O οικονομολόγος κ. Δημήτρης Καζάκης

Συντονιστής: Συντονιστής Ενότητας

Άβαταρ μέλους
Joy
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Φύλο: Γυναίκα

Re: O οικονομολόγος κ. Δημήτρης Καζάκης

Δημοσίευση από Joy » Πέμ 24 Νοέμ 2011, 21:12

Ααααααα! Το παρατραβήξατε...στο topic του ΚΑΖΑΚΗ είπατε 7 φορές το όνομα του «άλλου» (μαζί με τα Quotes) :loco: :loco: :loco:
Το ερώτημα πάντως παραμένει... Καζάκη ή Farage θα έχει σήμερα ο Κουικ; Ο Καζάκης δίνει 1,20... λέω να πάω για την έκπληξη εγώ :)
Όχι! Εγώ δεν θα πω όνομα :shutup: :shutup: :shutup:
Δες εδώ http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 96#p156696
(χαχα ο άλλος είναι)
L'état, c'est moi
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από Exciter » Πέμ 24 Νοέμ 2011, 21:37

Το οποίο σημαίνει ότι πήγα ταμείο :xara: :xara: :xara:
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
Joy

Δημοσίευση από Joy » Παρ 25 Νοέμ 2011, 13:47

Κάθε φορά και πιό επεξηγηματικός και με περισσότερες πληροφορίες.
Στο 1.20 μιλάει γιά τον ρόλο του ΛΑΟΣ στην κυβερνηση συνεργασίας.
Από το 1.37 και μετά έχει ενδιαφέρον και η συζήτηση με τον κόσμο.

L'état, c'est moi
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 26 Νοέμ 2011, 09:56

Σε αυτό το βίντεο ο Καζάκης λύνει απορίες.

Οικονομολόγος πολύ δυνατός αλλά μπορεί να απευθύνεται σε μη οικονομολόγους και να γίνεται κατανοητός.

Πρώτα απ όλα λέει μια μεγάλη αλήθεια και βάζει κάποια πράγματα στη θέση τους.

Το Κεφάλαιο είναι απρόσωπο.

Το απρόσωπο ως μηχανισμός εξουσίας και ως κανόνες παιχνιδιού που εξαθλιώνουν τις μεγάλες μάζες και κάνουν κάποιες οικογένειες ή εταιρείες επίσης απρόσωπες να θησαυρίζουν είναι μεγάλο κεφάλαιο που σηκώνει πολλές συζητήσεις αλλά δεν γίνεται απόλυτα κατανοητό.

Γι αυτό και έχει μεγάλη πέραση η θεωρία περί τεράτων και ανθρωποειδών ή εξωγήινων.

Μπορεί όλα αυτά να υπάρχουν και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις σε τοιχογραφίες από την αρχαιότητα. Αλλά δεν μπορεί να παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή του καθενός από εμάς.

Πρόκειται για ένα μηχανισμό που κανένας εγκέφαλος όσο ευφυής και αν είναι δεν μπορεί να το σκεφτεί και να το οργανώσει όλο αυτό το σύστημα στο σύνολό του.

Μπορεί να οργανωθεί όμως τοπικά ένας επιμέρους μηχανισμός.

Στο απρόσωπο δεν ωφελείται μία οικογένεια ή περισσότερες.
Αλλά ωφελούνται και άλλοι που δουλεύουν και στηρίζουν το μηχανισμό.

Πολιτικοί, στελέχη, γιαπηδες κάθε είδους

Ο ΓΑΠ έκλανε και ανέβαιναν τα spreeds.

Αυτό σήμαινε ότι με κάθε κλανιά κέρδιζε και αυτός χρήματα όπως κέρδιζαν και πολλοί άλλοι που είχαν την κατάλληλη πληροφόρηση.

Με το δημοψήφισμα που πέταξε σαν πυροτέχνημα χωρίς να το εννοεί κέρδισε αυτός αλλά και εκατοντάδες άλλοι που είχαν πληροφόρηση.

Έτσι το επιχείρημα ότι αυτοί οι λίγοι και γνωστοί έχουν όλο το χρήμα στα χέρια τους και αυτό που ζητούν είναι ο έλεγχος και μόνο αυτός ο οποίος δεν έχει σχέση με το χρήμα δεν ευσταθεί.

Γιατί σε όλο αυτό το πανηγύρι δεν κερδίζουν μόνο αυτοί αλλά βολεύονται λιγότερο και κάποιοι άλλοι και άλλοι θέλουν να βολευτούν ακόμα περισσότερο και για το λόγο αυτό τους στηρίζουν για να ζούν αυτοί καλά και οι Σόρος Ροκφέλερ και Σία καλύτερα.

Αν οι κανόνες αλλάξουν κάποιοι θα καταρρεύσουν όπως και με κάθε αλλαγή στους κανόνες του παιχνιδιού κάποια κεφάλαια ενισχύονται και κάποια άλλα καταστρέφοντα.

Ο Καζάκης είναι πολύ κατανοητός σε αυτό το βίντεο
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
totispap
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Σάβ 26 Νοέμ 2011, 10:15

Αν και το βίντεο είναι φτιαγμένο από έναν υποστηρικτή του ΛΑΟΣ εντούτοις θέτει κάποια ερωτήματα που σίγουρα θέλουν απάντηση.
Μπήκα στο σάιτ του ΕΠΑΜ αλλά δεν βρήκα μια εξήγηση για το συμβολισμό του σήματος.Θα μπορούσε να συμβολίζει απλώς
το σκούφο της Γαλλικής επανάστασης και μέχρι εκεί,αλλά με το τριγωνάκι στο κέντρο του σκούφου τί?
Αν ξέρει κάτι παραπάνω ο αχινός πχ ας με διαφωτίσει.
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 39 φορές
Έλαβε Likes: 63 φορές

Δημοσίευση από Hlios » Σάβ 26 Νοέμ 2011, 10:33

Το βίντεο μοιάζει να είναι κατασκεύασμα ....

Συγγνώμη που το διέγραψα.
Ανεγκέφαλου είχα γράψει.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 26 Νοέμ 2011, 10:43

Δεν το είδα (ακόμα) το βίντεο, αλλά το ερώτημα του Τότη είναι σημαντικό (για μένα τη συνωμοσιολόγα :loco: ) στο βαθμό που είναι συχνό φαινόμενο σε τόσες οργανώσεις και κινήματα, να θέλει η π@@άνα να κρυφτεί και η χαρά να μην την αφήνει.

Επειδή α/ ο Καζάκης έχει δηλώσει ότι δεν έχει συμβάλλει στη συνταξη της ιδρυτικής διακήρυξης του κινήματος, (ούτε και στο λογότυπό του), β/ δεν είπε ποτέ ότι όλα τα μέλη του συμφωνούν απόλυτα σε όλα, (ο ίδιος πχ θέλει πλήρη έξοδο απ'την ΕΕ, άλλοι επιθυμούν μόνο έξοδο από την ευρωζώνη)...

... το ερώτημα είναι σωστότερο να ανέβει στο ξέχωρο τόπικ που'χει ανοίξει ο Αχινός για το ΕΠΑΜ. Και εκεί το ανέβασα http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 07#p156807
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 412 φορές
Έλαβε Likes: 315 φορές

Δημοσίευση από OTTO » Σάβ 26 Νοέμ 2011, 15:44

totispap έγραψε:

Αν και το βίντεο είναι φτιαγμένο από έναν υποστηρικτή του ΛΑΟΣ εντούτοις θέτει κάποια ερωτήματα που σίγουρα θέλουν απάντηση.
Μπήκα στο σάιτ του ΕΠΑΜ αλλά δεν βρήκα μια εξήγηση για το συμβολισμό του σήματος.Θα μπορούσε να συμβολίζει απλώς
το σκούφο της Γαλλικής επανάστασης και μέχρι εκεί,αλλά με το τριγωνάκι στο κέντρο του σκούφου τί?
Πάνω που ήμουν έτοιμος να ποστάρω το εν λόγω βίντεο, διαπίστωσα ότι με πρόλαβες, Τότη. Σε ευχαριστώ.

Ενώ στα λόγια και στα επιχειρήματα ο Καζάκης είναι από τα πιο σωστά άτομα που έχω δει τελευταία (γι αυτό κι αποφάσισα να ανεβάζω απόσπασμα από συνέντευξή του, που δε συνηθίζω), ωστόσο, άσχετα με το γεγονός ότι το βίντεο είναι δημιουργία ενός ατόμου κολλημένου με το ΛΑΟΣ, είναι βίντεο που βάζει φωτιές, και προσωπικά έχω προβληματιστεί πολύ.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
------------------------------------
~ ένα σκουπίδι που απλώς ονειροπολεί ~
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 412 φορές
Έλαβε Likes: 315 φορές

Δημοσίευση από OTTO » Σάβ 26 Νοέμ 2011, 15:47

Τι να πρωτοσκεφτώ... ίσως και ο Καζάκης να είναι αθώος και κάποιοι άλλοι (που συντέλεσαν και στη δημιουργία του λογότυπου) να τον χρησιμοποιούν. Δεν ξέρω τι να πω... πρέπει να πάρει θέση ο Καζάκης επί του ζητήματος για το λογότυπο, και να διερευνηθεί το πώς δημιουργήθηκε το λογότυπο αυτό. Τυχαία πάντως δεν έγινε, de facto.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
------------------------------------
~ ένα σκουπίδι που απλώς ονειροπολεί ~
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 26 Νοέμ 2011, 17:08

Για τις οικονομικές επιπτώσεις από τους μετανάστες έχει μιλήσει χωρίς να πάρει θέση υπέρ ή κατά τους.

Απ ότι συνάγεται μέσα από αυτά που λέει και στα σημεία που αναφέρεται στο θέμα λέει ότι μία αυτόνομη πολιτική με εθνικό νόμισμα θα περιόριζε το φαινόμενο το οποίο προέρχεται και λόγω της πολιτικής της Ε.Ε προς την Ελλάδα που κάνει μιλιούνια μετανάστες να εγκλωβίζονται μέσα στη χώρα.

Έχω παράδειγμα ενός Πακιστανού που ήξερα και ήταν εντελώς λαθρο.

Έκανε 3 χρόνια δουλειες του ποδαριού και μάζεψε λεφτά για να πάει στην πατρίδα του και να μη ξαναγυρίσει ποτέ πιά.

Όλα ήταν έτοιμα και η νύφη που του βρήκαν τον περίμενε με ανοιχτές αγκάλες αλλά μάταια.

Έίχε βγάλει εισητήριο με το αεροπλάνο αλλά τον μπουζούριασαν στο αεροδρόμιο και τώρα είναι στο κρατητήριο.

Αφού θέλουν να φύγουν γιατί δεν τους αφήνουν να πάνε στην ευχή?

Με δικά του έξοδα θα έφευγε ο άνθρωπος αλλά μπουζουριάζοντας τον, θα τον ταίζουν για κάποιους μήνες και θα του πληρώσουν και τα εισητήρια με τη δικαστική απέλαση.

Παλαιότερα τους έβαζαν μία κόκκινη σφραγίδα για να μην ξανάρθουν και τελείωνε η υπόθεση.

Τώρα η γραφειοκρατία σε αυτό το θέμα είναι απίστευτη και κινείται ολόκληρος μηχανισμός που κοστίζει πολλά ανά κεφάλι.

Για αυτό το θέμα έχει αναφερθεί ο Καζάκης δηλαδή ότι η ανορθολογική πολιτική σκόπιμα ή μη έχει σκοπό να εγκλωβίσει τους μετανάστες στην Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 26 Νοέμ 2011, 17:15

Παραμένω στο ΠΑΜΕ και δεν είμαι μέλος του ΕΠΑΜ.

Αλλά με τον Καζάκη είμαστε σε κοινή οικονομική σχολή σκέψης και γενικότερα επιστήμης.

Εδώ δεν πρόκειται για μαντριά και για κουτάκια όπως συμβαίνει με τα κόμματα αλλά για επιστήμη από τη μια και θεολογία και μορμονική αντίληψη από την άλλη που καμία σχέση δεν έχει με την επιστήμη.

Έφτιαξα αυτό το βίντεο και θα καταλάβετε τί εννοώ

Όταν είσαι επιστήμονας δεξιός ή αριστερός σέβεσαι την επιστήμη σου και την υπηρετείς.
Αν για τα λεφτά την πουλάς και λες μπούρδες τότε δεν είσαι επιστήμονας αλλά παπάς.

Πάνω σε αυτό το θέμα είμαστε ακριβώς το ίδιο μήκος κύματος με τον Καζάκη
Άβαταρ μέλους
freeromios

Δημοσίευση από freeromios » Κυρ 27 Νοέμ 2011, 00:17

OTTON έγραψε:
totispap έγραψε:

Πάνω που ήμουν έτοιμος να ποστάρω το εν λόγω βίντεο, διαπίστωσα ότι με πρόλαβες, Τότη. Σε ευχαριστώ.

Ενώ στα λόγια και στα επιχειρήματα ο Καζάκης είναι από τα πιο σωστά άτομα που έχω δει τελευταία (γι αυτό κι αποφάσισα να ανεβάζω απόσπασμα από συνέντευξή του, που δε συνηθίζω), ωστόσο, άσχετα με το γεγονός ότι το βίντεο είναι δημιουργία ενός ατόμου κολλημένου με το ΛΑΟΣ, είναι βίντεο που βάζει φωτιές, και προσωπικά έχω προβληματιστεί πολύ.
Παιδιά όπως παρατηρήσατε αναφέρθηκα σε βίντεο χωρίς να το παραθέσω.
Έχω προβληματιστεί πάρα πολύ. Δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω και λίγο απογοητευτεί γιατί όλες οι ακτιβιστικές προτάσεις που υποβάλλω απορρίπτονται μετά βδελυγμίας.
Δεν το δείχνω προς το παρόν, αλλά με βλέπω να καταλήγω ιδιώτης με την αρχαία έννοια.. Πολύ θολούρα και δράση μηδέν...
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 27 Νοέμ 2011, 00:48

Να μην προβληματίζεσαι καθόλου.

Το θέμα είναι να αγωνίζεσαι.

Και ο αγωνιστής δεν είναι "κοπαδός" δεν είναι ανάγκη να συμφωνείς σε όλα.

Αλλά για το σκουφάκι έγινε πολύ φασαρία για το τίποτα.

Και το λΑΟΣ βλέπει παντού εχθρούς και Μασόνους.

Ας μαζέψουν τη Τζαβέλαινα που είπε να καεί η Ελλάδα για να σωθούν τα ΕυρωΠΕΗ και να πάψει να ασχολείται με τη σκούφια του ΕΠΑΜ
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Κυρ 27 Νοέμ 2011, 00:53

freeromios έγραψε: Παιδιά όπως παρατηρήσατε αναφέρθηκα σε βίντεο χωρίς να το παραθέσω.
Έχω προβληματιστεί πάρα πολύ. Δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω και λίγο απογοητευτεί γιατί όλες οι ακτιβιστικές προτάσεις που υποβάλλω απορρίπτονται μετά βδελυγμίας.
Δεν το δείχνω προς το παρόν, αλλά με βλέπω να καταλήγω ιδιώτης με την αρχαία έννοια.. Πολύ θολούρα και δράση μηδέν...
freeromie relax!
Μάλλον έχεις λίγο θολώσει λόγω άγχους.
Συμβαίνει σε όλους μας.
Είναι και αυτό σημείο των καιρών.
Άδειασε λίγο το κεφάλι σου.
Πάρε λίγες βαθιές εισπνοές
αλλά κυρίως μεγάλες εκπνοές .
Χαλάρωσε το πρόσωπο σου, το μέτωπο
κυρίως την κοιλία σου.
(Δεν αστειεύομαι. σοβαρολογώ)
Το άγχος δεν βοήθησε ποτέ κανέναν.
Αν έχεις κάνει λάθος, θα το διορθώσεις.
Αν αυτός ο χώρος δεν σε εκφράζει
μπορείς να αποχωρίσεις.

Ολοι νοιώθουμε ότι χάνεται η ζωή μας.
Όλοι ζούμε μια ανασφάλεια σχετικά με το αύριο
και όλοι βιαζόμαστε, όλοι θέλουμε την λύση Τώρα.
Αλλά από ότι φαίνεται δεν πάει έτσι.

Υπομονή και ψυχραιμία.
αν έχεις και την δυνατότητα κάνε και καμιά βόλτα.
Ένα περίπατο στο κοντινότερο βουνό
πχ. με ένα καλό φίλο η και μόνος.
Αλλά χαλάρωσε λίγο.

Το ποιος είναι ο καζάκης
και τι ρόλο παίζει ο επαμ θα το βρείς μόνος σου
αλλά πρώτα, αισθάνομαι, ότι πρέπει να χαλαρώσεις.

Είναι μια εποχή για γερά νεύρα
και το λέω σε σένα για να μην το ξεχνάω και εγώ.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 27 Νοέμ 2011, 01:05

Ρωμηέ, εγώ σου είχα απαντήσει εδώ
http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 83#p156583
επειδή πέρασε πολύ νερό απ'το αυλάκι (2-3 σελίδες νήματος από τότε), αν δεν το είδες, σε παραπέμπω να το δεις.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 27 Νοέμ 2011, 05:37

Δεν πολυθυμαμαι τις ακριβιστικες προτάσεις σου. αν θες επανέλαβε τες. θυμαμαι οτι επεκρινες τους συνδικαλιστές.
αλλα δεν θυμαμαι ποια εναλακτικη πρότεινες.
θυμαμαι οτι την μια απο τις εναλλακτικες δεν ηθελες να τις συζητησεις δημόσια.
αυτο με εβαλε σε σκέψεις οτι προτείνεις κατι που μπαινει στην σφαίρα του ποινικου κώδικα.
και φυσικα και αποριπτω καθε τι βιαιο η παράνομο.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Κυρ 27 Νοέμ 2011, 10:35

Σήμερα που ξαναδιαβάζω το χθεσινό μου μήνυμα
θέλω να διευκρινίσω ότι με αυτή την πρόταση
ION 4ever έγραψε:Αν αυτός ο χώρος δεν σε εκφράζει
μπορείς να αποχωρίσεις.
εννοώ το επαμ και όχι τα ιδεο που
ίσως να εννοείται με μια γρήγορη ανάγνωση.
Πριν από λίγες σελίδες έδειχνες πολύ θορυβημένος
freeromios έγραψε:Ως μέλος του ΕΠΑΜ προβληματίζομαι ΠΟΛΥ όταν ακούω τέτοια...
και με το τελευταίο μήνυμα σου ακουγόσουν πολύ απογοητευμένος,
για αυτό και σου απάντησα με τον τρόπο που σου απάντησα.
Ελπίζω σήμερα να είναι μια καλύτερη μέρα.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Κυρ 27 Νοέμ 2011, 13:48

Πολύ λόγο έχετε κάνει για τον Καζάκη σε σημείο να μου έρχεται στο νου η παροιμία ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται. Τι είναι λοιπόν αυτός ο περιβόητος οικονομολόγος; Και τι ακριβώς προτείνει; Μήπως την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, μήπως την ανατροπή του αστικού καθεστώτος; Οχι βέβαια, ο Καζάκης προέρχεται από τη δεξαμενή των διανοούμενων που ναι μεν αμφισβητούν την υπάρχουσα πολιτική, αλλά αναζητούν «λύσεις» εντός του συστήματος, έστω κι αν αυτές οι «λύσεις» είναι σενάρια οικονομικής φαντασίας.

Από όσο τον έχω παρακολουθήσει η βασική του ανάλυση ξεκινάει από το χρέος, αλλά χωρίς να ακουμπάει το ότι το χρέος και η κρίση του χρέους προέρχονται από τη λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος. Ετσι λοιπόν κάνει την πρόταση του για σωτηρία, η οποία είναι η θεσμοθέτηση ενός νέου δημοκρατικού συντάγματος που θα περιέχει τη ρητής απαγόρευση σε κάθε μελλοντική κυβέρνηση να καταφεύγει σε δανεισμό από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου. Το κατά πόσο είναι λογικό και εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο μέσα σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομίας, αυτό μόνο ο Καζάκης το γνωρίζει.

Από εκεί και πέρα τι θα είναι αυτό το νέο σύνταγμα; Τι σόι καθεστώς θα αποτυπώνει; Θα είναι αστικό με την παραπάνω προσθήκη; Θα αποτυπώνει ένα νέο καθεστώς; Εδώ μένουμε στο σκοτάδι. Αρκούμαστε σε γενικολογίες για δημοκρατία κτλ κτλ. Γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι κάθε πολιτικό εποικοδόμημα στηρίζεται πάνω στην οικονομική βάση της κοινωνίας. Και εδώ, όμως, ο Καζάκης δεν είναι καθόλου διευκρινιστικός, αφού η πρόταση του είναι «οικονομική αυτοδυναμίας με την κινητοποίηση και την ορθολογική αξιοποίηση των εσωτερικών πόρων, κοινωνικών και φυσικών, για μια ισορροπημένη ανάπτυξη προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού».

Τι σόι, όμως, οικονομία θα είναι αυτή; Καπιταλιστική ή κάτι άλλο; Θα υπάρχει ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής; Θα επιτρέπεται η μίσθωση εργατικής δύναμης; Για όλα αυτά δεν παίρνουμε καμιά απάντηση ή, μάλλον παίρνουμε. Ο Καζάκης προτείνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Οπως ο Ανδρέας τη δεκαετία του '70 αφομοίωνε τα συνθήματα της αριστεράς, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, τάζοντας σοσιαλισμό στο πλαίσιο του καπιταλισμού, έτσι και ο Καζάκης επιχειρεί να αφομοιώσει τις ριζοσπαστικές τάσεις που αναπτύσσονται σήμερα, περιγράφοντας έναν καπιταλισμό χωρίς νεοφιλελεύθερες ακρότητες που θα λειτουργεί προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.Τέτοιος καπιταλισμός, όμως, μπορεί να υπάρξει μόνο στα σενάρια οικονομικής φαντασίας. Καμιά πολιτική δεν διαθέτει το μαγικό ραβδάκι με το οποίο θα αλλάξει τους οικονομικούς νόμους που διέπουν έναν τρόπο παραγωγής. Η πολιτική, όμως, των διαφόρων Καζάκηδων έχει τη δυνατότητα να σπείρει σύγχυση, να αποπροσανατολίσει και να βάλει πρόσθετα εμπόδια στο δρόμο για την κοινωνική απελευθέρωση.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 27 Νοέμ 2011, 14:06

Βασικα εφ οσων υπαρχει ο ελάχιστος παρεμβατισμος του κρατους στην οικονομια.
καπιταλισμος δεν μπορει να νοηθει.
με αυτην την εννοια ποτέ δεν είχαμε καπιταλισμό στην Ελλάδα.
ειχαμε κάτι αλλο.
Βασικα ειχαμε καποιους δειλους κυβερνητες που δεν τόλμησαν να ξεκαθαρισουν
τι σκατα τυπο οικονομιας εχουμε.
Τα συνδικατα δινουν και παιρνουν και διαπλέκονται με την πολιτική, αλλα ο εργαζόμενος δεν βγαινει
ποτέ κερδισμένος.
Εμενα δεν με νοιαζει αν θα χουμε καπιταλισμο ή σοσιαλισμο.
Αυτο που θελω ειναι αν εχουμε καπιταλισμο να ειναι τελειως καπιταλισμος
και αν εχουμε σοσιαλισμο να ειναι τελειως σοσιαλισμος.
Θέλω αν εχουμε καπιταλισμό, να πω οκ αντιμετωπιζω τον κινδυνο της ανεργιας το ενα το αλλο,
αλλα με την σωστη επιχειρηματικη σκέψη και δράση μπορω να φτάσω να ζω πλουσιοπάροχα.
Η απο την αλλη να πω (στον σοσιαλισμο) δεν θα ζησω ποτέ πλουσιοπάροχα, αλλα θα εχω ενα υψηλο βιωτικο επίπεδο μαζι με ολους τους αλλους και δεν θα αντιμετωπίζω τον κίνδυνο της ανεργίας.
Αυτες οι μεσοβέζικες λυσεις, του στυλ ναι μεν εχουμε ελευθερη οικονομία, αλλα επεμβαίνει το κράτος σε αυτην,
για να την εμποδίσει να αναπτυχθεί , και ψιλοεχουμε κοινονικες παροχες αλλα οχι αρκετες για να βοηθήσουν κάποιον,
για μενα ειναι ο ορισμος της δειλίας...

Προσωπικα προτιμω την πρώτη περίπτωση αλλα θα μπορουσα να ανεχθω και την δεύτερη (την σοσιαλιστικη) αν είχα αυτες τις εγγυήσεις.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 27 Νοέμ 2011, 16:16

Οι ενστάσεις και οι απορίες μου σχετικά με τον Καζάκη περιστρέφονται ακριβώς γύρω από αυτό. Δεν μιλάει για ανατροπή του συστήματος αλλά όλα αυτά που προτείνει γίνονται μόνο με ανατροπή
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 27 Νοέμ 2011, 16:19

Πω ρε γαμώτο, δε μ'αρέσει να το παιζω υποστηρικτής ή συνήγορος του διαβόλου, αλλά με αναγκάζεις ρε Νίκο.
Clash έγραψε:Πολύ λόγο έχετε κάνει για τον Καζάκη σε σημείο να μου έρχεται στο νου η παροιμία ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται.
Ή ο άπελπις αλλά ψύχραιμος (κι όχι τυφλωμένος), στέκεται και ακούει μια διαφορετική πρόταση που δεν πάει κόντρα στη λογική του, απεναντίας τη στηρίζει.
Clash έγραψε:Τι είναι λοιπόν αυτός ο περιβόητος οικονομολόγος;
Μόνο η μάνα η γυναίκα του και τα παιδιά του τον ήξεραν πριν εμφανιστεί στο Κρήτη ΤV. To ότι γρήγορα έγινε γνωστός, οφείλεται στο γεγονός ότι άρθρωσε ένα διαφορετικό (και επαναλαμβάνω λογικό) λόγο, σε μια εποχή που ό,τι ακούμε στα καθεστωτικά ΜΜΕ, αποτελεί το θέατρο του παραλόγου.
Clash έγραψε:Μήπως την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, μήπως την ανατροπή του αστικού καθεστώτος; Οχι βέβαια, ο Καζάκης προέρχεται από τη δεξαμενή των διανοούμενων που ναι μεν αμφισβητούν την υπάρχουσα πολιτική, αλλά αναζητούν «λύσεις» εντός του συστήματος, έστω κι αν αυτές οι «λύσεις» είναι σενάρια οικονομικής φαντασίας.
1/ Απ'ό,τι ξέρω, προέρχεται από την αριστερά. Από το ΚΚΕ απεχώρησε (κατά δήλωσή του) όταν διαφώνησε κάθετα με συγκεκριμένες νοοτροπίες. 2/ Δεν το'παιξε (ούτε δήλωσε) ποτέ "διανοούμενος". Οικονομολόγος είναι που επιπρόσθετα, τυχαίνει να έχει στο νοητικό δισάκι του και άρτια γνώση της (συγχρονης νεοελληνικής αλλά και παγκόσμιας) ιστορίας. 3/ τις λύσεις δεν ξέρω γιατί τις βάζεις σε εισαγωγικά. Σε σχέση με τα γενικόλογα παραληρήματα που ακούγονται ενθεν κα κείθεν, είναι από τους ελάχιστους που βλέπω να προτείνει λύσεις (εκτός εισαγωγικών), ασχετα αν μπορεί κάποιος να διαφωνεί μ'αυτές. 4/ Πρεσβεύει είπες ΕΝΤΟΣ του συστήματος λύσεις; Προφανώς δεν τον έχεις ακούσει αρκετά ή προσεκτικά. Το παρόν ισχύον σύστημα που λειτουργεί με επιθανάτιο ρόγχο, ακούει τις λύσεις που προτείνει και παθαίνει υστερία. Αντιπροσωπευτικό δείγμα το ΛΑΟΣ που έχει εξαπολύσει εμπαθή πόλεμο εναντίον του. Αυτό από μόνο του θα'πρεπε να σου λέει κάτι.
Clash έγραψε:Από όσο τον έχω παρακολουθήσει η βασική του ανάλυση ξεκινάει από το χρέος, αλλά χωρίς να ακουμπάει το ότι το χρέος και η κρίση του χρέους προέρχονται από τη λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος.
Λες "καπιταλιστικού συστήματος" κι έξω απ'την πόρτα. Τι εννοείς; Τι σχέση έχει ο καπιταλισμός του '60 ή '70 ας πούμε με αυτό το εξάμβλωμα που παίζει τώρα; Ο Σελέντε κι ο Μαξ Κάιζερ (ειδικά ο δεύτερος δηλωμένος "υγιής" καπιταλιστής) αποκαλούν (πολύ σωστα) αυτό που παίζει στις δυτικές αγορές στον 21ο αιώνα, ΚΟΛΕΚΤΙΒΙΣΜΟ και ΚΟΡΠΟΡΑΤΙΣΜΟ. Αν υπολογίσουμε ότι η λέξη collectivism εκπορεύεται απ'το ρήμα collect που σημαίνει συλλέγω ή μαζεύω, και ο κορπορατισμός από το corporation (γιγάντιες πολυεθνικές και τράπεζες) το πράγμα μιλάει απο μόνο του. Μια ολιγαρχική ελίτ (τραπεζιτών και όχι μόνο) μαζεύει όλον τον πλούτο με διάφορες κομπίνες, στεγνώνοντας κυριολεκτικά τις πραγματικές οικονομίες των χωρών, με φυσικό παρεπόμενο και την απώλεια της εθνικής τους κυριαρχίας, μαζι με την οικονομική/παραγωγική τους ανεξαρτησία και αυτάρκεια...

Σε αγορες και χρηματιστήρια πλέον, δεν παίζει ένας δόκιμος (για την καπιταλιστική λογική) ανταγωνισμός. Παίζουν παράγωγα - που κατά κοινή ομολογία οικονομολόγων από πολλές διαφορετικές σχολές, είναι αφηρημένα παίζουν κι ένα σωρό άλλες φούσκες, αερας κοπανιστός, κέρατα τράγια που δεν μπορώ να αναλύσω γιατί δεν είμαι οικονομολόγος, και παίζουν και νομίσματα/χρήματα χωρίς αντίκρυσμα, όπως και το δολάριο που "κόβει" σήμερα η Fed κάθε φορά που στριμώχνονται τα λαμόγια. Κάποτε (εσύ μπορεί να μη θυμάσαι, εγώ θυμάμαι όμως) τα νομίσματα είχαν αντίκρυσμα σε χρυσό. Σήμερα γελάμε μόνο και στην αναφορά τέτοιας προοπτικής.
Για ποιο είδος καπιταλισμού μιλάς λοιπόν; Και πώς τον ορίζεις ΣΗΜΕΡΑ εσύ τον καπιταλισμό; Τον χρησιμοποιεί κι ο Καζάκης (δύσκολα να βγει το χούι του ΚΚΕ :loco: ) , αλλά επεξηγώντας το σκεπτικό του στην όποια σκέψη ξετυλίγει, καταλαβαίνω πως ουσιαστικά το βλέπει όπως κι εγώ. Εσύ πώς βλέπεις τον καπιταλισμό εν έτει 2011 τελικά; Μη μου πεις ίδιο μ'αυτόν που έπαιζε το '70, γιατί αν το κάνεις θα επιδείξεις πλήρη ασχετοσύνη και θα σε παραπέμψω σε οικονομολόγους που εσύ αναγνωρίζεις, για να σου ξεδιαλύνουν κάποια πράγματα. Ρωτώ πώς τον αντιλαμβάνεσαι, για να καταλαβαινόμαστε τι λέμε δηλαδή, κι όχι να στεκόμαστε σε ΚΕΝΕΣ περιεχομένου -συνθηματολογικές ορολογίες που έχω βαρεθεί ν'ακούω απ'το ΚΚΕ. Κάποια στιγμή πρεπει να μάθουμε να λέμε τα πράγματα με τ'όνομά τους. Ο όρος "καπιταλισμός" έχει παραφθαρεί κατά τη γνώμη μου και ο καπιταλισμός όπως τον εννοούσαμε (και φυσικά πολλοί στηλίτευαν) κάποτε, φαντάζει παράδεισος σε σχέση μ'αυτό που γίνεται σήμερα.

[quote=""Clash""]Ετσι λοιπόν κάνει την πρόταση του για σωτηρία, η οποία είναι η θεσμοθέτηση ενός νέου δημοκρατικού συντάγματος που θα περιέχει τη ρητής απαγόρευση σε κάθε μελλοντική κυβέρνηση να καταφεύγει σε δανεισμό από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου.[/quote]

Αυτό (έτσι όπως ακριβώς το διατυπώνεις) δεν το'χω ακούσει, παρά το γεγονός ότι έχω ακούσει πολλές ομιλίες του και τον ακούω καθημερινά στο ράδιο 9. Μπορείς να μου δείξεις την πηγή απ'την οποία το πήρες;
Όπως και να'χει, η πρότασή του που εγώ έχω ακούσει, είναι να βγούμε και από την ευρωζώνη ΚΑΙ από την ΕΕ, να κινήσουμε τη μηχανή της παραγωγής, να γίνουμε αυτάρκεις κλπ κλπ. Δεν παραμυθιάζει πως θα'ναι εύκολο. Θέλει ιδρώτα, αίμα. Αλλά σε σχέση μ'αυτό που ζούμε τώρα, θα'ναι λιγότερο εφιαλτικό και θα'χει μια προοπτική, δείχνει κι ένα αμυδρό φως στο βάθος του τούνελ.

Στη συνέχεια θέτεις ερωτήματα. Θα απαντήσω μόνο σε ένα:
Από εκεί και πέρα τι θα είναι αυτό το νέο σύνταγμα; Τι σόι καθεστώς θα αποτυπώνει;
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ τουλάχιστον! Επανειλημμένα στηλιτεύει το έλλειμα δημοκρατίας που ολοένα και φθείνει.

Τα υπόλοιπα θα ήταν καλύτερο να τα'θετες στον ίδιο.
Δεν είμαι οικονομολόγος ούτε σε θέση να σου απαντήσω εκτενώς και εμπεριστατωμένα.

Σε γενικές γραμμές αυτό το κείμενό σου δείχνει την αρνητική σου προσέγγιση στο άτομο. Έχεις κανέναν άλλον να αντιπροτείνεις, που να'χει κάνει πρόταση βιώσιμη, λογική, που να σε καλύπτει τέλος πάντων; Αν εχεις, άνοιξε ένα τόπικ να μας τον "συστήσεις". Αν θεωρείς εαυτόν ικανό να προτάξει ισχυρή πρόταση, τράβα στο στίγμα σου και ανέβασέ τη. Αν δεν παίζει τίποτα απ'τα δυο, θα σου'λεγα να βγεις απ'τη νοοτροπία του κάθετου αρνητισμού απέναντι στους πάντες και τα πάντα. Ειδικά αυτή την εποχή, μια τέτοια προσέγγιση είναι ό,τι χειρότερο (κατά τη γνώμη μου πάντα)...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 27 Νοέμ 2011, 16:23

Quotaρισες τον κλας με το δικο μου username
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 27 Νοέμ 2011, 16:25

Εχετε αναρωτηθει ποιον σκοπο εξυπηρετει η αντιπροσωπευτικη δημοκρατια; και ποια μειονεκτηματα της άμεσης πρέπει να αντιμετωπίσει;
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 27 Νοέμ 2011, 16:29

Divine Sinner έγραψε:Quotaρισες τον κλας με το δικο μου username
Κλασικός αλτχαιμερισμός μου... Το διόρθωσα.
Divine Sinner έγραψε:Εχετε αναρωτηθει ποιον σκοπο εξυπηρετει η αντιπροσωπευτικη δημοκρατια; και ποια μειονεκτηματα της άμεσης πρέπει να αντιμετωπίσει;
Μου'δωσες πάσα να ξαναπώ ότι είμαι ΚΑΘΕΤΑ ΥΠΕΡ της ΑΜΕΣΗΣ δημοκρατίας.
Η "αντιπροσωπευτική" ΔΕΝ με αντιπροσωπεύει (κι εμένα και πολλούς άλλους) και επί της ουσίας και επί του πρακτέου δεν υφίσταται ούτε κι αυτή, απ'τη στιγμή που επιλέγεται πρωθυπουργός από τρεις αμφιβόλου πολιτικής ηθινής άντρες και διορίζεται απ'αυτούς, ΕΡΗΜΗΝ μας.

by the way, (προς Νίκο) ο Καζάκης τυχαίνει να έχει την ίδια οπτική μ'εμένα πάνω σ'αυτό. Τον έχω ακούσει αρκετά ώστε να το γνωρίζω αυτό.
Κι είναι πολύ σημαντικό. Ποια η θέση σου επ'αυτού;
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 27 Νοέμ 2011, 16:49

Πάσα να το συζητήσουμε εδω:
http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 45&t=13472
Κλειδωμένο