freeromios έγραψε:) Εσείς που πήγατε τι ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ? Ποιο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ φέρατε? Περιμένω απάντηση. Θα χαρώ να την ακούσω.
Η συγκέντρωση ΠΡΙΝ αρχίσουν τα εκτροπα (ΑΥΤΑ είναι οργανωμένα απ'τους ελιτιστές) ήταν μεγαλειώδης. Μπορείς να την απαξιώνεις όσο θέλεις, η αλήθεια η αυταπόδεικτη δεν καπελώνεται όσο κι αν την απαξιώνεις εσύ.
2) Ποιους εδώ μέσα επέκρινα?
Η φράση σου σε προηγούμενο ποστ σου ήταν η εξής:
τότε όποιος εκ των ηττημένων επιμένει μια τέτοια μάχη να δοθεί είναι είτε αφελής ή προδότης.
Κάποιοι από μας εδώ μέσα
όπως σίγουρα είδες ΠΡΙΝ το γράψεις αυτό, επέμεναν κι επιμένουν να δίνουν τις μάχες τους ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ, ακόμα κι εκείνες που κατ'εσέ είναι εκ προοιμίου χαμένες. Αφού το γνώριζες αυτό, κι αφού έγραψες το παραπάνω, αυτούς τους ανθρώπους χαρακτήριζες.
Σας χαρακτήρισα?
Ναι! (όπως τεκμηρίωσα πιο πάνω)
Σας απαγόρευσα να πάτε??!!!
Δε θα μπορούσες ασφαλώς!
Οι πράξεις σας είναι υπεράνω κριτικής? Αυτοαναγορευτήκατε σε Πάπες?
Το ποιος αυτοαναγορεύτηκε ως παπας το αφήνω στην κρίση τη δική σου και των αναγνωστών των τοποθετήσεων σ'αυτό το νήμα...
Πέραν αυτού, με αυτό που λες εδώ, πολύ φοβάμαι ότι μόνος σου έπεσες σε μια παγίδα που δε σου'στησε κανείς. Ρωτάς αν οι πράξεις μας είναι υπεράνω κριτικής. Όχι βέβαια! Όμως απάντησες μόνος σου στα παραπάνω ερωτήματά σου. Και κριτικάρησες τις προθέσεις μας, και τις επέκρινες, και μας χαρακτήρισες.
Έχετε το αλάθητο?
Περιμένω να μου καταδείξεις ΜΙΑ φράση, ΕΝΟΣ έστω μέλους, που να υπονόησε πως έχει/έχουμε το αλάθητο... Εγώ πάντως μπορώ να καταδείξω κάποιες τέτοιες δικές σου...
Εγώ πάντως μπορεί να κάνω και λάθος που δεν πήγα. Εσείς πώς είστε τόσο σίγουροι ότι έχετε δίκιο που πήγατε?
Ο καθένας αγαπητέ, πράττει
όπως ορίζει το μέσα του κι η συνείδησή του.
Και αυτό δεν θα'πρεπε να κρίνεται ούτε να επικρίνεται από κανέναν.
Σε 10 χρόνια θα δούμε ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο.
Σε 10 χρόνια ποιος ζει και ποιος πεθαίνει.
ΤΩΡΑ σου λέω ότι κανένας που νιώθει την ανάγκη να κατέβει εκεί κάτω και να ΕΚΦΡΑΣΕΙ αυτό που νιώθει, δεν έχει άδικο. ΑΣΧΕΤΩΣ ΕΚΒΑΣΕΩΝ.
Ο πατέρας μου πάντως που ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο, από όταν διάβασε ένα άρθρο που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕ πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ήταν στημένο απο τους Αμερικανούς, και όταν είδε που βρίσκονται τώρα η Δαμάνκη και ο Λαλίωτης ΜΟΥΤΖΩΝΕΙ τον εαυτο του κάθε μέρα στον καθρέφτη.
Σ'αυτό, όσο παράδοξο κι αν σου φαίνεται, ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ.
Όμως συγκρίνεις άλλες εποχές με τις τωρινές, άλλες καταστάσεις κι άλλα δεδομένα.
ΤΩΡΑ δεν μπορείς να κατατάσσεις τους πάντες σαν μέρος της στημένης υποκίνησης απ'οποιαδήποτε ελίτ. Κοίτα γύρω σου. Ο ξεσηκωμός δεν παίζει μόνο εδώ. ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ αυτή τη στιγμή. Τον υποκινούν οι ελιτιστες; Αν έτσι νομίζεις, τους υπερεκτιμάς, κι ίσως γι'αυτό να σου βγαίνει η αστείρευτη ηττοπάθεια που εσύ αποκαλείς "προγνωστικά".
Σας εύχομαι εκ βάθους καρδιας, επειδή σας αγαπώ, να μην βρεθείτε ποτέ στην θέση του γέρου μου που έφαγε το ξύλο με τα καντάρια για να υλοποιηθούν τα σχεδια της CΙΑ στην Ελλάδα.
Ήταν υποκινούμενος ο άνθρωπος, ρε Ρωμιέ;
Ξέρεις πολύ καλά πως ΟΧΙ.
Ας σοβαρευτούμε λοιπόν!
Το να πιστέψεις σε κάτι που 35 χρόνια μετά αποδεικνύεται λαμογιά, δεν σε κάνει τον ίδιο λαμόγιο.
Στην προκειμένη,εγώ (και πολλοί που πάμε εκεί κάτω) δεν πιστεύουμε σε κανέναν. Πιστεύουμε μόνο στη ΛΕΥΤΕΡΙΑ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας! ΓΙ'ΑΥΤΗΝ παλεύουμε.
Εσύ μπορεί να το παλεύεις αλλιώς, και εμείς χαζά. Αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλά το να μας λες αρνιά, αφελείς ή προδότες, είναι ολίγον άκομψο... Για να το πω πιο...πειραιώτικα, ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΑΙ αδερφέ!
Εγώ είμαι forecaster. Δεν γνωρίζω εάν είστε και εσείς. Δεν είπα κανένα ζωό ή ανεγκέφαλο. Θεωρώ ότι έχω καλύτερη "προγνωστική" ικανότητα και ισχυρότερο κριτήριο από τον μέσο άνθρωπο. Δεν σα;ς γνωρίζω για να εκφέρω άποψη για τις δικές σας ικανότητες
Αυτό θα το αφήσω ασχολίαστο...
Ξαναδές το με την ησυχία σου, και κρίνε το ο ίδιος.
O Ελληνισμός όταν ξεσηκώθηκε είχε (αρχικά τουλάχιστον) ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΟΜΟΝΟΙΑ, καλό οπλισμό, αποφασισμένους, εμπειροπόλεμους οπλισμένους μαχητές, έτοιμους για όλα, οπλισμένους με αξίες και ιδανικά.
Για την Ομόνοια, μην παίρνεις όρκο. Για τα όπλα επίσης.
Όσο για τις αξίες και τα ιδανικά, αυτά είναι διαχρονικά.
Επίτρεψέ μας να τις έχουμε κι εμείς.
Οι διαδηλωτές αυτής της εβδομάδας είναι ένα ετερόκλητο πλήθος.
Είναι και συνέλληνες και συν
άνθρωποί μας.
Το "πλήθος" νιωθω ότι το λες απαξιωτικά, γι'αυτό και στο τονίζω αυτό.
Από αυτούς άλλοι όλα τα ανωτέρω δεν τα έχουν καθόλου, άλλοι τα έχουν σε ανεπάρκεια, και όσοι τα έχουν είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.
Πού το ξέρεις ρε μεγάλε αυτό;
Εκτός από forecaster, είσαι και επί των δημοσκοπήσεων;
Στους τελευταίους κατατάσσω κι εσένα Arela, αλλιως δεν θα έγραφα καν εδώ μέσα. Πρέπει όμως να ντρεπόμαστε που τολμάμε ως κοινωινικό ΣΥΝΟΛΟ να συγκριθούμε με αυτούς. Είμαστε ΑΝΑΞΙΟΙ. Κατώτεροι παρασάγγας, κυρίως ηθικά.
Ευχαριστώ που με τιμάς, αλλά με το ίδιο νόμισμα είναι άξιοι της ίδιας τιμής ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ συνάνθρωποί μας, που τυχαίνει να ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ, και που μπροστά τους ωχριώ.
Το "είμαστε ανάξιοι, κατώτεροι παρασάγγας" κλπ, θα μου επιτραπεί να ΜΗΝ το προσυπογράψω. Δεν έμαθα να τσουβαλιάζω ανθρώπους ούτε εθνότητες, και δε θα το κάνω τώρα.
Ενώ τώρα χέστηκαν απο τον φόβο τους... Μάλλον χέστηκαν σκέτο θα έλεγα εγώ
Άσε να το κρίνει αυτό η ιστορία.
Δεν είσαι τόσο οξυδερκής όσο νομίζεις, γιατί απλά δεν κρίνεις ΣΦΑΙΡΙΚΑ εδώ.
Αφού δεν φοβούνται, ΓΙΑΤΙ βγάζουν τα παρακρατικά τσιάρκια τους κάθε φορά για να διαλύουν συγκεντρώσεις; ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ να βλέπουν τέτοια συγκέντρωση κόσμου σε απόσταση αναπνοής απο αυτούς.
Στην επόμενη τελική φράση που παρέλειψες (?) είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι μιλάω για στρατηγούς. Ηγέτες. Υποκινητές. Αυτοί είναι προδότες. Αλήτες λέρες εργατοπατέρες και κομματόσκυλα είναι οι οργανωτές των διαδηλκώσεων της εβδομάδας. Προδότες της πατρίδας. Άποψή μου. Εάν σου αρεσει ο Παναγόπουλος δικαίωμά σου. Εγώ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.
Όχι φίλε, στη φράση που παρέλειψα, είδα να υπονοείς ότι ΟΛΟΙ όσοι κατεβαίνουν στο δρόμο και στην πλατεία είναι τέτοιοι. Όχι δεν γουστάρω πολλούς Παναγόπουλους, αλλά η παρουσία αυτών, δε θα με εμποδίσει να βρίσκομαι εκεί. Σιγά μη διώξουν τα άγρια (και τα λαμόγια), τα ήμερα!
'Αλλωστε, δεν πάνε μόνο αυτοί εκεί, και μην ξεφτιλίζεις τέτοιες τεράστιες συγκεντρώσεις αποδίδοντάς τες σ'αυτούς! Πάει κι ο Αχινος μας εκεί, η Χαρούλα μας, ο Αιθερό, ο Βασίλης (Παπακωνσταντίνου), Lazy Dog, ένα καρο φιλαράκια απ'τα ΙΔΕΟ, ο Αντωνίου, ο Καζάκης, κι ένα σωρό άλλοι άνθρωποι που έχουν μια έντιμη στάση απέναντι στα πράγματα, στην Ελλάδα, στους συμπολίτες τους και στον ίδιο τους τον εαυτό!
Η διαδήλωσή σας ΔΕΝ είναι Θερμοπύλες.
Εγώ τουλάχιστον δεν τη βλέπω ούτε Λεωνίδας ούτε οι 300 του.
Τη βλέπω απλός πολίτης, που χάνει πατρίδα, ελευθερίες, δικαιώματα, χάνει βιός, βλέπει τα παιδιά του να υποδουλώνονται, να τρελαίνονται, να είναι πάνω στην ακμή τους και να τα τσακίζει η ανεργία, να "τελειώνουν" πριν αρχίσουν, ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ, έστω κι αν αυτό είναι ουρλιαχτά σε μια πλατεία!
![swear :swear:](./images/smilies/swear.gif)
Αν ενστερνιστώ το "χαμένη υπόθεση" που μου πασάρεις εσύ, δεν μένει παρά ν'ανοίξω ένα λάκκο, να πέσω μέσα και να περιμένω να πεθάνω. Ε, κάντο εσύ αν γουστάρεις. Εγώ δε θα το κάνω! Σαφές;
Τι κερδίσατε? Ξαναρωτάω. Πες μου και εγώ θα σου ζητήσω 1204 συγγνώμη.
Δε θέλω συγνώμες. Εσύ κέρδισες πολλά που άραξες στον καναπέ σου και μας κοίταζες αμέτοχος; Αν ναι, άσε να ειμαστε εμείς οι χαμένοι μαλάκες στα μάτια σου. Οκ?
Η ΙΣΤΟΡΙΑ θα μας κρίνει ΟΛΟΥΣ. Και μένα και εσας και αυτούς.
Προσυπογράφω!