Αυτοκτονίες κατά συρροήν... (Γκρεμίζουν ψυχές!)

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Γκρεμίζουν ψυχές!!!

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 01 Νοέμ 2011, 09:59

Επανέρχομαι σ'αυτό το νήμα, γιατί μου προέκυψε αντιπροσωπευτικό δείγμα του πώς γκρεμίζουν ψυχές και ζωές...

Ένας φίλος απ'το ΥΤ, μου έγραψε σε στιγμή απόγνωσης:

[box=]

τι τραγικο ζω.
22 χρονια βγαζω κυδωνια και αλλα θαλασινα χειμωνα καλοκαιρι.Δεν μπορω να τα πουλησω νομιμα χωρις να τα περασω απο συσκευαστηριο[μαγαζι χοντρικης εμπορας που τον ενδιαφερει μονο το κερδος και η εμπορικη ιδιοτητα].Θα τρελαθω.Θελω να βαλω το ονομα μου στο προιον που βγαζω και να το δωσω σε οποιοδηποτε μαγαζι τιμολογημενο απο εμενα.Αυριο παω στη κτηνιατρικη της Χαλκιδας να τους ζηξτησω να με αφησουν να πουλω το μεροκαματο μου μπροστα απο τη υπηρεσια τους να δω τι θα γινει..........αφυπνιση
[/box]

με "πόνεσε" αυτό το μήνυμα... τι να πεις στον άνθρωπο...
Του απάντησα προσπαθώντας να τον στηρίξω ψυχολογικά όπως και όσο μπορούσα, και ταυτόχρονα τον ρώτησα αν θα'χε αντίρρηση να παρουσιάσω το θέμα του στον ιστότοπό μας...

χθες μου απάντησε:

[box=]Πες το οπου θες.Πρεπει να καταλαβουν ολοι αυτην την εποχη που θελουν παραγωγικες διαδικασιες οτι υπαρχει ο τομεας αλιειας και ειδικοτερα η οστρακοαλιεια πηγες πλουτου για τον καθε φτωχο Ελληνα.Πως ομως, οπως συμβαινει μεχρι τωρα?μονο θεωριτικα και παπαριες, η λυσεις επι της πραγματικης οικονομιας?Ως τωρα οι προεδροι αλιευτικων συναιτερισμων ειναι τσιρακια εμπορων και σε πολλες περιπτωσεις γινονται εμποροι.Φυσικα η παρανομη αλιεια οστρακων και η λαθραια διακινηση ειναι στο ζενιθ.Ομερτα και αγιος ο θεος.Παραβαινω την ευρωπαικη νομοθεσια μου λενε οταν ζητω απο θαλασσια περιοχη που ελεγχετε να πουλω τιμολογημενο το μεροκαματο μου,επωνοιμα σε ψαροπωλειο της πολης μου χωρις να το συσκευασει ο εμπορας της πολης.Μα δεν υπαρχει γιατρος στο συσκευαστηριο που λενε οτι πρεπει να πανε τα οστρακα και ουσιαστικος ελεγχος μηδεν.Συνενοχος σε αυτο το αισχος δεν θελω να γινω.Δεν αντεχω πια να τα βλεπω και να μη αντιδρω και ειδικα αυτην την εποχη.Δυστηχως Βασουλα δεν εχει σημασια η περιοχη που ζω.Ανα την Ελλαδα συναντας απιστευτες συνθηκες.Θελει πολλα λογια.Συμπαθαμε που σου μιλω αλλα εγινες το σωσιβιο μου οταν ενα βραδυ "λυγησα" και σου εστειλα το μυνημα μου.Δεν σου ζητω τιποτα και δεν υπαρχει τιποτα υστεροβουλο στο μυαλο μου.Συνχωρησε με.[/box]

Του απαντώ δημόσια, αφού μου επέτρεψε (και τον ευχαριστώ) να δημοσιοποιήσω το θέμα του.

Φίλε μου, κατ'αρχήν δεν έχω τίποτα να του συγχωρήσω όπως μου ζητάς. Έχω να σε ευχαριστήσω που απευθύνθηκες σ'εμένα τη στιγμή που ένιωθες να λυγίζεις...
Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι πιο χειροπιαστό να βοηθήσω... Η ανημπόρια μου να σταθώ στο φίλο, στη μάνα που με γέννησε, στο συνάνθρωπο γενικότερα ή να σταθώ όρθια και η ίδια, είναι ένας από τους κύριους λόγους που νιώθω την οργή και την αγανάκτηση συχνά να ξεχειλίζει, χωρίς να μπορώ (ή να θέλω) να την ελέγξω...

Οργή και αγανάκτηση, όχι μόνο απέναντι στον ΓΑΠ, αλλά στο ίδιο το πολιτικό σύστημα, το οποίο, έτσι όπως ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ να εκτραφεί και να διαμορφωθεί, έδωσε τη δυνατότητα στον ΓΑΠ και τον κάθε ΓΑΠ, να παραδώσει σήμερα την πατρίδα μας για μεζέ στο ολιγαρχικό τσιμπούσι της ελίτ που είναι σφιχταγκαλιασμένη με τους μεγαλοτραπεζίτες.

Όταν από το '82 και μετά, βλέπαμε τον Αντρέα να αποδεκατίζει κάθε μορφής βιομηχανία στην Ελλάδα, όταν τον βλέπαμε να δίνει κάλπικες διαδρομές καλοζωϊας στην περιφέρεια, με την προϋπόθεση να αποδεκατιστεί σιγά σιγά η αυτάρκειά μας σε βασικά διατροφικά αγαθά και να τσακίζεται η ραχοκοκαλιά της πραγματικής οικονομίας με τη διάλυση/αφανισμό της όποιας βιομηχανίας και παραγωγής είχαμε, εμείς (με το "εμείς" εννοώ τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων τότε, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που τον καθυβρίζουν σήμερα) τον εξυμνούσαμε και τον χειροκροτούσαμε γιατί μας ανέβασε συντάξεις, μισθούς και καθιέρωσε την ΑΤΑ (αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή). Μας πρόσφερε δηλαδή μια επίπλαστη άνοδο του βιοτικού μας επιπέδου, ενώ γνώριζε (κι αυτός κι ο προκάτοχος κι οι διάδοχοί του) πως όλο αυτό το "πανηγύρι" που ζούσαμε τότε, δεν ήταν χάρισμα, αλλά θα πληρώναμε πολύ αργότερα τις συνέπειες...
Εμείς απολαμβάναμε ανυποψίαστοι, την καλή μας τύχη και μια ψευτο-καλοζωία. Είδαμε το τυράκι, μπήκαμε μέσα, το φάγαμε, χωρίς φυσικά να συνειδητοποιούμε (ούτε κατά διάνοια τότε) ότι είχαμε μπει σε μια καταστροφική φάκα, απ'την οποία αν βγαίναμε ποτέ, δε θα βγαίναμε απλά λαβωμένοι, αλλά μάλλον κλινικά νεκροί.

Συνεπώς σήμερα που οι απίστευτες δυσκολίες στην επιβίωση (που δεν υπήρξαν ούτε επί κατοχής) μας αφυπνίζουν κανονικά, σήμερα που αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε όσο κι αν δε θέλουμε να το πιστέψουμε, πόσο κορόιδα μας έπιασαν ΟΛΟΙ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ (από τις ελάχιστες φορές που μου επιτρέπω να "τσουβαλιάζω") και πόσο ΔΕΝ νοιάστηκαν ΠΟΤΕ για την ευμάρεια του λαού, πόσο πιστά ακολουθούσαν τις νεοταξίτικες εντολές που επεδίωκαν συνειδητά την ηθική, βιοποριστική και στην τελική...την καθολική εξόντωση όλων των λαών, παίζουν δύο σενάρια:
α/Ή είναι πολύ αργά για να κάνουμε το ο,τιδήποτε, όσο κι αν αντιδρούμε, οπότε περιμένουμε αδρανείς την ολοκλήρωση της ατζεντάρας της υποδούλωσης και/ή του αφανισμού μας...
β/ή είναι η καταλυτική στιγμή που όλοι οι λαοί ενωμένοι και εστιασμένοι σε συγκεκριμένα σημεία, θα φέρουν τα πάνω κάτω, και στην τελική την πλήρη κατάρρευση ενός ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ συστήματος μαζί με την πτώση των ολιγαρχών αυτών που την είδαν θεοί εδώ και πολλές δεκαετίες, και κυρίως αήττητοι. ΟΥΔΕΙΣ αήττητος, πολλώ δε μάλλον οι κατάπτυστοι υβριστές της ίδιας της ζωής, και σφαγιαστές-δολοφόνοι ανθρώπων.

Εγώ είμαι απ'τις τρελές κι αλλοπαρμένες, που πιστεύουν στην δεύτερη εκδοχή του "ή" που κοτσάρησα παραπάνω. Πίστη θέλει, δύναμη ψυχής, θετική σκέψη και να παλεύουμε όσο μπορούμε να βαστάμε ψηλά το ηθικό και το κεφάλι, ακόμα και στη χειρότερη που μας βρίσκει και θα μας βρει... ΝΑ ΜΗΝ κάνουμε δηλαδή αυτό που εκείνοι επιδιώκουν: Να μην σκύψουμε το κεφάλι ηττημένοι, πιστεύοντας στην απόλυτη παντοδυναμία τους. Πιο γόνιμο, σωστό και δόκιμο είναι να πιστεύουμε πως θα'ρθει κάποια στιγμή, που οι συνθήκες, οι συγχρονικότητες, οι εξελίξεις και οι ποικιλότροπες αντιστάσεις μας, θα φέρουν τελικά την ήττα τους. Αν δεν μπορούμε, δεν θέλουμε ή δεν έχουμε τη δύναμη να πιστεύουμε σ'αυτό αυτές τις ώρες, η νίκη τους είναι προδιαγεγραμμένη, όχι επειδή είναι πράγματι αήττητοι, αλλά επειδή για άλλη μια φορά, τους παραδίδουμε εμείς οι ίδιοι αμαχητί τα σκήπτρα της παντοδυναμίας.

Προσωπικά συμπάσχω με τα δεινά και τις δοκιμασίες που περνάς...Όπως συμπάσχω και πονάω για τα δεινά όλων γύρω μου, γνωστών και αγνώστων... Κάτι μου λέει ότι ο Τότης μας θα σε νιώσει ακόμα πιο καλά, δεδομένου ότι είναι σε συναφή ενασχόληση και δοκιμάζεται κι εκείνος, όπως εσύ, όπως όλοι σε κάθε μετερίζι...
Ξερω, ίσως ακουστούν "λίγα" αυτά που θα σου πω, αλλά φίλε μου δεν μπορώ να σου πω παρά μόνο ένα:

Βάστα γερά μέσα σου την Πίστη στο Θεό σου και στο Φως, και διατήρησε τη δύναμη και το πείσμα της αγωνιστικότητάς σου...

Καλή σου μέρα και καλό μήνα φίλε μου. :rose:

ΥΓ: Θα του σταλεί λινκ αυτού του αναρτήματος.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Κελαινώ

Δημοσίευση από KELAINO » Τρί 01 Νοέμ 2011, 10:21

Ρε Νυχτοβάμονα, Τίποτα δεν υπάρχει που να δείχνει ότι όλοι έχουμε ένα γονίδιο αυτοκαταστροφής. Αντίθετα, η σύγχρονη ψυχολογία (προς το νευροφυσιολογία της) τείνει στο ότι κάποιοι γεννιούνται με μια λανθάνουσα τάση στην αυτοκτονία.
Όπως ακριβώς κάποιοι γενιούνται με τάση για αλκοολισμό. Πολλοί πίνουν και μεθούν, δεν αναπτύσουν όμως όλοι την ασθένεια αλκοολισμό.
Όπως και η τάση για διαβήτη. Μερικοί απλά "κινδυνεύουν" περισσότερο γενετικά.

Και βέβαια χρειάζονται και οι κατάλληλες συνθήκες για να εκδηλωθεί.

Και φυσικά απαιτείται η κατάλληλη αντιμετώπιση (και έγκαιρη διάγνωση) για να ΜΗΝ εκδηλωθεί.
Just close your eyes and smell the seagulls
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 01 Νοέμ 2011, 10:30

KELAINO έγραψε:Ρε Νυχτοβάμονα...

Παλι μου το κάνεις Κελαί... :? (ελπίζω όχι επίτηδες... :dunno: )
Απαντάς σ'ένα ποστ που ανέβηκε στις 23/10 και αγνοείς επιδεικτικότατα αυτό που μόλις ανέβηκε. Δεν το πολυκαταλαβαίνω αυτό, με δεδομένο το περιεχόμενό του, αλλά δεν στο καταλογίζω κι όλας... μπορεί να μη σε ενδιαφέρει...και δικαίωμά σου...

αλλά σε παρακαλώ, προσπάθησε αν/όσο μπορείς, να παρακολουθείς τα θέματα έγκαιρα, ώστε να απαντάς και έγκαιρα, γιατί το μεταχρονολογημένο και άσχετο (με την πιο πρόσφατη επισήμανση ) ποστ, μου κάνει σαν περίεργη κακογουστιά και πάντως τσαλαπάτημα της φυσιολογικής ροής του τόπικ.

Κι εν πάση περιπτώσει, επειδή δεν λέω πως είναι ντε και καλά υποχρεωτικό να σχολιάζει κανείς το τελευταίο ποστ, (απλά αυτό είθισται φυσιολογικά)... θα παροτρύνω φιλικότατα : αν δε μπορείς παρά να απαντάς στο άσχετο κι ετεροχρονισμένα, τουλάχιστον βάζε ένα ταλαίπωρο quote, έτσι για να ξέρει ο κάθε πικραμένος σε ποιο ποστ απαντάς.
Δηλαδή γύρισα σελίδα ψάχνοντας, επειδή έμεινα λίγο χαζή με τούτο δω που έβαλες.

Ευχαριστώ...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Κελαινώ

Δημοσίευση από KELAINO » Τρί 01 Νοέμ 2011, 11:04

Καλά.
Just close your eyes and smell the seagulls
Άβαταρ μέλους
totispap
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: totispap
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από totispap » Τρί 01 Νοέμ 2011, 14:17

Η Οστρακοαλιεία είναι ένας τομέας πολύ δύσκολος λόγω των συνθηκών που έχει να κάνει με την ασφάλεια των οστράκων.
Αλλά ο άνθρωπος δεν λέει να θέλει να είναι παράνομος και μέλος της κλίκας που εμπορεύεται όστρακα,αλλά να βάλει όνομα στο προιόν του.
Από ότι κατάλαβα δεν μπορεί να δώσει αλλού όστρακα παρά στο κέντρο του μεγαλέμπορα λόγω υγειονομικών διατάξεων,έχει προσπαθήσει να τα δώσει μέσω ιχθυόσκαλας που υπάρχει αναγκαστικά ''έλεγχος'' από κτηνίατρο?
Ρώτησε τον σε παρακαλώ Βάσω.
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 01 Νοέμ 2011, 16:35

Του έχω ήδη στείλει το λινκ. Θα τα δει ο ίδιος, θα απαντήσει φαντάζομαι.
Είτε με δική του εγγραφή, (οπότε θα τα πει ο ίδιος) είτε με ΡΜ σε μένα, το οποίο φυσικά θα μεταφέρω εδώ.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
JIM_KIDONAS

Kαλως σας βρηκα καλο μηνα να εχεται ολοι.

Δημοσίευση από JIM_KIDONAS » Τετ 02 Νοέμ 2011, 01:37

Ας "ανοιξουμε" τα ματια σε ολους.Παλευω οσο μπορω και ας ποναω.Δεν ειμαι αγιος αλλα ειμαι ενας Ελληνας που διαλεξε στη ζωη του απο μικρος να ζει απο τη θαλασσα οσο δυσκολο κι αν ειναι.Δεν ζητω συμπονια για μενα αλλα για τη θαλασσα.Δυστηχως η λαμογια στη θαλασσα ειναι για χρονια στο μεγιστο βαθμο.Δεν ειμαι υπονχοδριος ταχα οικολογος αλλα ειμαι ενα Ελληνακι προσφυγας 2ης γενιας που καθε μερα ριψοκινδυνευει τη ζωη του γενναια περηφανα στη θαλασσα.Ζω χωρις να περιμενω απο κανενα σωτηρα κατι.Αυτο που εχω καταλαβει συνελληνες ειναι οτι μας φοβουνται γιατι ειμαστε τοσο πλουσια χωρα που παραλληλα με την ομορφια της και το παρελθον της μπορει να λαμπει σε ολους τους τομεις.Δεν θα αποσυρθω σε ενα νησι καταφυγειο αλλα θα ζω αναμεσα σας να παλευω με οποιο λαμογιο συναντω.Ειμαι τυχερος εχω 2 γιους που κληρονομουν τη φωτια που εχω μεσα μου τη φωτια που ολοι εχετε μεσα σας.Ελπιζω και φωναζω ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 02 Νοέμ 2011, 09:25

Το παραπάνω το έβαλε ο φίλος μας στο βιβλίο επισκεπτών.

Έχω εγκρίνει την εγγραφή του, οπότε υπολογίζω πως θα λογκάρει και θα συνεχίσει κανονικά σαν εγγεγραμμένο μέλος μας.

'Ενα έχω να σου πω Κυδωνά μου!
Είσαι ΑΞΙΟΣ ΕΛΛΗΝ! :worship: :worship: :worship: :worship:
Να χαίρεσαι και τα παληκάρια σου!
Νιώθω τα ίδια με σένα! Αυτό που έγραψες για τη θάλασσα είναι συγκλονιστικό!
Να'σαι καλά!

ΥΓ: Περιττό να σου πω πως όποτε σε σκέφτομαι, μου τρέχουν τα σάλια για κυδώνια! :lol: :lol: :lol:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 11 Νοέμ 2011, 11:17

Ξανάρχομαι σ'αυτό το τόπικ, για να καταγράψω κάτι που με κλόνισε χθες όπως προανέφερα ήδη εδώ http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 81#p155781

Όπως έχω πει, απέναντί μου είναι ένα σουπερ μάρκετ. Λογικό είναι, στα χρόνια που έχω το μαγαζί, να έχω αναπτύξει φιλικές σχέσεις με το προσωπικό. Στο προσωπικό περιλαμβάνονται και 2 χασάπηδες, αφού υπάρχει και κρεοπωλείο μέσα. Ο ένας, 33 χρονών παιδί, μόλις έγινε μπαμπάς για 3η φορά... Δουλεύει με μισθό 700Ε, έχει 4 στόματα να θρέψει, είναι στο νοίκι, και απλά δε βγαίνει πλέον. Έχει φτάσει στα όριά του. Μπήκε στο μαγαζί χθες, με βλέμμα "επικίνδυνο". Τον ρώτησα τι συμβαίνει... Ακουμπάει το τσαντάκι του στον πάγκο, το ανοίγει με τρόπο, και είδα μέσα ένα πιστόλι... γούρλωσε το μάτι μου. "Τι το θες αυτό ρε συ, πας καλά;" ήταν η άμεση φυσιολογική αντίδρασή μου. Η ψυχρή και άχρωμη φωνή του με φρικάρησε ακόμα πιο πολύ όταν τον άκουσα να λέει :"Δεν μπορώ να θρέψω τα παιδιά μου, Βίκυ. Είμαι με 3 ευρώ στην τσέπη, το μωρό θα πεινάσει σε λίγο... Ή θα καθαρίσω κάποιο λαμόγιο απ'αυτά που μας τσάκισαν, ή θα το στρέψω στο κεφάλι μου, δεν αντέχω άλλο"...
Πάλεψα πολύ να τον συνεφέρω... Πάλεψα και να τον βοηθήσω όσο μπορούσα...

Τον έπεισα να κρύψει αυτό το μαραφέτι στο αμάξι του και να το εξαφανίσει- να το πετάξει- το συντομότερο δυνατό. (ελπίζω να τον έπεισα και γι'αυτό)

Για την ώρα φάνηκε να λογικεύεται.
Δεν ξέρω αν θα παραμείνει στο λογικό mode και για πόσο... :?

Πραγματικά με πόνεσε πολύ αυτή η ιστορία.
Το συγκεκριμένο παιδί, 3 χρόνια τώρα που τον βλέπω καθημερινά, ήταν πάντα μ'ένα χαμόγελο και με αστείρευτο χιούμορ...
Τώρα είναι άλλος ένας τσακισμένος άνθρωπος.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Παρ 11 Νοέμ 2011, 11:25

Το γεγονός ότι σου το έδειξε σημαίνει ότι σε εμπιστεύεται .
Ακόμα και μια καλημέρα αν επιδιώκεις να του λές κάθε μέρα
αυτό το κρίσιμο διάστημα θα είναι μεγάλη βοήθεια για αυτόν.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 11 Νοέμ 2011, 11:40

Έχεις δίκιο. Πηγαίνω συχνά μέσα, κάθομαι έξω απ'τον πάγκο και του μιλάω.
Έδωσα και όσα λεφτά διέθετα στη δ/ντρια του σούπερ, να του ετοιμάσει ένα πακέτο με πάμπερς και γάλατα, και να του πει ότι είναι δώρο απο τη διεύθυνση. Συγκινήθηκε... η συγκίνησή της δεν μ'ένοιαζε. Αυτό που μ'ένοιαξε και μέτρησε, είναι ότι με τα λίγα λεφτάκια που μπόρεσα να προσφέρω, κατάφερα να παρακινήσω και τις άλλες κοπέλες και τη δ/ντρια, να τσοντάρουν κι αυτές για να γίνει το πακέτο μεγαλύτερο... Τις ευχαρίστησα πολύ που μπήκαν σ'αυτή τη λογική και το μόνο που τους ζήτησα επίμονα και έντονα, είναι να μην πουν τίποτα για τη δική μου παρέμβαση. Μου το υποσχέθηκαν. Ελπίζω να το τηρήσουν. Δε θα το'λεγα ούτε εδώ, γιατί πιστεύω πως αυτά δεν πρέπει να λέγονται, αλλά θέλησα να το μοιραστώ στην προκειμένη, για να δείξω πως η αλληλεγγύη υπάρχει, άνθρωποι με ψυχάρες υπάρχουν, και ότι νιώθω περήφανη για όλα τα παιδιά στο σούπερ, που έβγαλαν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ απ'το υστέρημά τους για να βοηθήσουν το παληκάρι... (δεν ήξεραν πόσο χάλια ήταν)

Ημίμετρα βέβαια όλα αυτά. Προσωρινή ανακούφιση.
Το πρόβλημά του θα επιδεινωθεί, όπως επιδεινώνεται για όλον τον κόσμο...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin
Έδωσε Likes: 379 φορές
Έλαβε Likes: 336 φορές

Δημοσίευση από kat_woman » Παρ 11 Νοέμ 2011, 11:47

Είδες λοιπόν που καλά τα λέει ο Dread εδώ http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 80#p155780

Και εγώ αυτό φοβάμαι: πότε θα βρεθεί ο πρώτος " τρελός " με το όπλο στο χέρι..απλά δεν τολμούσα να το εκφράσω τόσο καιρό.

ΥΓ. Ξέρω οτι δεν θες να το ακούς αλλά θα το πω:ΜΠΡΑΒΟ βρε Αρελάκι!!!
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 11 Νοέμ 2011, 13:44

στα 18% η ανεργία (τον αύγουστο).
και αν το παμε με βαση τον ενεργο πληθυσμο ποσο παραπανω ειναι;;;
πραγματικα ακομα και στα φυλλαδια που πηγαινε κανεις παλιοτερα για πλακα να δουλέψει για να βγαλει ενα εισοδημα πχ αμα σπουδαζει, λένε, οχι δεν θα παρω ατομο, οχι απλα ειμαστε πληρης, πριν λιγο εδιωξα και αλλον.
Η αγορα εχει νεκρώσει. Ολα εχουν νεκρώσει.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 11 Νοέμ 2011, 13:50

Στο λινκ που δίνει παραπάνω η Κατ μας, αυτά λέω...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Παρ 11 Νοέμ 2011, 14:56

ArELa έγραψε:Έχεις δίκιο. Πηγαίνω συχνά μέσα, κάθομαι έξω απ'τον πάγκο και του μιλάω.
Έδωσα και όσα λεφτά διέθετα στη δ/ντρια του σούπερ, να του ετοιμάσει ένα πακέτο με πάμπερς και γάλατα, και να του πει ότι είναι δώρο απο τη διεύθυνση. Συγκινήθηκε... η συγκίνησή της δεν μ'ένοιαζε. Αυτό που μ'ένοιαξε και μέτρησε, είναι ότι με τα λίγα λεφτάκια που μπόρεσα να προσφέρω, κατάφερα να παρακινήσω και τις άλλες κοπέλες και τη δ/ντρια, να τσοντάρουν κι αυτές για να γίνει το πακέτο μεγαλύτερο... Τις ευχαρίστησα πολύ που μπήκαν σ'αυτή τη λογική και το μόνο που τους ζήτησα επίμονα και έντονα, είναι να μην πουν τίποτα για τη δική μου παρέμβαση. Μου το υποσχέθηκαν. Ελπίζω να το τηρήσουν. Δε θα το'λεγα ούτε εδώ, γιατί πιστεύω πως αυτά δεν πρέπει να λέγονται, αλλά θέλησα να το μοιραστώ στην προκειμένη, για να δείξω πως η αλληλεγγύη υπάρχει, άνθρωποι με ψυχάρες υπάρχουν, και ότι νιώθω περήφανη για όλα τα παιδιά στο σούπερ, που έβγαλαν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ απ'το υστέρημά τους για να βοηθήσουν το παληκάρι... (δεν ήξεραν πόσο χάλια ήταν)

Ημίμετρα βέβαια όλα αυτά. Προσωρινή ανακούφιση.
Το πρόβλημά του θα επιδεινωθεί, όπως επιδεινώνεται για όλον τον κόσμο...
Ρε αρέλα ώρες ώρες οχι μόνο σου βγάζω το καπέλο
αλλά γυμνή θα τρέχω στο δρόμους αλαλάζοντας από χαρά.
(σαν πολλές χαρές κάνω εγώ σήμερα ελπίζω να μην μου βγουν ξυνά)
Ναι ημίμετρα όπως λές γιατί τα πράγματα δυσκολεύουν
αλλά σε ένα άλλο επίπεδο(ψυχολογικό)αυτός ο άνθρωπος
τονώθηκε τόσο πολύ με αυτή την κίνηση (υποθέτω πάντα)
που μπορεί να του έσωσες την ζωή του για πάντα.
Αυτό το ευχάριστο σοκ που θα ένοιωσε με αυτή την προσφορά
μπορεί και να τον συνεφέρει και να βγεί
από την απελπισία που τον έδερνε.
Η ειλικρινής ανθρώπινη συμπαράσταση και ζεστασιά είναι πολύ
σημαντικός παράγοντας.
Any way congrats και σε σένα congrats και στους συναδέλφους του.
:urock:
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 11 Νοέμ 2011, 17:45

Σας ευχαριστώ απο καρδιάς για τις καπελαδουρες και τα μπράβο, αλλά ειλικρινά νιώθω πως η δική μου συμβολή (μόνο 20Ε) ήταν πάρα πολύ λίγη, γιατί απλά δεν είχα άλλα πάνω μου... :? :? Δεν είχα χτυπήσει ούτε ευρώ στο ταμείο... Δε με πειράζει το "δεν έχω", ποτέ δε με πείραξε στη ζωή μου, αλλά χθες με πείραξε αρκετά το ομολογώ...

Πιο πολλά μπράβο αξίζουν σ'όλα τα παιδιά-συναδέλφους του, που τσοντάρησαν κι έφτασε το ποσό στα 135Ε, πράγμα που θα τον καλύψει καλούτσικα για ένα διάστημα, τουλάχιστον για το μωρό του. Δεν άντεχε κανείς στην ιδέα να στερείται το μωρό τα απαραίτητα... Ακόμα κι ο Κυριάκος (β/ηπειρώτης με 4 κουτσούβελα) που κουβαλάει στα 45 του κούτες-εμπόρευμα πέρα δώθε από την αποθήκη στο κατάστημα, έβαλε από το πενιχρότατο υστέρημά του... Ήθελα να τους πλακώσω όλους στα φιλιά, πραγματικά.

Η μεγλύτερη αμοιβή μου εμένα, ήταν όταν τον είδα να'ρχεται χαμογελαστός, σχεδόν χοροπηδώντας στο μαγαζί, (σωστότατα υπέθεσες ΙΟΝ) και να μου λέει βουρκωμένος και με πλατύ χαμόγελο ταυτοχρονα, για τη χειρονομία των συναδέλφων του...(Του είπαν απλά ένα "δώρο" για το μωράκι που γεννήθηκε Οκτώβρη και το δέχτηκε φυσιολογικότατα...)
Άλλη μια "αμοιβή" μου ήταν πράγματι αυτό που εντόπισες ΙΟΝίτσα... το ότι είδα πλήρη εμπιστοσύνη στα μάτια του, και ότι με άκουσε στην τελική και το εξαφάνισε το ρημάδι.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος
Irc ψευδώνυμο: Irene3006
Έδωσε Likes: 3 φορές
Έλαβε Likes: 16 φορές

Δημοσίευση από Irene3006 » Παρ 11 Νοέμ 2011, 19:03

Βικάκι ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα κάτι ψυχάρες σαν εσένα... Ευτυχώς! Γιατί ο,τι κι αν συμβαίνει στην εποχή μας, είναι όμορφο να διατηρούμε αυτό που λέμε ανθρωπιά... Καπέλο μπορεί να μην σου έβγαλα αλλά, θα σου πω για άλλη μια φορά ότι αισθάνομαι πολύ τυχερή που βρέθηκα σ΄ αυτόν τον τόπο και γνώρισα ανθρώπους σαν εσένα...!
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
delfini05
Irc ψευδώνυμο: delfini05
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από delfini05 » Παρ 11 Νοέμ 2011, 19:49

Βίκυ... :respect:
Το δένδρο είναι ίδιο, η πλευρά θέασης είναι διαφορετική...
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Παρ 11 Νοέμ 2011, 20:05

ArELa έγραψε:
Η μεγλύτερη αμοιβή μου εμένα, ήταν όταν τον είδα να'ρχεται χαμογελαστός, σχεδόν χοροπηδώντας στο μαγαζί, (σωστότατα υπέθεσες ΙΟΝ) και να μου λέει βουρκωμένος και με πλατύ χαμόγελο ταυτοχρονα, για τη χειρονομία των συναδέλφων του...(Του είπαν απλά ένα "δώρο" για το μωράκι που γεννήθηκε Οκτώβρη και το δέχτηκε φυσιολογικότατα...)
Άλλη μια "αμοιβή" μου ήταν πράγματι αυτό που εντόπισες ΙΟΝίτσα... το ότι είδα πλήρη εμπιστοσύνη στα μάτια του, και ότι με άκουσε στην τελική και το εξαφάνισε το ρημάδι.
Αμ! δεν βουρκώσανε μόνο τα δικά του μάτια :lovey0:
Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 39 φορές
Έλαβε Likes: 63 φορές

Δημοσίευση από Hlios » Παρ 11 Νοέμ 2011, 20:14

Irene3006 έγραψε:Βικάκι ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα κάτι ψυχάρες σαν εσένα... Ευτυχώς! Γιατί ο,τι κι αν συμβαίνει στην εποχή μας, είναι όμορφο να διατηρούμε αυτό που λέμε ανθρωπιά... Καπέλο μπορεί να μην σου έβγαλα αλλά, θα σου πω για άλλη μια φορά ότι αισθάνομαι πολύ τυχερή που βρέθηκα σ΄ αυτόν τον τόπο και γνώρισα ανθρώπους σαν εσένα...!
+1000
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Παρ 11 Νοέμ 2011, 21:25

Central sun έγραψε:
Irene3006 έγραψε:Βικάκι ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα κάτι ψυχάρες σαν εσένα... Ευτυχώς! Γιατί ο,τι κι αν συμβαίνει στην εποχή μας, είναι όμορφο να διατηρούμε αυτό που λέμε ανθρωπιά... Καπέλο μπορεί να μην σου έβγαλα αλλά, θα σου πω για άλλη μια φορά ότι αισθάνομαι πολύ τυχερήτυχερός που βρέθηκα σ΄ αυτόν τον τόπο και γνώρισα ανθρώπους σαν εσένα...!
+1000
αχ! αυτές οι ταυτήσεις :P
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 11 Νοέμ 2011, 22:42

+1000 ^_^
Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 39 φορές
Έλαβε Likes: 63 φορές

Δημοσίευση από Hlios » Παρ 11 Νοέμ 2011, 23:14

Η Ειρήνη εκφράζετε πάντα με έναν πολύ όμορφο τρόπο.
Μαζί με τα άλλα παιδιά είναι μέρος του πυρήνα των ιδεο.
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος
Irc ψευδώνυμο: Irene3006
Έδωσε Likes: 3 φορές
Έλαβε Likes: 16 φορές

Δημοσίευση από Irene3006 » Σάβ 12 Νοέμ 2011, 01:23

Central sun έγραψε:Η Ειρήνη εκφράζετε πάντα με έναν πολύ όμορφο τρόπο.
Μαζί με τα άλλα παιδιά είναι μέρος του πυρήνα των ιδεο.
Ήλιεεεεεεεεεεεε...!! :D :rose:
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 12 Νοέμ 2011, 10:49

Το Ρηνιώ είναι ΤΟ χαρισματικό πλάσμα... σπάνιας "κοπής" 17χρονο...

Κι επειδή συχνά εδώ μέσα βγάζουμε πτυχές μας που σπάνια "δείχνουμε" στην έξω ζωή μας, ή αναπτύσσουμε περισσότερο διαδρομές μας που έξω δεν είναι πάντα κατάλληλες οι συνθήκες για να το κάνουμε, κάτι μου λέει πως μπορεί ακόμα και η κυρά Μαριώ (η μανούλα της) να μην ξέρει τι έχει γεννήσει, σ'όλη του την έκταση!
Ίσως με αξιώσει μια μέρα, κάποιο παιχνίδισμα του σύμπαντός μου, να της το πω εγώ. Ακόμα κι αν το ξέρει στο μυαλό ή το νιώθει στην καρδιά, σίγουρα αν τ'ακούσει από μια "τρίτη", θα νιώσει περηφάνεια...
Ρηνιώ, τα σέβη μου, καρδιά μου. :respect:

Κι αφού τα'παμε όλα αυτά, ας κλείσει αυτό το θεματάκι εδώ (αφού τέλος καλό όλα καλά), γιατί δεν τα μπορώ τα πολλά καλόλογα στην μούρη μου. :blush:

Καλημέρες και αγάπη σε όλους :giverose:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”