Δημοσίευση
από aitherovamwn » Τετ 07 Δεκ 2011, 21:55
φυσικά και είναι σχετικό, πυροσβέστη.. και πάρα πολύ μάλιστα..
φαίνεται τα νεοταξιτάκια βλέπουν το παγκόσμιο κίνημα OWS των αγανακτισμένων (ποτέ δεν μου κάθισε καλά ο χαρακτηρισμός - προτείνω να χρησιμοποιούμε τον όρο συνειδητοποιημένοι ή αφυπνισμένοι) να θεριεύει μέσα στους επόμενους μήνες και τρέχουν να προλάβουν τις εξελίξεις..
το ζήτημα είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουν χτιστεί και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αντίστοιχες εγκαταστάσεις (με ευρωπαϊκά κονδύλια) για τη φιλοξενία μεταναστών.. είναι τα λεγόμενα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, τα οποία ήδη λειτουργούν, με ειδικά εκπαιδευμένο (δλδ σκληραγωγημένο) προσωπικό.. θυμηθείτε τη διαμαρτυρία μιας ιρανής (αν θυμάμαι καλά) πριν από λίγα χρόνια, που είχε ράψει τα χείλη της με σύρμα σε ενα από αυτά..
αν ανοίξει τον χορό η αμερική, το θεωρώ αρκετά πιθανό οι δικοί μας να τρέξουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να ξαποστείλουν σε αυτά μερικούς "φασίστες, αναρχικούς και μαλάκες"..
εντελώς συμπτωματικά, συζητώντας το πρωί με τη σπιτονοικοκυρά μου, της έλεγα ότι το μόνο πράγμα στο οποίο διαφέρει η σημερινή κατάσταση από τις παραδοσιακές δικτατορίες, είναι ότι δεν έχει εφαρμόσει ακόμα τον εγκλεισμό των αντιφρονούντων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (δεν δάγκωνα τη γλώσσα μου καλύτερα!!).. σε όλα τα υπόλοιπα (από το αστυνομικό κράτος και την κατατρομοκράτηση των πολιτών, έως τον έλεγχο των ΜΜΕ και τη χειραγώγηση των "πνευματικών" ανθρώπων) η κυβέρνηση των τραπεζών είναι κανονικότατη χούντα..
κάποτε το έλεγα ψιλοαμφιβάλλοντας, πλέον όμως είμαι σίγουρος: ζούμε στις πιο σκοτεινές εποχές από καταβολής του ανθρώπινου πολιτισμού.. για αυτό και χρειάζεται τεράστια ψυχραιμία, νηφαλιότητα και θετικότητα, ώστε να καταφέρουμε να μην παρασυρθούμε από το γενικότερο κλίμα.. και να θυμόμαστε ότι ό,τι και να συμβεί, όσο ακραίο, ολοκληρωτικό και ανίκητο και αν φαντάζει, θα είναι προσωρινό.. δεν θα μας αγγίξει, αν δεν του δώσουμε εμείς το περιθώριο να το κάνει.. πρέπει όμως οι αντιδράσεις μας στο εξής να είναι μαζικές, αποφασισμένες και άφοβες.. οι λίγες ελευθερίες που μας έχουν απομείνει χρειάζονται αντανακλαστικά και επαγρύπνηση
...να είστε πάντα καλά...