ΘΡΗΣΚΕΙΑ vs ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ;... Εσείς τι προτιμάτε;

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: ΘΡΗΣΚΕΙΑ vs ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ;... Εσείς τι προτιμάτε;

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 17 Μάιος 2011, 18:55

Οι θεοι κατα την αποψη μου είναι ενέργιες. πανω κατω δεχομαι την αποψη του σαλούστιου που εκφράζει στο "περι θεων και κόσμου".
Αλλα αποδέχομαι και την αποψη του ησίοδου οτι είναι αδέρφια μας.
αυτο γίνεται πολυ απλά γιατι και ο ανθρωπος αν εξελιχθεί μπορει να περάσει στην αλλη διάσταση και να γινει κοσμική ενέργεια.
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: THE REAL TERMINATOR
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Τρί 17 Μάιος 2011, 19:10

@ DIVINE SINNER

Ουσιαστικα υπαρχουν πολλα επιπεδα συνειδητοτητος
και σαν αποτελεσμα αυτου πολλα ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ

Στην μυθολογια γνωριζουμε τους ΘΕΟΥΣ, ΗΜΙ-ΘΕΟΥΣ, ΜΟΥΣΕΣ και ενα μεγαλο καταλογο απο πνευματικα οντα

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥΣ

Η ΛΕΞΗ ΔΙΑΣ για παραδειγμα βλεπουμε να χαρακτηριζει ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...

1) ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑ (ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ - ΜΑΖΑΣ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΚΟΜΗΤΕΣ)
2) ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΔΙΑ (ΠΑΤΕΡΑΣ ΘΕΩΝ - ΑΝΘΡΩΠΩΝ)
3) ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΝΟΙΑ (ΔΙΑ-ΝΟΙΑ)
4) ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ
5) ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ (ΖΕΥ - ΖΕΥΞΗ) - ΔΙΑΙΡΕΣΗ (ΔΙΑΣ - ΔΙΑ) ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ
6) ΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΓΗ (ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΣ)
και πολλα αλλα... ειναι μεγαλος καταλογος...

Επικεντρωθειτε στην ΕΡΜΗ-ΝΕΙΑ των ΛΕΞΕΩΝ - ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΕΣ - Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΣ
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Τρί 17 Μάιος 2011, 20:00

το αντιθετο της φιλο-σοφιας ειναι η φιλο-βλακεια...
.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 17 Μάιος 2011, 21:21

6) ΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΓΗ (ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΣ)
και πολλα αλλα... ειναι μεγαλος καταλογος...

καθως και την ζευξη και διαιρεση (δημιουργια-καταστροφη)
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Τρί 17 Μάιος 2011, 21:30

Παρατηρηστε τους ΣΤΑΥΡΟΥΣ (ΖΕΥΞΗ=ΣΤΑΥΡΟΣ)
ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥΣ
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΠΕΣΑΧ ΚΛΠ... ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ...
ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ...ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ?
.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Τρί 17 Μάιος 2011, 23:37

και εγώ πάντα αναρωτιόμουν για το μάνα και τώρα κάπως με φώτισες.
Μανα εξ ουρανού και μανα εξ ουρανού. :dunno:
Οτι το ΜΑΝΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ οι ΙΝΔΟΙ το λενε ΒΙΜΑΝΑ = ΑΡΧΑΙΑ ΟΥΦΟ?
Ως ΒΙΜΑΝΑ βγάζει νόημα.
Ενδιαφέρον.
Terminator επιτέλους ένα βίντεο σου με μουσική που μπορώ να ακούσω. :clap:
Προτιμώ"μεταλλά" Ψαραντώνη :P από τα άλλα ξενόφερτα μέταλα
που σου αρέσουν συνήθως.
Όσο για τις διάφορες εκφάνσεις Διός
Να και άλλη μία:
ΔΙΑΣΤΗΜΑ,
ΔΙΑ-ΣΤΗΜΑ,
ΔΙΑ-ΣΤΕΜΑ =το Στέμμα του Διός.
Δεν ξέρω αν στέκει ετυμολογικά αλλά το έχω ακούσει και μου αρέσει.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Τρί 17 Μάιος 2011, 23:46

@ΙΟΝ
το ΜΑΝΑ (Manah) ειναι αρχαιο σανσκριτικο και αναφερεται σε μεγαλη διανοηση, δυναμη διανοησης.
Εχει την ιδια προελευση με την ΜΑΝΤΕΙΑ - ΜΑΝΤΙΚΗ (ΜΑΝΤΕΙΟ ΔΕΛΦΩΝ ΚΛΠ)

Τα ΒΙ-ΜΑΝΑ ειναι γνωστα στους ινδους αρχαια διαστημοπλοια

Για το ΔΙΑ-ΣΤΕΜΜΑ δεν γνωριζω αν ισχυει
δεν το αποκλειω... καθως εχουν υποστει "μεταλαξεις" πολλα
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Τρί 17 Μάιος 2011, 23:53

GreekTERMINATOR έγραψε:@ΙΟΝ
το ΜΑΝΑ (Manah) ειναι αρχαιο σανσκριτικο και αναφερεται σε μεγαλη διανοηση, δυναμη διανοησης.
Εχει την ιδια προελευση με την ΜΑΝΤΕΙΑ - ΜΑΝΤΙΚΗ (ΜΑΝΤΕΙΟ ΔΕΛΦΩΝ ΚΛΠ)

Τα ΒΙ-ΜΑΝΑ ειναι γνωστα στους ινδους αρχαια διαστημοπλοια

Για το ΔΙΑ-ΣΤΕΜΜΑ δεν γνωριζω αν ισχυει
δεν το αποκλειω... καθως εχουν υποστει "μεταλαξεις" πολλα
Χαίρομαι πολύ για τα βιμάνας γιατί τα γνώριζα από τα ινδικά κείμενα,
αλλά δεν είχα σκεφτεί ποτέ την σύνδεση με το ΜΑΝΑ.
Αυτές οι μικρές σχεδόν μονολεκτικές πληροφορίες μερικές φορές
μπορούν μα ενώσουν ξεχασμένα παζλ στις σκέψεις μας.
Άβαταρ μέλους
KAL EL
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: KAL EL

Δημοσίευση από KAL EL » Τετ 18 Μάιος 2011, 00:03

GreekTERMINATOR έγραψε:
" το ερωτημα της Μαργαριτας " (?)

ναι ειμαι ασαφης , ξαναπιασα χτες στα χερια μου Λιαντινη " Γκεμμα "
@ ORION... Αν δωσεις περισσοτερες εξηγησεις φιλε μου - θα οφεληθουμε όλοι μαλλον
Με αφορμή αυτή την παραίνεση και επειδή είμαι σχετικά γρήγορο πιστόλι στην πληκτρολόγηση, ορίστε ορισμένα αποσπάσματα από την <ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ>

Πολύ ενδιαφέροντα και ΔΙΑ ΦΩΤΗΣ ΣΤΙΚΑ :wink: τα προηγούμενα σχόλια :D

ΓΚΕΜΜΑ
Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ

Αντιγράφω ορισμένα αποσπάσματα από την φιλοσοφική σκέψη του Λιαντίνη, πάνω στο έργο του Γκαίτε.

<Αναγκαστικά το πρόβλημα θεός είναι χρέωση και αξίωση της κριτικής φιλοσοφίας και της θετικής επιστήμης. Εκείνων δηλαδή των μεθόδων έρευνας που προσφέρουν τον υψηλότερο βαθμό φερεγγυότητας σχετικά με το ακίβδηλο της αλήθειας.>

<Έτσι οι διάφορες ιστορικές θρησκείες που ασχολούνται με το πρόβλημα θεός, αυτόματα αφανίζουνται από τον χάρτη της προβληματικής.
Αφανίζουνται με την έννοια ότι τις αντικατασταίνει υποχρεωτικά η νέα μέθοδος και η νέα οπτική.
Σε επίπεδο παραβολής αυτό σημαίνει τούτο : όπως υπάρχει μία χημεία, μία γεωμετρία, μία ιατρική, και διδάσκεται η ίδια σε όλα τα πανεπιστήμια της γής ανεξάρτητα από τις γλώσσες και τις φυλές των ανθρώπων, παρόμοια υπάρχει μόνο μία μέθοδος για να ερευνήσει κανείς το πρόβλημα θεός.>

<Η φιλοσοφία εδιάλεξε αυτή τη στιγμή ( της ερώτησης της Μαργαρίτας ) και «κατηγόρησε» στο στοχασμό του Γκαίτε την απορία των ανθρώπων για το θεό, επειδή στο Φάουστ του Γγκαίτε είδε τον καθολικό ανθρώπινο τύπο του ευρωπαίου, και στο ίδιο τον Γγκαίτε τον «ολύμπιο» ποιητή της Ευρώπης.>

Ο Φάουστ μετά την συμφωνία που έκανε με τον Μεφιστοφελή,

<........δυνατός και νέος, ρίχνεται στη βουή του κόσμου. Ξεκινάει να κάμει το μεγάλο ταξίδι.
Το ταξίδι του Φάουστ είναι ένας πλόας ανακαλύψεων και πείρας. Και θα τον φέρει να τρυγήσει τους ορίζοντες.
Έτσι από την αρχή θα βρεθεί η Μαργαρίτα στο πέρασμά του. Θα την συναντήσει κεραυνοβόλα και θα την ερωτευθεί ανεκλάλητα.
Από τη συναπαντή του Φάουστ και της Μαργαρίτας ο Γγκαίτε θα χτίσει ένα μεγάλο έρωτα στην ιστορία της παγκόσμιας τέχνης.
Και όχι αλλιώτικα, παρά καθώς όλοι εκείνοι οι μεγάλοι ερωτολόγοι, την ουσία του έρωτα θα την αποκαλύψει στην καταστροφή και στην οδύνη.
Ο έρωτας της Μαργαρίτας για τον Φάουστ γεννά την ερώτηση της Μαργαρίτας για το θεό. Αναγκαιότητα , συγκυρία, ή επιλογή του ποιητή ;
Σ’ εκείνο λοιπόν τον περίπατο στον κήπο, η Μαργαρίτα σταματάει ξαφνικά, κοιτάζει το Φάουστ στα μάτια, και τον ρωτάει :
Πιστεύεις στο θεό ;
Το βάρος και την αξία της, που την έκαμαν οδηγητική για τη μέθοδο έρευνας του προβλήματος του θεού από τη σκοπιά της επιστήμης, η ερώτηση τα οφείλει στην απάντηση κυρίως που έδωκε ο Φάουστ.
Με άλλα λόγια είναι όχι η ερώτηση της Μαργαρίτας, αλλά η απόκριση του Φάουστ, που γεννά το βαθύπλουτο του προβλήματος.

ΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΕΙΠΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΘΕΟ ;
ΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΕΙ ΝΑ ΕΙΠΕΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΘΕΟ ;

Η θέση αυτή ανθρώπινα συνιστά τη μόνη δυνατή απόκριση που μπορεί να δοθεί στο ερώτημα.
Εάν είμαι άνθρωπος κατά την έννοια ότι έχω συνείδηση των ορίων μου, και επίγνωση του πόσο βαθύ είναι το πρόβλημα του όντος, δεν είναι δυνατό να δώσω άλλη απόκριση στην ερώτηση της Μαργαρίτας.

Όταν στην ερώτηση αποκριθώ ναι ! πιστεύω στο θεό, γίνομαι αυτοστιγμεί μωρός. Γιατί δέχομαι στενόκαρδα και στενόμυαλα κάτι που δεν το ξέρω, σαν αληθινό.
Καταντώ δογματικός. Και η επιστήμη θα με πετάξει αυτόματα έξω από τα όριά της με την παρατήρηση : διότι λές ανοησίες.
Όταν στην ερώτηση αποκριθώ όχι ! δεν πιστεύω στο θεό, γίνομαι αυτοστιγμεί μωρός.
Γιατί δέχομαι στενόκαρδα και στενόμυαλα κάτι που δεν το ξέρω, σαν αληθινό.
Καταντώ δογματικός. Και η επιστήμη θα με πετάξει αυτόματα έξω από τα όριά της με την παρατήρηση : διότι λές ανοησίες.

Τι απομένει να αποκριθώ ; Αυτό ακριβώς είναι το λεπτό σημείο που γεννά την ανεξάντλητη γονιμότητα του προβλήματος.

Ό,τι σου μένει και ό,τι σου δίνεται είναι εκείνο το σημείο, το άπειρα ελάχιστο ανάμεσα στο όχι και το ναι, να το ευρύνεις, να το πλατύνεις, να το βαθύνεις , να το εκτείνεις.
Να το μεταχειριστείς μ’ έναν τέτοιο τρόπο απόπειρας και δοκιμασίας και βασανισμού και αγωνίας, ώστε από το απειροελάχιστο σημείο να δημιουργήσεις διάσταση και έκταση και διάρκεια, χώρο και χρόνο.
Να πλάσεις δηλαδή από το ανάμεσα στο ναι και στο όχι ζωή, αλήθεια και ύπαρξη.

Σ’ ένα επίπεδο σημάνσεων μυθικών, το πνεύμα και το νεύμα του Γκαίτε θα το μεταγλώττιζα ως εξής :
Είσαι μέσα στις Συμπληγάδες πέτρες της αναζήτησής σου, που ανοιγοκλείνουν ακατάπαυστα. Κάμε να μη σε συντρίψουν. Μαζί με τους Αργοναύτες.

Και σ’ ένα πλαίσιο καταλογισμού ευθυνών αναφορικά με την ατομική μας προαίρεση, στην ερώτηση της Μαργαρίτας η απόκριση του Φάουστ θα είχε να μας ειπεί :
Όποιος πιστεύει αλλά και δεν πιστεύει στο θεό, έχει μέσα του ζωντανό το νόμο της φύσης. Απλά καταληπτά και στα μέτρα του ανθρώπου ζεί το θαύμα του κόσμου.
Το άρωμα του ζητούμενου θεού, που αναδίνεται από το λουλούδι της Μαργαρίτας, απευθύνεται στο δίκαιο άνθρωπο. Στο φρόνιμο δηλαδή, το λογικό και τον πάσχοντα.
Εάν η υπαρκτή μας αφόπλιση (η λογική δηλαδή, το βίωμα, η φαντασία, η διαίσθηση, το συναίσθημα και τα πάθη μας) καταφέρνει να μας συγκρατεί στα μέτρα της φυσικής μας κατασκευής , εάν δεν διαχέεται στο χάος της υπερβολής , σ’ εκείνη την τύφλα που οι Έλληνες τραγικοί την είπανε Ύβρι, τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά να παραδεχτεί την απόκριση που έδωκε ο Φάουστ στη Μαργαρίτα :
Ζήτα το άγνωστο. Κάμε να μεταλλάξεις την απορία σου σε δημιουργία και το ανθρώπινό σου σε λύτρωση.
Γιατί ο θεός για τα μέτρα του ανθρώπου είναι και δεν είναι να υπάρχει, που λέει ο Φάουστ.
Έχει και δεν έχει όνομα, που είπε ο Ηράκλειτος. Βρίσκεται άγνωστος και τέτοιος θα παραμείνει, όπως μας παρακινεί η επιγραφή στη βάση του βωμού στην Αγορά της αρχαίας Αθήνας : τω Αγνώστω.
Για το δίκαιο άνθρωπο ο θεός το υπέρτατο όν , θα μένει ανάμεσα στο ναι και στο όχι.
Θα δηλώνει το σημείο της αιώνιας αναζήτησης και της αιώνιας απορίας.
Αυτόν το δίκαιο που στέκεται στο χαλεπό μεταίχμιο του ναι και του όχι, θα τον δικάζουνε για άθεο.
Την ερώτηση της Μαργαρίτας την απάγγειλε πρώτος σε ιαμβικά μέτρα ο Ευριπίδης ο Αθηναίος στην τραγωδία του, Ελένη :

Τι είναι θεός και τι μη θεός και τι ανάμεσά τους ;
Ποιος άνθρωπος το ΄ψαξε και βρήκε μακρυνότερο τέλος ;

O θεός του Ευριπίδη είναι το «πιστεύω» του Φάουστ . Ο μη θεός του Ευριπίδη είναι το «δεν πιστεύω» του Φάουστ.
Είναι ο άνθρωπος της γής που καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε ζωή και θάνατο, αγωνίζεται να κατανοήσει το νόημα της ύπαρξής του μέσα στο σύμπαν.>

Γι’ αυτό στο παζάρεμα που έκανε ο Μεφιστοφελής με τον Φάουστ , ο Μεφίστο τον προειδοποίησε :
<< Στα χρόνια που θα σε υπερετώ, φυλάξου την πνευματική οκνηρία. Φυλάξου την ώρα να μην αγγίξεις την απόλυτη πληρότητα της ύπαρξης. Εάν κάποτε νιώσεις πως κατάχτησες το ύπατο και το έσχατο, εάν αισθανθείς ότι αγγίζεις το σημείο που πιο πέρα του πιστέψεις ότι δε γίνεται ο άνθρωπος να φτάσει, αν έρθει στη ζωή σου η τέλεια στιγμή και της φωνάξεις
------ Σταμάτα λοιπόν ! είσαι τόσο ωραία !
Εκείνη την ώρα θα χάσεις το στοίχημα. Τότες ανοϊκό γερόντιο, θα ζητήσω την αμοιβή μου στου δούλεψή σου.>>
<<Αναιρώ, όπως δεν αναίρεσε ποτέ κανείς, και είμαι εν τούτοις το αντίθετο ενός αρνητικού πνεύματος>>
FR.NIETZSCHE - ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Πώς κανείς γίνεται, εκείνο που είναι)
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Τετ 18 Μάιος 2011, 13:17

@KAL EL

Κατ αρχας σε ευχαριστω για το κειμενο - και τον κόπο σου
Η θεση του Λιαντινη εχει ενδιαφερον... ομως...

Για εμενα δεν υπηρξε ποτε θεμα ύπαρξης ή μη υπαρξης αυτου που λετε "θεος"

Σαφως υπαρχει. Και αναμεσα σε εμας και σε "αυτο" υπαρχουν και 1000 ντουζινες
ανωτερα πνευματικα όντα - ανθρωποι η οχι. Υπαρχουν και κατωτερα οντα επισης αλλα τοσα
Σε αλλες ζωες ημασταν και εμεις τετοια και θα ξαναγινουμε

Το προβλημα ξεκιναει απο την αξιωση που εχουν καποιες θρησκειες να εχουν "copy rights"
πανω σε αυτη την πρωτη αρχη.
Αυτα τα "copy rights" ειναι φτιαγμενα για να διασφαλιζουν την εξουσια τους
ανθρωπινες ομαδες - οχι για το πνευματικο οφελος των ανθρωπων ολων.

Ελα αγορασε "θεο" απο μενα... ομως θελω "συμβολαιο αποκλειστικοτητας"
δεν θελω να ξερεις πως βλεπουν τον θεο αλλοι λαοι... ειναι "σαταναδες"
δεν θελω να τον ψαξεις με την λογικη... αν τον ψαξεις με το λογικη εγω θα σου ειμαι αχρηστος
και αυτη την μπιζνα την "τρεχω" καιρο... αιωνες τωρα... και ειναι τοσο μεγαλη "μπιζνα"
που δεν μπορεις ουτε να δεις ΠΟΣΟ μεγαλη ειναι - γιατι εισαι μεσα της ... δεν θα μου την χαλασεις εσυ
αν την χαλασεις - οι πιστοι μου θα πεσουν στην θαλασσα του πνευματος αβοηθητοι
και μεχρι να μαθουν να σκεφτονται αντι απλως να πιστευουν... θα πνιγουν
πως θα μαθουν να σκεφτονται - ξανα?

Αυτα θα σας ελεγε η εκκλησια - αν ηταν ειληκρινης...

Η απαντηση για το πιο ειναι το σωσιβιο στην θαλασσα του πνευματος
ειναι η φιλο-σοφια... και οχι η πιστη
Άβαταρ μέλους
Orion
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Orion » Τετ 18 Μάιος 2011, 14:40

:D και εγω ευχαριστω την KAL EL που ειναι γρηγορο πιστολι στην πληκτρολογηση ... :rose:

@GreekTERMINATOR εγω αυτο το σημειο :
<Αναγκαστικά το πρόβλημα θεός είναι χρέωση και αξίωση της κριτικής φιλοσοφίας και της θετικής επιστήμης. Εκείνων δηλαδή των μεθόδων έρευνας που προσφέρουν τον υψηλότερο βαθμό φερεγγυότητας σχετικά με το ακίβδηλο της αλήθειας.>
Αυτο μαλλον ειχα στο νου μου , οταν μου ηρθε φλασια ( επηρεασμενος παντα γιατι ξαναξεφυλιζω και ελπιζω να μην το ξεφτυλιζω :lol: αυτες τις μερες "Γκεμμα" )
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 18 Μάιος 2011, 18:20

Ετοιμάζομαι να φαω ξύλο κι έρχομαι μετά τις 10μμ να απαντήσω.
τα λέμε :)
Άβαταρ μέλους
KAL EL
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KAL EL » Τετ 18 Μάιος 2011, 18:46

GreekTERMINATOR έγραψε: Για εμενα δεν υπηρξε ποτε θεμα ύπαρξης ή μη υπαρξης αυτου που λετε "θεος"
Χμμμμ ! εδώ χρειάζεται φιλοσοφική συζήτησις .... :lol: διότι κατά την γνώμη μου η ερώτηση της Μαργαρίτας δεν αφορά το εάν πραγματικά υπάρχει θεός ή όχι !
Το θέμα είναι βαθύ και δύσκολο διότι αφορά όλη την ζωή και την στάση ζωής του ανθρώπου.
Το παζάρεμα που κάνει με τον Μεφιστοφελή ο Φάουστ έχει τον εξής όρο. Θα έχει τα πάντα νιάτα υγεία...αλλά όταν θα πέσει σε πνευματική οκνηρία τότε το έχασε το "παιχνίδι" . Έχασε το νόημα της ύπαρξής του, έχασε την "ψυχή" του.

<< Στα χρόνια που θα σε υπερετώ, φυλάξου την πνευματική οκνηρία. Φυλάξου την ώρα να μην αγγίξεις την απόλυτη πληρότητα της ύπαρξης. Εάν κάποτε νιώσεις πως κατάχτησες το ύπατο και το έσχατο, εάν αισθανθείς ότι αγγίζεις το σημείο που πιο πέρα του πιστέψεις ότι δε γίνεται ο άνθρωπος να φτάσει, αν έρθει στη ζωή σου η τέλεια στιγμή και της φωνάξεις
------ Σταμάτα λοιπόν ! είσαι τόσο ωραία !
Εκείνη την ώρα θα χάσεις το στοίχημα. Τότες ανοϊκό γερόντιο, θα ζητήσω την αμοιβή μου στη δούλεψή σου
.>>

<<Ό,τι σου μένει και ό,τι σου δίνεται είναι εκείνο το σημείο, το άπειρα ελάχιστο ανάμεσα στο όχι και το ναι, να το ευρύνεις, να το πλατύνεις, να το βαθύνεις , να το εκτείνεις.
Να το μεταχειριστείς μ’ έναν τέτοιο τρόπο απόπειρας και δοκιμασίας και βασανισμού και αγωνίας, ώστε από το απειροελάχιστο σημείο να δημιουργήσεις διάσταση και έκταση και διάρκεια, χώρο και χρόνο.
Να πλάσεις δηλαδή από το ανάμεσα στο ναι και στο όχι ζωή, αλήθεια και ύπαρξη.
>>

Οι θρησκείες λοιπόν μιάς και γι' αυτές συζητάμε ( αν και δεν είναι οι μόνες ) δηλώνοντας κάτοχοι και φορείς της μοναδικής αλήθειας , μετατρέπουν τον άνθρωπο από αναζητητή σε πνευματικά οκνηρό.
Εφόσον του προσφέρουν την "αλήθεια" στο πιάτο, ποιός ο λόγος να συνεχίσει το ταξείδι.
Και πάλι κατά την γνώμη μου, οι θρησκείες θέλουν τον πιστό οκνηρό με την έννοια να θεωρεί ως αξίωμα όσα ακούει και να τα αποδέχεται.
Θα μου πείς τότε, πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν και άτομα σκεπτόμενα, μή πνευματικώς οκνηρά μέσα σε αυτές τις θρησκείες. Γιά μένα είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
Και τον κανόνα τον συναντάμε καθημερινά γύρω μας.

GreekTERMINATOR έγραψε: Το προβλημα ξεκιναει απο την αξιωση που εχουν καποιες θρησκειες να εχουν "copy rights"
πανω σε αυτη την πρωτη αρχη.
Αυτα τα "copy rights" ειναι φτιαγμενα για να διασφαλιζουν την εξουσια τους
ανθρωπινες ομαδες - οχι για το πνευματικο οφελος των ανθρωπων ολων.

Ελα αγορασε "θεο" απο μενα... ομως θελω "συμβολαιο αποκλειστικοτητας"
δεν θελω να ξερεις πως βλεπουν τον θεο αλλοι λαοι... ειναι "σαταναδες"
δεν θελω να τον ψαξεις με την λογικη... αν τον ψαξεις με το λογικη εγω θα σου ειμαι αχρηστος
και αυτη την μπιζνα την "τρεχω" καιρο... αιωνες τωρα... και ειναι τοσο μεγαλη "μπιζνα"
που δεν μπορεις ουτε να δεις ΠΟΣΟ μεγαλη ειναι - γιατι εισαι μεσα της ... δεν θα μου την χαλασεις εσυ
αν την χαλασεις - οι πιστοι μου θα πεσουν στην θαλασσα του πνευματος αβοηθητοι
και μεχρι να μαθουν να σκεφτονται αντι απλως να πιστευουν... θα πνιγουν
πως θα μαθουν να σκεφτονται - ξανα?
Αυτό είναι που οδηγεί στην πνευματική οκνηρία που αναφέρει ο Λιαντίνης.
<<Αναιρώ, όπως δεν αναίρεσε ποτέ κανείς, και είμαι εν τούτοις το αντίθετο ενός αρνητικού πνεύματος>>
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Τετ 18 Μάιος 2011, 19:56

@ Orion Αν καποιος θελει να σχηματισει μια πολυ καλη αποψη για το τι ειναι αυτο που λενε "θεος"
("θεος" εσφαλμενα ξαναλεω - την ΠΡΩΤΗ ΑΡΧΗ Εννοουν οχι θεο) ας διαβασει πλατωνικους - αυτοι ηταν και
οι βασικοι διδαξαντες της επιστημονικης αποδειξεως... σημερα η επιστημονικη αποδειξη επειρεαζεται
απο... τον "ΟΡΘΟ" ΛΟΓΟ (π@π@ριες δηλαδη)

@ DIVINE SINNER φαε κ ελα

@ KAL EL... Εδω ανεπτυξες ερωτηματα για 8 εγκυκλοπαιδειες... χαχαχ
Αν η θρησκεια οδηγει στην οκνηρία? Σε πολλες περιπτωσεις ναι - τα χουν αποδωσει ολα στην ΠΡΩΤΗ ΑΡΧΗ
και αυτοι μαζευουν τα "νοικια" ως εισοδηματιες...
"ελα μωρε θα μας σωσει ο "θεος" ψηφισε Παπαεβραιου να παρουμε την επιχορηγηση" κλπ

Αλλες φορες μπορει να σκεφτονται και - πολυ αλλα πραγματα ασχετα "κοκουρουκου"
πχ... πως εμεις σωθηκαμε απο την σταυρωση του Γιασουα - Ιησου - (μαλλον κατι πηγε λαθος ομως...)
και εδω που τα λεμε ποιος τον εξουσιοδωτησε να σταυρωθει για εμας?
και ποιος του ειπε οτι ετσι εμεις θα γινουμε εξυπνοτεροι?
Εβραικα παραμυθια της χαλιμας ... :lol:

Για την ολη φιλοσοφικη ανησυχια του Λιαντινη και της Μαργαριτας
τι να πω? Αν καταλαβεις οτι υπαρχει θεος - ΤΟΤΕ - πας για παροπλισμο?
μετα τελος?... ωπα ρε μεγαλε... εχει ΠΟΛΥ δρομο ακομα
απλως δεν τον βλεπεις γιατι εχεις την ηλιθια εντυπωση οτι ο ανθρωπος της γεας
ειναι η κορωνίδα της πλασης... Η ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ αχχχχχ

Υπαρχουν ανθρωποι ανωτερης συνειδητοτητας που ΟΥΤΕ ΚΑΝ μπορειτε να νιωσετε σε τι επιπεδο ειναι
Αυτους λεμε και "θεους"... :angel:
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 19 Μάιος 2011, 02:03

Περι ύπαρξης η μή του θεου.
Προσωπικα απορριπτω την εννοια της μή-υπαρξης.
αλλα ζω πολυ ποιο κοντά στον τρόπο ζωης που ζει ενας άθεος παρά ενας χριστιανος.
Αν και ειμαι ένθεος.
Κι εξηγούμαι.
Οπως και οι άθεοι ετσι κι εγώ δεν περιμένω απο κανέναν θεό να καταργήσει τους νόμους
της φύσης για να την βγάλω καθαρή.
Δεν πιστευω οτι θα με τιμωρήσει η θα με ανταμείψει κανενας θεος.
Οι θεοι ειναι ανωτερες συνειδητότητες και πρέπει να εναρμονιζόμαστε μαζί τους.
Για να τους μοιάσουμε και να ανέλθουμε. καθώς και για το "Ερρωσθε".
Αλλα δεν επεμβαίνουν στα των ανθρώπων (οπως αλλώστε λεγαν και οι επικούριοι που ειμαι πολυ κοντά στην φιλοσοφία τους).
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Κυρ 22 Μάιος 2011, 13:07

Ενα ολόφρεσκο βίντεο μου... "σπαρταραει"... αξιζει να το δείτε...
Αποκρυπτογράφηση του ματριξ - τα "δυνατα" σημεια αυτης της παραγωγης
.
Άβαταρ μέλους
KAL EL
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KAL EL » Κυρ 22 Μάιος 2011, 16:34

Βλέποντας ( επιτέλους ) το άκρως ενδιαφέρον βίντεο του Γουίλκοκ που ανέβασες Ar Ela,

βρήκα ότι ταιριάζει να το αναρτήσω και σε αυτό το τόπικ για τα παρακάτω σημεία του.

Στο 1ο λεπτό περίπου μιλάει γιά τους έχοντες την εξουσία οι οποίοι κράτησαν μυστικές τις πληροφορίες που θα οδηγούσαν τον άνθρωπο στην «θέωση». Η εξουσία όμως έχει πολλά πρόσωπα και τρόπους επιβολής. Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι η θρησκεία.
Ποιος δεν θέλει να αφυπνισθεί το «ψυχικό» μας κέντρο ;
Κατά την προσωπική μου γνώμη πάντα, θρησκεία και ιερατείο είναι το ίδιο πράγμα.
Ακόμα και αυτοί που πιστεύουν στον χριστό παραδέχονται ότι οι χριστιανικές θρησκείες δεν έχουν καμμία σχέση με τις διδαχές του.
Ερώτηση δική μου. Αφού ισχυρίζονται ότι η βίβλος είναι η βάση της πίστης τους , γιατί δεν κάνουν μέσα στις «εκκλησίες» μία ανάλυση της ρήσης του χριστού περί του μονού οφθαλμού όπως κάνει ο Γουίλκοκ ;
Τι προσπαθούν να κρύψουν ;

Στο 15:16 λέει ότι δεν θα γίνει η Δευτέρα παρουσία με την έννοια της επανελεύσεως ενός μεσσία….αλλά ότι είμαστε εμείς οι ίδιοι η Δευτέρα παρουσία. Είναι η αφύπνηση της ανθρωπότητας και υποθέτω ότι αναφέροντας την «αρχή του χριστού» εννοεί την αγάπη.
Και στο 47:17 επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει μία φιγούρα – σωτήρας , αλλά μία συλλογική προσπάθεια από όλους μας.
Το ενδιαφέρον είναι ότι οι Ιουμινάτοι κατά τα λεγόμενα του Γουίλκοκ (και στο 45:40) έχουν παρόμοια προφητεία περί ελεύσεως , με την διαφορά ότι σε αντίθεση με τον Γουίλκοκ και τον αποσυμβολισμό της μεγάλης πυραμίδας, αυτοί αναφέρονται σε συγκεκριμένο άτομο. Πράγμα το οποίο πιστεύουν και οι οπαδοί των θρησκειών όλως τυχαίως. Οι θρησκείες – ιερατεία δεν μιλάνε για αφύπνιση της ανθρωπότητας αλλά για τον δεύτερο ερχομό του μεσσία, την ημέρα της κρίσεως και τον αρμαγεδδώνα-καταστροφή. Τουλάχιστον έτσι το ερμηνεύουν .

Στο 16:28 λέει ότι<< όλες οι θρησκείες είναι η αλήθεια και ότι έχουν όλα όσα χρειαζόμαστε.>>
Προσωπικά το ερμηνεύω ως εξής : Όλες οι θρησκείες έχουν κοινές αναφορές και υπόνοιες για την ύπαρξη οντοτήτων ανώτερης δόνησης και συχνότητας , για εξωγήϊνους και για την δυνατότητα που έχει ο άνθρωπος να ανελιχθεί.
ΑΛΛΑ γιά να ρωτήσουμε έναν επίσημο εκπρόσωπο αυτών των θρησκειών τι λέει για όλα αυτά….
ΑΡΑ εναπόκειται στην προσωπική αναζήτηση κάθε «πιστού» (ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ)….να προβληματιστεί , να ψάξει ….και να βρεί αυτά τα στοιχεία μέσα στην «θρησκεία» του ή και εκτός αυτής.
Διαφορετικά «τρώει» το έτοιμο, τυποποιημένο φαγητό που του σερβίρει ο ποιμενάρχης του.

Παρακάτω ο Γουίλκοκ τονίζει ότι <δεν χρειάζεται να λέτε ο δικός μου θεός είναι ο μοναδικός σωστός. Ο κάθε πολιτισμός είχε ένα φωτισμένο δάσκαλο που πήρε την συμπαντική γνώση και την μετέδωσε με τον δικό του τρόπο>.

Στο 17:06 αναφέρεται στις προφητείες της Κυμαίας Σύβιλλα περί ελεύσεως του χριστού, αυτό όμως είναι κάτι το αμφιλεγόμενο…..

Η παρακάτω πηγή δεν προέρχεται από εθνικούς αλλά από Χριστιανούς.

http://www.apologitis.com/gr/ancient/pr ... ΕΣ_ΑΠΟΛΛΩΝ

<<<ΣΙΒΥΛΛΙΚΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ (ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΛΟΓΟΙ)

Είναι συλλογή από προφητείες μέσα στις οποίες τα Ιουδαϊκά ή Χριστιανικά δόγματα έβρισκαν επαλήθευση. Οι χρησμοί αυτοί πιστεύεται ότι ήταν έργο μερικών Ιουδαίων και Χριστιανών συγγραφέων από το 150 μέχρι το 180 μ.Χ. και δεν πρέπει να μπερδεύονται με τα Σιβυλλικά βιβλία που ήταν μια νωρίτερη συλλογή από βιβλία με προφητείες. Στους χρησμούς η Σίβυλλα αποδείκνυε την αξιοπιστία της κατά αρχάς προβλέποντας γεγονότα που ήδη είχαν λάβει μέρος. Μετά προέβλεπε τα μελλοντικά γεγονότα βάζοντας πίστη σε δόγματα πριν από την εποχή των εξελληνισμένων Ιουδαίων και των Χριστιανών. Ο Ιουδαίος απολογητής Ιώσηπος και μερικοί Χριστιανοί απολογητές πίστευαν ότι τα έργα ήταν τα αυθεντικά προφητικά λόγια των Σιβυλλών και είχαν πάρα πολύ εντυπωσιαστεί διότι τα δικά τους δόγματα είχαν επαληθευτεί από εξωτερικές πηγές και μαρτυρίες. Και ο Θεόφιλος της Αντιοχείας και ο Κλήμης της Αλεξανδρείας, Χριστιανοί Θεολόγοι του Β’ αιώνα μ.Χ., ανάφεραν την Σίβυλλα σαν μια γυναίκα προφήτη όχι λιγότερο εμπνευσμένη από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης.
Στα Βυζαντινά χρόνια 12 από αυτούς τους χρησμούς συγκεντρώθηκαν σε ένα μοναδικό χειρόγραφο που περιελάμβανε 14 βιβλία ( το 9ο και το 10ο χάθηκαν). Ένα ημιτελές κείμενο αυτής της συλλογής εκδόθηκε το 1454 για πρώτη φορά. Οι σημερινοί θεολόγοι χρονολόγησαν τους χρησμούς (150 - 180 μ.Χ.) συγκρίνοντας τα ιστορικά γεγονότα με αυτά που προφητεύονταν στους χρησμούς των Σιβυλλών. Από το σημείο που ξεκινούσαν τα λάθη ο συγγραφέας των χρησμών ξεκινούσε να προβλέπει το μέλλον και ήταν δυνατόν να δοθεί μια ημερομηνία από την τελευταία σωστή πρόβλεψη.
Αν και πολλοί προβάλλουν την ένσταση της μεταγενέστερης χριστιανικής «επέμβασης», οι χρησμοί των Σιβυλλών όχι μόνο αποτελούν εντυπωσιακά δείγματα αρχαίου προφητικού λόγου, αλλά επί πλέον δείχνουν να επιβεβαιώνονται εντυπωσιακά στις μέρες μας...>>>
<<<Σύμφωνα με τον Κλήμεντα Αλεξανδρείας (2ος αϊ.), ο ίδιος ο απόστολος Παύλος συνιστούσε στους χριστιανούς να μελετούν τα ελληνικά κείμενα και μάλιστα τους σιβυλλικούς χρησμούς: «λάβετε και τας ελληνικάς βίβλους. Επίγνωτε Σίβυλλαν, ως δηλοί ένα Θεόν και τα μέλλοντα έσεσθαι...»! (Στρωμαστείς, 6 5 42 και Παρίσι 1550, σελ. 268>>>

Εφόσον ο ίδιος ο απόστολος Παύλος συνιστούσε στους χριστιανούς να μελετούν τα ελληνικά κείμενα….εμένα αυτό με καλύπτει …….. :cool: :wink:

Παράλληλα υπάρχει και η εκδοχή που δίνει ο Swerdlow για τον «κατασκευασμένο» χριστό που λατρεύουν οι χριστιανικές θρησκείες ,
http://www.youtube.com/watch?v=7RBlp8IYYaw

Στο 19:00 αναφέρεται στην αρχή της ελεύθερης βουλήσεως .
Συγκεκριμένα λέει ότι :
<<<ως εξατομικευμένες οντότητες πρέπει να ανακαλύψουμε με τον δικό μας τρόπο, χωρίς να μας υποδεικνύει κανείς τι να πιστέψουμε και πώς να σκεφτούμε.
Είναι το μονοπάτι μας και μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Έχουμε την ελεύθερη βούληση
. >>
Στο 19:31 τονίζει ότι εάν αρχίσουν κάποιοι να επιβάλλονται στην ελεύθερη βούληση του άλλου , θα λάβουν μέσω του κάρμα ανταπόδοση.
Στο 37:40 συνεχίζει και λέει ότι << η αρχή της ελεύθερης βούλησης δεν προσφέρει τις απαντήσεις στο πιάτο.
Η αρχή της ελεύθερης βουλήσεως είναι αυτό που μας επιτρέπει να έχουμε κάτι για το οποίο να προσπαθήσουμε . Μας κάνει να ψάξουμε για τις πληροφορίες
Πρέπει να λύσεις ένα μυστήριο για να καταλάβεις την απάντηση
>>.

Ποια από τις θρησκείες σεβάστηκε αυτή την αρχή ; Να ξεκινήσω από τους Καθολικούς , την «ιερά εξέταση» , την «μετάδοση της αλήθειας» από όσες χώρες πέρασε το ποδαράκι τους ,αφού προηγήθηκαν διάφοροι κονκισταδόρες ;
Να μιλήσω για την απειλή του αφορισμού έτσι και τολμήσεις να διατυπώσεις μία διαφορετική άποψη ;
Να μιλήσω για τον ισλαμισμό και την θεωρία του για τους απίστους της γής ;
Nα μιλήσω για τους Εβραίους με τον εκδικητικό και διεκδικητικό θεό τους ;
Η Ευρώπη "ανάσανε" και σήκωσε κεφάλι , ....από την αναγέννηση ( έστω και εκφυλισμένη ) και μετά.
Η οποία σήμανε την απελευθέρωση του ανθρώπου από τον φόβο και τον τρόμο του ράσου και το "άνοιγμα" του μυαλού και του τρόπου σκέψης.
Πραγματοποιήθηκε δε, μόνο όταν ανακαλύφθηκαν και μελετήθηκαν τα αρχαία ελληνικά συγγράμματα. :wink:

Υ.Γ.
Επιτρέψτε μου εκτός τόπικ να προσθέσω και το παρακάτω σχόλιο για το βίντεο του Γουίλκοκ.
Στο 6ο λεπτό αναφέρεται στην πέτρα από την οποία είναι κατασκευασμένη ή επικαλυμμένη η πυραμίδα, λέγοντας ότι έχει χρησιμοποιηθεί το χημικό στοιχείο CACO3 (ανθρακικό ασβέστιο) του οποίου βασική δομή είναι ο χαλαζίας που είναι κρύσταλλος , άρα όσο περισσότερο «κρυσταλλοποιήσαι » αυτό σε μετατρέπει από ανόργανη ύλη σε βιολογική.!! Η ενέργεια που φτιάχει την ύλη έχει μία ρευστή ιδιότητα . Οι κρύσταλλοι λοιπόν στην μεγάλη πυραμίδα παίρνουν αυτή την ρευστή ενέργεια…..
ΑΠΟΡΙΑ :
Οι αρχαίοι Ελληνικοί ναοί δεν είναι απλά επικαλυμμένοι αλλά κατασκευασμένοι ολόκληροι από μάρμαρο του οποίου η σύσταση είναι αυτή : http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE% ... F%81%CE%BF
<<Το μάρμαρο έχει τη χημική σύνθεση του ανθρακικού ασβεστίου ή ασβεστίτη (CaCO3) ή του δολομίτη ((Ca,Mg) (CO3)2) ή και συνδυασμό των δύο ορυκτών. Ο καθαρός ασβεστίτης είναι λευκός, αλλά ορυκτές προσμίξεις προσθέτουν χρώμα σε τυχαία πρότυπα. >>.
Δεν υποτιμώ την μεγάλη πυραμίδα. Αλλά θα πώ το εξής απλό. Το άβαταρ μου απεικονίζει τον ναό του Απόλλωνα στην Ρόδο. Τα gps όταν πηγαίνουν εκεί «τρελαίνονται». Υποθέτω ότι αντίστοιχα φαινόμενα θα συμβαίνουν και στους υπόλοιπους αρχαίους ναούς.

Να μην ξεχάσω να αναφερθώ και στον superman , του οποίου ο πατέρας είχε τοποθετήσει μέσα στο σκάφος που τον μετέφερε στη γή κρυστάλλους με τους οποίους έκανε ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ…..
Έ ρε τί σου κάνει η επιστημονική φαντασία :lol:
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Κυρ 22 Μάιος 2011, 19:28

GreekTERMINATOR έγραψε:Ενα ολόφρεσκο βίντεο μου... "σπαρταραει"... αξιζει να το δείτε...
Αποκρυπτογράφηση του ματριξ - τα "δυνατα" σημεια αυτης της παραγωγης
.
χιχιχι
ΝΙΟ_Ε0Ν_ΙΩΝ
και
αναγραμματισμός
του
.
.
.
ΙΟΝ
χιχιχι
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Δευ 23 Μάιος 2011, 14:45

"O ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ"
Την μερα που θα το καταλαβετε αυτο που μολις εγραψα...
θα νιωσετε οτι μεχρι τοτε φορουσατε γυαλια ηλιου που αντι για φακους... ΕΙΧΑΝ ΤΟΥΒΛΑ
δεν ειναι ευκολο - το ξερω... ομως κυριως για αυτο το λογο γεννηθηκατε...

@ΙΟΝ ... Η λεξη ΙΩΝ σημαινει διαφορα πραγματα... ΙΩΝΕΣ ειναι και οι αθηναιοι - και αλλα ..

@KAL EL ... Τι να πει ο ανθρωπος επωνυμα? οτι ΠΟΤΕ ιστορικος δεν εγραψε μια παραγραφο για τον Ιησου?
Την αλλη μερα θα του καψουν το σπιτι ... (αυτο δεν το ειπα για αστειο...)
Τον Γουιλκοκ Τον θεωρω πολυ συνεπη κατα τα αλλα παντως... ειναι εξαιρετικα εξυπνος - και τιμιος
Άβαταρ μέλους
Eva Luna
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Eva Luna » Δευ 23 Μάιος 2011, 14:48

GreekTERMINATOR έγραψε:"O ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ"
Την μερα που θα το καταλαβετε αυτο που μολις εγραψα...
Πραγματικα, με τη δευτερη φορα που παρακολουθησα το βιντεο σταθηκα σ αυτο.
Προς στιγμη νομισα οτι μπερδευτηκα και δεν καταλαβα καλα, αλλα εχει τοσο νοημα τελικα!
Και πού ειμαστε ακομα, ε;
"Ολος ο κοσμος ειναι μια σκηνη" ελεγε ο Σαιξπηρ; :cool:
Και η πλατωνικη σπηλια; :D
Το βιντεακι το εβαλα και στον λογαριασμο μου στο φεησμπουκ, επιτηδες γιατι (νομιζα ) εχω καθε καρυδιας καρυδι ως "friend"
Περασε σαν αορατο σε αντιθεση με καποια ασχετα (τραγουδακια κλπ) που βαζω κατα καιρους.
Απο την απουσια σχολιων των "φιλων" μου εκει, καταλαβαινω το βαθος του υπνου μας......
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Δευ 23 Μάιος 2011, 15:58

Ενα πραγμα για το οποιο μιλαει πολυ ευστοχα ο ΓΟΥΙΛΚΟΚ
ειναι το ΚΑΡΜΑ (ανταποδοτικοτητα)

Το καρμα ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΣΑΡΚΩΣΗ... ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΑ ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ? ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ.... ΠΑΠΑΛΑ?

Εχετε δει καμια θρησκεια της ερημου να δεχεται την επανενσαρκωση?
(χριστιανισμος - ιουδαισμος - ισλαμισμος)

ΟΧΙ...

Γιατι δεν την δεχονται? Γιατι απλα σας θελουν ΟΝΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ
Φυλακισμενους στην ιδεα της μιας ζωης και του "παραδεισου" ή "κολασης" μετα
συμφωνα παντα με το αν υπηρετησατε την αντιστοιχη θρησκεια "επαρκως"

οι αρχαιοι φιλοσοφοι?... τι ελεγαν?

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΡΜΑ
ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ... ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ "ΚΑΚΟ" ΚΑΡΜΑ
ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ... ΓΙΑΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΣΤΕ
ΣΑΣ ΚΛΕΒΕΙ... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΛΑΠΕΙΤΕ
ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ... ΓΙΑΤΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΑΣ
ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ

ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ
ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ... ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ....

ΞΕΡΕΙ ΝΑ "ΠΑΙΖΕΙ" ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟ-ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ...
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 23 Μάιος 2011, 16:06

Oι εβραιοι ψιλοδεχονται την επανενσαρκωση αλλα οχι σε μεγαλο βαθμο.
Φυσικα η επανενσαρκωση ισχυει και το θεωρω δεδομενο.
Λενε καποιοι. και γιατι δεν θυμασαι την παλια σου ζωη.
αυτο ειναι μια αφελης ερώτηση κι οποιος το λεει αγνοει το πως λειρουργει η μνημη και τις διακρισεις αυτης.
υπαρχουν πολλα ειδη μνημης.
πχ καποιος που εχει αμνησια, θυμαται να μιλαει.
θυμαται ισως να χορευει, τις πολεμικες τεχνες που ηξερε, το κολυμπι το ποδήλατο.
Δεν θυμαται πως τα μαθε.
υπαρχουν δηλαδη διαφορα ειδη μνημης.
το οτι μια μνημη δεν ειναι συνειδητη δεν σημαινει οτι ειναι ανυπαρκτη.
Η γενετικη μνημη, η μυικη, η νευρολογικη πχ ειναι ειδη μνημων που δεν εχει κανεις συνειδηση τους.
Η πνευματικη μνημη ειναι καπως ετσι κι αυτη.
υπαρχει αλλα δεν υπαρχει λογος να σχετιζεται με τα γεγονοτα τα οποια την εκαναν να μαθει...
Άβαταρ μέλους
Eva Luna

Δημοσίευση από Eva Luna » Δευ 23 Μάιος 2011, 17:41

GreekTERMINATOR έγραψε:Ενα πραγμα για το οποιο μιλαει πολυ ευστοχα ο ΓΟΥΙΛΚΟΚ
ειναι το ΚΑΡΜΑ (ανταποδοτικοτητα)

Το καρμα ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΣΑΡΚΩΣΗ... ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ

Eμας, που ειμαστε ολοι στην ιδια αγνοια μας βαζουν σε αλληλοφαγωμα και κερδιζουν εκεινοι διπλα:
1ο )και αλληλοτρωγομαστε σε δουλεια να βρισκομαστε και να μην σκεφτομαστε, αλλα και
2ο ) επιβαρυνομαστε με ακομα περισσοτερο κακο καρμα εξασφαλιζοντας ακομα ενα γυρο στο λουνα παρκ της Γης......
Άβαταρ μέλους
Eva Luna

Δημοσίευση από Eva Luna » Δευ 23 Μάιος 2011, 18:12

Α, και οι οποιες θρησκειες ειναι σαν να κανουν ο,τι και οι σημερινες ταινιες καταστροφης του Χολιγουντ:
μας προειδοποιουν με το δικο της τροπο η καθε μια τι θα μπορουσε να συμβει σε διαφορετικες (ισως και υποθετικες)
περιπτωσεις ή σε μονοπατια ζωης/σκεψης/φιλοσοφιας.
Σα να λεμε, εκεινοι το χρεος τους το εκαναν, μας προειδοποιησαν κι εκει τελειωνει ολη η ευθυνη τους,
νιπτουν τα χερια τους και εγκειται σ εμας τι δρομο θα διαλεξουμε μετα
Πρωτη φορα σημερα βλεπω μια θρηκεια και απο μια τετοια οπτικη
Αν ειναι ετσι, ειμαστε απιστευτα πλανεμενοι, εξαπατημενοι και πολλακις χρησιμοποιημενοι...
Υπο μια τετοια οπτικη, εχει παλι δικιο ο Γουιλκοκ, ολες οι θρησκειες εχουν κομματια της αληθειας, μονο που εμεις
παρεξηγησαμε...
πολυ εκβιαστικο μου κανει ολο αυτο το σεναριο, κατι πολυ οικειο μου θυμιζει :punch:
Εκτος απο μια πολυ γνωστη θρησκεια, μου θυμιζει και τις πρακτικες των τραπεζων που υπογραφεις ενα συμβολαιο
με ορους γραμμενους σε γραμματοσειρα μεγεθους σκνιπας-νανου και μετα σου στελνουν το δικαστικο κλητηρα για
κατασχεση.
Δεν μου αρεσει αυτο το παιχνιδι. Μπορω να αλλαξω;
Άβαταρ μέλους
KAL EL
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KAL EL » Δευ 23 Μάιος 2011, 21:36

GreekTerminator διάλεξες τις αντιπροσωπευτικότερες σκηνές την ταινίας, αλλά το τελευταίο μέρος της είναι το δυνατότερο. :D
Ψιλοάσχετο αλλά πώς αποκωδικοποιείς το ότι η zion (σιών ;;;;) είναι η υπόγεια πόλη στην οποία έχουν καταφύγει για σωτηρία οι διασωθέντες και αφυπνισμένοι άνθρωποι ;

Όσο γιά το παραπάνω σου σχόλιο που πολύ σωστά επισήμανε και η eva luna , αποδίδει την ουσία (θα μπορούσα να πώ με χειρουργική ακρίβεια :thumb: ).
Σε μία σειρά που είχε μεταφράσει ο skion με τίτλο οι αρχιτέκτονες του ελέγχου....ο Τσάριον αναφέρει σε ένα σημείο μία υπόθεση.....
Λέει λοιπόν ότι εάν όλοι αυτοί (ΙΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ - ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ - ΑΡΧΗΓΟΙ και ό,τι τέλος πάντων μανουβράρει το κεφάλι μας.....) θεωρήσουμε ότι έχουν το δικαίωμα να κάνουν ό,τι κάνουν γιατί είναι μέρος της ύπαρξής τους, αυτό που έχει σημασία είναι το τί κάνουμε εμείς.
Κατά πόσο τους αφήνουμε να μας ελέγχουν και να τρώμε τα ψέματα που σερβίρουν.
Είναι αυτό που λές.

ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΎΕΙ .......ΓΙΑΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΣΑΣΤΕ
ΣΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ......ΓΙΑΤΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΑΣ.
:urock: :respect:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελληνική Φιλοσοφία”