Ορολογία νεοταξιτών και ευρωπαϊστών...

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Ορολογία νεοταξιτών και ευρωπαϊστών...

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 08 Σεπ 2011, 17:40

Φυσικά τον όρο "συνωμοσιολογία" ή "θεωρία συνωμοσίας", τον έχουμε φάει τόσο πολύ στη μάπα, που μας βγαίνει πλέον και από τα αυτιά. Δεν χρειάζεται να αναπτυχθεί και πολύ εδώ (τουλάχιστον προς το παρόν) αυτο το μπουρδολόγημα.

Η θέση μου για τη "συνωμοσιολογία" υπάρχει πολλάκις κατατεθειμένη εδώ.
Πιο πρόσφατο τόπικ σχετικό με τον όρο και την απίστευτη ζημιά που έχει κάνει σε μυαλά, εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 40#p149240
Και ένα ποστ μου που αγαπώ, γραμμένο πάνω στον αντίλογο με τον Νικόλα (Κλας) για τα συνωμοσιολογικά, βρίσκεται εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 37#p119437 (έχω εκατοντάδες σχετικά, δε λέει να τα βρω όλα :Ρ)

Πάμε σ'έναν άλλον όρο τώρα, που όλοι κάποια στιγμή έχουμε ξεστομίσει, αλλά πολύ αμφιβάλλω αν ξέρετε από πού προέρχεται...

Μιλώ για τον όρο: "λαϊκισμός"

Έχετε σκεφτεί από πότε άρχισε να χρησιμοποιείται αυτός ο όρος; Γιατί διαβεβαιώ τους νεότερους, πως στη δεκαετία του '70, άντε και μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '80, ΔΕΝ υφίστατο αυτός ο όρος στο λεξιλόγιό μας. Αργότερα βέβαια, έγινε ψωμοτύρι, ειδικά μετά το '90 που αρχισαμε να χωνόμαστε κανονικά στην ΕΕ-ίλα, κι αρχισαμε να βιώνουμε τις πρώτες ωδύνες της παγκοσμιοποίησης (ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών)...Τότε πια, ο όρος και τα παράγωγά του "λαϊκιστής" (επίθετο), "λαϊκίζετε κύριε..." (ρήμα), χρησιμοποιούνταν από τους εθνοπατέρες μας συλλήβδην και κατά κόρον...

Μάθετε (όσοι δε γνωρίζετε ή απλά δεν το'χατε ψάξει/σκεφτεί) ότι ο όρος "λαϊκισμός", είναι άλλο ένα δαιμονοποιητικό και βολικό εφεύρημα, των βρυξελλο-Ευρωπαϊστών αυτή τη φορά, που απεχθανόμενοι έτσι κι αλλιώς κάθε έκφανση της δημοκρατίας, (βγάζουν σπυριά μιλάμε) , όποτε ενοχλούνταν από άτομα που αντιτάσσονταν στην πολιτική τους, και εξέφραζαν τις αντιρρήσεις τους στα πλαίσια του δημοκρατικού τους δικαιώματος στην ελευθερία έκφρασης, κατέτασσαν δαιμονοποιητικά τις αντιδράσεις τους στον λεγόμενο populism.

Περιττό να πούμε ότι για τα ευρωπαλήκαρα, ο πρώτος τη τάξη populist (λαϊκιστής) στους κόλπους τους τα τελευταία χρόνια, (στο Ευρωκοινοβούλιο), είναι βεβαίως βεβαίως ο Nigel Farage. :P Πολύ παλιότερα ήταν και ο Καρατζαφέρης, αλλά οι παλιοί καλοί καιροί τελείωσαν όταν έσκυψε μπροστά στο σύστημα ο... πατριώτης.

Ποπουλισμός=δηλαδή=ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ λοιπόν, αντί του όρου "δημοκρατία" και του δικαιώματος μέσα σ'αυτήν, να εκφραστούν αντίθετες προς τις πολιτικές τους, απόψεις.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Ορολογία νεοταξιτών και ευρωπαϊστών...

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 08 Σεπ 2011, 20:09

Τα πράγματα δεν ειναι άσπρο μαυρο.
Δεν ξέρω παλιότερα αν υπήρχε ο όρος λαϊκισμος, αλλα σημέρα ξέρω τι σημαίνει και αν είναι κάτι το αρνητικό ή θετικό.
Λαϊκιστής είναι αυτός που μιλαεί και καλά λαίκα για να γίνει αρεστός χωρίς να χει κανένα σημαντικό επιχείρημα.
Αυτός που είναι κωλοτούμπας για να αρπάξει ψηφαλάκια και χαϊδευει τα αυτιά των πάντων μιλώντας με ύφος ανθρώπου της γειτονιάς.
Για μενα λοιπόν οι νούμερο ενα λαϊκιστές ειναι αυτοί του ΛΑΟΣ.
Λαϊκιστης δεν ειναι αυτός που έχει 5 επιχειρήματα και 5 θέσεις και δεν τις αλλάζει.
αλλα αυτός που έχει αντικρουώμενες θέσεις που αλλάζουν με τον χρόνο
και τις εφαρμόζει σε διαφορετικές μερίδες του πληθυσμού για να είναι αρεστός σε όλους.
Το λαός ειναι όπως η κοκα κόλα. παει με όλα...
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 412 φορές
Έλαβε Likes: 315 φορές

Δημοσίευση από OTTO » Τετ 14 Αύγ 2013, 02:11

ArELa έγραψε:Μιλώ για τον όρο: "λαϊκισμός"
Είναι απίστευτο το ότι χωρίς να έχουμε συνεννοηθεί σκεφτήκαμε ακριβώς το ίδιο!

Δεν είχα δει το νήμα. Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις!
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
------------------------------------
~ ένα σκουπίδι που απλώς ονειροπολεί ~
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 14 Αύγ 2013, 02:15

OTTON έγραψε:Είναι απίστευτο το ότι χωρίς να έχουμε συνεννοηθεί σκεφτήκαμε ακριβώς το ίδιο!
Προφανώς "είμαστε στην ίδια σελίδα" και σε αυτό.
(δεν εκπλήσσομαι )
Είσαι φυσικά ελεύθερος να χρησιμοποιήσεις ο,τι θεωρείς χρήσιμο απ'αυτό το κατεβατό μου, στο βίντεό σου που το περιμένω με ενδιαφέρον.
Και όποιον άλλον όρο (και το βίντεο) έχεις να προσθέσεις σ'αυτό το νήμα,
ευπρόσδεκττος! :ups: :respect:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 14 Αύγ 2013, 02:32

Εγω συμφωνω με τον εαυτο μου απο το 2011.
αφου μου ρχεται να τον αγκαλιασω και να του πω.
ειμαι εσυ απο το μελλον.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 14 Αύγ 2013, 02:39

Εγώ πάλι σε βρήκα ολίγον..."επιδερμικό" εδώ, γι'αυτό και δεν απάντησα τότε.
Πρώτον, ο όρος ΟΝΤΩΣ δεν έπαιζε πριν το 90-92, είτε το πιστεύεις είτε όχι...
Κι αυτό διότι είναι εφεύρημα και νεολογισμός των φασιστοειδών ευρωκρατών.

Δεύτερον, τότε που τα ΜΜΕ έβγαζαν φλύκταινες αν κάποιος διαμαρτυρόταν για τα δεινά που περνάει ο Ελλην πολίτης ένεκα της αθρώας εισροής μεταναστών στην Ελλάδα, τον έλεγαν ΛΑΪΚΙΣΤΗ. Όποτε κάποιος διεκδικούσε οποιοδήποτε δίκιο του, ή όποτε κάποιος πολιτικός είχε την εντιμότητα να στιλιτεύσει πράγματα που δε βόλευαν το σύστημα και οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν είχαν τρόπο άλλο να αντικρούσουν, έβρισκαν τον εύκολο τρόπο που δημιουργούσε εντυπώσεις... απλά τον έλεγαν (και τον λένε) λαϊκιστή.

Έτσι ξεκίνησε η "μόδα" του "λαϊκισμού" στις αρχές της δεκαετίας του 90, που τώρα έχει εδραιωθεί στη σκέψη ακόμα και ατόμων της γενιάς μου, πόσο μάλλον της δικής σου που άκουγες τον όρο από 5 χρονών παιδάκι...
Είναι κάτι σαν τους αεροψεκασμούς. Εγώ που έζησα σε ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΥΣ ουρανούς, φρενιάζω περισσότερο μ'αυτούς απ'ό,τι εσύ που τους βλέπεις από τότε που άρχισες να καταλαβαίνεις και ως ένα βαθμό τους θεωρείς "φυσιολογικούς"...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 14 Αύγ 2013, 02:53

Παρ ολα αυτα υπαρχουν και πραγματικοι λαϊκιστες στον αντιποδα των ψευτοδιανοουμενων. ανθρωποι με λαϊκο στυλ με λογο που φανατιζει και με μηδεν επιχειρηματα. με τον ιδιο τροπο που οι ψευτοδιανοουμενοι εκρυβαν την πενια των επιχειρηματων τους πισω απο εναν ακαταλαβιστικο λογο.
Το παραδειγμα του καρατζαφερη ηταν πολυ καλο. και σε συναρτηση και με τους ξενους.
Δεν θα μπορουσε κανεις να τον πει οτι ειναι λαϊκιστης επειδη δεν ηθελε την λαθρομεταναστευση, ηταν λαϊκιστης για τον τροπο που υποστηριζε τα οσα υποστηριζε χωρις καποια ορθη επιχειρηματολογια παρα μονο με επιχειρηματα καφενειου και συνθηματολογια τυπου "ειμαστε η γενια των αετων".
και εβλεπες γραφικους γερακους να φωναζουν με φανατισμο. ειμαστε η γενια των αετων. ναι εισαι αετος μονο που πλεον εχει κουρνιασει το πουλι και δεν λαλει αητέ μου :p
Φερνοντας δυο ακραια παραδειγματα για το ιδιο θεμα.
Ο καρατζαφερης μιλουσε κατα της μεταναστευσης.
και ο κωστας ο πλευρης και ο γουδης μιλουσαν.
με διαφορετικη επχειρηματολογια ο καθενας και με διαφορετικα ερισματα.
Τον καρατζαφερη ανετα καποιος θα μπορουσε να τον πει λαϊκιστη. γιατι είναι.
Για τον πλευρη ποιος θα μπορουσε να το πει; με την ακαδημαϊκη του (αλλα και αμεση οχι ακαταλαβιστικη) επιχειρηματολογία του.
Το ίδιο ισχύει και για τον γουδη.
(και οι τρεις ατομα με ιδεολογικες διαφορες μεταξυ τους που συμφωνουν σε καποια θεματα και διαφωνουν σε περισσότερα).
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 14 Αύγ 2013, 15:21

Ο λαϊκισμός είναι ΠΑΣΟΚογενής όρος και στη θεωρία και στην πράξη.

Σημαίνει τον επίπεδο λόγο σαν να μιλάς σε καθυστερημένα.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 14 Αύγ 2013, 20:39

Μαρία, πίστεψέ με, ο όρος επικράτησε επί πασόκ, (γιατί στη μετάβαση από ΕΟΚ σε ΕΕ, πασοκ ήταν στην εξουσία) αλλά δεν είναι εφεύρημά του.
Ψαξ'το. Αν και κυκλοφορεί απ'το '80, άρχισε να χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους ευρωκράτες. Την εποχή που εμείς δεν παρακολουθούσαμε τι γίνεται στην ευρωβΟλή, οι πασόκοι (και όλα τα άλλα τσιράκια της ΝεοταξιτοΕυρωκρατίας) παρακολουθούσαν ανελλειπώς φυσικά...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”