O οικονομολόγος κ. Δημήτρης Καζάκης

Συντονιστής: Συντονιστής Ενότητας

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: O οικονομολόγος κ. Δημήτρης Καζάκης

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 05 Δεκ 2011, 13:47

ION 4ever έγραψε:Αχινέ δεν καταλαβαίνω την επιθετικότητα.
Εγώ τουλάχιστον μόνο επιθετική δεν ήμουν.
Καλά, μπορεί να παρεθεσε δικη σου φράση, αλλά προφανώς διαβάζει και τα προηγούμενα που λέμε, και μπορεί σε συνδυασμό με όλα αυτά να "φορτώνει" ολίγον. Βέβαια, όντως δεν έχει λόγο να βγάζει ειδικά σ'εσένα επιθετική προσέγγιση... Αυτό εξυπακούεται.

Κάποιοι πάντως, κάποια στιγμή "φορτώσαμε" σ'αυτό το τόπικ...
Αυτό μπορεί να'ναι καλό, μπορεί κακό, μπορεί και τα δύο. Πάντως αδιάφορο δεν είναι, ε? :wink:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 05 Δεκ 2011, 14:07

Φίλε μου Αχινε ...σε παρακαλώ μιας και είσαι μέλος του ΕΠΑΜ σου ζητάω (για δεύτερη φορά )
Να ρωτήσεις το εξής ...
Με την εφαρμογή της πολιτικής (όπου με βρίσκει σύμφωνο ) του Κ Καζάκη θα πρέπει να μπούμε σε μια
περίοδο εσωστρέφειας (εμπορικής )...τι διάστημα θα έχει αυτή η περίοδός δεν ξέρω ....6 μήνες 9 μήνες
1 χρόνο 2 χρόνια ...δεν έχει σημασία ...Αυτό που θέλω να μάθω είναι ποιο είναι το σχέδιο της επόμενης
μέρας για να αντέξουμε αυτήν την περίοδο ...απλή ερώτηση και το μόνο <<κενό >>που μου αφήνει ....
Αν μπορέσεις να θέσεις αυτήν την ερώτηση και μετά να μας μεταφέρεις την απάντηση θα σου είμουν
υπόχρεος
δεν χρειαζεται να απαντησει ο καζακης σε αυτο.
Το να εισαγεις πχ ενα γάλα απο την ευρώπη θα είναι ασύμφορο,
Ο κόσμος ομως θα χρειαζεται να πίνει γάλα. Οπότε λόγω αναγκαιότητας θα αυξησει την παραγωγη.
Το Ελληνικο γάλα θα είναι φθηνό. Οπότε θα έρχονται παραγελίες κι απο το εξωτερικό.
Αλλα επειδη ο Ελληνας ειναι και ολίγον αργός αυτα δεν θα συμβουν αμέσως. θα πεθάνουν και μερικες χιλιάδες απο την πείνα.
ΟΣΟΙ παρ όλα αυτα επιβιώσουν θα χουν μια υγιη ανάπτυξη.
Άβαταρ μέλους
axinosp
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Φύλο: Άνδρας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από axinosp » Δευ 05 Δεκ 2011, 15:20

ION 4ever έγραψε:
Αχινέ δεν καταλαβαίνω την επιθετικότητα.
Εγώ τουλάχιστον μόνο επιθετική δεν ήμουν.
Προς θεού παιδιά δεν ήταν προσωπικό !!!
Αυτό που είπες εσύ ΙΟΝ το έχω ακούσει, από δεκάδες ανθρώπους
που αυτοί οι ίδιοι τόσα χρόνια, ποτέ δεν ρώτησαν κάτι,
έστω το βουλευτή που ψήφιζαν!!

Η μετάβαση στη δραχμή θα χρειαστεί όπως έχει πει και ο Καζάκης
το πολύ σε 6 μήνες, μαζί με την αλλαγή του Συντάγματος και εγκαθίδρυση ξανά της Δημοκρατίας!!
Δεν την αναφέρω σαν Άμεση Δημοκρατία, ή Λαϊκή, ή Κοινοβουλευτική, η Προεδρική, η Προεδρευομένη,
γιατί για το ΕΠΑΜ μια είναι η Δημοκρατία, αυτή που θα συμμετέχει μαζικά ο λαός
και θα ψηφίζει ο ίδιος το μέλλον του, τελεία και παύλα !!
"Πᾶν γὰρ ἑρπετὸν πληγῇ νέμεται." Ηράκλειτος"
Μετάφραση :Κάθε τι που έρπει εξουσιάζεται με χτυπήματα !!
Με απλά λόγια Ερπετοειδείς έχετε να φάτε, πολύ στυλιάρι από τους Έλληνες!!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 05 Δεκ 2011, 16:14

Ποσοι μηνες μετα απο αυτο που αναφερεις θα χρειαστουν για να αρχισει η παραγωγη και ο κοσμος να αρχισει να τρωει;
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από enigma » Δευ 05 Δεκ 2011, 16:19

Divine Sinner έγραψε: δεν χρειαζεται να απαντησει ο καζακης σε αυτο.
Το να εισαγεις πχ ενα γάλα απο την ευρώπη θα είναι ασύμφορο,
Ο κόσμος ομως θα χρειαζεται να πίνει γάλα. Οπότε λόγω αναγκαιότητας θα αυξησει την παραγωγη.
Το Ελληνικο γάλα θα είναι φθηνό. Οπότε θα έρχονται παραγελίες κι απο το εξωτερικό.
Αλλα επειδη ο Ελληνας ειναι και ολίγον αργός αυτα δεν θα συμβουν αμέσως. θα πεθάνουν και μερικες χιλιάδες απο την πείνα.
ΟΣΟΙ παρ όλα αυτα επιβιώσουν θα χουν μια υγιη ανάπτυξη.
Αυτό είναι που με ανησυχεί φίλε μου
Από το πέρνω την απόφαση σήμερα (λέμε ότι έχω τα λεφτά )και φεύγω για να αγωράσω γελάδια ....
μέχρι την στιγμή που θα παράγω γάλα ......και αυτό φτάσει στο σπίτι σου ....είναι καλό διάστημα !
Άσε την <<ταχύτητα >> του Έλληνα ...
Έγω σου λέω θα είναι γρήγορος ....η φύση όμως έχει το χρόνο της ...

Στο <<ΟΣΟΙ παρ όλα αυτα επιβιώσουν θα χουν μια υγιη ανάπτυξη>> δεν αμφιβάλω και τείνω να πιστεύω
ότι είναι η μοναδική έξοδος από το σήμερα ...το μέχρι τότε με ανησυχεί ...
Και φυσικά δεν είναι μόνο το γάλα είναι τα φάρμακα ... πετρέλαια κτλ
Mornie utúlië
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 05 Δεκ 2011, 17:04

axinosp έγραψε:Η μετάβαση στη δραχμή θα χρειαστεί όπως έχει πει και ο Καζάκης
το πολύ σε 6 μήνες, μαζί με την αλλαγή του Συντάγματος και εγκαθίδρυση ξανά της Δημοκρατίας!!
Αυτό, ΑΝ έρθουν τα πράγματα όπως τα λες... Που πολύ θα'θελα να γίνουν έτσι.
Αν όχι, θα μας στείλουν τα ολιγαρχικά καλόπαιδα στη δραχμή, "λοκαρισμένη" όμως, στο δολάριο, οπότε και θα'ναι χειρότερη η καταστροφή...

enigma έγραψε:το <<ΟΣΟΙ παρ όλα αυτα επιβιώσουν θα χουν μια υγιη ανάπτυξη>> δεν αμφιβάλω και τείνω να πιστεύω
ότι είναι η μοναδική έξοδος από το σήμερα ...το μέχρι τότε με ανησυχεί ...
Και φυσικά δεν είναι μόνο το γάλα είναι τα φάρμακα ... πετρέλαια κτλ
Κι εμένα με ανησυχεί, πίστεψέ με. Αν σκεφτώ όμως την εναλλακτική στην περίπτωση που θα συνεχίζουμε με βάση αυτά που υπογράφουν τώρα, μια εναλλακτική εξ ίσου αν όχι εφιαλτικότερη (να γίνουμε Ταϋλάνδη όπου πουλιούνται γυναίκες και παιδιά και υπάρχει η πλήρης εξαθλίωση), θα άντεχα οποιαδήποτε δοκιμασία, ΕΦ'ΟΣΟΝ θα ήξερα ότι υπάρχει φως στο τούνελ με την αυτάρκεια, την ελευθερία και το αυτεξούσιό μας, να επανέρχονται στη θέση τους.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Joy

Δημοσίευση από Joy » Δευ 05 Δεκ 2011, 17:10

Ο Καζάκης δεν λέει ότι με το που θα γίνει η ανατροπή θα γίνουν όλα αυτόματα μια χαρά.
Θα υπάρξει μια περίοδος δύσκολη αλλά θα είναι περίοδος ανοικοδόμησης.
Συγκρούσεις θα υπάρχουν κα ζόρια. αλλά δεν γίνεται να φτιάξεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά όπως λέει και ο ίδιος.

Για να έχουμε αυτάρκεια τροφίμων, από μελέτες που ήδη υπάρχουν, χρειάζονται 5 μήνες, όπως λέει.
Είμαστε πλούσια χώρα και μπορούμε να είμαστε αυτάρκεις σε τρόφιμα, δεν είμαστε Φιλανδία που είναι καλυμμένη με πάγους. Μας πλάσαραν την ιδέα ότι είμαστε μικρή χωρά και δεν μας φτάνουν όσα παράγουμε για να τραφούμε άρα πρέπει να εισάγουμε.
Σαφώς και θα υπάρξουν ελλείψεις για αρκετό διάστημα σε είδη που δεν παράγουμε. Το θέμα όμως είναι ότι δεν θα πεινάσουμε μακροχρόνια. Άντε να είναι τους πρώτους μήνες μόνο.

Προσωπικά προτιμώ να ζοριστώ πολύ για ένα συγκεκριμένο διάστημα αλλά να ξέρω ότι υπάρχει ελπίδα σιγά σιγά τα πράγματα να φτιάξουν παρά να ζήσω αυτό τον αργό θάνατο στον οποίο μας οδηγούν.

Πολλές φορές σκέφτομαι ότι είμαστε σαν τον ασθενή που του είπε ο γιατρός ότι έχει καρκίνο βαριάς μορφής.
Με τη λογική μας καταλαβαίνουμε ότι το τέλος είναι κοντά αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε.
Δεν το χωράει το μυαλό μας και γι αυτό συνεχίζουμε να συμπεριφερόμαστε σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Λες και με αυτό τον τρόπο "μαγικά" όλα θα παραμείνουν όπως παλιά. Γνώριμα και ασφαλή.
Και έρχονται και οι «γιατροί» με λόγια παρηγοριάς και ελπίδας από τα οποία πολλοί θέλουμε και πιανόμαστε.

Στον δρόμο που μας έχουν βάλει μόνο καταστροφή υπάρχει μπροστά μας. Αργή και βασανιστική.
Η λύση που προτείνει ο Καζάκης είναι κάτι καινούργιο και άγνωστο για μας (και αυτό όσο ναναι τρομάζει) που μπορεί να πετύχει μπορεί και να αποτύχει.
Δεν θα μάθουμε όμως αν δεν το προσπαθήσουμε.
Και στην τελική τι χειρότερο μπορούμε να πάθουμε απ όσα μας περιμένουν έτσι όπως προχωράμε τώρα?
Το πολύ πολύ να μας καθαρίσουν μια ώρα αρχύτερα.
Τη μάχη μας όμως θα την έχουμε δώσει.

Και μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει καμία άλλη πρόταση εξόδου απο αυτη την κατάσταση που ζούμε.

Στο 1.20 λέει και για τον σκούφο.
Στο 1.40 λέει για τον στρατό, το σχέδιο Μπεγλίτη και την ιστορία με τον Εύελπι.
Στο 1.56 λέει ότι στην αρχή της περιόδου ανασύνταξης θα περιοριστούν οι εισαγωγές φαρμάκων στα εντελώς απαραίτητα. Στα 5 φάρμακα που εισάγονται τα 2 μονο είναι για για πραγματικούς λόγους υγείας.
Στη συνέχεια λέει τι μπορεί να γίνει με το θέμα των καυσίμων.

Ο Καζάκης λέει και ξαναλέει ότι πρέπει να βγούμε από το ευρώ με μεγάλο κρότο. Να γίνει τέτοιο μπαμ από την αναταραχή που θα προκληθεί στις παγκόσμιες αγορές ώστε να μας αφήσουν ήσυχους για ένα διάστημα. Έτσι θα μπορέσουμε να ανασυνταχθούμε.
Θεωρεί ότι λόγω τις αστάθειας και των αντιθέσεων που υπάρχουν στο παγκόσμιο σύστημα, τώρα είναι η εποχή που μας επιτρέπει να ακολουθήσουμε μια τέτοια πορεία.
L'état, c'est moi
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 05 Δεκ 2011, 17:49

Joy έγραψε:Θα υπάρξει μια περίοδος δύσκολη αλλά θα είναι περίοδος ανοικοδόμησης.
Joy έγραψε:Προσωπικά προτιμώ να ζοριστώ πολύ για ένα συγκεκριμένο διάστημα αλλά να ξέρω ότι υπάρχει ελπίδα σιγά σιγά τα πράγματα να φτιάξουν παρά να ζήσω αυτό τον αργό θάνατο στον οποίο μας οδηγούν.
Joy έγραψε:Στον δρόμο που μας έχουν βάλει μόνο καταστροφή υπάρχει μπροστά μας. Αργή και βασανιστική.
Η λύση που προτείνει ο Καζάκης είναι κάτι καινούργιο και άγνωστο για μας (και αυτό όσο ναναι τρομάζει) που μπορεί να πετύχει μπορεί και να αποτύχει.
Και στην τελική τι χειρότερο μπορούμε να πάθουμε απ όσα μας περιμένουν έτσι όπως προχωράμε τώρα?
Joy έγραψε:Και μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει καμία άλλη πρόταση εξόδου απο αυτη την κατάσταση που ζούμε.
Με αυτήν ακριβως τη λογική έχω τοποθετηθεί στα προηγούμενα ποστς μου.

Joy έγραψε:Πολλές φορές σκέφτομαι ότι είμαστε σαν τον ασθενή που του είπε ο γιατρός ότι έχει καρκίνο βαριάς μορφής.
Με τη λογική μας καταλαβαίνουμε ότι το τέλος είναι κοντά αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε.
Δεν το χωράει το μυαλό μας και γι αυτό συνεχίζουμε να συμπεριφερόμαστε σαν να μην συμβαίνει τίποτε.
Έτσι ακριβώς! :thumb:

Γενικότερα προσυπογραφω όλη την τοποθέτησή σου.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 412 φορές
Έλαβε Likes: 315 φορές

Δημοσίευση από OTTO » Δευ 05 Δεκ 2011, 17:50

Από ότι βλέπω, αν θα έλεγε κανείς ότι προετοιμαζόσαστε για κάτι, περισσότερο προετοιμαζόσαστε για μια περίοδο μετεκλογική, παρά στο να μην ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση.

Από κει και πέρα επειδή κάποιοι επιμένουν στο σκούφο, σχετικά με το σχόλιο:
axinosp έγραψε:Εικόνα

Για τον Οδυσσέα Ανδρούτσο με το φρυγικό σκούφο, είναι καρατσεκαρισμένο ότι ήταν Μασονάρα του Κερατά!!
και
axinosp έγραψε:Εικόνα
Παιδιά συγχαρητήρια, στο τέλος και το καπέλο του Νταρτανιάν θα το βαφτίσετε φρυγικό σκουφί... Είστε τραγικοί... τι λογική είναι αυτή...
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
------------------------------------
~ ένα σκουπίδι που απλώς ονειροπολεί ~
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 05 Δεκ 2011, 17:57

Σωστο. αλλα εγω παλι το θεωρω ανευ σημασιας το θεμα με το σκουφι.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 05 Δεκ 2011, 17:59

Joy έγραψε:Θα υπάρξει μια περίοδος δύσκολη αλλά θα είναι περίοδος ανοικοδόμησης.
Joy έγραψε:Προσωπικά προτιμώ να ζοριστώ πολύ για ένα συγκεκριμένο διάστημα αλλά να ξέρω ότι υπάρχει ελπίδα σιγά σιγά τα πράγματα να φτιάξουν παρά να ζήσω αυτό τον αργό θάνατο στον οποίο μας οδηγούν.
Joy έγραψε:Στον δρόμο που μας έχουν βάλει μόνο καταστροφή υπάρχει μπροστά μας. Αργή και βασανιστική.
Joy έγραψε:Και μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει καμία άλλη πρόταση εξόδου απο αυτη την κατάσταση που ζούμε.
Με αυτήν ακριβως τη λογική έχω τοποθετηθεί στα προηγούμενα ποστς μου.

Joy έγραψε:Πολλές φορές σκέφτομαι ότι είμαστε σαν τον ασθενή που του είπε ο γιατρός ότι έχει καρκίνο βαριάς μορφής.
Δεν το χωράει το μυαλό μας και γι αυτό συνεχίζουμε να συμπεριφερόμαστε σαν να μην συμβαίνει τίποτε.
Έτσι ακριβώς! :thumb:

Γενικότερα προσυπογραφω όλη την τοποθέτησή σου.

ΥΓ: Για το σκουφί, το θέμα κατάντησε αηδία. Ας ακούσει όποιος ενδιαφέρεται, αυτά που λέει και στο βίντεο. Η Χαρούλα δίνει και χρόνους.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 05 Δεκ 2011, 18:32

Ακουω το βιντεο τώρα. Τα λέει καλα και αναλυτικότατα.
Στο ερωτημα που θέτει ο Βαγγέλης μας (enigma) υπάρχουν τοποθετήσεις απο το 24:52 λεπτό και μετά.

(οι χρόνοι που έδωσε πιο πάνω η Χαρούλα, θέλουν μία διευκρίνιση... οταν πχ λέει "στο 1.20" εννοεί στην 1η ΩΡΑ κι 20 λεπτά)
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 05 Δεκ 2011, 19:56

Ο Καζάκης μιλάει για κλείσιμο συνόρων και για αυστηρά επιλεκτικές εισαγωγές μόνο για τα απολύτως απαραίτητα.

Απόλυτα εφικτό αν και με συνέπειες.

Ο συνολικός όγκος εισαγωγών δεν είναι πετρέλαιο, φάρμακα και πρώτες ύλες αλλά και κάτι απίστευτα πράγματα.

Ο Καζάκης αναφέρει σαν διαστροφικό παράδειγμα τα σκόρδα Κίνας.

Μα καλά δεν υπάρχουν ούτε σκόρδα στην Ελλάδα?
Ή τα ντόπια σκόρδα δεν αρκούν να καλύψουν τις ανάγκες όπως τα πορτοκάλια, οι πατάτες κλπ?

Οι χασάπηδες της γειτονιάς έχουν ελληνικό κρέας, τα Σούπερ Μάρκετ έχουν αλλοδαπό.

Αυτό που προσπαθούν να πετύχουν είναι η μη αυτάρκεια μέσω φωτοβολταϊκών στα καλλιεργήσιμα εδάφη.
Η μονοκαλλιέργεια στην Αφρική ήταν που δέσμευε για πάντα τις χώρες στις οποίες πάτησε το ποδάρι το ΔΝΤ.

Ακόμα δεν έχει προχωρήσει η εξάρτηση μέχρι του σημείου να πεινάσουμε.

Πιστεύω θα υπάρξουν κάποιες δυσκολίες και ίσως παρατηρηθεί και μία έλλειψη τροφίμων αλλά δεν θα είναι μέχρι θανάτου.

Μεγαλύτερο πρόβλημα και πιό βαθύ θα υπάρξει αν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση.

Εγώ προσωπικά προτιμώ να πεινάσω επειδή δεν θα υπάρχει αφθονία τροφίμων, παρά να μην έχω στην τσέπη μία και να τα βλέπω γύρω μου και να μην μπορώ να τα αγοράσω.

Προτιμώ να πεινάσω παρά να μου πάρουν το σπίτι και να με πετάξουν στο δρόμο να τρώω σκουπίδια.

Και δεν μου καίγεται καρφί αν θα έχω γαλλική κολώνια, μοντελάκια και τσαντούλα φίρμα.

Τόσο καιρό πως ζούσαμε με τα ελληνικά μας. Μια χαρά ήταν όλα.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Δευ 05 Δεκ 2011, 20:04

Oυφ ευτυχώς και πρόλαβα και πήρα sony 42 ιντσών HD, plasma, γιατί θα έρθει ο Καζάκης και θα κλείσει τα σύνορα στις εισαγωγές, όπως έκανε και ο μεγάλος Χότζα στην Αλβανία για 50 χρόνια...Ρε το άτομο θέλει και τα λέει αυτά; Και εσείς τον ακούτε ακόμη;
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
ostrako
Irc ψευδώνυμο: jim

Δημοσίευση από ostrako » Δευ 05 Δεκ 2011, 20:51

Ολα θα υπαρχουν, λεφτα δεν θα υπαρχουν,να αγορασεις.ΔΕΝ θα δουλεψει κανενας για τη ψυχη της μανας του.Ο σωσων εαυτο σωθητο.Δυστηχως.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από enigma » Τρί 06 Δεκ 2011, 11:13

Αρέλα μου σε ευχαριστώ ...με κακομαθένεις !
Πρός τιμήν του λέει ότι ο δρόμος που προτείνει δεν είναι εύκολος ...δεν είναι περίπατος ...
Έτσι είναι ...επίσης δεν δέχομαι επί της παρούσης ότι υπάρχει εύκολος δρόμος !
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το θέμα της αυτάρκειας (σε τροφή ) έρχεται μέσα σε 5 μήνες ...αλλά
μικρό νόημα έχει !
Όταν λέμε για αυτάρκεια λέμε για κάτι το πολυδιάστατο ..
Υπάρχει η ενεργειακή αυτάρκεια
Υπάρχει η βιομηχανική αυτάρκεια
Υπάρχει η φαρμακευτική αυτάρκεια
Υπάρχει η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΉ αυτάρκεια
οικονομική .... κτλ !
Δέχομαι ώς λύση τις προτάσεις του .
Δεν γνωρίζω (και δεν νομίζω ) ότι έχουν μελετηθεί όμως όλοι οι παράγοντες ...(όπου είναι πάρα πολλοί βεβαίως )

Αν και πράγματι στο επερχόμενο μπάμ που θα γίνει λίαν συντόμως αν κάνουμε και εμείς το μπάμ μας θα
περάσει με τους δυνατών λιγότερους κρότους ...είναι πολλά που πρέπει να προϋπολογιστούν !
Ναι έχουμε γη για καλλιέργεια ...
Έχουμε γνώστες του αντικειμένου
Χαλαρά έχουμε δυνατότητα ΚΑΙ εξαγωγών ...
Όμως στην καλλιέργεια θές ... καύσιμα (οκ μέχρι ένα σημείο αντιμετωπίσιμο )
θές λιπάσματα
θές (εδώ που φτάσαμε .....σπόρους )
Θές μηχανήματα
Θές ανταλλακτικά για τα τελευταία
ΔΕΝ τα πετυχαίνεις σε 5 μήνες αυτά !
Χρειάζεται ΠΡΙΝ προβείς σε τέτοιο βήμα να έχεις εξασφαλίσει μια συμμαχία ώστε τουλάχιστον βιομηχανικά (και ενα μέρος
ενεργειακά ) να είναι καλυμμένο
Στο όλο επερχόμενο μπάμ θα τρέξουν οι <<εταίροι>> μας να μας ρίξουν τις ευθύνες ως αποδιοπομπαίου τράγου !
Εκεί θα υπάρξουν <<κυρώσεις >> .... Δεν μπορούμε να βασιστούμε ότι θα έχουμε ανταλλακτικά ή οτιδήποτε άλλο !
Υπάρχει και το θέμα του στρατού όπου δεν θέλω να το πιάσω αλλά μιας και οι <<φίλοι >>μας από την γνωστή
Ήπειρο θα δυσαρεστηθούν με όλα αυτά πρέπει να φροντίσουμε να μην μηνούμε <<ξεβράκωτοι >>!
Τουλάχιστον όχι απέναντι στους φιλικούς μας γείτονες !
Καλά το όνομα μακεδονία καλά θα κάνουμε να το συνηθίσουμε να το βλέπουμε γραμμένο στα κυριλλικά
(που άλλωστε και με τον ένα δρόμο αλλά και με τον άλλο ...έτσι θα γίνει :bye: )
Φυσικά η συμμαχία που αναφέρω καταλαβαίνεται που πάει να είναι ....αλλά και πάλι τώρα είναι λάθος εποχή ...
Άλλο να επιλέξεις σύμμαχο λόγο επιλογής και άλλο λόγο ανάγκης !!Άλλα παζάρια κάνεις πρίν και άλλα τώρα !
Πολυδίαστατο θέμα που τουλάχιστον ώς πρός το οικονομικό καλά τα λέει ο Κ Καζάκης ...
(τώρα δηλαδή καλά ξε καλά ...αυτός είναι ο αναπτυξιακός δρόμος εδώ που είμαστε

ps clash καλά έκανες και πρόλαβες να πάρεις την τηλεόραση επειδή ήτε με τον δρόμο του καζάκη για καιρό δεν θα υπάρχουν στα ράφια
ήτε με τον υπάρχον δρόμο πολύ σύντομα δεν θα έχεις λεφτά να την αγοράσεις
Mornie utúlië
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Τρί 06 Δεκ 2011, 11:59

Με τον Καζάκη θα δικαιωθεί και ο Καρατζαφύρερ που έλεγε για κουβανοποίηση της Ελλάδας. Οπως στην Κούβα κυκλοφορούν με αυτοκίνητα της δεκαετίας του '50 και κάτι σοβιετικά μόσχοβα, έτσι ονειρεύεται και την Ελλάδα ο παμμέγιστος φαντασιόπληκτος οικονομολόγος με το κλείσιμο των συνόρων για εισαγωγές. Ε, ρε γλέντια.

Και άντε στη Κούβα δικαιολογείται λόγω του εμπάργκο των ΗΠΑ, αλλά εδώ; Αυτοεμπάργκο ...από όσο ξέρω μόνο ο Χότζα στην Αλβανία εφάρμοσε και μόνο ο Καζάκης πρότεινε παγκοσμίως.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
totispap
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Τρί 06 Δεκ 2011, 12:51

Βλέπω και καταλαβαίνω την ανησυχία σου Νικόλα αλλά και αυτή η πλασματική ευημερία των δανεικών που είχαμε δεν κάνει και τίποτα της προκοπής στον κόσμο.
Άσε που ακούγεται και έξοδος από ευρώ δια της επισήμου οδού ούτως η άλλως.Το κράτος όπως σωστά λέει ο enigma-Βαγγέλης,έχει
κάποιους κεντρικούς πυλώνες,ενέργεια,στρατό,φαρμακευτικά είδη,αυτάρκεια τροφής κτλ.Αυτά ήδη καταρρέουν ένα ένα με το παρόν σύστημα και δεν προβλέπω μεγάλες διαφορές (αν το παίξει η χώρα σωστά),στην περίπτωση εξόδου από το ευρώ.
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 06 Δεκ 2011, 12:57

Σε ενοχλεί η κουβανοποίηση Νικολάκη, αλλά όχι η εκπορνευση στην οποία τελικά θα καταλήξει ο πληθυσμός...όπως μάλλον δεν σε ενοχλεί και το πλήρες ξεπούλημα που παίζει τώρα...

Με τέτοια πυροτεχνήματα αοριστολογίας και τεμπελοποιήσεων ξέρω να λέω κι εγώ πολλά. Αν ποτέ καταφερεις να σταθείς στο επιχείρημα για να αποδείξεις το λάθος του, τότε θα σ'ακούσω. Μέχρι τότε... :tease:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 06 Δεκ 2011, 13:03

Δεν τον ενοχλει η κουβανοποιηση αλλα η αλβανοποιηση.
Εν ολιγοις το να προτείνονται μέτρα και ερασιτεχνισμοι τα οποια δεν εχουν ουδεμια σχέση με τις πραγματικές συνθήκες.
Άβαταρ μέλους
totispap

Δημοσίευση από totispap » Τρί 06 Δεκ 2011, 13:25

Divine Sinner έγραψε:Δεν τον ενοχλει η κουβανοποιηση αλλα η αλβανοποιηση.
Εν ολιγοις το να προτείνονται μέτρα και ερασιτεχνισμοι τα οποια δεν εχουν ουδεμια σχέση με τις πραγματικές συνθήκες.
Οι οποίες είναι λουκούμι δηλαδή και χεζόμαστε από την χαρά μας κάθε μέρα από τα ''επαγγελματικά'' μέτρα που παίρνουν και πατάνε στις πραγματικές συνθήκες. :lol: :lol:
Ρε Φώτη πόσο ποιο έξω πρέπει να πέσουν οι ''επαγγελματίες'' για να το καταλάβεις?
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 06 Δεκ 2011, 13:36

Και ποια ειναι η λυση; να βαλουμε τον καθε χοτζα με οτι κατέβει στην κουτρα του να το εφαρμόσει;
μηπως να εχουμε και νερο εκ περιτροπης για να κανουμε οικονομια; δευτερα τεταρτη το πανοραμα τριτη πεμπτη ο ευοσμος κλπ.
Άβαταρ μέλους
totispap

Δημοσίευση από totispap » Τρί 06 Δεκ 2011, 13:44

Ψάξε δες πόσο χάλια πήγε η Ισλανδία και γιατί δεν ακούς τίποτα για εκεί και μετά ξαναέλα.
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Άβαταρ μέλους
axinosp
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από axinosp » Τρί 06 Δεκ 2011, 14:07

Αν το δούμε κι αυτό ….

Πάγια τακτική μας είναι να μην αναπαράγουμε φήμες, να μην δίνουμε καμιά βάση σε ότι πολιτικό σενάριο κυκλοφορεί. Αυτή την φορά θα κάνουμε μια εξαίρεση. Ο λόγος είναι ότι η πληροφορία μας έρχεται από μια πηγή που η καθεστωτικοί δημοσιοκάφροι θα την χαρακτήριζαν «αξιόπιστη» και δεύτερον είναι τόσο ρευστό το πολιτικό σκηνικό που τίποτα πια –όσον αφορά τους πολιτικούς σχηματισμούς που θα προκύψουν- δεν θεωρείται απίθανο. (Αν μάλιστα δεχθεί κάποιος ότι ισχύει η δημοσκόπηση της GPO που παρουσίασε χτες ο Πετεντέρης στην εκπομπή του και η οποία δίνει πρόθεση ψήφου μόνο 21.5% στην Ν.Δ και 15,3% στο ΠΑΣΟΚ καταλαβαίνει τι πολιτικές αναταράξεις στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση μπορεί να υπάρξουν).

Αυτό λοιπόν που μας μεταβίβασαν –και επαναλαμβάνουμε ότι είναι κάτι που κυκλοφορεί χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε αν ισχύει- είναι μια τουλάχιστον «περίεργη» προσέγγιση.

Συγκεκριμένα το ΕΠΑΜ –το πολιτικό μόρφωμα που ίδρυσε ο Δημήτρης Καζάκης- το οποίο έχει αναπτύξει μια σχετική δραστηριότητα τον τελευταίο καιρό και όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε πολλές επαρχιακές πόλεις θα ήθελε να κάνει την παρουσία του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές αλλά το βασικό του πρόβλημα είναι ότι δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να κάνει μια εκλογική καμπάνια.

Πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι ο διαγραμμένος από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ –αλλά όχι και από το κόμμα- βουλευτής Πάνος Καμένος συζητάει να συστρατευτεί στο εγχείρημα του Δ. Καζάκη προσφέροντας εκτός των άλλων και οικονομική στήριξη. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι την ομιλία που έκανε πρόσφατα στην βουλή και στην οποία ο Π. Καμένος δήλωνε ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2010 την είχε ετοιμάσει με συνεργάτη του Δ. Καζάκη.

Αν το δούμε κι αυτό ….

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/1 ... _7183.html
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
Άβαταρ μέλους
axinosp
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από axinosp » Τρί 06 Δεκ 2011, 14:09

«Στον Γοργοπόταμο συνεργάστηκαν ο Ζέρβας με τον Βελουχιώτη»

«Κόκκινη γραμμή» χαρακτήρισε το θέμα της δανειακής σύμβασης ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον Real fm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου και τόνισε ότι «δεν θα είμαι υποψήφιος με τη ΝΔ, αν υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση».

«Εγώ έχω κάνονα πίστεως Δεν αλλάζω τις αρχές μου. Είναι λάθος της ΝΔ η συμμετοχή σε αυτή την κυβέρνηση αλλά και το να στηρίξει τη δανειακή σύμβαση», σημείωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει και τον προϋπολογισμό, υπογραμμίζοντας πως «αν η ΝΔ είχε τηρήσει τα όσα είπε στο Ζάππειο 1 και 2, δεν θα ψήφιζε τον προϋπολογισμό».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης στο μέλλον ενός νέου φορέα, χωρίς ιδεολογικά στεγανά που θα πηγαίνει κόντρα στην παράδοση, όπως είπε, της χώρας στους δανειστές.

«Αν υπάρχει μια συνεργασία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. προκείμενου να υπηρετήσουν μια κυβέρνηση υπό τον κ. Παπαδήμο, παραδείγματος χάρη, η οποία θα υπογράψει τη δεύτερη δανειακή σύμβαση και θα παραχωρήσει την εθνική κυριαρχία, θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνει ένα ευρύ μέτωπο, το οποίο δεν θα έχει ιδεολογικά στεγανά που θα συνεργαστεί με μια κάθοδο στην πολιτική εναντίον αυτής της άποψης», υπογράμμισε.

«Εγώ είμαι δεξιός, άλλα όταν οι επιλογές είναι εθνικές, όταν βλέπουμε περίεργους συσχετισμούς δυνάμεων μη ιδεολογικούς, η απάντηση θα πρέπει να είναι ανάλογη», τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Στον Γοργοπόταμο συνεργαστήκανε ο Ζέρβας με τον Βελουχιώτη για να τον ρίξουν».

http://www.tsantiri.gr/politiki/%C2%ABs ... C2%BB.html
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Oικονομία”