Aρτέμης έγραψε:ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΑΤΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΤΕ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΑΤΑΙ ΜΕ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΣΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΑΤΕ ΑΔΙΚΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΚΟΤΩΣΑΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΞΕΡΕΤΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΠΑΛΙΟΦΑΡΕΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΤΑΙ
εδώ το'γραψε σωστά... στιγμιαία αναλαμπή μάλλονΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΤΕ
αλλά σ'αυτά με ξανατσάκισε...
ΘΕΟΥΣ ΑΛΗΘΕΙΝΟΥΣ
Δε βάζω άλλα. Το δείγμα "αιμοσταγώς" ανορθόγραφου και κλασικά φωνακλάδικου κειμένου, ικανό...ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΔΟΛΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΣΥΜΟΡΙΤΩΝ
(αν έχει πάει πέρα από δημοτικό- εμένα να μου περάσετε χαλκά νταλκαδιάρικο στη μύτη. Στην εποχή που πήγαινε αυτός -κι εγώ- σχολείο, ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΑΝ τόσο ανορθόγραφοι, ούτε από δημοτικό. Πόσο μάλλον Γυμνάσιο -Λύκειο)
Ας του πει επιτέλους κάποιος, ή να αφήνει τα γραπτά μόνο στον Λαμπράκη, ή να ηχογραφεί αυτά που θέλει να απευθύνει στο ακροατήριό του, ή στην ανάγκη, να αγκαζάρει κάποιον οπαδό του που έχει στοιχειώδη σχολική παιδεία/ορθογραφία βρε αδερφέ, ώστε να του υπαγορεύει αυτά που θέλει και να γράφονται τα... διαγγέλματά του, με πεζά και σωστά. Τουλάχιστον έτσι, δε θα πονάνε τα μάτια μας από τον άνθρωπο που κατά τα άλλα, πολλοί έχουν ανεβάσει σε βάθρο μέγιστου ύψους, (αντιστρόφως ανάλογο με τη διαδρομή που βλέπω σ'αυτά τα "διαγγέλματα") και έχουν προσδοκίες απ'αυτόν...
Η δυσαρμονία της γραφής του και σε επίπεδο παρουσίασης και σε επίπεδο περιεχομένου, μεταφράζεται προς το αρνητικό από κάποιους (σαν τη μούρη μου), που δεν είναι τέρατα μόρφωσης μεν, έχουν μια στοιχειώδη παιδεία, δε.
Όχι, δεν είμαι ψηλομύτα απέναντι σ'αυτούς που δεν ξέρουν να γράφουν ούτε τ'όνομά τους. Η πεθερά μου υπογράφει με σταυρό, αλλά είναι λατρευτή, βαθύτατα σοφή, και του επιπέδου, που κάνει το επίπεδο του συγκεκριμένου να φαντάζει επίπεδο δαπέδου.
Όχι, δεν είμαι ψηλομύτα, ούτε ελιτίστρια στη γραφή...Είμαι απλά επικριτική απέναντι σ'αυτούς που αυτοπαρουσιάζονται ως υπερμεγέθεις, κι όταν βλέπω μια διαδρομή ( και τον τρόπο που διανύεται αυτή η διαδρομή) πολύ "λιγότερη" από αυτήν που ο φέρων έχει πείσει πως έχει... παθαίνω κάτι.
Πάντως δε γελάω, διότι έχει πείσει πολλούς...
ποιυς; πώς; γιατί; είναι άλλη ιστορία αυτό...
εκεί παίζει το θέμα ατομικής επιλογής του κάθε... "πεπεισμένου"
και δε θα την κρίνω... δε μου πέφτει λόγος εκεί. Εκεί πέφτει λόγος
μόνο στους ίδιους.
Λόγος μου πέφτει για άτομα που εμφανίζονται με διάφορα προτάγματα στον κόσμο (και σε μένα δηλαδή) και πρεσβεύουν διάφορα...Εκεί και θα κρίνω και θα πρέπει να εκφράσω την κρίση μου τελικά.
Για το περιεχόμενο του συγκεκριμένου "διαγγέλματος"... τι να πω. Αφορισμοί, εκφράσεις οργής , και ξανά μανά αφορισμοί, κατηγορίες και χαρακτηρισμοί, αλλά για την ταμπακιέρα, πάλι ούτε λόγος, ούτε κόμμα, ούτε κιχ! (Ευτυχώς καπετάνιε που κάποια κόμματα-σημεία στίξης εννοώ- τα έβαλες εσύ).