Εναλλακτικές Προτάσεις...

Συντονιστής: Συντονιστής Ενότητας

Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Εναλλακτικές Προτάσεις...

Δημοσίευση από ION 4ever » Παρ 09 Δεκ 2011, 00:53

totispap έγραψε:Κάτι ρώτησα τον Νίκο για την ''ιεραρχία'' αλλά με έγραψε κανονικά μάλλον.Να του καεί η πλάσμα και μόλις βγει ο Καζάκης
να βλέπει ταινίες μόνο με View Master από Ρωσία.....
:rofl2: :rofl2: :rofl2:
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Παρ 09 Δεκ 2011, 01:07

Clash έγραψε: Απάντησε η ΙΟΝ ρε Τότη για το θέμα της ιεραρχίας και μπορώ να πω ότι τα έγραψε πολύ καλά. Σώνει και καλά να γράψω και εγώ; Οκ...ας είναι.
thanks!!!
Clash έγραψε:Τέλος πάντων σε μια κομμουνιστική κοινωνία και πανεπιστήμια θα έχουμε και αεροπλάνα θα έχουμε και ραδιόφωνα θα έχουμε και στην ...4η διάσταση θα φτάσουμε, σιγά μην μας σταματήσουν τα λαμόγια στη 3η.
Μόνο μέχρι την 4η :shock: Παλιομοδίτες και ανημέρωτοι οι κομουνιστές.
Παει η 4η το είπαμε και αλλού, είμαστε ήδη μέσα της από πάντα
Εγώ θα πάω με όποιον μου υποσχεθεί από 5η και πάνω.
Clash έγραψε:Ο Συνεταιρισμός Αλληλέγγυας Οικονομίας “Συν-Άλλοις” σας προσκαλεί στο χώρο του στην Νηλέως 35, στο Θησείο, για να γιορτάσουμε μαζί τα εγκαίνιά του. Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι σας καλούμε να γνωριστούμε και να δοκιμάσουμε τα προϊόντα που διακινούμε, ενώ από τις 6μμ και μετά θα ζεστάνουμε το κλίμα με live μουσική, κάστανα στα κάρβουνα και διάθεση για χειμερινή γιορτή!
τι ωραία δίπλα στο σπίτι μου, στο χωριό μου. Αλλά δεν θά είμαι εκεί ακόμη. :crybaby:
Άβαταρ μέλους
Clash
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Clash » Παρ 09 Δεκ 2011, 01:29

Η απάντηση μου θα είναι γρήγορη. Η ύπαρξη του χωριού Μαρινταλένα δεν είναι αποκλειστικά δημιούργημα της πρωτοβουλίας ενός δημάρχου, ούτε όλα εξαρτώνται από το δήμαρχο. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από όλους σε λαϊκές συνελεύσεις και ο δήμαρχος αναλαμβάνει το μερίδιο που του αναλογεί για να τις εφαρμόζει.

Στην διαπίστωση ότι όποιος θα στραφεί σε τέτοιες πρωτοβουλίες...
Βέβαια το τελευταίο που θα σκεφτεί
είναι ότι είναι αναρχοκομουνιστής καθώς
σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες εμπλέκονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι όλων των τάξεων,των ιδεολογιών και παρατάξεων.
Και λοιπόν; Νομίζεις ότι έχω κανένα κόλλημα με αυτό; Με ενδιαφέρει εμένα αν οι ζαπατίστας θεωρούν τον εαυτό τους αναρχοκομμουνιστές ή, όχι; Αυτό που με νοιάζει είναι η δουλειά που κάνουν και η οργάνωση τους. Καρφί δεν μου καίγεται αν ο δήμαρχος της Μαρινταλένα είναι μαρξιστής ή, αναρχικός. Κοιτάζω την πρόταση του. Για τα μοναστήρια εσύ ξέρεις, εσύ τα γράφεις. Ευχαριστώ και πάλι για τη συμβουλή σου, αλλά ο σκοπός μου είναι να γίνει κάτι στην κοινωνία και όχι να εγκαταλείψω τα εγκόσμια. Αν είχα τέτοιο σκοπό θα πήγαινα στο χωριό μου στην Κέρκυρα που είναι πέντε σπίτια στην κορυφή του Παντοκράτορα μέσα στο δάσος. Εκεί είναι πιο ερημικά και από την έρημο του Σινά.

Τον αγόρασα το 2004. Του έχω αναβαθμίσει την μνήμη.
έχω κάνα δυό εξωτερικούς για να τον κρατάω ελαφρύ.
και Έχω κάνει μόνο μία φορά φορμάτ.
Πριν από κάνα δυό εβδομάδες
έγινε φύλλο και φτερό για να καθαρίσω το ανεμιστηράκι γιατί είχε μπουκώσει και μου έσβυνε.
Μετά από αυτόν τον ενδελεχή μηχανικό καθαρισμό στα πάντα
δουλεύει φυσέκι.
Σου εύχομαι και σένα να τα εκατοστήσει. Μόνο μην τυχόν και χρειαστεί καμιά κάρτα γραφικών.

Γιατί το εισαγόμενο (ναι περί εισαγωγών το θέμα) προϊόν
στην Ελλάδα, μετά από ερεύνα ανακαλύψαμε ότι κοστίζει 65 ευρώ
(χωρίς ταχυδρομικά) και το έχει μόνο ένας.
Το παραγγείλαμε λοιπόν από κάποιον στο hongkong
και μου κόστισε σύνολο μαζί με τα ταχυδρομικά 14 ευρώ.!!!!!!!!
Αυθεντικό, Καινούργιο στο κουτί του με την ζελατίνα του και με τα όλα του.
Αυτές είναι οι εισαγωγές που διαρρηγνύεις τα ιμάτια σου ότι θα χάσουμε? Τίποτα δεν θα χάσουμε.
Μαλλον αυτό που χαθεί είναι η αισχροκέρδεια.
Απλώς θα έρθουν όλα στο μέτρο που τους πρέπει.
Και χωρίς μεγάλη καθυστέρηση πιστεύω.
Αυτό αγαπητή μου δεν έχει σχέση με τις εισαγωγές, αλλά με την αισχροκέρδεια του ντόπιου καταστηματάρχη. Με κλειστά σύνορα, όμως, που σημαίνει δασμούς πάνω στη τιμή το πληκτρολόγιο σου θα κόστιζε πολύ ακριβότερα για να έρθει ή, μήπως νομίζεις ότι ο ντόπιος καταστηματάρχης θα το πουλούσε φθηνότερα; 130 ευρώ θα ήταν η τιμή του. Και αυτό με την προϋπόθεση ότι θα επιτρεπόταν οι εισαγωγές πληκτρολογίων (η πρόταση του Καζάκη ήταν εισαγωγές μόνο τα αναγκαία). Συνεπώς το λαπτοπάκι σου θα κατέληγε στα σκουπίδια για...14 ευρώ.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Παρ 09 Δεκ 2011, 01:35

Μόνο μέχρι την 4η Παλιομοδίτες και ανημέρωτοι οι κομουνιστές.
Καλά δεν αμφιβάλω. Αλλωστε το έχω διαπιστώσει ότι ορισμένοι έχουν ξεφύγει σε άλλες διαστάσεις. :P
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Παρ 09 Δεκ 2011, 01:54

Clash έγραψε: Και λοιπόν; Νομίζεις ότι έχω κανένα κόλλημα με αυτό; Με ενδιαφέρει εμένα αν οι ζαπατίστας θεωρούν τον εαυτό τους αναρχοκομμουνιστές ή, όχι; Αυτό που με νοιάζει είναι η δουλειά που κάνουν και η οργάνωση τους. Καρφί δεν μου καίγεται αν ο δήμαρχος της Μαρινταλένα είναι μαρξιστής ή, αναρχικός. Κοιτάζω την πρόταση του.
Χαίρομαι που δεν έχεις κόλλημα γιατί φαίνεται μερικές φορές ότι έχεις.
Εκτός αν ισχύει μόνο ανάμεσα στο μαρξιστής ή, αναρχικός.
Όλες οι άλλες κατηγορίες ?
Clash έγραψε:Για τα μοναστήρια εσύ ξέρεις, εσύ τα γράφεις. Ευχαριστώ και πάλι για τη συμβουλή σου, αλλά ο σκοπός μου είναι να γίνει κάτι στην κοινωνία και όχι να εγκαταλείψω τα εγκόσμια. Αν είχα τέτοιο σκοπό θα πήγαινα στο χωριό μου στην Κέρκυρα που είναι πέντε σπίτια στην κορυφή του Παντοκράτορα μέσα στο δάσος. Εκεί είναι πιο ερημικά και από την έρημο του Σινά.
Δεν σου προτείνω να εγκαταλείψεις τα εγκόσμια.
Δεν φαίνεται να σου ταιριάζει η ζωή του μοναχού η του ερημίτη.
Αυτό που θέλω να πώ είναι οτι ομάδες αυτοδιαχείρισης κλπ κλπ
υπάρχουν και έξω από τα αναρχο/κουμουνιστικά μοντέλα
και μάλιστα πετυχημένες.
Αν πετάξουμε τις ταμπέλες θα μείνουν μόνο τα παραδείγματα
και μπορούμε να μάθουμε από όλους.
Clash έγραψε:έχω διαπιστώσει ότι ορισμένοι έχουν ξεφύγει σε άλλες διαστάσεις.
Πράγματι και εγώ το διαπιστώνω συνεχώς.. :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Παρ 09 Δεκ 2011, 01:57

Αρέλα ευχαριστώ για τις διορθώσεις με τα quote
αν και δεν καταλαβαίνω τι κάνω λάθος.
Αν την επόμενη φορά μου το επισημάνεις χωρίς να το διορθώσεις
ίσως καταλάβω καλύτερα και να τα διορθώνω από μόνη μου.
Άβαταρ μέλους
totispap
Irc ψευδώνυμο: totispap
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από totispap » Παρ 09 Δεκ 2011, 05:54

ION 4ever έγραψε:Αρέλα ευχαριστώ για τις διορθώσεις με τα quote
Εμ,πληκτρολόγιο απ'του Καζάκη το σύστημα ήθελες... :lol: :lol: :lol:
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 09 Δεκ 2011, 08:33

ION 4ever έγραψε:Αρέλα ευχαριστώ για τις διορθώσεις με τα quote
Αν την επόμενη φορά μου το επισημάνεις χωρίς να το διορθώσεις
ίσως καταλάβω καλύτερα και να τα διορθώνω από μόνη μου.
Την απάντησή μου την έβαλα εδώ http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 37#p158137
γιατί το θέμα δεν αφορά το τόπικ, αλλά γενικότερα το posting, που καλό είναι να υπάρχει εκεί, για μελλοντική αναφορά και για άλλα μέλη, αφού αυτό που συνέβη στο δικό σου ποστ, συμβαίνει και σε κάμποσα ποστς άλλων μελών.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 09 Δεκ 2011, 10:20

firefightergr έγραψε:ωραίος είσαι ρε Clash όταν σου τελειώνουν τα επιχειρήματα αρχίζεις τις προσβολές,απορώ πως συζητά η Βίκυ με αυτής της ποιότητας άτομα εγώ θα σε είχα στείλει.

Εύλογη η απορία σου, επειδή δε γνωρίζεις το ιστορικό μας. Όποιος θα δει για πρώτη φορά διάλογό μας (ο Θεός να τον κάνει) θα σκεφτεί ότι υπάρχει μίσος φθονερό μεταξύ μας. Και πού να'βλεπες παλιότερες αντιπαραθέσεις μας που πραγματικά γινόμουν έξαλλη. Τώρα απλά τον "παίζω" και το απολαμβάνω μάλιστα. Η περίπτωσή μου με τον Νίκο, είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα αυτού που λέμε "διαφωνούμε σχεδόν σε όλα, αλλά αγαπιόμαστε". Παράλογο μεν, υπαρκτό δε, μεταξύ ανθρώπων ενίοτε. Είχε καιρό να εμφανιστεί, και άρα είναι η πρώτη φορά που παίρνεις γεύση από τις..."αγαπούλες" μας. Πίστεψέ με, δεν υπάρχει πίσω απ'αυτές τις κόντρες, καμία πραγματική αιχμή κακεντρέχειας, ούτε καν δυσαρέσκειας σε ό,τι με αφορά. Επειδή γνωρίζω καλά το στυλ/ύφος του, δεν προσβάλλομαι καθόλου με τους χαρακτηρισμούς του. Χαλάρωσε λοιπόν να μας απολαμβάνεις όταν "πλακωνόμαστε", γιατί είναι μια φάση που σπάνια θα δεις σε φορα, χωρίς να εμπλέκονται και εμπάθειες μέσα. Ο τσόγλανος, είναι παρακμιακό καθίκι, συχνά εκπροσωπεί αυτά που μου τη βαράνε άσχημα, θυμίζει τον Καραμανλή εμφανισιακά, στο πιο νέο και σίγουρα πιο λεπτό του βέβαια, πάντως κι από μούρη φυσιολογικά δε θα με ενέπνεε, :lol: αλλά παρ'όλα αυτάεπιτρέψτε μου να'χω κι εγώ τα ανεξήγητα βίτσια μου και να τον αγαπάω :lol: :lol: - βέβαια, έχει και μέθοδο η τρέλα μου, γιατί πέρα απ'αυτά που βλέπετε, ο Νίκος είναι ψυχάρα.

(τα παραπάνω, διευκρινιστικά για όλους τους νεότερους).

Πάμε τώρα στη συνέχεια του 5ου γύρου? δε θυμάμαι... και δεν έχει σημασία.
Έχω το χρόνο και τη διάθεση, να τον σερβίρω στον Νικολάκη για πρωινό. :lol:
Χαλαρώστε να απολαύσετε έναν αγώνα μποξ, για όσο θα'χουμε τα κέφια βέβαια να τον συνεχίζουμε (ο Νικος πιο ανθεκτικός από μένα :wink: )

Ξεκινάω με κάτι προηγούμενα που άφησα αναπάντητα ελλείψει χρόνου χθες.

Clash έγραψε:Ναι, ναι το βρήκες πάλι....Σε γκάφες έχω πέσει εγώ, αλλά απαντήσεις δεν έχω πάρει.
Κι εσύ "κλάνεις" το ερώτημα του Τότη, αλλά δεν το κάνουμε θέμα. Χιούμορ το'κανε ο μεγάλος! :ups:
Αν θες απαντήσεις επί των θέσεων του Καζάκη, τα ερωτήματά σου στον ίδιο.
Δεν είμαστε εκπρόσωποί του εδώ, και σίγουρα δεν δήλωσε κανείς ειδήμων.
Ειδικά εσύ Βασιλική έχει σκορπίσει άφθονο γέλιο με τις χαζομάρες που αράδιασες, προσπαθώντας να μιλήσεις για κάποια πράγματα που δεν έχεις ιδέα. Να ήταν τίποτα UFO ή, ερπετομούρηδες οκ...να πω το κατέχεις το θέμα, αλλά την πολιτική οικονομία τι την πιάνεις αφού αγνοείς ακόμη και τα βασικά.
Σε πρόλαβα πουλάκι μου εδω και πολύ καιρό, δηλώνοντας αγνωστική στα οικονομικά. Παρ'όλα αυτά, ακόμα και οι πιο γκαγκάδες, καταλαβαίνουν πέντε πράγματα. Και στο βαθμό που καταλαβαίνω αυτό που αγγίζει και το δικό μου πετσί και των άλλων γύρω μου, εξακολουθώ (αντίθετα με σένα) να βλέπω και έρεισμα και σωστές προοπτικές στις προτάσεις του Καζάκη. Και ξανατονίζω: ΧΩΡΙΣ να τον θεωρώ αλάθητο, και χωρίς να σημαίνει πως σε κάποια σημεία δε μου αφήνει κι εμένα κενά που ευελπιστώ να του θέσω σε μορφή ερωτημάτων, όταν και αν ποτέ καταφέρει ο Αχινός, να μας τον φέρει σε κάποια συνάντησή μας. Ο Καζάκης ΕΙΝΑΙ ανοιχτός σε καλέσματα. (το είπε και στο εν λόγω βίντεο) Ο Αχινός πρέπει να πράξει τα δέοντα επ'αυτού.

και τέλος, απ'την τελευταία ποστάρα που μου απηύθυνε, κι έγινε αφορμή μιας μικρομανούρας...
Ιδεολογία είναι το σύνολο των ιδεών και των αξιών που έχει κάθε άνθρωπος
Ιδεολογία, έτσι όπως καταντήσατε την έννοια του όρου, είναι ένα κράμα φιλοσοφημάτων (συχνά ΑΜΠΕΛΟφιλοσοφημάτων) που πρόβαλε κάποιος Μαρξ ή κάποιος Τρότσκι ή άλλα καλόπαιδα στην ιστορία, που είχαν κάποιο (ολίγον) ανώτερο του φυσιολογικού δείκτη νοημοσύνης, καλή παιδεία, καλη πένα κλπ., και τα μεγαλολάμογα, φρόντισαν να εκμεταλλευτούν δεόντως τις "ικανότητές" τους, προβάλλοντάς τους ως αυθεντίες, αρχιφιλοσόφους κλπ, και εδραιώνοντάς τους στις συνειδήσεις των "βοοειδών" ως ηγεταράδες νέου (νομίζουν νέου) πολιτικο-ιδεολογικού μοντέλου.
Παρακαλώ να μη συνδέεις αξίες και ηθικούς κώδικες με πολιτικοϊδεολογικά φληναφήματα... Τράβα στα Δελφικά Παραγγέλματα να θυμηθείς τι σημαίνει πραγματικά ΗΘΟΣ, και οσο για τις αξίες, κάνε και μια επανάληψη-επανανάγνωση των μεγάλων φιλοσόφων/ογκόλιθων της αρχαίας Ελλάδας, (που εισαι και διαβασμένος τρομάρα σου) μπας και ξεκολλήσεις καμιά φορά απ'τις σιωνιστικοΙδεολογικές πίπες που αποκαλείς εσύ "αξίες" και επέλεξες να κάνεις θρησκεία σου και τα βλέπεις τα πάντα σε σχέση με αυτές. (ναι, μου γουσταρει η λέξη "πίπες", αν προσβάλω την αισθητική κάποιων, ζητώ συγνώμη)

Οσον αφορά τον Καζάκη, στο βιντεάκι που με παρέπεμψες ο άνθρωπος λέει ξεκάθαρα.

«Απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους θεωρούν τους εαυτούς τους πατριώτες και δημοκράτες».
Έτσι. Κι εμένα μου γουσταρει αυτό το κάλεσμα.
Αν κάποιος είναι φασίστας ή, γουστάρει δικτατορία του προλεταριάτου ...τον πούλο. Και πολύ λογικά τον πούλο γιατί κάθε οργάνωση, κόμμα, συλλογικότητα έχει ορισμένες αρχές. Αν κάποιος δεν δέχεται τις αρχές δεν έχει θέση. Οκ...καταλαβαίνω ψιλά γράμματα για σένα.
Αυτό το επαναλαμβάνεις μονότονα και ποικιλοτρόπως σχεδόν σε κάθε ποστ που μου απευθύνεις, και πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβεις (όπως πρέπει να καταλάβει ολόκληρο το φάσμα της αριστεράς) ότι τα επαναληπτικά μαγνητοφωνάκια γίνονται κουραστικά και δεν πείθουν. Κόφτε τα γκεμπελικά, λοιπόν. Σε απάντηση του επαναληπτικού σου, λέω : (θα προσπαθήσω, όχι επαναληπτικά)
Το είπε με την ευρύτερη έννοια του όρου και όχι τη στενή, μυωπική, περιχαρακωτική, και μαντρωμένη ιδεολογικοκομματική έννοια που προσδίδεις στα λεγόμενα εσύ, καθ'ό,τι κάργα κολλημένος σ'αυτές τις μπουρδολογικές παραμύθες.
Αυτό το ποστ υπενθυμίζω έγινε, γιατί κάποια μέλη του φόρουμ ήθελαν να μάθουν αν υπάρχουν και άλλες προτάσεις, γιατί είχαν την εντύπωση ότι μόνο ο Καζάκης έχει καταθέσει.
Ποτέ και κανείς δεν ειπε πως μόνο ο Καζάκης έχει προτάξει πρόταση.
Απεναντίας, πολλοί είναι αυτοί που ήθελαν να δουν κι άλλες προτάσεις εκτενέστερα-σφαιρικότερα (αντιπροσωπευτική πολλών εξ ημών η ΙΟΝ) και ευχαριστούμε που μας τις έφερες...
αλλά επιδίδεσαι σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ ανοησίας, ξεροκεφαλίασης και αυτισμού.
Κι εγώ σ'αγαπάω ρε :loco:

totispap έγραψε:Κάτι ρώτησα τον Νίκο για την ''ιεραρχία'' αλλά με έγραψε κανονικά μάλλον.Να του καεί η πλάσμα και μόλις βγει ο Καζάκης
να βλέπει ταινίες μόνο με View Master από Ρωσία.....
Καλά πειράζει που γέλαγα μια ώρα μ'αυτό χθες; :lol: :ups:
Εύγε μάγκα, ΕΓΡΑΨΕΣ λέμε! :urock:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
totispap
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Παρ 09 Δεκ 2011, 10:50

Μου απάντησε βρε και ο Νίκος τελικά και έχω πολλές ενστάσεις,αλλά θα βγούμε εκτός θέματος λιγάκι και θα μπούμε σε τομείς ''ψυχολογίας''
που δεν είναι του παρόντος.

Πάντως με τον ρυθμό που πάνε τα πράγματα , τις αποφάσεις που παίρνει η Ευρώπη,και τις ανακατωσούρες με το Ιράν και τη Συρία,
η μεταβατική περίοδος του Καζάκη αρχίζει να μου θυμίζει παράδεισο... :(
Τα προγράμματα των κομμάτων για ''την επόμενη μέρα'' θα είναι ο σώζων εαυτόν σωθήτω..Ελπίζω τότε να ξυπνήσει ολίγον τι
ο άνθρωπος μέσα μας έστω και καθυστερημένα.
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από enigma » Παρ 09 Δεκ 2011, 11:00

@ clash

1ον Νίκο μου εχω καβάντζα μνήμες :dance: :dance: :dance: :lol: :lol:

2ον δεν παρατάω τον πλανήτη ...χάνω μια μάχη για να κερδίσω τον πόλεμο .....

3ον Η μεταβατική περίοδος που λέει ο Καζάκης δεν έχει να κάνει με την μετάβαση από κάποιο πολίτευμα σε άλλο
για την κρίση λέει

4ον Μιας και έβαλες προτάσεις Συριζα κουβέλη κτλ ξέχασες μια από τις ποιο ορθές :hgamer3:

δεν τα λές λάθος αυτά που λέει !!!!!
Mornie utúlië
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Παρ 09 Δεκ 2011, 16:24

Πλάκωσε πελατεία βλέπω και υποθέτω πως όλοι θα πρέπει να περιμένουν απαντήσεις, γιατί αν δεν το κάνω θα έχουμε παράπονα.

Ας αρχίσουμε με την παλιά πελάτισσα Αρέλα, μια δικαιούται προτεραιότητα.

Για τα διευκρινιστικά δεν έχω να προσθέσω τίποτα, πέρα από το ότι και για μένα η Αρέλα σχεδόν πάντα εκπροσωπεί ότι μου τη βάρανε άσχημα, αλλά η αγάπη και η εκτίμηση είναι αμοιβαία.

Έχω το χρόνο και τη διάθεση, να τον σερβίρω στον Νικολάκη για πρωινό.
Θα το πάρω μεσημεριανό, γιατί από το πρωί μέχρι τις 2.30 μ.μ. έτρεχα για άλλες υποθέσεις.
Κι εσύ "κλάνεις" το ερώτημα του Τότη, αλλά δεν το κάνουμε θέμα.
Και θέμα έγινε και απάντησα (μετά διευκρινήσεων γιατί δεν απάντησα αρχικά) και παρ' όλα αυτά εξακολουθείς να προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις.
Παρ'όλα αυτά, ακόμα και οι πιο γκαγκάδες, καταλαβαίνουν πέντε πράγματα. Και στο βαθμό που καταλαβαίνω αυτό που αγγίζει και το δικό μου πετσί και των άλλων γύρω μου, εξακολουθώ (αντίθετα με σένα) να βλέπω και έρεισμα και σωστές προοπτικές στις προτάσεις του Καζάκη.
Φυσικά και οι πιο γκαγκάδες καταλαβαίνουν πέντε πράγματα. Γι' αυτό όσα έγραψα ήταν τα στοιχειώδη που δεν χωρούν καμιά αμφισβήτηση, όσο δεν χωράει το 1+1 κάνουν 2. Οταν λοιπόν αμφισβητείς τα στοιχειώδη π.χ. ότι ένας εφοπλιστής δεν θα αφήσει τη αφορολόγητη λιβεριανή σημαία και ούτε θα φτιάξει τα καράβια του στον Σκαραμαγκά αντί στη Κίνα επειδή έτσι το θέλει ο Καζάκης, τότε τι να πω;
Ιδεολογία, έτσι όπως καταντήσατε την έννοια του όρου, είναι ένα κράμα φιλοσοφημάτων (συχνά ΑΜΠΕΛΟφιλοσοφημάτων) που πρόβαλε κάποιος Μαρξ ή κάποιος Τρότσκι ή άλλα καλόπαιδα στην ιστορία, που είχαν κάποιο (ολίγον) ανώτερο του φυσιολογικού δείκτη νοημοσύνης, καλή παιδεία, καλη πένα κλπ., και τα μεγαλολάμογα, φρόντισαν να εκμεταλλευτούν δεόντως τις "ικανότητές" τους, προβάλλοντάς τους ως αυθεντίες, αρχιφιλοσόφους κλπ, και εδραιώνοντάς τους στις συνειδήσεις των "βοοειδών" ως ηγεταράδες νέου (νομίζουν νέου) πολιτικο-ιδεολογικού μοντέλου.
Οχι δεν είναι αυτό ιδεολογία, εξήγησα τι είναι. Ας πούμε ότι έστω είναι αυτό που ισχυρίζεσαι. Εννοείς δηλαδή ότι τα μεγαλολαμόγια είχαν όφελος να αναλύσει ο Μαρξ τον τρόπο της λειτουργίας της καπιταλιστικής οικονομίας. Ηταν δηλαδή προς το συμφέρον τους ο Μαρξ να ανοίξει τα μάτια στον κόσμο και να του αναλύσει πως και με ποιον τρόπο τον κλέβουν οι καπιταλιστές; Οπως ήταν και προς το συμφέρον τους τα καλέσματα του Μαρξ να ξεσηκωθούν οι μισθωτοί σκλάβοι και να σπάσουν τις αλυσίδες τους. Υποθέτω πάντως ότι έχεις ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη μαρξιστική φιλοσοφία ώστε να κάνεις και τέτοιες κρίσεις περί συχνών αμπελοφιλοσοφημάτων.
Παρακαλώ να μη συνδέεις αξίες και ηθικούς κώδικες με πολιτικοϊδεολογικά φληναφήματα.
Είναι αδύνατο να μην συνδέονται. Οταν π.χ. δέχεσαι την αξία της δικαιοσύνης καθορίζεις και τη στάση σου. Οταν ένα πολιτικό-οικονομικό σύστημα είναι άδικο το πολεμάς και αυτό είναι πολιτική.
ξεκολλήσεις καμιά φορά απ'τις σιωνιστικοΙδεολογικές πίπες που αποκαλείς εσύ "αξίες" και επέλεξες να κάνεις θρησκεία σου
Από που και ως που έχω κάποια σχέση με τον σιωνισμό, δηλαδή με τον εθνικισμό των Εβραίων; Αλλα ξέρω, όπως είχε πει ο Τσιλ ο εθνικισμός είναι σαν την κλανιά, βρωμάει μόνο των άλλων. Εσένα π.χ. σου βρωμάει ο τουρκικός εθνικισμός, ο εβραϊκός εθνικισμός, ο αλβανικός εθνικισμός, αλλά ο ελληνικός εεεεεεε? Είναι άλλο πράγμα, είναι καλός :P .
Το είπε με την ευρύτερη έννοια του όρου και όχι τη στενή, μυωπική, περιχαρακωτική, και μαντρωμένη ιδεολογικοκομματική έννοια που προσδίδεις στα λεγόμενα εσύ, καθ'ό,τι κάργα κολλημένος σ'αυτές τις μπουρδολογικές παραμύθες.
Αυτή είναι δική σου εκτίμηση. Αλλωστε δεν υπάρχει καμιά ευρύτερη έννοια του όρου. Ο φασίστας δεν θέλει δημοκρατία, ο κομμουνιστής θέλει δικτατορία του προλεταριάτου. Αυτοί έχουν θέση στο ΕΠΑΜ με τέτοιες απόψεις; Οχι. Ξεκάθαρα πράγματα. Ας μπει και ο Αχινός να μας το διευκρινίσει. Επαναλαμβάνω και τονίζω το ερώτημα μου στον Αχινό αν ο φασίστας εξακολουθεί να πιστεύει στο φασισμό έχει θέση στο ΕΠΑΜ;
Ποτέ και κανείς δεν ειπε πως μόνο ο Καζάκης έχει προτάξει πρόταση.
Χμ...τότε μάλλον σε άλλο φόρουμ διάβασα ...
Υπάρχει κάποιος άλλος να προτείνει κάτι
επί του παρόντος προβλήματος και δεν τον ξέρουμε?
Και απάντησα ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι. Και αφού δεν ικανοποιήθηκε, ήθελε και τις προτάσεις τους. Τελικά μόνο με την πρόταση των αναρχικών ασχολήθηκε επειδή είπε προτιμάει τις ουτοπίες. Ετσι εξηγείται και γιατί δεν ήξερε κανέναν άλλον πέρα από τον Καζάκη.

Και περνάω στην Ιον
Χαίρομαι που δεν έχεις κόλλημα γιατί φαίνεται μερικές φορές ότι έχεις.
Εκτός αν ισχύει μόνο ανάμεσα στο μαρξιστής ή, αναρχικός.
Όλες οι άλλες κατηγορίες ?
Ναι έχω, με Παναθηναϊκούς, οπαδούς της Λίβερπουλ και προσφάτως με οπαδούς της Μαρσέιγ. :P
Αυτό που θέλω να πώ είναι οτι ομάδες αυτοδιαχείρισης κλπ κλπ
υπάρχουν και έξω από τα αναρχο/κουμουνιστικά μοντέλα
και μάλιστα πετυχημένες.
Αν πετάξουμε τις ταμπέλες θα μείνουν μόνο τα παραδείγματα
και μπορούμε να μάθουμε από όλους.
Ποιος ισχυρίστηκε ότι η αυτοδιαχείριση είναι μόνο εντός αναρχοκομμουνιστικών μοντέλων; Ο αναρχοκομμουνισμός, ο αναρχοκολεκτιβισμός και ο αναρχοσυνδικαλισμός στηρίζονται πάνω στο μοντέλο της αυτοδιαχείρισης.
Πράγματι και εγώ το διαπιστώνω συνεχώς..
Συμφωνούμε και σε κάτι. Αντε με το καλό να βρεθεί και το άτομο που θα σε ξεπετάξει στην 5η διάσταση και γιατί όχι και στην 6η, και στην 7η.

Και τέλος enigma. Πρώτα από όλα respect για τι καβάτζα σε μνήμες, άλλωστε πρόκειται πλέον για μουσειακό είδος οι συγκεκριμένες. Δεύτερον αν γινότανε θα είχα φύγει από τον πλανήτη να πήγαινα στους εξωγήινους που σύμφωνα με τον Ποσάδα έχουν κομμουνισμό. Τρίτον και εγώ αυτό αναφέρω εξαρχής, ότι ο Καζάκης δεν αμφισβητεί ούτε την υλική βάση του υπάρχοντος συστήματος, ούτε το πολιτικό εποικοδόμημα. Τέταρτον. Ορίστε μέχρι και ο Γιώργος Παπανδρέου είχε θέσεις για την κρίση και μια χαρά τα έλεγε, καλή ώρα όπως τώρα ο Καζάκης. Το τι έγινε όμως στη συνέχεια είναι γνωστό και από αυτή την άποψη ο Καζάκης είναι τυχερός, μια και δεν θα κληθεί ποτέ να εφαρμόσει τις φαντασιώσεις που αμολάει.

Τότη δεν έχω να σχολιάσω τίποτα σε αυτά που έγραψες. Ελπίζω να μην αρχίσεις...όχι σώνει και καλά σχολίασε.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 09 Δεκ 2011, 18:13

Θα σταθώ σε ένα μόνο σκέλος, γιατί δεν έχω χρόνο, Νικο.

Λες
Εννοείς δηλαδή ότι τα μεγαλολαμόγια είχαν όφελος να αναλύσει ο Μαρξ τον τρόπο της λειτουργίας της καπιταλιστικής οικονομίας.
Καλόπαιδο-εβραιογερμανόπουλο ο Μαρξ δε λέω. Τεράστια κομμάτια του πληθυσμού στον πλανήτη μάσησαν και τον έκαναν ευαγγέλιο, εσείς θα αποτελούσατε εξαίρεση; Τέλος πάντων...
Θεωρείς ότι η καπιταλιστική οικονομία του τότε , (η ανάλυση στο Das Kapital αν δεν κάνω λάθος είναι από το 1867 ως το 1893?- θα το κοιτάξω, δεν είμαι σίγουρη) εχει καμία σχέση μ'αυτό το αναμπούρμπουλο το σημερινό ή και με αυτό του πρόσφατου παρελθόντος, (εκατό χρόνια μετά την ανάλυσή του) ας πούμε; Πλάκα με κάνεις τζόγια μου; Να γελάσουμε τώρα ή μετά; Ή ότι η θεωρια στο κομουνιστικό μανιφέστο που'γραψε ( με τον Εγκελς? πάνε και αιώνες που τα διάβαζα αυτά) , είχε καμία σχέση και συνάφεια με την πρακτική εφαρμογή του κομμουνισμού;
ΑΣΦΑΛΩΣ και τα μεγαλολάμογα (Ροθτσάιλντ συγκεκριμένα) δε θα προσήλκυαν τις μάζες με ξερό θεωρητικολόγημα. ΑΣΦΑΛΩΣ θα πρότασαν ηθικούς κώδικες, και δραματα για τον αδικημένο τον εργάτη που γίνεται εκμετάλλευση του καργιόλη πλούσιου μπαμπούλα... Μετα την επανάσταση των μπολσεβίκων, έπαιξε ισονομία που υποσχόταν η νέα τότε επαγγελία; Δίκαιη αναδιανομή του πλούτου; Ο κοσμάκης έζησε ελεύθερος, καλά κι εμείς χειρότερα; Στην πράξη, τρίχες κατσαρότριχες...
Αν θες ανοίγουμε ξέχωρο τόπικ για τον Καρλούλη (θα κοιτάξω, νομίζω ότι υπάρχει, οπότε πάμε εκεί) να το αναλύσουμε λίγο αυτό το θεματακι, (γιατί σ'αυτό το νήμα δεν προσφέρεται) και γιατί σαν πολλά μας λες για την αγραμματοσύνη μου. Δεν απορρίπτω ποτέ κάτι χωρίς να το'χω μελετήσει (έστω και στοιχειωδώς) ή χωρίς να έχω δει (έστω και πολύ αργότερα) πως επί της ουσίας ήταν βαλτά όλα αυτά τα λαοελκυστικά φιλοσοφήματα, και μέσα στη σχεδιάρα , για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε σήμερα...
Σήμερα, που αν ζουσαν οι χίτλερ και στάλιν (δύο δήθεν αντίπαλα κι αντίθετης ιδεολογίας μέτωπα, με τις ίδιες πρακτικές όμως) θ'αυτοκτονούσαν σφιχταγκαλιασμένοι στον πόνο τους, μπροστά στην ξεφτίλα ανεπάρκειας που θα ένιωθαν, βλέποντας πόσο "λίγοι" στάθηκαν μπροστά στην άνευ προηγουμένου τυραννία που επιβάλλουν τα τραπεζικά φασιστοειδή (μαζί με τα ευρω-επίσης-φασιστοειδή πολιτικά ανδρίκελα της κατά τα άλλα "δημοκρατικής" και "φιλολαϊκής" ευρωένωσης) οι οποίοι σημείωσε, τις έχουν χεσμένες τις ιδεολογίες.

Καληνύχτα, Νικολάκη.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Παρ 09 Δεκ 2011, 18:36

totispap έγραψε: Εμ,πληκτρολόγιο απ'του Καζάκη το σύστημα ήθελες... :lol: :lol: :lol:
Μπρρρ Κρυάδες!!! :P
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 09 Δεκ 2011, 18:57

Βικυ αλλάξανε πολλα αλλα οι βασικες αρχές του καπιταλισμού παραμένουν ιδιες.
Προσωπικα δεν με ενδιαφέρει η καταγωγη του μάρξ.
Οσα ειπε απο οικονομολογικής απόψεως σε μεγαλο βαθμό (ενα 90% για να μην πω 99) ηταν σωστά.
Για μενα υπάρχουν δυο ειδών γεγονοτα.
Α) αυτά που επιδεχονται αμφισβήτησης και ειναι υποκειμενικα.
Β) αυτά που απο οποια πλευρά και αν τα δεις ειναι προφανή.
Προφανως ο μαρξ πρότεινε ενα δικαιότερο και ποιο ανθρώπινο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ σύστημα.
Μιλαμε για τυπο οικονομιας, μαζι με φιλελευθερους κευσιανιστες κλπ βάζω και τον μάρξ ως οικονομικη πρόταση.
ΑΛΛΟ ομως να συμφωνεις με την οικονομικη πρόταση του μαρξ και αλλο να το εντάσεις σε κάποια ιδεολογια
και μανιφέστο.
Για μενα ο μαρξ ειναι ξέχωρος απο τον κομμουνισμο.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Παρ 09 Δεκ 2011, 20:03

Clash έγραψε:Πλάκωσε πελατεία βλέπω
Πουλάς κατι?
Clash έγραψε:Ναι έχω, με Παναθηναϊκούς, οπαδούς της Λίβερπουλ και προσφάτως με οπαδούς της Μαρσέιγ.
Τι είναι αυτά? εναλλακτικοί φορείς? :loonie:
Clash έγραψε:Ποιος ισχυρίστηκε ότι η αυτοδιαχείριση είναι μόνο εντός αναρχοκομμουνιστικών μοντέλων; Ο αναρχοκομμουνισμός, ο αναρχοκολεκτιβισμός και ο αναρχοσυνδικαλισμός στηρίζονται πάνω στο μοντέλο της αυτοδιαχείρισης.
Το ίδιο και τα μοναστήρια.
Οσο επιμένεις να με κάνεις να καταλάβω κάτι που ήδη αντιλαμβάνομαι πλήρως,
τόσο θα επιμένω και εγώ ότι δεν έχει καμία διαφορά
η αυτοδιαχείριση του ενός με του άλλου.
Στην τελική δεν τον είπανε τυχαία Άναρχο.
Μάλλον τα αυτοδιαχειριστικά θα είχε κατά νού όταν
τους έδιωχνε από τον παράδεισο.
Τέλος με θρησκευτικά.
Δεν μπορώ να καταλάβω αν κάνεις και καλά χιούμορ
με αυτή σου την απάντηση στην τοποθέτηση μου.
θα το ηθελα πολύ.
θα ήθελα να μπορούσα να σου απαντήσω με το αγαπημένο
μου εικονίδιο :rofl2:
εντούτοις μπρρ κρυάδες
Clash έγραψε:Συμφωνούμε και σε κάτι. Αντε με το καλό να βρεθεί και το άτομο που θα σε ξεπετάξει στην 5η διάσταση και γιατί όχι και στην 6η, και στην 7η.
Εμείς είμαστε αυτοί που περιμένουμε.
(Για όσους με ξέρουν, καιρό είχα να το πώ)

Δεν ψάχνω κανέναν να με πετάξει/ξεπετάξει
στην 5η 6η 7η και βάλε διάσταση.
Το ταξιδάκι αυτό δεν έχει οχήματα ούτε συνταξιδιώτες
το κάνει ο κάθε ένας μόνος του, τουλάχιστον αρχικά.
Διαστάσεις έχει όσες αντέχεις.
Το πρόβλημα είναι να μην κολλήσει κανείς
σε μία και από εκεί αντί για πολυ/διάστατος καταλήξει
στο μονο/διάστατος.
Clash έγραψε:Και τέλος enigma.
Μέσα από την απάντηση που δίνεις στον enigma θα μπορούσα να πώ ότι είσαι μονίμως κακοπροαίρετος
Παρόλα αυτά όμως το δεν πιστεύω ότι είσαι κακοπροαίρετος.
Απλώς μου θυμίζεις την ποιότητα του Shiva στην ινδική τριμούρτη.
Του καταστροφέα.
Μήπως να ανακάλυπτες και τον εσωτερικό Braman και Vishnou?
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Παρ 09 Δεκ 2011, 20:23

Καλόπαιδο-εβραιογερμανόπουλο ο Μαρξ δε λέω.
E, τι να κάνουμε δεν είχε την τύχη να γεννηθεί Ελληνας. Απαξ και ήταν Γερμανοεβραίος στο πυρ το εξώτερο με συνοπτικές διαδικασίες.
Τεράστια κομμάτια του πληθυσμού στον πλανήτη μάσησαν και τον έκαναν ευαγγέλιο, εσείς θα αποτελούσατε εξαίρεση;
Μόνο που ο Μαρξ ήταν αντίθετος σε κάτι τέτοιο. Δεκάδες φορές είχε γράψει ότι η θεωρία του δεν είναι κάτι στατικό και δόγμα, αλλά εργαλείο ανάλυσης που συνεχώς ανανεώνεται.
Θεωρείς ότι η καπιταλιστική οικονομία του τότε , (η ανάλυση στο Das Kapital αν δεν κάνω λάθος είναι από το 1867 ως το 1893?-
Πρώτα από όλα ο Μαρξ πέθανε το 1883, δεν έγραψε μετά θάνατο. Προφανώς εννοείς πότε εκδόθηκαν οι τόμοι. Από το Κεφάλαιο μόνο ο πρώτος τόμος είναι ολοκληρωμένος. Η ανάλυση που κάνει για το πως προκύπτει ο μισθός, το κέρδος, την εργατική δύναμη, οι κρίσεις κ.α ο πυρήνας δηλαδή του συστήματος παραμένουν αναλλοίωτα. Το βασικό στο Μαρξ, ωστόσο, δεν είναι η ανάλυση που κάνει στον καπιταλισμό της εποχή του, αλλά ο τρόπος με τον οποίο κάνει την ανάλυση. Επίσης ο Ενγκελς είχε προφτάσει να μιλήσει και για τον ιμπεριαλισμό.
Ή ότι η θεωρια στο κομουνιστικό μανιφέστο που'γραψε ( με τον Εγκελς? πάνε και αιώνες που τα διάβαζα αυτά) , είχε καμία σχέση και συνάφεια με την πρακτική εφαρμογή του κομμουνισμού;
Και έχουν καμιά ευθύνη για αυτό ο Μαρξ και ο Ενγκελς;
Μετα την επανάσταση των μπολσεβίκων, έπαιξε ισονομία που υποσχόταν η νέα τότε επαγγελία; Δίκαιη αναδιανομή του πλούτου; Ο κοσμάκης έζησε ελεύθερος, καλά κι εμείς χειρότερα; Στην πράξη, τρίχες κατσαρότριχες...
Οχι, αλλά δεν φταίει ο Μαρξ επειδή διαστρεβλώσανε τον μαρξισμό. Ο Μαρξ μιλούσε για δικτατορία του προλεταριάτου, έχοντας στο νου του τον ρωμαϊκό όρο για δικτατορία και οι μπολσεβίκοι εφαρμόσανε δικτατορία του κόμματος.
ΑΣΦΑΛΩΣ και τα μεγαλολάμογα (Ροθτσάιλντ συγκεκριμένα) δε θα προσήλκυαν τις μάζες με ξερό θεωρητικολόγημα. ΑΣΦΑΛΩΣ θα πρότασαν ηθικούς κώδικες, και δραματα για τον αδικημένο τον εργάτη που γίνεται εκμετάλλευση του καργιόλη πλούσιου μπαμπούλα...
Δηλαδή ο Ροθτσάιλντ ήταν κομμουνιστής; Ρε Βασιλική θες και τα γράφεις αυτά; Ειλικρινά έχω μεγάλη περιέργεια να μάθω πως συνδέονται τα συμφέροντα του τραπεζιτικού κεφαλαίου με τον μαρξισμό. Ανοιξε λοιπόν ξεχωριστό νήμα για να το δούμε.

Πουλάς κατι?
Πελάτες με την ρωμαϊκή έννοια ΄του όρου. :P
Τι είναι αυτά? εναλλακτικοί φορείς?
Πορνεία
Δεν ψάχνω κανέναν να με πετάξει/ξεπετάξει
στην 5η 6η 7η και βάλε διάσταση.
Καλά το έλεγε ο Διονυσίου ...της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος. Χθες μας έλεγες ότι θα κάτσεις σε όποιον σε πάει στην 5η διάσταση και σήμερα ότι δεν ψάχνεις.
Το πρόβλημα είναι να μην κολλήσει κανείς
σε μία και από εκεί αντί για πολυ/διάστατος καταλήξει
στο μονο/διάστατος
...ή, να νομίζει ότι δεν έχει κολλήσει σε μία και να το παίζει πολυδιάστατος.
Μέσα από την απάντηση που δίνεις στον enigma θα μπορούσα να πώ ότι είσαι μονίμως κακοπροαίρετος
Παρόλα αυτά όμως το δεν πιστεύω ότι είσαι κακοπροαίρετος.
Απλώς μου θυμίζεις την ποιότητα του Shiva στην ινδική τριμούρτη.
Του καταστροφέα.
Μήπως να ανακάλυπτες και τον εσωτερικό Braman και Vishnou?
Οου μάι γκαντ!!!!!!!!! Γιατρέ είναι σοβαρό; Θα ζήσω;;;;;
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Παρ 09 Δεκ 2011, 22:11

Clash έγραψε:Οου μάι γκαντ!!!!!!!!! Γιατρέ είναι σοβαρό; Θα ζήσω;;;;;
Ντοντ γουόρυ Το ελεος του σιβα είναι μεγάλο :diablo:
Clash έγραψε:...ή, να νομίζει ότι δεν έχει κολλήσει σε μία και να το παίζει πολυδιάστατος.
Ναι υπάρχουν και τέτοιοι. Ονόματα δεν λέμε. :P
ION 4ever έγραψε:Μόνο μέχρι την 4η Παλιομοδίτες και ανημέρωτοι οι κομουνιστές.
Εγώ θα πάω με όποιον μου υποσχεθεί από 5η και πάνω
Clash έγραψε:Καλά το έλεγε ο Διονυσίου ...της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος. Χθες μας έλεγες ότι θα κάτσεις σε όποιον σε πάει στην 5η διάσταση και σήμερα ότι δεν ψάχνεις.
:rofl2: :rofl2: :rofl2:
Καλά τι διαστρεβλωτής είσαι εσύ!! Dirty mid, dirty mind...
Φαντάσου να είχες και κόλλημα με τα πορνεία!!!
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Παρ 09 Δεκ 2011, 23:08

Ντοντ γουόρυ Το ελεος του σιβα είναι μεγάλο
Α, εντάξει ηρέμησα τώρα. Να πω την αλήθεια με απασχολούσε πολύ καιρό τώρα αν το έλεος του Σίβα είναι μικρό ή, μεγάλο.
Ναι υπάρχουν και τέτοιοι. Ονόματα δεν λέμε.
...και καθρέφτες δεν κοιτάμε. Πως το λέει το ανέκδοτο; Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε. :lol:
Καλά τι διαστρεβλωτής είσαι εσύ!! Dirty mid, dirty mind...
Ναι, ναι. το παραδέχομαι διαστρέβλωσα τα λόγια σου. Δεν είπες ότι θα κάτσεις, αλλά θα πας με όποιον σου υποσχεθεί 5η διάσταση.
Οπως και να το κάνουμε το «θα πάω» είναι πιο εκλεπτυσμένο, πιο σικάτο, πιο μπασκλάς, ενώ το «θα κάτσω» είναι πολύ λαϊκούρα ρε παιδί μου, μπανάλ, μπανάλ....

:lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 09 Δεκ 2011, 23:24

Αν το δουμε βαση της ιστορικης εμπειριας.
Η Ελευθερη οικονομια ειναι το ποιο πετυχημενο μοντελο που υπαρχει.
Ο μεσος ευρωπαιος (και ο Ελληνας ακομη) ειναι πολυ πλουσιότερος απο τον μέσο κινεζο.
Οταν η γερμανια διαιρέθηκε στα δυο (ενα εθνος, ιδιος πολιτισμός, ιδια νοοτροπια, ιδια γεωγραφια) η δυτικη γερμανια πέτυχη
ευημερια, και η ανατολική οχι.
Η βόρεια κορέα σε συγκριση με την νοτια κορέα εχει πολυ χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο.
Αρα εγω πιστευω οτι η οποια εναλλακτικη πρέπει να βασιστεί στο μοντέλο της ελεύθερης οικονομιας.
Ενας πραγματικος φιλελευθερισμος, με μονη κρατικη παρεμβατικότητα για την καταπολέμιση των μονοπωλείων.
Αυτο που θα πρεπε να αλλάξει είναι το καθεστώς των εταιριών.
Δηλαδη το να μην θεωρουνται πρόσωπα.
Γιατι ως πρόσωπα ειναι αθάνατα και συσωρεύουν περιουσία.
και αυτό ειναι επικίνδυνο για την δημοκρατία.
Άβαταρ μέλους
firefightergr
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από firefightergr » Πέμ 05 Ιαν 2012, 23:34

The debts will not be paid

The debts will not be paid. Not the sovereign debts, the corporate debts, the municipal debts or the personal debts.

This is not a question of moral hazard nor is it a slogan on a piece of cardboard or line out of an Internet manifesto. It is simply a systemic reality. It is not possible to “balance the budget” by reducing the quality of life. There are not enough teachers, firemen and police officers to fire. There are not enough government agencies to close.

We cannot solve this problem through deprivation. Aside from the human misery, the math doesn’t work. Certainly we can create a balance sheet that makes it look like we can get to a zero debt position but the problem is that our currency is based on debt. When we put people out of work they can’t pay their own debts or their taxes. That puts more pressure on a system that is already in collapse.

But there are many sources that analyze the decline of debt based monetary systems; that’s not the purpose here. The underlying question that we need to begin to address is the purpose of money.

Many of us still believe that we can put our money “to work”. We have 401k’s. We have investment portfolios. We buy gold and silver. We want to see the value of those accounts go up.

Money doesn’t “work”. Originally it was an abstract concept created to allow a more efficient exchange between human beings. This idea that you can make money from money has been derived essentially from the concept of gambling – something for nothing. But what has been deceiving about our accounting standards and financial markets is the fantasy behind it all. This money does not only not “work”, it doesn’t really exist. It can disappear in an instant.

Here’s what’s interesting. What we are discovering is that the exchange between human beings seems to rely less and less on this abstract concept.

We exchange all sorts of ideas without the involvement of money. There are many websites, perhaps the one that you are reading this on, that provide information without charging money. We can download operating systems and applications without the use of money. The use of those tools can add tremendous value to the lives of those who use them. The exchange seems to be based on the desire to share and the need to make a contribution. For some time the business community has viewed the individuals who develop these tools and share them without the use of money as whack jobs who just don’t understand how economic systems work. It’s beginning to dawn on some of us that it may be the other way around.

A world without money seems like lunacy. But we need to become more aware that money is really an idea and that its utility is based on a belief system. Belief systems do not change over night but they can shift quickly. Often ideas that still can be useful are subsumed into larger ideas – much like the understanding of gravity in Newtonian physics is subsumed under the idea of entanglement in Quantum physics. So one way to think about this issue is that money will not go away completely, it will just become increasingly less relevant.

One of the first steps in the transition toward a more sane process for human beings to exchange goods, services and creativity is to understand the futility of our current system. But it’s important to get past being right about what is going wrong. The next step is to take a chance, perhaps fail and then take another chance.

http://sorms.blogspot.com/2012/01/debts ... -paid.html
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Oικονομία”