Φρέσκο γάλα;

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Άβαταρ μέλους
firefightergr
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 6 φορές

Φρέσκο γάλα;

Δημοσίευση από firefightergr » Τρί 02 Απρ 2013, 21:58

ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΓΑΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ...ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ!!!

Mια πραγματικά πολύ αξιόλογη και χρηστική πληροφορία για το γάλα που όλοι οφείλουμε να γνωρίζουμε απέστειλε στο makeleio.gr φίλος αναγνώστης...

Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να....

ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο;

Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και δ ιατροφική αξία.

Όταν το γάλα φτάνει στο σούπερ μάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει αναπαστεριωθεί 2 φορές.

Σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5, γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί. Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 έως 5. Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.

Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάξτε στον πάτο του μπουκαλιού. Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5, ούτε ακόμα και με 3, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.

http://www.makeleio.gr/index.php?option ... 9&Itemid=2
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
skion
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: skion
Έδωσε Likes: 3 φορές
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Re: Φρέσκο γάλα;

Δημοσίευση από skion » Τετ 03 Απρ 2013, 08:27

Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και δ ιατροφική αξία.

Θα σε διορθώσω εδώ πυροσβέστη. Η πλειονότητα του γάλατος που παράγει αυτή η βιομηχανία δεν έχει διατροφική αξία έτσι κι αλλιώς.
..you are God in your universe, you're not God in God's universe.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 03 Απρ 2013, 11:21

Συμφωνώ με τον Μιχάλη. ΚΑΜΙΑ όμως.
Είχα πει ότι από το 2009 και μετά (τότε που μας ήρθε αυτό το καλό παιδί ο ΓΑΠ απ'το ερπετικό υπερπέραν) απαγορεύτηκε η πώληση φρέσκου γάλακτος. Πήγαμε στη Χασιά (Φυλή) να πάρουμε φρέσκο γάλα, (ο Τζόνι έφτιαχνε δικό του γιαούρτι) και μια ωραία πρωία... συγνώμη βραδιά, μας είπαν απλά, οτι τους απαγορεύτηκε να δίνουν χύμα φρέσκο γάλα. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί αυτό είχε την μεγαλύτερη διατροφική αξία;

Σήμερα αγόρασα ένα δίλιτρο, μια κι ήθελα να φτιάξω παστίτσιο.
Κοίταξα τις συσκευασίες από κάτω. Όλες πλην μίας, (γάλα Ολυμπος που έγραφε 1) είχαν το νούμερο 4.
Χρειάζεται να πω άλλα;
Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Δεν το'ξερα αυτό.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τετ 03 Απρ 2013, 18:50

Γαλα παστεριωμενο δεν θα πει πως εχει χασει καθε διατροφικη αξια.

μην τα ισοπεδωνουμε ολα.

το παστεριωμενο γαλα δηδεν ειναι απαλλαγμενο μικροβιων και λοιπων "κακων" παραγοντων που μπορουν να μας βλαψουν.
αλλα ετσι χανονται και βακτηρια και οργανισμοι που ωφελουν τον ανθρωπο και το ανοσοποιητικο μας .
αυτο δεν θα πει πως στερειται διατροφικης αξιας καθως κραταει τις πρωτεινες του και τοσα αλλα.

προσωπικα αμα βρω γαλα κατσικας την ωρα που βγαινει απο την κατσικα το πινω χωρις καν να το βρασω.

η αληθεια ειναι πως αμα εχεις μια κατσικα να πινεις το γαλα της εισαι αρχοντας.
αλλα και του σουπερμαρκετ ειναι καλλιτερο απο τι ΚΑΘΟΛΟΥ γαλα.
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Τετ 03 Απρ 2013, 19:23

αλλα και του σουπερμαρκετ ειναι καλλιτερο απο τι ΚΑΘΟΛΟΥ γαλα
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω Τάλε.
Δεν το θεωρώ μονάχα κενό θρεπτικής αξίας αλλά και πολύ βλαπτικό.
Δεν είναι μόνο η επεξεργασία αυτού απαράδεκτη και υπο αμφισβήτηση αλλά και η πολυπλοκότητα του μονάχα,
αποτελεί βλαπτικό παράγωντα.
Έχοντας υπ' όψην ότι το σώμα αναγνωρίζει την τροφή ανοσοβιολογικά, ένα κουτί γάλακτος το οποίο είναι κατά
50% σκόνη και κατά 50% από εκατοντάδες αγελάδες, αυτομάτα το καθιστά όχι μόνο άπεπτο αλλά και καταστροφικό
για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Σκεπτόμενοι και μόνο την πολυπλοκότητα των πρωτεϊνών εκεί μέσα, είναι σχεδόν αδύνατο από το σώμα να κερδίσει
κάτι. Και δεν βάζω μέσα την ποιοτική αξία, ούτε τα υπολλείματα φυτοφαρμάκων, ορμονών και αντιβιοτικών, γιατί
αμά προστεθούν και αυτά τότε πάει μακριά η βαλίτσα.
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Πέμ 04 Απρ 2013, 09:40

Το λεω βρε Κωστα με την εννοια οτι απο το να μην εχεις να φας τιποτα .. και οι αχυρο-τροφες ειναι καλες για επιβιωση
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

Άβαταρ μέλους
ION 4ever
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Πέμ 04 Απρ 2013, 10:54

Συμφωνω απόλυτα, plus απόλυτα για την ακρίβεια,
με Kostakis και skion.
Kostakis έγραψε:Και δεν βάζω μέσα την ποιοτική αξία, ούτε τα υπολλείματα φυτοφαρμάκων, ορμονών και αντιβιοτικών, γιατί
αμά προστεθούν και αυτά τότε πάει μακριά η βαλίτσα.
Η παραπάνω φράση του Kostakis ανοίγει ένα μεγάλο θέμα
που εκεί μπορούν να συμπεριληφθούν και όλα αυτά τα πρόσθετα
με βιταμίνες και διάφορα άλλα,
για μεγαλύτερη ωφέλεια.(?)
Πως γίνεται δηλαδή το γάλα που παραδοσιακά
θεωρείται μια πλήρης τροφή
να πρέπει να έχει και ένα σωρό πρόσθετα
σχεδόν από όλο το φάσμα των βιταμινών
και και μέρος των μετάλλων
για να έχει ακόμη περισσότερη χρησιμότητα?

Τάλως έγραψε:Το λεω βρε Κωστα με την εννοια οτι απο το να μην εχεις να φας τιποτα .. και οι αχυρο-τροφες ειναι καλες για επιβιωση
Από την στιγμή που αρχίσεις να το δέχεσαι αυτό σαν λύση,
έχεις πέσει στην παγίδα.

Και αυτή η ανοχή δίνει και το δικαίωμα για περισσότερη
μπασταρδεμένη τροφή.
Καμιά αχυρο-τροφή δεν είναι καλή για επιβίωση
πάρα μόνο για εξαθλίωση.

Το γάλα και όλη η αλυσίδα που εμπλέκεται στην παραγωγή του
εμπίπτει και αυτό στην ίδια νοοτροπία που δικαιολογεί τη ύπαρξη
κρυμμένου αλογίσιου κρέατος στα κεφτεδάκια βοδινού.

Δηλαδή από τη στιγμή που δεχθήκαμε το μπαστάρδεμα στο γάλα
γιατί να μην δεχθούμε και το αλογίσιο κρέας
και τον μεταλλαγμένο σπόρο
και το αλεύρι με περισσότερη γλουτένη
αφού όλα βασίζονται στο μύθο της επιβίωσης.

Επιβίωση δεν είναι το μπασταρδεμένο γάλα.
Επιβίωση είναι ένα καλό σιτάρι, ελιές και νερό.
Και όμως στις μέρες μας φαίνεται το κάλο αλεύρι
οι ελιές και το καλό νερό να είναι είδη πολυτελείας.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 04 Απρ 2013, 12:23

Τάλως έγραψε:Γαλα παστεριωμενο δεν θα πει πως εχει χασει καθε διατροφικη αξια.

μην τα ισοπεδωνουμε ολα.
Δεν είμαστε εμείς που τα ισοπεδώνουμε όλα... είμαστε αυτοί που διαπιστώνουμε πώς άλλοι ισοπεδώνουν πράγματα, πριν από μας για μας... (για το καλό μας... :P )

Δε μας στέλνεις κανά πρόβειο ή αιγοπρόβειο γαλατάκι λέω εγώ Τάλε μας, αντί να πασχίζεις να κρατήσεις (μέσα σου) κάποια στοιχειώδη πίστη προς το σύστημα;

Δες αυτό το μονόλεπτο κομμάτι
http://www.tubechop.com/watch/1078548
(αν θες το πλήρες βίντεο, κλικ κάτω δεξιά στο βίντεο, που λέει YOUTUBE)

Την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗΣ-ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΡΕΣΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ την επιβάλλουν για το καλό μας λες; Για να μην πάθουμε τίποτα επειδή δε θα το πιούμε παστεριωμένο;
Αυτή είναι η ουσία εδώ...

(και μη χάνεσαι... :wink: )
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Πέμ 04 Απρ 2013, 16:39

ION 4ever έγραψε:
Τάλως έγραψε:Το λεω βρε Κωστα με την εννοια οτι απο το να μην εχεις να φας τιποτα .. και οι αχυρο-τροφες ειναι καλες για επιβιωση
Από την στιγμή που αρχίσεις να το δέχεσαι αυτό σαν λύση,
έχεις πέσει στην παγίδα.
Απο που τεκμαιρεται αυτο? Επειδη ετσι πιστευεις εσυ? αρα εξ ορισμου εχω πεσει στην παγιδα?
Στην αναλογη παγιδα νομιζουν οι χριστιανοι επισεις πως εχω πεσει. Τετοιες παγιδες ειναι ευλογια γιατι εχουν σαν βαση την ορθολογικη σκεψη.
Και αυτή η ανοχή δίνει και το δικαίωμα για περισσότερη
μπασταρδεμένη τροφή.
Προφανως καοι οχι.
οταν δεχομαι κατι τετοιο δεν θα πει πως δεν μπορω να βρω φρεσκο γαλα για μενα.
Καμιά αχυρο-τροφή δεν είναι καλή για επιβίωση
πάρα μόνο για εξαθλίωση.
Αυτο να το πεις στους Ελληνες του 40 μεσα στις πολεις που οσοι τυχεροι ειχαν ποντικια να φανε εζησαν. αλλοι πεθαναν σκελετωμενοι.
Το γάλα και όλη η αλυσίδα που εμπλέκεται στην παραγωγή του
εμπίπτει και αυτό στην ίδια νοοτροπία που δικαιολογεί τη ύπαρξη
κρυμμένου αλογίσιου κρέατος στα κεφτεδάκια βοδινού.
Αλλο το ενα αλλο το αλλο.
Αλλο τροφη με εναν τροπο επεξεργασμενη
και αλλο "κρυβω" μεσα σε μια τροφη κατι που δεν ενημερωνω πως ειναι μεσα.
Δηλαδή από τη στιγμή που δεχθήκαμε το μπαστάρδεμα στο γάλα
γιατί να μην δεχθούμε και το αλογίσιο κρέας
Για καποιους ειναι πεντανοστιμο.
και να ξερεις πως τα ιδια εχουν να σου πουν οι Ινδοι για μοσχαρισιο που με τοση χαρα τρως(αν οχι εσυ. τοτε καποιοι αλλοι που κανουν καλη διατροφη). απλα το βλεπεις αποκλειστικα με βαση την παραδοση σου.

και τον μεταλλαγμένο σπόρο
και το αλεύρι με περισσότερη γλουτένη
αφού όλα βασίζονται στο μύθο της επιβίωσης.
Αν για εσενα ειναι αυτα σε αυτον τον υποτιθεμενο μυθο οκ
Εχεις καθε δικαιωμα να το βλεπεις ετσι
Επιβίωση δεν είναι το μπασταρδεμένο γάλα.
Επιβίωση είναι ένα καλό σιτάρι, ελιές και νερό.
εγω θα ελεγα πως το πρωτο που λες το επεξεργασμενο γαλα ειναι για επιβιωση για το ΖΕΙΝ.
το δευτερο που λες ειναι για το ΕΥ ΖΕΙΝ

Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Πέμ 04 Απρ 2013, 16:51

ArELa έγραψε:
Τάλως έγραψε:Γαλα παστεριωμενο δεν θα πει πως εχει χασει καθε διατροφικη αξια.

μην τα ισοπεδωνουμε ολα.
Δεν είμαστε εμείς που τα ισοπεδώνουμε όλα... είμαστε αυτοί που διαπιστώνουμε πώς άλλοι ισοπεδώνουν πράγματα, πριν από μας για μας... (για το καλό μας... :P )

Δε μας στέλνεις κανά πρόβειο ή αιγοπρόβειο γαλατάκι λέω εγώ Τάλε μας, αντί να πασχίζεις να κρατήσεις (μέσα σου) κάποια στοιχειώδη πίστη προς το σύστημα;
Μα γιατι καθε φορα που διαφωνω με κατι το θεωρεις πιστη στο συστημα? ηθελα και να ηξερα.
Κοιτα. καλως η κακως εχουμε καπιταλισμο. και στον καπιταλισμο εχουμε τον ιδιωτικο τομεα οπου εχουμε τετοια φαινομενα οπως αυτα που αναφερονται κατα καιρους.

ΑΑΑΑ και γαλα να σου στειλω... οταν θα σου ερθει ομως και θα ειναι κιτρινο και ξινο... ποιος θα φταιει? η κακες εταιριες που στο μολυναν στη μεταφορα? η η φυσικη διαδικασια με την οποια χαλανε ολα τα προιοντα???? :loco:

Το σημαντικο ειναι αυτο.
κανενας δεν σε αναγκαζει να αγορασεις τα ποιοντα αυτα και κανεις δεν σε αναγκαζει να ζεις σε μεγαλουπολη.
οσο και αν δεν μας αρεσει. ειναι τρομενα δυσκολο να δωσεις φρεσκο γαλα ημερας ΧΩΡΙΣ συντηριτικα σε 5.000.000 ανθρωπους. για να μην πω για πολεις των 20.000.000. για φαντασου θα επρεπε να ειναι ΟΛΑ τα προιοντα 1-2 ημερων ωστε να μην θελουν συντηριτικα?

Απλα ΔΕΝ γινεται

Δεν ειναι συνωμοσια το θεμα.
Το ολο θεμα το εχει προκαλεσει ο συνωστισμος στις πολεις. δεν γινεται για κανενα λογο ενα σουπερμαρκετ να σου προσφερει κατι φρεσκο κατα τον τροπο που το ζητας.
οποιος τα θελει αυτα να παει στα χωρια και να δει ποσο δυσκολο ειναι να βγει το καθε τι και ποιο πολυ το να συντηρηθει φρεσκο χωρις χημικα.

Το φρεσκο γαλατακι μου το εχω για ο μπαρμπας μου στο χωριο ειναι 15 λεπτα αποσταση.
εχω και φιλους που ανεβηκαν να ζησουν αθηνα... προφανως το ξεχασαν το γαλατακι πιχι. ειναι ολα θεμα επιλογων.
Την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗΣ-ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΡΕΣΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ την επιβάλλουν για το καλό μας λες; Για να μην πάθουμε τίποτα επειδή δε θα το πιούμε παστεριωμένο;
Αυτή είναι η ουσία εδώ...
Ναι εχεις απολυτο δικιο.
και ξερεις ποια ειναι η απαντηση? ηρθα εγω που εχω 2 μεγαλες γαλακτοβιομηχανιες και εκμεταλευομαι την κατασταση ωστε να αυξησω τα κερδη μου. ειδα πως στις πολεις ειναι αδυνατον να βρεθει φρεσκο γαλα. και τωρα που τις γεμισα με το δικο μου πρεπει τωρα να το παω και στα χωρια.
η απαγορευση δεν πρεπει να περασει ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ αυτο ειναι αληθεια.
Αλλα το να εχει στο ραφι ενα προιον που ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ και που φρεσκο οπως το ζητας δεν μπορει να ερθει δεν ειναι συνωμοσια. αλλα αδυναμια του να κρατηθει ενα προιον φρεσκο για το διαστημα που πρεπει.

χανομαι γιατι εχω δουλειες και χρονο λιγο.. οποτε - απων.

Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Παρ 05 Απρ 2013, 16:38

Τάλε, καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και δεν θέλω να μπω σε διαμάχη.
Άποψη μου είναι ότι -όντας κάτοικος πόλης- είναι πιο εύκολο να βρεις στο ευρύ εμπόριο
καλύτερη ποιότητα πχ ρυζιού, παρά γάλακτος.

Βασικά αν θα μπορούσα να βάλω έναν κανόνα,
είναι γενικά ευκολότερο να βρεις καλά προϊόντα φυτικής προέλευσης, παρά ζωικής προέλευσης.
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Παρ 05 Απρ 2013, 20:10

Kostakis έγραψε:Τάλε, καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και δεν θέλω να μπω σε διαμάχη.
Άποψη μου είναι ότι -όντας κάτοικος πόλης- είναι πιο εύκολο να βρεις στο ευρύ εμπόριο
καλύτερη ποιότητα πχ ρυζιού, παρά γάλακτος.

Βασικά αν θα μπορούσα να βάλω έναν κανόνα,
είναι γενικά ευκολότερο να βρεις καλά προϊόντα φυτικής προέλευσης, παρά ζωικής προέλευσης.
Συμφωνω με το πρωτο.

στον κανονα που λες δεν ειμαι τοσο σιγουρος καθως με τα φυτοφαρμακα εχει γινει αηδια πια.
ωρες ωρες σκεφτομαι.. μια τοματα που εχει πανω απο 80% υγρα... ποση χημεια εχει μεσα της.
(χωρις να θελω να αρχισω νεα κουβεντα σκεφτομαι και το αλλο... το αναβολικο της κοτας βλαπτει ποιο πολυ? ή η χημεια που εχουν βαλει μεσα στην τοματα ενω μεγαλωνει)

Αστα να πανε

Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Παρ 05 Απρ 2013, 23:20

στον κανονα που λες δεν ειμαι τοσο σιγουρος καθως με τα φυτοφαρμακα εχει γινει αηδια πια.
ωρες ωρες σκεφτομαι.. μια τοματα που εχει πανω απο 80% υγρα... ποση χημεια εχει μεσα της.
(χωρις να θελω να αρχισω νεα κουβεντα σκεφτομαι και το αλλο... το αναβολικο της κοτας βλαπτει ποιο πολυ? ή η χημεια που εχουν βαλει μεσα στην τοματα ενω μεγαλωνει)
Να σου πως το βλέπω όμως από την σκοπιά μου.
Ναι, η ντομάτα έχει φυτοφάρμακα σίγουρα, αλλά είναι συνήθως μια ουσία, πολύ πιθανόν να την μεταβολίσει το σώμα.
Τώρα σκέψου ότι η κότα έχει μέσα της και την φυτική παραγωγή! Το πιάνεις;
Η ζωική παραγωγή εμπεριέχει μέσα την φυτική. Τα κτηνοτροφικά ζωά τρέφονται από κάποιο σιτηρέσιο το οποίο αποτελείται
από μια ποικιλία κτηνοτροφικών φυτών (μεγάλης καλλιέργειας).
Πόσες πιθανότητες δείνεις να έχει περάσει έλεγχο ορθής διαχείρησης καλλιέργειας η ντομάτα που απευθύνεται στον καταναλώτη και πόσες δείνεις να γίνει ο ίδιος ορθός έλεγχος στην πολύπλοκη τροφή που θα φάνε τα γιδοπρόβατα και τα γελάδια;
Να σου απαντήσω εγώ, δεν είναι καθόλου το ίδιο. Τα σιτηρέσια είναι τρίτης διαλογής και κανείς δεν μπαίνει στην διαδικασία να τα καλλιεργήσει σωστά και αυτό το γνωρίζω εκ των έσω ως γεωπόνος.
Τώρα μέσα σε όλα αυτά, σκέψου η κοτούλα μας, από πόσο είδη σιτηρέσιων θα φάει. Είναι ολα τα ίδια; Προήλθαν από την ίδια πηγή; Η κότα μας κατάφερε να τα μεταβολίσει;
Και να φανταστείς ότι σου μιλάω μόνο για τα φυτοφάρμακα. Δεν αναφέρω καθόλου ορμόνες και αντιβιωτικά!
Είναι μεγάλο και πολύπλοκο το θέμα της ποιότητας της τροφής και δεν τελειώνει πουθενά.
Το ένα φέρνει το άλλο και μπορεί να σε τρελάνει μόλις αρχίζεις να ψιλιάζεσαι τι παίζει στ' αλήθεια.

Αν μου έλεγες πάντως τι θα ήθελα να φάω μεταξύ μιας κότας εμπορίου και μιας ντομάτας εμπορίου δεν ξέρω ακριβώς να σου πω τι παίζει με το κάθε ένα. Αν μου επιτρέπεις όμως να μιλήσω με πιθανότητες και μέσα από την ειδικότητα μου στα φυτοφάρμακα, τότε επιλέγω ντομάτα με κλειστά μάτια.
Αυτά!

*Να φανταστείς δεν ανέφερα την βιομεγέθυνση που υφίσταται μια χημική ουσία συγκεντρωσης x στο περιβάλλον όταν αυτή περάσει στου καταναλωτές πρώτης βαθμίδας (χορτοφάγα ζώα), γίνεται x επί 100. Όταν δε, περάσει στου καταναλωτές δεύτερης βαθμίδας (και εμάς) γίνεται x επί 1000. Είναι βιολογικό φαινόμενό, καθολικός κανόνας.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Παρ 05 Απρ 2013, 23:43

Kostakis έγραψε:*Να φανταστείς δεν ανέφερα την βιομεγέθυνση που υφίσταται μια χημική ουσία συγκεντρωσης x στο περιβάλλον όταν αυτή περάσει στου καταναλωτές πρώτης βαθμίδας (χορτοφάγα ζώα), γίνεται x επί 100. Όταν δε, περάσει στου καταναλωτές δεύτερης βαθμίδας (και εμάς) γίνεται x επί 1000. Είναι βιολογικό φαινόμενό, καθολικός κανόνας.
Δεν είμαι σίγουρη αν η ιστορία που θα σου πω έχει να κάνει με αυτό
που λές αλλά αφορά ένα προσωπικό δράμα :loco:
που περνάω τα τελευταία χρόνια.
έχω αποκτήσει ένα θέμα υγείας που δεν ξέρω πως να το ονομάσω.
Αλεργία, δυσανεξία, η ευαισθησία, στο καλαμπόκι
και όλα τα παράγωγά του που είναι παααααρα πολλά
και πολύ καλά κρυμμένα παντού.

Μέσα σε είκοσι λεπτά με μισή ώρα το πολύ από την ώρα που
θα καταναλώσω οτιδήποτε σχετικό με καλαμπόκι, γλυκόζη,
corn flour καλαμποκέλαιο κλπ
βγάζω ένα εξάνθημα, στην πλάτη χαμηλά σχεδόν πάνω
στην σπονδυλική στήλη,που μοιάζει στην όψη με έρπη αλλά δεν είναι.

Είμαι λοιπόν πολύ προσεκτική στο τι καταναλώνω και εννοείται
ότι δεν τρώω ούτε καραμέλα (γλυκόζη) χωρίς να διαβάσω τα χαρτάκι.

Μου συνέβη λοιπόν να καταναλώσω αυγά και αυτό να εμφανιστεί.
Το απέδωσα στην αλόγιστη χρήση του καλαμποκιού ως ζωοτροφή
και μάλλον είχα δίκιο. άλλαξα προμηθευτή και δεν ξανασυνέβει.
Βέβαια οι κότες τρέφονται κυρίως με καλαμπόκι.
φαίνεται οτι τα συγκεκριμένα αυγά ήταν από κότες
που τρέφονταν μόνο με καλαμπόκι.
άλλη εξήγηση δεν έχω.

Έτσι είναι πολύ προσεκτική ακόμα και στα αυγά. :?
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 05 Απρ 2013, 23:45

Το σώμα σου σε προστατεύει από ένα τουλάχιστον μεταλλαγμένο Ιον, που ομως εμπεριέχεται σε πολλά, τυποποιημένα και μη. Είναι πρόβλημα μεν, αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Σάβ 06 Απρ 2013, 20:32

Kostakis έγραψε: Να σου πως το βλέπω όμως από την σκοπιά μου.
Ναι, η ντομάτα έχει φυτοφάρμακα σίγουρα, αλλά είναι συνήθως μια ουσία, πολύ πιθανόν να την μεταβολίσει το σώμα.
Τώρα σκέψου ότι η κότα έχει μέσα της και την φυτική παραγωγή! Το πιάνεις;
Μα οπως θα τα μεταβολισουμε εμεις ετσι δεν θα κανει και η κοτα? αν δεν το μεταβολισει το ενα ουτε το αλλο θα μπορεσει.
Η ζωική παραγωγή εμπεριέχει μέσα την φυτική. Τα κτηνοτροφικά ζωά τρέφονται από κάποιο σιτηρέσιο το οποίο αποτελείται
από μια ποικιλία κτηνοτροφικών φυτών (μεγάλης καλλιέργειας).
Πόσες πιθανότητες δείνεις να έχει περάσει έλεγχο ορθής διαχείρησης καλλιέργειας η ντομάτα που απευθύνεται στον καταναλώτη και πόσες δείνεις να γίνει ο ίδιος ορθός έλεγχος στην πολύπλοκη τροφή που θα φάνε τα γιδοπρόβατα και τα γελάδια;
Κοιτα. στο χωριο απο το οποιο καταγομαι εχει παραγωγους ντοματας. και οταν λεω παραγωγος εννοω οτι βγαζει μερικες εκατονταδες τονους. ακομα και εξωτερικο στελνει. και βγαινουν ολες σχεδον ιδιο μεγεθος με ελαχιστη προσβολη απο ασθενειες και λοιπα.
Υποψιαζομαι (χωρις να μπορω να το αποδειξω) οτι εκεινες οι τοματες η εκεινες που βλεπουμε στο σουπερμαρκετ που απο την υπερβολικη ορμονη ειναι γιγαντιες δεν εχουν διαφορα απο τα κοτοπουλα κακης εκτροφης.
Τα σιτηρέσια είναι τρίτης διαλογής και κανείς δεν μπαίνει στην διαδικασία να τα καλλιεργήσει σωστά και αυτό το γνωρίζω εκ των έσω ως γεωπόνος.
ναι ειναι αληθεια αυτο. οτι αφορα τροφη ζωου ειναι οτι χειροτερο.
(κατι σαν τα λουκανικα που κανεις δεν θελει να ξερει τι εχουμε μεσα απο αυτους που τα τρωνε :lol: )
Αν μου έλεγες πάντως τι θα ήθελα να φάω μεταξύ μιας κότας εμπορίου και μιας ντομάτας εμπορίου δεν ξέρω ακριβώς να σου πω τι παίζει με το κάθε ένα.
Εδω συμφωνουμε
Αν μου επιτρέπεις όμως να μιλήσω με πιθανότητες και μέσα από την ειδικότητα μου στα φυτοφάρμακα, τότε επιλέγω ντομάτα με κλειστά μάτια.
Εδω μιλας εσυ σιγουρα ξερεις ποιο καλα τον τομεα σου

Υ.Γ Παντως το μονο που εχω καταλιξει σιγουρα ειναι οτι δεν θα πηγαινα να ζησω σε μεγαλη πολη οπου δεν θα μπορω να εχω κοντα τα ειδη του χωριου.
μαλλον του χρονου θα βαλω σε ενα κοντινο χωραφι καποια φυτα για σαλατες κυριως και ποιο μετα
θα προσπαθησω και κοτες/κουνελια.
(για την ωρα εκει ευτυχως ειναι κοντα το χωριο και καλυπτομαι)

Άβαταρ μέλους
Lazy Dog
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Lazy Dog » Σάβ 06 Απρ 2013, 20:57

Υ.Γ Παντως το μονο που εχω καταλιξει σιγουρα ειναι οτι δεν θα πηγαινα να ζησω σε μεγαλη πολη οπου δεν θα μπορω να εχω κοντα τα ειδη του χωριου.
μαλλον του χρονου θα βαλω σε ενα κοντινο χωραφι καποια φυτα για σαλατες κυριως και ποιο μετα
θα προσπαθησω και κοτες/κουνελια.
Βασει της επερχομενης νομοθεσιας δεν θα εχεις το δικαιωμα...οπως συμβαινει τωρα στο Αμερικα....
"If you want a vision of the future Winston, imagine a boot stamping on a human face forever"
Άβαταρ μέλους
skion
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: skion
Έδωσε Likes: 3 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skion » Σάβ 06 Απρ 2013, 21:21

Βασει της επερχομενης νομοθεσιας δεν θα εχεις το δικαιωμα...οπως συμβαινει τωρα στο Αμερικα....
Λέω εγώ τώρα, ΓΙΑΤΙ να υπακούσεις αυτόν που σου λέει ότι ξέρει καλύτερα από ΣΕΝΑ,
ποια είναι και ποια όχι τα δικαιώματα σου; :banghead:
..fuck the bastards!

Έτσι κι αλλιώς,
από κάπου πρέπει να αρχίσει.

Λέω εγώ τώρα.
..you are God in your universe, you're not God in God's universe.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Σάβ 06 Απρ 2013, 22:35

Συμφωνώ με τον skion.
Ας σταματήσουμε να φοβόμαστε και ας κάνουμε αυτό που πρέπει
και θέλουμε να κάνουμε.
Προς το παρόν προσπαθούν να κοντρολάρουν την μαζική παραγωγή
και υπάρχουν φορείς που δίνουν αγώνα.
Τον οικιακό σπορέα και καλλιεργητή δεν τον έχουν ακόμα αγγίξει.

Καλό είναι που ενημερωνόμαστε αλλά
ας μην μας επηρεάζει εκ των πρότερων τι κάνουν στην Αμερική.
Εδώ είναι Βαλκάνια Έλλάδα.
Ας φυτέψουμε τα κρεμμυδάκια μας και τα λαχανικά μας
και αν έρθουν να μας τα ξεριζώσουν τότε θα το αντιμετωπίσουμε.
Ας μην προϊδεαζόμαστε.
Άλλωστε και για την οικιακή καλλιέργεια
υπάρχουν επίσης φορείς που ασχολούνται.

Αν δεν το θελήσουμε εμείς οι ίδιοι δεν θα είμαστε ποτέ μόνοι μας.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Σάβ 06 Απρ 2013, 22:42

ArELa έγραψε:Το σώμα σου σε προστατεύει από ένα τουλάχιστον μεταλλαγμένο Ιον, που ομως εμπεριέχεται σε πολλά, τυποποιημένα και μη. Είναι πρόβλημα μεν, αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού...
Αυτό είναι αλήθεια! και σε ένα βαθμό αισθάνομαι σαν ανιχνευτής
μεταλλαγμένου καλαμποκιού. :lol: και επιτελώ κοινωνικό
έργο για τους φίλους μου :lol:.
Βέβαια με πιάνει φαγούρα μετά αλλά...

Ο λόγος όμως που το ανέφερα εδώ είναι γιατί η φράση του kostakis
εδώ
*Να φανταστείς δεν ανέφερα την βιομεγέθυνση που υφίσταται μια χημική ουσία συγκεντρωσης x στο περιβάλλον όταν αυτή περάσει στου καταναλωτές πρώτης βαθμίδας (χορτοφάγα ζώα), γίνεται x επί 100. Όταν δε, περάσει στου καταναλωτές δεύτερης βαθμίδας (και εμάς) γίνεται x επί 1000. Είναι βιολογικό φαινόμενό, καθολικός κανόνας.
μου έκανε μεγάλη εντύπωση και θα ήθελα να μου πει
αν καλώς το συσχετίζω με το περιστατικό με τα αυγά,
διότι μιλάει για "μια χημική ουσία"
και το καλαμπόκι βέβαια δεν είναι μια χημική ουσία.
Άβαταρ μέλους
Lazy Dog
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Lazy Dog » Κυρ 07 Απρ 2013, 00:16

Μιας και μιλαμε για γαλα.....

Εικόνα

What’s in Your Milk? 20+ Painkillers, Antibiotics, and More
With the aid of innovative and highly sensitive testing,
Spanish-Moroccan scientists determined that there could be up to 20 painkillers,
antibiotics, and growth hormones in a single glass of milk.
The researchers say that the traces are so small that consumers need not worry about adverse effects,
so we’ll just have to take their word for it, it seems...[...]
Μπορει να μην αναφερεται στο Ελλαντα μας αλλά ποτέ δεν ξερεις.
"If you want a vision of the future Winston, imagine a boot stamping on a human face forever"
Άβαταρ μέλους
firefightergr
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από firefightergr » Κυρ 07 Απρ 2013, 07:30

Από φίλο κτηνοτρόφο που δίνει το γάλα στη τοπική βιομηχανία γάλακτος γνωρίζω πως η εταιρία έχει πολύ αυστηρά όρια στη περιεκτικότητα του γάλακτος σε αντιβιοτικά και πιθανώς και σε άλλες ουσίες.
Αν ο παραγωγός δε τηρεί τις προδιαγραφές η συνεργασία τερματιζεται.
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Κυρ 07 Απρ 2013, 09:25

μου έκανε μεγάλη εντύπωση και θα ήθελα να μου πει
αν καλώς το συσχετίζω με το περιστατικό με τα αυγά,
διότι μιλάει για "μια χημική ουσία"
και το καλαμπόκι βέβαια δεν είναι μια χημική ουσία.
Ταπεινή μου άποψη είναι πως σχετίζεται.
Κάνε ένα πείραμα. Βρες το καλύτερο δυνατό καλαμπόκι που θα μπορούσες και προσπάθησε να το φας.
Αλλά να είναι βιολογικό. Πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν είναι το καλαμπάκι αυτό καθέ αυτό αλλά τα
σύγχρωνα συστήματα καλλιέργειας, οι ποικιλίες υβρίδια κλπ που προκαλούν αυτές τις αλλεργικές
αντιδράσεις σε ορισμένα τρόφημα. Άποψη μου είναι ότι άμα καταναλώσεις καλο και καθαρό καλαμπόκι
ενώ ταυτόχρονα καθαρίσεις και το διαιτολόγιο από μεταποιημένα και επεξεργασμένα τρόφημα
δεν θα έχεις τέτοιου είδους αλλεργικές αντιδράσεις.
Το ίδιο και πολυ πιο έντονα ισχύει και με την γλουτένη την οποία την έχουν ενοχοποιήσει χωρίς λόγο.
Το πρόβλημα δεν είναι η γλουτένη, του πρόβλημα είναι το σύγχρονο αρτοσκεύασμα.
Αυτά.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Κυρ 07 Απρ 2013, 10:12

Kostakis έγραψε:απεινή μου άποψη είναι πως σχετίζεται.
οκ Σε ευχαριστώ :rose:

Όσο για τα άλλα το έχω σκεφτεί και εγώ.
Έχω βρει σπόρους καλαμποκιού και σκέφτομαι να τους φυτέψω.
Μάνο και μόνο ως δοκιμή.
(τόσες φορές μου τυχαίνει εν αγνοία μου, γιατί όχι και μια φορά
εν γνώσει μου)

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει μη μεταλλαγμένο καλαμπόκι
αλλά μπορεί και να σφάλλω (το παραδέχομαι)
Το ίδιο πίστευα και για το σιτάρι αλλά τελικά υπάρχουν
τόσες παραδοσιακές ελληνικές ποικιλίες.
Η Ζεα και μαυραγάνι είναι μόνο δύο.
Υπάρχουν πολύ περισσότερες.

Όσο για την γλουτένη η πληροφορία που κυκλοφορεί
είναι ότι οι παραδοσιακοί σπόροι διαφόρων ειδών σιταριού
ούτως η άλλως έχουν λιγότερη γλουτένη.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τη έκφραση "σύγχρονο αρτοσκεύασμα"
γιατί δεν ξερω τι χρησιμοποιεί ο φούρναρης να φτιάξει ψωμί.

Σίγουρα όμως το αλεύρι του, με όλα τα βελτιωτικά που περιέχει
δεν είναι ότι καλύτερο.
Βέβαια και το ζύμωμα στο σπίτι με αλεύρι σούπερ μάρκετ
μια από τα ίδια είναι.
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Κυρ 07 Απρ 2013, 10:18

Lazy Dog έγραψε:Βασει της επερχομενης νομοθεσιας δεν θα εχεις το δικαιωμα...οπως συμβαινει τωρα στο Αμερικα....
Αρκετοι νομοι υπαρχουν στην αμερικη αλλα δεν εφαρμοζονται και παντου.
πιχι η θανατικη ποινη.
δεν ειναι τοσο απλο το να απαγορευσεις κατι τετοιο ειδικα σε χωρες που εχουν ακομα αγροτικη παραγωγη.

Εκτος και αν εννοουν οτι θα απαγορευθει κοντα σε μεγαλα αστικα κεντρα.
αυτο ηδη εν μερη ειναι αληθεια. μεσα στην πολη απαγορευεται να εκτρεφεις οικοσιτα ζωα και υπαρχει πολυ σοβαρος λογος που το απαγορευουν και εχουν δικιο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”