![worship :worship:](./images/smilies/worship.gif)
![finger :finger:](./images/smilies/finger.gif)
Illuminus έγραψε:
![]()
Απ' ό,τι ξέρω καλές μάρκες για αντιγήρανση είναι η estee lauder κ η clinique. Τώρα για τις πρώτες ρυτίδες μπορεί και κάποιες του Korres να ήταν κατάλληλες που είναι πολύ καλές και με πιο φυσικά συστατικά.Bubbles έγραψε:Καλησπέρα σας!
Εδώ αφορά τις γυναίκες... μήπως ξέρει καμία σας για μια καλή ενυδατική για τις πρώτες ρυτίδες; Ψάχνω να βρω μια καλή και οικονομική αλλά με τόσες επιλογές που βλέπω στο νετ έχω μπερδευτεί...
Ναι πιστεύω πως δεν χρειάζομαι τέτοια αντιγηραντική κρέμα γιατί δεν έχω ώριμη επιδερμίδα. θα κοιτάξω του Korres γτ αν θυμάμε καλά έχει μια για πρώτες ρυτίδες.blueangel30 έγραψε: Απ' ό,τι ξέρω καλές μάρκες για αντιγήρανση είναι η estee lauder κ η clinique. Τώρα για τις πρώτες ρυτίδες μπορεί και κάποιες του Korres να ήταν κατάλληλες που είναι πολύ καλές και με πιο φυσικά συστατικά.
Καλησπέρα στο φόρουμ και καλή χρονιά σε όλους.Mantam Froufrou έγραψε:Χαχαχα! Μουρλές και οι δύο!
Το λοιπόν έχουμε και λέμε. Παίρνεις μια χουφτίτσα φασκόμηλο κι άλλη μία δεντρολίβανο και το βάζεις σε ένα λίτρο περίπου νερό και το βράζεις για κανένα 20λεπτο. Το αφήνεις να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα και πάνω στο μάτι. Όταν θα κρυώσει θα δεις ότι θα είναι ένα σκούρο υγρό. Το παίρνεις και το βάζεις σε ένα απλικατέρ και το φυλάς στο ψυγείο. Δεν ξέρω ακριβώς πόσο κρατάει. Εγώ το είχα για κανά δύο μήνες και δεν φάνηκε να παθαίνει τίποτα. ΑΛλά μπορείς επίσης να το φυλάξεις σε παγάκια και να τα ξεπαγώνεις ανά βδομάδα. Όταν είναι να λουστείς ψεκάζεις, ειδικά στις ρίζες και τα αφήνεις για κανένα δεκάλεπτο. Πλένεσαι κανονικά μετά και λούζεσαι κιόλας! Τις πρώτες μέρες δε θα δεις τίποτα, εκεί γύρω στην πέμπτη μέρα, ακόμα κι αν έχεις λουστεί μόνο μια φορά ακόμα ενδιάμεσα, θα δεις κάτι ανεπαίσθητο. Ε, με τις βδομάδες θα δεις αισθητή διαφορά. Θα το βλέπουν και οι άλλοι δηλαδή!
Ασχέτως μπορείτε να το κάνετε δια παντός γιατί είναι και πολύ καλή μάσκα μαλλιών αυτή! Σε κάποια χώρα στην αρχαιότητα το χρησιμποιούσαν το μίγμα για αυτή ακριβώς τη δουλειά!
Μόνο που δεν ξέρω αν πιάνει σε βαμμένα, γιατί η βαφή ίσως δεν επιτρέεπι στα ευεργετικά συστατικά να διεισδύσουν ή τουλάχιστον δεν γίνεται με τους ίδιους ρυθμούς. Δεν ξέρω! Πάντως εγώ δεν πρόκειται να τα ξαναβάψω στην ζωή μου! Άλλωστε υπάρχουν και τροποι "βαφής" πολύ πιο υγιεινοί και με πιο φυσικό αποτέλεσμα. Και μπορείτε να το κάνετε μαζί με το δεντρολίβανο/φασκόμηλο, γιατί δεν "καλυπτουν" το μαλλί!
Γράφετε:
Για να σκουρύνεις τα μαλλιά, ακόμα και τα γκρίζα: Φτιάχνεις δυνατό καφέ φίλτρου ή μαύρο τσάι και ψεκάζεις τα μαλλιά και τα αφήνεις μια ώρα, ή ανακατεύεις ίσες ποσότητες εγχύματος καφέ ή τσάι με μάσκα μαλλιών και το αφήνεις μια ώρα και μετά λούζεσαι. Τέλειο αποτέλεσμα. Όσο το χρησιμοποιείς τόσο σκουραίνει το μαλλί, κι όταν σταματήσεις επανάρχεται λέει. Επίσης το παραπάνω μίγμα με το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο μπορείς να το ψεκάζεις και ΜΕΤΑ το λούσιμο για πιο άμεσα αποτελέσματα και για να λειτουργήσει ως ΒΑΦΗ.
Για ένα ωραίο πλούσιο καστανό προς ελαφρύ κόκκινο χρώμα και ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΑΛΛΙΑ! Μα υπέροχα όμως: τον δυνατό γαλλικό καφέ που λέγαμε, μόνο που αυτή την φορά απλώς ξεπλενόμαστε με αυτό μετά το λούσιμο. Κάνει και πιο πλούσια τα μαλλιά! Θα πάθετε την πλάκα σας!
Για να ανοίξετε λίγο τα σκούρα μαλλιά και να τους δώσετε γλυκές κόκκινες ανταύγειες: ίση ποσότητα κανέλας και μαλλακτικού. Μετά το λούσιμο απλώνετε το μίγμα και το αφήνετε για 2-3 ώρες. μπορείτε να το κάνετε όσο συχνά νομίζετε πως χρειάζεται.
Για να ανοίξετε αρκετά τα μαλλιά σας. Αν είναι καλοκαίρι βάζετε τον χυμό 5-6 λεμονιών σε ένα λίτρο δυνατό έγχυμα χαμομηλιού και με αυτό ψεκάζετε τα μαλλιά σας την ώρα της ηλιοθεραπείας ή τα ψεκάζετε λίγο όταν είναι να βγείτε έξω γενικά. Τον χειμώνα απλώς το βάζετε για μια ώρα πριν το λούσιμο και τα αφήνετε με αυτό το μίγμα και θα δείτε τα μαλλιά σας να ανοίγουν μέχρι και 2-3 τόνους! Τα πολύ καστανά γίνονται ΑΝΟΙΧΤΑ καστανά με ξανθές ανταύγειες! Τέλειο; Μόνο που μπορεί λίγο πριν ξανθύνουν να πάρουν μια πορτοκαλίζουσα απόχρωση. Συνεχίζουμε κανονικά και θα ξανθύνουν... Αν δεν βάλουμε λεμόνι μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με το χαμομήλι για "διατήρηση" του ανοιχτού χρώματος, και μπορούμε να ξεπλυθούμε με αυτό ΜΕΤΑ το λούσιμο. Μια χαρά!
Νομίζω τα έγραψα όλα τα βασικά. Υπάρχει και το κόλπο με τις φλούδες πατάτας ή τα φύλλα καρυδιάς για να βάψεις μαύρο το μαλλί. Αλλά δεν το έχω κρατήσει κάπου. Νομίζω βράζεις τις πατάτες και ξεβγάζεσαι με το νερό. Δεν έχω διαβάσει πολλά reviews γι' αυτό αν και θεωρείται "παλιό" κόλπο. Τα φύλλα καρυδιάς όμως ξέρω πως κάνουν μαύρο μαύρο το μαλλί. Εμένα δεν μ' αρέσει και δεν το έχω ψάξει. Τον καφέ τον έχω κάνει, και το χαμομήλι με το λεμόνι. Απίστευτα αποτελέσματα. Τον καφέ τον κάνω σαν "μάσκα" μια φορά την βδομάδα ή το δεκαπενθήμερο, αν και τώρα που χρησιμοποιώ μόνο το σαπούνι δεντρολίβανου που φτιάχνω
για λούσιμο, δεν βάζω τίποτε άλλο. Τα βάφει από μόνο του! χαχαχαχα!!!!
Καλυμμένες οι τσούπρες μου;;;![]()