Κάτι μέρες έμειναν το πολύ στην Κατοχική Κυβέρνηση
- axinosp
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Φύλο: Άνδρας
- Επικοινωνία:
Κάτι μέρες έμειναν το πολύ στην Κατοχική Κυβέρνηση
Δεν με ενδιαφέρει να με πιστέψετε ή όχι, λίγα είναι τα ψωμιά των δωσίλογων.
Η δραχμή γυρίζει δεν ξέρω με ποια μορφή ακόμη και ποια ισοτιμία,
1 Ευρώ προς 700 δραχμές είναι μερικές φήμες που ήδη ακούγονται .
Οδηγίες προς Ναυτιλομένους και όχι μόνο :
1) Σηκώνουμε όλα τα λεφτά που έχουμε άμεσα από τις Τράπεζες,
όσα μας έχουν μείνει φυσικά, με αυτά τα τομάρια που έχουμε μπλέξει.
2) Αμέσες προμήθειες τροφίμων σε ξηρά τροφή
Λάδι, αλεύρι, αλάτι χοντρό και ψιλό, ζάχαρι, μέλι, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες, ξηρούς καρπούς, όσα λαχανικά και κρέατα μπορούμε να αποθηκεύσουμε στο ψυγείο, αλλαντικά, ίσως εμφιαλωμένο νερό, λάμπες πετρελαίου, σαπούνια μπόλικα, (κορίτσια ξεχάστε τις βαφές θα σας συνηθίσουμε και θα σας αγαπάμε και χωρίς αυτές!!)
3) Πετρογκάζ με τις φιάλες του αν κοπεί το ρεύμα
4) Στοιχειώδη οπλισμό και μέσα αυτοάμυνας, δεν χρειάζεται να επεκταθώ σε αυτό το ζήτημα
5) Ένα καλό ραδιοφωνάκι με μπαταρίες
6) Κοινωνική αλληλεγγύη με το γείτονα σου, σε όλους τους τομείς!!
Και το κυριότερο: καθυστερήστε την οποιαδήποτε αποπληρωμή οφειλών σας
(ΔΕΚΟ, Εφορία, Δάνεια οποιασδήποτε μορφής, έκτακτες εισφορές )
για όσο το δυνατόν περισσότερο!
Δεν συζητώ ακόμα για την περίπτωση πολέμου με την γείτονα, ή για την επερχόμενη σε λίγους μήνες Σούπερ ηλιακής καταιγίδας που ο φετινός σεισμός της Ιαπωνίας με τα 9 ρίχτερ και το τσουνάμι θα μοιάζει με απλό κουνηματάκι!!
Η δραχμή γυρίζει δεν ξέρω με ποια μορφή ακόμη και ποια ισοτιμία,
1 Ευρώ προς 700 δραχμές είναι μερικές φήμες που ήδη ακούγονται .
Οδηγίες προς Ναυτιλομένους και όχι μόνο :
1) Σηκώνουμε όλα τα λεφτά που έχουμε άμεσα από τις Τράπεζες,
όσα μας έχουν μείνει φυσικά, με αυτά τα τομάρια που έχουμε μπλέξει.
2) Αμέσες προμήθειες τροφίμων σε ξηρά τροφή
Λάδι, αλεύρι, αλάτι χοντρό και ψιλό, ζάχαρι, μέλι, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες, ξηρούς καρπούς, όσα λαχανικά και κρέατα μπορούμε να αποθηκεύσουμε στο ψυγείο, αλλαντικά, ίσως εμφιαλωμένο νερό, λάμπες πετρελαίου, σαπούνια μπόλικα, (κορίτσια ξεχάστε τις βαφές θα σας συνηθίσουμε και θα σας αγαπάμε και χωρίς αυτές!!)
3) Πετρογκάζ με τις φιάλες του αν κοπεί το ρεύμα
4) Στοιχειώδη οπλισμό και μέσα αυτοάμυνας, δεν χρειάζεται να επεκταθώ σε αυτό το ζήτημα
5) Ένα καλό ραδιοφωνάκι με μπαταρίες
6) Κοινωνική αλληλεγγύη με το γείτονα σου, σε όλους τους τομείς!!
Και το κυριότερο: καθυστερήστε την οποιαδήποτε αποπληρωμή οφειλών σας
(ΔΕΚΟ, Εφορία, Δάνεια οποιασδήποτε μορφής, έκτακτες εισφορές )
για όσο το δυνατόν περισσότερο!
Δεν συζητώ ακόμα για την περίπτωση πολέμου με την γείτονα, ή για την επερχόμενη σε λίγους μήνες Σούπερ ηλιακής καταιγίδας που ο φετινός σεισμός της Ιαπωνίας με τα 9 ρίχτερ και το τσουνάμι θα μοιάζει με απλό κουνηματάκι!!
"Πᾶν γὰρ ἑρπετὸν πληγῇ νέμεται." Ηράκλειτος"
Μετάφραση :Κάθε τι που έρπει εξουσιάζεται με χτυπήματα !!
Με απλά λόγια Ερπετοειδείς έχετε να φάτε, πολύ στυλιάρι από τους Έλληνες!!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
- Hlios
- Επίτιμος
- Έδωσε Likes: 39 φορές
- Έλαβε Likes: 63 φορές
Re: Κάτι μέρες έμειναν το πολύ στην Κατοχική Κυβέρνηση
Τυρί ρύζι γάλα καμπά-
τυρί ρύζι γάλα καμπά-
μα τι ξέχασα?
Πάλι από την αρχή.
1/Τράπεζα - οκ
2/Ξηρή τροφή - τσου
3/Μπουκάλα - οκ
4/Μαγκούρα - οκ
5/Μπαταρίες - οκ
6.1/Χαιρετούρες - οκ
6.2/Δεκο δάνεια – οκ
Έτοιμος λέμε.
Πάμε πόλεμο?
τυρί ρύζι γάλα καμπά-
μα τι ξέχασα?
Πάλι από την αρχή.
1/Τράπεζα - οκ
2/Ξηρή τροφή - τσου
3/Μπουκάλα - οκ
4/Μαγκούρα - οκ
5/Μπαταρίες - οκ
6.1/Χαιρετούρες - οκ
6.2/Δεκο δάνεια – οκ
Έτοιμος λέμε.
Πάμε πόλεμο?
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Aaxaxaaaaaaaaaaa
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Eva Luna
Λεφτα στην ακρη δεν εχω, αλλα απο το αυριανο μου μισο μηνιατικο που (ευελπιστω) οτι θα παρω εστω και με παρακρατησεις,
πού μου προτεινετε να το κρυψω; Ειναι και οι διαρρηξεις στη μοδα.
Παντα αφηνω καθυστερημενους λογαριασμους, εχω καπου 10 χρονια που το κανω αυτο, σαν ιεροτελεστια ενα πραμα.
Αυτη τη φορα θα το κανω σχεδον με χαρα
Ιδεες πειτε, οχι μια μονο, αρκετες.
Παντα αφηνω καθυστερημενους λογαριασμους, εχω καπου 10 χρονια που το κανω αυτο, σαν ιεροτελεστια ενα πραμα.
Αυτη τη φορα θα το κανω σχεδον με χαρα
Ιδεες πειτε, οχι μια μονο, αρκετες.
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
- Dread
- Irc ψευδώνυμο: Dread
Πλάκα πλάκα, θα πρέπει να είμαστε πολύ καλά ενημερωμένοι για το τι χρειάζεται να έχεις και να κάνεις σε τέτοιες περιπτώσεις.
Πολύ απλά, γιατί ελάχιστοι θα γνωρίζουν, και τουλάχιστον με αυτήν την γνώση θα υπάρχει μια μεγαλύτερη πιθανότητα να επιβιώσεις εσύ και οι δικοί σου άνθρωποι.
Πολύ απλά, γιατί ελάχιστοι θα γνωρίζουν, και τουλάχιστον με αυτήν την γνώση θα υπάρχει μια μεγαλύτερη πιθανότητα να επιβιώσεις εσύ και οι δικοί σου άνθρωποι.
Μαζεύτηκαν πολλοί "γνώστες" και "ειδικοί"....
Η σιωπή αυτοεπιβάλλεται σιγά-σιγά.....
Η σιωπή αυτοεπιβάλλεται σιγά-σιγά.....
Αναφορικά με μέσα αυτοάμυνας δε θέλω να επεκταθώ, απλά θα πώ ότι εντυπωσιάστικα από τον όγκο των πωλήσεων ορισμένων απλών πραγμάτων (αθλητικών ειδών ουσιαστικά για αθλήματα όχι και τόσο διαδεδομένων στην Ελλάδα) μετά από συνομιλία με την πωλήτρια. Με απλά λόγια τσαμπουκάδες σε αγνώστους στην καθημερινότητα και όταν οδηγείτε ξεχάστε τους γιατί δε ξέρετε τί κουβαλάει ο άλλος.
Ενημερωτικά... απαγορεύεται να μεταφέρετε στην καμπίνα του αυτοκινήτου οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άμυνα, ακόμη και αν είναι γαλλικό κλειδί ή κάβουρας, αλλά μόνο στο χώρο αποσκευών.
Αναφορικά με τρόφιμα δυστυχώς σα παιδί της πόλης δε γνωρίζω και πολλά. Ειμαι τόσο αδαής που το σιτάρι στην original μορφή του ακόμη και να πεθαίνω της πείνας δε ξέρω τί να το κάνω...
Ενδιαφέρομαι να πει κάποιος συγκεκριμένα πράγματα για τρόφιμα που δε χρειάζονται ούτε ψυγείο ούτε ρεύμα ούτε τίποτα...
Ενημερωτικά... απαγορεύεται να μεταφέρετε στην καμπίνα του αυτοκινήτου οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άμυνα, ακόμη και αν είναι γαλλικό κλειδί ή κάβουρας, αλλά μόνο στο χώρο αποσκευών.
Αναφορικά με τρόφιμα δυστυχώς σα παιδί της πόλης δε γνωρίζω και πολλά. Ειμαι τόσο αδαής που το σιτάρι στην original μορφή του ακόμη και να πεθαίνω της πείνας δε ξέρω τί να το κάνω...
Ενδιαφέρομαι να πει κάποιος συγκεκριμένα πράγματα για τρόφιμα που δε χρειάζονται ούτε ψυγείο ούτε ρεύμα ούτε τίποτα...
- axinosp
- Επικοινωνία:
Έλεος ρε παιδιά κανείς δεν έχει πάει στρατό και δεν ξέρει τι σημαίνει ξηρά τροφή ;;Αναφορικά με τρόφιμα δυστυχώς σα παιδί της πόλης δε γνωρίζω και πολλά. Ειμαι τόσο αδαής που το σιτάρι στην original μορφή του ακόμη και να πεθαίνω της πείνας δε ξέρω τί να το κάνω...
Αυτά που σας έβαλα σε προτεραιότητα είναι όλες τροφές που δεν χρειάζονται πλην λαχανικών και κρέατος ψυγείο !!Λάδι, αλεύρι, αλάτι χοντρό και ψιλό, ζάχαρι, μέλι, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες, ξηρούς καρπούς, όσα λαχανικά και κρέατα μπορούμε να αποθηκεύσουμε στο ψυγείο, αλλαντικά, ίσως εμφιαλωμένο νερό, λάμπες πετρελαίου, σαπούνια μπόλικα,
Αγοράστε από αύριο τα τρόφιμα που σας έβαλα στη λίστα και ίσως επιβιώσετε!!
Ξέχασα να σας πώ για αγορά φαρμάκων πρώτης ανάγκης.
Επίσης λόγω επικείμενης Σούπερ Ηλιακής καταιγίδας(κοιτάμε το SOHO καθημερινά), φροντίζουμε από τώρα,
έξοδο από την Αθήνα, σε περιοχές με υψόμετρο !!
Προτιμήστε διαφυγή σε περιοχή της χώρας που αρχίζει από Αρ...(Αρκαδία πχ.) δηλώνουν σε αρχαίες γλώσσες κιβωτό μετά από καταστροφή, τσουνάμι κλπ.
Ολως τυχαία δεν νομίζω αυτές οι περιοχές έχουν παμπάλαιο προκατακλυσμιαίο πολιτισμό !!
Ετοιμαστείτε τώρα !!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
- firefightergr
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Έλαβε Likes: 6 φορές
να προσθέσω παστέλια και πιπεριές φλωρίνης (βιταμινη C) ,μαύρη σοκολάτα , κεριά, ραδιόφωνο, δίκανο στις κονσέρβες μπορείτε να συμπεριλάβετε κομπόστες ,επίσης καλό είναι να αγοράσετε τρόφιμα τα οποία σας αρέσουν και θα τα καταναλώσετε ούτως η άλλως.
Επίσης για την αποθήκευση και κατανάλωση ισχύει ότι μπαίνει πρώτο στην αποθήκη βγαίνει και πρώτο για να μην αλλοιωθούν.
Επίσης για την αποθήκευση και κατανάλωση ισχύει ότι μπαίνει πρώτο στην αποθήκη βγαίνει και πρώτο για να μην αλλοιωθούν.
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
- axinosp
- Επικοινωνία:
Δεν σε έχει απασχολήσει ότι οι χορηγοί των κεντρικών δελτίων των ΜΜΕ είναι Τράπεζες ;;Eva Luna έγραψε:Λεφτα στην ακρη δεν εχω, αλλα απο το αυριανο μου μισο μηνιατικο που (ευελπιστω) οτι θα παρω εστω και με παρακρατησεις,
Θέλουν να μας πείθουν, ότι το σπίτι μας δεν έχει ασφάλεια, γιαυτό τόσο πολλά ρεπορταζ
από το αστυνομικό δελτίο,με διαρήξεις, ληστείες κλπ.!!
Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα αντί να έχει κάποιος 50 Ευρώ να έχει και άλλα
5 χιλιάρικα καβατζωμένα στο σπίτι του !!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
- ArELa
- Founder-Administrator
Κι εγω ως παιδί της πόλης, είναι παντελώς άσχετη. 'Εμαθα βέβαια να ξεχωρίζω τα βρώσιμα χόρτα, οπότε θα κόψω μερικά όπου τα βρω.OberoN έγραψε:Αναφορικά με τρόφιμα δυστυχώς σα παιδί της πόλης δε γνωρίζω και πολλά. Ειμαι τόσο αδαής που το σιτάρι στην original μορφή του ακόμη και να πεθαίνω της πείνας δε ξέρω τί να το κάνω...
Για τρόφιμα που δε θέλουν ψυγείο-ρεύμα κλπ, προτείνω ξηρά τροφή (αλεύρι, ρύζια, μακαρόνια, γάλατα εβαπορέ, μπισκότα) και κονσέρβες. Οπωσδήποτε ένα γκαζάκι, και γκαζάκια να αλλάζουμε, σπίρτα, αναπτήρες, κεριά, και λάμπα πετρελαίου ή γκαζιού, βολεύει.
Τι άλλο; Δεν μπορώ να σκεφτώ προς το παρόν.
Τα λέω, αλλά σαν ζώο, δεν έκανα καμία προετοιμασία ακόμη. Λες και δε θα μ'ακουμπήσει τίποτα αν γινει κάτι... τι να πω, βλαμμένη είμαι ώρες ώρες.
Εμένα τα δικά μου χωράνε σ'ένα σουτιέν - κι αν σκεφτείς ότι είμαι μικρόστηθη, φαντάζεσαι πόσα έχω. Ε, αν είναι να μου τραβήξουν το σουτιέν και να περάσω τα πάνδεινα (απ'ό,τι συνεπάγεται το τράβηγμα,) χέστηκα αν θα μου πάρουν τα λεφτά.Eva Luna έγραψε:Ιδεες πειτε, οχι μια μονο, αρκετες.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
-
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Έλαβε Likes: 5 φορές
Τις τελευταίες 10 μέρες έχω μιλήσει με 2 υποδιευθυντές τραπεζικών καταστημάτων για μία υπόθεσή μου.
Ρώτησα και τους δύο:
"Σε περίπτωση επιστροφής στην δραχμή, οι καταθέσεις ελλήνων υπηκόων που σήμερα είναι σε ευρώ στις ελληνικές τράπεζες, μετατρέπονται αυτομάτως σε δραχμές ή παραμένουν ως έχουν και απλά θεωρούνται συνάλλαγμα καθ'ότι το ευρώ θα εξακολουθεί να είναι ένα υπαρκτό νόμισμα, ξένο πλέον;"
Δεν ξέρανε να μου απαντήσουν.
Δηλαδή δεν είναι καθόλου σίγουρο τι θα γίνει με τις καταθέσεις.
Με δεδομένο ότι είναι πλήρως διασφαλισμένες νομικά, από που και ως που θα μετατραπούν αυτομάτως σε δραχμές;
Το 2002 όταν εισήχθη το ευρώ, η αλλαγή έγινε σταδιακά σε 2 μήνες, και όλες οι καταθέσεις σε δραχμές μετατράπηκαν σε ευρώ.
Αυτό όμως συνέβη διότι τότε η δραχμή έπαυε να υπάρχει.
Αν όμως επιστρέψουμε στην δραχμή, το ευρώ δεν θα πάψει να υπάρχει.
Θα είναι ένα υπαρκτό νόμισμα και κανείς δεν θα μπορεί να απαγορέψει σε έναν έλληνα πολίτη να έχει καταθέσεις σε ξένο νόμισμα (ευρώ εν προκειμένω) όπως πολλοί σήμερα έχουν καταθέσεις σε δολλάρια, γιεν, λίρες κτλ.
Τα πράγματα λοιπόν δεν είναι τόσο απλά.
Ρώτησα και τους δύο:
"Σε περίπτωση επιστροφής στην δραχμή, οι καταθέσεις ελλήνων υπηκόων που σήμερα είναι σε ευρώ στις ελληνικές τράπεζες, μετατρέπονται αυτομάτως σε δραχμές ή παραμένουν ως έχουν και απλά θεωρούνται συνάλλαγμα καθ'ότι το ευρώ θα εξακολουθεί να είναι ένα υπαρκτό νόμισμα, ξένο πλέον;"
Δεν ξέρανε να μου απαντήσουν.
Δηλαδή δεν είναι καθόλου σίγουρο τι θα γίνει με τις καταθέσεις.
Με δεδομένο ότι είναι πλήρως διασφαλισμένες νομικά, από που και ως που θα μετατραπούν αυτομάτως σε δραχμές;
Το 2002 όταν εισήχθη το ευρώ, η αλλαγή έγινε σταδιακά σε 2 μήνες, και όλες οι καταθέσεις σε δραχμές μετατράπηκαν σε ευρώ.
Αυτό όμως συνέβη διότι τότε η δραχμή έπαυε να υπάρχει.
Αν όμως επιστρέψουμε στην δραχμή, το ευρώ δεν θα πάψει να υπάρχει.
Θα είναι ένα υπαρκτό νόμισμα και κανείς δεν θα μπορεί να απαγορέψει σε έναν έλληνα πολίτη να έχει καταθέσεις σε ξένο νόμισμα (ευρώ εν προκειμένω) όπως πολλοί σήμερα έχουν καταθέσεις σε δολλάρια, γιεν, λίρες κτλ.
Τα πράγματα λοιπόν δεν είναι τόσο απλά.
- PELTASTIS VARNAVAS
- Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
υπαρχει πποηντ
ενδιαφερουσα η επαγωγικη πρωτοδεσμιτικη προσεγγιση
βεβαια τωρα που ολα τα ΦΕΚ και οι εγκυκλιοι γραφονται στο γονατο εις τροπον ωστε καθε νομος να αναιρει αλλους πεντε προηγουμενους ισχυοντες....τι να πω και τι να ελπισω?
οπου μας πιασουν
ενδιαφερουσα η επαγωγικη πρωτοδεσμιτικη προσεγγιση
βεβαια τωρα που ολα τα ΦΕΚ και οι εγκυκλιοι γραφονται στο γονατο εις τροπον ωστε καθε νομος να αναιρει αλλους πεντε προηγουμενους ισχυοντες....τι να πω και τι να ελπισω?
οπου μας πιασουν
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει..."
"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
να μην αγριέψει..."
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
- PELTASTIS VARNAVAS
- Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
με τη γεωργαντα εχει βαση?
αλλη μια γραφικη εγκαθετη που αμφισβητει τον πατριωτισμο των κυβερνοντων...πφφφφ
θα τρελαθουμε εντελως?
http://www.antinews.gr/2011/09/16/122494/#more-122494
Η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, που μίλησε χθες στην «Ε», είναι κατηγορηματική στην άποψή της: «Το έλλειμμα του ’09 είχε τεχνηέντως διογκωθεί για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν 14%, με σκοπό να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα βαριά μέτρα κατά της χώρας. Κι εμείς παρουσιάσαμε στη Eurostat 15,4%».
αλλη μια γραφικη εγκαθετη που αμφισβητει τον πατριωτισμο των κυβερνοντων...πφφφφ
θα τρελαθουμε εντελως?
Η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, που μίλησε χθες στην «Ε», είναι κατηγορηματική στην άποψή της: «Το έλλειμμα του ’09 είχε τεχνηέντως διογκωθεί για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν 14%, με σκοπό να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα βαριά μέτρα κατά της χώρας. Κι εμείς παρουσιάσαμε στη Eurostat 15,4%».
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει..."
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
να μην αγριέψει..."
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
- axinosp
- Επικοινωνία:
Οκτώ λόγοι για να φύγετε για το χωριό σας...
Υπάρχουν οκτώ λόγοι για να φύγει κανείς από την Αθήνα ή τις άλλες μεγάλες πόλεις και να επιστρέψει στο χωριό του.
Αν και εφόσον έχει ρίζες σε ένα χωριό.
Ένα κεραμίδι για να μην βρέχεται κι ένα χωράφι για να μην πεινάει. Αν δεν έχει ρίζες, δεν πρέπει πάλι να απελπίζεται.
Αν εγκαταλείψουν την Αθήνα οι «άλλοι», ίσως μείνει λίγη γη για πατάτες και κρεμμύδια...
Πρώτος λόγος: Οι άνθρωποι βιώνουν την κρίση με μεγαλύτερη ένταση στις πόλεις και αυτό προκαλεί έντονο στρες με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους.
Δεύτερος λόγος: Όσοι είναι άνεργοι και μεγάλης ηλικίας έχουν αντικειμενικό πρόβλημα να βρουν άμεσα εργασία στην πόλη, ακόμη κι αν ξεπεράσουμε ως χώρα την κρίση σε σχετικά σύντομο χρόνο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα χρειαστούμε αρκετά χρόνια για να καταφέρουμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση στον εργασιακό τομέα.
Τρίτος λόγος: Στην Ελλάδα της ΟΝΕ καταφέραμε να μην παράγουμε ούτε σκόρδα και να αναγκαζόμαστε να τα εισάγουμε από όλα τα μέρη του κόσμου. Με την γεωργική παραγωγή να είναι στο ναδίρ, πιθανότατα να βρει κανείς ουσιαστικές ευκαιρίες...
Τέταρτος λόγος: Η επιδείνωση της κρίσης αυξάνει την εγκληματικότητα στις πόλεις.
Πέμπτος λόγος: Στο χωριό μπορείς και να κλείσεις την τηλεόραση την ώρα του βραδινού δελτίου ειδήσεων. Μπορείς να βρεις πιο εύκολα ασχολίες για να αντικαταστήσεις τον «χαμένο χρόνο».
Έκτος λόγος: Αν τα πράγματα ξεφύγουν με μία ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, τότε θα πρέπει να είστε ήδη στο χωριό για να προετοιμάσετε τον δρόμο για τους υπόλοιπους φίλους και συγγενείς που θα έχουν μείνει πίσω...
Έβδομος λόγος: Θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στην ανταλλακτική Οικονομία, στην περίπτωση εκείνη που οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν αντέξουν στην επίθεση που δέχονται.
Όγδοος λόγος: Για να βρεθούμε εμείς και τα παιδιά μας πλησιέστερα στη φύση και σ΄ έναν πιο ανθρώπινο τρόπο ζωής.
Εμείς βρήκαμε οκτώ λόγους. Εσείς μπορείτε να βρείτε άλλους τόσους. Και μην πιστέψει κανείς ότι έχουμε κάποια δήθεν χιουμοριστική διάθεση. Η κρισιμότητα των στιγμών είναι τέτοια που δεν υπάρχουν περιθώρια για αστειάκια...
Θανάσης Μαυρίδης
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1282923
Σημ.axinosp:Για όσους δεν κατάλαβαν επειδή είναι πολύ σνομπ, ή ξερόλες, η γενικώς ζώα η Ιστοσελίδα του Capital μέσω του Θανάση Μαυρίδη μόλις έδωσε κωδικοποιημένα το σύνθημα εκκένωσης της πρωτεύουσας λόγω Οικονομικού Κραχ, όποιος το κατάλαβε καλώς, όποιος όχι θα πληρώσει και τις συνέπειες !!
Υπάρχουν οκτώ λόγοι για να φύγει κανείς από την Αθήνα ή τις άλλες μεγάλες πόλεις και να επιστρέψει στο χωριό του.
Αν και εφόσον έχει ρίζες σε ένα χωριό.
Ένα κεραμίδι για να μην βρέχεται κι ένα χωράφι για να μην πεινάει. Αν δεν έχει ρίζες, δεν πρέπει πάλι να απελπίζεται.
Αν εγκαταλείψουν την Αθήνα οι «άλλοι», ίσως μείνει λίγη γη για πατάτες και κρεμμύδια...
Πρώτος λόγος: Οι άνθρωποι βιώνουν την κρίση με μεγαλύτερη ένταση στις πόλεις και αυτό προκαλεί έντονο στρες με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους.
Δεύτερος λόγος: Όσοι είναι άνεργοι και μεγάλης ηλικίας έχουν αντικειμενικό πρόβλημα να βρουν άμεσα εργασία στην πόλη, ακόμη κι αν ξεπεράσουμε ως χώρα την κρίση σε σχετικά σύντομο χρόνο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα χρειαστούμε αρκετά χρόνια για να καταφέρουμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση στον εργασιακό τομέα.
Τρίτος λόγος: Στην Ελλάδα της ΟΝΕ καταφέραμε να μην παράγουμε ούτε σκόρδα και να αναγκαζόμαστε να τα εισάγουμε από όλα τα μέρη του κόσμου. Με την γεωργική παραγωγή να είναι στο ναδίρ, πιθανότατα να βρει κανείς ουσιαστικές ευκαιρίες...
Τέταρτος λόγος: Η επιδείνωση της κρίσης αυξάνει την εγκληματικότητα στις πόλεις.
Πέμπτος λόγος: Στο χωριό μπορείς και να κλείσεις την τηλεόραση την ώρα του βραδινού δελτίου ειδήσεων. Μπορείς να βρεις πιο εύκολα ασχολίες για να αντικαταστήσεις τον «χαμένο χρόνο».
Έκτος λόγος: Αν τα πράγματα ξεφύγουν με μία ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, τότε θα πρέπει να είστε ήδη στο χωριό για να προετοιμάσετε τον δρόμο για τους υπόλοιπους φίλους και συγγενείς που θα έχουν μείνει πίσω...
Έβδομος λόγος: Θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στην ανταλλακτική Οικονομία, στην περίπτωση εκείνη που οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν αντέξουν στην επίθεση που δέχονται.
Όγδοος λόγος: Για να βρεθούμε εμείς και τα παιδιά μας πλησιέστερα στη φύση και σ΄ έναν πιο ανθρώπινο τρόπο ζωής.
Εμείς βρήκαμε οκτώ λόγους. Εσείς μπορείτε να βρείτε άλλους τόσους. Και μην πιστέψει κανείς ότι έχουμε κάποια δήθεν χιουμοριστική διάθεση. Η κρισιμότητα των στιγμών είναι τέτοια που δεν υπάρχουν περιθώρια για αστειάκια...
Θανάσης Μαυρίδης
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1282923
Σημ.axinosp:Για όσους δεν κατάλαβαν επειδή είναι πολύ σνομπ, ή ξερόλες, η γενικώς ζώα η Ιστοσελίδα του Capital μέσω του Θανάση Μαυρίδη μόλις έδωσε κωδικοποιημένα το σύνθημα εκκένωσης της πρωτεύουσας λόγω Οικονομικού Κραχ, όποιος το κατάλαβε καλώς, όποιος όχι θα πληρώσει και τις συνέπειες !!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
- ArELa
- Founder-Administrator
Αχινέ, την ψάχνω σοβαρά να την κάνω... πέραν των 8 λόγων...
Ακουσα μόνο το 1ο βίντεο, μου γύρισε τ'άντερο, κι επειδή δε θέλω να χαλιέμαι περισσότερο, τα άλλα τα αφήνω σ'εσάς.
'Αλλο ένα δείγμα της αηδίας που λέγεται ελληνική (???) κυβέρνηση...
και πόσο επιμελώς φροντίζουν για το "καλό" μας...
Βάζω ό,τι βρήκα.PELTASTIS VARNAVAS έγραψε:με τη γεωργαντα εχει βαση?
θα τρελαθουμε εντελως?
Ακουσα μόνο το 1ο βίντεο, μου γύρισε τ'άντερο, κι επειδή δε θέλω να χαλιέμαι περισσότερο, τα άλλα τα αφήνω σ'εσάς.
'Αλλο ένα δείγμα της αηδίας που λέγεται ελληνική (???) κυβέρνηση...
και πόσο επιμελώς φροντίζουν για το "καλό" μας...
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- doctormarkon
- Επίτιμος
- Έδωσε Likes: 344 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Για κάνε τα πιό λιανά Αχινέ γιατί δεν κατάλαβα τίποτα.
Πήρες φόρα.
Πρώτα απ όλα δεν κατάλαβα για τι πράγμα μιλάς.
Ηλιακή καταιγίδα?
Πόλεμος? Ήδη υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην Κύπρο και στο Καστελόριζο.
Ανεξέλεκτη χρεοκοπία.
Επιστροφή στη δραχμή?
Η πτώση της Κυβέρνησης?
Είναι ένα από τα παραπάνω ή όλα μαζί?
Αν όλα μαζί συμπέσουν θα είναι παράξενο.
Αλλά αν είναι τα τρία τελευταία ενδεχόμενα τότε πιά η σχέση τους με τις λάμπες πετρελαίου και την ξηρά τροφή?
Η ανεξέλεκτη χρεοκοπία είναι ένα μάλλον θετικό σενάριο που δεν θα πρέπει να μας τρομάζει.
Το έχουμε συζητήσει αυτό και σε άλλα τόπικ.
Η επιστροφή στη δραχμή με πτώση της Κυβέρνησης και με πλήρη αλλαγή του πολιτικού συστήματος δεν θα δημιουργήσει προβλήματα παρά μόνο μερικών ημερών.
Αυτό που τώρα ποαρουσιάζεται σαν μπαμπούλας, η δραχμή δηλαδή θα είναι κάτι πολύ εφιαλτικό με το μαλακό Ευρώ και τον μόνιμο μηχανισμό στήρηξης.
Τότε οι Καταθέσεις θα υποτιμηθούν αλλά τα ποσά των δανείων θα είναι σε σκληρό ευρώ και θα πολλαπλασιαστεί το ποσόν των δόσεων.
Έτσι οι καταθέσεις θα εξανεμιστούν και τα σπίτια θα χαθούν αφού η δόση θα είναι τριπλάσια από το μισθό ο οποίος επίσης θα είναι σε μαλακό Ευρώ.
Δεν βλέπω το λόγο να συσσωρεύουμε τρόφιμα τα οποία θα πετάξουμε μετά.
Ότι και να γίνει εκτός από φλασιά του ήλιου δεν θα υπάρξει θέμα τροφίμων.
Έχω εξερευνήσει τον κόσμο των Λούμπεν και των ρακοσυλεκτών ακόμα και εντελώς άπορων.
Δεν πάσχουν από φαϊ γιατί έχουν άκρες σε βιομηχανίες σαλαμιών με κοντινή ημερομηνία λήξης ή πρόσφατα ληγμένων.
Κάνουν και τραπέζια μάλιστα.
Στην περίπτωση επιστροφής στη δραχμή πάντως μετά το πρώτο σοκ θα υπάρξει η αίσθηση της μελλοντικής ανοδικής πορείας του επιπέδου ζωής αν και πολύ διαφορετικό από αυτό που ξέραμε μέχρι σήμερα.
Θα ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε, τι να περιμένουμνε.
Το πιό ενοχλητικό είναι το αλλαλούμ και ο εμπαιγμός
Πήρες φόρα.
Πρώτα απ όλα δεν κατάλαβα για τι πράγμα μιλάς.
Ηλιακή καταιγίδα?
Πόλεμος? Ήδη υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην Κύπρο και στο Καστελόριζο.
Ανεξέλεκτη χρεοκοπία.
Επιστροφή στη δραχμή?
Η πτώση της Κυβέρνησης?
Είναι ένα από τα παραπάνω ή όλα μαζί?
Αν όλα μαζί συμπέσουν θα είναι παράξενο.
Αλλά αν είναι τα τρία τελευταία ενδεχόμενα τότε πιά η σχέση τους με τις λάμπες πετρελαίου και την ξηρά τροφή?
Η ανεξέλεκτη χρεοκοπία είναι ένα μάλλον θετικό σενάριο που δεν θα πρέπει να μας τρομάζει.
Το έχουμε συζητήσει αυτό και σε άλλα τόπικ.
Η επιστροφή στη δραχμή με πτώση της Κυβέρνησης και με πλήρη αλλαγή του πολιτικού συστήματος δεν θα δημιουργήσει προβλήματα παρά μόνο μερικών ημερών.
Αυτό που τώρα ποαρουσιάζεται σαν μπαμπούλας, η δραχμή δηλαδή θα είναι κάτι πολύ εφιαλτικό με το μαλακό Ευρώ και τον μόνιμο μηχανισμό στήρηξης.
Τότε οι Καταθέσεις θα υποτιμηθούν αλλά τα ποσά των δανείων θα είναι σε σκληρό ευρώ και θα πολλαπλασιαστεί το ποσόν των δόσεων.
Έτσι οι καταθέσεις θα εξανεμιστούν και τα σπίτια θα χαθούν αφού η δόση θα είναι τριπλάσια από το μισθό ο οποίος επίσης θα είναι σε μαλακό Ευρώ.
Δεν βλέπω το λόγο να συσσωρεύουμε τρόφιμα τα οποία θα πετάξουμε μετά.
Ότι και να γίνει εκτός από φλασιά του ήλιου δεν θα υπάρξει θέμα τροφίμων.
Έχω εξερευνήσει τον κόσμο των Λούμπεν και των ρακοσυλεκτών ακόμα και εντελώς άπορων.
Δεν πάσχουν από φαϊ γιατί έχουν άκρες σε βιομηχανίες σαλαμιών με κοντινή ημερομηνία λήξης ή πρόσφατα ληγμένων.
Κάνουν και τραπέζια μάλιστα.
Στην περίπτωση επιστροφής στη δραχμή πάντως μετά το πρώτο σοκ θα υπάρξει η αίσθηση της μελλοντικής ανοδικής πορείας του επιπέδου ζωής αν και πολύ διαφορετικό από αυτό που ξέραμε μέχρι σήμερα.
Θα ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε, τι να περιμένουμνε.
Το πιό ενοχλητικό είναι το αλλαλούμ και ο εμπαιγμός
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- doctormarkon
- Επίτιμος
Για τη Ζωή Γεωργαντά Συνέχεια:
Ίσως κάποιοι την πουν γραφική.
Αλλά πριν την πουν ας δουν αυτό εδώ
Οι υποψίες υπήρχαν από παλιά.
Τα κομμάτια του πάζλ εμφανίστηκαν νωρίς.
Τώρα μια ακόμα επιβεβαίωση
Ίσως κάποιοι την πουν γραφική.
Αλλά πριν την πουν ας δουν αυτό εδώ
Οι υποψίες υπήρχαν από παλιά.
Τα κομμάτια του πάζλ εμφανίστηκαν νωρίς.
Τώρα μια ακόμα επιβεβαίωση
- axinosp
- Επικοινωνία:
Καταρχήν μίλησα για χρεοκοπία η οποία επίκειται εντός των επόμενων 15 ημερών !!τη χρήση των κεφαλαίων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ενδέχεται να προχωρήσει η Ελλάδα καθώς η απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου στο Dow Jones Newswires.
“Η επόμενη δόση ήταν προγραμματισμένη για το Σεπτέμβριο αλλά θα καθυστερήσει. Τα μετρητά είναι λίγα και ίσως να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας των τραπεζών,” δήλωσε ο αξιωματούχος.
Παράγοντας του ΤΧΣ στην Αθήνα δήλωσε στο Capital.gr ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικό.
Πηγή:www.capital.gr
Η Ευρώπη σήμερα παρά τις εκκλήσεις του Αμερικανού Υπουργού Οικονομικών Γκάϊθνερ,
αρνήθηκε να δώσει την 6 δόση στην Ελλάδα!
Τα λεφτά του Δημοσίου φτάνουν μόνο για το πολύ 20 μέρες
Δηλαδή έτσι και αλλιώς θα γίνει στάση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις.
Ήδη ακούγεται ότι οι ΔΥ θα πληρωθούν τον Οκτώμβριο το 50% του Μισθού τους αν πληρωθούν!!
Ο πανικός που θα γίνει στις Τράπεζες και τα Σούπερ Μάρκετ αλλά Αργεντινή είναι δεδομένος.
Σε περίπτωση χρεοκοπίας είσαι γελασμένος αν νομίζεις ότι τα Σούπερ Μάρκετ,θα λειτουργούν λες και δεν τρέχει τίποτα,Δεν βλέπω το λόγο να συσσωρεύουμε τρόφιμα τα οποία θα πετάξουμε μετά.
η τροφοδοσία της πρωτεύουσας κινδυνεύει να διακοπή αλλά Αργεντινή και το ξέρεις πολύ καλά
ότι χωρίς οικονομία εισαγωγές, διακίνηση τροφίμων και καυσίμων πάπαλα.
Μέχρι να επανέλθει αν επανέλθει(!!), βλέπε Σομαλία
(13 χρόνια χωρίς κυβέρνηση και οποιαδήποτε στοιχειώδη κρατική υποδομή, με τον μισό πληθυσμό στα όρια γενοκτονίας από πείνα),το ρισκάρεις να ψάχνεις σε σκουπιδοτενεκέδες μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους που δεν έκαναν το κουμάντο τους!!
Τα τρόφιμα που προτείνω είναι ξηρά τροφή που αντέχει για πολύ καιρό!!
Αν παρατηρήσεις αυτές τις μέρες στο ιδεο παίζει πολύ Ελενιν Ήλιος, σεισμική δραστηριότητα,
Θερμό επεισόδιο με Τουρκία σχεδόν με καινούργιες ειδήσεις και αναρτήσεις καθημερινά,
δεν λέω ότι θα πέσουν όλα αυτά μαζί ταυτόχρονα αλλά καλό εκτός από την χρεοκοπία να έχουμε τον νου μας
και για τα υπόλοιπα!!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
- doctormarkon
- Επίτιμος
Λοιπόν.
Να σου πω γιατί λέω ότι η συσσώρευση τροφίμων δεν είναι τόσο σημαντική.
Θυμάσαι την εποχή πριν το Πάσχα που συναντηθήκαμε με τον Μαξ Κάιζερ.
Όταν έφυγαν η Βασούλα ο GreekTerminator,και ο Μαχ Κάιζερ, έμεινα να κάνω παρέα στη Ναταλία που περίμενε την Ελένη Σκόπη.
Είχαμε συζήτηση αρκετή ώρα ακριβώς γι αυτό το θέμα της συσσώρευσης και της επικείμενης πτώχευσης με όλη την αναστάτωση που θα ακολουθήσει.
Η Ναταλία έχει μελετήσει πολύ το θέμα της Αργεντινής και γενικότερα το θέμα της φτώχειας.
Μαζεύουν ασημένια νομίσματα Δανέζικη λίρα δηλαδή που έχει μικρή αξία ενώ το χρυσό το παίρνουν οι σαράφηδες για ένα κομμάτι ψωμί σε τιμή πολύ μικρότερη της αξίας του.
Η ασημένια λίρα ήταν τότε αξίας 50 ευρώ περίπου με ανοδική πορεία ίσως τώρα να είναι 70 Ευρώ.
Όσοι δεν έχουν ασημένιες λίρες?
Κανείς δεν έχει.
Αλλά με ρώτησε η Ναταλία τι θα μάζευα σε περίπτωση φτώχειας. Αν το έπαιρνα είδηση νωρίς.
Της είπα ότι το πρώτο πράγμα που πάει το μυαλό μας είναι φαγητό.
Μου είπε όχι αυτό είναι λάθος.
Γιατί?
Στην Αργεντινή σε κάποιες περιοχή κόπηκε το ρεύμα για πολλές μέρες.
Αλλά όχι σαν γενικό Μπλάκ Αούτ αλλά για λόγους οικονομίας.
Είχαν ρεύμα μόνο λίγα σπίτια.
Αυτά κρατούσαν το ψυγείο με τα τρόφιμα.
Αλλά πόσων οικογενειών τρόφιμα να χωρέσει ένα η δύο ψυγεία?
Ακόμα και αν δεν υπάρχει γενικό Μπλακ Αουτ αλλά πολύ συχνές διακοπες ρεύματος για οποιοδήποτε λόγο είναι αρκετές για να αλλοιώσουν τα τρόφιμα.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή.
Κι όμως....................................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Υπάρχουν πράγματα ανταλλάξιμα που δεν αλλοιώνονται.
Ότι έχεις σπίτι σου μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλο για να το ανταλλάξει
Κατά την άποψη της Ναταλίας αλλά και από τη μελέτη σε τέτοια θέματα που την κρίνω ολόσωστη.
CD, DVD, βιβλία, βιντεοκασέτες και ότι μπορεί να χρησιμέψει για να περνάει η ώρα στο σπίτι αφού για έξοδο ούτε λόγος.
Έλεγε η Ναταλία ότι στην αργεντινή τα CD είχαν γίνει μία μορφή νομίσματος.
Και τώρα μια ερώτηση κρίσεως για την οποία δεν γνωρίζω ούτε εγώ την απάντηση.
Στον καιρό των παχέων αγελάδων το πέταμα στα σκουπίδια και τα άδεια σχεδόν σπίτια είχαν γίνει ένα είδος μόδας.
Τα γεμάτα από πράγματα ήταν ένα είδος γυφτιάς και καρακιτσαριού.
Ήταν σωστή αυτή η άποψη ή ήταν και αυτό ένα είδος χειραγώγησης?
Ακόμα και ψυχολόγοι ή κύκλοι που είχαν σχέση με εσωτερισμό έλεγαν ακριβώς αυτό:
"Αν κάνεις το σπίτι σου μουσείο να είσαι σίγουρος ότι το πιό σκονισμένο αντικείμενο θα είσαι εσύ"
Σωστό ή λάθος.
Ή μήπως ένα είδος χειραγώγησης? Πολύ έμμεσης?
Κάποια πράγματα που έχουμε στο σπίτι μας είναι δυνατόν να ανταλλαγούν με τρόφιμα.
Αφού τα τρόφιμα είναι ευπαθή και δεν μπορούν να κρατήσουν πολύ καιρό.
Και πάλι μια ερώτηση που μου έκανε η Ναταλία εκείνη τη μέρα.
Χωριό ή πόλη?
Είπα χωριό. Γιατί απ ότι θυμάμαι από το σεισμό του 81 μας πήρε ένας θείος σε ένα φορτηγάκι και μας πήγε στο εξοχικό
Αλλά το σωστό ήταν πόλη. Πάντα βέβαια σε σχέση με τα συμφραζόμενα και τις συνθήκες.
Το επιχείρημα και με βάση την εμπειρία της Αργεντινής ήταν ότι και στα δύο υπάρχουν επιθέσεις.
Αλλά στο χωριό είναι πιό βίαιες προπαντός όταν το σπίτι είναι σε μία ερημιά.
Έτσι κι αλλιώς οι αγρότισσες της Αργεντινής έδιωξαν τους μεσάζοντες και έκαναν ανταλλακτική οικονομία στην πόλη που μπορούσαν να ανταλλάξουν τα τρόφιμα με άλλα πράγματα
Να σου πω γιατί λέω ότι η συσσώρευση τροφίμων δεν είναι τόσο σημαντική.
Θυμάσαι την εποχή πριν το Πάσχα που συναντηθήκαμε με τον Μαξ Κάιζερ.
Όταν έφυγαν η Βασούλα ο GreekTerminator,και ο Μαχ Κάιζερ, έμεινα να κάνω παρέα στη Ναταλία που περίμενε την Ελένη Σκόπη.
Είχαμε συζήτηση αρκετή ώρα ακριβώς γι αυτό το θέμα της συσσώρευσης και της επικείμενης πτώχευσης με όλη την αναστάτωση που θα ακολουθήσει.
Η Ναταλία έχει μελετήσει πολύ το θέμα της Αργεντινής και γενικότερα το θέμα της φτώχειας.
Μαζεύουν ασημένια νομίσματα Δανέζικη λίρα δηλαδή που έχει μικρή αξία ενώ το χρυσό το παίρνουν οι σαράφηδες για ένα κομμάτι ψωμί σε τιμή πολύ μικρότερη της αξίας του.
Η ασημένια λίρα ήταν τότε αξίας 50 ευρώ περίπου με ανοδική πορεία ίσως τώρα να είναι 70 Ευρώ.
Όσοι δεν έχουν ασημένιες λίρες?
Κανείς δεν έχει.
Αλλά με ρώτησε η Ναταλία τι θα μάζευα σε περίπτωση φτώχειας. Αν το έπαιρνα είδηση νωρίς.
Της είπα ότι το πρώτο πράγμα που πάει το μυαλό μας είναι φαγητό.
Μου είπε όχι αυτό είναι λάθος.
Γιατί?
Στην Αργεντινή σε κάποιες περιοχή κόπηκε το ρεύμα για πολλές μέρες.
Αλλά όχι σαν γενικό Μπλάκ Αούτ αλλά για λόγους οικονομίας.
Είχαν ρεύμα μόνο λίγα σπίτια.
Αυτά κρατούσαν το ψυγείο με τα τρόφιμα.
Αλλά πόσων οικογενειών τρόφιμα να χωρέσει ένα η δύο ψυγεία?
Ακόμα και αν δεν υπάρχει γενικό Μπλακ Αουτ αλλά πολύ συχνές διακοπες ρεύματος για οποιοδήποτε λόγο είναι αρκετές για να αλλοιώσουν τα τρόφιμα.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή.
Κι όμως....................................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Υπάρχουν πράγματα ανταλλάξιμα που δεν αλλοιώνονται.
Ότι έχεις σπίτι σου μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλο για να το ανταλλάξει
Κατά την άποψη της Ναταλίας αλλά και από τη μελέτη σε τέτοια θέματα που την κρίνω ολόσωστη.
CD, DVD, βιβλία, βιντεοκασέτες και ότι μπορεί να χρησιμέψει για να περνάει η ώρα στο σπίτι αφού για έξοδο ούτε λόγος.
Έλεγε η Ναταλία ότι στην αργεντινή τα CD είχαν γίνει μία μορφή νομίσματος.
Και τώρα μια ερώτηση κρίσεως για την οποία δεν γνωρίζω ούτε εγώ την απάντηση.
Στον καιρό των παχέων αγελάδων το πέταμα στα σκουπίδια και τα άδεια σχεδόν σπίτια είχαν γίνει ένα είδος μόδας.
Τα γεμάτα από πράγματα ήταν ένα είδος γυφτιάς και καρακιτσαριού.
Ήταν σωστή αυτή η άποψη ή ήταν και αυτό ένα είδος χειραγώγησης?
Ακόμα και ψυχολόγοι ή κύκλοι που είχαν σχέση με εσωτερισμό έλεγαν ακριβώς αυτό:
"Αν κάνεις το σπίτι σου μουσείο να είσαι σίγουρος ότι το πιό σκονισμένο αντικείμενο θα είσαι εσύ"
Σωστό ή λάθος.
Ή μήπως ένα είδος χειραγώγησης? Πολύ έμμεσης?
Κάποια πράγματα που έχουμε στο σπίτι μας είναι δυνατόν να ανταλλαγούν με τρόφιμα.
Αφού τα τρόφιμα είναι ευπαθή και δεν μπορούν να κρατήσουν πολύ καιρό.
Και πάλι μια ερώτηση που μου έκανε η Ναταλία εκείνη τη μέρα.
Χωριό ή πόλη?
Είπα χωριό. Γιατί απ ότι θυμάμαι από το σεισμό του 81 μας πήρε ένας θείος σε ένα φορτηγάκι και μας πήγε στο εξοχικό
Αλλά το σωστό ήταν πόλη. Πάντα βέβαια σε σχέση με τα συμφραζόμενα και τις συνθήκες.
Το επιχείρημα και με βάση την εμπειρία της Αργεντινής ήταν ότι και στα δύο υπάρχουν επιθέσεις.
Αλλά στο χωριό είναι πιό βίαιες προπαντός όταν το σπίτι είναι σε μία ερημιά.
Έτσι κι αλλιώς οι αγρότισσες της Αργεντινής έδιωξαν τους μεσάζοντες και έκαναν ανταλλακτική οικονομία στην πόλη που μπορούσαν να ανταλλάξουν τα τρόφιμα με άλλα πράγματα
- doctormarkon
- Επίτιμος
Για την έκτη δόση.
Αυτό μας το λένε κάθε φορά.
Αλλά μην τσιμπάς και συ αχινέ αφού ξέρεις.
Και συ ξέρεις περισσότερο από τον καθένα ότι τα λεφτά δεν περνάνε τα σύνορα και πάνε στους τοκογλύφους.
Μαζί με τα δικά μας λεφτά από τα χαράτσια.
Τώρα αν δεν δώσουν την 6 δόση τι θα γίνει?
Μη σώσουν και τη δώσουν.
Αλλά τι θα γίνει.
Αν η Κυβέρνηση εξακολουθεί να να είναι κατσικωμένη και επιμένει να υποστηρίζει τα συμφέροντα των δανειστών θα συμβούν όσα λες και ακόμα παραπάνω.
Θα κάνει στάση πληρωμών για να φοβερίσει και να προχωρήσει σε εκλογές ή για να εγκαταστήσει κάποιους τοποτηρητές.
Τα λεφτά φθάνουν αν γίνει διαγραφή - μη αποδοχή του χρέους.
Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα δίνει τη δυνατότητα να κόβεις νόμισμα.
Στην αρχή ορίζεται μία ισοτιμία όπως ήταν πριν το Ευρω π.χ 340,75.
Μετά με την έκδοση χρήματος η ισοτιμία θα πέσει ακόμα και στα 700 όπως λες. Αλλά με την προϋπόθεση ότι θα εκδοθεί το διπλάσιο χρήμα από αυτό που κυκλοφορεί σήμερα.
Αυτά τα λέει ο Καζάκης και εγώ ως οικονομολόγος τον βρίσκω σωστό και έχει επιχειρήματα.
Σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή κανένα από τα σενάρια αποκάλυψης δεν θα συμβεί.
Απλώς τα μαγαζιά θα αδειάσουν από εισαγόμενα τα οποία θα είναι πανάκριβα και σπανιότατα πλέον.
Με την επιστροφή στη δραχμή με την προυπόθεση διαγραφής του χρέους αλλά και εθνικοποίησης κάποιων τραπεζών και κυρίως της Τράπεζας της Ελλάδας και έκδοσης νέου χρήματος στο διπλάσιο δεν θα έχουμε πρόβλημα φαγητού.
Ας μην ξεχνάμε ότι τα πολυκλαδικά ολιγοπώλια στην Ελλάδα δύο τρεις μεγάλοι όμιλοι ελέγχουν τον κλάδο τροφίμων μαζί με 5-6 μικρότερους.
Η παραγωγή τροφίμων είναι εγχώρια 100% και μάλιστα εξάγεται.
Τα σκόρδα Κίνας στη λαϊκή είναι άλλο ανέκδοτο.
Θα συμβεί έλλειψη τροφίμων αν αποφασιστεί απεργία διαρκείας στον κλάδο όπου στα συνδικάτα του το ΚΚΕ είναι συντριπτική πλειοψηφία.
Εγινε απεργία 48ωρη και αν τα αφεντικά δεν συμμορφωθούν θα γίνει διαρκείας
Αυτό μας το λένε κάθε φορά.
Αλλά μην τσιμπάς και συ αχινέ αφού ξέρεις.
Και συ ξέρεις περισσότερο από τον καθένα ότι τα λεφτά δεν περνάνε τα σύνορα και πάνε στους τοκογλύφους.
Μαζί με τα δικά μας λεφτά από τα χαράτσια.
Τώρα αν δεν δώσουν την 6 δόση τι θα γίνει?
Μη σώσουν και τη δώσουν.
Αλλά τι θα γίνει.
Αν η Κυβέρνηση εξακολουθεί να να είναι κατσικωμένη και επιμένει να υποστηρίζει τα συμφέροντα των δανειστών θα συμβούν όσα λες και ακόμα παραπάνω.
Θα κάνει στάση πληρωμών για να φοβερίσει και να προχωρήσει σε εκλογές ή για να εγκαταστήσει κάποιους τοποτηρητές.
Τα λεφτά φθάνουν αν γίνει διαγραφή - μη αποδοχή του χρέους.
Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα δίνει τη δυνατότητα να κόβεις νόμισμα.
Στην αρχή ορίζεται μία ισοτιμία όπως ήταν πριν το Ευρω π.χ 340,75.
Μετά με την έκδοση χρήματος η ισοτιμία θα πέσει ακόμα και στα 700 όπως λες. Αλλά με την προϋπόθεση ότι θα εκδοθεί το διπλάσιο χρήμα από αυτό που κυκλοφορεί σήμερα.
Αυτά τα λέει ο Καζάκης και εγώ ως οικονομολόγος τον βρίσκω σωστό και έχει επιχειρήματα.
Σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή κανένα από τα σενάρια αποκάλυψης δεν θα συμβεί.
Απλώς τα μαγαζιά θα αδειάσουν από εισαγόμενα τα οποία θα είναι πανάκριβα και σπανιότατα πλέον.
Με την επιστροφή στη δραχμή με την προυπόθεση διαγραφής του χρέους αλλά και εθνικοποίησης κάποιων τραπεζών και κυρίως της Τράπεζας της Ελλάδας και έκδοσης νέου χρήματος στο διπλάσιο δεν θα έχουμε πρόβλημα φαγητού.
Ας μην ξεχνάμε ότι τα πολυκλαδικά ολιγοπώλια στην Ελλάδα δύο τρεις μεγάλοι όμιλοι ελέγχουν τον κλάδο τροφίμων μαζί με 5-6 μικρότερους.
Η παραγωγή τροφίμων είναι εγχώρια 100% και μάλιστα εξάγεται.
Τα σκόρδα Κίνας στη λαϊκή είναι άλλο ανέκδοτο.
Θα συμβεί έλλειψη τροφίμων αν αποφασιστεί απεργία διαρκείας στον κλάδο όπου στα συνδικάτα του το ΚΚΕ είναι συντριπτική πλειοψηφία.
Εγινε απεργία 48ωρη και αν τα αφεντικά δεν συμμορφωθούν θα γίνει διαρκείας
- doctormarkon
- Επίτιμος
Αλλά μπορώ να σκεφτώ ένα σενάριο συνωμοσίας που όμως δεν είναι συνωμοσία αλλά πραγματικότητα.
Μιλάω για την συντεταγμένη-ελεγχόμενη χρεωκοπία και το μόνιμο μηχανισμό στήριξης του 2013 και την ύπατη αρμοστεία ή Λέσχη του Βερολίνου 4 Ραιχ που θα εγκατασταθεί για πάντα.
Αλλά για να συμβεί αυτό το τερατούργημα χρειάζεται η κατάλληλη υποδομή.
Πρώτον να εγκαταλειφθεί κάθε παραγωγή και στα χωράφια να φυτευτούν φωτοβολταΙκά.
Εκεί που θα υπάρχει παραγωγή να είναι μονοκαλλιέργεια 100% εξαγόμενη.
Να φτωχύνει ο κόσμος μέχρι εξαθλίωσης.
Να χαθεί μέχρι και το τελευταίο σπίτι
Να συμβούν αυτές οι σκηνές αποκάλυψης που περιγράφει ο Αχινός για να έρθουν οι Ναζί σαν σωτήρες και να πουν κάποιοι ότι "Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας"
Όλα τα μέτρα εκεί οδηγούν.
Η αντίσταση του κόσμου μπορεί να τα σταματήσει.
Ήδη τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα αφού τα μέτρα δεν πέτυχαν 100% και τώρα η επίθεση είναι πιό λυσσαλέα
Μιλάω για την συντεταγμένη-ελεγχόμενη χρεωκοπία και το μόνιμο μηχανισμό στήριξης του 2013 και την ύπατη αρμοστεία ή Λέσχη του Βερολίνου 4 Ραιχ που θα εγκατασταθεί για πάντα.
Αλλά για να συμβεί αυτό το τερατούργημα χρειάζεται η κατάλληλη υποδομή.
Πρώτον να εγκαταλειφθεί κάθε παραγωγή και στα χωράφια να φυτευτούν φωτοβολταΙκά.
Εκεί που θα υπάρχει παραγωγή να είναι μονοκαλλιέργεια 100% εξαγόμενη.
Να φτωχύνει ο κόσμος μέχρι εξαθλίωσης.
Να χαθεί μέχρι και το τελευταίο σπίτι
Να συμβούν αυτές οι σκηνές αποκάλυψης που περιγράφει ο Αχινός για να έρθουν οι Ναζί σαν σωτήρες και να πουν κάποιοι ότι "Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας"
Όλα τα μέτρα εκεί οδηγούν.
Η αντίσταση του κόσμου μπορεί να τα σταματήσει.
Ήδη τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα αφού τα μέτρα δεν πέτυχαν 100% και τώρα η επίθεση είναι πιό λυσσαλέα
- doctormarkon
- Επίτιμος
Μα τι ΖΩΑ υπάρχουν.
Μήπως ξύπνησαν τα ζώα δύο χρόνια μετά?
Μήπως ξύπνησαν τα ζώα δύο χρόνια μετά?
- doctormarkon
- Επίτιμος
Κάτι από Καζάκη σχετικά με τον Μπρέχτ επικαιροποιημένο και σχετικό με την κατσίκα του γείτονα που σας έπρηξα.
Τώρα πιάνει όλη την κοινωνία και όχι μόνο μικρές συντεχνίες
Πότε θα πεις φθάνει
Τώρα πιάνει όλη την κοινωνία και όχι μόνο μικρές συντεχνίες
Πότε θα πεις φθάνει
- axinosp
- Επικοινωνία:
Όλο και περισσότερες πληροφορίες καταφτάνουν για χρεοκοπία
μέχρι τέλος του μηνός.
Ήδη στο Νοσοκομείο παίδων η μισθοδοσία έφτασε στα αστρονομικά επίπεδα
των 25 έως 29 ευρώ ανά εργαζόμενο!!
Επίσης το θερμό επεισόδιο παίζει τρελά με την Τουρκία, το οποίο
θα παίξει μάλλον ταυτόχρονα με την χρεοκοπία !!
μέχρι τέλος του μηνός.
Ήδη στο Νοσοκομείο παίδων η μισθοδοσία έφτασε στα αστρονομικά επίπεδα
των 25 έως 29 ευρώ ανά εργαζόμενο!!
Επίσης το θερμό επεισόδιο παίζει τρελά με την Τουρκία, το οποίο
θα παίξει μάλλον ταυτόχρονα με την χρεοκοπία !!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
- Eva Luna
τι εννοεις 25-29 ευρω ανα εργαζομενο;
υπολογιζοντας τις απανωτες περικοπες;
υπολογιζοντας τις απανωτες περικοπες;
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**