doctormarkon έγραψε:Δεν είμαστε πλέον ούτε κυρίαρχο κράτος ούτε κυρίαρχοι του εαυτού μας.
Κυρίαρχον κράτος δεν είμεθα εδώ και καιρόν. Όχι μόνον επί Μνημονίου ενεστώτος. Τώρα ίσως έπεσον όλα μαζεμένα εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσεως.
doctormarkon έγραψε:Όταν τη σκέψη σου την απασχολεί συνεχώς τι θα κόψεις και πάλι χωρίς να ξέρεις αν θα μπορείς να ζείς ηρεμα δεν ζεις. Αφού δεν μπορείς να ασχοληθείς με κάτι δημιουργικό πέρα από τι θα κόψεις, που θα τρέξεις να μη σε κυνηγάνε.
Ωραία, αλλά ποιος τα έκοψε και συνεχίζει να τα κόβηι;
doctormarkon έγραψε:Όλοι εδώ ξέρουν ότι δεν είμαι απολιτικ. Είμαι ίσως η μοναδική Μπολσεβίκα των ιδεο.
Αλλά δεν είναι αυτό που με καθορίζει Αφού βλέπω ανθρώπους να ξεκινάνε από διαφορετική αφετηρία και τρόπο σκέψης και να καταλήγουν στο ίδιο σημείο.
Απολιτικ δεν θα μπορούσες να ήσουν, αφού σχεδόν εδώ εκφράζεσαι πάνω σε πολιτικά θέματα. Απολιτικ είναι κάποιος που κοιτάζει μόνον το τομάρι του και τίποτε άλλο. Εις την αρχαία Ελλάδα θα λεγόσουν ιδιώτης.
doctormarkon έγραψε:Η επιστροφή στη δραχμή από μόνη της δε λέει κάτι. Μπορεί να είναι ένα οδυνηρό σενάριο αλλά μπορεί να είναι και διέξοδος.
Ε άν είναι οδυνηρόν σενάριον και συνάμα διέξοδος, τότε μου λέγεις τράβα μπρος και στούκαρε πάνω στον τοίχον.
doctormarkon έγραψε:Το δυστύχημα είναι ότι η επιστροφή στη δραχμή και η πτώχευση της χώρας θα γίνει.
Η Ελλάς έχει πτωχεύσει, αφ' ης στιγμής αδυνατούμεν να εξέλθωμεν εις τάς αγοράς.
doctormarkon έγραψε:Προετοιμάζεται για το 2013 όταν θα έχει στηθεί ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης. Όταν οι πολιτισμένοι Ευρω-πεη θα έχουν πάρει όλα τα φιλέτα, όταν θα έχουν λεηλατήσει τη χώρα για τα καλά. Όταν θα μας έχουν πάρει και τα σπίτια μας, όταν θα έχουν εξαφανίσει τη μεσαία τάξη, όταν δεν θα υπάρχει τίποτα πιά να πάρουν.
Τη μεσαίαν τάξιν δεν την εξηφάνισαν οι Ευρωπαίοι, αλλά ημείς οι ίδιοι. Επί τόσα χρόνια η μεσαία τάξις ροκανίζεται, τώρα μόνον κατάλαβες ότι εξαφανίζεται;
doctormarkon έγραψε:Η επιστροφή στη δραχμή με άρνηση πληρωμής του χρέους είναι ένα σενάριο αισιόδοξο.
Αρκεί να υπήρχε ηγέτης που θα νοιαζόταν για το καλό της χώρας.
Μα παραπάνω έλεγες ότι είναι οδυνηρόν σενάριον!
doctormarkon έγραψε:Το σενάριο επιστροφής στη δραχμή με άρνηση πληρωμής χρέους θα σήμαινε και κατάρρευση της Ε.Ε Αν είναι έτσι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν απειλή και σαν εκβιασμός. Γιατί όχι?
Είδες που το λέγεις και σύ! ακριβώς επειδή η ΕΕ θα καταρρεύσει αν πειράξουν την Ελλάδα, δεν θα μας τα πάρουν όλα όπως λέγεις. Την εκβιάζουν; Ναι! Την απειλούν; Ναί! Ε καιρός είναι να εκβιάσωμεν και ημείς. Και για να εκβιάσωμεν και ημείς θα παιξωμε το παιγνίδι των.
doctormarkon έγραψε:Όπως και οι μετανάστες. Θα χαιρόμουν πολύ να εισβάλλουν στην Ευρώπη μιλιούνια μετανάστες. Γιατί με την έξοδο από το Ευρώ και τη Σέγκεν θα φύγουν όλοι οι μετανάστες για Ευρωπαικές χώρες αφού οι αιτίες που τους φέρνουν εδώ θα έχουν εκλείψει.
Αν κατακλύσουν οι ορδές των λαθρομεταναστών εις την Ευρώπην και θα γίνει αυτό που λέγεις, τότε με καμμίαν δύναμιν δεν θα θελήσουν να αναθεωρήσουν το Δουβλίνον ΙΙ του Σημίτη. Αν τώρα το σκέπτονται κάπως, τότε ούτε για αστείον δεν θα λέγεται. Άρα, και πάλι καμμία χωρα δεν θα τους κρατήσει.
doctormarkon έγραψε:Αλλά γιατί τόση Ευρωπολατρεία Τευταμε. Την Ενωμένη Ευρώπη νοιάζεσαι ή την Ελλάδα?
Είμαι υπέρ της Ευρώπης των Εθνών.
doctormarkon έγραψε:Και όταν θα τα έχεις χάσει πλέον όλα τι θα έχεις να φοβάσαι από τους Μπολσεβίκους?
Θα τα έχω χάσει πλέον όλα ίσως, αν ακούσω τους Μπολσεβίκους.
doctormarkon έγραψε:Ο μπαμπάς μου ήταν φανατικός αντικομουνιστής αλλά είχε φτιάξει με τη δουλειά του περιουσία και φοβόταν μην έρθουν οι μπολσεβίκοι και του πάρουν το εξοχικό και τα 3 από τα 4 σπίτι που είχ αποκτήσει. Αλλοι καιροί τότε. Δυστυχώς άλλαξαν και ο μπαμπάς έζησε πολλά χρόνια και εφτασε να δεί να του τα παίρνει όλα ο Καπιταλισμός και να μένει στο δρόμο.
Ούτε ο άκρατος κομμουνισμός είναι λύσις, ούτε ο άκρατος καπιταλισμός. Και εις τις δυο περιπτώσεις σου στερείται ο αναλογούν πλούτος που έχεις αποκτήσει και η ιδιοκτησία που έχεις δημιουργήσει.