O οικονομολόγος κ. Δημήτρης Καζάκης

Συντονιστής: Συντονιστής Ενότητας

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: O οικονομολόγος κ. Δημήτρης Καζάκης

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 13 Ιουν 2011, 10:37

TEUTAMOS έγραψε:Ένα μέρος των ευθυνών βαραίνει και τον πολίτην.
Ασφαλώς και τον βαραίνει. Ειδικά τον πολίτη αυτόν που σκέφτεται "προγραμματισμένα" με τον τρόπο που του πρότειναν (και τελικά του "επέβαλλαν") τα κομματικοϊδεολογικά μαντριά, πράγμα που τον κάνει να πραγματεύεται και να αναλύει σχεδον τα πάντα κάτω από ένα ιδεολογικό πρίσμα. Ένα πρίσμα ΔΟΘΕΝ που ενστερνίστηκε παραδίδοντας σε μεγάλο (ή και ολοκληρωτικό) βαθμό την αυτονομία της σκέψης του.

Είναι καιρός να μάθουμε να κρίνουμε/βλέπουμε/αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα (τοποθετήσεις και διαδρομές) πέρα και έξω από τις ιδεολογίες.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Δευ 13 Ιουν 2011, 11:02

Ναί, αυτό θα ήτο καλόν να γίνηι. Όχι εις το σημείον βέβαια να γίνηις απολιτίκ.
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ

...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 13 Ιουν 2011, 11:05

O Kαζάκης δεν είναι κομμουνιστής, ή μάλλον με όρους πανεπιστημιακής κοινότητας δεν είναι της Μαρξιστικής Σχολής σκέψης. Είναι της Κευνσιανής σχολής σκέψης. Ο κευνσιανισμός είναι μία πολύπλοκη θεωρία σύμφωνα με την οποία πρέπει να υπάρχει μεγάλος Δημόσιος Τομέας με σκοπό την ανάπτυξη και τη δημιουργία ενεργού ζήτησης.
Όταν ο Κευνσιανισμός ήταν το κυρίαρχο ρεύμα ο Δημόσιος Τομέας αυξανόταν σε όλες τις χώρες και όχι μόνο στην Ελλάδα. Με την επικράτηση της Σχολής του Σικάγου οι όροι και οι απαιτήσεις άλλαξαν.

Η Θάτσερ ήταν νεοφιλελεύθερη και εφάρμοσε τα οικονομικά της Σχολής του Σικάγου με ιδιωτικοποιήσεις και μείωση του Δημόσιου Τομέα. Αλλά το λίγο Κράτος δεν είναι μόνο μείωση του αριθμού των υπαλλήλων αλλά και μείωση της παρεμβατικότητας κυρίως σε τομείς όπου το κόστος λειτουργίας για είσπραξη φόρων και φοροκυνηγητό είναι μεγαλύτερο από το ποσόν από την είσπραξη φόρων, Ετσι η Θάτσερ άφησε ελεύθερες δραστηριότητες όπως δακτυλογραφήσεις, μεταφράσεις, να μαγειρεύεις για άλλους όταν έχουν πάρτυ, να κάνεις ιδιαίτερα μαθήματα και κάθε άλλη δραστηριότητα που κάνει τον άνεργο να βγάζει χαρτζηλίκι. Εδώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει και η πολιτική της Κυβέρνησης θυμίζει περισσότερο Πινοσετ παρά Θάτσερ.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
firefightergr
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από firefightergr » Δευ 13 Ιουν 2011, 12:10

Αγαπητέ Τεύταμε σε ποιά χώρα ζεις; Aναφέρεις ως μειονεκτήματα της επιστροφής στη δραχμή:

"με ολέθριες συνέπειες δια την οικονομίαν, όπως υποτιμήσεις, χαμηλότερα εισοδήματα, ακριβότερα προιόντα από έξω κοκ"

το εισόδημά μου σε ευρώ μειώθηκε από πέρυσι κατά 2000 ευρώ και τα προϊόντα τα πληρώνω ακριβότερα λόγω αύξησης ΦΠΑ.

Έρχεται κεφαλικός φόρος σχεδόν για όλους πλην όσων δεν έχουν στον ήλιο μοίρα άρα πρόσθετη μείωση εισοδήματος φόρος
1 ευρώ/τετραγωνικό μέτρο στα ακίνητα ,νέο μισθολόγιο στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με σκοπό την εξίσωσή τους προς τα κάτω.

Και τα μέτρα δε θα σταματήσουν εδώ όπως δε σταμάτησαν με το 1ο μνημόνιο,σε 6 εως 12 μήνες θα ακολουθήσουν άλλα αφού και αυτά που θα ληθφούν τώρα ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ.
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 13 Ιουν 2011, 12:43

TEUTAMOS έγραψε:Όχι εις το σημείον βέβαια να γίνηις απολιτίκ.
Δεν υπάρχει "απολιτίκ" στάση ζωής.
Το να μην δέχεται(πλέον) κάποιος να "παχνίζεται" μέσα τα κομματοϊδεολογικά μαντριά, σίγουρα δεν τον κάνει "απολιτίκ". Αυτή την καραμέλα την πασάρουν οι "κτηνοτρόφοι" (κομματάρχες) που βλέπουν με απόγνωση και πανικό τα μαντριά τους να αδειάζουν και τα πρόβατά τους να διασκορπίζονται ανεξέλεγκτα (από αυτούς) και πάντως ΕΞΩ, σε (νοητικά) ΕΛΕΥΘΕΡΑ πεδία.

Προσυπογράφω τον Πυροσβέστη. :respect:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Δευ 13 Ιουν 2011, 13:00

firefightergr έγραψε:Αγαπητέ Τεύταμε σε ποιά χώρα ζεις; Aναφέρεις ως μειονεκτήματα της επιστροφής στη δραχμή:

"με ολέθριες συνέπειες δια την οικονομίαν, όπως υποτιμήσεις, χαμηλότερα εισοδήματα, ακριβότερα προιόντα από έξω κοκ"

το εισόδημά μου σε ευρώ μειώθηκε από πέρυσι κατά 2000 ευρώ και τα προϊόντα τα πληρώνω ακριβότερα λόγω αύξησης ΦΠΑ.

Έρχεται κεφαλικός φόρος σχεδόν για όλους πλην όσων δεν έχουν στον ήλιο μοίρα άρα πρόσθετη μείωση εισοδήματος φόρος
1 ευρώ/τετραγωνικό μέτρο στα ακίνητα ,νέο μισθολόγιο στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με σκοπό την εξίσωσή τους προς τα κάτω.

Και τα μέτρα δε θα σταματήσουν εδώ όπως δε σταμάτησαν με το 1ο μνημόνιο,σε 6 εως 12 μήνες θα ακολουθήσουν άλλα αφού και αυτά που θα ληθφούν τώρα ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ.
Αγαπητέ Τεύταμε σε ποιά χώρα ζεις; Aναφέρεις ως μειονεκτήματα της επιστροφής στη δραχμή:

Ζω εν Ελλάδι φυσικά! Και σε μένα όπως σε όλους έχουν κόψει επιδόματα και δεν συμμαζεύεται. Αλλά εδώ δεν έχεις να επιλέξηις πια ανάμεσα σε κάτι κακόν ή σε κάτι καλόν, αλλά σε κάτι κακόν και σε κάτι χειρότερον. Αν παμε εις την δραχμήν, θα πιάσουμε πάτο και θα βλέπεις σκηνικά που μόνον στην Κούβα τα έβλεπες. Θα κάνουν την εμφάνισίν των τα δελτία τροφίμων, τα δελτία προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. Ε όχι! Να μου λείπηι!

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 13 Ιουν 2011, 13:51

Μέλιο, θα ήθελα να δεις το βίντεο που αναρτήθηκε στο πρώτο ποστ αυτού του τόπικ.
Τα πράγματα ΔΕΝ είναι απαραίτητα όπως μας τα παρουσιάζουν τα ΜΜΕ. (δηλαδή σπάνια είναι).
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
firefightergr
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από firefightergr » Δευ 13 Ιουν 2011, 14:06

τουλάχιστο θα μας μείνει ο εθνικός πλούτος που ξεπουλιέται τώρα και τα χειρότερα που λες της δραχμής δε θα τα αποφύγουμε ούτε με το ευρώ και δυστυχώς δε θα έχω σύνδεση internet τότε για να το ξανακουβεντιάσουμε,έτσι όπως πάει θα είναι το επόμενο που θα κόψω.
Πρώτα παρέδωσα τη πινακίδα της 15τους 600αρας BMW μηχανής μου,έκοψα την ασφάλεια υγείας του μικρού, σειρά έχει το κινητό με το σταθερό και το internet.
Για απεριτίφ θα παραδώσω τις πινακίδες του άστρα και θα πάω να μείνω με τα πεθερικά 5 άτομα σε 50 τετραγωνικά και θα κόψω ρεύμα από το διαμέρισμα των 70 τετραγωνικών διαμέρισμα που τόλμησα να αγοράσω πριν 3 χρόνια και όλα αυτά για να μη το πάρει η τράπεζα.
Τα παραπάνω δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας είναι το μέλλον με ευρώ.
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 13 Ιουν 2011, 15:06

Δεν είμαστε πλέον ούτε κυρίαρχο κράτος ούτε κυρίαρχοι του εαυτού μας.

Όταν τη σκέψη σου την απασχολεί συνεχώς τι θα κόψεις και πάλι χωρίς να ξέρεις αν θα μπορείς να ζείς ηρεμα δεν ζεις. Αφού δεν μπορείς να ασχοληθείς με κάτι δημιουργικό πέρα από τι θα κόψεις, που θα τρέξεις να μη σε κυνηγάνε.

Όλοι εδώ ξέρουν ότι δεν είμαι απολιτικ. Είμαι ίσως η μοναδική Μπολσεβίκα των ιδεο.
Αλλά δεν είναι αυτό που με καθορίζει Αφού βλέπω ανθρώπους να ξεκινάνε από διαφορετική αφετηρία και τρόπο σκέψης και να καταλήγουν στο ίδιο σημείο.

Απ όπου και να ξεκινήσεις στο ίδιο σημείο καταλήγεις. Αρκεί να μην κολάει κάποιος σε στερεότυπα και να σκέφτεται πέρα από αυτό που μας πασσάρουν μασημένο.

Η επιστροφή στη δραχμή από μόνη της δε λέει κάτι. Μπορεί να είναι ένα οδυνηρό σενάριο αλλά μπορεί να είναι και διέξοδος.

Το δυστύχημα είναι ότι η επιστροφή στη δραχμή και η πτώχευση της χώρας θα γίνει.

Προετοιμάζεται για το 2013 όταν θα έχει στηθεί ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης. Όταν οι πολιτισμένοι Ευρω-πεη θα έχουν πάρει όλα τα φιλέτα, όταν θα έχουν λεηλατήσει τη χώρα για τα καλά. Όταν θα μας έχουν πάρει και τα σπίτια μας, όταν θα έχουν εξαφανίσει τη μεσαία τάξη, όταν δεν θα υπάρχει τίποτα πιά να πάρουν.

Όλα δείχνουν ότι όλα λειτουργούν με τη λογική της λεμονόκουπας. Όταν η λεμονόκουπα δεν έχει πιά ζουμί την πετάνε στα σκουπίδια.

Ας βρεθεί κάποιος που ξέρει να αποδείξει το αντίθετο.

Η επιστροφή στη δραχμή με άρνηση πληρωμής του χρέους είναι ένα σενάριο αισιόδοξο.

Αρκεί να υπήρχε ηγέτης που θα νοιαζόταν για το καλό της χώρας.

Το σενάριο επιστροφής στη δραχμή με άρνηση πληρωμής χρέους θα σήμαινε και κατάρρευση της Ε.Ε Αν είναι έτσι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν απειλή και σαν εκβιασμός. Γιατί όχι?

Όπως και οι μετανάστες. Θα χαιρόμουν πολύ να εισβάλλουν στην Ευρώπη μιλιούνια μετανάστες. Γιατί με την έξοδο από το Ευρώ και τη Σέγκεν θα φύγουν όλοι οι μετανάστες για Ευρωπαικές χώρες αφού οι αιτίες που τους φέρνουν εδώ θα έχουν εκλείψει.

Αλλά γιατί τόση Ευρωπολατρεία Τευταμε. Την Ενωμένη Ευρώπη νοιάζεσαι ή την Ελλάδα?

Και όταν θα τα έχεις χάσει πλέον όλα τι θα έχεις να φοβάσαι από τους Μπολσεβίκους?

Τουλάχιστον εκεί έχεις εξασφαλισμένη δουλειά στέγη φαγητό, αθλητισμό και ψυχαγωγία επιπέδου με κλασική μουσική και όπερα. Εδώ όλα αυτά δεν είναι αυτονόητα αλλά όνειρα θερινής νυκτός.

Ο μπαμπάς μου ήταν φανατικός αντικομουνιστής αλλά είχε φτιάξει με τη δουλειά του περιουσία και φοβόταν μην έρθουν οι μπολσεβίκοι και του πάρουν το εξοχικό και τα 3 από τα 4 σπίτι που είχ αποκτήσει. Αλλοι καιροί τότε. Δυστυχώς άλλαξαν και ο μπαμπάς έζησε πολλά χρόνια και εφτασε να δεί να του τα παίρνει όλα ο Καπιταλισμός και να μένει στο δρόμο.

Εκείνος είχε κάτι να φοβάται εσύ τι φοβάσαι?
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Δευ 13 Ιουν 2011, 16:25

doctormarkon έγραψε:Δεν είμαστε πλέον ούτε κυρίαρχο κράτος ούτε κυρίαρχοι του εαυτού μας.
Κυρίαρχον κράτος δεν είμεθα εδώ και καιρόν. Όχι μόνον επί Μνημονίου ενεστώτος. Τώρα ίσως έπεσον όλα μαζεμένα εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσεως.
doctormarkon έγραψε:Όταν τη σκέψη σου την απασχολεί συνεχώς τι θα κόψεις και πάλι χωρίς να ξέρεις αν θα μπορείς να ζείς ηρεμα δεν ζεις. Αφού δεν μπορείς να ασχοληθείς με κάτι δημιουργικό πέρα από τι θα κόψεις, που θα τρέξεις να μη σε κυνηγάνε.
Ωραία, αλλά ποιος τα έκοψε και συνεχίζει να τα κόβηι;
doctormarkon έγραψε:Όλοι εδώ ξέρουν ότι δεν είμαι απολιτικ. Είμαι ίσως η μοναδική Μπολσεβίκα των ιδεο.
Αλλά δεν είναι αυτό που με καθορίζει Αφού βλέπω ανθρώπους να ξεκινάνε από διαφορετική αφετηρία και τρόπο σκέψης και να καταλήγουν στο ίδιο σημείο.

Απολιτικ δεν θα μπορούσες να ήσουν, αφού σχεδόν εδώ εκφράζεσαι πάνω σε πολιτικά θέματα. Απολιτικ είναι κάποιος που κοιτάζει μόνον το τομάρι του και τίποτε άλλο. Εις την αρχαία Ελλάδα θα λεγόσουν ιδιώτης.
doctormarkon έγραψε:Η επιστροφή στη δραχμή από μόνη της δε λέει κάτι. Μπορεί να είναι ένα οδυνηρό σενάριο αλλά μπορεί να είναι και διέξοδος.
Ε άν είναι οδυνηρόν σενάριον και συνάμα διέξοδος, τότε μου λέγεις τράβα μπρος και στούκαρε πάνω στον τοίχον.
doctormarkon έγραψε:Το δυστύχημα είναι ότι η επιστροφή στη δραχμή και η πτώχευση της χώρας θα γίνει.
Η Ελλάς έχει πτωχεύσει, αφ' ης στιγμής αδυνατούμεν να εξέλθωμεν εις τάς αγοράς.
doctormarkon έγραψε:Προετοιμάζεται για το 2013 όταν θα έχει στηθεί ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης. Όταν οι πολιτισμένοι Ευρω-πεη θα έχουν πάρει όλα τα φιλέτα, όταν θα έχουν λεηλατήσει τη χώρα για τα καλά. Όταν θα μας έχουν πάρει και τα σπίτια μας, όταν θα έχουν εξαφανίσει τη μεσαία τάξη, όταν δεν θα υπάρχει τίποτα πιά να πάρουν.
Τη μεσαίαν τάξιν δεν την εξηφάνισαν οι Ευρωπαίοι, αλλά ημείς οι ίδιοι. Επί τόσα χρόνια η μεσαία τάξις ροκανίζεται, τώρα μόνον κατάλαβες ότι εξαφανίζεται;
doctormarkon έγραψε:Η επιστροφή στη δραχμή με άρνηση πληρωμής του χρέους είναι ένα σενάριο αισιόδοξο.

Αρκεί να υπήρχε ηγέτης που θα νοιαζόταν για το καλό της χώρας.
Μα παραπάνω έλεγες ότι είναι οδυνηρόν σενάριον!
doctormarkon έγραψε:Το σενάριο επιστροφής στη δραχμή με άρνηση πληρωμής χρέους θα σήμαινε και κατάρρευση της Ε.Ε Αν είναι έτσι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν απειλή και σαν εκβιασμός. Γιατί όχι?
Είδες που το λέγεις και σύ! ακριβώς επειδή η ΕΕ θα καταρρεύσει αν πειράξουν την Ελλάδα, δεν θα μας τα πάρουν όλα όπως λέγεις. Την εκβιάζουν; Ναι! Την απειλούν; Ναί! Ε καιρός είναι να εκβιάσωμεν και ημείς. Και για να εκβιάσωμεν και ημείς θα παιξωμε το παιγνίδι των.
doctormarkon έγραψε:Όπως και οι μετανάστες. Θα χαιρόμουν πολύ να εισβάλλουν στην Ευρώπη μιλιούνια μετανάστες. Γιατί με την έξοδο από το Ευρώ και τη Σέγκεν θα φύγουν όλοι οι μετανάστες για Ευρωπαικές χώρες αφού οι αιτίες που τους φέρνουν εδώ θα έχουν εκλείψει.
Αν κατακλύσουν οι ορδές των λαθρομεταναστών εις την Ευρώπην και θα γίνει αυτό που λέγεις, τότε με καμμίαν δύναμιν δεν θα θελήσουν να αναθεωρήσουν το Δουβλίνον ΙΙ του Σημίτη. Αν τώρα το σκέπτονται κάπως, τότε ούτε για αστείον δεν θα λέγεται. Άρα, και πάλι καμμία χωρα δεν θα τους κρατήσει.
doctormarkon έγραψε:Αλλά γιατί τόση Ευρωπολατρεία Τευταμε. Την Ενωμένη Ευρώπη νοιάζεσαι ή την Ελλάδα?
Είμαι υπέρ της Ευρώπης των Εθνών.
doctormarkon έγραψε:Και όταν θα τα έχεις χάσει πλέον όλα τι θα έχεις να φοβάσαι από τους Μπολσεβίκους?
Θα τα έχω χάσει πλέον όλα ίσως, αν ακούσω τους Μπολσεβίκους.

doctormarkon έγραψε:Ο μπαμπάς μου ήταν φανατικός αντικομουνιστής αλλά είχε φτιάξει με τη δουλειά του περιουσία και φοβόταν μην έρθουν οι μπολσεβίκοι και του πάρουν το εξοχικό και τα 3 από τα 4 σπίτι που είχ αποκτήσει. Αλλοι καιροί τότε. Δυστυχώς άλλαξαν και ο μπαμπάς έζησε πολλά χρόνια και εφτασε να δεί να του τα παίρνει όλα ο Καπιταλισμός και να μένει στο δρόμο.
Ούτε ο άκρατος κομμουνισμός είναι λύσις, ούτε ο άκρατος καπιταλισμός. Και εις τις δυο περιπτώσεις σου στερείται ο αναλογούν πλούτος που έχεις αποκτήσει και η ιδιοκτησία που έχεις δημιουργήσει.

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 13 Ιουν 2011, 17:56

Αν είναι οδυνηρό σενάριο η διέξοδος εξαρτάται από άλλες παραμέτρους.

Είναι διέξοδος όταν επιδιώξει η χώρα την άρνηση πληρωμής του χρέους και αν γίνει τώρα που οι κυρίαρχοι της Ευρώπης δεν είναι προετοιμασμένοι.

Είναι διέξοδος και καλό σενάριο αν γίνει με όρους που συμφέρει τη χώρα.

Προπαντός αν η εξοδος από το Ευρώ συνοδευτεί και με έξοδο από τη Σέγκεν.

Δεν κατέχω γνώσεις για το τι θα γίνει στην Ευρώπη αν η χώρα πτωχεύσει επίσημα.

Γι αυτό δεν ξέρω πόσο μεγάλη θα είναι η καταστροφή στις χώρες της Ευρώπης με μία μη ελεγχόμενη άπό τις κυρίαρχες ελιτ πτώχευση.

Ξέρω όμως τι θα συμβεί στην Ελλάδα και έχω τις γνώσεις για να το εξηγήσω.

Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα χωρίς χρέος είναι λύση γιατί πέφτει το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση και δεν μπορεί κανείς να κατασχέσει δημόσια περιουσία πράγμα που θα μπορούσαν να το κάνουν αν η Ελλάδα παρέμενε στο Ευρώ.

Το Εθνικό νόμισμα μπορεί να υποτιμηθεί και αυτό ισοδυναμεί με δανεισμό.
Η Ελλάδα δεν είναι η χώρα που δεν παράγει τίποτα ή παράγει προιόντα χειρίστης ποιότητας όπως είπε η καθηγήτρια (ποιός ξέρει τι της έταξαν για να τα λέει αυτά).

Με τη δραχμή ακριβαίνουν τα εισαγόμενα αλλά αναπτύσσεται η Ελληνική βιομηχανία και κυρίως η γεωργία. Ψάχνουμε με το κυάλι να βρούμε ελληνικό φρούτο και λαχανικό και δεν βρίσκουμε. Υπάρχουν ελληνικά ρουχα αρίστης ποιότητας, καλλυντικά ακόμα και ανεπτυγμένη πολεμική βιομηχανία που τώρα θέλουν να πουλήσουν κοψοχρονιά,

Όταν έχουν πουληθεί τα πάντα, όταν οι άλλοι θα έχουν πάρει τα μέτρα τους, όταν το χρεος θα είναι σε Ευρώ όταν η χώρα θα έχει παραλύσει.........Ε τότε δεν είναι καλό σενάριο είναι οδυνηρό. Γιατί θα γίνει με τους όρους που θέλουν αυτοί και δεν θα πειθραχτούν καθόλου μόνο η Ελλάδα θα είναι τριτοκοσμική χώρα.

Δεν υπάρχουν μονόδρομοι ούτε μπορούμε να πούμε αν η επιστροφή στη δραγμή είναι κάτι καλό ή κακό. Το αν είναι καλό η κακό εξαρτάται από το πότε πως και κάτω από ποιές συνθήκες και ποιούς όρους θα γίνει.
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Δευ 13 Ιουν 2011, 19:17

Ναί, ωραία και καλά όσα λέγεις! Μά τόσα χρόνια ποιοι μας εκυβέρνων; οι Τροικανοί; το ΔΝΤ; ποιοι; Ειχαμε Κυβερνήσεις εκλεγμένες από τον ελληνικόν λαόν. Δεν βλέπω να λέγηις κάτι γι' αυτούς. Το πρόβλημα δεν είναι το Μνημόνιον (ή μόνον αυτό), αλλά οι αποτυχημένες αυτές ελληνικές Κυβερνήσεις. Αυτοί μας έβαλαν εις την ΕΕ, αυτοί μας έβαλαν εις το Ευρώ, αυτοί μας έβαλαν εις το Μνημόνιον χωρίς να μας ερωτήσουν. Άρα, γιατί να μου φταινε πάντα οι Ξένοι;

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 13 Ιουν 2011, 20:03

Από τη γέννηση του νέου Ελληνικού κράτους υπήρχε κάποιου είδους κηδεμονία της χώρας και μάλιστα μέσω χρέους και τοκογλυφικών δανείων.

Ήταν το ερώτημα που μου έβαλε η καθηγήτρια που επέβλεπε τη διατριβή μου και αναγκάστηκα να διαβάσω τη νεώτερη ελληνική ιστορία πολλές φορές από πολλές πηγές για να συνδέσω όλη αυτή την ιστορική αναδρομή με τις δυσλειτουργίες του Δημόσιου τομέα. Όσο και αν φαίνονται άσχετα μεταξύ τους όλα αυτά υπάρχουν πολλά σημεία σύνδεσης.

Το 1924 αναγνωρίστηκε de facto το ελληνικό Κράτος με ένα τοκογλυφικό δάνειο απόι την Αγγλία από το οποίο ένα πολύ μικρό ποσοστό πέρασε στο κράτος και μεγάλο ποσοστό ήταν προμήθειες και "έξοδα"

Το παράξενο είναι ότι την ίδια χρονιά δόθηκε δάνειο και στην Αργεντινή με τους ίδιους όρους.

Τα τοκογλυφικά δάνεια έπεφταν βροχή με αποκορύφωμα το κατοχικό δάνειο από το οποίο δεν επωφελήθηκε καθόλου η Ελλάδα.

Όλες οι κυβερνήσεις έπαιξαν άσχημο ρόλο αλλά ποτέ καμία κυβέρνηση δεν ήταν τόσο προδοτική όσο αυτή που έχουμε.

Όλα άρχισαν την αμέσως επομένη των εκλογών με το άνοιγμα της προθεσμίας για τα ελληνικά ομόλογα από 3 σε 10 μέρες. Με τον τρόπο αυτό άτομα και τραπεζες θησαύρισν πουλώντας αέρα κοπανιστό και συγχρόνως μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο για διασυρμό της χώρας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Κανένας από εμας δεν σορτάρισε ομόλογα και δεν πλούτισε πουλώντας αέρα κοπανιστό αλλά κατά ένα μεταφυσικό τρόπο είπαν ότι είμαστε διεφθαρμένοι και ότι τα φάγαμε μαζί. Με τον διασυρμό της χώρας από την ίδια την Κυβέσρνηση δημιουργήθηκε μία έλλειψη εμπιστοσύνης προς τη χώρα ώς μία χώρα αφερέγγυα διεφθαρμένη με τεμπέληδες κατοίκους που δεν παράγει τίπιοτα και ότι παράγει είναι χειριστης ποιότητας. Τα περισσότερα είναι μύθοι ακόμα και ο υοπερτροφικός δημόσιος τομέας είναι μύθος που παρ όλο που αποδείχτηκε από την απογραφη εξεκολουθούν να το κάνουν σημαία. Η Ελλάδα ήταν κάτω απόι τηγ μέση σε ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με τον πληθυσμό και προς το τέλος σε δημόσιες δαπάνες σε σχέση με τα έσοδα 41% δηλαδή. Όμως η στόχοι είναι να φθάσει το 31% και αυτό το ποσοστό είναι η Νιγηρία, η Σομαλία και πολλές από τις χώρες του Τρίτου κόσμου με παραλυμένο κράτος πρόνοιας, μεγάλο χρέος και βαθειά υπανάπτυξη.

Όλες οι κυβερνήσεις έχουν ευθύνες λόγω μίζας, ρουσφετιού, διαπλοκής. Αλλά καμία κυβέρνηση δεν θέλησε να υποβιβάσει τη χώρα σε επίπεδο Νιγηρίας. και άλλων χωρών που ανήκουν στο λεγόμενο "Κέρας της Αφρικής" οι οποίες βυθίζονται σε ένα φαύλο κύκλο υπανάπτυξης λόγω χρέους το οποίο στο μεγαλύτερο ποσοστό του είναι λογιστικό ακριβώς για να βρίσκονται και να μην ξεφύγουν ποτέ από τον φαύλο κύκλο υπανάπτυξης.

Ετσι η Ελλάδα από καθεστώς ελαφράς εξάρτησης από την εκάστοτε ηγέτιδα δύναμη που ήταν τόσα χρόνια πέρασε σε καθεστώς ξεκάθαρης αποικιιοκρατίας με κυβερνήση υπάλληλο ξένων δυνάμεων όπως ο Μποκάσ, ο Μομπούτου, ο Αμιν Νταντά
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 13 Ιουν 2011, 21:58

Να και ένα ωραίο άρθρο.΄Από το λημέρι

Γενικά ψάχνω άρθρα και στοιχεία που έχουν σχέση με την κατάσταση στην Ευρώπη και τι θα συμβεί αν η Ελλάδα καταρρεύσει.

Αν είναι αλήθεια ότι σε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας η Ευρώπη πάει στον πάτο και όλα αυτά γίνονται για να σωθεί η Ευρώπη και όχι η Ελλάδα τότε τα δεδομένα αλλάζουν δραματικά.

Υποψιάζομαι ότι η Ελλάδα είναι ο αδύναμος κρίκος και το αρνί που θα θυσιαστεί για να σωθεί το Ευρώ και η Ενωμένη Ευρώπη.

Βέβαια μου λείπουν κομμάτια από το παζλ και δεν μπορώ να πω κάτι με βεβαιότητα ούτε να βασιστώ σε ένα άρθρο.

Αν κάποιος βρεί κάτι ανάλογο καλό είναι να το μεταφέρει για να έχουμε σφαιρική αποψη.
13.6.11
Η Ελλάδα σε ρόλο ρυθμιστή των εξελίξεων στην Ευρώπη
Οι Γερμανοί μπλόφαραν παίζοντάς το σκληροί με την χώρα μας, ενώ στην πραγματικότητα τρέμουν…
Όσο ο καιρός περνάει και ο Jeffrey δεν μπορεί να εξασφαλίσει την περιβόητη «συναίνεση», που θα σήμαινε την αποδοχή και νομιμοποίηση των νέων επώδυνων μέτρων, τόσο οι Ευρωπαίοι -και ειδικά οι Γερμανοί- αρχίζουν να …αποκαλύπτονται. Αρχίζουν να φανερώνουν τον εκνευρισμό τους και την αμηχανία τους, πράγμα πολύ επικίνδυνο σε μια παρτίδα σκληρού πόκερ, σαν αυτό που έχουν ξεκινήσει να παίζουν με την Ελλάδα. Αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια η πραγματική κατάσταση, που είναι η δεινή οικονομική θέση της Ευρώπης.
Αρχίζω να πιστεύω πως ο Σαμαράς έχει αντιληφτεί την κατάσταση που διαμορφώνεται και παίζει αρκετά καλά το χαρτί της «άρνησης». Ίσως αυτό να οφείλεται σε απλή σύμπτωση, διότι είχε εγκλωβιστεί από την αρχή στην άρνηση του Μνημονίου και δεν μπορούσε να κάνει πίσω, ίσως όμως να οφείλεται και σε διορατικότητα. Το μέλλον θα δείξει. Σημασία πάντως έχει, πως αν καταφέρει να κρατήσει έως τέλους την σκληρή στάση άρνησης, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να βγει τελικά νικητής, τουλάχιστον στο πεδίο των εντυπώσεων, διότι οι «σκληροί» Γερμανοί αρχίζουν σιγά-σιγά να …υποχωρούν.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα και ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν έναν ενδεχόμενο οικονομικό όλεθρο, δεν υπάρχει όμως στο μεταξύ αμφιβολία, πως ο δικός μας όλεθρος θα συμπαρασύρει ολόκληρη την Ευρώπη και θα ανατρέψει τα όποια σχέδια της Γερμανίας για ομαλή διαφυγή!
Οι Γερμανοί μπλόφαραν, παίζοντάς το σκληροί με την χώρα μας, ενώ στην πραγματικότητα τρέμουν… Οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της συντηρητικής Χριστιανικής Ένωσης, Φόλκερ Κάουντερ, το δείχνει αυτό. Εκτιμά, ότι αν δεν δοθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα ενδέχεται να απειληθεί νέα οικονομική και δημοσιονομική κρίση.
«Μπορώ να κατανοήσω τις αγωνίες των [γερμανών] πολιτών. Αλλά αν δεν δοθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα θα είναι πολύ επικίνδυνο και κατ΄ επέκταση ανεύθυνο», λέει στην κυριακάτικη εφημερίδα «Bild am Sonntag» (12.6.11). Ο κ. Κάουντερ προειδοποιεί ότι αν δεν δοθεί βοήθεια, «η ελληνική οικονομία θα καταρρεύσει, η Αθήνα δεν θα μπορέσει να πληρώσει, θα διασαλευτεί το σύστημα δημοσιονομικών και άλλων χωρών και η συνέπεια θα είναι μία νέα οικονομική και δημοσιονομική κρίση».
Ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός σημειώνει ότι «δεν πρέπει να παίζουμε με τη φωτιά», αλλά ταυτόχρονα συνδέει τη χορήγηση νέας βοήθειας στην Ελλάδα με αυστηρές προϋποθέσεις.
Προτείνει άρα τη συνέχιση της παρτίδας, μολονότι έχουμε δει τα χαρτιά τους.
Θα μπορούσε κάποιος να πει στο σημείο αυτό, πως μολονότι είμαστε θεωρητικά οι χαμένοι, μπορούμε εντούτοις να βγούμε ωφελημένοι από την κατάσταση αυτή, αν παίξουμε σωστά το τελευταίο μας χαρτί, που είναι ο φόβος των Γερμανών!
Εγώ πάντως τολμώ να τονίσω, πως εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα πια, διότι ό,τι ήταν να πάθουμε το πάθαμε, τώρα οι δανειστές μας φοβούνται ποιο πολύ από εμάς. Δεν μπορούν να μας αφήσουν να πτωχεύσουμε… Εμείς έχουμε σήμερα το πάνω χέρι… Και τώρα είναι η σειρά μας να παίξουμε!
Το γερό διαπραγματευτικό μας χαρτί, είναι: Η ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ…
…και η αναδιαπραγμάτευση των όρων του πρώτου μνημονίου, ώστε να διασφαλιστούν στο ακέραιο τα εθνικά μας συμφέροντα.
‘Ολα δείχνουν, πως αυτός που παίζει σήμερα το χαρτί της Ελλάδας δεν είναι άλλο ο Jeffrey και ο ΠΑΠΑΚ αλλά ο Σαμαράς!
Alkimos

Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz1PBNI2FWx
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Δευ 13 Ιουν 2011, 22:32

Μπά!!!! δεν με ψήνει αυτό το άρθρο.
Φαίνεται συγκαλυμμένη προπαγάνδα υπέρ Σαμαρά.
Ούτε Σαμαράς είναι η λύση και το ξέρουμε όλοι πλέον,
ας το μάθουν και οι νεοδημοκράτες.
Πάλι εγκλωβισμός στον δικομματισμό.
Πάλι άλλαξε ο Μανωλιός ......
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 13 Ιουν 2011, 22:46

Συμφωνώ ΙΟΝ. Όπως συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό του Αντωνίου για το Σαμαρά που τον χαρακτήρισε "άχρουν, άοσμον, άγευστον".

Αλλά το άρθρο το θεωρώ σημαντικό ως προς το τι φοβούνται τα Ευρω-ΠΕΗ.

Αν πράγματι είναι αλήθεια ότι η Ευρώπη θα καταρρεύσει με μία πτώχευση της Ελλάδας τότε μπορούμε να πούμε ότι οι αγώνες πιάνουν τόπο.

Αυτό που φοβούνται φυσικά δεν είναι το άχρουν, άοσμον άγευστον αλλά ο ελληνικός λαός με τους αγώνες στους δρόμους και στις πλατείες.

Τώρα αν ο αρθρογράφος είναι νεοδημοκράτης είναι άλλο θέμα. Θέλει να ευλογήσει το Σαμαρά τον άοσμο. Και η κουκουβάγια βλέπει τα παιδάκια της πανέμορφα.

Αλλά πολύ θα ήθελα να μάθω τι απήχηση έχουν στην αλητοκρατία της Ευρώπης οι εικόνες από το Σύνταγμα. Αυτοί ξέρουν καλά ότι τίποτρα δεν γίνεται χωρίς ελάχιστη συναίνεση. Και εδώ δεν υπάρχει πιά ούτε ίχνος συναίνεσης ούτε ίχνος ανοχής.
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Δευ 13 Ιουν 2011, 22:54

doctormarkon έγραψε:Όλες οι κυβερνήσεις έχουν ευθύνες λόγω μίζας, ρουσφετιού, διαπλοκής. Αλλά καμία κυβέρνηση δεν θέλησε να υποβιβάσει τη χώρα σε επίπεδο Νιγηρίας. και άλλων χωρών που ανήκουν στο λεγόμενο "Κέρας της Αφρικής" οι οποίες βυθίζονται σε ένα φαύλο κύκλο υπανάπτυξης λόγω χρέους το οποίο στο μεγαλύτερο ποσοστό του είναι λογιστικό ακριβώς για να βρίσκονται και να μην ξεφύγουν ποτέ από τον φαύλο κύκλο υπανάπτυξης.
Δυστυχώς, κι όμως υπεβάθμισαν την χώραν μας εις επίπεδον Νιγηρίας, όταν η χώρα αυτή κατώρθωσε να στείληι εις φυλακήν όσους είχον εμπλοκήν εις την Siemens, ενώ η Ελλάς απέτυχε παταγωδώς. Άρα, ναί ξέπεσε πιο κάτω από την Νιγηρίαν.
doctormarkon έγραψε:Κανένας από εμας δεν σορτάρισε ομόλογα και δεν πλούτισε πουλώντας αέρα κοπανιστό αλλά κατά ένα μεταφυσικό τρόπο είπαν ότι είμαστε διεφθαρμένοι και ότι τα φάγαμε μαζί. Με τον διασυρμό της χώρας από την ίδια την Κυβέσρνηση δημιουργήθηκε μία έλλειψη εμπιστοσύνης προς τη χώρα ώς μία χώρα αφερέγγυα διεφθαρμένη με τεμπέληδες κατοίκους που δεν παράγει τίπιοτα και ότι παράγει είναι χειριστης ποιότητας. Τα περισσότερα είναι μύθοι ακόμα και ο υοπερτροφικός δημόσιος τομέας είναι μύθος που παρ όλο που αποδείχτηκε από την απογραφη εξεκολουθούν να το κάνουν σημαία. Η Ελλάδα ήταν κάτω απόι τηγ μέση σε ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με τον πληθυσμό και προς το τέλος σε δημόσιες δαπάνες σε σχέση με τα έσοδα 41% δηλαδή. Όμως η στόχοι είναι να φθάσει το 31% και αυτό το ποσοστό είναι η Νιγηρία, η Σομαλία και πολλές από τις χώρες του Τρίτου κόσμου με παραλυμένο κράτος πρόνοιας, μεγάλο χρέος και βαθειά υπανάπτυξη.
'Επεσον όμως πολλά λεφτά εις το οσημέραι αυξανόμενον δημόσιον, από επιδόματα, από δημιουργία θέσεων καλοπληρωμένων αδικαιολογήτως. Από την άλλην όταν η χώρα έχει κατεστραμμένην την παραγωγικήν της βάσιν - η πίττα δηλαδή δεν μεγαλώνει - δεν μπορεί να υποβαστάξηι έστω αυτό το δημόσιον που εδημιουργήθη.

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 13 Ιουν 2011, 23:49

Εδώ έχω μία χαζή απορία.

Ενα κάπως παράξενο σενάριο.

Ας πούμε ότι ψηφίζεται το μεσοπρόθεσμο έστω ότι αρχίζει να βγαίνει στο σφυρί η δημόσια περιουσία.

Εστω ότι κάποιοι από τους "αποφασισμένους" έχουν κάποια χρήματα ακόμα. Και έστω ότι αποφασίζουν να αγοράσουν μετοχές οι οποίες πουλιώνται σε εξευτελιστική τιμή.

Αν αποφασίσουν κάτι τέτοιο θα τους τις δώσουν ή θα προτιμηθούν άλλοι αγοραστές?

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Αλλά αν γινόταν τι έκβαση θα είχε?

Ξέρω ότι κάποιοι παίζουν χρηματιστήριο χωρις απαραίτητα να είναι πλούσιοι. Και η μετοχή του ΟΤΕ έχει 7 Ευρώ, κάτι ανάλογο είναι και της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ. Τι θα γινόταν αν 10 εκατομύρια Έλληνες συνεννοηθούν να πάρουν οι ίδιοι τη δημόσια περιουσία που το Κράτος πουλάει? Από τη στιγμή που κάθε μετοχή κοστίζει όσο ένα πακέτο τσιγάρα όλοι μνπορούν να το κάνουν.

Ποιές πισεύετε ότι θα είναι οι αντιδρσεις της Κυβέρνησης? Προπαντός αν αυτό περάσει σαν λαικό αίτημα για να μην πάει τίποτα σε ξένα χέρια
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 14 Ιουν 2011, 00:18

'Επεσον όμως πολλά λεφτά εις το οσημέραι αυξανόμενον δημόσιον, από επιδόματα, από δημιουργία θέσεων καλοπληρωμένων αδικαιολογήτως. Από την άλλην όταν η χώρα έχει κατεστραμμένην την παραγωγικήν της βάσιν - η πίττα δηλαδή δεν μεγαλώνει - δεν μπορεί να υποβαστάξηι έστω αυτό το δημόσιον που εδημιουργήθη.
Το δημόσιο έγινε ελκυστικό μόνο αφού καταστράφηκαν οι ελληνικές επιχειρήσεις και όταν άρχισαν να ξηλώνονται και να βάζουν λουκέτο οι μικρομεσαίοι και αυτό ήταν πολιτική επιλογή.

Κατά τους μπολσεβίκους η δουλειά με έναν αξιοπρεπή μισθό και η στέγη είναι κάτι δεδομένο και αυτονόητο. Αλλά ας αφήσουμε τους Μπολσεβίκους στην άκρη και ας έρθουμε στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.

Δεν είναι καλοπληρωμένοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι με τα επιδόματα ο μέσος μισθός είναι 1300 και πάει 1600 μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας και κοντά στη σύνταξη

Αυτό που έκανε το Δημόσιο τομέα σπάταλο ήταν και οι κρατικοδίαιτες ιδιωτικές επιχειρήσεις που διαπλέκονταν με το δημόσιο για να κάνουν έρευνες και δουλειές με αστρονομικά ποσα με μίζες που θα μπορούσαν να τις κάνουν οι υπάλληλοι με το μισθό των 1300. Αλλά πως θα μπορούσε μετά ο Χοντρός να τους αποκαλέσει κοπρίτες.

Η σπατάλη δεν είναι μόνο στα χρήματα αλλά και στο ανθρώπινο συναμικό όταν αυτό δεν αξιοποιείται και παροπλίζεται. Από τη στιγμή που οι πολιτικοί αποκαλούν τους πολίτες μιας χώρας άχρηστους και ανίκανους είναι και μία δήλωση αποτυχίας της πολιτικής τους.

Κανένας δεν είναι άχρηστος. Το κράτος είναι άχρηστο όταν δεν μπορεί να τον αξιοποιήσει να αναπτύξει τα ταλέντα του και τις ικανότητές του.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 14 Ιουν 2011, 13:20

Μιά και το θέμα μας είναι ο Καζάκης είναι σημαντικό να δείτε αυτό το βίντεο που μιλάει ο Καζάκης στο Σύνταγμα

Κάνει ιστορική αναδρομή στο χρέος. Ορίστε πως δημιουργήθηκε.

Δεν είναι ότι κάποιοι τα έφαγαν. Ούτε μαζί τα φάγαμε. Ήταν επιλογές χρονών δοσιλογικές και όχι απλά μίζες
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Τρί 14 Ιουν 2011, 13:59

ION 4ever έγραψε:Μπά!!!! δεν με ψήνει αυτό το άρθρο.
Φαίνεται συγκαλυμμένη προπαγάνδα υπέρ Σαμαρά.
Ούτε Σαμαράς είναι η λύση και το ξέρουμε όλοι πλέον,
ας το μάθουν και οι νεοδημοκράτες.
Πάλι εγκλωβισμός στον δικομματισμό.
Πάλι άλλαξε ο Μανωλιός ......
συμφωνώ με ΙΟΝ, έχει αποφασιστεί η αλλαγή σκυτάλης, αλλά δεν είναι να λέμε πια πολλά. ο κόσμος κοιτά ακόμα τα κόμματα, κι ίσως με περισσότερη εμπάθεια προσδοκά κομματικές λύσεις και ηγέτες, περισσότερη από ποτέ. θα είναι πολύ σκληρό το μάθημα, και οι τελευταίοι που θα το εννοήσουν θα έχουν φάει μία τεράστια χιονοστοιβάδα στη μάπα.

η επιστροφή στην δραχμή πρέπει να γίνει ομαλά για το πορτοφόλι του φτωχού εφόσον αυτο δεν μπορεί να γίνει τόσο η παραμονή όσο και η έξοδος θα επιφέρουν ΠΕΙΝΑ. ναι πείνα.

από τους φτωχούς τα έχουν πάρει πια όλα. από όλους τους υπόλοιπους (εκτός από αυτούς που έχουν και για τα τρισέγγονα τους ό,τι και να γίνει από πόλεμος μέχρι εμφύλιος ή και κάποια άλλη καταστροφή) άρχισαν να τα παίρνουν με ταχύτατο ρυθμό. γρήγορα θα βρεθούν όλοι στη θέση μας. εμάς των φτωχών.
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Τρί 14 Ιουν 2011, 14:09

όλα γίνονται για τη λίρα, περισσότερα στο νήμα μου στην σελίδα 8.
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Τρί 14 Ιουν 2011, 14:17

firefightergr έγραψε:τουλάχιστο θα μας μείνει ο εθνικός πλούτος που ξεπουλιέται τώρα και τα χειρότερα που λες της δραχμής δε θα τα αποφύγουμε ούτε με το ευρώ και δυστυχώς δε θα έχω σύνδεση internet τότε για να το ξανακουβεντιάσουμε,έτσι όπως πάει θα είναι το επόμενο που θα κόψω.
Πρώτα παρέδωσα τη πινακίδα της 15τους 600αρας BMW μηχανής μου,έκοψα την ασφάλεια υγείας του μικρού, σειρά έχει το κινητό με το σταθερό και το internet.
Για απεριτίφ θα παραδώσω τις πινακίδες του άστρα και θα πάω να μείνω με τα πεθερικά 5 άτομα σε 50 τετραγωνικά και θα κόψω ρεύμα από το διαμέρισμα των 70 τετραγωνικών διαμέρισμα που τόλμησα να αγοράσω πριν 3 χρόνια και όλα αυτά για να μη το πάρει η τράπεζα.
Τα παραπάνω δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας είναι το μέλλον με ευρώ.
αυτό το ότι θα μας μείνει ο εθνικός πλούτος προϋποθέτει πολύ σκληρή στάση του Ελληνικού λαού μετά και μάλιστα εν μέσω φτώχειας και διχασμών. προϋποθέτει αναγέννηση του ελληνικού θάρρους και ιδεώδους σε ικανό βαθμό. αλλιώς θα τα χάσουμε όλα.

πινακίδες ο πατέρας μου παρέδωσε πέρσι, το απεριτίφ το ζούμε εμείς τώρα. φυσικά και δεν είναι σενάρια. τόσο η παραμονή στο ευρώ όσο και η έξοδος θα έχουν πολλά απεριτίφ.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 14 Ιουν 2011, 14:38

doctormarkon έγραψε:Μιά και το θέμα μας είναι ο Καζάκης είναι σημαντικό να δείτε αυτό το βίντεο που μιλάει ο Καζάκης στο Σύνταγμα

Κάνει ιστορική αναδρομή στο χρέος. Ορίστε πως δημιουργήθηκε.

Δεν είναι ότι κάποιοι τα έφαγαν. Ούτε μαζί τα φάγαμε. Ήταν επιλογές χρονών δοσιλογικές και όχι απλά μίζες
Εξαιρετικός! :clap:
Και δεν μπορεί να του καταλογιστεί ΚΑΝΕΝΑ ιδεολογικό οπαδιλίκι!

Δες αυτό Μέλιο, είναι και συντομότερο από το πρώτο που σου πρότεινα... και αν μπορέσεις να μου εξηγήσεις/αιτιολογήσεις/δικαιολογήσεις το πώς ΤΟΛΜΗΣΑΝ να προσυπογράψουν οι "Ελληναράδες" του ΛΑΟΣ μια δανειακή σύμβαση όπως την αναλύει από το 33:50 λεπτό και μετά, κι έχουν το ΘΡΑΣΟΣ ακόμα να μας λένε πως το έκαναν για να μας "σώσουν" ενώ καταδεικνύεται πασιφανώς ότι με αυτή την προσυπογραφή μας ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ, εγώ θα σε παραδεχτώ.

Από τον ΓΑΠ δεν περίμενα και τίποτα περισσότερο. Ξέραμε που πρόσκειται, και δε θα μπορούσε και ο ίδιος να το κάνει πιο σαφές. Από αυτούς όμως που έβγαζαν κορώνες για Ελλάδα... είναι μια άλλη ιστορία. Δεν μπορώ ούτε θα μπορέσω ποτέ να συγχωρήσω τους κυρίους κυρίους του ΛΑΟΣ, γιατί μας πούλησαν ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΑ το παραμύθι περί αγάπης για την Ελλάδα και την ξεπούλησαν ανερυθρίαστα, συνειδητά και απολύτως εσκεμμένα!

Όλη η ομιλία του είναι θαυμάσια, ξεστραβώνει και όσους από εμάς δεν είχαμε ιστορική γνώση του τι παιζόταν στην καμπούρα της Ελλαδίτσας από το 1893 και μετά...
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ και ΣΤΥΓΝΗ εκμεταλλευση και αφαίμαξη του τόπου μας για πάνω από 2 αιώνες και σήμερα έρχονται να βάλουν το τελευταίο καρφί στο φέρετρό μας, με την επαχθέστερη των δανειακών συμβάσεων, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ σε καμία εποχή, σε καμία χώρα, και με κανένα δεδομένο στα πλαίσια της παγκόσμιας οικονομίας.

ΑΙΣΧΟΣ σε όλους αυτούς που συμμετείχαν σ'όλο αυτό. :thumbsdown:

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, κρίσιμα και καθοριστικά αυτές τις μέρες.
Είναι ανόητο να ερίζουμε, υποστηρίζοντας αυτά που υποστηρίζουν οι "εθνοπατέρες" της προτίμησής μας, αφού ΟΛΟΙ τους είναι συνένοχοι σ'αυτό το έγκλημα που επιτελείται στην πατρίδα μας.
Όχι, δεν τρώει η Ελλάδα τα παιδιά της.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΥΝ! :swear:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 14 Ιουν 2011, 17:16

Ο Καζάκης είναι επιστήμονας.

Για τα τοκογλυφικά δάνεια το ήξερα αλλά όχι με τόσες λεπτομέρειες και δεν είναι μόνο αυτά.

Σε αυτό μπορούμε να προσθέσουμε και τους όρους με τους οποίους έγιναν οι ξένες επενδύσεις. 'Οταν διάβασα τους όρους της σύμβασης με την Πεσινέ το 1964 έπαθα πλάκα.

Εκχώρησαν στη Γαλία την πλήρη κυριαρχία στα κοιτάσματα βωξίτη για 40 χρόνια. Δεν περίμενα να έρθει καιρός που θα εκχωρηθούν τα πάντα για πάντα.

Ας προσθέσουμε σε όλα αυτά που είπε ο Καζάκης και τον τρόπο διαχείρησης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Τοποθετούνταν με μηδενικό επιτόκιο ή δίνονταν δανεικά και αγύριστα αλλά όταν ήρθε ο καιρός να δανειστεί το κράτος δανειζόταν με τοκογλυφικό επιτόκιο. Αυτό το αίσχος το ερμήνευσν ότι ζούν οι γέροι πολύ και τίναξαν τα ταμεία στον αέρα. Αυτή η πληροφορία είναι από το βιβλίο και την έρευνα του Σαββα Ρομπόλη.

Το παζλ είναι φρικτό και που να δούμε και αυτά που ακόμα δεν ξέρουμε. Που να βγούν στην φόρα και άλλα άπλυτα που κρατιώνται στο σκοτάδι.

Εκτός από προδότες πολιτικούς έχουμε και προδότες πλούσιους. Όπως είδαμε πίεσαν τον Τρικούπη να εκχωρήσει εθνική κυριαρχία και μετά σαμποτάρισαν τον πόλεμο και ήρθαν οι Τούρκοι στην Αθήνα.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Oικονομία”