ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ (;)

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Re: ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ (;)

Δημοσίευση από Kostakis » Πέμ 21 Ιουν 2012, 11:57

και φτιάχνω σχεδόν μέρα παρά μέρα.
Από το πασχα και μετά μέχρι πριν από μια εβδομάδα είχα αληθινό γάλα από πρόβατο.
Τώρα χρησιμοποιώ το κατσικίσιο του εμπορίου.
Καλά κάνεις συνέχισε!
Το κατσικίσιο είναι πιο συμβατό με τον ανθρώπινο οργανισμό και ομοιάζει με το μητρικο
πολύ περισσότερο από της αγελάδας!
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Πέμ 21 Ιουν 2012, 12:04

Kostakis έγραψε: Καλά κάνεις συνέχισε!
Το κατσικίσιο είναι πιο συμβατό με τον ανθρώπινο οργανισμό και ομοιάζει με το μητρικο
πολύ περισσότερο από της αγελάδας!
Γάλα αγελάδας είναι εκτός πάνω από 15 ετία.
πρώτα για τον λόγο που αναφέρεις, δεν είναι συμβατό με τον ανθρώπινο οργανισμό.
και δεύτερο για όλα αυτά που έχει υποστεί μέσα από το εμπόριο σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το γάλα που αγοράζουμε δεν είναι πια γάλα αλλά κάτι άλλο.
Γενικότερα δεν τα πήγαινα ποτέ καλά με το Γάλα.
Το κεφίρ είναι άλλο.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
ostrako
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: jim

Δημοσίευση από ostrako » Πέμ 21 Ιουν 2012, 21:29

Κεφιρ,ζεολιθος,ζιά και βοτανα.Ευχαριστω.΄Μου φαινεται θα ζησω 200 χρονια υγειης :lol: :lol:
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Παρ 22 Ιουν 2012, 00:05

Καλησπέρα Κωστάκη. Δεν νομίζω να γνωρίζομαστε, όμως η Καρυάτιδα (Ειρήνη) μου έχει πει πως έχει βρει πολλές χρήσιμες πληροφορίες από εσένα =). Είδα λοιπόν το τόπικ από ενδιαφέρον και είπα να συμμετάσχω κι εγώ λιγάκι.
Αρχικά πρέπει να δηλώσω ότι υπήρξα τελείως ενάντια σε οποιασδήποτε μορφής συμπλήρωμα. Το θεωρούσα λάθος, πίστευα πως μπορούμε να παίρνουμε ό,τι χρειαζόμαστε από την διατροφή... μέχρι που η πείρα με οδήγησε αλλού. Είχα ένα πρόβλημα υγείας και αποφάσισα αντί για αντιβίωση να δοκιμάσω διατροφικά/φυτικά συμπληρώματα. Έγινα καλά σε χρόνο ρεκόρ. Πρόσφατα έκανα και ένα σεμινάριο για τα διατροφικά συμπληρώματα και με έχει βοηθήσει ιδιαίτερα στο να τα κατανοήσω. Έχω δει χρόνιες παθήσεις να θεραπεύονται με αυτά (προβλήματα αρθρώσεων, οστεοπόρωση και σε εμένα προς το παρόν η αλλεργία στην σκόνη και δοκιμάζω να δω και κάτι ακόμη). Δεν θεωρώ την σπιρουλίνα ή τα συμπληρώματα πανάκριβα. Υπάρχουν διακυμάσεις τιμών και εταιρειών και είναι θέμα επιλογής. Ένα ντεπόν κάνει 1 ευρώ το πακετάκι και σου καλύπτει τον πόνο για ορισμένο χρονικό διάστημα, ένα συμπλήρωμα από έχει 7 μέχρι πολλά πολλά ευρώ αλλά μπορεί να σε θεραπεύσει. Οπότε θα προτιμήσω το δεύτερο. Είναι χίλιες φορές προτιμότερο να ξοδέψεις 50 ευρώ σε ένα-δύο-τρία-τέσσερα μπουκάλια συμπληρωμάτων παρά εκατοντάδες ευρώ σε χημείες, γιατρούς κλπ.
Δεν θερώ τρέντι την σπιρουλίνα. Την θεωρώ ελαφρώς αηδιαστική στην γεύση ιδιαίτερα όταν είναι σε μορφή σκόνης, και σε κάψουλες μου θυμίζει το φαγητό που έβαζα μικρή στις νεροχελώνες μου (γαρίδες νομίζω ήταν). Παρ' όλα αυτά έχω δει βελτείωση παίρνοντάς την. Επίσης έχουν δει και άλλοι άνθρωποι που γνωρίζω και σε θέματα που δεν το περίμεναν. Δηλαδή είδαν βελτίωση στην αναιμία τους ενώ έπαιρναν μόνο σπιρουλίνα κι όχι σίδηρο, η διατροφή τους ήταν ίδια και μάλιστα δεν έπαιρναν σπιρουλίνα γι αυτόν τον λόγο.
Δεν θεωρώ πιο τρέντι την σπιρουλίνα ή το γκότζι από το ροδάκινο. Τα ροδάκινα τα σπάνε, αυτές οι δύο υπερτροφές που αναφέρεις γευστικά δεν μπορούν να συγκριθούν με τα ροδάκινα, τα βερύκοκκα, τα μούσμουλα, τα κεράσια, το καρπούζι, τον γερμά, τα λεμονάτα, τα νεκταρίνια (μαζέψτε με...). Θέλω να φυτέψω δεντράκι γκότζι για να δω πως είναι πριν αποξηραθεί. Καθώς ο,τιδήποτε αποξηραμένο δεν μπορεί να συγκριθεί με ο,τιδήποτε φρέσκο και ζωντανό βγαίνει από το δέντρο, μοσχοβολιστό... (δεν με μαζεύετε και ανησυχώ =Ρ). Με την ίδια ευχαρίστηση που θα πιω το τσάι του βουνού, θα πιω και την τσουκνίδα, και το τήλιο και το λατρεμένο φασκόμηλο (το πράσινο τσάι αν και τρέντι δεν με ευχαριστεί ιδιαίτερα σαν γεύση αν και το συνηθίζω σχετικά εύκολα). Δεν είναι λοιπόν θέμα τρέντι, είναι θέμα πειραματισμού. Μαθαίνουμε τι υπάρχει, νεότερο ή διαχρονικό που δεν το γνωρίζαμε, το δοκιμάζουμε και εάν δούμε πως ταιριάζει στο σώμα μας, μας βοηθάει κλπ το χρησιμοποιούμε εάν όχι πάμε παρακάτω. Σημασία για εμένα έχει να ακούμε την σοφία του σώματός μας, τώρα το τί είναι μόδα δεν με απασχολεί.
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Παρ 22 Ιουν 2012, 01:45

Καλησπέρα Κωστάκη. Δεν νομίζω να γνωρίζομαστε
Γνωριστήκαμε τώρα :)
όμως η Καρυάτιδα (Ειρήνη) μου έχει πει πως έχει βρει πολλές χρήσιμες πληροφορίες από εσένα =)
Χαίρομαι!
Είδα λοιπόν το τόπικ από ενδιαφέρον και είπα να συμμετάσχω κι εγώ λιγάκι.
Πολύ καλά έκανες!
Αρχικά πρέπει να δηλώσω ότι υπήρξα τελείως ενάντια σε οποιασδήποτε μορφής συμπλήρωμα. Το θεωρούσα λάθος, πίστευα πως μπορούμε να παίρνουμε ό,τι χρειαζόμαστε από την διατροφή...
Με τις σημερινές τροφές σίγουρα το συλμπήρωμα είναι απαραίτητο. Συμφωνώ!
Είχα ένα πρόβλημα υγείας και αποφάσισα αντί για αντιβίωση να δοκιμάσω διατροφικά/φυτικά συμπληρώματα. Έγινα καλά σε χρόνο ρεκόρ.
Δεν λειτουργεί σε όλους το ίδιο γρήγορα. Εξαρτάται από την προήγουμενη κατάσταση του οργανισμού. Συνήθως το συμπλήρωμα το πέρνουμε για να μην φτάσουμε στο σημείο να πάρουμε φάρμακα. Η δυτική ιατρική είναι τέλεια για έκτακτες καταστάσεις, η ιπποκράτια ή νεουπποκράτια είναι για να μην φτάσουμε στην έκτακτη ανάγκη.
Δεν θεωρώ την σπιρουλίνα ή τα συμπληρώματα πανάκριβα.
Ούτε και εγώ πλέον. Εξαρτάται από πολλούς παράγωντες όπως:
Τι σπιρουλίνα παίρνεις; Πόσο καιρό την παίρνεις;
Γενικά γνώμη μου είναι ότι τα καλά συμπληρώματα είναι ακριβά και το γεγονός ότι πρέπει να τα παίρνεις για αρκετό καιρό τα κάνει ακόμα πιο ακριβά.
Ένα ντεπόν κάνει 1 ευρώ το πακετάκι και σου καλύπτει τον πόνο για ορισμένο χρονικό διάστημα, ένα συμπλήρωμα από 7 μέχρι πολλά πολλά ευρώ αλλά μπορεί να σε θεραπεύσει. Οπότε θα προτιμήσω το δεύτερο.
Συμφωνώ απόλυτα!
Δεν θερώ τρέντι την σπιρουλίνα.
Τρέντι δεν είναι η σπιρουλίνα αλλά την κάναν τρέντι. Μπλέχτικαν τα οικονομικά συμφαίροντα και το παρακάναν, την παρουσιάζουν ως πανάκεια. Κάτι που δεν ισχύει παρόλα της τα καλά.
Γενικά στο θέμα τον συμπληρωμάτων δεν πιστεύω ότι ένας κούκος φέρνει την άνοιξη.
Όπως επίσης δεν πιστεύω ότι την υγεία σου μπορείς να την βρεις μέσα σε ένα πλαστικό μπουκαλάκι.
Κατά την γνώμη μου την υγεία σου την διεκδικείς συνολικά με πολλούς τρόπους.
Δεν θεωρώ πιο τρέντι την σπιρουλίνα ή το γκότζι από το ροδάκινο.
Το ροδάκινο και το κάθε ροδάκινο είναι ο φτωχός συγγενής για τον σύνολο των καταναλωτών κατί που με βρίσκει αντίθετο για τους λόγους που προανέφερα σε προηγουμένως στην ενότητα.
Θέλω να φυτέψω δεντράκι γκότζι για να δω πως είναι πριν αποξηραθεί.
Είναι σαν μια μικρή κοκκινη πιπερίτσα που την γέμισες νερό και κόντεψε να σκάσει :)
Δεν είναι λοιπόν θέμα τρέντι, είναι θέμα πειραματισμού. Μαθαίνουμε τι υπάρχει, νεότερο ή διαχρονικό που δεν το γνωρίζαμε, το δοκιμάζουμε και εάν δούμε πως ταιριάζει στο σώμα μας, μας βοηθάει κλπ το χρησιμοποιούμε εάν όχι πάμε παρακάτω. Σημασία για εμένα έχει να ακούμε την σοφία του σώματός μας, τώρα το τί είναι μόδα δεν με απασχολεί.
Σε γενικές γραμμές πάλι συμφωνώ. Διαφωνώ στην υπερβολή, σε αντιεπιστημονικές τακτικές και στον φανατισμό ορισμένων του χώρου της διατροφής. Επίσης είμαι υπέρμαχος των τοπικών παραγωγών και την αγροτικής Ελλάδας που τόσο την έχουν απαξιώσει σήμερα. Για μένα μια άρχη ανάπτυξης γιαυτόν τον τόπο είναι η αγροτική παραγωγή και τα προϊόντα την γης μας. Το θέμα εκτός των άλλων είναι και οικονομικο.
Δεν θα βρεις τροφή στην Κίνα που να μην το βρεις στην Ελλάδα σε επίπεδο αποτελεσμάτων μιλάω πάντα. Δεν υπάρχει κάτι σε αυτή την γη που να μην σου προσφέρει αυτό που θέλεις στο υπογράφω γιαυτο και δεν βρίσκω λόγο να τρώω γκότζι κίνας.

Το ότι είναι μόδα πρέπει να σε απασχολεί. Πίσω από την πληροφορία που παίρνουμε πρέπει να βλέπουμε το "γιατί" και το "πως".
Αν αυτό παίρνει τεράστιες διαστάσεις και βλέπεις ότι κάποιοι θησαυρίζουν νομίζω πως πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις.

Τώρα όσον αφορά τα βότανα. Επειδή έγινε λόγος για αυτά. Να ξεκαθαρίσω κάτι. Υπάρχει ένας διαχωρισμός, η σπιρουλίνα είναι τροφή και όλες οι άλλες "υπερτροφές" είναι τροφές. Το βότανο είναι κάτι άλλο. Το βότανο δρα καθαρά θεραπευτικά και στοχευμένα.
Που υπάρχει το πρόβλημα όμως; Στον μυαλο των καταναλωτών είναι πιο θελκτικό να θεωρούν ότι ένα μπουκαλάκι με γράμματα και νούμερα απέξω θα τους δώσει αυτό που ζητάν. Οι άνθρωποι σήμερα είναι άσχετοι απο βοτανολογία, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το λεμόνι από το γκρέιπφρουτ. Όταν πάρεις το βότανο και το κάνεις βάμμα είναι ένα καθαρό πεντακάθαρο φάρμακο. Άμα ειδικά συνδιάσεις και με άλλα βότανα που λειτουργούν παρέα τότε γίνεται πανίσχυρο και μάλιστα είναι φτήνο. Αρκεί να ξέρεις κανείς να κάνει βάμματα.
Να ένα άλλη μια ενότητα που θα ήταν καλό να ανοίξουμε κάποια στιγμή, πως μπορούμε να κάνουμε βάμματα μόνοι μας.

Αυτά. Γενικά συμφωνώ με όσα λες απλά σου δείνω και την δική μου οπτική γωνία.
:)
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Παρ 22 Ιουν 2012, 01:46

Κεφιρ,ζεολιθος,ζιά και βοτανα.Ευχαριστω.΄Μου φαινεται θα ζησω 200 χρονια υγειης
200; Θα βαρεθείς!
Άβαταρ μέλους
ostrako
Irc ψευδώνυμο: jim

Δημοσίευση από ostrako » Παρ 22 Ιουν 2012, 02:44

Κωστα αυτοσαρκαζομαι με κεφι και γελω.
Το ευχαριστω το λεω αληθινα για τη γνωση.
Οτι ειναι θε να ρθει, αλλιως ας προσπερασει. :lol:
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
Τάλως
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Τάλως » Παρ 22 Ιουν 2012, 08:32

Spirit oF Fire έγραψε:Έχω δει χρόνιες παθήσεις να θεραπεύονται με αυτά (προβλήματα αρθρώσεων, οστεοπόρωση).
:shock:
να θεραπευονται?
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 22 Ιουν 2012, 10:48

Ευχαριστώ τον Κωστάκη (και άλλους που μίλησαν εδώ) για τις πληροφορίες.
Διαφωτίστηκα αρκετά. Ο Αιθερό (και τι δε μου'χει δώσει αυτό το πλάσμα) μου ειχε φέρει ένα μπουκαλάκι σπιρουλίνα. 'Επαιρνα αραιά και που. Θα παίρνω πιο συχνά.

Σας ευχαριστώ πολύ :ty:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Παρ 22 Ιουν 2012, 14:08

Spirit oF Fire έγραψε:
Έχω δει χρόνιες παθήσεις να θεραπεύονται με αυτά (προβλήματα αρθρώσεων, οστεοπόρωση).

να θεραπευονται?
Τάλε μου έδωσες πάσα.

Έχεις δει να λένε πως θεραπέυονται ή έχουν τεκμήρια θεραπείας;
Αυτές οι ασθένειες που ανέφερες είναι χρόνιες και απαιτούν χρόνια προσπάθεια θεραπείας και δεν πιστεύω πως ένα απλό συμπλήρωμα μπορεί να τις παλέψει από μόνο του.
Πρέπει να υπάρχουν ιατρικές εξαιτάσεις από πριν που να δηλώνουν την ασθένεια και ιατρικές εξετάσεις μετά που να δηλώνουν ότι δεν υπάρχει η ασθένεια. Συνήθως με την αλλαγή της διατροφής γίνεται πρώτα στον οργανισμό το λεγόμενο Ντρενάζ, δηλαδή το πρώτο "ξεφούσκωμα" θα έλεγε κάποιος το οποίο μπορεί να διαρκέσει απο 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο. Μόλις τελειώσει το ντρενάζ τότε ο οργανισμός μπαίνει στην ουσιαστική διαδικασία αποτοξίνωσης. Τότε είναι που γίνονται κάποιες έντονες αποτοξινωτικές κρίσεις τις οποίες ο περισσότερος κόσμος τις φοβάται και τρέχει πίσω στα χάπια. Το σώμα βρίσκει διάφορους τρόπους να το κάνει αυτό και πολλές φορές αυτό λαμβάνεται ως υποτροπίαση αλλά στην ουσία είναι η προσπάθεια του σώματος να πετάξει την σαβούρα.
Γενικά όσο χρόνο χρειάζεται ένα σώμα να προκαλέσει την ασθένεια άλλο τόσο κάνει να την διώξει με ορίζοντα έως και 7 έτη στα οποία κυριαρχουν η σωστή διατροφή με ουσιαστική αποχή από τα περισσότερα ζωικά, βοήθεια εσωτερικών οργάνων με βότανα και συμπληρώματα και ελαφριά άσκηση.

Αυτά πιστεύω εγώ τουλάχιστον!
Κωστα αυτοσαρκαζομαι με κεφι και γελω.
Αυτόσαρκάζεσαι με κέφι(ρ) εν προκειμένω! Χεχεχεχεχεχεχεχε!
Ευχαριστώ τον Κωστάκη (και άλλους που μίλησαν εδώ) για τις πληροφορίες.
Διαφωτίστηκα αρκετά.
Χαίρομαι πολύ γιαυτό.
Χρωστάω ακόμια μία διευκρίνηση στην ΙΟΝ όπως επίσης και κάποια πράγματα για την επιλογή της σωστής σπιρουλίνας του εμπορίου!
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Παρ 22 Ιουν 2012, 18:22

Kostakis έγραψε:
Spirit oF Fire έγραψε:
Έχω δει χρόνιες παθήσεις να θεραπεύονται με αυτά (προβλήματα αρθρώσεων, οστεοπόρωση).

να θεραπευονται?
Τάλε μου έδωσες πάσα.

Αυτές οι ασθένειες που ανέφερες είναι χρόνιες και απαιτούν χρόνια προσπάθεια θεραπείας και δεν πιστεύω πως ένα απλό συμπλήρωμα μπορεί να τις παλέψει από μόνο του.
Πρέπει να υπάρχουν ιατρικές εξαιτάσεις από πριν που να δηλώνουν την ασθένεια και ιατρικές εξετάσεις μετά που να δηλώνουν ότι δεν υπάρχει η ασθένεια. Συνήθως με την αλλαγή της διατροφής γίνεται πρώτα στον οργανισμό το λεγόμενο Ντρενάζ, δηλαδή το πρώτο "ξεφούσκωμα" θα έλεγε κάποιος το οποίο μπορεί να διαρκέσει απο 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο. Μόλις τελειώσει το ντρενάζ τότε ο οργανισμός μπαίνει στην ουσιαστική διαδικασία αποτοξίνωσης. Τότε είναι που γίνονται κάποιες έντονες αποτοξινωτικές κρίσεις τις οποίες ο περισσότερος κόσμος τις φοβάται και τρέχει πίσω στα χάπια. Το σώμα βρίσκει διάφορους τρόπους να το κάνει αυτό και πολλές φορές αυτό λαμβάνεται ως υποτροπίαση αλλά στην ουσία είναι η προσπάθεια του σώματος να πετάξει την σαβούρα.
το κακο ξερεις ποιο ειναι ομως σε αυτο?
οτι ο κοσμος μεσα στον πονο της αρρωστιας του ακουει πολλες φορες τον καθε τσαρλατανο
και καποιες παθησεις δεν ειναι για παιχνιδια .
αυτες οι κρισεις που λες
πολλες φορες εχουν σκοτωσει κοσμο
γιατι πιστευε σε γιατροσοφια.

δεν λεω πως καθε μεθοδος που δεν εχει χαπια η ενεσεις ειναι μεθοδος τσαρλατανου
ποτε δεν θα το ελεγα
η φυση εχει φαρμακο για ολα οσα ερχονται απο εκεινη. και οι ιοι και το γηρας ειναι μεσα απο εκεινη

αλλα αληθεια σε μια σοβαρη ασθενεια ποιος θα μας πει οτι το ταδε βοτανο και η διακοπη του χαπιου δεν θα φερει θανατο?
ειναι λιγο μπερδεμνο το θεμα εκει.
καταλαβαινεις σιγουρα πως το εννοω
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

Άβαταρ μέλους
Kariatida
Irc ψευδώνυμο: Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Παρ 22 Ιουν 2012, 18:28

Τα πάντα μπορούν να φέρουν τον θάνατο. 9μισι στα 10 χάπια, από το πιο απλό ως το πιο σύνθετο, γράφουν ότι έχουν παρατηρηθεί και θάνατοι με τη χρήση τους (ειδικά στην κλαρισίντ μέχρι νεκρόλυση αναφέρει). Κι αυτό γιατί τίποτα, φυσικό ή χημικό, δεν έρχεται χωρίς παρενέργειες. Από εκεί και πέρα ο κάθε άνθρωπος θα επιλέξει τι θέλει να κάνει στο σώμα του. Επίσης μην ξεχνάμε και τον παράγοντα προπαγάνδα. Υπάρχουν φάρμακα στα οποία λήγει η φόρμουλα και δεν την ανανεώνει κανείς γιατί ναι μεν θεραπεύει, αλλά πλήττει συμφέροντα τωνυπόλοιπων φαρμακευτικών. Γενικά υπάρχει πολύ παρασκήνιο σε όλα. Παρασκήνιο και ελλειπής ενημέρωση. (Εννοείται πως τα πάντα μπορούν να σε σκοτώσουν αν δεν τα χρησιμοποιήσεις σωστά. Ακόμα και το πιο "αθώο" μπορεί να γίνει φαρμάκι). Τέσπα, βγήκα εκτός τόπικ.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Παρ 22 Ιουν 2012, 18:35

το κακο ξερεις ποιο ειναι ομως σε αυτο?
οτι ο κοσμος μεσα στον πονο της αρρωστιας του ακουει πολλες φορες τον καθε τσαρλατανο
και καποιες παθησεις δεν ειναι για παιχνιδια .
αυτες οι κρισεις που λες
πολλες φορες εχουν σκοτωσει κοσμο
γιατι πιστευε σε γιατροσοφια.
Γιαυτόν ακριβώς τον λόγο δεν κάνουμε του κεφαλιού μας.
Όπως επίσης δεν κάνουμε απότομες αλλαγές στην διατροφή μας.
Υπάρχουν ωστόσο γιατροί στην Ελλάδα συνήθως είναι παθολόγοι που ασκούν την ιπποκράτεια ιατρική.
Είναι ενας δύο, όχι περισσότεροι.

Απλά να σου πω πιο είναι το αστείο; Ψάχνουμε ψεγάδια στην ιπποκράτεια ιατρική και αγνοούμε πόσες
ζωές έχει καταστρέψει η συμβατική ιατρική (φυσικά έχει σώσει και πολλές). Το ένα το περνάμε από κόσκινο
και καλά κάνουμε και το άλλο το περνάμε στο ντούκου.

Επαναλαμβάνω ότι όταν κάποιος έχει σοβαρή ασχθένει δεν πρέπει να κάνει του κεφαλιού του.
Υπάρχουν πολλοί ξερόλες εκεί έξω!

Επίσης μην ξεχνάμε και τον παράγοντα προπαγάνδα. Υπάρχουν φάρμακα στα οποία λήγει η φόρμουλα και δεν την ανανεώνει κανείς γιατί ναι μεν θεραπεύει, αλλά πλήττει συμφέροντα τωνυπόλοιπων φαρμακευτικών. Γενικά υπάρχει πολύ παρασκήνιο σε όλα. Παρασκήνιο και ελλειπής ενημέρωση. (Εννοείται πως τα πάντα μπορούν να σε σκοτώσουν αν δεν τα χρησιμοποιήσεις σωστά. Ακόμα και το πιο "αθώο" μπορεί να γίνει φαρμάκι).
Συμφωνώ!
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Παρ 22 Ιουν 2012, 18:51

Kostakis έγραψε: Γιαυτόν ακριβώς τον λόγο δεν κάνουμε του κεφαλιού μας.
Όπως επίσης δεν κάνουμε απότομες αλλαγές στην διατροφή μας.
Υπάρχουν ωστόσο γιατροί στην Ελλάδα συνήθως είναι παθολόγοι που ασκούν την ιπποκράτεια ιατρική.
Είναι ενας δύο, όχι περισσότεροι.

Απλά να σου πω πιο είναι το αστείο; Ψάχνουμε ψεγάδια στην ιπποκράτεια ιατρική και αγνοούμε πόσες
ζωές έχει καταστρέψει η συμβατική ιατρική (φυσικά έχει σώσει και πολλές). Το ένα το περνάμε από κόσκινο
και καλά κάνουμε και το άλλο το περνάμε στο ντούκου.
σωστο

Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Τετ 27 Ιουν 2012, 17:03

Περί κοβαλαμίνης.

Η βιταμίνη Β12 έχει την γενική ονομασία Κοβαλαμίνη που εμπεριέχει όλες της μορφές της Β12. Η κοβαλαμίνη είναι μία από τις 8 βιταμίνες της ομάδας Β που έχει ως βάση το Κοβάλτιο εξου και το όνομα κοβαλαμίνη.

Η ομάδα των Κοβαλαμινών εμπεριέχει διάφορες μορφές ανάλογα την προέλευση της βιταμίνης, όπως η μεθυλοκοβαλαμίνη καλή ώρα. Όλες ωστόσο θεωρούνται και ονομάζονται Β12. Τα χημικά ανάλογα της Β12 ειναι τα εξής, η κυανοκοβαλαμίνη με βάση το κυάνιο, η υδροξυκοβαλαμίνη με βάση με ένα υδροξύλιο, μεθυλοκοβαλαμίνη με μεθύλιο. Υπάρχουν και άλλα είδη κοβαλαμίνης αλλά είναι ανώφελο να τα αναφέρουμε.Τον αν η Β12 θα είναι κυανό- ή μέθυλο- εξαρτάται από την προέλευση της.
*http://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_B12
*http://eureka.lib.teithe.gr:8080/bitstr ... sequence=1

Τώρα κάθε μία από αυτές τις μορφές της Β12 παρουσιάζει κάποια ειδικά χαρακτηριστικά χημικά αλλά και στην επίδραση που έχουν πάνω στον ανθρώπινο οργανισμό. Ειδικοί ισχυρίζονται ότι η μεθυλοκοβαλαμίνη είναι καλύτερη απο την κυανοκοβαλαμίνη σε επίπεδο αποροφησιμότητας.
*http://supplementchemistry.blogspot.gr/ ... ersus.html
*http://www.naturalnews.com/032766_cyano ... _B-12.html

Φυσικά το θέμα εδώ, δεν είναι να εξετάσουμε ποια από τις δύο μορφές είναι η καλύτερη. Το πρόβλημα αυτό είναι πολύ ειδικό και απαιτεί ειδικές γνώσεις. Εγώ θέλω να εστιάσω αλλού. Έστω ότι η μεθυλοκοβαλαμίνη είναι όντως καλύτερη, ο μόνος τρόπος να την πάρεις είναι απο ειδικό συμπλήρωμα γιατί όλες οι άλλες φυσικές μορφές δεν θα ξέρεις τι είδους Β12 έχουν. Είπα παραπάνω ότι η μορφή της κοβαλαμίνης εξαρτάται από την προέλευση της. Τάπεινη μου άποψη είναι ότι άμα έχεις χαμηλά επίπεδα Β12 οποιοδόποτε συμπλήρωμα Β12 και να πάρεις θα σου τα ανεβάσει αρκεί να είναι καλό και να προέρχεται απο σοβαρή εταιρία συμπληρωμάτων.

ΙΟΝ αυτά ελπίζω να σε καλύψουν. Ειλικρινά οποιαδίποτε άλλη προσπάθεια ανάλυσης θα μας βάλει βαθειά σε χημεία και νομίζω ότι το θέμα θα γίνει πολύ βαρετό.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Τετ 27 Ιουν 2012, 23:14

Ευχαριστώ.
Με κάλυψες. :rose:
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Πέμ 28 Ιουν 2012, 15:28

Κριτήρια Επιλογής Σπιρουλίνας

Υπάρχουν πολλοί παράγωντες που καθορίζουν την ποιότητα μιας σπιρουλίνας που κυκλωφορεί στο εμπόριο. Δεν θα μπω στην διαδικασία να αναλύσω τις εταιρίες αν και νομίζω ότι στο σύνολο τους οι καταναλωτές επιλέγουν την ελληνική ή την σπιρουλίνα χαβάης.

Αρχικά να κάνουμε τον διαχωρισμό μεταξύ της σπιρουλίνας και άλλων συμπληρωμάτων. Η σπιρουλίνα όπως προανέφερα μέσα στην ενότητα είναι ένα "τρόφιμο" που τείνει να χαρακτηριστεί συμπλήρωμα διατροφής εξαιτίας των πολύ καλών χαρακτηριστικών της. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι είναι απλά ένα τρόφιμο και αυτό το γεγονός καθιστά την ποιοτική του αξιολόγηση διαφορετικά. Αλλιώς αξιολογούμε ένα συμπλήρωμα διατροφής που παράγεται στο εργαστήριο και αλλιώς την σπιρουλίνα. Και στις δύο περιπτώσεις σίγουρα το κύρος της εταιρίας παραγωγής και η τεχνογνωσία της καθιστά το προϊόν άξιο χρήσης.

Ίσως, ως προς την κατανάλωση, να μην ισχύει πάντα η φράση "ότι πληρώνεις παίρνεις" αλλά στα συμπληρώματα διατροφής ισχύει στο 100%.
Ο λόγος που διαφέρει το "τρόφιμο"¨από το φυσικό συμπλήρωμα είναι η ύπαρξη ενζύμων. Τα ένζυμα είναι το κλείδι των αντιδράσεων που συμβαίνουν μέσα στο σώμα μας κατά την διάρκεια της πέψης των τροφών. Για παράδειγμα, ένα συμπλήρωμα αμινοξέων δεν χρειάζεται ένζυμα για τον λόγο του ότι τα ένζυμα είναι έτοιμα προς πέψη χωρίς ενζυμική διεργασία εκ μέρους του σώματος. Ένα συμπλήρωμα πρωτεϊνης ωστόσο θα χρεαστεί ενζυμική παραγωγή εκ μέρους του σώματος.

Τι εννοώ με τον όρο ενζυμική παραγωγή; Κάθε μακρομόριο όπως λίπη, υδατάνθρακες και πρωτεϊνες χρειάζεται κάποιο ένζυμο για να απλοποιηθεί μέσα στο σώμα και να απορροφηθεί. Την πρωτεϊνη για παράδειγμα την διασπούν οι πρωτεάσες σε αμινοξέα. Όταν η τροφή που τρώμε δεν έχει υποστεί θερμική επεξεργασία εκτός του ότι διατηρεί όλες της βιταμίνες της αναλοίωτες, διατηρεί όλα τα ένζυμα ανέπαφα. Έτσι η τροφή αυτή βοηθά τον ίδιο της τον εαυτό να απορροφηθεί χωρίς την έξτρα δουλειά του παγκρέατος για παραγωγή ενζύμων. Δηλαδή το σώμα δεν καταβάλει καμία προσπάθεια από την μεριά του.

Ανακεφαλαιώνω, τα συπληρώματα διατροφής είναι έτοιμα προς πέψη γιατί δεν χρειάζονται ενζυμική διεργασία. Ένα συμπλήρωμα σιδήρου δεν χρειάζεται κάποιο ένζυμο κατά την πέψη. Η σπιρουλίνα όμως που εκτός των μετάλων και των άλλων στοιχείων που έχει χρειάζεται ένζυμα για να απορροφηθούν τα λίπη, οι υδατάνθρακες και οι πρωτεϊνες που έχει.

Γιατί όμως θέλουμε η σπιρουλίνα να έχει τα ένζυμα της; Ας υποθέσουμε ότι κάποιος καταναλωτής παίρνει σπιρουλίνα. Για ποιόν λόγο την αγοράζει; Προφανώς θέλει να βοηθήσει το υπάρχων επίπεδο υγείας του ή ακόμα και να "θεραπεύσει" κάποιο πρόβλημα. Αν η σπιρουλίνα ή η κάθε σπιρουλίνα δεν έχει τα ένζυμα τότε καλείται το σώμα μέσο του παγκρέατος να παράξει τα πεπτικά ένζυμα τα οποία θα βοηθήσουν στην πέψη της. Ωστόσο αυτά τα πεπτικά ένζυμα δεν προυπάρχουν στο πανγκρεας, πρέπει εκείνη την στιγμή το πάγκρεας να τα παράξει μεταφράζοντας τα μεταβολικά έζυμα που έχει σε πεπτικά. Τα μεταβολικά ένζυμα όμως βρίσκονται στο σώμα για άλλους λόγους όπως, η βοήθεια σε διάφορες λειτουργίες του σώματος συμπεριλαμβανομένης και της αυτοθεραπείας. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται θερμογένεση και δηλώνει τον κάματο του σώματος ώστε να χωνέψει και να μεταβολίσει ένα τρόφημο. Το μέλι για παράδειγμα έχει σχεδόν μηδενική θερμογένεση, δηλαδή το σώμα το πέπτει αμέσως χωρίς κόπο. Μια μπριζόλα από την άλλη έχει τεράστεια θερμογένεση γιαυτό άλλωστε και μετά απο τα γεύματα νιώθουμε πεσμένοι. Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στο γεγονός ότι για να δημιουργήσει ένα πεπτικό ένζυμο το σώμα απαιτούνται 10 μεταβολικά. Δηλαδή "θυσιάζονται" τα μεταβολικά ένζυμα για την πέψη την τροφής. Αυτό μέχρι ενός σημείου είναι σωστό, αλλά όταν κάποιος επιδιώκει την θεραπεία μέσο την διατροφής πρέπει να το λαμβάνει υπόψιν και με τις επιλογές που κάνει να δώσει χώρο στο σώμα ώστε να μπορέσει αυτό να δουλέψει πάνω στον εαυτό του όσον το δυνατό πιο έυκολα.

Τώρα θα μου πείτε "γιατί μας λες όλα αυτα;" Υπάρχει λόγος. Όλα τα ένζυμα καταστρέφονται σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών. Όλα όμως! Συνεπώς αν η σπιρουλίνα που θα αγοράσουμε έχει υποστεί θέρμικη επεξεργασία πάνω απο τους 40 έχει χάσει όλα τα ένζυμα της. Δυστυχώς αυτό δεν μας το λένε και πολυ ξεκάθαρα οι εταιρίες.

Για να συνοψίσω, 3 είναι τα κριτίρια που πρέπει να καθορίζουν την επιλογή της σπιρουλίνας:

1ον: Να είναι βιολογικής καλλιέργειας. Η σπιρουλίνα παράγεται μέσα σε νερό συγκεκριμένης θερμοκρασίας ανάλογα το είδος της. Όλοι οι υδρόβιοι οργάνισμοι είναι εξαιρετικά επιρρεπείς στην μόλυνση. Η άμεση επαφή με το νερό απαιτεί εξαιρετικές συνθήκες ώστε το προϊόν που μεγαλώνει μέσα του είναι καθαρό. Επίσης η οποιαδίποτε χρήση χημικής ουσίας μπορεί να αποβεί λάθος μιας και τα υπολείματα φυτοφαρμάκων ή λιπασμάτων θα περάσουν μέσα στον τρόφιμο και στην συνέχεια μέσα στον οργανισμό μας. Συνήθως οι καλές εταιρίες παραγωγής έχουν διασφάλιση ποιότητας από 2 και περισσότερους οργανισμούς, ο ένας εκ των οποίων πρέπει να είναι κρατικός. Με αυτό τον τρόπο μειώνουμε την πιθανότητα να μας έχουν κοροϊδέψει. Σε αυτά τα θέματα ωστόσο ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε εντελώς σίγουροι.

2ον: Κατεργασία με χαμηλή θερμοκρασία για την διασφάληση την ύπαρξης των ενζύμων και την καλή ποιότητα των βιταμινών (τα μέταλα δεν επιρεάζονται από την θερμοκρασία). Συνήθως οι καλές εταιρίες κάνουν "ψυχρή ταμπλετοποίηση" με μηχανικά μέσα και νέες τεχνικές ώστε το προϊόν να παραμείνει όσο πιο φυσικό γίνεται. Όπως επίσης κάνουν φυσική αποξήρανση χωρίς χημικά μέσα.

3ον: Η μη υπάρξη χημικών εκδόχων όπως έξτρα βιταμίνες, σίδηρος και σίλικα. Η σίλικα χρησιμοποιείται από την εταιρίες για το δέσιμο της ταμπλέτας. Προσοχή δεν λέω ότι η σίλικα μπορεί να βλάψει τον οργανισμό αλλά μιας και θα δώσουμε τόσο χρήμα, τουλάχιστον ας το πάρουμε όσο πιο φύσικο γίνεται. Θα δείτε στις καλές τις σπιρουλίνες αναγράφει ότι δεν υπάρχουν έκδοχα και ότι είναι 100% σπιρουλίνα.

Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να διαφημίσω καμία εταιρία. Απλά η τελευταία σειρά σπιρουλίνας που έβγαλε μια ελληνική εταιρία και είναι σε σκόνη δείχνει ότι τα τηρεί τα προαναφερθέντα χωρίς να βάζω το χέρι μου στην φωτιά. Εγώ από προσωπική έρευνα έχω βρει δυο εταιρίες ξένες να πληρούν και τα 3 κριτήρια. Όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει Pm να του πω ποιές είναι, γιατί όπως είπα δεν θέλω να κάνω διαφήμιση σε καμία εταιρία.

Κάπου εδώ τελείωσαν οι γνώσεις μου πάνω στο θέμα. Ότι ήξερα σας το είπα και ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμο. Αν κάποια διατύπωση σας φάνηκε ανερπακής παρακαλώ να το κουβεντιάσουμε παρέα.
Αυτά!
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Πέμ 28 Ιουν 2012, 19:18

Για παράδειγμα, ένα συμπλήρωμα αμινοξέων δεν χρειάζεται ένζυμα για τον λόγο του ότι τα ένζυμα είναι έτοιμα προς πέψη χωρίς ενζυμική διεργασία εκ μέρους του σώματος. Ένα συμπλήρωμα πρωτεϊνης ωστόσο θα χρεαστεί ενζυμική παραγωγή εκ μέρους του σώματος.
Λάθος τώρα το είδα

Για παράδειγμα, ένα συμπλήρωμα αμινοξέων δεν χρειάζεται ένζυμα για τον λόγο του ότι τα αμινοξέα είναι έτοιμα προς πέψη χωρίς ενζυμική διεργασία εκ μέρους του σώματος. Ένα συμπλήρωμα πρωτεϊνης ωστόσο θα χρεαστεί ενζυμική παραγωγή εκ μέρους του σώματος.
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Τρί 16 Οκτ 2012, 22:45

Kostakis έγραψε:
Spirit oF Fire έγραψε:

να θεραπευονται?
Τάλε μου έδωσες πάσα.

Πρέπει να υπάρχουν ιατρικές εξαιτάσεις από πριν που να δηλώνουν την ασθένεια και ιατρικές εξετάσεις μετά που να δηλώνουν ότι δεν υπάρχει η ασθένεια.
Ιατρικές εξετάσεις ανθρώπων που είχαν κάποια συγκεκριμένη οστική πυκνότητα (μειωμένη σε επίπεδα οστεοπόρωσης και έπαιρναν συμπληρώματα που είχε συνιστήσει ο γιατρός τους) να παίρνουν συγκεκριμένα συμπληρώματα και η οστική πυκνότητα μετά από εξετάσεις να επανέρχεται στο φυσιολογικό σε μερικούς μήνες! Αυτό εννοούσα =), τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Επίσης, σε πρόβλημα γόνατος που ο γιατρός συνέστησε εγχείριση, μετά από συμπλήρωμα, μασάζ και ήπια γυμναστική (πάντα ένα πρόβλημα υγείας το κοιτάς ολιστικά) ξαναπήγε στο γιατρό και της είπε ότι το γόνατο είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται τίποτα. Τώρα θα μου πεις, ότι οι γιατροί λένε πολύ εύκολα την λέξη "εγχείριση" και θα συμφωνήσω, αλλά προσωπικά με καλύπτει =).
Όσο για τα συμπληρώματα, ναι λειτουργούν γρήγορα σε εμένα. Αλλά δεν είναι μυστικό ότι η βιταμίνη Σε βοηθάει στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των αλλεργιών για παράδειγμα. Δεν έχω αποδείξεις ως προς αυτό μονάχα βίωμα =). 'Οταν φτερνίζεσαι καθημερινά μέχρι 27 απανωτές φορές επί σειρά μερών από αλλεργία και μέσα σε 3 μέρες φτερνίζεσαι μόνο μία φορά και μέσα στην εβδομάδα δεν φτερνίζεσαι καν, τότε δεν μπορείς να αμφισβητήσεις ότι οι πολυβιταμίνες λειτουργούν.
Αυτά από εμένα =) Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, αλλά ήρθε η ώρα να αποσυρθώ =) Καλά να περνάτε =)
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
blueangel30
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα

Δημοσίευση από blueangel30 » Δευ 03 Δεκ 2012, 13:18

Πολύ καλό τόπικ. Μ' ενδιαφέρει κι εμένα κι έχω αρχίσει τελευταία να παίρνω. Δεν ήξερα ότι "θεραπεύει" κιολας αρρώστιες
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 03 Δεκ 2012, 13:36

Δυναμική η είσοδος σου, και σε καλωσορίζω. :)
Περιμενουμε να μας αυτοσυστηθείς εκτενέστερα, ανοίγοντας ένα προσωπικό σου νημα.

Υπάρχει και άλλο άτομο με το νικ blueangel στον τόπο μας, και οπως καταλαβαίνεις, με την εγγραφή σου με τέτοιο νικ, δημιουργείται ένα μικρό μπέρδεμα.
Γι'αυτό, θα σου πρότεινα αλλαγή του νικ. Φυσικά δεν μπορείς να προβείς εσύ σ'αυτήν, αλλά θα το κάνω εγώ, μόλις μου δώσεις ένα άλλο εναλλακτικό νικ που νιώθεις πως σου ταιριάζει επίσης. :wink:

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων. :rose:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
lianna

Δημοσίευση από lianna » Δευ 03 Δεκ 2012, 21:36

Λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας η ελληνική σπιρουλίνα είναι πολύ καλύτερη σε ποιότητα από την ξένη.
Προσωπικά χρόνια τώρα κάθε πρωί πίνω 3 χάπια νηστική.
Γνώρισα τον καλλιεργητή από τη Νιγρίτα Σερρών και μου είπε ότι σαν σκόνη μπαίνει σε φαγητά για εκείνους που δεν μπορούν να πάρουν χάπια
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Τρί 04 Δεκ 2012, 04:05

Λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας η ελληνική σπιρουλίνα είναι πολύ καλύτερη σε ποιότητα από την ξένη.
Με συγχωρείς Λιάνα που θα σε στεναχωρήσω αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ξέρω για ποια φίρμα μιλάς αλλά σε βεβαιώνω ότι υπάρχουν σπιρουλίνες εξωτερικού πολύ καλύτερες από την συγκεκριμένη. Αν και είπα ότι δεν θέλω να μπλεχτώ με φίρμες υπάρχει τώρα τελευταία μια ελληνική σπιρουλίνα, βιολογική και σε σκόνη που πληρεί τα κριτήρια που έχω αναφέρει εδώ μέσα.
Γνώρισα τον καλλιεργητή από τη Νιγρίτα Σερρών και μου είπε ότι σαν σκόνη μπαίνει σε φαγητά για εκείνους που δεν μπορούν να πάρουν χάπια
Αν είναι να την βάλεις σε φαγητό μην την πάρεις καθόλου, ασέ που η γεύση της είναι κάπως.
Σε σκόμη είναι πιο εύκολη η απορρόφηση της επειδή αυξάνεται η επιφάνεια αντίδρασής της.

Και θα το επαναλάβω πάλι -με όλη την καλή προθέση- μια σπιρουλίνα από μόνη της δεν κάνει τίποτα.
Άβαταρ μέλους
lianna

Δημοσίευση από lianna » Τρί 04 Δεκ 2012, 10:43

Δεν την βάζω στο φαγητό ,ανέφερα τι μου είπε.Για τα υπόλοιπα δεν έχω λόγο και αποδείξεις για να σε αμφισβητήσω και πάνω από όλα έχω πάψει να στεναχωριέμαι για τόσο απλά πράγματα :) :)
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Τρί 04 Δεκ 2012, 11:45

αι πάνω από όλα έχω πάψει να στεναχωριέμαι για τόσο απλά πράγματα
:thumb:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”