Τράπουλα

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 85 φορές
Έλαβε Likes: 94 φορές

Τράπουλα

Δημοσίευση από alkinoos »

Η λέξη «τράπουλα», που σημαίνει τη «δεσμίδα των παιγνιοχάρτων», προέρχεται από την ιταλική λέξη «trappola», που σημαίνει «παγίδα» και «δόλος»[1]. Η τράπουλα αποτελείται από τα «τραπουλόχαρτα” ή «παιγνιόχαρτα» ή «χαρτιά» και προήλθε από το ιταλικό παιχνίδι «ταρόκ» ή «ταρόκο», που παιζόταν με χοντρά τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα χαρτιά με αριθμημένες φιγούρες τόσο για ψυχαγωγία, όσο και για κερδοσκοπία. Αυτό, με τη σειρά του, προέρχεται από την «τράπουλα Ταρό», που επιζεί μέχρι τις ημέρες μας και έχει αποκλειστικά και μόνο αποκρυφιστικό περιεχόμενο και προορίζεται για μαντεία. Το πιθανότερο είναι η απλή τράπουλα και το Ταρό αρχικά να συνυπήρχαν, παράλληλα, στη συνέχεια να ενώθηκαν – συνδυάστηκαν και κατόπιν πάλι να διαφοροποιήθηκαν. Αυτά ως προς το πιο πρόσφατο ιστορικό παρελθόν της τράπουλας. Διότι η καταγωγή της, αβέβαιη, χάνεται μέσα στον χρόνο, στους μύθους και στις παραδόσεις.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF% ... E%BB%CE%B1

Καθώς ξάπλωσα να κοιμηθώ,χωρίς λόγο και αιτία...τσακ !

Το έτος έχει 365 μέρες που αν διαιρεθεί με τον αριθμό (7) που διαρκεί μια εβδομάδα βγαίνει ,52 ...Τα φύλα είναι 13 x 4.

Το 13 μπορεί να συμβολίζει τους πλανήτες(?)(12 +1, πλανήτης Χι ),ίσως και τους μήνες(?!)

Το 4 μπορεί να συμβολίζει τις εποχές(?),τον ισοσκελή σταυρό (?),τον τετρακτυς (?)

...όλα αυτά μπορεί να μη σημαίνουν τίποτα,αλλά αυτο το τσακ ,με εκανε να το μοιραστώ.
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Re: Τράπουλα

Δημοσίευση από enigma »

alkinoos έγραψε:
Καθώς ξάπλωσα να κοιμηθώ,χωρίς λόγο και αιτία...τσακ !

Το έτος έχει 365 μέρες που αν διαιρεθεί με τον αριθμό (7) που διαρκεί μια εβδομάδα βγαίνει ,52 ...Τα φύλα είναι 13 x 4.

Το 13 μπορεί να συμβολίζει τους πλανήτες(?)(12 +1, πλανήτης Χι ),ίσως και τους μήνες(?!)

Το 4 μπορεί να συμβολίζει τις εποχές(?),τον ισοσκελή σταυρό (?),τον τετρακτυς (?)

...όλα αυτά μπορεί να μη σημαίνουν τίποτα,αλλά αυτο το τσακ ,με εκανε να το μοιραστώ.

αμάν ....ακόμη και αν σημαίνουν ή όχι κάτι τα άνω ...πραγματικά πολύ καλή διαπίστωση - συσχετισμός
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Mornie utúlië
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Τράπουλα

Δημοσίευση από ArELa »

Φοβερό το "τσακ" σου Αλκίνοε... :urock:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”