Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
- skion
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 1081
- Εγγραφή: Δευ 01 Φεβ 2010, 21:39
- Irc ψευδώνυμο: skion
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 3 φορές
- Έλαβε Likes: 2 φορές
- Επικοινωνία:
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
ION, αυτό το τόπικ είναι ότι καλύτερο by far έχω διαβάσει τελευταία στο φόρουμ.
Τα εύσημα σε σένα λοιπόν μαζί με τα σέβη μου και καλή συνέχεια.
Ναι και η παντζαρόσουπα πιο πάνω ήταν..., spot on! ..tres gourmet!
Παράκληση. Μια μεζεδοσυνταγή για ρακή ή το τσίπουρο που μόλις τράβηξα και έχω αρχίσει να το ευφραίνομαι.
Τα εύσημα σε σένα λοιπόν μαζί με τα σέβη μου και καλή συνέχεια.
Ναι και η παντζαρόσουπα πιο πάνω ήταν..., spot on! ..tres gourmet!
Παράκληση. Μια μεζεδοσυνταγή για ρακή ή το τσίπουρο που μόλις τράβηξα και έχω αρχίσει να το ευφραίνομαι.
..you are God in your universe, you're not God in God's universe.
- ION 4ever
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 7582
- Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
Σε ευχαριστώ Μιχάλη. Χαίρομαι πολύ.skion έγραψε:ION, αυτό το τόπικ είναι ότι καλύτερο by far έχω διαβάσει τελευταία στο φόρουμ.
Τα εύσημα σε σένα λοιπόν μαζί με τα σέβη μου και καλή συνέχεια.
Ναι και η παντζαρόσουπα πιο πάνω ήταν..., spot on! ..tres gourmet!
Παράκληση. Μια μεζεδοσυνταγή για ρακή ή το τσίπουρο που μόλις τράβηξα και έχω αρχίσει να το ευφραίνομαι.
Έχω να σου πω ένα μεζέ για την ρακί.
φυσικά η ρακί δεν θέλει πότε έναν μεζέ
θέλει πολλά μικρά μεζεδάκια.
Ένα λοιπόν από αυτά είναι από τους παλιούς καιρούς
που δεν υπήρχαν και πολλά πράματα διαθέσιμα έτοιμα
και ακόμα και τα στραγάλια τα έφτιαχναν μόνοι τους με ρεβίθια.
Η δική μου συνταγή ήταν ένα αγαπημένο μεζεδάκι του πατέρα μου.
από τα καφενεία της γενιάς του.
Αν ζούσε ακόμη θα ήταν πάνω από 90 ετών.
έφυγε στα 87 και έπινε κάθε μέρα το απόγευμα πάντα λίγη
(1η 2 ποτηράκια) ρακί. το θεωρούσε φάρμακο.
Ανάμεσα στα άλλα που είχε για να συνοδεύει την ρακί του
έκανε και το εξής.
Έβαζε σε ένα μεγάλο τηγάνι μια δυο χούφτες ξερά κουκιά.
Μικρά.
(τα ψάχνω να τα βρω αυτά τα μικρά κουκάκια
αλλά όλο σε κάτι τεράστια πέφτω.
μοιάζουν σαν να έχουν εξαφανιστεί από την αγορά.)
και τα καβούρδιζε καλά.
Μετά είχε ένα μπολ με νερό και τα έριχνε μέσα.
Μετά από μερικές ώρες είχαν μαλακώσει αρκετά
και έπαιρνε λίγα στο πιατάκι του και ήταν πολύ καλά.
Δεν χρειάζεται να βγουν από το νερό.
Διατηρούνται πολλές μέρες.
Εννοείται ότι τρώγεται μόνο το μέσα μέρος.
Δεν θυμάμαι αν και πότε έβαζε αλάτι.
Πάντως ήταν πεντανόστιμο μεζεδάκι και θυμάμαι
ότι περίμενα πως και πως να τα φτιάξει
για να του βουτάω και εγώ λίγα από την μπολάκι του.
το έχω φτιάξει μερικές φορές με τα μεγάλα κουκιά.
είναι καλά επίσης.
Αλλά τα μικρούλια ήταν άλλο πράμα.
Ένας παλιομοδίτικος ξηρός καρπός από τα παλιά καφενεία της Κρήτης.
Βέβαια περιττό να πώ για τις πατάτες τις οφτές.
Δηλαδή πατάτες χωμένες στην στάχτη του τζακιού.
Σιγοψήνονται
είναι πεντανόστιμες και θέλουν μόνο λίγο αλάτι και πιπέρι
άντε και μια σταγόνα λάδι.
Είναι must για την ρακί. αν έχεις τζάκι η ξυλόσομπα δοκίμασε.
Όταν είναι έτοιμες σιγοσφυρίζουν.
Άντε γεια μας.
Άσπρο πάτο.
Και του χρόνου να είσαι καλά να ξαναφτιάξεις.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
That's how the light gets in.
- skion
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 1081
- Εγγραφή: Δευ 01 Φεβ 2010, 21:39
- Irc ψευδώνυμο: skion
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 3 φορές
- Έλαβε Likes: 2 φορές
- Επικοινωνία:
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
Άντε γεια μας λοιπόν! Και thanks για τους μεζέδες, είναι η αδυναμία μου.
..you are God in your universe, you're not God in God's universe.
- butterfly
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 1177
- Εγγραφή: Τετ 13 Ιαν 2010, 22:59
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 4 φορές
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
Μια πολυυυυ γρηγορη συνταγη,με υλικα ελαχιστα κι αποτελεσμα απιστευτο!
ΥΛΙΚΑ:
Λιγο ετοιμο ζυμαρι απο τον φουρνο της γειτονιας (για οσους δεν ξερουν να το φτιαξουν μονοι τους),λιγο ανιθο χοντροκομμενο,μαζι με τα κοτσανια του και μερικα φρεσκα κρεμμυδακια,ψιλοκομμενα,μαζι με το πρασινο μερος τους.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοβουμε ενα μπαλακι μεγεθους μανταρινιου απο το ζυμαρι,το κανουμε μπαλακι και το παταμε με το χερι μας να γινει πλακε,σε μεγεθος ενος πιατου του φρουτου περιπου.Ριχνουμε μπολικο ανιθο και κρεμμυδακι στην επιφανεια του,το μαζευουμε σαν να τυλιγουμε το τουλι μιας μπομπονιερας,για να κλεισουμε μεσα τα μυρωδικα και το ξαναπαταμε με την παλαμη μας,να γινει παλι πλακε κι οσο ενα πιατακι φρουτου σε διαμετρο.Το τηγανιζουμε σε μετρια ζεστο λαδι.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!Δεν θα πιστευετε ποσο νοστιμο ειναι!
ΥΛΙΚΑ:
Λιγο ετοιμο ζυμαρι απο τον φουρνο της γειτονιας (για οσους δεν ξερουν να το φτιαξουν μονοι τους),λιγο ανιθο χοντροκομμενο,μαζι με τα κοτσανια του και μερικα φρεσκα κρεμμυδακια,ψιλοκομμενα,μαζι με το πρασινο μερος τους.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοβουμε ενα μπαλακι μεγεθους μανταρινιου απο το ζυμαρι,το κανουμε μπαλακι και το παταμε με το χερι μας να γινει πλακε,σε μεγεθος ενος πιατου του φρουτου περιπου.Ριχνουμε μπολικο ανιθο και κρεμμυδακι στην επιφανεια του,το μαζευουμε σαν να τυλιγουμε το τουλι μιας μπομπονιερας,για να κλεισουμε μεσα τα μυρωδικα και το ξαναπαταμε με την παλαμη μας,να γινει παλι πλακε κι οσο ενα πιατακι φρουτου σε διαμετρο.Το τηγανιζουμε σε μετρια ζεστο λαδι.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!Δεν θα πιστευετε ποσο νοστιμο ειναι!
Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
- ION 4ever
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 7582
- Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
μμμμ!!!
δεν ήξερα ότι μπορεί κανείς να αγοράσει ζυμάρι
από το φούρνο της γειτονιάς. Ενδιαφέρον.
Αν και για ένα τόσο απλό ζυμαράκι φαντάζομαι,
αλλά μόνο φαντάζομαι, ότι δεν είναι δύσκολο.
τι άλλο χρειάζεται εκτός από αλεύρι νερό και λίγο αλάτι
για να φτιάξεις μια απλή ζύμη?
δεν ήξερα ότι μπορεί κανείς να αγοράσει ζυμάρι
από το φούρνο της γειτονιάς. Ενδιαφέρον.
Αν και για ένα τόσο απλό ζυμαράκι φαντάζομαι,
αλλά μόνο φαντάζομαι, ότι δεν είναι δύσκολο.
τι άλλο χρειάζεται εκτός από αλεύρι νερό και λίγο αλάτι
για να φτιάξεις μια απλή ζύμη?
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
That's how the light gets in.
- butterfly
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 1177
- Εγγραφή: Τετ 13 Ιαν 2010, 22:59
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 4 φορές
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
ION 4ever έγραψε:μμμμ!!!
δεν ήξερα ότι μπορεί κανείς να αγοράσει ζυμάρι
από το φούρνο της γειτονιάς. Ενδιαφέρον.
Αν και για ένα τόσο απλό ζυμαράκι φαντάζομαι,
αλλά μόνο φαντάζομαι, ότι δεν είναι δύσκολο.
τι άλλο χρειάζεται εκτός από αλεύρι νερό και λίγο αλάτι
για να φτιάξεις μια απλή ζύμη?
Θελει και λιγη μαγια ή προζυμι,για να μη γινει στουμπος.Το ζυμαρι απ'τον φουρνο διατηρειται καμποσες μερες μια χαρα στο ψυγειο,τυλιγμενο σε μεμβρανη.Αγοραζεις μισο κιλο κι εισαι ετοιμη για ωραιες δημιουργιες.
Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
- ION 4ever
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 7582
- Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
Αυτό με τις μαγιές και τα προζύμια με μπέρδευε πάντα.
Αλλά αφού οι φούρνοι το πουλούν αυτό απλοποιεί πολύ τα πράματα.
Αλλά αφού οι φούρνοι το πουλούν αυτό απλοποιεί πολύ τα πράματα.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
That's how the light gets in.
- ION 4ever
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 7582
- Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
Φύτρα
Για τα φύτρα έχουμε μιλήσει και αλλού.Οι σπόροι που έχουν βλαστήσει είναι πιο εύπεπτοι και
έχουν πολύ περισσότερα οφέλη καθώς φέρουν την δύναμη του βλαστού.
Εδώ θα δούμε τα φύτρα της Φακής.
Παίρνουμε ένα βάζο, ένα κομμάτι τούλι και ένα λαστιχάκι.
Για να ξεκινήσουμε αρκεί μια κουτάλια της σούπας φακές.
Βιολογικές ακόμα καλύτερα.
Μια κουταλιά φακές. τις βάζουμε στο βάζο μας με λίγο νερό και σκεπάσουμε με το τούλι. Τις αφήνουμε όλο το βράδυ.
Την επομένη το πρωί χωρίς να βγάλουμε το τούλι αδειάζουμε το νερό
Τις πλένουμε μερικές φορές μέχρι να μείνει το νερό μας καθαρό
Το τούλι δεν χρειάζεται να μετακινηθεί από το βάζο μας
είτε αδειάζουμε είτε γεμίζουμε.
Και η δουλειά μας γίνεται στο νεροχύτη.
Για λόγους κατάλληλου φωτισμού χρησιμοποίησα πιάτο
στον πάγκο εργασίας μου.
Αφού τις πλύνουμε και φύγουν τα πρώτα νερά που είναι κάπως θολά
αδειάζουμε το νερό και τοποθετούμε το βάζο μας κεκλιμένο,
έτσι ώστε να φεύγουν και οι τελευταίες σταγόνες νερό.
Εγώ βρήκα αυτή την πατέντα με το πήλινο κεσεδάκι του γιαουρτιού.
Τοποθετήστε το όπου σας βολεύει στην κουζίνα σας. Οι περισσότεροι τοποθετούν τα βάζα τους στο στραγγιστήρι των πιάτων.
Εμένα δεν με βολεύει.
Το βράδυ επαναλαμβάνουμε το πλύσιμο μια φορά
καθώς θέλουμε το βάζο μας να έχει πάντα μέσα υγρασία..
Την άλλη μέρα το ίδιο πρωί και βράδυ.
δεν θέλουμε οι φακές μας να στεγνώσουν αλλά ούτε και να είναι
μέσα στα νερά γιατί μπορεί να μουχλιάσουν.
Σε 3 με 4 μέρες
οι φακές μας θα είναι κάπως έτσι.
και μπορείτε να σταματήσετε εδώ.
Εγώ συνέχισα λίγο ακόμη.
και αυτή είναι η σοδειά μου σε φύτρα
από μια κουταλιά φακές.
Τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά
και να είναι όσο πιο στεγνές γίνεται.
Για να είμαι σίγουρη ότι είναι αρκετά στεγνά τα φύτρα μου
τα αφήνω λίγη ώρα πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Τα συντηρούμε στο ψυγείο μέσα σε ένα μπολ για περίπου μια εβδομάδα.
Έχω παρατηρήσει ότι και αν απλώς τα τυλίξω σε ένα απαλό ρολάκι με χαρτί κουζίνας κάπως έτσι
μια χαρά διατηρούνται μέσα στο ψυγείο και χωρίς την χρήση μπολ.
Την πρώτη φορά είδα ότι το δοχείο μου είχε μια σχετική υγρασία
αυτό δεν μου άρεσε και
έτσι σκέφτηκα το ρολάκι με το χαρτί,
και μου αρέσει περισσότερο.
Τα φύτρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σαλάτες,
σε σούπες και αλλού.
Την επόμενη φορά που θα ξαναποστάρω θα σας γράψω
τι μου αρέσει να κάνω με τα φύτρα της φακής.
Πάντως να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να τις διατηρήσετε επ΄άπειρον
στο ψυγείο.Όσο πιο άμεσα καταναλωθούν τόσο καλύτερα.
μια κουταλιά της σούπας είναι πράγματι αρκετές.
Καλή όρεξη
και καλή υγεία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ION 4ever την Κυρ 09 Δεκ 2012, 17:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: συντακτικοορθογραφικά λαθη. της νύκτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά.
Λόγος: συντακτικοορθογραφικά λαθη. της νύκτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
That's how the light gets in.
- Eva Luna
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2531
- Εγγραφή: Κυρ 28 Νοέμ 2010, 18:05
- Φύλο: Γυναίκα
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
Ως γευση δεν ξερω αφου ποτέ μου δεν εχω δοκιμασει.
Ομως τα βηματα φαινονται τοσο απλα, κι η ολη διαδικασια δλδ.
Θενκς Ιον, χαρις στις φωτογραφιες σου και στην αναλυτικοτητα σου
δεν αποκλειεται να το επιχειρησω!
Ομως τα βηματα φαινονται τοσο απλα, κι η ολη διαδικασια δλδ.
Θενκς Ιον, χαρις στις φωτογραφιες σου και στην αναλυτικοτητα σου
δεν αποκλειεται να το επιχειρησω!
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
- ION 4ever
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 7582
- Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
Να το επιχειρήσεις eva.
και αν έχεις καμιά ερώτηση θα χαρώ να σε βοηθήσω.
Δεν είμαι ειδικός αλλά δεν είναι και τόσο πολύπλοκο.
και αν έχεις καμιά ερώτηση θα χαρώ να σε βοηθήσω.
Δεν είμαι ειδικός αλλά δεν είναι και τόσο πολύπλοκο.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
That's how the light gets in.
- firefightergr
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 4070
- Εγγραφή: Παρ 08 Οκτ 2010, 17:58
- Φύλο: Άνδρας
- Τοποθεσία: ΔΡΑΜΑ
- Έλαβε Likes: 6 φορές
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
Όπως έλεγε ένας συνάδελφος που άδειαζε τη μακαρονάδα πάνω σε μια πίτσα και την έτρωγε τυλιγμένη :
"αυτό δεν είναι φαγητό,φαγητό είναι η γαρδούμπα,το σπληνάντερο,το κοκορέτσι"
Επίσης σε ένα κουβαδάκι με ταχίνι έλυωνε 3-4 σοκοφρέτες και έτρωγε με κουτάλι σούπας.
Πιστεύω ότι για σαλάτα είναι εντάξει αν και το καλύτερο είναι να μάθουμε τα άγρια χόρτα και να κάνουμε εξορμήσεις στην εξοχή με σακούλα και μαχαίρι.
"αυτό δεν είναι φαγητό,φαγητό είναι η γαρδούμπα,το σπληνάντερο,το κοκορέτσι"
Επίσης σε ένα κουβαδάκι με ταχίνι έλυωνε 3-4 σοκοφρέτες και έτρωγε με κουτάλι σούπας.
Πιστεύω ότι για σαλάτα είναι εντάξει αν και το καλύτερο είναι να μάθουμε τα άγρια χόρτα και να κάνουμε εξορμήσεις στην εξοχή με σακούλα και μαχαίρι.
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
- ION 4ever
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 7582
- Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
Ήγγικεν η ώρα
για να σας πω με τι μου αρέσει να τρώω τα φυτρα της φακής.
Όταν το πρωτάκουστα είπα yiak!!! αηδίες.
Το ξανασκέφτηκα ομως και είπα όμως να το δοκιμάσω.
Φύτρα φακής με αυγά!!!!!
Ναι αυγά.
Έτσι δημιουργήθηκε η
Τα αυγά ανακατεμένα με ντομάτα μου αρέσουν πολύ.
Εμπλουτισμένα δε με κρεμμυδάκι και πιπερόριζα (τζιντζερ)
μου αρέσουν περισσότερο.
Ξεκινάμε
Πρώτα με το λαδάκι και το κρεμυδάκι.
Στην συνέχεια ντομάτα, πιπερόριζα τριμμένη στο τρίφτη,
και πιπέρι της αρεσκείας σας. μαύρο η καγιέν.
Όταν η ντομάτα μας είναι σχεδόν έτοιμη
ρίχνουμε μέσα μια ποσότητα από τα φύτρα μας.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί για λίγο,
και ρίχνουμε μέσα τα αυγά.
Ανακατεύουμε απαλά και με αγάπη μέχρι να γίνουν.
προσέχοντας να μην μας τρέχουν τα σάλια πάνω από το κατσαρολάκι μας.
(Ναι την στραπαστάδα μου αρέσει να την φτιάχνω σε μια μικρή καταρολίτσα γιατί είναι πιο συμμαζεμένη.
Το τηγάνι μου είναι αρκετά μεγάλο για 2 αυγά που συνήθως χρησιμοποιώ.)
όχι για διακόσμηση, είναι πολύ χρήσιμος.
Είναι τέλειο.
Με τραγανά (κρεμυδάκι, φύτρα)
και μαλακά (αυγό ντοματούλα ) μέρη.
εδώ μια άλλη βερσιόν που
από την πολύ χαρά ξεχασα την ντομάτα.
Γίνεται και έτσι.
Είναι το τέλειο πιατο για
branch with scrambled eggs
που λέμε εδώ στην Ελλάδα.
Καλή όρεξη
και Καλή υγεία.
για να σας πω με τι μου αρέσει να τρώω τα φυτρα της φακής.
Όταν το πρωτάκουστα είπα yiak!!! αηδίες.
Το ξανασκέφτηκα ομως και είπα όμως να το δοκιμάσω.
Φύτρα φακής με αυγά!!!!!
Ναι αυγά.
Έτσι δημιουργήθηκε η
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΦΥΤΡΑ ΤΗΣ ΦΑΚΗΣ.
Τα αυγά ανακατεμένα με ντομάτα μου αρέσουν πολύ.
Εμπλουτισμένα δε με κρεμμυδάκι και πιπερόριζα (τζιντζερ)
μου αρέσουν περισσότερο.
Ξεκινάμε
Πρώτα με το λαδάκι και το κρεμυδάκι.
Στην συνέχεια ντομάτα, πιπερόριζα τριμμένη στο τρίφτη,
και πιπέρι της αρεσκείας σας. μαύρο η καγιέν.
Όταν η ντομάτα μας είναι σχεδόν έτοιμη
ρίχνουμε μέσα μια ποσότητα από τα φύτρα μας.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί για λίγο,
και ρίχνουμε μέσα τα αυγά.
Ανακατεύουμε απαλά και με αγάπη μέχρι να γίνουν.
προσέχοντας να μην μας τρέχουν τα σάλια πάνω από το κατσαρολάκι μας.
(Ναι την στραπαστάδα μου αρέσει να την φτιάχνω σε μια μικρή καταρολίτσα γιατί είναι πιο συμμαζεμένη.
Το τηγάνι μου είναι αρκετά μεγάλο για 2 αυγά που συνήθως χρησιμοποιώ.)
Έτοιμο το πιάτο.
Αλατάκι η gomasio λίγο καπνιστή πάπρικα και μαιντανό, όχι για διακόσμηση, είναι πολύ χρήσιμος.
Είναι τέλειο.
Με τραγανά (κρεμυδάκι, φύτρα)
και μαλακά (αυγό ντοματούλα ) μέρη.
εδώ μια άλλη βερσιόν που
από την πολύ χαρά ξεχασα την ντομάτα.
Γίνεται και έτσι.
Είναι το τέλειο πιατο για
branch with scrambled eggs
που λέμε εδώ στην Ελλάδα.
Καλή όρεξη
και Καλή υγεία.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
That's how the light gets in.
- butterfly
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 1177
- Εγγραφή: Τετ 13 Ιαν 2010, 22:59
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 4 φορές
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
Αφου αρχισαμε με τ'αυγουλακια και τις ομελετες,να μια συνταγη που "μιμειται" την κρεπα,αλλα γινεται με αυγα:
Φτιαχνουμε μια ομελετα με 2-3 αυγα,με προσοχη να βγει ατοφια.Σε κατσαρολακι μαραινουμε σε μια κουταλια λαδι για λιγα λεπτα δυο χουφτες καλοπλυμμενο σπανακι μαζι με ανιθο και κρεμμυδακι φρεσκο ψιλοκομμενα.Μολις στεγνωσουν απ'τα νερα τους προσθετουμε τυρι της αρεσκειας μας-εγω βαζω λιγη φετα τριμμενη-και τα σερβιρουμε πανω στην ομελετα.Την διπλωνουμε και την τυλιγουμε σαν κρεπα.Ειναι ονειρο!
Φτιαχνουμε μια ομελετα με 2-3 αυγα,με προσοχη να βγει ατοφια.Σε κατσαρολακι μαραινουμε σε μια κουταλια λαδι για λιγα λεπτα δυο χουφτες καλοπλυμμενο σπανακι μαζι με ανιθο και κρεμμυδακι φρεσκο ψιλοκομμενα.Μολις στεγνωσουν απ'τα νερα τους προσθετουμε τυρι της αρεσκειας μας-εγω βαζω λιγη φετα τριμμενη-και τα σερβιρουμε πανω στην ομελετα.Την διπλωνουμε και την τυλιγουμε σαν κρεπα.Ειναι ονειρο!
Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
- ION 4ever
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 7582
- Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
χθες αγόρασα σέσκουλα.
Τα σέσκουλα είναι ένα λαχανικό με μεγάλα πράσινα φύλλα.
Τα σέσκουλα είναι ένα λαχανικό με μεγάλα πράσινα φύλλα.
Τα τρυφερά φιλαράκια θα καταναλωθούν σε σαλάτα.
Με τα άλλα τα μεγάλα δεν έχω αποφασίσει ακόμη.
Μάλλον θα κάνω ντολμαδάκια.
Τα έπλυνα λοιπόν χθες που τα αγόρασα και τα άφησα
σε μια λεκάνη για να στεγνώσουν.
Σήμερα το πρωί θέλησα να έχω έτοιμα τα φύλα μου για πάσα χρήση.
Με τα άλλα τα μεγάλα δεν έχω αποφασίσει ακόμη.
Μάλλον θα κάνω ντολμαδάκια.
Τα έπλυνα λοιπόν χθες που τα αγόρασα και τα άφησα
σε μια λεκάνη για να στεγνώσουν.
Σήμερα το πρωί θέλησα να έχω έτοιμα τα φύλα μου για πάσα χρήση.
Άρχισα λοιπόν να κόβω τα κοστάνια.
Ήταν τόσο ωραία!!!! και τα φύλλα και τα κοτσάνια.
Τα φύλα έχουν ένα ωραίο βαθύ πράσινο φύλλωμα
και τα κοτσάνια ήταν απαλό παστέλ πράσινο.
Ξαφνικά ένοιωσα μια απέραντη συμπάθεια για τα κοτσάνια.
Και αποφάσισα να φτιάξω ένα χυμό λαχανικών
για σήμερα το πρωί. κατά τις 11.00 δηλ. όχι στα μαύρα χαράματα.
τα κοτσάνια έχουν πολλές ίνες αλλά ανακάλυψα ότι καθαρίζονται
πολύ εύκολα καθώς τα έκοβα σε κομμάτια.
Κάπως σαν τα φρέσκα φασολάκια.
Ήταν τόσο ωραία!!!! και τα φύλλα και τα κοτσάνια.
Τα φύλα έχουν ένα ωραίο βαθύ πράσινο φύλλωμα
και τα κοτσάνια ήταν απαλό παστέλ πράσινο.
Ξαφνικά ένοιωσα μια απέραντη συμπάθεια για τα κοτσάνια.
Και αποφάσισα να φτιάξω ένα χυμό λαχανικών
για σήμερα το πρωί. κατά τις 11.00 δηλ. όχι στα μαύρα χαράματα.
τα κοτσάνια έχουν πολλές ίνες αλλά ανακάλυψα ότι καθαρίζονται
πολύ εύκολα καθώς τα έκοβα σε κομμάτια.
Κάπως σαν τα φρέσκα φασολάκια.
Μέτα πρόσθεσα ένα μεγάλο καρότο
4-5 κοτσάνια μαϊντανό και μια σκελίδα σκόρδο.
Αυτό αν δεν σας αρέσει μην το βάλετε.
4-5 κοτσάνια μαϊντανό και μια σκελίδα σκόρδο.
Αυτό αν δεν σας αρέσει μην το βάλετε.
Τα έβαλα όλα στο μπλέντερ με λίγο νερό
και έγιναν όσο λιώμα μπορούν να γίνουν στο μπλέντερ.
και έγιναν όσο λιώμα μπορούν να γίνουν στο μπλέντερ.
yιamy!! αυτό το χρώμα με ενθουσίασε και μόνο που το είδα.
Τα σούρωσα και πήρα ένα καταπληκτικό χυμό
Τα σούρωσα και πήρα ένα καταπληκτικό χυμό
Πραγματικά ήταν πεντανόστιμος.
το σκόρδο ίσως επειδή είχα βάλει αρκετό μαϊντανό
δεν ήταν καθόλου έντονο.
Και τα κοτσάνια του σέσκουλου έχουν μια σχεδόν γλυκιά
και πολύ τρυφερή γεύση.
Αυτό που θα έβαζα σίγουρα,
αλλά έτυχε, (πράγμα σπάνιο για μένα) να μην έχω,
είναι πιπερόριζα (τζίντζερ).
Αλλά έτσι με αυτό τα 4 λαχανικά ήταν
absolutely wondefull.
το σκόρδο ίσως επειδή είχα βάλει αρκετό μαϊντανό
δεν ήταν καθόλου έντονο.
Και τα κοτσάνια του σέσκουλου έχουν μια σχεδόν γλυκιά
και πολύ τρυφερή γεύση.
Αυτό που θα έβαζα σίγουρα,
αλλά έτυχε, (πράγμα σπάνιο για μένα) να μην έχω,
είναι πιπερόριζα (τζίντζερ).
Αλλά έτσι με αυτό τα 4 λαχανικά ήταν
absolutely wondefull.
υγ. ότι έμεινε από το σούρωμα,
ο πολτός δηλαδή,
θα χρησιμοποιηθεί σε κάτι άλλο.
Ίσως να τον βάλω στην γέμιση για τα ντολμαδάκια
ίσως σε μια σούπα.
ο πολτός δηλαδή,
θα χρησιμοποιηθεί σε κάτι άλλο.
Ίσως να τον βάλω στην γέμιση για τα ντολμαδάκια
ίσως σε μια σούπα.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
That's how the light gets in.
- ION 4ever
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 7582
- Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
Αφού πέρασα από μια καφετιά κρεμυδόσουπα
και μια καταμαυρη μανιταρόσουπα ξαναέπεσα στα κόκκινα.
έβαλα σε λίγο νερό στην κατσαρόλα τις πιπεριές να μαραθούν λίγο
5 με 10 λεπτά όχι παραπάνω.
Καλό είναι να τις καθαρίσετε πρώτα από τους σπόρους
γιατί όταν μαραθούν είναι πιο δύσκολο. την πάτησα σε αυτό το σημείο.
Πρώτα καθαρίζουμε από τους σπόρους
και μετά στην κατσαρόλα για να μαραθούν.
Για την γέμιση χρησιμοποίησα
Φετα, περίπου 300 γραμμάρια
(ήταν υπέρ αρκετή για 6 πιπεριές. περισεψε και λίγο.
έτριψα μέσα και λίγη γραβιέρα και μερικά κομματάκια μοτσαρέλα.
Έβαλα μυρωδικά/ μπαχαρικά που μου αρέσουν όπως
πιπέρι καγιεν, τριμμένο κόλιανδρο λίγο θυμάρι,τριμμένο λιναρόσπορο,
τριμμένο φρέσκο τζίντζερ και τριμμένο σκόρδο
τα ανακατεύουμε όλα μαζίκαι είμαστε έτοιμοι.
Πριν από το γέμισμα βάζουμε λίγο (μερικές σταγόνες)
λαδάκι μέσα σε κάθε πιπεριά και στριφογυρίζουμε για να πάει παντού.
Το περισσευούμενο μπορεί να πέφτει μέσα στην γέμιση.
Γεμίζουμε και έτοιμες για τον φούρνο
Όπως βλέπετε οι μισές μου σκίστηκαν αλλά δεν πειράζει καθόλου.
Μου άρεσαν πολύ, και έτσι και αλλιώς.
Τον φούρνο ταν άναψα στους 170
αλλά μετά από μισή ώρα τον κατέβασα στους 150
έβαλα μέσα και το τυρί που μου είχε περισσέψει
και τις άφησα για αλλα 15 λεπτα.
Ρίχνουμε λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
amazing!!!
Έχω πει ότι δεν είμαι και πολύ της φέτας.
Ψημένη όμως είναι άλλο πράμα.
καλή όρεξη και υγεία!!!
και μια καταμαυρη μανιταρόσουπα ξαναέπεσα στα κόκκινα.
Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυρί.
έβαλα σε λίγο νερό στην κατσαρόλα τις πιπεριές να μαραθούν λίγο
5 με 10 λεπτά όχι παραπάνω.
Καλό είναι να τις καθαρίσετε πρώτα από τους σπόρους
γιατί όταν μαραθούν είναι πιο δύσκολο. την πάτησα σε αυτό το σημείο.
Πρώτα καθαρίζουμε από τους σπόρους
και μετά στην κατσαρόλα για να μαραθούν.
Για την γέμιση χρησιμοποίησα
Φετα, περίπου 300 γραμμάρια
(ήταν υπέρ αρκετή για 6 πιπεριές. περισεψε και λίγο.
έτριψα μέσα και λίγη γραβιέρα και μερικά κομματάκια μοτσαρέλα.
Έβαλα μυρωδικά/ μπαχαρικά που μου αρέσουν όπως
πιπέρι καγιεν, τριμμένο κόλιανδρο λίγο θυμάρι,τριμμένο λιναρόσπορο,
τριμμένο φρέσκο τζίντζερ και τριμμένο σκόρδο
τα ανακατεύουμε όλα μαζίκαι είμαστε έτοιμοι.
Πριν από το γέμισμα βάζουμε λίγο (μερικές σταγόνες)
λαδάκι μέσα σε κάθε πιπεριά και στριφογυρίζουμε για να πάει παντού.
Το περισσευούμενο μπορεί να πέφτει μέσα στην γέμιση.
Γεμίζουμε και έτοιμες για τον φούρνο
Όπως βλέπετε οι μισές μου σκίστηκαν αλλά δεν πειράζει καθόλου.
Μου άρεσαν πολύ, και έτσι και αλλιώς.
Τον φούρνο ταν άναψα στους 170
αλλά μετά από μισή ώρα τον κατέβασα στους 150
έβαλα μέσα και το τυρί που μου είχε περισσέψει
και τις άφησα για αλλα 15 λεπτα.
Ρίχνουμε λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
amazing!!!
Έχω πει ότι δεν είμαι και πολύ της φέτας.
Ψημένη όμως είναι άλλο πράμα.
καλή όρεξη και υγεία!!!
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
That's how the light gets in.
- Mantam Froufrou
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 4599
- Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 10:05
- Φύλο: Γυναίκα
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
ION, θυμίσου τι έκανες με το γλυκάκι με τις μπανάνες γιατί θέλω να το φτιάξω για μας και τα παιδιά που λατρεύουν και τις μπανάνες και τις σταφίδες και την σοκολάτα και θέλω να τα συνδυάσω σε μια συνταγή για γλυκάκι που επίσης τα λατρεύουν.
Για θυμίσου, γιατί παίζει να τις φτιάξω και σήμερα ακόμα!!!
ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για τις συνταγές και τις ιδέες. Τα φύτρα θα τα κάνω επίσης.
Μια άλλη ιδέα είναι να δοκιμάσεις το ωμοφαγικό ψωμί. Θα το λατρέψεις... Είχα βρει μια πανεύκολη συνταγή στο youtube με μήλα τριμμένα... Θα την βρω και θα την γράψω. Θα τρελαθείς!
Για θυμίσου, γιατί παίζει να τις φτιάξω και σήμερα ακόμα!!!
ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για τις συνταγές και τις ιδέες. Τα φύτρα θα τα κάνω επίσης.
Μια άλλη ιδέα είναι να δοκιμάσεις το ωμοφαγικό ψωμί. Θα το λατρέψεις... Είχα βρει μια πανεύκολη συνταγή στο youtube με μήλα τριμμένα... Θα την βρω και θα την γράψω. Θα τρελαθείς!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- ION 4ever
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 7582
- Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
Κοίταξε τώρα, γιατί τα ξαναέκανα αλλά πάλι δεν πλάθονται.Mantam Froufrou έγραψε:Για θυμίσου, γιατί παίζει να τις φτιάξω και σήμερα ακόμα!!!
είναι αρκετά μαλακά.
αυτό που έκανα και την πρώτη και την δεύτερη φορά είναι οτι έβαλα στο πιάτο μια γερή δόση τριμμένη σοκολάτα υγείας και επάνω ακούμπησα κουταλιές από το μιγμα μου.Μετά πασπάλισα και άλλη τριμμένη σοκολάτα από πάνω. Με αυτό τον τρόπο κατάφερα πολύ προσεκτικά και μαλακά να τα πλάσω. Μετά τα έβαλα για κανένα μισάωρο στην κατάψυξη και αφοί έδεσαν κάπως, τους έδωσα το τελικό τους σχήμα.
Μετά απλώς τα άφησα στο ψυγείο.
Πάντως όσοι (κάποιοι πολλοί Δύσκολοι) τα δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν
ήταν δροσερά λόγω μπανάνας και πολύ νόστιμα.
Αν σου αρέσει το τρίμμα καρύδας μπορείς να βάλεις και αυτό σίγουρα
θα βοηθήσει στο πλάσιμο.
εμένα δεν μου αρέσει και έτσι δεν δοκίμασα.
Την επόμενη θα δοκιμάσω με βρώμη , ξέρεις τύπου quaker.
και τις δύο προηγούμενες φορές έβαλα αλλά σαν αλεύρι.
δεν δουλεύει με το αλεύρι. πρέπει να βάλεις πολύ και πικρίζει.
Έφτιαξα επίσης και μερικά ανακατεύοντας μέσα καλό οργανικό κακάο.
Νόστιμα άλλα πιο σοκολατένια.
δεν είχαν αυτή την ωραία μπανανένια υφή.
Αν δεν έχεις τριμμένη σοκολάτα για να κάνεις αυτό
που σου περιγράφω στην αρχή μπορείς να χρησιμοποιήσεις κακάο.
Είναι tricky και θέλει υπομονή.
την τελευταία φορά έβαλα εκτός από σταφίδες και αμύγδαλα
χουρμάδες ψιλοκομένους και δύο κουταλιές ώριμο αβοκάντο .
κολάσιμο σε διαβεβαιώνω.
Λοιπόν τώρα που γράφω μου ήρθε η εξής η ιδέα.χαχαχαχα
Αφού το μίγμα είναι πολύ μαλακό και δεν πλάθεται εύκολα
γιατί να μην βάλουμε τις κουταλιές μας στις παγοθήκες του ψυγείου μας
και μετά από μια -δυο ώρες να βγάλουμε τα σοκολατάκια μας παγωμένα,
να τα πασπαλίσουμε με την τριμμένη σοκολάτα η το κακάο και να τα αφήσουμε να ηρεμήσουν και να ξεπαγώσουν στο ψυγείο η έξω από αυτό?
Από την στιγμή που θα τα καλύψουμε γύρω γύρω με μπόλικο τρίμμα
is done.
Αυτή η ιδέα θα δουλέψει περίφημα,το αισθάνομαι.
Θα το δοκιμάσω!!!!
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
That's how the light gets in.
- Mantam Froufrou
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 4599
- Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 10:05
- Φύλο: Γυναίκα
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
Ώρε τι μου έκανες. Μου τρέχουν τα σάλια ήδη! χαχαχα
Να σου πω, έχω κάτι καρύδια... μου έμειναν από τα μελομακάρονα. Λες να πηγαίνουν; Θα τα δοκιμάσω. Θα βάλω και βρώμη που έχω, γιατί σοκολάτα υγείας δεν μου έμεινε. Δεν ξέρω... πάω να πλάσω κι ό,τι προκύψει!
Θα ενημερώσω!!!!
Φιλιά κι ευχαριστούμε για τις ιδέες... Κολάσιμες, αλλά ευπρόσδεκτες!
Να σου πω, έχω κάτι καρύδια... μου έμειναν από τα μελομακάρονα. Λες να πηγαίνουν; Θα τα δοκιμάσω. Θα βάλω και βρώμη που έχω, γιατί σοκολάτα υγείας δεν μου έμεινε. Δεν ξέρω... πάω να πλάσω κι ό,τι προκύψει!
Θα ενημερώσω!!!!
Φιλιά κι ευχαριστούμε για τις ιδέες... Κολάσιμες, αλλά ευπρόσδεκτες!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- ION 4ever
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 7582
- Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
φρουφρου!!!! την βρώμη εννοούσα μέσα,
ανακατεμένη με την μπανάνα
και τα άλλα.
απ'εξω η τριμμένη σοκολάτα. η κακάο.
ανακατεμένη με την μπανάνα
και τα άλλα.
απ'εξω η τριμμένη σοκολάτα. η κακάο.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
That's how the light gets in.
- Mantam Froufrou
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 4599
- Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 10:05
- Φύλο: Γυναίκα
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
Ναι καλέ, μέσα θα την βάλω! χαχαχα ,μην πανικοβάλλεσαι. Άντε πάω. Καλή μου επιτυχία...
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- ION 4ever
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 7582
- Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
α!! φρουφρούκα μόλις ευκαιρήσεις για ρίξε αυτή την συνταγή.Mantam Froufrou έγραψε:Μια άλλη ιδέα είναι να δοκιμάσεις το ωμοφαγικό ψωμί. Θα το λατρέψεις... Είχα βρει μια πανεύκολη συνταγή στο youtube με μήλα τριμμένα... Θα την βρω και θα την γράψω. Θα τρελαθείς!
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
That's how the light gets in.
- Mantam Froufrou
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 4599
- Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 10:05
- Φύλο: Γυναίκα
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
Ενημέρωσις.
Γεύση ανπέκταμπλ!!! ΦΟΒΕΡΑ! Αλλά δεν σφίξανε γαμώτι μου. Κοίτα τι έβαλα (κράτησα σημειώσεις για να το βάλω στο μπλογκ αν πετύχαινε, μαζί με λίνκιο εδώ εννοείται). Μια μπανάνα... δοκιμαστικά, μια κ.γλυκού βρώμη, μια κ.γλυκού γκότζι μπέρι (δεν είχα σταφίδες και τα γκότζι τα λατρεύω σαν γεύση), μια κουταλιά καρύδια χτυπημένα στο γουδί. Τα ανακάτεψα, ήταν πολύ αφράτο και κόλλαγε. Είπα να τα βάλω στο ψυγείο, όπως έκανα με κάτι σοκολατάκια ωμοφαγικά που είχαν την ίδια υφή. Τα έβαλα στην κατάψυξη για κανά τρίλεπτο. Τα έβγαλα, ήταν παγωμένα από πλευράς θερμοκρασίας, αλλάδ εν είχαν σφίξει. ίσως χρειαζόταν περισσότερη βρώμη ή περισσότερη ώρα στο ψυγείο; Για σκέψου καμιά ιδέα... τα έφαγα πάραυτα με το κουτάλι και ήταν θεϊκά. Έχουν τρομερές δυνατότητες! ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΥΧΩ ))
Πάρε και τη συνταγή για το ψωμί, που είναι για τοστ.:
2-3 τριμμένα μήλα
1 φλιτζάνι λιναρόσπορο που θα τον χτυπήσεις να τον κάνεις αλεύρι.
1/4 φλιτζάνι λάδι επιλογής σου. Το ελαιόλαδο μια χαρά είναι.
1/8 νερό
αλάτι, εκτός αν το θέλεις να γλυκαίνει οπότε δε βάζεις.
Καρυκεύματα, όπως βασιλικό ή ό,τι άλλο γουστάρεις. Κάποιος έβαλε και ψιλοκομμένο κρεμύδι.
Τα ανακατεύεις όλα πολύ καλά, και μετά τα απλώνεις σε ένα ταψί, σε πάχος περίπου ένα δάχτυλο, και το βάζεις στο φούρνο σου.Κανονικά το βάζεις σε αποξηραντή, κι εγώ δεν έχω, οότε το είχα βάλει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο για κάποιες ώρες, αλλά δε θυμάμαι καθόλου. Αν ψάξεις για ενδεικνυόμενες θερμοκρασίες που αντικαθιστούν τον αποξηραντή, θα βγάλεις άκρη. Εγώ το έλεγχα τακτικά μέχρι να έχει την υφή που ήθελα. Είναι απίστευτη η γεύση και η υφή. Δεν είναι σαν το ψωμί που ξέρουμε, αλλά άνετα το αντικαθιστά τουλάχιστον για τοστ. Είμαι σίγουρη ότι εσύ θα βγάλεις άκρη, και ίσως φτιάξεις και καμία παραλλαγή άξια να δοκιμάσουμε επίσης
Πάρε και το βίντεο για περισσότερες πληροφορίες:
https://www.youtube.com/watch?v=rC0q6AkoCUw
Γεύση ανπέκταμπλ!!! ΦΟΒΕΡΑ! Αλλά δεν σφίξανε γαμώτι μου. Κοίτα τι έβαλα (κράτησα σημειώσεις για να το βάλω στο μπλογκ αν πετύχαινε, μαζί με λίνκιο εδώ εννοείται). Μια μπανάνα... δοκιμαστικά, μια κ.γλυκού βρώμη, μια κ.γλυκού γκότζι μπέρι (δεν είχα σταφίδες και τα γκότζι τα λατρεύω σαν γεύση), μια κουταλιά καρύδια χτυπημένα στο γουδί. Τα ανακάτεψα, ήταν πολύ αφράτο και κόλλαγε. Είπα να τα βάλω στο ψυγείο, όπως έκανα με κάτι σοκολατάκια ωμοφαγικά που είχαν την ίδια υφή. Τα έβαλα στην κατάψυξη για κανά τρίλεπτο. Τα έβγαλα, ήταν παγωμένα από πλευράς θερμοκρασίας, αλλάδ εν είχαν σφίξει. ίσως χρειαζόταν περισσότερη βρώμη ή περισσότερη ώρα στο ψυγείο; Για σκέψου καμιά ιδέα... τα έφαγα πάραυτα με το κουτάλι και ήταν θεϊκά. Έχουν τρομερές δυνατότητες! ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΥΧΩ ))
Πάρε και τη συνταγή για το ψωμί, που είναι για τοστ.:
2-3 τριμμένα μήλα
1 φλιτζάνι λιναρόσπορο που θα τον χτυπήσεις να τον κάνεις αλεύρι.
1/4 φλιτζάνι λάδι επιλογής σου. Το ελαιόλαδο μια χαρά είναι.
1/8 νερό
αλάτι, εκτός αν το θέλεις να γλυκαίνει οπότε δε βάζεις.
Καρυκεύματα, όπως βασιλικό ή ό,τι άλλο γουστάρεις. Κάποιος έβαλε και ψιλοκομμένο κρεμύδι.
Τα ανακατεύεις όλα πολύ καλά, και μετά τα απλώνεις σε ένα ταψί, σε πάχος περίπου ένα δάχτυλο, και το βάζεις στο φούρνο σου.Κανονικά το βάζεις σε αποξηραντή, κι εγώ δεν έχω, οότε το είχα βάλει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο για κάποιες ώρες, αλλά δε θυμάμαι καθόλου. Αν ψάξεις για ενδεικνυόμενες θερμοκρασίες που αντικαθιστούν τον αποξηραντή, θα βγάλεις άκρη. Εγώ το έλεγχα τακτικά μέχρι να έχει την υφή που ήθελα. Είναι απίστευτη η γεύση και η υφή. Δεν είναι σαν το ψωμί που ξέρουμε, αλλά άνετα το αντικαθιστά τουλάχιστον για τοστ. Είμαι σίγουρη ότι εσύ θα βγάλεις άκρη, και ίσως φτιάξεις και καμία παραλλαγή άξια να δοκιμάσουμε επίσης
Πάρε και το βίντεο για περισσότερες πληροφορίες:
https://www.youtube.com/watch?v=rC0q6AkoCUw
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- butterfly
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 1177
- Εγγραφή: Τετ 13 Ιαν 2010, 22:59
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 4 φορές
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
Βαλτές εισαστε; Βρε αφηστε με να ξεφορτωθω πρωτα τρια περισσευουμενα κιλα κι υστερα δωστε οσες συνταγες θελετε!
Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
- Mantam Froufrou
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 4599
- Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 10:05
- Φύλο: Γυναίκα
Re: Ιon 4 ever συναγές και διαφορα αλλα γαστριμαργικά.
Έλα καλέ κι εσύ. Και οι δύο συνταγές με φρούτα και ξηροκάρπια είναι!!! Υγιεινά πράματα!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/