ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ?

Ναι ή όχι στο Ευρώ;

1. Ναι
5
11%
2. Οχι
34
74%
3. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
4
9%
4. Θα απέχω
3
7%

Σύνολο ψήφων: 46
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ?

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 08 Νοέμ 2011, 08:33

Έκανα μια γύρα στα μπλογκς...
Είδα πρωτοσέλιδα
άκουσα μέχρι και Αυτιά, και Παπαδάκη...

παρατηρήσατε κάτι; (ίσως να συμβαίνει και σε σας)

Πολύ γρήγορα ξεπεράστηκε το γεγονός ότι το δημοψήφισμα δεν έγινε.
Πολύ εύκολα προσπεράστηκε (ή εγινε αποδεκτο) το γεγονός ότι σύσωμος ο πολιτικός κόσμος αντέδρασε σφόδρα στην ιδέα αυτή...

Κάποιος μου είπε χθες "στη φασιστοκρατία που ζούμε δεν εκπλήσσομαι."
Εγώ πάλι εκπλήσσομαι... Πρώτον διότι με την αρνητική αυτή αντιδραση, οι πολιτικοί έδειξαν ξεκάθρα και χωρίς προσχήματα, πως μιλάνε υποκριτικά για δημοκρατία όταν αυτοί την έχουν καταλυσει πλήρως, και δεύτερον και κυριότερον,ο ίδιος ο πολίτης δεν αντιδρά απεναντι σ'αυτό... :banghead: Δεν διεκδίκησε ΚΑΝ το δικαίωμά του να μιλήσει/αποφασίσει για μείζον εθνικό θέμα το οποίο αφορά και την πατρίδα του και την ίδια του τη ζωή!... Δείχνει να αποδέχεται μοιρολατρικά (ίσως και να πιστεύει κιολας) την ΑΝΟΜΗ λογική των κουμανταδόρων της ζωής του, ότι δεν είναι ικανός ή ώριμος για να αποφασίσει για τη ζωή και για την πατρίδα του, κι ότι τέτοιες αποφάσεις, μόνο εκείνοι μπορούν να παιρνουν.

Κατά τα άλλα κοιμάται ήσυχος (?) πως θα μιλήσει στις εκλογές...
Πλάκα μου κάνουν ολοι γύρω μου...
Θα απαντήσω σ'αυτόν τον εφησυχασμό, με την ατάκα κάποιου Λύσανδρου, που είδα σήμερα στον τοίχο του Αιθερό μας..

“A man is none the less a slave because he is allowed to choose a new master once in a term of years.” — Lysander Spooner

"Δεν είναι κανείς λιγότερο σκλάβος, επειδή του επιτρέπεται να επιλέξει έναν καινούργιο αφέντη, κάθε τετραετία"
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin
Έδωσε Likes: 379 φορές
Έλαβε Likes: 336 φορές

Δημοσίευση από kat_woman » Τρί 08 Νοέμ 2011, 09:55

Έμαθα τώρα οτι για το δημοψήφισμα-που δεν έγινε ποτέ- είχαν βγάλει και νόμο, κανονικότατα με ΦΕΚ.Νόμος 4023, ΦΕΚ 220/24-10-2011 :conf: "Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με την διενέργεια δημοψηφίσματος"

Μπορεί κανείς να το βρει πανεύκολα, μέσα από τη σελίδα του εθνικού τυπογραφείου.
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Τρί 08 Νοέμ 2011, 10:04

Μήπως κάνουνε τα μάτια μου πουλάκια?
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin
Έδωσε Likes: 379 φορές
Έλαβε Likes: 336 φορές

Δημοσίευση από kat_woman » Τρί 08 Νοέμ 2011, 10:10

Και εγώ στην αρχή έλεγα μήπως είναι fake , αλλά ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ!! :punch:
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Τρί 08 Νοέμ 2011, 10:26

άλλο εννοώ εγώ kat_woman.
Δεν έχει να κάνει με το δημοψήφισμα
που ήθελε να κάνει η κυβέρνηση.
Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 08 Νοέμ 2011, 10:30

Το ότι κλάστηκε, αγνοήθηκε, καταλύθηκε ΚΑΙ αυτό, δεν με εκπλήσσει, στο βαθμό που έχουν καταλύσει σύνταγμα κι έχουν παραβιάσει στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα ήδη.

Αυτό που πρέπει να προβληματίσει όλους μας, είναι το γεγονός (αν τα θυμάμαι καλά γιατί δεν ήμουν όλα μου τα χρόνια στην Ελλάδα) πως Η ΧΟΥΝΤΑ ήταν αυτή που έκανε και το τελευταίο δημοψήφισμα στην Ελλάδα... Δεν σας κάνει σχήμα οξύμωρο, αντιφατικό και ΚΑΡΓΑ ειρωνικό αυτό; Και δε νομίζετε πως είναι καιρός να ξυπνήσουμε από την ψευδαισθησάρα ότι τόσα χρόνια ζούσαμε υπό δημοκρατικό καθεστώς και νιώθαμε ελεύθεροι και αυτεξούσιοι πολίτες;
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 08 Νοέμ 2011, 10:31

ION 4ever έγραψε:άλλο εννοώ εγώ kat_woman.
Δεν έχει να κάνει με το δημοψήφισμα
που ήθελε να κάνει η κυβέρνηση.
Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Μήπως να το εξηγούσες λιγουλάκι;
Γιατί δεν κατάλαβα... :shock:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Τρί 08 Νοέμ 2011, 10:37

Μάλλον δεν σε αφορά τότε.
Άβαταρ μέλους
Dread
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Dread
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από Dread » Τρί 08 Νοέμ 2011, 10:45

ArELa έγραψε: “A man is none the less a slave because he is allowed to choose a new master once in a term of years.” — Lysander Spooner

"Δεν είναι κανείς λιγότερο σκλάβος, επειδή του επιτρέπεται να επιλέξει έναν καινούργιο αφέντη, κάθε τετραετία"
Και όπως έλεγε και ο Καζαντζάκης (αν θυμάμαι καλά, γιατί μπορεί και να σφάλω :dunno: ) : "Ελευθερία είναι να μακραίνει το λουρί του αφεντικού σου"
Μαζεύτηκαν πολλοί "γνώστες" και "ειδικοί"....
Η σιωπή αυτοεπιβάλλεται σιγά-σιγά.....
Άβαταρ μέλους
Dread

Δημοσίευση από Dread » Τρί 08 Νοέμ 2011, 10:49

ION 4ever έγραψε:Μήπως κάνουνε τα μάτια μου πουλάκια?
Μήπως εννοείς αυτό ? (και αν ναι πολύ θα ήθελα να ακούσω το σκεπτικό σου :) )

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 08 Νοέμ 2011, 10:52

Κάνω λαθος ότι επι χούντας έγινε το τελευταίο δημοψήφισμα στην Ελλάδα;
Επιβεβαιώστε μου το λάθος ή το σωστό, βρε παιδιά... :?
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Dread

Δημοσίευση από Dread » Τρί 08 Νοέμ 2011, 10:55

Το τελευταίο έγινε με την πτώση της χούντας, από τον Καραμανλή στις 08 Δεκεμβρίου του 1974, για την μορφή του πολιτέυματος. :wink:

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=322401
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 08 Νοέμ 2011, 11:08

Εμ είδες; :dunno:
Έστω κι αυτό... Έπρεπε να δείξουν καλή και "δημοκρατική" διαγωγή μετά τη χούντα...

Έκτοτε, αγνοείται η τύχη των δημοψηφισμάτων.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από enigma » Τρί 08 Νοέμ 2011, 12:28

doctormarkon έγραψε:Το Ευρώ ξεχάστε το.

Η μετάβαση στη δραχμή θα γίνει.

Αλλά εμείς πρέπει να εμποδίσουμε να γίνει με τους όρους που θέλουν αυτοί.

Με τη μετάβαση στη δραχμή θα υπάρχουν δουλειές και μάλιστα πολλές. Λόγω μείωσης των εισαγομένων.
Δυστυχώς συμφωνώ απόλυτα μαζί σου .....
Είναι γνωστό ότι η χρεωκοπία μας (ολική )είναι προσυμφωνημένη ...το έχουν παραδεχτεί !
Και είναι και λογικότατο ότι όσον έχουμε ευρό ότι μας <<αρπάζουν >> πετρέλαια αυρίο μεθάυριο
ήλιο χρυσό κτλ δεν θα μπορεί να έχει την τόοοοοσσσσο ξεφτίλα τιμή που θα μπορούσε να έιναι
αν με δυνατό νόμισμα αγωράζαν πόρους σε δραχμές ...

Το ΄μονο καλό είναι ότι πράγματι θα γίνουν αυτά που λες και στα χρωματιστά γράμματα !
Δεν θα είναι σε τόσο βάθός χρόνου η ανάκαμψη ...και ότι είναι ντόπιο θα έχει λογική τιμή ...σε βάθος χρόνου θα
πέσουν οι τιμές των εισαγομένων ...αλλά τα ντόπια δεν θα αργήσουν τόσο πολύ !

Το μόνο που με τρομάζει είναι η επόμενη μέρα ...μέχρι αναγκαστικά να πάρει μπρός η ντόπια παραγωγή με τα
όλα καλά ...τι θα κάνουμε ....
Mornie utúlië
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Τρί 08 Νοέμ 2011, 15:47

Dread έγραψε:
ION 4ever έγραψε:Μήπως κάνουνε τα μάτια μου πουλάκια?
Μήπως εννοείς αυτό ? (και αν ναι πολύ θα ήθελα να ακούσω το σκεπτικό σου :) )
Εικόνα
Xaxaxaxa τέτοια πουλάκια ακόμη τα δικά μου μάτια δεν κάνουν.
ArELa έγραψε:Κάνω λαθος ότι επι χούντας έγινε το τελευταίο δημοψήφισμα στην Ελλάδα;
Επιβεβαιώστε μου το λάθος ή το σωστό, βρε παιδιά... :?
Dread έγραψε:Το τελευταίο έγινε με την πτώση της χούντας, από τον Καραμανλή στις 08 Δεκεμβρίου του 1974, για την μορφή του πολιτέυματος. :wink:
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=322401
ArELa έγραψε:Εμ είδες; :dunno:
Έστω κι αυτό... Έπρεπε να δείξουν καλή και "δημοκρατική" διαγωγή μετά τη χούντα...
Υπήρχε τότε στο δημοψήφισμα επί χούντας
ανάμεσα στο όχι και το ναι
μια χιουμοριστική μαντινάδα
Που έλεγε τα εξής.
Μαθές δεν εξανάγινε τέτοιο κουτί ρημάδι
να βάνεις Όχι το πρωί να βγαίνει Ναι το βράδυ.
:wink:
Άβαταρ μέλους
ostrako
Irc ψευδώνυμο: jim

Δημοσίευση από ostrako » Παρ 11 Νοέμ 2011, 03:12

Aυτα που καταλαβαινω απο την αρχη τις ''κρισης'' παραμενουν ιδια.Ευρω η δραχμη?Ελεγα δραχμη τωρα [και ειμαι φωνακλας φανταστητε σε διαξιφισμους την ενταση] οπου βρισκομουν. Τωρα... γιατι θα ειναι χειροτερα αργοτερα, ετσι που το πανε αυτοι, ελεγα σε καθε ανθρωπο που βρισκομουν.Θελω να σας πω οτι τι σημασια θα ειχε το ερωτημα αν, ο καθενας, μας. Ελεγε. _-κατσε ρε συ εγω τι κανω.Οχι νοοτροπια λουφας. Φαντασια δημιουργια. Εχεις χρονο?βοηθα τον διπλανο σουΗ δραχμη θα ερθει.Τι ειμαι εγω? ενας απλος ανθρωπος.Ολο αυτο που ζω τελευταια αυτο μου λεει.Ο χρονος που μεσολαβει μεχρι να το πει η τηλεοραση ειναι ευκαιρια να ετοιμαζεστε.Με αγαπη η απαντηση μου στο ερωτημα ευρω η δραχμη. :lovey0: :xara: :giverose: :respect:
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
taleapad
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από taleapad » Σάβ 12 Νοέμ 2011, 15:36

Τὸ κείμενο δὲν συνδέεται μὲ τὴν πρώτη ματιὰ στὸ θέμα, ἀλλὰ διαβάζοντας κάποιος καταλαβαίνει τὴν εὐεργεσία τῆς ἔλευσης τῆς Δραχμῆς καὶ τὰ προτερήματα ἔναντι τοῦ € σὲ ἕνα ἄλλο ἐπίπεδο πέραν τοῦ ὑλικοῦ.

Η συντριβή του συστήματος και το τέλος του διεστραμμένου «εγώ».

Χειρότερο απ’ το βλέμμα ενός δαρμένου σκύλου είναι το βλέμμα ενός ανθρώπου σαν δαρμένου σκύλου. Το βλέμμα του φόβου που δεν τον φιλτράρει η λογική, που δεν τον αναιρεί καμιά ελπίδα. Δεν υπάρχει χειρότερος φόβος απ’ τον αόριστο φόβο. Δεν ξέρεις τι πρέπει να φοβάσαι και καταλήγεις να φοβάσαι τα πάντα. Λίγο πριν απ’ το τέλος, φοβάσαι τον φόβο σου και καταλήγεις να φοβάσαι τον εαυτό σου.

Γέμισαν οι δρόμοι τέτοια βλέμματα. Άνθρωποι που δεν ξέρουν τι πρέπει να φοβούνται, σαν τα σκυλιά που περιμένουν το χτύπημα. Πού πάμε; Τι θα μας συμβεί; Κανένας δεν μπορεί ν’ απαντήσει αλλά και κανένας δεν θέλει. Τι κακό θα συμβεί; Θα χάσουμε τη δουλειά μας, το σπίτι; Θ’ αναγκαστούμε να ζήσουμε με λιγότερα; Η τηλεόραση 52 ιντσών δεν θα προσφέρει καμιά απόλαυση; Θ’ αναγκαστούμε να ψάχνουμε στα σκουπίδια; Θα είμαστε υποχρεωμένοι να πίνου- με ρετσίνα με τον γείτονα που δεν γνωρίζουμε καν, όπως σ’ εκείνες τις ταινίες με τον Ρίζο και τη Βλαχοπούλου; Υπάρχει περίπτωση να χτυπήσει η πόρτα και να είναι ο διπλανός που ζητάει ένα λεμόνι; Ποιο απ’ όλα είναι το δικό μας σενάριο;

Δεν είμαι σίγουρος πως η πτώχευση είναι η καταστροφή της Ελλάδας. Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που θα πτωχεύσει. Η Παιδεία των προσωπικών Πανεπιστημίων και της κομματικής συναλλαγής; Οι εφορίες της διαφθοράς; Τα νοσοκομεία με το φακελάκι; Μήπως θα συντριβεί το πολιτικό μας σύστημα, αυτή η μεγάλη αποθήκη με ψεύτες, φαφλατάδες και ανεπάγγελτους; Θ’ αναγκαστεί ο Δημήτρης Ρέππας να γίνει οδοντογιατρός, ο Καραμανλής δικηγόρος και ο Βενιζέλος αδύνατος; Ποια, αλήθεια, είναι η μεγάλη καταστροφή που φοβόμαστε;

Υπάρχουν πολλά που θα χάσουμε, αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτά που δικαιούμαστε και πολύ περισσότερο αυτά που χρειαζόμαστε. Στη γειτονιά μου θα κλείσουν τα 7 καταστήματα μανικιούρ-πεντικιούρ και τα 6 κομμωτήρια και θα μείνει μόνο ο ένας φούρνος που θα πουλάει είδος ανάγκης: ψωμί. Οι κυρίες θα πάψουν να ισορροπούν επικίνδυνα πάνω σε αφόρετες γόβες και τεχνητές επιθυμίες. Οι τράπεζες δεν θα έχουν διακοποδάνεια. Ο Ρέμος δεν θα βρίσκει κανέναν να του ρίξει δυο γαρύφαλλα. Η Φιλιππινέζα δεν θ’ αναθρέφει πια τα παιδιά. Οι σύγχρονες μανάδες ίσως δεν θ’ αναφωνούν «δεν αντέχω», γιατί θ’ ανακαλύψουν τη σημασία και της λέξης και της αντοχής. Τα παιδιά μας, όταν βγάζουν με 10 το λύκειο, θα πηγαίνουν σε κάποια τεχνική σχολή και όχι στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου που αναλαμβάνει να βαφτίσει τους κατιμάδες επιστήμονες με το αζημίωτο.

Ίσως χρησιμοποιούμε το κινητό τηλέφωνο όπως σε όλη την Ευρώπη, για να επικοινωνούμε και όχι για να εξευτελιζόμαστε. Το «ουάου» θα πάψει να είναι το υποκατάστατο του οργασμού στις κουβέντες που ψάχνουν την επιβεβαίωση της ανοησίας. Μπορεί να ψάξουμε περισσότερο τον πραγματικό οργασμό, μαζί με τους κανονικούς ανθρώπους που θα μας κάνουν να τους εκτιμάμε. Θ’ αρχίσουμε να αξιολογούμε ποιος είναι ικανός και χρήσιμος και όχι αναγνωρίσιμος.Οι μανάδες δεν θα ζητάνε αυτόγραφο από την Τζούλια για τις κόρες τους.

Πιο πολύ, νομίζω, θα καταστρέψουμε με τα χέρια μας εκείνο το διεστραμμένο «εγώ» που επιμένει να μας αξιολογεί και να μας συγκρίνει με βάση τις πισίνες, τη μάρκα του αυτοκινήτου και τις κακόγουστες καρό ταπετσαρίες που φοράμε επειδή γράφουν Burberry. Μπορεί να μη θέλουμε πια να γίνουμε πλούσιοι, αλλά ουσιαστικοί. Μπορεί ίσως και ν’ αγαπηθούμε περισσότερο, ανακαλύπτοντας τη συλλογικότητα και το ενδιαφέρον για μια ζωή που είναι κοινή. Οι επιπόλαιοι θα ξαναγίνουν επιπόλαιοι και δεν θα είναι πια τρέντι.

Οι αγρότες θα επιστρέψουν στα χωράφια. Και οι Ουκρανές, που έτρωγαν τις ψεύτικες επιδοτήσεις, στα σπίτια τους. Στα καφενεία των χωριών θα συζητάνε ξανά ποιο παιδί πρόκοψε και όχι ποιο πήγε σε ριάλιτι. Οι DJs, οι image makers, οι κουρείς σκύλων, ίσως χρειαστεί να βρουν μια άλλη δουλειά.

Το σύστημα της αξιολόγησής μας θ’ αλλάξει και ίσως απαιτήσουμε πραγματικά να τιμωρηθούν αυτοί που τα έφαγαν. Παρουσία μας, πάντα. Ίσως δεν ξαναψηφίσουμε εκείνους που μας έφεραν σε αυτήν τη θέση. Και ίσως καταλάβουμε πως τα κοράκια του εξτρεμιστικού καπιταλισμού, που φαίνονταν καναρίνια μέσα από τα κουστούμια και τις τηλεοράσεις, ήταν αυτοί που μας εξαπάτησαν την ώρα που ζαλιζόμασταν με Johnnie Black. Ίσως ψάξουμε για μια πιο δίκαια ζωή, χωρίς να μετράμε την απόδοση δίκιου με τη σύγκριση τραπεζικών λογαριασμών.

Μπορεί ξαφνικά οι καλλιτέχνες ν’ αρχίσουν να παράγουν κι αυτοί, πατώντας σε αυτό που είναι ζωή και όχι στις κρατικές επιδοτήσεις, σαν να πουλάνε βαμβάκι, και στις δημόσιες σχέσεις.

Δεν είμαι σίγουρος πως όλα αυτά είναι κακά. Ναι, θα υπάρξουν χιλιάδες άνεργοι. Θα χτυπηθεί το Δημόσιο. Αυτό που βρίζουμε όλοι πως είναι αντιπαραγωγικό, μας ταλαιπωρεί και δεν μας εξυπηρετεί. Θ’ απολυθούν κάποιοι απ’ αυτούς που μπήκαν με ρουσφέτι, γλείψιμο, αναξιοπρέπεια. Τα επαρχιακά μουσεία της χώρας δεν θα έχουν δέκα κηπουρούς, θα καταργηθούν οι «Οργανισμοί Αναξιοπαθούντων Κορασίδων» και οι «Πολιτιστικοί σύλλογοι για τη σουρεαλιστική προσέγγιση της ζωής του Λάμπρου Κατσώνη». Οι ανύπαντρες κόρες αξιωματικών δεν θα παίρνουν επίδομα. Και όσες απ’ αυτές είναι επώνυμες δεν θα είναι «κατά του γάμου από άποψη», για να παίρνουν το επίδομα.

Φοβάμαι, όπως όλοι. Αλλά θέλω και να συντριβεί ένα σύστημα που αναπαράγει τη σαπίλα. Που βαφτίζει Δημοκρατία τον διεφθαρμενο του εαυτό, Δικαιοσύνη την ατιμωρησία του κι ευτυχία την κενότητα και τον ευδαιμονισμό. Φοβάμαι. Γι’ αυτό θέλω να τελειώνουμε.
Του Κώστα Βαξεβάνη
http://zeidoron.blogspot.com/2011/11/bl ... _9410.html
Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 39 φορές
Έλαβε Likes: 63 φορές

Δημοσίευση από Hlios » Σάβ 12 Νοέμ 2011, 15:50

Θ’ αρχίσουμε να αξιολογούμε ποιος είναι ικανός και χρήσιμος και όχι αναγνωρίσιμος.
+1
Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Hlios » Τετ 01 Φεβ 2012, 15:55

Γεννήθηκα στην προπολεμική δραχμή,
σε μία Αθήνα που είχε πεντακόσιες χιλιάδες κατοίκους
και ποτέ δεν πέρναγε αυτοκίνητο από τον δρόμο που παίζαμε.
Ο πατέρας μου εργαζόταν στο Δημόσιο και τότε,
στις θεατρικές επιθεωρήσεις, οι δημόσιοι υπάλληλοι εμφανίζονταν πεινασμένοι και ταλαίπωροι.
Απέναντι από το σπίτι μας έμενε ένας καθηγητής πανεπιστημίου.
Ήταν σπάνιο είδος και μαζί με τον πατέρα, που ήταν Διευθυντής, και έναν Στρατηγό,
που έμενε παρακάτω, ήταν οι προύχοντες της γειτονιάς.
Είχαμε κι έναν πλούσιο γνωστό που είχε δικό του αυτοκίνητο.............

http://www.lifo.gr/mag/columns/4500
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 03 Φεβ 2012, 10:42

Και μία παράμετρος που λίγοι την έχουν σκεφτεί αλλά την ονειρεύομαι να συμβεί.

Προϋπόθεση να μην κυβερνούν προδότες.

Οι μετανάστες λάθρο και νόμιμοι μπορούν να γίνουν ένα πολύ καλό διαπραγματευτικό χαρτί.

Όξω από την Ευροζώνη και όλοι οι μετανάστες να μετακομίσουν στις χώρες των Ευρωλιγούρηδων.

Ε ρε γλέντια!!!!!!!
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Hlios » Παρ 03 Φεβ 2012, 17:38

Δεν φταίει για την κατάσταση μόνο το ευρώ σαν ευρώ,
αλλά η διαφθορά, η νόμιμη και η παράνομη.
Η δραχμή δεν θα μας γλιτώσει από την διαφθορά.
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Παρ 03 Φεβ 2012, 18:11

doctormarkon έγραψε:Προϋπόθεση να μην κυβερνούν προδότες.
Προϋπόθεση είναι να κυβερνούν πατριώτες, χωρίς διεθνιστικές ψευδαισθήσεις.
Central sun έγραψε:Δεν φταίει για την κατάσταση μόνο το ευρώ σαν ευρώ,
αλλά η διαφθορά, η νόμιμη και η παράνομη.
Η δραχμή δεν θα μας γλιτώσει από την διαφθορά.
Το νομισματικό είναι μέρος του προβλήματος, όπως μέρος του προβλήματος είναι και η διαφθορά. Την παραλητική γραφειοκρατεία, την απίστευτη πολυνομία και την de facto αρνησηδικία θα προσθεσω εγώ.
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από enigma » Τρί 07 Φεβ 2012, 12:49

Για να μην ανοίξω νέο νήμα ...
αν και δεν είναι απόλυτα εδώ η θέση του ...
μια αναδρομή των ετών από την δραχμή μέχρι σήμερα και φυσικά οι απάτες μέσα σε αυτήν την 10αιτία !

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/02/2-video.html
Mornie utúlië
Άβαταρ μέλους
freeromios

Δημοσίευση από freeromios » Κυρ 11 Μαρ 2012, 22:25

Το θέμα δεν είναι φυσικά τόσο απλό. Ναι ή όχι στο ευρώ. Όπως έχω ξαναγράψει το θέμα είναι πότε βολεύει και υπό ποιες προϋποθέσεις (τις οποίες θα πρέπει ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ) μπορούμε να αποκτήσουμε πάλι εθνικό νόμισμα.
Αυτά τα θέματα απαιτούν ΣΟΒΑΡΟ σχεδιασμό και όχι συνεντεύξεις και παρόλες..
Άβαταρ μέλους
Fokion
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα
Irc ψευδώνυμο: Gordons

Δημοσίευση από Fokion » Πέμ 15 Μαρ 2012, 20:39

Ναι ή οχι στο ευρώ;; Δαιμονικό ερώτημα θα έλεγα!Είναι ερώτηση παγίδα..άσπρο ή μαυρο; δηλαδή ούτε γκρί ουτε κρεμ ούτε τίποτα άλλο!
Χμ.. να πάρω το 50-50 μήπως;
Φυσικά και δεν θα το παρω ειναι πολυπλοκο ερώτημα..που θα απαντήσω με μια άλλη ερώτηση..ναι η οχι στην αξιοπρέπεια;
Απαντώ ναι!(στη αξιοπρέπεια, οχι στο ευρω!)
Αυτήν την αξιοπρέπεια θέλουν να μας πάρουν οι Γότθοι και η παρέα τους...μια αξιοπρέπεια που δεν είχαν ποτε τους!
Απο οικονομικής άποψης,είναι μια απόφαση με πολλά ρίσκα...που πολύ απλα θέλει ηγέτες με @@ μπρούντζινα..κ λυπάμε που δεν υπάρχει κανένας σήμερα στην Ελληνική πολιτική σκακιέρα σήμερα!
Έστω κ με τσίγκινα :D
Και όμως η σιδερένια αναγκαιότητα θα καταστήσει στην ύλη να καταστρέψει το τόσο ευωδιαστό της έργο
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”