http://medium.gr/index.php?option=com_c ... &Itemid=98
μπορω να πω οτι σε γενικες γραμμες το αρθρο με βρισκει συμφωνο.
Περι δημοψηφισματων
-
Divine Sinner
Re: Περι δημοψηφισματων
Συνήθως γράφεις ένα άρθρο για να καταλήξεις κάπου.
Το άρθρο κλείνει ως εξής:
Άρα ζητάει παγκόσμια (δημοκρατική εννοείται) κυβέρνηση για να... σωθεί η δημοκρατία.
Εμένα κάτι δε μου κολλάει... εσύ DS που γενικά σε βρίσκει σύμφωνο το άρθρο, η κατάληξή του δεν σε ξενίζει λίγο; Δεν είναι παράξενο που αντί να προτείνει λύσεις για αμεσότερη δημοκρατία, γρηγορότερες διαδικασίες, κλπ, τώρα που και η τεχνολογία το επιτρέπει, τις θεωρεί ξεγραμμένες και προτείνει παγκοσμιοποίηση της πολιτικής, την οποία δεν προσδιορίζει κιόλας πως την εννοεί;
Το άρθρο κλείνει ως εξής:
"Παγκοσμιοποίηση της πολιτικής"... πως μπορεί να γίνει αυτό χωρίς παγκόσμια διακυβέρνηση, οεο; Μάλλον δεν μπορεί.Αν δεν υπάρξουν διαδικασίες παγκοσμιοποίησης της πολιτικής, η δημοκρατία θα βρίσκεται πάντα πίσω από τις εξελίξεις. Εως την τελική κατάργηση.
Άρα ζητάει παγκόσμια (δημοκρατική εννοείται) κυβέρνηση για να... σωθεί η δημοκρατία.
Εμένα κάτι δε μου κολλάει... εσύ DS που γενικά σε βρίσκει σύμφωνο το άρθρο, η κατάληξή του δεν σε ξενίζει λίγο; Δεν είναι παράξενο που αντί να προτείνει λύσεις για αμεσότερη δημοκρατία, γρηγορότερες διαδικασίες, κλπ, τώρα που και η τεχνολογία το επιτρέπει, τις θεωρεί ξεγραμμένες και προτείνει παγκοσμιοποίηση της πολιτικής, την οποία δεν προσδιορίζει κιόλας πως την εννοεί;
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
-
Divine Sinner
Re: Περι δημοψηφισματων
Οχι η καταληξη με ξενιζει. αλλα επειδη ξερω οτι ο αρθρογραφος ειναι νεοταξιτης, δεν στεκομαι σε αυτο.
μιλαω για το σκεπτικο οσων αφορα τα δημοψιφίσματα γενικα και την αμεση δημοκρατια, ασχετα με την σκοπιμοτητα του αρθρογράφου.
μιλαω για το σκεπτικο οσων αφορα τα δημοψιφίσματα γενικα και την αμεση δημοκρατια, ασχετα με την σκοπιμοτητα του αρθρογράφου.