Έστειλα το παρακάτω μήνυμα προς όλα τα μέλη της ομάδας κι έπειτα διέγραψα τον λογαριασμό μου. Περαιτέρω πληροφορίες για εμένα με τη συγκατάθεσή μου δεν θα υπάρξουν.
Ζούμε σ' ένα κόσμο όπου ο τρόπος ζωής μας είναι κατευθυνόμενος. Οι απόψεις μας, οι επιλογές μας, οι αντιλήψεις μας κι εν τέλει ο τρόπος που σκεφτόμαστε.
Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσω των Μ.Μ.Ε. που διαμορφώνουν ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής, σύμφωνα με τα πρότυπα ενός παγκόσμιου οικονομοκεντρικού συστήματος.
Στις μέρες μας η προπαγάνδα στην οποία υποβάλλονται οι άνθρωποι σκοπεύει να διαμορφώσει έναν άνθρωπο ανίκανο να σκεφτεί, ανίκανο να δημιουργήσει, ανίκανο να προβληματιστεί και να αντισταθεί.
Οι περισσότεροι ξέρουν τις διατροφικές συνήθειες, τα ενδιαφέροντα, το ύψος και τον βίο κάθε διάσημης προσωπικότητας, η οποία δεν αξίζει παραπάνω από ένα κουβά και δεν έχουν ιδέα για ανθρώπους που επαναστάτησαν, που ανακάλυψαν και που πρόσφεραν. Αυτά το σύστημα τα θεωρεί αναχρονιστικά, "ξενέρωτα".
Τον απασχολούν με θέματα ήσσονος σημασίας και αποσιωπούν τα πραγματικά σοβαρά θέματα που αφορούν τους πάντες (εθνικά, πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα).
Ένα σοβαρό θέμα το οποίο θα έπρεπε να μας απασχολήσει, είναι αυτό των προσωπικών δεδομένων.
Το σχέδιο του πλήρη ελέγχου των ανθρώπων είναι ήδη σε εφαρμογή. Με το πρόσχημα της τρομοκρατίας επιβάλλονται αυστηρότερα μέτρα ασφάλειας και ελέγχου, με την άνοδο της εγκληματικότητας η ιδέα για κάμερες στις πόλεις πέφτει όλο και συχνότερα στο τραπέζι των προτάσεων και τα τελευταία χρόνια βλέπουμε έναν πρωτόγνωρο και εξαιρετικά έξυπνο τρόπο καταγραφής προσωπικών δεδομένων.
Πλέον οι κυβερνήσεις και οι πολυεθνικές εταιρείες κολοσσοί, έχουν βρει ένα νέο τρόπο για να συλλέγουν τα προσωπικά στοιχεία των ανθρώπων. Γίνεται με τη δική μας συναίνεση. Σε χώρους όπως το myspace ή το facebook μάς δίνεται η δυνατότητα να καταθέσουμε τα προσωπικά μας στοιχεία (διεύθυνση κατοικίας, πόλη, σχολεία φοίτησης, επάγγελμα, τηλέφωνο, πολιτικές απόψεις και θρησκευτικές αντιλήψεις, προσωπικά ενδιαφέροντα, αγοραπωλησίες κ.τ.λ.) παραβιάζοντας με τη δική μας συγκατάθεση το Προσωπικό Απόρρητο που υποτίθεται ότι δικαιούμαστε και μας προστατεύει.
Όμως κάθε ιστοσελίδα ορίζει τη δική της πολιτική Προσωπικού Απορρήτου. Σχεδόν κανείς δεν ενδιαφέρθηκε αν τα στοιχεία προστατεύονται από την εταιρεία (facebook). Κι όμως, δεν προστατεύονται, αλλά αντ' αυτού το facebook ξεκάθαρα λέει πως τα στοιχεία μας δίνονται σε τρίτα πρόσωπα.
Στην Πολιτική Προσωπικού Απορρήτου του Facebook διαβάζουμε:
-Με τη χρήση του Facebook, συναινείτε τα προσωπικά σας δεδομένα να μεταφερθούν και να υφίστανται επεξεργασία στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το παρακάτω βίντεο είναι αρκετά ενδιαφέρον και αφορά όλους τους χρήστες του Facebook.
Αναφέρει τα πρόσωπα που χρηματοδότησαν και χρηματοδοτούν το Facebook και την σχέση αυτών με τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Μετά απ' αυτό το μήνυμα, θα διαγράψω τον δικό μου λογαριασμό παύοντας έτσι την παράδοση των στοιχείων μου με την δική μου συγκατάθεση.
http://www.youtube.com/watch?v=6Mv1GLKc ... annel_page
Στους Όρους Χρήσης του Facebook, διαβάζουμε:
"For content that is covered by intellectual property rights, like photos and videos ("IP content"), you specifically give us the following permission, subject to your privacy and application settings: you grant us a non-exclusive, transferable, sub-licensable, royalty-free, worldwide license to use any IP content that you post on or in connection with Facebook ("IP License"). This IP License ends when you delete your IP content or your account (except to the extent your content has been shared with others, and they have not deleted it)".
-Για το περιεχόμενο που καλύπτεται από τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως τις φωτογραφίες και τα βίντεο (" IP content"), μας δίνετε συγκεκριμένα την ακόλουθη άδεια, υπό τον όρο του προσωπικού απορρήτου και εφαρμογής: μας χορηγείτε μια μη αποκλειστική, μεταβιβάσιμη, υπο-επιτρεπτέα,ελεύθερη, παγκόσμια άδεια για να χρησιμοποίησει οποιοδήποτε περιεχόμενο IP που τοποθετείτε στο Facebook ή σχετικά με το Facebook (" IP License"). Αυτή η άδεια IP τελειώνει όταν διαγράφετε το περιεχόμενο IP σας ή τον λογαριασμό σας (εκτός αν έχετε μοιραστεί το περιεχόμενό σας και δεν τον έχουν διαγράψει).
-Μπορούμε να αναλύσουμε την εφαρμογή, το περιεχόμενο και τα στοιχεία σας για οποιοδήποτε σκοπό, συμπεριλαμβανομένου και του εμπορικού (όπως για τη στοχοθέτηση της παράδοσης των διαφημίσεων και την εύρεση του περιεχομένου για την αναζήτηση).