Μαθήματα....θάρρους!!!!
Μαθήματα....θάρρους!!!!
Μια από τις εκπομπές που συχνά πυκνά παρακολουθώ στην ΕΤ3 είναι τα Αληθινά Σενάρια και έχω μάθει για ενδιαφέροντες ανθρώπους, οι οποίοι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο προσφέρουν στον συνάνθρωπο ή για διάφορες καλλιέργειες που δοκιμάζονται στην πατρίδα μας κτλ.
Η τελευταία εκπομπή είχε σαν θέμα τους δωρητές οργάνων.
Θέλησα να ανεβάσω το συγκεκριμένο βίντεο όχι για να μας ευαισθητοποιήσω και να γίνουμε δωρητές οργάνων, αυτό αφορά τον καθένα προσωπικά αλλά να παρακολουθήσετε την ιστορία ενός νέου ανθρώπου 22 ετών, ο οποίος έμαθε συμπτωματικά το 2008 ότι θα πεθάνει σε 6 μήνες και αντί να καταραστεί τη...μαύρη του τη μοίρα ξεκίνησε ένα αγώνα στο λίγο χρόνο που είχε να μάθει για αυτή τη σπάνια ασθένεια!!!
Το θάρρος του και νεαρόν της ηλικίας του με συγκίνησαν, αυτός ο άνθρωπος ήταν απλά αποφασισμένος να ζήσει!! Παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, να μην ξεχνάμε να είμαστε τολμηροί και επειδή εμένα μου αρέσουν οι τολμηροί......
Η ιστορία του Θόδωρου ξεκινάει από το 28λεπτό!!!!
http://www.ert.gr/webtv/et3-erevnitiki/ ... Q1aVB10BOI
Η τελευταία εκπομπή είχε σαν θέμα τους δωρητές οργάνων.
Θέλησα να ανεβάσω το συγκεκριμένο βίντεο όχι για να μας ευαισθητοποιήσω και να γίνουμε δωρητές οργάνων, αυτό αφορά τον καθένα προσωπικά αλλά να παρακολουθήσετε την ιστορία ενός νέου ανθρώπου 22 ετών, ο οποίος έμαθε συμπτωματικά το 2008 ότι θα πεθάνει σε 6 μήνες και αντί να καταραστεί τη...μαύρη του τη μοίρα ξεκίνησε ένα αγώνα στο λίγο χρόνο που είχε να μάθει για αυτή τη σπάνια ασθένεια!!!
Το θάρρος του και νεαρόν της ηλικίας του με συγκίνησαν, αυτός ο άνθρωπος ήταν απλά αποφασισμένος να ζήσει!! Παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, να μην ξεχνάμε να είμαστε τολμηροί και επειδή εμένα μου αρέσουν οι τολμηροί......
Η ιστορία του Θόδωρου ξεκινάει από το 28λεπτό!!!!
http://www.ert.gr/webtv/et3-erevnitiki/ ... Q1aVB10BOI
- alkinoos
- Επίτιμος
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 81 φορές
- Έλαβε Likes: 92 φορές
Re: Μαθήματα....θάρρους!!!!
Είναι στο πρόγραμμα να γίνω δωρητής,μιας και δεν μπορώ να δώσω αίμα.Με τη θέληση μου όμως,γιατί διάβασα το κάτωθι άρθρο και τα "πήρα" ...
"Αντιδράσεις και παραιτήσεις
Με το ζόρι δωρητές οργάνων όλοι οι Έλληνες "
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=253209
"Αντιδράσεις και παραιτήσεις
Με το ζόρι δωρητές οργάνων όλοι οι Έλληνες "
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=253209
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
- Mantam Froufrou
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Γυναίκα
Κι εγώ τα 'χω πάρει μ' αυτό και νομίζω κιόλας πως λήγει η προθεσμία που μπορούμε να δηλώσουμε πως ΔΕΝ θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων. Θα πάω να το δηλώσω για όλη την οικογένεια! Ας έχετε το νου σας όποιος δεν επιθυμεί με το έτσι θέλω να γίνει "δωρητής", να το δηλώσει εγκαίρως. Καλά ... το "δωρητής" ακούγεται γελοίο πλέον, αφού δεν υπάρχει δωρητής με το ζόρι...
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- ION 4ever
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Τι
Μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία δεν μπορείς να πάς δηλώσεις
ότι δεν θέλεις?
Μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία δεν μπορείς να πάς δηλώσεις
ότι δεν θέλεις?
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
- Mantam Froufrou
ΌΧΙ! Μετά θεωρείται δεδομένο ότι είσαι... δωρητής!!!!
- Irene3006
- Επίτιμος
- Irc ψευδώνυμο: Irene3006
- Έδωσε Likes: 3 φορές
- Έλαβε Likes: 16 φορές
Εγώ δεν σκοπεύω να αλλάξω τίποτα... Μα τίποτα απολύτως...
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.
Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!
Οδυσσέας Ελύτης
Οδυσσέας Ελύτης
- Mantam Froufrou
Τι να αλλάξεις δηλαδή;
- Eva Luna
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Σκεφτομαι, αν ενας δηλωσει οτι ΔΕΝ θελει να ειναι δωρητης και ερθει καποτε στην αναγκη
να χρειαστει δωρεα οργανου, παιζει καποιον ρολο; Υποθετω οχι, ετσι;
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
- Irene3006
- Επίτιμος
Ναι μεν διαφωνώ με τον νόμο... Ότι υποχρεώνει δηλαδή όλους να γίνουν δωρητές με το έτσι θέλω....
Αλλά από την άλλη... Πάντα ήμουν της άποψης ότι σε περίπτωση που μου συμβεί κάτι ή σε περίπτωση
που μπορώ να βοηθήσω κάποιον άνθρωπο που έχει την ανάγκη μου... Θα το κάνω χωρίς δεύτερη σκέψη
και κανένας νόμος δεν θα μου αλλάξει ξαφνικά την γνώμη.... Επομένως δεν σκοπεύω να δηλώσω ότι δεν
θέλω... Είτε πριν την προθεσμία είτε μετά....
Αλλά από την άλλη... Πάντα ήμουν της άποψης ότι σε περίπτωση που μου συμβεί κάτι ή σε περίπτωση
που μπορώ να βοηθήσω κάποιον άνθρωπο που έχει την ανάγκη μου... Θα το κάνω χωρίς δεύτερη σκέψη
και κανένας νόμος δεν θα μου αλλάξει ξαφνικά την γνώμη.... Επομένως δεν σκοπεύω να δηλώσω ότι δεν
θέλω... Είτε πριν την προθεσμία είτε μετά....
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.
Οδυσσέας Ελύτης
Οδυσσέας Ελύτης
- ION 4ever
Παίζει και παραπαίζει.Eva Luna έγραψε:Σκεφτομαι, αν ενας δηλωσει οτι ΔΕΝ θελει να ειναι δωρητης και ερθει καποτε στην αναγκη
προσωπικά ούτε δότης ούτε δέκτης θέλω να είμαι.
- Eva Luna
Ουτε εγω θα ηθελα για καποιον ξενο και χωρις δικη μου συναινεση.ION 4ever έγραψε:Παίζει και παραπαίζει.Eva Luna έγραψε:Σκεφτομαι, αν ενας δηλωσει οτι ΔΕΝ θελει να ειναι δωρητης και ερθει καποτε στην αναγκη
Ομως θα γινομουν για οποιον εχω μαζι του πολυ στενη σχεση αιματος.
- ION 4ever
Δεν διαφωνώ μαζί σου καθολου ευα.Eva Luna έγραψε:Ουτε εγω θα ηθελα για καποιον ξενο και χωρις δικη μου συναινεση.ION 4ever έγραψε:Παίζει και παραπαίζει.Eva Luna έγραψε:Σκεφτομαι, αν ενας δηλωσει οτι ΔΕΝ θελει να ειναι δωρητης και ερθει καποτε στην αναγκη
Ομως θα γινομουν για οποιον εχω μαζι του πολυ στενη σχεση αιματος.
αλλά από τον διάλογο μας φαίνεται πόσο απαραίτητο είναι
η δωρεά οργάνων να είναι εθελοντική και όχι υπορεωτική.
- firefightergr
- Φύλο: Άνδρας
- Έλαβε Likes: 6 φορές
Οταν καποιος βρεθει στη θεση να ειναι πιθανος δοτης μαλλον δε θα μπορει να πει τη γνωμη του αφου θα ειναι εγκεφαλικα νεκρος και ετσι και αλλιως το τελικο λογο εχουν οι γονεις η τα παιδια του δοτη.
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
- Eva Luna
Μπορει η κακια η ωρα να φερει καποιον στην θεση να γινει ζωντανος δοτης οργανου που δεν του στερει την ζωη
οπως μυελου των οστων, νεφρου. Παντως εχω σκεφτει να κανω την αρνητικη δηλωση.
Ειδατε μια ταινια που εχει δειξει η τιβι και διαφημιζει τωρα για να ξαναδειξει το σταρ, με τον Γουιλ Σμιθ που αφορα δωρεα;
"Seven Pounds"
οπως μυελου των οστων, νεφρου. Παντως εχω σκεφτει να κανω την αρνητικη δηλωση.
Ειδατε μια ταινια που εχει δειξει η τιβι και διαφημιζει τωρα για να ξαναδειξει το σταρ, με τον Γουιλ Σμιθ που αφορα δωρεα;
"Seven Pounds"
- Mantam Froufrou
Συμφωνώ κι επαυξάνω. Ξέρω ότι δεν είναι κατανοητό από πολλούς αυτό, και μπορεί να παρεξηγηθεί, αλλά δεν είναι της στιγμής να εξηγηθώ. Δέχομαι την δωρεά από στενά μέλη της οικογένειας (εξ αίματος συγγένεια). Και φυσικά ιδανική είναι η περίπτωση που αναφέρει η Εβαλού να γίνεις ζωντανός δότης.Παίζει και παραπαίζει.
Τα μέλη της οικογένειας παραδοσιακά ακολουθούν την επιθυμία του νεκρού -αν έχει προλάβει να την μοιραστεί. Με την νέα διαδικασία δεν χρειάζεται να δώσει κανείς έγκριση ή να απαγορεύσει καν. Πολύ βολικό...Οταν καποιος βρεθει στη θεση να ειναι πιθανος δοτης μαλλον δε θα μπορει να πει τη γνωμη του αφου θα ειναι εγκεφαλικα νεκρος και ετσι και αλλιως το τελικο λογο εχουν οι γονεις η τα παιδια του δοτη.
Και πέραν όλων των ανωτέρω που ανέφερα, γι' αυτόν τον λόγο και μόνο ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΟΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΙΝΗΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ!αλλά από τον διάλογο μας φαίνεται πόσο απαραίτητο είναι
η δωρεά οργάνων να είναι εθελοντική και όχι υπορεωτική.
- Irene3006
- Επίτιμος
Φρου απόλυτα σεβαστό το να μην θες να γίνεις δότης.... ΑΠΟΛΥΤΑ όμως...
Εκεί που διαφωνώ όμως είναι ότι μόνο και μόνο επειδή βγήκε ο νόμος δεν δέχεσαι να γίνεις...
Αν είσαι αποφασισμένος να γίνεις, κανένας νόμος δεν θα σου αλλάξει τη γνώμη....
ΦΥΣΙΚΑ και δεν συμφωνώ με το να επιλέγει ο νόμος για μένα τι θέλω και τι όχι...
Αλλά από την στιγμή που βγήκε και από τη στιγμή που πάντα υποστήριζα ότι θέλω να βοηθήσω
δεν θα αλλάξω γνώμη... Αν άλλαζα, μάλλον δεν το πολυήθελα... Και φυσικά δεν μιλάω για
όσους ποτέ δεν υποστήριξαν ότι θέλουν να είναι δωρητές... Αλλά γι' αυτούς που λόγω
του νόμου άλλαξαν γνώμη.... Προσωπικά το βρίσκω απλή δικαιολογία....
Εκεί που διαφωνώ όμως είναι ότι μόνο και μόνο επειδή βγήκε ο νόμος δεν δέχεσαι να γίνεις...
Αν είσαι αποφασισμένος να γίνεις, κανένας νόμος δεν θα σου αλλάξει τη γνώμη....
ΦΥΣΙΚΑ και δεν συμφωνώ με το να επιλέγει ο νόμος για μένα τι θέλω και τι όχι...
Αλλά από την στιγμή που βγήκε και από τη στιγμή που πάντα υποστήριζα ότι θέλω να βοηθήσω
δεν θα αλλάξω γνώμη... Αν άλλαζα, μάλλον δεν το πολυήθελα... Και φυσικά δεν μιλάω για
όσους ποτέ δεν υποστήριξαν ότι θέλουν να είναι δωρητές... Αλλά γι' αυτούς που λόγω
του νόμου άλλαξαν γνώμη.... Προσωπικά το βρίσκω απλή δικαιολογία....
Οδυσσέας Ελύτης
Οδυσσέας Ελύτης
- butterfly
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Έλαβε Likes: 4 φορές
Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
- Mantam Froufrou
Παρόλο που και προ νομου είχα επιλέξει τι θα κάνω, εγώ κατανοώ απόλυτα την αντίδραση όσων αρνούνται ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. Ένας νόμος ντυμένος με το ένδυμα της καλής πράξης, που υποκρύπτει ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΜΟΡΦΑ. Το κυριότερο είναι ότι υπογράφεται πλέον η απόλυτη κυριαρχία τους πάνω στο σώμα μας... δια νόμου... Δεύτερον, μπαίνουν οι προϋποθέσεις για να πέσουν κι άλλα "κάστρα" ελευθερίας (τα τελευταία πια). Η ελευθερία του λόγου, που μόνο στα χαρτιά υπάρχει μεν, αλλά υπάρχει έστω εκεί, κι ένα σωρό άλλες επιλογές/δικαιώματα του ανθρώπου. Κανονικά θα έπρεπε όλοι να πάμε να υπογράψουμε ότι δεν θέλουμε, μόνο και μόνο για να βγει περιττός ο νόμος. Αλλά χτύπησαν εντέχνως στην ευαίσθητη χορδή των ανθρώπων. Πώς είναι δυνατόν να αρνηθεί ένας άνθρωπος να κάνει το δώρο της ζωής σε έναν συνανθρωπο; Με τι μούτρα θα πάει στα ΚΕΠ να υπογράψει ότι ΔΕΝ το επιτρέπει αυτό το δώρο;Εκεί που διαφωνώ όμως είναι ότι μόνο και μόνο επειδή βγήκε ο νόμος δεν δέχεσαι να γίνεις...
Μωρέ, μια χαρά θα πάω, κι ας τολμήσουν να μου πουν και κουβέντα!
- Kariatida
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Εγώ και να θέλω (που θέλω πάρα πολύ) να γίνω δωρήτρια, απαγορεύεται να δωρίσω ο,τιδήποτε, οπότε δεν με πιάνει όλο αυτό. Έτσι αναγκαστικά δωρίζω χρόνο, αγάπη και υλικά αγαθά. Από αίμα, όργανα και συναφή, απαγορέυεται.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση