Να πω και εγώ την δική μου θέση τοποθέτηση ...
Λόγο περίεργης ζωής μέχρι ....σχετικά πρόσφατα ....είμουν πολύ jank food άτομο !!!
Πολλές οι ώρες δουλειάς ....το ταπεράκι το σνόμπαρα ...(άσε που δεν μπορούσα ) ...έχω φάει διοξίνες ......χόρτασα !
Δεν πολύ έδινα σημασία μιας και δεν έβλεπα κάτι το <<κακό >> πάνω μου ...περπατούσα και πολύ ....είμουν στιλάκι
εμφανισιακά τουλάχιστον ....άρα όλα καλά ....
Μετά από κάποια χρόνια η δουλειά μου έγινε καθιστική ...
Έχοντας πάρει σχεδόν 30 κιλά στο σύνολο ....εεεεεεεεεεε κάτι πήρα χαμπάρι !
Εκεί ήταν που κατάλαβα ότι υπάρχει κάτι που λέγετε μεταβολισμός .....
Μετά άρχισα να ψάχνω την διατροφική αξία ....
κτλ κτλ κτλ ....
Μέσα στο ψάξιμο μου πέρασα και από την φάση της α κρεοφαγίας
Τα επιχειρήματα πολλά και γιατί όχι και σωστά ....
Δεν άργησα να καταλάβω ότι οι κάθε άκρες .....
Κρεατοφάγοι
Α κρεατοφάγοι
Βιολογικά προϊόντα
junk food ....
Έλα μωρέ φαί μπαίνει σκατά βγαίνει ...
κτλ .....
Αν και έχουν πολλά να πούν ...στο τέλος δογματίζονται και χάνουν το δάσος !
Προσωπικό μου συμπέρασμα ήταν 'οτι πρέπει να ακούς τι λέει το σώμα σου (όπως γράφει και μια κυρία του φόρουμ εδώ )
Σε κάθε περίπτωση δυστυχώς η κάθε ακραία θέση στο τέλος πέφτει θύμα κάποιων που βλέπουν το παραθυράκι να βγάλουν
χρήμα ....Να προωθήσουν προϊόντα να χρηματοδοτήσουν μελέτες κτλ ...
Μελέτες που λένε ότι αν δεν φάς κρέας θα πεθάνεις
μελέτες που λένε ότι δεν υπάρχει κάτι ποιο βλαβερό από το κρέας ...
μελέτες που λένε ότι ...όλα τα τρόφιμα έχουν φάρμακα εκτός από τα βιολογικά
σουβλάκια που ομορφαίνουν και δεν παχαίνουν !!!
Το κακό νομίζω είναι ότι επειδή έχουμε απομακρυνθεί από την φύση δεν ξέρουμε - ξεχάσαμε από τι βγαίνει πως βγαίνει
και τι είναι αυτό που τρώμε !
Έχω δει 65 χρόνο αναλφάβητο άνθρωπο του χωριού , που τι να ξέρει αυτός απο βιολογικά .....να ξεραίνεται στο γέλιο
όταν του δώσανε να φάει βιολογικό μαρούλι ....
Του λένε <<γιατί γελάς ; >>
<<είναι αυτό το μαρούλι βιολογικό και χωρίς φάρμακα ; >>
<<ναι γιατί ;>>
<<άκου πουλάκι μου ....εγώ όταν βάζω τα μαρούλια στο μποστάνι μου ....τα σαλιγκάρια έρχονται από πάνω από τον
σπόρο και τον περιμένουν πως και πως να μεγαλώσει ....δεν υπάρχει μεγαλύτερη λιχουδιά για αυτά !>>
<<ωραία ε ...και ;; >>
<<μαρούλι χωρίς τα μισά φύλλα φαγωμένα από σαλιγκάρια και ΧΩΡΙΣ φάρμακα ......δεν μπορώ να φανταστώ ...
που είναι οι τρυπες από τα σαλιγκάρια ;;; >>
Κοιταζόμασταν για λίγο σαν χάνοι ...και μετά φάγαμε την <<βιολογική>> σαλάτα μας
Έφυγα όμως από το θέμα το θέμα είναι η κρεοφαγία και η α κρεοφαγία
Έχω κάτσει λοιπόν κανά 3μηνό χωρίς να έχω φάει κρέας ....
Δεν έπαθα τίποτα ....ούτε πέθανα ....ούτε είδα τα <<ποντίκια >> μου να εξαφανίζονται ....
ούτε βέβαια άρχισα να νιώθω περισσότερες γεύσεις .....ούτε γ@μούσα καλύτερα (ναι μου το είχαν δώσει ώς
επιχείρημα και αυτό )
Απλά όλα καλά ....
Αν γούσταρα και κανά σουβλάκι έπερνα ένα ΧΩΡΙΣ κρέας όμως και μου έφευγε η καΐλα !!
Σε μια φάση (διακοπές αν θυμάμαι καλά ) έχουμε πάει σε ένα σουβλατζίδικο επειδή πείναγε η γυναίκα μου
παραγγείλαμε τις πατάτες μας την σαλάτα μας ...και μια μερίδα μπιφτέκια για την γυναίκα μου !
Πω πω τι ωραία που μύριζαν τα γ@μημένα ..!!! Μια μυρωδιά άλλο πράμα λέμε ...
Άντε λέω δώσε μου ένα και εμένα 3 είχε η μερίδα ....
Να μην το κουράζω ....ήταν υπέροχο ...τέλειο ... μοναδικό ....
Τέλεια ήταν και η επόμενη μέρα που την πέρασα στην τουαλέτα .....από πάνω και από κάτω ..(αν με πιάνς )
Το μπιφτέκι δεν είχε τίποτα ....μια χαρά ήτανε ...η γυναίκα μου έφαγε 2 ....από το ίδιο πιάτο ήτανε !
Εμένα πήραξε !
Το συμπέρασμα μου ήταν και είναι ξεκάθαρο ....
Ότι σκατά και άν έχει μέσα το κρέας (από αυτά που του βάζουν ) 3 μήνες που δεν είχα φάει ο οργανισμός μου
αποτοξινώθηκε από αυτό ...το ξεσυνήθισε αν θές καλύτερα ...και για αυτό πέρασα την ημέρα μου στην <<κάλπη >>.
Το ίδιο συμβαίνει όμως και σε χορταρικά που για τους 1000 + 2 λόγους είχα κόψει ...
Πχ το μαρούλι ...(λόγο πολλών διαιτών όπου ήταν κύριο συστατικό ) άκουγα μαρούλι και έτρεχα ....
ΌΧΙ άλλο μαρούλι ......
Πλέον μετά από πολύ καιρό που έχω να φάω μαρούλι αν μυρίσω απλά μαρούλι αμέσως ...
Δεν φταίει φυσικά το μαρούλι ..απλά το τι βάζουν για να μεγαλώσει το τελευταίο !
Το ίδιο συμβαίνει με το νερό που πίνουμε, τον αέρα που αναπνέουμε , τα φαγητό που τρώμε κτλ ....
Έχω καταλήξει να πιστεύω ότι το σώμα μας είναι τρομερά προσαρμοστικό ...ότι και να του δώσουμε μαθαίνει σιγά σιγά να
προσαρμόζεται σε αυτό ...Ζώντας σε ενα κόσμο και ένα περιβάλλον που τα πάντα είναι ....αυτά που είναι ......
Δεν θα πρέπει τελείως να <<παρθενέψουμε >> το σώμα μας επειδή θα έρθει η στιγμή που θα είμαστε ξεβράκωτοι !
Πλέον τρώω από όλα ...απλά έχω αλλάξει τις ισορροπίες στην διατροφή μου !
Τρώω περισσότερο τα θρεπτικά μη επιβλαβή ...αλλά ΔΕΝ απορρίπτω και τα σκατολοίδια ...
Αν κεράσεις πίτσα ...θα φάω
Αν κεράσεις έτοιμα μπιφτέκια ....θα φάω ...
Ότι σκατά και να μου δώσεις θα φάω ...
Απλά ξέρω τι αγοράζω στο σπίτι μου εκεί είναι άλλου παπά ευαγγέλιο
Σπίτι έχω φίλτρο νερού .....σοβαρής αξίας .....
Στην δουλειά πίνω βρύσης
Όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω ...απλά έχω αλλάξει τις ισορροπίες πρός το υγιεινό
Και δεν μου έχει βγεί σε κακό !!!
Αυτιάααααα