Η θέση μου για τη "συνωμοσιολογία" υπάρχει πολλάκις κατατεθειμένη εδώ.
Πιο πρόσφατο τόπικ σχετικό με τον όρο και την απίστευτη ζημιά που έχει κάνει σε μυαλά, εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 40#p149240
Και ένα ποστ μου που αγαπώ, γραμμένο πάνω στον αντίλογο με τον Νικόλα (Κλας) για τα συνωμοσιολογικά, βρίσκεται εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 37#p119437 (έχω εκατοντάδες σχετικά, δε λέει να τα βρω όλα :Ρ)
Πάμε σ'έναν άλλον όρο τώρα, που όλοι κάποια στιγμή έχουμε ξεστομίσει, αλλά πολύ αμφιβάλλω αν ξέρετε από πού προέρχεται...
Μιλώ για τον όρο: "λαϊκισμός"
Έχετε σκεφτεί από πότε άρχισε να χρησιμοποιείται αυτός ο όρος; Γιατί διαβεβαιώ τους νεότερους, πως στη δεκαετία του '70, άντε και μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '80, ΔΕΝ υφίστατο αυτός ο όρος στο λεξιλόγιό μας. Αργότερα βέβαια, έγινε ψωμοτύρι, ειδικά μετά το '90 που αρχισαμε να χωνόμαστε κανονικά στην ΕΕ-ίλα, κι αρχισαμε να βιώνουμε τις πρώτες ωδύνες της παγκοσμιοποίησης (ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών)...Τότε πια, ο όρος και τα παράγωγά του "λαϊκιστής" (επίθετο), "λαϊκίζετε κύριε..." (ρήμα), χρησιμοποιούνταν από τους εθνοπατέρες μας συλλήβδην και κατά κόρον...
Μάθετε (όσοι δε γνωρίζετε ή απλά δεν το'χατε ψάξει/σκεφτεί) ότι ο όρος "λαϊκισμός", είναι άλλο ένα δαιμονοποιητικό και βολικό εφεύρημα, των βρυξελλο-Ευρωπαϊστών αυτή τη φορά, που απεχθανόμενοι έτσι κι αλλιώς κάθε έκφανση της δημοκρατίας, (βγάζουν σπυριά μιλάμε) , όποτε ενοχλούνταν από άτομα που αντιτάσσονταν στην πολιτική τους, και εξέφραζαν τις αντιρρήσεις τους στα πλαίσια του δημοκρατικού τους δικαιώματος στην ελευθερία έκφρασης, κατέτασσαν δαιμονοποιητικά τις αντιδράσεις τους στον λεγόμενο populism.
Περιττό να πούμε ότι για τα ευρωπαλήκαρα, ο πρώτος τη τάξη populist (λαϊκιστής) στους κόλπους τους τα τελευταία χρόνια, (στο Ευρωκοινοβούλιο), είναι βεβαίως βεβαίως ο Nigel Farage.
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Ποπουλισμός=δηλαδή=ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ λοιπόν, αντί του όρου "δημοκρατία" και του δικαιώματος μέσα σ'αυτήν, να εκφραστούν αντίθετες προς τις πολιτικές τους, απόψεις.