτήσεις τούτο και κείνο για την υπόθεση. Μετά σε διακόπτει και σου δίνει κάτι άλλο επείγον. Περνάνε μέρες και εσύ ασχολείσαι με μια υπόθεση 5 λεπτών. Το δημοσιοϋπαλληλικό καψόνι που μπορεί να αποβεί.....θανατηφόρο. Πρόκειται για τη δουλειά που σε "ΒΑΖΟΥΝ" να κάνεις και φροντίζουν να ΜΗΝ την κάνεις καλά.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 20 Αύγ 2013, 15:13

Οι δείκτες και οι λεπτομερείς κανόνες οδηγούν σε μία δυσλειτουργία που λέγεται τυπολατρία. Πολλοί συγγραφείς της γραφειοκρατίας έχουν καταλήξει σε τέτοια συμπεράσματα και όχι μόνο για την Ελλάδα.
Με τον κίνδυνο της απόλυσης ο υπάλληλος προσπαθεί να είναι ο.κ με τον τύπο όταν αυτός βαραίνει περισσότερο αλλά όχι με την ουσία.

Θεωρείται π.χ πειθαρχικό παράπτωμα να αφήσεις μια παλαιότερη υπόθεση για να εξετάσεις μία νεότερη.
Αυτό σημαίνει ότι πολλές ώρες της εργάσιμης ημέρας αναλώνεται στο να "νταντεύεις" χαρτιά κάτι που είναι περιττός κόπος και άγχος.

Εξετάσαμε τη δουλειά υπαλλήλων σε περιφερειακές υπηρεσίες και αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Αν είναι κάτι εξαιρετικά επείγον δεν δέχονται να το εξετάσουν γιατί φοβούνται τη δίωξη και την απόλυση.

Δημόσιο με φοβισμένους τυπολάτρες υπαλλήλους δεν είναι το δημόσιο που θέλουμε.

Θα ήταν καλό να ξέρει τι συμβαίνει στο ελληνικό δημόσιο γιατί μάλλον δεν ξέρει. Και αυτά όλα δεν έχουν σχέση με τον όποιο κομματάρχη.

Έχω ασχοληθεί με έλεγχο ποιότητας και τυποποίηση εγγράφων αλλά πάντα προς την κατεύθυνση να γίνεται καλύτερα η δουλειά και να εξυπηρετούνται οι πολίτες και ποτέ προς την κατεύθυνση της τιμωρίας κάποιου υπαλλήλου.

Το δημόσιο που θέλει ο πολίτης σε καμία περίπτωση δεν είναι τιμωριοκεντρικό. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι λιγότερες ουρές, λιγότερη ταλαιπωρία, λιγότερες άχρηστες διαδικασίες που κανένα σκοπό δεν έχουν και να ξέρει τι πρέπει να κάνει για να προχωρήσει μία υπόθεσή του και ποιά τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του.
Άβαταρ μέλους
Lazy Dog
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Lazy Dog » Τρί 20 Αύγ 2013, 15:28

Τα ιδια λεει χρονια τωρα. Το παρακατω αποσπασμα ειναι απο το 2011
Τεράστιο, αλλά... πλεονασματικό δημόσιο!

Για μια συνοπτική εικόνα της Νορβηγίας κοιτάξ­τε τον Πίνακα 3. Ο πληθυσμός αυτής της χώρας ανέρχεται κοντά στα 5 εκατομμύρια με δημογρα­φικά στοιχεία αρκετά όμοια με εκείνα του ελλη­νικού πληθυσμού. Αυτό όμως δεν την εμποδίζει από το να έχει ένα από το πιο ανεπτυγμένα συ­στήματα κοινωνικής ασφάλισης, το οποίο χρη­ματοδοτείται κυρίως από το Κρατικό Επενδυτικό Κεφάλαιο της Νορβηγίας, όπου καταλήγει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από το πετρέλαιο. Και τα παράξενα δεν σταματούν σ’ αυτό. Παρά το γεγονός ότι έχει σχεδόν τον μισό πληθυσμό από τον ελληνικό, διαθέτει σχεδόν τον ίδιο αριθμό δη­μοσίων υπαλλήλων με εκείνον της Ελλάδας, γύρω στους 780 χιλιάδες. Και ω του θαύματος δαπανά για τους μισθούς αυτών των δημοσίων υπαλλήλων πολύ παραπάνω απ’ ό,τι δαπανά το ελληνικό κρά­τος. Η Νορβηγία δαπανά το 14% του ΑΕΠ της για μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ η Ελλάδα με τον ίδιο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων και με μι­κρότερο ΑΕΠ δαπανά μόλις το 11%.

Μονιμότητα!

Επιπλέον το καθεστώς εργασίας των δημοσί­ων υπαλλήλων της Νορβηγίας δεν περιλαμβάνει συμβασιούχους, ωρομίσθιους, συμβάσεις έργου κ.ο.κ., όπως στην Ελλάδα. Το ελληνικό δημόσιο απασχολεί το προσωπικό του με 17 διαφορετικά εργασιακά καθεστώτα. Η Νορβηγία διαθέτει ένα αποκλειστικά καθεστώς εργασίας στο δημόσιο, τη μονιμότητα.

Και τι συνέβη; Μήπως η Νορβηγία είναι στο χείλος της χρεοκοπίας; Κάθε άλλο. Ο προϋπο­λογισμός της είναι μονίμως πλεονασματικός, 10,6% του ΑΕΠ για το 2010. Ενώ το δημόσιο χρέ­ος της φτάνει μόλις το 43,1% του ΑΕΠ της χώρας.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Νορβηγία έχει προβεί και σε άλλα θανάσιμα αμαρτήματα. Συντηρεί έναν τεράστιο αριθμό δημόσιων και δη­μοτικών επιχειρήσεων, πάνω από 3 χιλιάδες, οι οποίες εκτός όλων των άλλων ανήκουν αποκλει­στικά στο δημόσιο και παράγουν πλεονάσματα.

Με αυτά τα πλεονάσματα χρηματοδοτείται πά­νω από το 50% των κρατικών εσόδων και έτσι το νορβηγικό κράτος δεν έχει την ανάγκη να γδέρνει φορολογικά τους πολίτες του και ιδίως τους εργαζομένους. Θα μπορούσε να αντισταθεί στην παγκόσμια ύφεση η Νορβηγία και να αναπτύσσε­ται χωρίς λιτότητες, περικοπές και ιδιωτικοποιή­σεις, αν δεν διέθετε αυτόν τον εξαιρετικά εκτε­ταμένο, ισχυρό και παραγωγικό δημόσιο τομέα; Θα μπορούσε η Νορβηγία να ήταν στην ίδια πλε­ονεκτική θέση, αν είχε κάνει το θανάσιμο λάθος να ενταχθεί στην Ε.Ε. και είχε παραδώσει το νόμισμα, την οικονομία και την κυριαρχία της στην Κομισιόν και την ΕΚΤ; Ούτε κατά διάνοια!

Τι φταίει λοιπόν και στην Ελλάδα δεν μπορού­με να έχουμε μια αντίστοιχη οικονομία; Το με­γάλο και σπάταλο κράτος; Οι κοπρίτες δημόσιοι υπάλληλοι; Ή όλος εκείνος ο συρφετός που μας κυβερνά δεκαετίες τώρα με τις πλάτες της πιο παρασιτικής και ληστρικής ολιγαρχίας που έχει γνωρίσει η ιστορία;

Ο ίδιος συρφετός και η ίδια η ολιγαρχία που πασχίζουν σήμερα να ολοκληρώσουν τη λεηλα­σία της χώρας με το γενικό ξεπούλημα της δη­μόσιας περιουσίας και του κράτους. Ο ίδιος συρ­φετός που αδίστακτα φορολογεί ακόμη και τους ανέργους για να πληρώσει τους τοκογλύφους και διώχνει μαζικά τη νέα γενιά από αυτή τη χώ­ρα υπό καθεστώς γενικευμένης απόγνωσης και απελπισίας.
Ολοκληρο το αρθρο του: Μοντέλο η Νορβηγία!
"If you want a vision of the future Winston, imagine a boot stamping on a human face forever"
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 20 Αύγ 2013, 18:04

Ναι αυτό το άρθρο είναι πολύ καλό και εκτός αυτού έχει πει και άλλα.
Η Ελλάδα έρχεται τελευταία στην Ευρώπη σε δημοσίους υπαλλήλους σε σχέση με τον πληθυσμό. Και μάλιστα αν εξαιρέσουμε τους παπάδες και τουτς στρατιωτικούς που έχουν σχέση με ιδιομορφία της χώρας (μεγαλύτερο στρατό λόγω συνόρων και οι παπάδες είναι δημόσιοι υπάλληλοι και τα δύο δεν τα κρίνω αλλά είναι γεγονός που θα προκαλούσε αύξηση σε σχέση με την Ευρώπη)
Ο Καζάκης όμως είχε πει ότι σε χώρες που μπαίνει το ΔΝΤ η σύγκριση δεν γίνεται πλέον με Ευρώπη ΗΠΑ κλπ αλλά με Αφρική. Είχε πει ότι οι πιέσεις της τρόικας για συμπίεση δημοσίων δαπανών είναι για να φθάσει τα όρια της υποσαχάριας Αφρικής.

Κάποτε ο Αχινός είχε πει ότι θα έφερνε τον Καζάκη για μία ρακοκανάνυξη στο Θησείο ή στα Πετράλωνα να συζητήσουμε πολλά live αλλά τα γεγονότα καλπάζουν και απ ότι βλέπω θα αργήσει αυτή η μέρα. Οργώνει την Ελλάδα. Λογικό.
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τρί 20 Αύγ 2013, 19:13

Lazy Dog έγραψε: Τι φταίει λοιπόν και στην Ελλάδα δεν μπορού­με να έχουμε μια αντίστοιχη οικονομία; Το με­γάλο και σπάταλο κράτος; Οι κοπρίτες δημόσιοι υπάλληλοι; Ή όλος εκείνος ο συρφετός που μας κυβερνά δεκαετίες τώρα με τις πλάτες της πιο παρασιτικής και ληστρικής ολιγαρχίας που έχει γνωρίσει η ιστορία;

Ο ίδιος συρφετός και η ίδια η ολιγαρχία που πασχίζουν σήμερα να ολοκληρώσουν τη λεηλα­σία της χώρας με το γενικό ξεπούλημα της δη­μόσιας περιουσίας και του κράτους. Ο ίδιος συρ­φετός που αδίστακτα φορολογεί ακόμη και τους ανέργους για να πληρώσει τους τοκογλύφους και διώχνει μαζικά τη νέα γενιά από αυτή τη χώ­ρα υπό καθεστώς γενικευμένης απόγνωσης και απελπισίας.
Ξεχασε να μας πει ο Καζακης 1-2 μικρες αλλα ουσιαστικες λεπτομεριες .

η Νορβηγια δεν εξαγει μονο πετρελαιο αλλα και φυσικο αεριο
και ποια ειναι η λεπτομερια ?
οτι καποια ετη ερχεται σε παγκοσμια παραγωγη 3η μετα απο Ρωσια και Αραβικα Εμιρατα
και οτι αυτη η παραγωγη ειναι το 35% πανω κατω των συνολικων εξαγωγων της

συν του οτι επιτρεπει σε ιδιωτικες εταιριες να υπαρχουν οπως η αλιεια η τα ορυκτα και η ξυλεια

Και δεν παραγει εναν κουβα πετρελαιο οπως κανει η Ελλαδα .

επισης με βαση την Βικι παιδεια βεβαια οποτε δεν ξερω ποσο αληθες ειναι
τα αποθεματα πετρελαιου τελειωνουν μερικες δεκαετιες και προκειμενου να το αντισταθμισει η χωρα ηδη επενδυει μεγαλα ποσα απο
το πετρελαιο στο εξωτερικο .

Επισης εχουν βασιλευομενη κοινοβουλευτικη δημοκρατια να το γυρισουμε και εμεις ? (οκ εδω κανω πλακα :p )

παμε τωρα να δουμε τι ΔΕΝ εχει η Νορβηγια
δενεχει το σκαλωμα οτι ολα πρεπει να ανηκουν στο δημοσιο και για αυτο ιδιωτικοποιησε μερος της πετρελαικης της εταιριας
και δεν ειναι νομος το δικαιο του εργατη αλλα η ευημερια της χωρας αυτο ειναι ο νομος .

Αν η Νορβηγια ειχε μια Pony Νorway δεν θα επετρεπε σε συνδικαλιστικα συναφια να κανουν απεργιες ζητωντας αυξηση 35% του μισθου φερνοντας παυση παραγωγης στο εργοστασιο ωστε να το πνιξουν τα χρεη

Επισης δεν εχουν ΚΚΕ και ΠΑΜΕ και το αντιστοιχο κομμα με αυτο του τσιριζα ειναι πατος
αυτους τους παραγοντες της απεργιας που βλεπουμε επι δεκαετειες στην Ελλαδα
που το μονο που κανουν ειναι να παραλύουν τα παντα .
δειτε οχι μονο τον ελεινο τροπο που εκλεισε η ΠΟΝΥ ΕΛΛΑΣ αλλα και αλλες εταιριες στο χωρο .
που ειχαν δωσει μιζες ανταγωνιστες απο το εξωτερικο και υποκινησαν απεργιες προκειμενου να την κλεισουν .
ξεφτυλες

και θα μου πει καποιος το ΚΚΕ φταιει ? και ο τσιριζα?
ΚΑΙ αυτοι φταινε γιατι οταν απο ξεπουλημα ειναι να εισπραξουν κανουν την παπια
τα ειδαμε με τον γερμανο τα ειδαμε με το 902

ολα τα αλλα ειναι ψευτοιδεολογιες

αμα ξεβρωμισει η βουλη ισως δουμε ασπρη μερα

Οντως η Ελλαδα υπο προυποθεσεις εχει την δυνατοτητα να γινει Νορβηγια
αλλα δεν θα βλεπουμε μονο οτι μας βολευει απο την Νορβηγια αλλα το συνολο της χωρας .

εκλογες του 2009 αριθμος ψηφων που πηρε καθε κομμα .
Αλλα βλεπετε ειναι και αλλη η παιδεια εκει

Εργατικό Κόμμα της Νορβηγίας (Det norske Arbeiderparti) 949.282
Κόμμα Προόδου (Fremskrittspartiet) 614.530
Συντηρητικό Κόμμα (Høyre) 462.390
Σοσιαλιστικό Αριστερό Κόμμα (Sosialistisk Venstreparti) 166.302

Κόμμα του Κέντρου (Senterpartiet) 165.007 6,2
Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (Kristelig Folkeparti) 148.758
Φιλελεύθερο Κόμμα (Venstre) 104.142
Κόκκινο (Rødt) 36.210 (ονομαζόταν στις εκλογές του 2005 Κόκκινος Εκλογικός Συνασπισμός)
Κόμμα Συνταξιούχων (Pensjonistpartiet) 11.897
Περιβαλλοντολογικό Κόμμα Οι Πράσινοι (Miljøpartiet De Grønne)
Κόμμα της Ακτής (Kystpartiet) 5.343 0,2
Κόμμα Χριστιανική Ενότητα (Kristent Samlingsparti) 4.908 0,2
Οι Δημοκράτες (Demokratene) 2.290 0,1
Κομμουνιστικό Κόμμα της Νορβηγίας (Norges Kommunistiske Parti) 697
Φιλελεύθερο Λαϊκό Κόμμα (Det Liberale Folkeparti) 350
Σύγχρονο Κόμμα(Samtidspartiet) 264
Συνασπισμός Κέντρου (Sentrumsalliansen) 240
Νορβηγοί Πατριώτες (NorgesPatriotene) 184
Λίστα Αντίθετων στις Αμβλώσεις (Abortmotstandernes Liste) 177
Vigrid 174
Κόμμα της Κοινωνίας (Samfunnspartiet) 139
Μία (γραπτή) γλώσσα (Ett (skrift)språk) 107
Ανεξάρτητοι βουλευτές (Tverrpolitisk folkevalgte) 64
Νορβηγικός Ρεπουμπλικανικός Συνασπισμός (Norsk Republikansk Allianse)

Το Εργατικό Κόμμα (νορβ. Arbeiderpartiet) είναι ένα νορβηγικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα[1]. Είναι το μεγαλύτερο κόμμα της κυβέρνησης της Νορβηγίας, στην οποία συμμετέχουν το Σοσιαλιστικό Αριστερό Κόμμα και το Κόμμα Κέντρου, ενώ ο αρχηγός του Γενς Στόλτενμπεργκ είναι ο τωρινός πρωθυπουργός της χώρας.
Το κόμμα ήταν μέλος της κομμουνιστικής Κομιντέρν μεταξύ 1919 και 1923.
Το Εργατικό Κόμμα είναι αφοσιωμένο στην προώθηση των σοσιαλδημοκρατικών ιδεών. Το σύνθημα του κόμματος από τη δεκαετία του 1930 είναι «εργασία για όλους», ενώ στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ισχυρού κράτους πρόνοιας που θα χρηματοδοτείται μέσω της φορολογίας. Τα τελευταία 20 χρόνια, το κόμμα έχει συμπεριλάβει στοιχεία της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς, επιτρέποντας την ιδιωτικοποίηση κρατικών κεφαλαίων και υπηρεσιών και την μείωση της προοδευτικότητας του φόρου εισοδήματος, ακολουθώντας το κύμα φιλελευθεροποίησης της οικονομίας. Το κόμμα αυτοχαρακτηρίζεται ως ένα προοδευτικό κόμμα υποστηρίζει τη συνεργασία σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

ξεχασε μωρε να μας πει ο Καζακης οτι η κυβερνηση τους
"Τα τελευταία 20 χρόνια, το κόμμα έχει συμπεριλάβει στοιχεία της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς, επιτρέποντας την ιδιωτικοποίηση κρατικών κεφαλαίων και υπηρεσιών"

αλλα ηξερε να μας πει οτι κυριος τομεας ειναι το δημοσιο :lol:
ε ρε αυτια που χαιδευει και αυτος :lol: :lol:
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τρί 20 Αύγ 2013, 19:23

Δεν ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι σαν ατομα αυτοι που πληγωσαν το δημοσιο και τη χωρα

αλλα τα κινηματα οι εργατοπατερες και τα κομματα τους μαζι με τους 300. (αυτοι που διοριζαν για ψηφους)
και οσοι τα στηριζουν ειναι το ιδιο ενοχοι

Υ.Γ ο Καζακης αν θελει να τον παιρνει κανεις σοβαρα να δινει στοιχεια.
Αφου μιλαει για δημοσιο στη Νορβηγια καλο ειναι να μας πει ποσους εχει
αφου το συγκρινει με αυτο της Ελλαδας .

Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τρί 20 Αύγ 2013, 19:54

Γιατι σαν παραδειγμα δεν εφερε την Σιγκαπουρη που εχει 4,5 εκατομυρια πληθυμο
και τους λιγοτερους δημοσιους υπαλληλους ?

απο την βικι παιδεια (επιφυλασομαι αν εχει καποιο λαθος )
Η Σιγκαπούρη έχει μια ανεπτυγμένη οικονομία της αγοράς που θεωρείται εξαιρετικά φιλική στις επιχειρήσεις.[11] Μαζί με το Χονγκ Κονγκ, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν αναφέρεται ως μία από τις τέσσερις ασιατικές τίγρεις. Μεγάλη ώθηση δίνει η γεωγραφική της θέση και ο ρόλος της ως διεθνές κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου. Το λιμάνι της είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο σε διακίνηση αγαθών.[12] Η οικονομία βασίζεται επίσης στις εξαγωγές μεταποιημένων εισαγόμενων πρώτων υλών. Η βιομηχανία μεταποίησης αποτελούσε το 26% του ΑΕΠ το 2005 και περιλαμβάνει ηλεκτρονικά, πετρελαιοειδή, χημικά, μηχανολογικά και βιοϊατρικά προϊόντα. Σημαντικός τομέας είναι και ο τουρισμός, καθώς η Σιγκαπούρη είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Περίπου 9,7 εκατομμύρια τουρίστες την επισκέφτηκαν το 2006.[13] Η Σιγκαπούρη είναι το τέταρτο μεγαλύτερο κέντρο ανταλλαγής συναλλάγματος μετά το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Τόκιο.[14] Το νόμισμα της Σιγκαπούρης είναι το δολάριο Σιγκαπούρης, με σύμβολο S$ και συντομογραφία SGD.

http://www.becker-posner-blog.com/2011/ ... osner.html
The percentage of public employees in the workforces of these countries ranges from 6.35 percent in Singapore to 33.87 percent in Sweden. Indeed the three lowest countries, and the only ones with fewer than 10 percent public employees, are Japan, Singapore, and Taiwan. The highest countries after Sweden are Denmark (32.3 percent) and Norway (29.25 percent). The remaining Scandinavian country, Finland, is fifth with 26.31 percent. In fourth place, just below Denmark, is Hungary. The other countries with public-employee percentages above 20 percent are Greece (22.3 percent), Canada, and Poland, Greece being the lowest in this group of eight countries, despite all the negative attention its public-employee workforce has received lately.

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 20 Αύγ 2013, 20:17

Απλοϊκά τα λες Τάλως.

Κυρίως όσα λες για το πετρέλαιοl και το φυσικό αέριο.

Και επειδή δεν θέλω να μιλήσω πολιτικά-κομματικά μιας και το νήμα είναι του Καζάκη θα σου πω κάτι άλλο που είναι υπερ-κομματικό.

Βάλε στο Google τη λέξη κλειδί Σύμβαση Cooper

Πρώτος μίλησε γι αυτήν ο Δημήτρης Μπάτσης στο βιβλίο του η Βαρεια βιομηχανία στην Ελλάδα και εκετελέστηκε μαζί με τον Μπελογιάννη.
Έχει μιλήσει αρκετές φορές ο Καζάκης για την υπόθεση.

Την έφερε στη Βουλή ο Βελλόπουλος του ΛΑΟΣ το 2010.
Ήταν η χρονολογία που θα έληγε η σύμβαση COOPER ΠΟΥ ΕΊΧΕ ΔΙΆΡΚΕΙΑ 70 ΧΡΌΝΙΑ. Και συμπίπτει με την είσοδο του ΔΝΤ στη χώρα.
Ήταν γνωστό εδώ και 70 χρόνια ότι η Ελλάδα ήταν τίγκα στο πετρέλαιο και στα σπάνια μέταλλα. Βγήκε 70 χρόνια μετά ο ΓΑΠ και είπε "Πετρέλαιο δεν έχουμε" και γέλαγε με εκείνο το ηλίθιο γελάκι κάτω από τα μουστάκια.

Οι ακροδεξιοί θεωρούν τον Παπαδόπουλο ήρωα για το γεγονός ότι όταν βρέθηκε πετρέλαιο στον Πρίνο οι συναλλαγές ήθελε να γίνονται σε εθνικό νόμισμα. Εγώ δεν ψαχουλεύω τα περί Παπαδόπουλου ψάχτο εσύ και αν δεν το ήξερες θα ανακαλύψεις κάτι που αγνοούσες. Ο Παπαδόπουλος έκανε ότι ο Σαντάμ και ο Καντάφι. Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά και εκείνος ήξερε περί πετρελαίων.

Όλες οι χώρες που στενάζουν κάτω από το σκαρπίνι του ΔΝΤ είχαν πετρέλαια ή είχε ανακαλυφτεί πετρέλαιο. Και η Αργεντινή και ο Ισημερινός και η Κολομβία και η Βραζιλία με εκατομμύρια σκελετωμένους να πεθαίνουν από πείνα Φαβέλλες και παιδική πορνεία από τα 6.
Στη Βραζιλία πάλι ο μεγάλος συγγραφέας Μοντέιρο Λομπάτο με το που μίλησε για πετρέλαιο που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για την ευημερία των παιδιών έφαγε δεκάδες χρόνια φυλακή και σαπισε εκεί μέσα (Ήταν εκείνος που προφήτευσε για το Μαύρο Πρόεδρο των ΗΠΑ και έπεσε Διανα).

Το πετρέλαιο σε μία χώρα είναι αιτία για δεινά και για "στεναγμούς" και ποτέ δεν γίνεται παράγοντας ευημερίας.

Το κακό με τους δεξιούς που μου κάθεται στο στομάχι είναι η λογική της Ψωροκώσταινας. Αφού είστε τόσο πατριώτες γιατί όλη αυτή η υποτίμηση? Ότι η χώρα είναι ψωροκώσταινα με τεμπέληδες που δεν παράγει τίποτα? Κάθε σύγκριση με άλλη χώρα η απάντηση είναι έτοιμη: Μα έχουν πετρέλαια...........!!!!!!!!!!! Εμείς δεν παράγουμε τίποτα. Τσίχλα κατάντησε αυτή η φράση από ΓΑΠ μέχρι τον μπακάλη της γειτονιάς.

Και πολεμική βιομηχανία είχε που έκλεισε κακήν κακώς. Μέχρι αεροπλάνα έφτιαχνε η χώρα. Είχε σχεδόν το καλύτερο "στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα" στον κόσμο για μικρή χώρα και το έστειλαν στο διάολο και δεν είναι οι απεργίες η αιτία.
Γιατί στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα είναι ένα σύνολο από ιδιωτικές εταιρείες μικρότερες και μεγαλύτερες και στο Κέντρο κρατικές βιομηχανίες που συντονίζουν.
Και δεν κάνω πλάκα Μια βόλτα στην Εθνική Αθηνών Λαμίας και θα το δεις το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα δίπλα σου θα είναι 4-5 χιλιόμετρα εκτάσεις ίσως και παραπάνω. Ξαφνικά γίνεται αόρατο σαν τα τζάμια με άζαξ γιατί κανένας δημοσιοκάφρος δεν μιλάει γι αυτό και γι αυτό δεν υπάρχει.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αρκετά με το παραμύθι του δεν παράγουμε τίποτα και είμαστε χώρα πλέμπα.
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τρί 20 Αύγ 2013, 21:00

doctormarkon έγραψε:Απλοϊκά τα λες Τάλως.

Κυρίως όσα λες για το πετρέλαιοl και το φυσικό αέριο.
Τοτε να μου τα αναλυσεις να καταλαβω τι εννοεις με την λεξη απλοικα - εκτος και αν η αναλυση ειναι παρακατω

Οι ακροδεξιοί θεωρούν τον Παπαδόπουλο ήρωα για το γεγονός ότι όταν βρέθηκε πετρέλαιο στον Πρίνο οι συναλλαγές ήθελε να γίνονται σε εθνικό νόμισμα. Εγώ δεν ψαχουλεύω τα περί Παπαδόπουλου ψάχτο εσύ και αν δεν το ήξερες θα ανακαλύψεις κάτι που αγνοούσες. Ο Παπαδόπουλος έκανε ότι ο Σαντάμ και ο Καντάφι. Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά και εκείνος ήξερε περί πετρελαίων.
τα εχω γραψει αυτα περι Παπαδοπουλου εδω στο φορουμ απλα δεν τα ειδες ,
ενας απο τους λογους που εχασε την εξουσια ειναι τα πετρελαιο .

Επισης να ξερεις και να μου επιτρεψεις να αυτοχαρακτηριζομαι
να μην με αποκαλεις ακροδεξιο καθως τον στηριζω τον Παπαδοπουλο .
εκτος και αν θελεις να σε αποκαλω Σταλινικη η δεν ξερω και εγω πως .
σου αρεσει δεν σου αρεσει ουτε Φασιστας ουτε ναζι ηταν ο Παπαδοπουλος .
Το πετρέλαιο σε μία χώρα είναι αιτία για δεινά και για "στεναγμούς" και ποτέ δεν γίνεται παράγοντας ευημερίας.
Το θεμα ειναι αν θα εισαι μαγκας να το εκμεταλευτεις η θα το δωσεις σε ξενους και θα παθεις οτι και οι χωρες που εχεις αναφερει
και οτι παμε να παθουμε και εμεις.
δεν θελαμε παπαδοπουλο και εκαναν αγωνες οι αριστεροι και το κομμα σου να τον διωξουν .
μπραβο σας που μας φερατε εδω που μας φερατε γιατι ειναι ξεκαθαρο ποιοι δεν ηθελαν τον Παπαδοπουλο

η Νορβηγια που δεν εβαλε πουλημενους στα εδρανα το εκμεταλευτικε και τωρα εχει
κατα κεφαλην εισοδημα απο το πετρελαιο και το φυσικο αεριο οσο και ο σαουδαραβας
γυρω στις 33.000 δολαρια

οποτε ειναι μαλλον οπως τα λεω περι πετρελαιου
Το κακό με τους δεξιούς που μου κάθεται στο στομάχι είναι η λογική της Ψωροκώσταινας. Αφού είστε τόσο πατριώτες γιατί όλη αυτή η υποτίμηση? Ότι η χώρα είναι ψωροκώσταινα με τεμπέληδες που δεν παράγει τίποτα? Κάθε σύγκριση με άλλη χώρα η απάντηση είναι έτοιμη: Μα έχουν πετρέλαια...........!!!!!!!!!!! Εμείς δεν παράγουμε τίποτα. Τσίχλα κατάντησε αυτή η φράση από ΓΑΠ μέχρι τον μπακάλη της γειτονιάς.
τοτε μαλλον διαβαζεις οσους "πατριωτες " σε βολευει
παντως οντως δεν παραγουμε τιποτα
και σε αυτο φταινει το κκε η αριστερα γενικα και ο ανδρεας
ξεπουλησαν τη χωρα .
Και πολεμική βιομηχανία είχε που έκλεισε κακήν κακώς. Μέχρι αεροπλάνα έφτιαχνε η χώρα. Είχε σχεδόν το καλύτερο "στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα" στον κόσμο για μικρή χώρα και το έστειλαν στο διάολο και δεν είναι οι απεργίες η αιτία.
Γιατί στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα είναι ένα σύνολο από ιδιωτικές εταιρείες μικρότερες και μεγαλύτερες και στο Κέντρο κρατικές βιομηχανίες που συντονίζουν.
ξανα ψαξτο
αυτο οντως δεν το εκλεισε το κκε ουτε οι απεργιες.. να ναι καλα αλλοι ηγετες με τις μιζες

οσο για τ κρατικο εργοστασιο αεροπλανων στο φαληρο
ο παγκαλος το εκανε ο στρατιωτικος :loco:
και σιγουρα αυτοι που λες φασιστες δεν τα εκλεισαν αλλα τα εκαναν ποιο πολλα - ειδικα ο Μεταξας :loco:
Αρκετά με το παραμύθι του δεν παράγουμε τίποτα και είμαστε χώρα πλέμπα.
ναι πια δεν παραγουμε
αν εσυτο βλεπεις παραμυθι οκ δικαιωμα σου .
αλλα η χωρα παραγει πολυ ποιο λιγα απο οτι 20-30 χρονια πριν

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”