Χορτοφαγία και Κρεοφαγία
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Re: Χορτοφαγία και Κρεοφαγία
Μέσα σε ολόκληρο τον Σεπτέμβρη (πλην μιας μέρας) δεν έχω φάει κρέας.
Αυτό για μένα είναι πρωτοφανές. Το πιο εκπληκτικό είναι ότι δεν έπεσε ο αιματοκρίτης μου σε βαθμό που να ξεραθώ, και να με μαζεύουν με τα κουταλάκια.
Οπότε μπορώ εκ του ασφαλούς να πω ότι κάτι αλλόκοτο τρέχει με το σωματικό λειτουργικό μου, καθ'ό,τι απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν υπήρχε περίπτωση να μείνω τόσο καιρό χωρίς κρέας, και να μην έχω πάει νοσοκομείο.
(Προ δεκαετίας, έμεινα χωρίς κρέας για 8 μέρες, και έπεσα στο απίστευτο τάρταρο του 23 αιματοκρίτη και σε κάτι που θύμιζε κώμα- εισήχθην επειγόντως, "ξύπνησα" 4 μέρες μετά και έμεινα 15 μέρες για νοσηλεία- όπου μου έγινε και μετάγγιση με κάμποσες φυάλες αίματος- φυσικό για το 23άρι της πτώσης μου-). Την Παρασκευή πήγα αιματολόγο. Όλες οι τιμές μου ήταν "φυσιολογικές"... με αιματοκρίτη 30, που για μένα είναι ψηλή τιμή. Ακόμα δεν το πιστεύω. Τον έβαλα να ξανατσεκάρει τον αιματοκρίτη... πάλι 30... μου έκανε πραγματικά απίστευτο
Δεν έκοψα τελείως την ζωϊκή πρωτεϊνη, έτρωγα αυγά, τυριά, γιαούρτια κλπ, αλλά κρέας δεν πήρα...και αυτό σε συνδυασμό με το 30άρι αιματοκρίτη, δεν είναι κάτι λιγότερο από "θαύμα" για τα δεδομένα μου.
Προσεγγίζω επίσης πολύ, αυτό που λέει ο αλκίνοος.
Αυτό για μένα είναι πρωτοφανές. Το πιο εκπληκτικό είναι ότι δεν έπεσε ο αιματοκρίτης μου σε βαθμό που να ξεραθώ, και να με μαζεύουν με τα κουταλάκια.
Οπότε μπορώ εκ του ασφαλούς να πω ότι κάτι αλλόκοτο τρέχει με το σωματικό λειτουργικό μου, καθ'ό,τι απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν υπήρχε περίπτωση να μείνω τόσο καιρό χωρίς κρέας, και να μην έχω πάει νοσοκομείο.
(Προ δεκαετίας, έμεινα χωρίς κρέας για 8 μέρες, και έπεσα στο απίστευτο τάρταρο του 23 αιματοκρίτη και σε κάτι που θύμιζε κώμα- εισήχθην επειγόντως, "ξύπνησα" 4 μέρες μετά και έμεινα 15 μέρες για νοσηλεία- όπου μου έγινε και μετάγγιση με κάμποσες φυάλες αίματος- φυσικό για το 23άρι της πτώσης μου-). Την Παρασκευή πήγα αιματολόγο. Όλες οι τιμές μου ήταν "φυσιολογικές"... με αιματοκρίτη 30, που για μένα είναι ψηλή τιμή. Ακόμα δεν το πιστεύω. Τον έβαλα να ξανατσεκάρει τον αιματοκρίτη... πάλι 30... μου έκανε πραγματικά απίστευτο
Δεν έκοψα τελείως την ζωϊκή πρωτεϊνη, έτρωγα αυγά, τυριά, γιαούρτια κλπ, αλλά κρέας δεν πήρα...και αυτό σε συνδυασμό με το 30άρι αιματοκρίτη, δεν είναι κάτι λιγότερο από "θαύμα" για τα δεδομένα μου.
Προσεγγίζω επίσης πολύ, αυτό που λέει ο αλκίνοος.
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- alkinoos
- Επίτιμος
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 81 φορές
- Έλαβε Likes: 92 φορές
Έκανα μια βόλτα με το μυαλό ...και το συνδιάζω με αυτή την αήδια http://miastala.com/s/archives/19572 ,διότι πάει να μας παραπλανησει για το τί πρέπει να τρώει ο άνθρωπος..
Για την επιβιώση του θα δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα ,αλλά όχι τον άνθρωπο, και αυτοί που είναι ανθρωποφάγοι , δεν είναι σε θέση νοήμων .Τί δηλαδή κι'αν έχουν ανθρωπινη μορφή,αυτό δε τους μετατρέπει αυτόματα σε άνθρωπο όπως και ΚΑΝΕΝΑΝ από εμάς που βάζει σε κίνδυνο το είδος μας.
Ποιά είδη εξημέρωσε ο άνθρωπος ? Όχι βέβαια τα σαρκοβόρα ! Μόνο όσα του είναι απαραίτητα και δεν είναι επικινδυνα ,τα χόμπι με σαρκοβόρα δεν έχουν αίσιως τέλος . Ήταν καρποφάγος όταν χρειαστηκε ,ήταν φυτοφάγος και παραμένει διοτι είναι απαραίτητο στη πέψη του ,είναι κρεατοφάγος διότι χρειαζέται δυναμη για να χειριστεί καταστάσεις.
....είναι όλα τα παραπάνω και το ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ δεν ειπώθηκε για να έχουμε κάτι να λέμε
Για την επιβιώση του θα δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα ,αλλά όχι τον άνθρωπο, και αυτοί που είναι ανθρωποφάγοι , δεν είναι σε θέση νοήμων .Τί δηλαδή κι'αν έχουν ανθρωπινη μορφή,αυτό δε τους μετατρέπει αυτόματα σε άνθρωπο όπως και ΚΑΝΕΝΑΝ από εμάς που βάζει σε κίνδυνο το είδος μας.
Ποιά είδη εξημέρωσε ο άνθρωπος ? Όχι βέβαια τα σαρκοβόρα ! Μόνο όσα του είναι απαραίτητα και δεν είναι επικινδυνα ,τα χόμπι με σαρκοβόρα δεν έχουν αίσιως τέλος . Ήταν καρποφάγος όταν χρειαστηκε ,ήταν φυτοφάγος και παραμένει διοτι είναι απαραίτητο στη πέψη του ,είναι κρεατοφάγος διότι χρειαζέται δυναμη για να χειριστεί καταστάσεις.
....είναι όλα τα παραπάνω και το ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ δεν ειπώθηκε για να έχουμε κάτι να λέμε
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
- Τάλως
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Τοσο καιρο που ελειπα λογικο να απανταω καθυστεριμενα
Το αν ειναι παραξενο αυτο που σας συμβαινει εχει να κανει με την ηλικια σας ποιο πολυ την ψυχοσυνθεση σας
και με τη σωματοδομη σας
το σωμα καθως αναπτυσεται(25? πανω κατω? ως εκει) μεχρι μια ηλικια 30-40?45? εχει αναγκη απο πρωτεινη για να συντηρισει το μυικο ιστο τον οποιο μεχρι να 25 εχει ολοκληρωσει
αλλα και παλι αυτο δεν ειναι κανονας καθως η ζωη του καθε ενος απο εμας εχει να κανει και με την εργασια και τις αλλες ασχολιες του.
καποιος που γυμναζεται πολυ η που κανει βαρεια εργασια δεν μπορει να μην τρωει κρεας θα χασει μυικη μαζα και δεν θα μπορει να αναπεξελθει
κατα τον τροπο αυτο το σωμα "ζηταει" συστατικα και ετσι μας ερχεται η ορεξη για τροφη η οχι...
για κρεας η για χορτα
για ζαχαρη η για φρουτα και τοσα αλλα....
βεβαια αν καποιος ανδρας η γυναικα και κυριως οι γυναικες που εχουν μικροτερη μυικη μαζα προφανως και μπορει ποιο ευκολα να καταναλωνει λιγοτερες ποσοτητες πρωτεινης απο κρεας ας πουμε. δεν το εχει αναγκη.
Τα σταδια ειναι
της αναπτυξης
της περιοδου οπου ο οργανισμος ειναι στην μεγιστη ακμη του και
το σταδιο που αρχιζει σιγα σιγα να φθινει και αρχιζει η φθορα
αυτα τα σταδια σε σχεση με το σωματοτυπο και την καθημερινοτιτα και την ψυχοσυνθεση μας ειναι που καθοριζουν την ορεξη μας
Το αν ειναι παραξενο αυτο που σας συμβαινει εχει να κανει με την ηλικια σας ποιο πολυ την ψυχοσυνθεση σας
και με τη σωματοδομη σας
το σωμα καθως αναπτυσεται(25? πανω κατω? ως εκει) μεχρι μια ηλικια 30-40?45? εχει αναγκη απο πρωτεινη για να συντηρισει το μυικο ιστο τον οποιο μεχρι να 25 εχει ολοκληρωσει
αλλα και παλι αυτο δεν ειναι κανονας καθως η ζωη του καθε ενος απο εμας εχει να κανει και με την εργασια και τις αλλες ασχολιες του.
καποιος που γυμναζεται πολυ η που κανει βαρεια εργασια δεν μπορει να μην τρωει κρεας θα χασει μυικη μαζα και δεν θα μπορει να αναπεξελθει
κατα τον τροπο αυτο το σωμα "ζηταει" συστατικα και ετσι μας ερχεται η ορεξη για τροφη η οχι...
για κρεας η για χορτα
για ζαχαρη η για φρουτα και τοσα αλλα....
βεβαια αν καποιος ανδρας η γυναικα και κυριως οι γυναικες που εχουν μικροτερη μυικη μαζα προφανως και μπορει ποιο ευκολα να καταναλωνει λιγοτερες ποσοτητες πρωτεινης απο κρεας ας πουμε. δεν το εχει αναγκη.
Τα σταδια ειναι
της αναπτυξης
της περιοδου οπου ο οργανισμος ειναι στην μεγιστη ακμη του και
το σταδιο που αρχιζει σιγα σιγα να φθινει και αρχιζει η φθορα
αυτα τα σταδια σε σχεση με το σωματοτυπο και την καθημερινοτιτα και την ψυχοσυνθεση μας ειναι που καθοριζουν την ορεξη μας
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..
[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]
[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]
http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Κρεοφαγια απο κρεοφαγια εχει διαφορα. ισως σε καποια περιοδο να χρειαστηκε δυναμη που επερνε απο το κρεας.alkinoos έγραψε:Έκανα μια βόλτα με το μυαλό ...και το συνδιάζω με αυτή την αήδια http://miastala.com/s/archives/19572 ,διότι πάει να μας παραπλανησει για το τί πρέπει να τρώει ο άνθρωπος..
υπηρχαν εποχες που ξυπνουσε τις 3 τα ξημερωματα για να παει στο χωράφι και αγροτικα μηχανηματα δεν υπήρχαν.
και τοτε ετρωγε και κρεας δυο φορές το μηνα (γιατι χρημα για παραπανω δεν υπηρχε).
και επιβιωνε.
εμεις χρειαζομαστε περισσοτερες θερμίδες απο αυτον τον τύπο;
υπαρχει μερα που δεν τρωμε κρέας σε καποια μορφη;
Επισης τιθεται και ηθικο θέμα. τρωγοντας κρέας τρως κατι που σφαχτηκε για να το φας.
τα ζωα δεν εχουν δικαιωμα να ζησουν; γιατι ειναι τοσο κακο να σκοτωσεις ανθρωπο και οχι ζωο;
γιατι επισης κατακρινουμε τόσο τους ταϋλανδεζους που τρωνε σκυλους και δεν κατακρίνουμε τους Ελληνες που τρώνε αγελάδες;
οι αγελαδες φτιαχτηκαν απο την φυση για να τις καταναλωνουμε ενω ο σκυλος οχι;
δεν ειναι υποκρισια; η αγελαδα, το γουρουνι δεν εχουν συνειδητοτητα κι εχει μονο ο σκυλος;
τα ζωα δεν εχουν δικαιωμα να ζησουν; γιατι ειναι τοσο κακο να σκοτωσεις ανθρωπο και οχι ζωο;
γιατι επισης κατακρινουμε τόσο τους ταϋλανδεζους που τρωνε σκυλους και δεν κατακρίνουμε τους Ελληνες που τρώνε αγελάδες;
δεν ειναι υποκρισια; η αγελαδα, το γουρουνι δεν εχουν συνειδητοτητα κι εχει μονο ο σκυλος;
- Τάλως
Αυτο ειναι αληθειαDivine Sinner έγραψε: γιατι επισης κατακρινουμε τόσο τους ταϋλανδεζους που τρωνε σκυλους και δεν κατακρίνουμε τους Ελληνες που τρώνε αγελάδες;
αλλως τε δεν ειναι και λιγες οι φορες που θα δουμε μια κοτα η ενα γουρουνι σαν κατοικιδιο...
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..
- butterfly
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Έλαβε Likes: 4 φορές
Βρε,τι μου κανετε τωρα!Παιδες,μακραν το πιο ενδιαφερον θεμα που εχω ξεκινησει να διαβαζω ως τωρα!Και δεν προλαβαινω,γμτ.Α,θα το βαλω στ'αγαπημενα,να το "ρουφηξω" με την πρωτη ευκαιρια!Αμαν,τι μου κανετε,δεν κρατιεμαι,χαχαχαχα.
Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
- ostrako
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: jim
οτι πεταει και ζει στη θαλασσα τρωγετε. τρωω τη βδομαδα ελευθερα απολα μια 2 φορες.Δεν το βλεπω να θελω να το αλλαξω ποτε.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
- Kariatida
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Δηλαδή τρως ποντίκια, γάτες, σκύλους, κατσαρίδες, βάτραχους και νυχτερίδες. Απαπαπα μακρυά από εμάςostraka sos έγραψε:οτι πεταει και ζει στη θαλασσα τρωγετε. τρωω τη βδομαδα ελευθερα απολα μια 2 φορες.Δεν το βλεπω να θελω να το αλλαξω ποτε.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- ostrako
- Irc ψευδώνυμο: jim
Ασε και τελευταια αδυνατισα.Εκλεισε το σομαχι μου.Αυτοι οι Τροικανοι κατι απο τρωκτικα μου κανει λεω να φαω κανα δυο.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Αυτοι παρακολουθουν τον αγιο βασίλη.ostraka sos έγραψε:Ασε και τελευταια αδυνατισα.Εκλεισε το σομαχι μου.Αυτοι οι Τροικανοι κατι απο τρωκτικα μου κανει λεω να φαω κανα δυο.
κι οταν φευγει...
παίρνουν τα δώρα πίσω :p
- doctormarkon
- Επίτιμος
- Έδωσε Likes: 344 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Τόμσεν στιφάδο.
Μέρκελ με πατάτες στο φούρνο λεμονάτη. Μαγειρεύεται όπως η κότα αλλά τη σβήνεις με περισσότερο κρασί γιατί αφήνει μυρωδιά.
Ο Σόιμπλε δεν τρώγεται είναι σάπιο κρέας.
Ο Σαρκοζί γίνεται λαδορίγανη όπως ο λαγός και γενικά μαγειρεύεται όπως το κυνήγι
Μέρκελ με πατάτες στο φούρνο λεμονάτη. Μαγειρεύεται όπως η κότα αλλά τη σβήνεις με περισσότερο κρασί γιατί αφήνει μυρωδιά.
Ο Σόιμπλε δεν τρώγεται είναι σάπιο κρέας.
Ο Σαρκοζί γίνεται λαδορίγανη όπως ο λαγός και γενικά μαγειρεύεται όπως το κυνήγι
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- butterfly
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Καλυτερα να γλειψω μια ολοκληρη αλυκη αλατι!Μπλιαχ!!!doctormarkon έγραψε: Μέρκελ με πατάτες στο φούρνο λεμονάτη. Μαγειρεύεται όπως η κότα αλλά τη σβήνεις με περισσότερο κρασί γιατί αφήνει μυρωδιά.
Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
- ION 4ever
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Πεταλούδα μου δεν τάμαθες?butterfly έγραψε:Καλυτερα να γλειψω μια ολοκληρη αλυκη αλατι!Μπλιαχ!!!
Απαγορεύεται το αλάτι.
Μέρκελ και μάλιστα ανάλατη και άνοστη..
Γιαυτό καλύτερα λάχανα και μαρούλια.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
- butterfly
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Πεταλούδα μου δεν τάμαθες?ION 4ever έγραψε:butterfly έγραψε:Καλυτερα να γλειψω μια ολοκληρη αλυκη αλατι!Μπλιαχ!!!
Απαγορεύεται το αλάτι.
Μέρκελ και μάλιστα ανάλατη και άνοστη..
Γιαυτό καλύτερα λάχανα και μαρούλια.
Σαφως καλυτερα!Οχι να γινουμε και πτωματοφαγοι!Τετοια υαινα ουτε οι υαινες δεν θα την ετρωγαν!
- Irene3006
- Επίτιμος
- Irc ψευδώνυμο: Irene3006
- Έδωσε Likes: 3 φορές
- Έλαβε Likes: 16 φορές
Μην το δοκιμάσετε σπίτι... Και μακριά από παιδιά...
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.
Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!
Οδυσσέας Ελύτης
Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!
Οδυσσέας Ελύτης
- Τάλως
πωπωπω εσενα πρεπει να σε παρουμε για να ανακαλυπτεις νεους προπου βασανιστηριωνbutterfly έγραψε: Καλυτερα να γλειψω μια ολοκληρη αλυκη αλατι!Μπλιαχ!!!
καλο δεν μπορω να πω
- butterfly
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Ρουμανικη παροιμια ειναι,στο περιπου μεταφρασμενη.Τάλως έγραψε:πωπωπω εσενα πρεπει να σε παρουμε για να ανακαλυπτεις νεους προπου βασανιστηριωνbutterfly έγραψε: Καλυτερα να γλειψω μια ολοκληρη αλυκη αλατι!Μπλιαχ!!!
καλο δεν μπορω να πω
Να πω και εγώ την δική μου θέση τοποθέτηση ...
Λόγο περίεργης ζωής μέχρι ....σχετικά πρόσφατα ....είμουν πολύ jank food άτομο !!!
Πολλές οι ώρες δουλειάς ....το ταπεράκι το σνόμπαρα ...(άσε που δεν μπορούσα ) ...έχω φάει διοξίνες ......χόρτασα !
Δεν πολύ έδινα σημασία μιας και δεν έβλεπα κάτι το <<κακό >> πάνω μου ...περπατούσα και πολύ ....είμουν στιλάκι
εμφανισιακά τουλάχιστον ....άρα όλα καλά ....
Μετά από κάποια χρόνια η δουλειά μου έγινε καθιστική ...
Έχοντας πάρει σχεδόν 30 κιλά στο σύνολο ....εεεεεεεεεεε κάτι πήρα χαμπάρι !
Εκεί ήταν που κατάλαβα ότι υπάρχει κάτι που λέγετε μεταβολισμός .....
Μετά άρχισα να ψάχνω την διατροφική αξία ....
κτλ κτλ κτλ ....
Μέσα στο ψάξιμο μου πέρασα και από την φάση της α κρεοφαγίας
Τα επιχειρήματα πολλά και γιατί όχι και σωστά ....
Δεν άργησα να καταλάβω ότι οι κάθε άκρες .....
Κρεατοφάγοι
Α κρεατοφάγοι
Βιολογικά προϊόντα
junk food ....
Έλα μωρέ φαί μπαίνει σκατά βγαίνει ...
κτλ .....
Αν και έχουν πολλά να πούν ...στο τέλος δογματίζονται και χάνουν το δάσος !
Προσωπικό μου συμπέρασμα ήταν 'οτι πρέπει να ακούς τι λέει το σώμα σου (όπως γράφει και μια κυρία του φόρουμ εδώ )
Σε κάθε περίπτωση δυστυχώς η κάθε ακραία θέση στο τέλος πέφτει θύμα κάποιων που βλέπουν το παραθυράκι να βγάλουν
χρήμα ....Να προωθήσουν προϊόντα να χρηματοδοτήσουν μελέτες κτλ ...
Μελέτες που λένε ότι αν δεν φάς κρέας θα πεθάνεις
μελέτες που λένε ότι δεν υπάρχει κάτι ποιο βλαβερό από το κρέας ...
μελέτες που λένε ότι ...όλα τα τρόφιμα έχουν φάρμακα εκτός από τα βιολογικά
σουβλάκια που ομορφαίνουν και δεν παχαίνουν !!!
Το κακό νομίζω είναι ότι επειδή έχουμε απομακρυνθεί από την φύση δεν ξέρουμε - ξεχάσαμε από τι βγαίνει πως βγαίνει
και τι είναι αυτό που τρώμε !
Έχω δει 65 χρόνο αναλφάβητο άνθρωπο του χωριού , που τι να ξέρει αυτός απο βιολογικά .....να ξεραίνεται στο γέλιο
όταν του δώσανε να φάει βιολογικό μαρούλι ....
Του λένε <<γιατί γελάς ; >>
<<είναι αυτό το μαρούλι βιολογικό και χωρίς φάρμακα ; >>
<<ναι γιατί ;>>
<<άκου πουλάκι μου ....εγώ όταν βάζω τα μαρούλια στο μποστάνι μου ....τα σαλιγκάρια έρχονται από πάνω από τον
σπόρο και τον περιμένουν πως και πως να μεγαλώσει ....δεν υπάρχει μεγαλύτερη λιχουδιά για αυτά !>>
<<ωραία ε ...και ;; >>
<<μαρούλι χωρίς τα μισά φύλλα φαγωμένα από σαλιγκάρια και ΧΩΡΙΣ φάρμακα ......δεν μπορώ να φανταστώ ...
που είναι οι τρυπες από τα σαλιγκάρια ;;; >>
Κοιταζόμασταν για λίγο σαν χάνοι ...και μετά φάγαμε την <<βιολογική>> σαλάτα μας
Έφυγα όμως από το θέμα το θέμα είναι η κρεοφαγία και η α κρεοφαγία
Έχω κάτσει λοιπόν κανά 3μηνό χωρίς να έχω φάει κρέας ....
Δεν έπαθα τίποτα ....ούτε πέθανα ....ούτε είδα τα <<ποντίκια >> μου να εξαφανίζονται ....
ούτε βέβαια άρχισα να νιώθω περισσότερες γεύσεις .....ούτε γ@μούσα καλύτερα (ναι μου το είχαν δώσει ώς
επιχείρημα και αυτό )
Απλά όλα καλά ....
Αν γούσταρα και κανά σουβλάκι έπερνα ένα ΧΩΡΙΣ κρέας όμως και μου έφευγε η καΐλα !!
Σε μια φάση (διακοπές αν θυμάμαι καλά ) έχουμε πάει σε ένα σουβλατζίδικο επειδή πείναγε η γυναίκα μου
παραγγείλαμε τις πατάτες μας την σαλάτα μας ...και μια μερίδα μπιφτέκια για την γυναίκα μου !
Πω πω τι ωραία που μύριζαν τα γ@μημένα ..!!! Μια μυρωδιά άλλο πράμα λέμε ...
Άντε λέω δώσε μου ένα και εμένα 3 είχε η μερίδα ....
Να μην το κουράζω ....ήταν υπέροχο ...τέλειο ... μοναδικό ....
Τέλεια ήταν και η επόμενη μέρα που την πέρασα στην τουαλέτα .....από πάνω και από κάτω ..(αν με πιάνς )
Το μπιφτέκι δεν είχε τίποτα ....μια χαρά ήτανε ...η γυναίκα μου έφαγε 2 ....από το ίδιο πιάτο ήτανε !
Εμένα πήραξε !
Το συμπέρασμα μου ήταν και είναι ξεκάθαρο ....
Ότι σκατά και άν έχει μέσα το κρέας (από αυτά που του βάζουν ) 3 μήνες που δεν είχα φάει ο οργανισμός μου
αποτοξινώθηκε από αυτό ...το ξεσυνήθισε αν θές καλύτερα ...και για αυτό πέρασα την ημέρα μου στην <<κάλπη >>.
Το ίδιο συμβαίνει όμως και σε χορταρικά που για τους 1000 + 2 λόγους είχα κόψει ...
Πχ το μαρούλι ...(λόγο πολλών διαιτών όπου ήταν κύριο συστατικό ) άκουγα μαρούλι και έτρεχα ....
ΌΧΙ άλλο μαρούλι ......
Πλέον μετά από πολύ καιρό που έχω να φάω μαρούλι αν μυρίσω απλά μαρούλι αμέσως ...
Δεν φταίει φυσικά το μαρούλι ..απλά το τι βάζουν για να μεγαλώσει το τελευταίο !
Το ίδιο συμβαίνει με το νερό που πίνουμε, τον αέρα που αναπνέουμε , τα φαγητό που τρώμε κτλ ....
Έχω καταλήξει να πιστεύω ότι το σώμα μας είναι τρομερά προσαρμοστικό ...ότι και να του δώσουμε μαθαίνει σιγά σιγά να
προσαρμόζεται σε αυτό ...Ζώντας σε ενα κόσμο και ένα περιβάλλον που τα πάντα είναι ....αυτά που είναι ......
Δεν θα πρέπει τελείως να <<παρθενέψουμε >> το σώμα μας επειδή θα έρθει η στιγμή που θα είμαστε ξεβράκωτοι !
Πλέον τρώω από όλα ...απλά έχω αλλάξει τις ισορροπίες στην διατροφή μου !
Τρώω περισσότερο τα θρεπτικά μη επιβλαβή ...αλλά ΔΕΝ απορρίπτω και τα σκατολοίδια ...
Αν κεράσεις πίτσα ...θα φάω
Αν κεράσεις έτοιμα μπιφτέκια ....θα φάω ...
Ότι σκατά και να μου δώσεις θα φάω ...
Απλά ξέρω τι αγοράζω στο σπίτι μου εκεί είναι άλλου παπά ευαγγέλιο
Σπίτι έχω φίλτρο νερού .....σοβαρής αξίας .....
Στην δουλειά πίνω βρύσης
Όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω ...απλά έχω αλλάξει τις ισορροπίες πρός το υγιεινό
Και δεν μου έχει βγεί σε κακό !!!
Αυτιάααααα
Λόγο περίεργης ζωής μέχρι ....σχετικά πρόσφατα ....είμουν πολύ jank food άτομο !!!
Πολλές οι ώρες δουλειάς ....το ταπεράκι το σνόμπαρα ...(άσε που δεν μπορούσα ) ...έχω φάει διοξίνες ......χόρτασα !
Δεν πολύ έδινα σημασία μιας και δεν έβλεπα κάτι το <<κακό >> πάνω μου ...περπατούσα και πολύ ....είμουν στιλάκι
εμφανισιακά τουλάχιστον ....άρα όλα καλά ....
Μετά από κάποια χρόνια η δουλειά μου έγινε καθιστική ...
Έχοντας πάρει σχεδόν 30 κιλά στο σύνολο ....εεεεεεεεεεε κάτι πήρα χαμπάρι !
Εκεί ήταν που κατάλαβα ότι υπάρχει κάτι που λέγετε μεταβολισμός .....
Μετά άρχισα να ψάχνω την διατροφική αξία ....
κτλ κτλ κτλ ....
Μέσα στο ψάξιμο μου πέρασα και από την φάση της α κρεοφαγίας
Τα επιχειρήματα πολλά και γιατί όχι και σωστά ....
Δεν άργησα να καταλάβω ότι οι κάθε άκρες .....
Κρεατοφάγοι
Α κρεατοφάγοι
Βιολογικά προϊόντα
junk food ....
Έλα μωρέ φαί μπαίνει σκατά βγαίνει ...
κτλ .....
Αν και έχουν πολλά να πούν ...στο τέλος δογματίζονται και χάνουν το δάσος !
Προσωπικό μου συμπέρασμα ήταν 'οτι πρέπει να ακούς τι λέει το σώμα σου (όπως γράφει και μια κυρία του φόρουμ εδώ )
Σε κάθε περίπτωση δυστυχώς η κάθε ακραία θέση στο τέλος πέφτει θύμα κάποιων που βλέπουν το παραθυράκι να βγάλουν
χρήμα ....Να προωθήσουν προϊόντα να χρηματοδοτήσουν μελέτες κτλ ...
Μελέτες που λένε ότι αν δεν φάς κρέας θα πεθάνεις
μελέτες που λένε ότι δεν υπάρχει κάτι ποιο βλαβερό από το κρέας ...
μελέτες που λένε ότι ...όλα τα τρόφιμα έχουν φάρμακα εκτός από τα βιολογικά
σουβλάκια που ομορφαίνουν και δεν παχαίνουν !!!
Το κακό νομίζω είναι ότι επειδή έχουμε απομακρυνθεί από την φύση δεν ξέρουμε - ξεχάσαμε από τι βγαίνει πως βγαίνει
και τι είναι αυτό που τρώμε !
Έχω δει 65 χρόνο αναλφάβητο άνθρωπο του χωριού , που τι να ξέρει αυτός απο βιολογικά .....να ξεραίνεται στο γέλιο
όταν του δώσανε να φάει βιολογικό μαρούλι ....
Του λένε <<γιατί γελάς ; >>
<<είναι αυτό το μαρούλι βιολογικό και χωρίς φάρμακα ; >>
<<ναι γιατί ;>>
<<άκου πουλάκι μου ....εγώ όταν βάζω τα μαρούλια στο μποστάνι μου ....τα σαλιγκάρια έρχονται από πάνω από τον
σπόρο και τον περιμένουν πως και πως να μεγαλώσει ....δεν υπάρχει μεγαλύτερη λιχουδιά για αυτά !>>
<<ωραία ε ...και ;; >>
<<μαρούλι χωρίς τα μισά φύλλα φαγωμένα από σαλιγκάρια και ΧΩΡΙΣ φάρμακα ......δεν μπορώ να φανταστώ ...
που είναι οι τρυπες από τα σαλιγκάρια ;;; >>
Κοιταζόμασταν για λίγο σαν χάνοι ...και μετά φάγαμε την <<βιολογική>> σαλάτα μας
Έφυγα όμως από το θέμα το θέμα είναι η κρεοφαγία και η α κρεοφαγία
Έχω κάτσει λοιπόν κανά 3μηνό χωρίς να έχω φάει κρέας ....
Δεν έπαθα τίποτα ....ούτε πέθανα ....ούτε είδα τα <<ποντίκια >> μου να εξαφανίζονται ....
ούτε βέβαια άρχισα να νιώθω περισσότερες γεύσεις .....ούτε γ@μούσα καλύτερα (ναι μου το είχαν δώσει ώς
επιχείρημα και αυτό )
Απλά όλα καλά ....
Αν γούσταρα και κανά σουβλάκι έπερνα ένα ΧΩΡΙΣ κρέας όμως και μου έφευγε η καΐλα !!
Σε μια φάση (διακοπές αν θυμάμαι καλά ) έχουμε πάει σε ένα σουβλατζίδικο επειδή πείναγε η γυναίκα μου
παραγγείλαμε τις πατάτες μας την σαλάτα μας ...και μια μερίδα μπιφτέκια για την γυναίκα μου !
Πω πω τι ωραία που μύριζαν τα γ@μημένα ..!!! Μια μυρωδιά άλλο πράμα λέμε ...
Άντε λέω δώσε μου ένα και εμένα 3 είχε η μερίδα ....
Να μην το κουράζω ....ήταν υπέροχο ...τέλειο ... μοναδικό ....
Τέλεια ήταν και η επόμενη μέρα που την πέρασα στην τουαλέτα .....από πάνω και από κάτω ..(αν με πιάνς )
Το μπιφτέκι δεν είχε τίποτα ....μια χαρά ήτανε ...η γυναίκα μου έφαγε 2 ....από το ίδιο πιάτο ήτανε !
Εμένα πήραξε !
Το συμπέρασμα μου ήταν και είναι ξεκάθαρο ....
Ότι σκατά και άν έχει μέσα το κρέας (από αυτά που του βάζουν ) 3 μήνες που δεν είχα φάει ο οργανισμός μου
αποτοξινώθηκε από αυτό ...το ξεσυνήθισε αν θές καλύτερα ...και για αυτό πέρασα την ημέρα μου στην <<κάλπη >>.
Το ίδιο συμβαίνει όμως και σε χορταρικά που για τους 1000 + 2 λόγους είχα κόψει ...
Πχ το μαρούλι ...(λόγο πολλών διαιτών όπου ήταν κύριο συστατικό ) άκουγα μαρούλι και έτρεχα ....
ΌΧΙ άλλο μαρούλι ......
Πλέον μετά από πολύ καιρό που έχω να φάω μαρούλι αν μυρίσω απλά μαρούλι αμέσως ...
Δεν φταίει φυσικά το μαρούλι ..απλά το τι βάζουν για να μεγαλώσει το τελευταίο !
Το ίδιο συμβαίνει με το νερό που πίνουμε, τον αέρα που αναπνέουμε , τα φαγητό που τρώμε κτλ ....
Έχω καταλήξει να πιστεύω ότι το σώμα μας είναι τρομερά προσαρμοστικό ...ότι και να του δώσουμε μαθαίνει σιγά σιγά να
προσαρμόζεται σε αυτό ...Ζώντας σε ενα κόσμο και ένα περιβάλλον που τα πάντα είναι ....αυτά που είναι ......
Δεν θα πρέπει τελείως να <<παρθενέψουμε >> το σώμα μας επειδή θα έρθει η στιγμή που θα είμαστε ξεβράκωτοι !
Πλέον τρώω από όλα ...απλά έχω αλλάξει τις ισορροπίες στην διατροφή μου !
Τρώω περισσότερο τα θρεπτικά μη επιβλαβή ...αλλά ΔΕΝ απορρίπτω και τα σκατολοίδια ...
Αν κεράσεις πίτσα ...θα φάω
Αν κεράσεις έτοιμα μπιφτέκια ....θα φάω ...
Ότι σκατά και να μου δώσεις θα φάω ...
Απλά ξέρω τι αγοράζω στο σπίτι μου εκεί είναι άλλου παπά ευαγγέλιο
Σπίτι έχω φίλτρο νερού .....σοβαρής αξίας .....
Στην δουλειά πίνω βρύσης
Όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω ...απλά έχω αλλάξει τις ισορροπίες πρός το υγιεινό
Και δεν μου έχει βγεί σε κακό !!!
Αυτιάααααα
Mornie utúlië
- Τάλως
- totispap
- Irc ψευδώνυμο: totispap
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
- ION 4ever
Enigma σε γενικές γραμμές καλά.
Ο φανατισμός δεν ωφελεί σε κανένα επίπεδο.
Αλλά και εσύ περίμενες να πάρεις 30 κιλά για να καταλάβεις
ότι δεν πάει κάτι καλά?
Εγώ έχω πάρει 5 και έχω σαλτάρει.
(χθές κατέβηκα στην παραλία από κάτω και έκανα σχοινάκι.
Βέβαια στα 10 λεπτά είχα γίνει τούρμπο από καρδιακούς κτύπους
και το εριξα στο βάδην μέχρι να καταλαγιασουν)
Έχω δύο ενστάσεις εμπειρικές.
Το ενα είναι αυτό το οτι το σώμα μας, μας λέει τι χρειάζεται.
Συμφωνώ αρχικά με αυτή την σκέψη και την έχω υιοθετημένη κιόλας.
Χρειάζεται όμως έμπειρο "αυτί."
Δεν είναι πάντα καλόβουλο
το ζήτα ζήτα για ζαχαρη
το ζήτα ζήτα για άμυλο
το ζήτα ζήτα για υδρογονάνθρακες.
Μερικές τροφές είναι ιδιαίτερα εθιστικές όσο καλές
και αν είναι σε μικρές δόσεις πχ σοκολάτα.
Το ψωμί,τα μακαρόνια και άλλα μπορεί να σε οδηγήσουν
σε απεριόριστη κατανάλωση αν δεν προσέξεις.
Ακούμε λοιπόν το σώμα μας, αλλά το μαθαίνουμε να ακούει
και εκείνο εμάς,κυρίως διότι οι τροφές που τρώμε σήμερα
είναι τόσο πολύ επεξεργασμένες
που μας δημιουργούν τρελές εξαρτήσεις,
και τα περισσότερα οδηγούν στην παχυσαρκία.
Όσο για τα βιολογικά μαρούλια προσωπικά πιστεύω
ότι τα όλα βιολογικά είναι εν μέρει βιολογικά
καθώς όλη η ατμοσφαίρα και τα νερά είναι μολυσμένα.
Βάλε μέσα και τους ψεκασμούς ... άστα.
Παρ' όλα αυτά, τα προτιμώ ως προϊόντα, καθότι
είναι λιγότερο επιβαρυμένα και σαφώς έχουν,
μεγαλύτερο ποσοστό νοστιμιάς.
θεωρώ δε ότι οι βιοκαλλιεργητές η αυτοί που κάνουν
το δικό τους περιβόλι γνωρίζουν περί σαλιγκαριών και άλλων
και παίρνουν τα μέτρα τους.
Πχ είχα σε μια γλάστρα έναν πλατύφυλλο βασιλικό
που μου τον ρήμαζαν τα σαλιγκαρο/καμπιοειδή.
Αφού δεν ήθελα να βάλω φάρμακο εξόντωσης φύλαγα σκοπιά
υπεράσπισης της ζωής του πλατύφυλλου.
Όταν πια το τέλος του ήταν κοντά, του είχε μείνει
μόνο μια φουντίτσα ΘΥΜΉΘΗΚΑ ότι έχω στο ντουλάπι
diatomaceus earth.(http://wolfcreekranch1.tripod.com/defaq.html)
(το πως βρέθηκε στο ντουλάπι μoυ είναι μια άλλη ιστορία.)
Έβαλα λοιπόν στην γλάστρα αυτή την "σκόνη"
και στον δυόσμο επίσης που είχε το ίδιο πρόβλημα
και τώρα ο πλατύφυλλος ζει και βασιλεύει.
Ο δυόσμος μας αποχαιρέτησε για άλλους λόγους.
Είμαι σίγουρη ότι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν βρεί
και πολλούς άλλους τρόπους για να αποφεύγουν τα σαλιγκάρια και λοιπά.
Ο παππούς δεν ήξερε τι να κάνουμε τώρα.
Ο παππούς ήξερε εκείνο που ήταν in στην εποχή του. Το φάρμακο.
Προσωπικά τρώω από όλα τα πράγματα, αλλά αποφεύγω,
κυρίως λόγω λόξας το χοιρινό κρέας και όλα όσα συνεπάγεται.
ζαμπόν σαλάμι μπέικον κλπ.
Κοτόπουλο το θεωρώ κατάλληλο πλέον για την γάτα μου και μόνο.
Ενίοτε όμως μπορεί να φάω και εγώ αλλά όχι πολλές φορές
μέσα στο χρόνο. Όταν πάει κανείς στο χωρίο τότε πραγματικά
καταλαβαίνει κανείς ότι άλλο πράμα το κοτόπουλο
και άλλο αυτό που λέμε κότα.
Μου αρέσει το αρνάκι οπότε το Πάσχα είναι η καλύτερη μου.
Γενικά προτιμώ την α-κρεοφαγία με μερικά διαλείμματα κρεοφαγίας.
Και φυσικά ψαράκια. Αλλά όχι ιχθυοτροφείου.
Νομίζω ότι πολύ καλά αντέδρασε το στομάχι σου στο μπιφτέκι
του σουβλατζίδικου.
Σε αυτή την περίπτωση γιατί δεν το άκουσες το σώμα?
Σε γενικές γραμμές κιμάδες σε εστιατόριο είναι out.
Τι φίλτρο νερού έχεις?
Ο φανατισμός δεν ωφελεί σε κανένα επίπεδο.
Αλλά και εσύ περίμενες να πάρεις 30 κιλά για να καταλάβεις
ότι δεν πάει κάτι καλά?
Εγώ έχω πάρει 5 και έχω σαλτάρει.
(χθές κατέβηκα στην παραλία από κάτω και έκανα σχοινάκι.
Βέβαια στα 10 λεπτά είχα γίνει τούρμπο από καρδιακούς κτύπους
και το εριξα στο βάδην μέχρι να καταλαγιασουν)
Έχω δύο ενστάσεις εμπειρικές.
Το ενα είναι αυτό το οτι το σώμα μας, μας λέει τι χρειάζεται.
Συμφωνώ αρχικά με αυτή την σκέψη και την έχω υιοθετημένη κιόλας.
Χρειάζεται όμως έμπειρο "αυτί."
Δεν είναι πάντα καλόβουλο
το ζήτα ζήτα για ζαχαρη
το ζήτα ζήτα για άμυλο
το ζήτα ζήτα για υδρογονάνθρακες.
Μερικές τροφές είναι ιδιαίτερα εθιστικές όσο καλές
και αν είναι σε μικρές δόσεις πχ σοκολάτα.
Το ψωμί,τα μακαρόνια και άλλα μπορεί να σε οδηγήσουν
σε απεριόριστη κατανάλωση αν δεν προσέξεις.
Ακούμε λοιπόν το σώμα μας, αλλά το μαθαίνουμε να ακούει
και τα περισσότερα οδηγούν στην παχυσαρκία.
Όσο για τα βιολογικά μαρούλια προσωπικά πιστεύω
ότι τα όλα βιολογικά είναι εν μέρει βιολογικά
καθώς όλη η ατμοσφαίρα και τα νερά είναι μολυσμένα.
Βάλε μέσα και τους ψεκασμούς ... άστα.
Παρ' όλα αυτά, τα προτιμώ ως προϊόντα, καθότι
είναι λιγότερο επιβαρυμένα και σαφώς έχουν,
μεγαλύτερο ποσοστό νοστιμιάς.
θεωρώ δε ότι οι βιοκαλλιεργητές η αυτοί που κάνουν
το δικό τους περιβόλι γνωρίζουν περί σαλιγκαριών και άλλων
και παίρνουν τα μέτρα τους.
Πχ είχα σε μια γλάστρα έναν πλατύφυλλο βασιλικό
που μου τον ρήμαζαν τα σαλιγκαρο/καμπιοειδή.
Αφού δεν ήθελα να βάλω φάρμακο εξόντωσης φύλαγα σκοπιά
υπεράσπισης της ζωής του πλατύφυλλου.
Όταν πια το τέλος του ήταν κοντά, του είχε μείνει
μόνο μια φουντίτσα ΘΥΜΉΘΗΚΑ ότι έχω στο ντουλάπι
diatomaceus earth.(http://wolfcreekranch1.tripod.com/defaq.html)
(το πως βρέθηκε στο ντουλάπι μoυ είναι μια άλλη ιστορία.)
Έβαλα λοιπόν στην γλάστρα αυτή την "σκόνη"
και στον δυόσμο επίσης που είχε το ίδιο πρόβλημα
και τώρα ο πλατύφυλλος ζει και βασιλεύει.
Ο δυόσμος μας αποχαιρέτησε για άλλους λόγους.
Είμαι σίγουρη ότι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν βρεί
και πολλούς άλλους τρόπους για να αποφεύγουν τα σαλιγκάρια και λοιπά.
Ο παππούς δεν ήξερε τι να κάνουμε τώρα.
Ο παππούς ήξερε εκείνο που ήταν in στην εποχή του. Το φάρμακο.
Προσωπικά τρώω από όλα τα πράγματα, αλλά αποφεύγω,
κυρίως λόγω λόξας το χοιρινό κρέας και όλα όσα συνεπάγεται.
ζαμπόν σαλάμι μπέικον κλπ.
Κοτόπουλο το θεωρώ κατάλληλο πλέον για την γάτα μου και μόνο.
Ενίοτε όμως μπορεί να φάω και εγώ αλλά όχι πολλές φορές
μέσα στο χρόνο. Όταν πάει κανείς στο χωρίο τότε πραγματικά
καταλαβαίνει κανείς ότι άλλο πράμα το κοτόπουλο
και άλλο αυτό που λέμε κότα.
Μου αρέσει το αρνάκι οπότε το Πάσχα είναι η καλύτερη μου.
Γενικά προτιμώ την α-κρεοφαγία με μερικά διαλείμματα κρεοφαγίας.
Και φυσικά ψαράκια. Αλλά όχι ιχθυοτροφείου.
Νομίζω ότι πολύ καλά αντέδρασε το στομάχι σου στο μπιφτέκι
του σουβλατζίδικου.
Σε αυτή την περίπτωση γιατί δεν το άκουσες το σώμα?
Σε γενικές γραμμές κιμάδες σε εστιατόριο είναι out.
Τι φίλτρο νερού έχεις?
- ION 4ever
totispap έγραψε:
Άντρες!!!Τάλως έγραψε:
Χα χα κυρίως για την τελευταία σου ανάρτηση ΙΟΝ χα χα χαχα
(τα περί ..αντρες λεω )
Να στα απαντώ ένα ένα .....
τα 30 κιλά τα πήρα μέσα σε μια 10ετία ....έρχονται σιγάαααα σιγάααα (ευτυχώς έχω χάσει τα μισά ... δυστυχώς επειδή έχω
άλλο τόσο δρόμο ακόμη !!!)
Και όμως το σώμα μας μας λέει τι χρειαζόμαστε ....το μέτρο ΔΕΝ μας λέει ...αυτό πρέπει να το βρούμε εμείς ....
ε εκεί είναι και το σύνηθες πρόβλημα
Όπως πχ έγραψες για την σοκολάτα ...τους υδρογονάνθρακες κτλ ......
Άλλο να σου λέει το σώμα σου ....<<πστ πστ πστ θέλω μακαρόνια ...>> και αλλο να λέει
<<πστ θέλω 2 πιάτα μακαρόνια >>
Όταν διψάσεις έχει λείψει από το σώμα σου το νερό ...μέχρι εκεί ....όχι ένα μπιτόνι νερό !!
Τα ίδια λέμε ...εγώ έχω την τάση να τα λέεω ποιο ακραία !!!!
Στο θέμα των βιολογικών είναι τεράστια κουβέντα ....Φυσικά και δεν έχεις άδικο αλλά υπάρχουν και κάποιες
παράμετροι .....άπιαστοι !!
Πχ ξέρω παραγωγό βιολογικών ....στο Τυμπάκι Κρήτης ....
Τι να λέμε από έδαφος και υπέδαφος στο Τυμπάκι ....όχι δεν κατηγορώ το Τυμπάκι ...είναι τυχαίο παράδειγμα ....
αλλά όταν μια περιοχή είναι γνωστή παραγωγός τροφίμων ΜΗ βιολογικών ....ότι και να βάλεις εκεί ΔΕΝ βγαίνει
βιολογικό ....υδροφόρος ορίζοντας, αέρας , χώμα , ...είναι μακριά η βαλίτσα !
Και άσχετος το ότι λέμε για βιολογική παραγωγή βάζουμε την λέξη παραγωγή η τελευταία στις
περισσότερες για νακαταπολεμίσεις πχ μια ασθένεια είναι ο μηχανικός τρόπος πχ έχεις βρωμούσες ; τις βγάζεις με το χέρι
μια μια ....οκ στο μποστάνι σου μπορείς .....στο μέγεθος της παραγωγής ;
Άσε το ότι παίζουνε με τις λέξεις ....
Άλλο βιολογική παραγωγή ....
Άλλο βιολογικής καταπολέμησης ...
Η πρώτη αποκλείει τα λιπάσματα (βάζει αλλά βιολογικά ) αλλά ΔΕΝ αποκλείει τα φάρμακα
Η δεύτερη αποκλείει τα φάρμακα (βάζει βιολογικά ) αλλά ΔΕΝ αποκλείει τα λιπάσματα ...
Θές και το ποιο κορυφαίο ....;;;
Αν πχ κολλήσει πχ μελιγκρά το φυτό σου ...ένας πολύ ωραίος και αποδοτικός τρόπος να τελειώσεις με αυτήν είναι
Σε ενα κιλό νερό μια κουταλιά βιοδιασπόμενο πράσινο σαπούνι (από ελαιόλαδο) μια κουταλιά οινόπνευμα ....κουνάς
ψεκάζεις και είσαι κομπλέ !!!!
ΑΝ τολμήσεις να το κάνεις αυτό σε παραγωγή ......τον ήπιες ...ΔΕΝ επιτρέπονται αυτά τα hocous pocous ...ΠΡΕΠΕΙ να
βάλεις το ιδικό βιολογικό σκεύσμα (πιθανόν με την ίδια συνταγή που έγραψα πάνω ) και να το πληρώσεις ....Χ ευρό
Ακόμη και η βιολογική βιομηχανία ...έχει την .....φαρμακοβιομηχανία της !!!
'Αλλο παράδειγμα ....
Άλλο κοτόπουλο βιολογικό ...
Άλλο κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής .....
Το βιολογικό ΔΕΝ έχει φάρμακα και ορμόνες ....(αλλά πουθενά δεν αναφέρει αν είναι κλέισμενο σε ένα κουτάκι 50cm Χ 50 )
Το ελευθέρας τρέχει ελέυθερο στο κοτέτσι ( ) αλλά δεν μας λέει τι τρώει !
Φυσικά και τα 2 άνω είναι μηχανής ....δεν τα κλώσησε η μαμά τους και κατά τεράστιο ποσοστό μεταλλαγμένα για να μην
υπάρχει τόσο μεγάλη θνησιμότητα όταν ακόμη είναι πουλάκια !!
Τα άνω αν δεν τα σφάξεις στούς 3 μήνες ...και τα κρατήσεις κανα χρόνο ....φτάνουν σε μέγεθος γαλοπούλας ....
τα έχουν << σκαλίσει >> να μεγαλώνουν ποιο γρήγορα !!
(εδώ πρέπει να σου πω μιας και έλεγες την ιστορία του βασιλικού σου ....δοκίμασε να πάρεις κόκκινες καυτερές πιπεριές
να έχεις ...όταν εμφανιστεί το καμπιοειδή ξανά ...πάρε 3 πιπερίτσες βάλτες σε νερό για ένα 24ωρο και ψέκασε με αυτό
την άλλη μέρα .... δεν θα τα ξαναδείς !!!)
Στο σαλιγκάρι ......χεράκι ...ένα ένα και τα πετάς έξω .... μπορεί αν θές να δοκιμάσεις και άσβεστο ασβέστη ...τώρα πόσο
βιολογικό είναι το τελευταίο ....δεν ξέρω
Φυσικά και οι παλαιοί αγρότες ..ώς λύση είχαν όπου δεν έπιανε ένα τσουβάλι φάρμακο ...να βάζουν ...2 τσουβάλια φάρμακο
αυτό το κάνανε όμως επειδή υπάρχουν <<εχθροί >> πολύ επίμονοι όπου η σύγχρονή φαρμακοβιομηχανία ακόμη
προσπαθεί να πολεμίσει με μη οικολογικούς τρόπους ...λές να έφτασε η βιολογική φαρμακοβιομηχανία ποιο μπροστά
Στο <<πάθημα >> μου καλά έκανε το σώμα μου και ζήτησε το μπιφτέκι ...αυτά που είχε το κρέας μέσα δεν ζήτησε για αυτό
την πέρασα στην τουαλέτα την επόμενη
Το φίλτρο μου (αν θεωρηθεί διαφήμιση ας το σβήσει κάποιος ) είναι το Camelot 2 με φίλτρανση 0,1 micron (τώρα το
τελευταίο δεν ξέρω αν είναι καλό να είναι τόσο <<δυνατό >> )και φυσικά ξέρω του κινδύνους των φίλτρων και για
αυτό έχω και συσκευή όζοντος .......
Από την άλλη όμως για να κρατάω την ισορροπία στην δουλεία πίνω ΟΥΛΕΝ !!χα χα
ps Την ταινία την είδες ;
(τα περί ..αντρες λεω )
Να στα απαντώ ένα ένα .....
τα 30 κιλά τα πήρα μέσα σε μια 10ετία ....έρχονται σιγάαααα σιγάααα (ευτυχώς έχω χάσει τα μισά ... δυστυχώς επειδή έχω
άλλο τόσο δρόμο ακόμη !!!)
Και όμως το σώμα μας μας λέει τι χρειαζόμαστε ....το μέτρο ΔΕΝ μας λέει ...αυτό πρέπει να το βρούμε εμείς ....
ε εκεί είναι και το σύνηθες πρόβλημα
Όπως πχ έγραψες για την σοκολάτα ...τους υδρογονάνθρακες κτλ ......
Άλλο να σου λέει το σώμα σου ....<<πστ πστ πστ θέλω μακαρόνια ...>> και αλλο να λέει
<<πστ θέλω 2 πιάτα μακαρόνια >>
Όταν διψάσεις έχει λείψει από το σώμα σου το νερό ...μέχρι εκεί ....όχι ένα μπιτόνι νερό !!
Τα ίδια λέμε ...εγώ έχω την τάση να τα λέεω ποιο ακραία !!!!
.... μπάααααα τυχαίο θα είναι !!!!Ακούμε λοιπόν το σώμα μας, αλλά το μαθαίνουμε να ακούει
Στο θέμα των βιολογικών είναι τεράστια κουβέντα ....Φυσικά και δεν έχεις άδικο αλλά υπάρχουν και κάποιες
παράμετροι .....άπιαστοι !!
Πχ ξέρω παραγωγό βιολογικών ....στο Τυμπάκι Κρήτης ....
Τι να λέμε από έδαφος και υπέδαφος στο Τυμπάκι ....όχι δεν κατηγορώ το Τυμπάκι ...είναι τυχαίο παράδειγμα ....
αλλά όταν μια περιοχή είναι γνωστή παραγωγός τροφίμων ΜΗ βιολογικών ....ότι και να βάλεις εκεί ΔΕΝ βγαίνει
βιολογικό ....υδροφόρος ορίζοντας, αέρας , χώμα , ...είναι μακριά η βαλίτσα !
Και άσχετος το ότι λέμε για βιολογική παραγωγή βάζουμε την λέξη παραγωγή η τελευταία στις
περισσότερες για νακαταπολεμίσεις πχ μια ασθένεια είναι ο μηχανικός τρόπος πχ έχεις βρωμούσες ; τις βγάζεις με το χέρι
μια μια ....οκ στο μποστάνι σου μπορείς .....στο μέγεθος της παραγωγής ;
Άσε το ότι παίζουνε με τις λέξεις ....
Άλλο βιολογική παραγωγή ....
Άλλο βιολογικής καταπολέμησης ...
Η πρώτη αποκλείει τα λιπάσματα (βάζει αλλά βιολογικά ) αλλά ΔΕΝ αποκλείει τα φάρμακα
Η δεύτερη αποκλείει τα φάρμακα (βάζει βιολογικά ) αλλά ΔΕΝ αποκλείει τα λιπάσματα ...
Θές και το ποιο κορυφαίο ....;;;
Αν πχ κολλήσει πχ μελιγκρά το φυτό σου ...ένας πολύ ωραίος και αποδοτικός τρόπος να τελειώσεις με αυτήν είναι
Σε ενα κιλό νερό μια κουταλιά βιοδιασπόμενο πράσινο σαπούνι (από ελαιόλαδο) μια κουταλιά οινόπνευμα ....κουνάς
ψεκάζεις και είσαι κομπλέ !!!!
ΑΝ τολμήσεις να το κάνεις αυτό σε παραγωγή ......τον ήπιες ...ΔΕΝ επιτρέπονται αυτά τα hocous pocous ...ΠΡΕΠΕΙ να
βάλεις το ιδικό βιολογικό σκεύσμα (πιθανόν με την ίδια συνταγή που έγραψα πάνω ) και να το πληρώσεις ....Χ ευρό
Ακόμη και η βιολογική βιομηχανία ...έχει την .....φαρμακοβιομηχανία της !!!
'Αλλο παράδειγμα ....
Άλλο κοτόπουλο βιολογικό ...
Άλλο κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής .....
Το βιολογικό ΔΕΝ έχει φάρμακα και ορμόνες ....(αλλά πουθενά δεν αναφέρει αν είναι κλέισμενο σε ένα κουτάκι 50cm Χ 50 )
Το ελευθέρας τρέχει ελέυθερο στο κοτέτσι ( ) αλλά δεν μας λέει τι τρώει !
Φυσικά και τα 2 άνω είναι μηχανής ....δεν τα κλώσησε η μαμά τους και κατά τεράστιο ποσοστό μεταλλαγμένα για να μην
υπάρχει τόσο μεγάλη θνησιμότητα όταν ακόμη είναι πουλάκια !!
Τα άνω αν δεν τα σφάξεις στούς 3 μήνες ...και τα κρατήσεις κανα χρόνο ....φτάνουν σε μέγεθος γαλοπούλας ....
τα έχουν << σκαλίσει >> να μεγαλώνουν ποιο γρήγορα !!
(εδώ πρέπει να σου πω μιας και έλεγες την ιστορία του βασιλικού σου ....δοκίμασε να πάρεις κόκκινες καυτερές πιπεριές
να έχεις ...όταν εμφανιστεί το καμπιοειδή ξανά ...πάρε 3 πιπερίτσες βάλτες σε νερό για ένα 24ωρο και ψέκασε με αυτό
την άλλη μέρα .... δεν θα τα ξαναδείς !!!)
Στο σαλιγκάρι ......χεράκι ...ένα ένα και τα πετάς έξω .... μπορεί αν θές να δοκιμάσεις και άσβεστο ασβέστη ...τώρα πόσο
βιολογικό είναι το τελευταίο ....δεν ξέρω
Φυσικά και οι παλαιοί αγρότες ..ώς λύση είχαν όπου δεν έπιανε ένα τσουβάλι φάρμακο ...να βάζουν ...2 τσουβάλια φάρμακο
αυτό το κάνανε όμως επειδή υπάρχουν <<εχθροί >> πολύ επίμονοι όπου η σύγχρονή φαρμακοβιομηχανία ακόμη
προσπαθεί να πολεμίσει με μη οικολογικούς τρόπους ...λές να έφτασε η βιολογική φαρμακοβιομηχανία ποιο μπροστά
Στο <<πάθημα >> μου καλά έκανε το σώμα μου και ζήτησε το μπιφτέκι ...αυτά που είχε το κρέας μέσα δεν ζήτησε για αυτό
την πέρασα στην τουαλέτα την επόμενη
Το φίλτρο μου (αν θεωρηθεί διαφήμιση ας το σβήσει κάποιος ) είναι το Camelot 2 με φίλτρανση 0,1 micron (τώρα το
τελευταίο δεν ξέρω αν είναι καλό να είναι τόσο <<δυνατό >> )και φυσικά ξέρω του κινδύνους των φίλτρων και για
αυτό έχω και συσκευή όζοντος .......
Από την άλλη όμως για να κρατάω την ισορροπία στην δουλεία πίνω ΟΥΛΕΝ !!χα χα
ps Την ταινία την είδες ;
Mornie utúlië
- doctormarkon
- Επίτιμος
- Έδωσε Likes: 344 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Τελικά δεν έγινα φυτοφάγος.
Αυτό που με εμποδίζει είναι κοινωνικοί λόγοι.
Δύσκολο να πας σε ένα τραπέζι και να μην τρως τίποτα.
Πρέπει να απομονωθείς από τον έξω κόσμο.
Να ξεκόψεις με φίλους, με συγγενείς με όλο τον κόσμο.
Πάντως ποτέ δεν μου άρεσε το κρέας.
Ούτε και τώρα μου αρέσει.
Μόνο αν είναι πεντακάθαρο σε μικρή ποσότητα και χωρίς ίχνος λίπους.
Πάντα αηδίαζα το λιπάκι που τρεμουλιάζει στην άκρη. Μπλιάξ
Είμαι υπέρ του ποτέ μη λες ποτέ.
Το θέμα είναι να "ξέρεις"
Το κρέας γενικά δεν κάνει καλό αλλά δεν είναι και ......θάνατος ούτε δηλητήριο.
Αυτό που με εμποδίζει είναι κοινωνικοί λόγοι.
Δύσκολο να πας σε ένα τραπέζι και να μην τρως τίποτα.
Πρέπει να απομονωθείς από τον έξω κόσμο.
Να ξεκόψεις με φίλους, με συγγενείς με όλο τον κόσμο.
Πάντως ποτέ δεν μου άρεσε το κρέας.
Ούτε και τώρα μου αρέσει.
Μόνο αν είναι πεντακάθαρο σε μικρή ποσότητα και χωρίς ίχνος λίπους.
Πάντα αηδίαζα το λιπάκι που τρεμουλιάζει στην άκρη. Μπλιάξ
Είμαι υπέρ του ποτέ μη λες ποτέ.
Το θέμα είναι να "ξέρεις"
Το κρέας γενικά δεν κάνει καλό αλλά δεν είναι και ......θάνατος ούτε δηλητήριο.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα