Δημοκρατία

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 84 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοκρατία

Δημοσίευση από alkinoos »

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού[1][2]. Κεντρικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία: των πολιτών, στην άμεση δημοκρατία, ή κάποιων αντιπροσώπων τους, στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

Από πότε ο λαός έχει κοινό συμφέρον ? Από πότε ο λαός αναζητά την ισότητα ? Από πότε ο λαός είναι αφυπνισμένος ώστε να γνωρίζει τι είναι πρωτίστης σημασία ,η προστασία της φυλής... ‎... δεν υπήρξε Δημοκρατία και ούτε θα υπάρξει .Τρανό παράδειγμα ο Σωκράτης.Δείγμα πως και τότε την χρησιμοποιούσαν προς ατομικό όφελος.Όπως και σήμερα.
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
Digenis
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Re: Δημοκρατία

Δημοσίευση από Digenis »

Από πότε ο λαός έχει κοινό συμφέρον ? Από πότε ο λαός αναζητά την ισότητα ? Από πότε ο λαός είναι αφυπνισμένος ώστε να γνωρίζει τι είναι πρωτίστης σημασία ,η προστασία της φυλής... ‎... δεν υπήρξε Δημοκρατία και ούτε θα υπάρξει .Τρανό παράδειγμα ο Σωκράτης.Δείγμα πως και τότε την χρησιμοποιούσαν προς ατομικό όφελος.Όπως και σήμερα.
Εννοείς ότι σε όλες τις δημοκρατίες που έχουμε γνωρίσει, κατά τη γνώμη σου δεν έχει γίνει καλή χρήση τους. Μα αυτό είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Ότι αν ο λαός θέλει να φέρει την καταστροφή του, μπορεί να το κάνει. Η καθοδηγούμενη, από κάποιον που έχει ισχυρή εξουσία στα χέρια του, δημοκρατία, μόνο δημοκρατία δεν είναι.
Είναι λάθος των πολιτών αν δεν γνωρίζουν τι είναι δημοκρατία και πως να χειριστούν το δικαίωμά τους σε αυτήν.
Και πριν ακούσω το γνωστό επιχείρημα "φταίει η παιδεία, η πολιτεία, η βράκα του παππού μου κλπ" να κάνω μία ερώτηση: Εσείς κι εγώ που θεωρούμε τους εαυτούς μας αφυπνισμένους, στα ίδια σχολεία δεν πήγαμε; Στην ίδια κοινωνία δεν ζήσαμε; Γιατί είμαστε τόσο διαφορετικοί; (αν είμαστε). Επειδή είμαστε πιο έξυπνοι; Μπαρούφες. Θελήσαμε, μάθαμε, μαζέψαμε και μαζεύουμε την όποια γνώση χρειαζόμαστε. Αυτό είναι όλο.
A soul for a piece of bread. Misery makes the offer; society accepts.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 84 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos »

.. Ποτέ δεν έχουμε γνωρίσει τον <καρπό> της δημοκρατίας,διότι αυτή είναι μια από τις πολλές ψευδαισθήσεις.Πως μπορεί να γίνει,να είναι, κάποιος με την έννοια δημοκράτης όταν ταυτόχρονα διακατέχεται από προκαταλήψεις και φόβους ?Κανένα πολίτευμα ,κανένας νόμος δεν θα κυριαρχήσει πάνω στον άνθρωπο,μήτε η υπακοή στο πολίτευμα και στους νόμους ή απόκρυψή του φόβου τον κάνει άνθρωπο. το υπάρχον σύστημα προάγει τον ανταγωνισμό,οπότε δεν μπορεί κάποιος να είναι δημοκράτης με την έννοια και ταυτόχρονα να ανταγωνίζεται πολλές φορές με αθέμιτο τρόπο τον συνάνθρωπο του

..το πρόβλημα είναι ο άνθρωπος,είναι βαριά ασθενής.Ενώ το πολίτευμα δημοκρατία είναι η <κοινή> του .
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
Illuminus
Συντονιστής Ενότητας
Συντονιστής Ενότητας

Δημοσίευση από Illuminus »

Φυσικά και δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς αίσθηση του κοινού συμφέροντος, της ευθύνης, της ατομικής ελευθερίας και της εις εαυτόν γνώσης. Λειτουγεί στη βάση ότι ο καθένας ξέρει τον εαυτό του, το άτομό του και ακολουθεί αυτά που πιστεύει, να είναι πλήρης έχοντας παράλληλα αίσθηση της κοινωνίας και του τι κερδίζει από αυτήν. Η έννοια του λαού είναι μια ταξική ανοησία. Στην Αρχαία Ελλάδα έμπαιναν μπροστά στη μάχη οι πλούσιοι επειδή απλά είχαν τα περισσότερα να χάσουν και μπορούσαν να πάρουν τις καλύτερες πανοπλίες. Υπερασπίζεσαι μια ολότητα. Όχι το σπιτάκι σου, μα πάνω απ' όλα τον χώρο που περιέχει το σπιτάκι σου και που μπορεί να σου ξαναχαρίσει το "οικοπεδάκι". Και υποθέτω στην ουσία να προστατέψουν την κοινωνία μέσα και μέσω της οποίας και όχι πάνω στην οποία ανήλθαν εκεί που είναι, στην οποία κέρδισαν και αρίστευσαν (και μάλιστα επειδή τους δόθηκε η δυνατότητα), όχι επειδή είναι καλοί κλέφτες και μπορούν να τη γλιτώσουν με τα κλοπιμαία τους. Δεν ήταν τέλεια, σίγουρα, αλλά όχι και τέτοιο χάλι. Είχαν παιδεία, αρχές και αξίες. Ήταν θεοί; Όχι. Αλλά είχαν βρει κάποιες βάσεις που λειτουργούσαν. Ο Σωκράτης που λες δέχτηκε τη "βλακεία" της κοινωνίας. Ίσως γιατί πρώτα τα είχε καλά με τον εαυτό του; Ίσως γιατί πίστευε σε κάποια αρχή ή αξία ανώτερη που θεωρούσε πιο σημαντική; Κανείς δεν ξέρει. Και όπως μου είπε πολύ σοφά κάποιος: Στην Αρχαία Ελλάδα, τραπεζίτης θα ήταν απλά ένας έξυπνος δούλος. Ποιος θέλει να κλειστεί κάπου και να μετράει νομίσματα; Αντί να βλέπει τον ήλιο να βλέπει ένα κέρμα να λαμπυρίζει; Ποιος θέλει αυτό το άγχος; Έχετε νιώσει ποτέ τη χαρά της φιλοσοφικής αναζήτησης και συζήτησης; Την ανακούφιση που προσφέρει; Πώς θα ήταν αν ζούσαμε χωρίς φόβους και ελεύθεροι να σκεφτούμε, χωρίς το φόβο και τον αγώνα της επιβίωσης; Πάνω απ 'όλα, μας έχουν κλέψει ένα μέρος της φύσης και του νου μας και όχι τα ωραία μας λεφτά.
The lunatics are running the asylum...
People laugh at you because you're different, you laugh at people because they're all the same
Τρώμε φάπες και εξάγουμε δημοκρατία...
Άβαταρ μέλους
ostrako
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: jim

Δημοσίευση από ostrako »

Δημοκρατια και κανονες :lol:
Αυτοδιαθεση
Σεβασμος,δεν κανεις στον αλλον αυτο που δεν θες να σου κανουν.
Δεχεσε τα ελατωματα του αλλου, δεν τον βαρας, ακους και κουβεντιαζεις.
Αποφασιζει η πλειοψηφια...

Η Δημοκρατια εχει κανονες και ειναι αρχη νομιζω.
Παιδεια λειπει και οι δασκαλοι να καταλαβουν, οτι εχουν το χρονο, να μεγαλωσουν σωστους.
Εντατικα μαθηματα γρηγορα.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner »

Δημοκρατια= αποτυχια.
Άβαταρ μέλους
ostrako
Irc ψευδώνυμο: jim

Δημοσίευση από ostrako »

Δεν ειναι ετσι,οι ανθρωποι ειναι μικροτεροι των περιστασεων.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner »

μια φορα να μην πετυχει εστω απο σποντα;;
Άβαταρ μέλους
delfini05
Irc ψευδώνυμο: delfini05
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από delfini05 »

Ζούμε τη Δειμοκρατία.
Πόσο εμφανές να γίνει επιτέλους;
Το δένδρο είναι ίδιο, η πλευρά θέασης είναι διαφορετική...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”