Παγκράτιον

Συντονιστής: kostas

Άβαταρ μέλους
Blue Ice
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Φύλο: Γυναίκα

Re: Παγκράτιον

Δημοσίευση από Blue Ice » Τρί 12 Ιουν 2007, 16:16

Οι Κορεατικές τέχνες (οι οποίες καθόλου δεν μου αρέσουν) είναι δημιούργημα των τελευταίων 200-300 ετών και προήλθαν από επεξεργασία των ιαπωνικών και των κινεζικών, που και αυτές με τη σειρά τους δημιουργήθηκαν τους μ.Χ αιώνες.
Το Παγκράτιο είναι συνδυασμός πυγμής, λακτισμάτων και πάλης.

Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,

ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.

Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.

Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Τρί 12 Ιουν 2007, 16:19

Και άλλο ένα που μου άρεσε πολύ

Αίολε ξέρει ο αδερφός σου αν υπάρχουν σοβαρές σχολές στην Πάτρα;

Άβαταρ μέλους
chill
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από chill » Τρί 12 Ιουν 2007, 16:34

Δεν είχα δει τέτοια φάση πριν και είναι αρκετά γρήγορο και εντυπωσιακό. Και μοιάζει πολυ με το ΜΜΑ. Φαίνεται περισσότερο αθλητικό τουλάχιστον στις επιδείξεις αλλά ειναι οκ.
Πρέπει να πάει ένας Παγκρατιώτης να τα βάλει με τον Emelianenko να δούμε τι θα γίνει!
“Humanity has advanced, when it has advanced, not because it has been sober, responsible, and cautious, but because it has been playful, rebellious, and immature.”
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Τρί 12 Ιουν 2007, 20:04

Clairvoyant έγραψε:
Φίλε Κλαιρ, δεν ξέρω αν κατέχεις γνώσεις περί πολεμικών τεχνών, αλλά επειδή εγώ κατέχω τις στοιχειώδεις
Κάνω 2μισι χρόνια tang soo (soo bahk) do μια κορεάτικη μαχητική τέχνη που ουδεμία σχέση έχει με αυτά που περιέγραψες είτε με εικόνες είτε με λέξεις για το παγκράτιο. Επίσης είμαι πεπεισμένος ότι ειναι πιο θεαματικό και όμορφο (για τη δική μου τέχνη μιλαω..) :urock: :dance: . Κανένα βιντεάκι με παγκράτιο υπάρχει ?
Χαίρομαι που ασχολείσαι με τον αθλητισμόν και δη με πολεμικές τέχνες. Επίσης, σίγουρα δεν είναι όλες οι ανατολικές πολεμικές τέχνες επηρρεασμένες, αλλά οι κυριότερες, καράτε, τζούντο, άι κίντο, μουάι τάι κ.ά. παρόμοιες.
Επίσης, απ' τη στιγμή που ιστορικοί και δάσκαλοι πολεμικών τέχνων - και μάλιστα ανατολίτες δάσκαλοι - ανάγουν τις ρίζες των πολεμικών τεχνών τους εις την Ελλάδα, δεν μπορώ να διαφωνήσω.
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
}{eAvEN
Ιδεογραφίτης με τα όλα του

Δημοσίευση από }{eAvEN » Τετ 13 Ιουν 2007, 13:57

Επίσης είμαι πεπεισμένος ότι ειναι πιο θεαματικό και όμορφο
η πολεμικη τεχνη σε μια μονομαχια οταν γινεται σωστα μπορει να ειναι πολυ 'ασχημη' οπτικα, το θεμα ειναι να ειναι αποτελεσματικη. και απο την εμπειρια μου ξερω οτι αποτελεσματικο ειναι οτι πιο ευθυβολο και γρηγορο που γινεται για καποιο λογο, τα αλλα τα εντυπωσιασμου (γυριστα λακτισματα κτλ) οταν γυνονται απροσκοπα ειναι για εντυπωσιασμο οπως ειπες μονο
Άβαταρ μέλους
Clairvoyant
Aνενεργός χρήστης

Δημοσίευση από Clairvoyant » Τετ 13 Ιουν 2007, 15:07

Βασικά εδώ τίθεται το ερώτημα ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ? Για να πλακώνεστε στο δρόμο με τον οποιονδήποτε και να είσαι αποτελεσματικός ? Σίγουρα χρήσιμο, αν και μπορεί να μη σου τύχει ποτέ. Ακόμα κι αν σου τύχει, όλοι οι σωστοί δάσκαλοι συνιστούν "Αν μπορεις σήκω φύγε". Για να ασκήσεις σώμα και πνεύμα ? (αλήθεια στο παγκράτιο, πέρα απο πιασίματα αλά ελληνορωμαϊκή και κανένα κλωτσίδι, όπως θα κλωτσούσε και η μάνα μου δεν είδα τίποτα αλλο). Τούμπες στημένες, λαβες πάλης και λακτίσματα του κώλου. Από πνευμαιτκή άσκηση?
αποτελεσματικο ειναι οτι πιο ευθυβολο και γρηγορο που γινεται για καποιο λογο, τα αλλα τα εντυπωσιασμου (γυριστα λακτισματα κτλ)
Και οι γυριστές ή εναέριες κλωτσιές δεν ειναι γρήγορες ή ευθύβολες (από άλλο άξονα βέβαια, όχι αυτόν που μας συνδέει με τον αντίπαλο)? Μήπως το ευθύβολο (όπως το εννοεις) είναι όμως και αναμενόμενο από τον αντίπαλο? Και επίσης, μήπως το παγκράτιο ευνοεί άτομα με καλή ή και μεγάλη σωματική ανάπτυξη? Πως θα αντιμετώπιζε μια γυναίκα έναν άντρα που παει να τη βιάσει? Με πιασίματα και λαβές πάλης??? :thumbsdown:
Ότι δε με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό....
Άβαταρ μέλους
chill
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από chill » Τετ 13 Ιουν 2007, 15:28

Βασικά δεν ξέρω αν είδες τα βίντεο του παγκρατίου πριν, αλλά είναι εκεί μια νταρντανίτσα που τους πέταγε δεξιά αριστερά σαν πατσαβούρια.

Εγώ αυτή δε θα δοκίμαζα να τη βιάσω...

....κυρίως βέβαια γιατι δε μου άρεσε εμφανισιακά. Δεν ξέρω μπορεί να είναι σωστή και έξυπνη και να έχει καλό χαρακτήρα αλλά αυτό δεν αποτελεί καλό λόγο για ένα βιασμό. Μην επιμένετε...
“Humanity has advanced, when it has advanced, not because it has been sober, responsible, and cautious, but because it has been playful, rebellious, and immature.”
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Πέμ 14 Ιουν 2007, 00:39

Clairvoyant έγραψε:Βασικά εδώ τίθεται το ερώτημα ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ? Για να πλακώνεστε στο δρόμο με τον οποιονδήποτε και να είσαι αποτελεσματικός ? Σίγουρα χρήσιμο, αν και μπορεί να μη σου τύχει ποτέ. Ακόμα κι αν σου τύχει, όλοι οι σωστοί δάσκαλοι συνιστούν "Αν μπορεις σήκω φύγε". Για να ασκήσεις σώμα και πνεύμα ? (αλήθεια στο παγκράτιο, πέρα απο πιασίματα αλά ελληνορωμαϊκή και κανένα κλωτσίδι, όπως θα κλωτσούσε και η μάνα μου δεν είδα τίποτα αλλο). Τούμπες στημένες, λαβες πάλης και λακτίσματα του κώλου. Από πνευμαιτκή άσκηση?
αποτελεσματικο ειναι οτι πιο ευθυβολο και γρηγορο που γινεται για καποιο λογο, τα αλλα τα εντυπωσιασμου (γυριστα λακτισματα κτλ)
Και οι γυριστές ή εναέριες κλωτσιές δεν ειναι γρήγορες ή ευθύβολες (από άλλο άξονα βέβαια, όχι αυτόν που μας συνδέει με τον αντίπαλο)? Μήπως το ευθύβολο (όπως το εννοεις) είναι όμως και αναμενόμενο από τον αντίπαλο? Και επίσης, μήπως το παγκράτιο ευνοεί άτομα με καλή ή και μεγάλη σωματική ανάπτυξη? Πως θα αντιμετώπιζε μια γυναίκα έναν άντρα που παει να τη βιάσει? Με πιασίματα και λαβές πάλης??? :thumbsdown:
Κλαιρ, είσαι γενικώς τόσο επιθετικός και απόλυτος με τις απόψεις σου; Όσον αφορά την πνευματικήν άσκησιν, παρέθεσα τις αρχαί των Παγκρατιαστών και την αιδώ τους που ήσαν απαράβατοι κανόνες δι' αυτούς! Αναγνώσκεις αυτά που παραθέτω ή εισέρχεσαι απλώς και απαντάς; Επίσης, παρέθεσα ΚΑΙ αρχαία αλλά ΚΑΙ σύγχρονα κείμενα που αναφέρουν ότι το Παγκράτιον αποτελεί συνδυασμόν πάλης και πυγμαχίας, αλλά όπως θα πρόσεξες ΚΑΙ λαβών! Θα διαφωνήσω μαζί σου, διατί αποτελεί εκπληκτικόν μέσον αμύνης προς οιονδήποτε κίνδυνον.
Αυτοί που επιδεικνύουν τας πολεμικάς τους ικανότητας, δεν έχουν θέσιν εις το Παγκράτιον.
Και μην μειώνεις το επίπεδον του Παγκρατίου, λέγοντας πως έτσι λακτίζει και η μητέρα σου, ωσάν να εγνώρισες όλη την πολεμικήν τέχνη του Παγκρατίου, διατί αυτό που είδες αποτελεί επίδειξιν και μόνο! Υπάρχει επίδειξις που να μην είναι προμελετημένες οι κινήσεις; Συγγνώμη κιόλας...
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
Clairvoyant
Aνενεργός χρήστης

Δημοσίευση από Clairvoyant » Πέμ 14 Ιουν 2007, 02:15

Κλαιρ, είσαι γενικώς τόσο επιθετικός και απόλυτος με τις απόψεις σου;
Ω ΝΑΙ ! :ups:
Όσον αφορά την πνευματικήν άσκησιν, παρέθεσα τις αρχαί των Παγκρατιαστών και την αιδώ τους που ήσαν απαράβατοι κανόνες δι' αυτούς!
Οι αρχές μου θυμίζουν τις δεκα εντολές, παντού (εννοώ σε κάθε πολεμική τέχνη) υπάρχουν παρόμοιες για να τις μαθαίνουν οι νέοι παπαγαλία όταν ξεκινούν. Επί της ουσίας και στην πράξη, υπάρχει πνευμαιτκή άσκηση πέρα από το κλώτσα, πιάσε, χτύπα?
το Παγκράτιον αποτελεί συνδυασμόν πάλης και πυγμαχίας, αλλά όπως θα πρόσεξες ΚΑΙ λαβών! Θα διαφωνήσω μαζί σου, διατί αποτελεί εκπληκτικόν μέσον αμύνης προς οιονδήποτε κίνδυνον.
Γιατί εγώ είπα ότι αποτελεί τίποτα το διαφορετικό? Καλά κάνεις και διαφωνείς, αλλίως πως θα κάνουμε και κουβέντα εξάλλου..... :dance:
διατί αυτό που είδες αποτελεί επίδειξιν και μόνο! Υπάρχει επίδειξις που να μην είναι προμελετημένες οι κινήσεις;
Δηλαδή αν στις ...επιδείξεις λακτίζουν έτσι, σκέψου πως το κάνει ένας μέσος μαθητής στην κανονική προπόνηση....

Α, μάλλον εσύ δεν μου απαντάς πάντως σε όσα σχόλια επί της ουσίας έκανα, όσον αφορά το αν παιζει ρόλο η σωματική δομή ενος ατόμου στο παγκράτιο, περι πνευματικής άσκησης, αν θα ταν χρήσιμο σε μια γυναικα απεναντι σε εναν αντρα κλπ....όχι μόνο να το παιζουμε διαλέκτες επιλεκτικά ε?
Ότι δε με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό....
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Πέμ 14 Ιουν 2007, 10:40

Καταρχήν RELAX ΤΑΚΕ ΙΤ EASY!
Σε περίπτωση βιασμού είναι χρήσιμες οι λαβές. Λίγες είναι οι περιπτώσεις που θα καταφέρεις να χτυπήσεις τον άλλον πριν σε πιάσει, και αυτό γιατί υπάρχει πάντα ο αιφνιδιασμός από τον βιαστή. Πάλη και λαβές είναι απαραίτητες στην αυτοάμυνα όπως και η γνώση των σημείων που επιφέρουν σοβαρό τραυματισμό ή και θάνατο με ένα χτύπημα χωρίς ιδιαίτερη δύναμη.

Η πνευματική άσκηση είναι ανύπαρκτη στο 99% των σχολών στην Ελλάδα, σε όλα τα συστήματα. Μεγάλη ευθύνη φέρουν οι δάσκαλοι, οι οποίοι είναι ημιμαθείς και ανοίγουν μια σχολή για να εκμεταλλευτούν όσους θέλουν να μάθουν κάποια πράγματα. Σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουν να είναι σχολές ανθρώπων που επιθυμούν να πλακώνονται στο ξύλο και να το παίζουν σκληρά "αντράκια".
Πίσω από το Παγκράτιο θα μπορούσε κάλλιστα να υπάρχει το "Μηδέν άγαν" και το "Γνώθι σ' εαυτόν", και τα δελφικά παραγγέλματα. Μετά όμως θα αρχίσουν κάποιοι κουλτουριάρηδες να μιλούν για εθνικιστικές οργανώσεις και άλλες ιστορίες.

Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Παρ 15 Ιουν 2007, 00:38

Κλαιρ, είσαι γενικώς τόσο επιθετικός και απόλυτος με τις απόψεις σου;

Ω ΝΑΙ ! :ups:
Κρίμα.
Οι αρχές μου θυμίζουν τις δεκα εντολές, παντού (εννοώ σε κάθε πολεμική τέχνη) υπάρχουν παρόμοιες για να τις μαθαίνουν οι νέοι παπαγαλία όταν ξεκινούν. Επί της ουσίας και στην πράξη, υπάρχει πνευμαιτκή άσκηση πέρα από το κλώτσα, πιάσε, χτύπα?
Αι αρχαί διαφέρουν από αγώνισμα σε αγώνισμα, πόσο μάλλον όταν το αγώνισμα προέρχεται από διαφορετική χώρα. Διαφορετική η φιλοσοφία του, η νοοτροπία του κ.τ.λ. Όπως κάθε παλαιά πολεμική τέχνη, επιβάλλει τας πνευματικάς διδαχάς της.
το Παγκράτιον αποτελεί συνδυασμόν πάλης και πυγμαχίας, αλλά όπως θα πρόσεξες ΚΑΙ λαβών! Θα διαφωνήσω μαζί σου, διατί αποτελεί εκπληκτικόν μέσον αμύνης προς οιονδήποτε κίνδυνον. Γιατί εγώ είπα ότι αποτελεί τίποτα το διαφορετικό? Καλά κάνεις και διαφωνείς, αλλίως πως θα κάνουμε και κουβέντα εξάλλου..... :dance:
διατί αυτό που είδες αποτελεί επίδειξιν και μόνο! Υπάρχει επίδειξις που να μην είναι προμελετημένες οι κινήσεις;

Δηλαδή αν στις ...επιδείξεις λακτίζουν έτσι, σκέψου πως το κάνει ένας μέσος μαθητής στην κανονική προπόνηση....
Το Παγκράτιον είναι αγώνισμα υπό αναβίωσιν ακόμη. Ξεκίνησε το 1996 (αν ενθυμούμαι σωστά), πολύ πρόσφατο και οι αθληταί άπειροι και λίγοι. Όμως, η αναβίωσίς του θα ολοκληρωθή λίαν συντόμως και πολλάς σχολάς ιδρυούν εις όλη την επικράτειαν του ελλαδικού χώρου αλλά και εις το εξωτερικόν.
Α, μάλλον εσύ δεν μου απαντάς πάντως σε όσα σχόλια επί της ουσίας έκανα, όσον αφορά το αν παιζει ρόλο η σωματική δομή ενος ατόμου στο παγκράτιο, περι πνευματικής άσκησης, αν θα ταν χρήσιμο σε μια γυναικα απεναντι σε εναν αντρα κλπ....όχι μόνο να το παιζουμε διαλέκτες επιλεκτικά ε;
Από την στιγμήν που συνδυάζει διάφορα αγωνίσματα, λακτίσματα, πάλη και πυγμαχία, είναι διά κάθε τύπον σώματος. Είτε είσαι κοντός, είτε ψηλός, είτε αδύνατος, είτε ογκώδης, θα μπορέσεις να γίνης ικανός εις έναν τομέαν.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 15 Ιουν 2007, 11:48

Εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 545#p17545 έχω ήδη ξεκινήσει ένα αφιέρωμα σ'έναν ΓΙΓΑΝΤΑ των πολεμικών τεχνών τον BRUCE LEE που έζησε τον 20ο αιώνα και άφησε ανεξίτηλο το αχνάρι του, επηρεάζοντας τον πλανήτη ολόκληρο σε βαθμό που να στρέψει το βλέμμα στις πολεμικές τέχνες, να σκύψει πάνω σ'αυτό το θέμα ξανά και να ασχοληθεί μ'αυτό στα σοβαρά.

Αν θέλετε αντίγραφο αυτού του αφιερώματος στην παρούσα ενότητα, δεν έχετε παρά να το ζητήσετε.

Ευχαριστώ
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
}{eAvEN

Δημοσίευση από }{eAvEN » Δευ 18 Ιουν 2007, 17:03

Κλαιρ στο παγκτατιον δεν υπαρχουν γυριστες κλωτσιες για το λογο οτι χανεται η ισσοροπια και ειναι πολυ ριψοκινδυνο κατι τετοιο, πραγμα ανεπιτρεπτο εκτως αν τι να πω εχεις βρεθει σε τετοια μειονεκτηκη θεση που εισαι πλατη. επισης το μπροστινο ευθυβολο λακτισμα ειναι το πιο δυνατο απο ολα και στο αρχαιο παγκτατειο ο αθλητης επιθυμουσε οσο το δυνατο γρηγοροτερη εξοντωση του αντιπαλου και οχι να καταληξουν να πιαστουν στα χερια. το παγκρατιον ηταν αθλημα που γινοταν σε σκαμα και ειχε σκοπο την εκγυμναση περισσοτερεο των πολεμιστων (δεν ηταν πολυ σοφο και βολικο στον πολεμο να κυλιεσαι κατω με πανοπλια ενω οι αλλοι απο πανω σε σημαδευουν με το δορι) πολεμικη τεχνη των ελληνων και ολων απο δυση μεχρι ανατολη αλλα με αλλο ονομα ηταν το παμμαχον.Οπου οι κινησεις ηταν οι ιδιες ειτε κρατουσε ο αλλος οπλο ειτε οχι. Απο εικονες σε αμφορεις και αγαλματα ξερουμε αρκετα και γι αυτο. Τοσα ωστε να πουμε οτι δεν ηταν απλα κλωτσιες και μπουνιες οπως λες αλλα πολεμικη τεχνη υψιλοτατης μαλιστα τεχνικης οπου οι πολεμιστες που την ασκουσαν ειχαν και γνωση ανατομιας εκτως των αλλων. Τοσο υψιλοτατης οπου υπαρχει μεσα σε ολες τις πολεμικες τεχνες σημερα απαραλαχτη. Υπηρχαν ενα σορο κινησεις και τεχνικες οπως χτυπηματα με την κοψη του χεριου οπως στο σημερινο καρατε με πρωτεταμενο το ενα δαχτυλο για χτυπηματα στα ματια η στο λαιμο, μπλοκ, σπασιματα, αποφυγες και παρα παρα πολλα ακομα.. Οι ανατολικες πολεμικες τεχνες δεν φανταζεσαι ποσο μοιαζουν με τις ευρωπαικες.. βασικα ειναι περιπου το ιδιο με αλλο ονομα. Δε λεω οτι ειναι ελληνικες αλλα οτι ηταν κοινες γιατι ηταν κατι το ζωτικης σημασιας για τους πολεμιστες της εποχης και με τα ταξιδια φροντιζαν να διαδιδονται γρηγορα. Πες οτι εμπλεκεσαι σε μια κατασταση και δεν μπορεις να φυγεις τι θα κανεις; θα πρεπει να αμυνθεις, γι αυτο το λογο μαθαινουμε πολεμικες τεχνες κ γι αυτο μαθαιναν παντα. Ευτυχως σημερα ο πολεμος δεν ειναι τοσο συχνος για να τις χρειαζομαστε τοσο αλλα η βιαιη συμπεριφορα του ανθρωπου δεν αλλαζει ποτε γι αυτο και πρεπει να γνωριζουμε εστω στοιχειωδης πραγματα αυτοαμυνας αν αγαπαμε τον εαυτο μας. Και οι πολεμικες τεχνες φιλε μου ειναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ γιατι δεν ειναι απλα κλωτσομπουνιδια αλλα τροπος ζωης, τροπος σκεψης. Πραγμα που σε μια σοβαρη σχολη πολεμικων τεχνων ειναι το πρωτο που προσπαθουν να σου μαθουν.
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Πέμ 31 Ιαν 2008, 19:17

Με ανυπομονησία σάς αναγγέλω τα ευχάριστα - ελπίζω - νέα.

Είχα πει κάποτε στον φίλο Κλαιρ: Το Παγκράτιον είναι αγώνισμα υπό αναβίωσιν ακόμη. Ξεκίνησε το 1996 (αν ενθυμούμαι σωστά), πολύ πρόσφατο και οι αθληταί άπειροι και λίγοι. Όμως, η αναβίωσίς του θα ολοκληρωθή λίαν συντόμως και προπονηταί πολλάς σχολάς ιδρύουν εις όλη την επικράτειαν του ελλαδικού χώρου αλλά και εις το εξωτερικόν.

Πράγματι, οι ευχές μου εισακούσθηκαν και το Παγκράτιον αναβιώθηκε, χαίρει εκτιμήσεως και σεβασμού. Είναι η επίσημη πολεμική τέχνη των Αστυνομικών σχολών και θα καθιερωθεί σ' όλα τα σώματα ασφαλείας, ενώ παλαιότερα είχανε το Τζούντο. Νέες σχολές ανοίγουν διδάσκοντας την ελληνική τέχνη, επίσης το γυμναστήριο του αδελφού μου εισήλθε επίσημα πια στην Ομοσπονδία Παγκρατίου και μπορεί να συμμετάσχει στους αγώνες καθώς και στα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν.
Σας παραθέτω 5 βίντεο τα οποία θα σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερο τον τρόπο εκπαιδεύσεως και παλαίσματα που δεν είχατε δει σε προηγούμενα βίντεο:

Κομμάτι 1

Κομμάτι 2

Κομμάτι 3 - πολύ καλό

Κομμάτι 4 - επίσης πολύ καλό

Κομμάτι 5

Η εκπαίδευση, ακριβώς όπως πριν χιλιάδες χρόνια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Aiolos την Πέμ 31 Ιαν 2008, 19:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Πέμ 31 Ιαν 2008, 19:29

Εικόνα

2003 World Championships:

Εικόνα

Ο Θησεύς, ο εμπνευστής-ευρέτης του Παγκρατίου αθλήματος:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Πέμ 31 Ιαν 2008, 19:55

Το παραπάνω κείμενο διαγράψτε το, γιατί το έβαλα κατά λάθος δεύτερη φορά.

Παρακάτω παρακολουθείτε τον εκβαρβαρισμό του Παγκρατίου αθλήματος, τα λεγόμενα "Κλουβιά":

Εικόνα

Αυθαίρετα χρησιμοποιούν την λέξιν "Παγκράτιον" διότι δεν σχετίζεται καθόλου με το πραγματικό επίσημο ή το αναβιωμένο αν προτιμάτε. Είναι αυτοί οι οποίοι το αμαυρώνουν και το θάβουν.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 20 Μάιος 2008, 16:07

Βρήκα κι αυτό για το Παγκράτιον...

Στην αφήγηση, η κεντρική ιδέα αποδίδει τα εύσημα στην Ελλάδα.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 20 Μάιος 2008, 18:15

Αυθαίρετα χρησιμοποιούν την λέξιν "Παγκράτιον" διότι δεν σχετίζεται καθόλου με το πραγματικό επίσημο ή το αναβιωμένο αν προτιμάτε. Είναι αυτοί οι οποίοι το αμαυρώνουν και το θάβουν.
Eμενα μου αρεσει
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Κυρ 13 Ιούλ 2008, 16:48

Αδιάφορο. Εμένα μ' ενοχλεί που τ' ονομάζουν Παγκράτιον.
Άβαταρ μέλους
fotis66
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα
Irc ψευδώνυμο: margfot

Δημοσίευση από fotis66 » Σάβ 19 Ιούλ 2008, 10:14

Με τα λιγα που γνωριζω δεν υπαρχει η συνεχεια στο παγκρατιο απο παλαιοτερα μεχρι τωρα.Ολα αυτα περι αναβιωσεως ειναι μπουρδες ολοι προερχονται απο αλλα συστηματα και καταλαβαν οτι υπαρχει κονομα και προσπαθουν να το εκμαιταλευτουν.Ας μου πουν ποια ειναι η σειρα των δασκαλων απο τοτε μεχρι τωρα?Εχεις προσεξει στις ανατολικες πολεμικες τεχνες οτι υπαρχει μια συνεχεια δασκαλων εδω που ειναι?Αναβιωση δεν μπορει να υπαρξει αν δεν βιωσεις το πραγματικο ολα τα αλλα ειναι για να συζηταμε.Κατα την γνωμη μου το πραγματικο παγρατιο ειναι ακριβως οτι συμβαινει στα κλουβια,γιατι πανω στη μαχη οταν σπαγανε τα οπλα τους χρησιμοποιουσαν καθε βιαιη τεχνικη για να σωθουν.Και για να καταλαβεις ρωτησε καποιον που κανει παγκρατιο,θα δεις οτι οι λαβες που εφαρμοζουν δεν εχουν καμμια σχεση με το αρχαιο παγκρατιο.Και να μην μιλησουμε για τους αμφορεις,που πιστευω οτι ειναι αληθινοι αλλα μπορεις να αντιγραψεις το κορυφαιο πολεμικο συστημα απο ενα αμφορεα?ελεος.
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Κυρ 20 Ιούλ 2008, 18:31

Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα που στρεφόμαστε εναντίον του δικού μας πολεμικού συστήματος. Φυσικά και οι λαβές μοιάζουν με αυτές άλλων συστημάτων, αφού ένα είναι το ανθρώπινο σώμα και υπακούει σε συγκεκριμένους κανόνες. Και στα ανατολικά συστήματα η ίδια κλωτσιά έχει άλλο όνομα στο καρατε άλλο στο tae kwo do άλλο στο kickboxing εξακολουθεί όμως να είναι το ίδιο χτύπημα
Το παγκράτιο δεν είναι ανατολική τέχνη για να έχει δασκάλους και συνέχειες. Εδώ μας αμφισβητούν τη συνέχειά μας ως έθνος, ευτυχώς που υπάρχουν και οι αμφορείς να το αποδεικνύουν :loco:
Το Παγκράτιο θα μπορούσε να είναι ένα ολοκληρωμένο άθλημα με τεχνικές από πυγμαχία, πάλη και κάποιες λαβές ίσως από άλλα συστήματα. Οι βραζιλιάνοι δηλαδή που προσάρμοσαν στα μέτρα τους το ζιου ζιτσου είναι καλύτεροι ή εξυπνότεροι; Θα μπορούσε ακόμα να υπάρξει και φιλοσοφικό υπόβαθρο ώστε να είναι τρόπος ζωής. Μόνο σ' αυτή τη χώρα ενδιαφέρονται περισσότερο για την τσέπη τους οι ιθύνοντες και φυσικά υπάρχει και το χαρακτηριστικό του έθνους μας, η διχόνοια...

Άβαταρ μέλους
fotis66
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα

Δημοσίευση από fotis66 » Δευ 21 Ιούλ 2008, 16:03

Ελευθερα παλη και πυγμαχια ειναι τα μονα που εχουν απομεινει εκτος απο αθληματα στιβου.Τωρα ο καθε τυχαιος αθλητης απο οποιδηποτε συστημα και οπως αναφερεις και πολυ σωστα οι δασκαλοι ειναι ημιμαθεις και ανοιγουν σχολες για εκμεταλευση, γιατι δεν γνωριζουν τιποτε απο παγκρατιο.Αλλα δεν πρεπει και οτι μας σερβιρουν να το δεχομαστε αβιαστα.Και βεβαια τα κλουβια Μ Ο Ι Α Ζ Ο Υ Ν με το αρχαιο παγκρατιο γιατι η επαφη ηταν αυτου του επιπεδου,για επιβιωση και φυσικα θα γνωριζεις στη Σπαρτη επιτρεποταν το δαγκωμα και το βγαλσιμο του ματιου.Απλως οι απατεωνες υπηρχαν και θα υπαρχουν.
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Δευ 21 Ιούλ 2008, 22:25

Τα κλουβιά είναι βάρβαρα, δεν είναι άθλημα. Στη μάχη σαφώς και επιτρέπονταν όλα, στους Ολυμπιακούς όμως όχι.

Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Σάβ 26 Ιούλ 2008, 23:50

fotis66 έγραψε:Με τα λιγα που γνωριζω δεν υπαρχει η συνεχεια στο παγκρατιο απο παλαιοτερα μεχρι τωρα.Ολα αυτα περι αναβιωσεως ειναι μπουρδες ολοι προερχονται απο αλλα συστηματα και καταλαβαν οτι υπαρχει κονομα και προσπαθουν να το εκμαιταλευτουν.Ας μου πουν ποια ειναι η σειρα των δασκαλων απο τοτε μεχρι τωρα?Εχεις προσεξει στις ανατολικες πολεμικες τεχνες οτι υπαρχει μια συνεχεια δασκαλων εδω που ειναι?Αναβιωση δεν μπορει να υπαρξει αν δεν βιωσεις το πραγματικο ολα τα αλλα ειναι για να συζηταμε.Κατα την γνωμη μου το πραγματικο παγρατιο ειναι ακριβως οτι συμβαινει στα κλουβια,γιατι πανω στη μαχη οταν σπαγανε τα οπλα τους χρησιμοποιουσαν καθε βιαιη τεχνικη για να σωθουν.Και για να καταλαβεις ρωτησε καποιον που κανει παγκρατιο,θα δεις οτι οι λαβες που εφαρμοζουν δεν εχουν καμμια σχεση με το αρχαιο παγκρατιο.Και να μην μιλησουμε για τους αμφορεις,που πιστευω οτι ειναι αληθινοι αλλα μπορεις να αντιγραψεις το κορυφαιο πολεμικο συστημα απο ενα αμφορεα?ελεος.
Φώτη, πρώτον καλώς ήρθες στα Ιδεογραφήματα. Δεύτερον, καμία αναβίωση δεν μπορεί να είναι ακριβώς με το αντικείμενο που προσπαθούμε ν' αναβιώσουμε, αλλά προσπαθούμε ώστε να συγκλίνει όσο περισσότερο δυνατόν σ' αυτό.
Η "κονόμα" και τα λοιπά που αναφέρεις είναι άκρως προσβλητικά και γενικεύουν, διότι επί παραδείγματι ο αδελφός μου διδάσκει Παγκράτιον και δεν κερδοσκοπεί, εν αντιθέσει η μηνιαία πληρωμή του κάθε μαθητή εξαρτάται από την οικονομική του ευχέρεια (συνήθως οικοδόμος, βαφέας, δίχως σταθερή εργασία, πολύτεκνος, ορφανός από γονέα), ώστε να διδάσκονται όλοι το Παγκράτιον. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό επιδιώκουν και οι περισσότεροι Προπονητές. Η εκμετάλλευση είναι γενική, όχι συγκεκριμένη.
Το Παγκράτιον το αναβίωσε ο κ. Σαββίδης με τους συναδέλφους του που είναι λάτρης της αρχαίας Ελλάδος και η προσπάθεια του μόνον επαίνους μπορεί ν' αποκομίσει. Έχει γράψει και βιβλίο σχετικώς για το Παγκράτιον, αν ενδιαφέρεσαι.
Η κακεντρέχεια είναι ωφέλιμη, όταν έχει τεκμήρια.
Όσες απορίες έχεις, απαντώνται από τις προηγούμενες δημοσιεύσεις μου. Επίσης, εσύ που γνωρίζεις λίγα όπως είπες, καλύτερα να μην εκφέρεις τόσο απόλυτες απαντήσεις, διότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.
Άβαταρ μέλους
fotis66
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα

Δημοσίευση από fotis66 » Κυρ 27 Ιούλ 2008, 18:32

Φιλε μου καλε δεν εχω λογο να προσβαλω κανενα ουτε τον κ.Σαββιδη,εχω διαβασει το βιβλιο του.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αθλητισμός”