ΘΡΗΣΚΕΙΑ vs ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ;... Εσείς τι προτιμάτε;

Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: THE REAL TERMINATOR
Φύλο: Άνδρας

Re: ΘΡΗΣΚΕΙΑ vs ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ;... Εσείς τι προτιμάτε;

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Παρ 13 Μάιος 2011, 13:50

Λοιπον......

1) Απέδειξα για ποιους λογους η ΘΡΗΣΚΕΙΑ και η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ειναι εννοιες ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ
Αυτό το έκανα αναφερόμενος στα ΔΟΓΜΑΤΑ που ειναι ΘΕΜΕΛΙΟΙ ΛΙΘΟΙ των θρησκειών...
Καλλιστα μπορω να προχωρήσω σε εκατομμυρια αλλα στοιχεια σχετικά.

ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ... ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ...
Εδώ ομως θελω να σταθω και να πω οτι αν γινοταν δικαστηριο με λογικα επιχειρηματα
την δικη αυτη θα την ειχα κερδισει ήδη - πανηγυρικα

Ο λογος που ο ανθρωπος δεν δικαιωνεται απεναντι στις θρησκειες
ειναι οτι τα ιερατεια παρουσιαζουν σαν επιχειρημα οτι αυτα που λεει το ΔΟΓΜΑ...
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ - ΤΟΤΕ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΠΛΑΝΗ
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!!

2) @ KAL EL ... H τοποθετηση σου εδω ηταν αποτελεσμα καθαρης σκεψης και οτι μας ειπες
συνοδευτηκε απο ΛΟΓΙΚΑ επιχειρηματα... Απλα συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ σε αυτα που είπες
και θα σταθω στο ερωτημα ....
ΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Θα το συνδιασω μαλιστα με αυτο που ανεφερε η ARELA οτι ...
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ "ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ" ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ

Δυστυχως ή Ευτυχως στους καιρους που ερχονται ο ανθρωπος ΔΕΝ θα μπορει να βασιστει στις θρησκειες
Ανεξαρτητα στο τι πιστευει ο καθενας σας...
ΟΙ ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΠΡΟΒΑΤΟ
Το γιατι μπορω να το αποδειξω με 1000 σελιδες κειμενο που θα γραψω... προκαλεστε με

Τοσους αιωνες που δεν υπηρχε τηλεοραση και ΜΜΕ...
ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ 100% ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

και οταν λεω θρησκειες - ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΒΑΛΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΙΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ
ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΦΙΛΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ - ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ "ΣΥΜΠΤΩΣΗ" Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΚΑΛΕΣ (ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ) ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΔΕΝ ΠΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΧΟΥΝΤΑ? ΓΕΡΜΑΝΟΙ? ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ? ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΙ? ΤΟΥΡΚΟΙ? ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ?..
ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ - ΣΤΑΘΕΡΗ "ΑΞΙΑ"

Στους αιωνες που δεν υπηρχαν ΜΜΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΠΡΟΒΑΤΟ
Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ - ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ.... ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ
ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ...

ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ
ΣΕ ΚΟΤΑ ΟΡΝΙΘΟΤΡΟΦΕΙΟΥ... ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΜΕ

ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΤΑ
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΤΑΝ... ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Παρ 13 Μάιος 2011, 14:13

Σε περιπτωση που σκεφτειτε... ετσι ειναι οι αλλες χριστιανικες θρησκειες και οχι η δικη σας
Σκεφτειτε το ΚΑΙ με ενα ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΕΡΑΣΜΑ... μπορει να γλυτωσετε χρημα και κυριως το...
μυαλο σας...
.
Άβαταρ μέλους
totispap
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Παρ 13 Μάιος 2011, 14:54

Καταρχήν Καλ Ελ μου σε ευχαριστώ που με κατέταξες σε μια ομάδα ανθρώπων που θαυμάζω πολύ για τις γνώσεις τους αλλά δυστυχώς δεν ανήκω.Δεν είμαι καταρτισμένος όσο θα ήθελα στην Ελληνική γραμματεία,ούτε καν κοντά δεν φτάνω στον Τάσο τον Ίωνα και τον Μπάρνυ μας :(

Κατα δεύτερον θα ήθελα να πω ότι έχετε γράψει οι περισσότεροι πράγματα τα οποία απηχούν αλήθειες όπως τις βλέπω και εγώ με τα δικά μου μάτια.

Τρίτον,GT έχεις σκεφτεί ότι οι Ορθόδοξοι μπορεί να φιλοσοφούν θρησκεύοντας όπως εσύ θρησκεύεις φιλοσοφώντας...για σκέψου το λίγο..

Τέταρτον μια φιλική παρατήρηση GT την οποία θα την πω,(με όλο το θάρρος),με μια μεταφορά.Μου θυμίζεις ένα ταλαντούχο παιδί στη ζωγραφική το οποίο ξέροντας οτι έχει ταλέντο καταπιάνεται κατευθείαν με την αφηρημένη τέχνη παραμελώντας τις κλασσικές σπουδές γιατί θεωρεί ότι αυτές είναι μόνο τεχνική.Αυτός όμως θέλει να μιλήσει κατευθείαν στην ψυχή τους.Όλοι οι μεγάλοι του αφηρημένου εξπρεσιονισμού
όμως πρώτα μάθανε σχέδιο και προοπτική..

υγ.Μάλλον θα έχεις αντίρρηση,αλλά δεν θα μπορέσω να απαντήσω πριν το απόγευμα γιατί τα τρεισήμισι Ορθόδοξα πρόβατα που είμαι χρειάζονται επειγόντως ύπνο :lol: :sorry:
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Παρ 13 Μάιος 2011, 15:12

@ totispap ... Αγαπητε φιλε με αδικεις ... εχω φαει πολλα χρονια (καμια δεκαρια)
στο ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ... αχαχα ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΚΑ!!!

Δεν ξερω τι σου θυμιζω εγω... Εμενα παντως μου θυμιζω τον SPIDER-MAN... :lol:

Το θεμα εδω δεν ειναι να χαρακτηριστουν οι χριστιανοι ως προβατα
Δεν θα βγει τιποτε θετικο με το να νιωσει καποιος οτι προσβαλλεται - και τερμα... "δεν σκεφτομαι"
Το θεμα ειναι να καταλαβουν οι ανθρωποι οτι...
ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΣΧΗΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥΣ - ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ

ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ... ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΚΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΝΙΘΟΤΡΟΦΕΙΟ... ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ

Εχω πολλα "ραμματα" για την γουνα των ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΟΜΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ - ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ -ΘΑ ΤΡΩΓΑΝΕ ΑΠΛΑ "ΠΟΡΤΑ"

ΘΑ ΤΡΩΓΑΝΕ ΠΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 13 Μάιος 2011, 18:17

Θα πρεπει να εξετασουμε το θεμα
και απο αποψης
ΜΜΕ και εκκλησια.
Δεν νομιζω πχ η αλεξανδρατου να προωθει τα νοηματα που
προωθει το χριστιανικο ιερατειο
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 13 Μάιος 2011, 18:41

Φιλική παρότρυνση:

Ξεκολλάτε απ'τις θρησκείες. Μας "καίνε" άλλα, πιο επείγοντα. Πήραν φωτιά τα βρακιά μας κι εμείς κοιτάμε τα κορδόνια μας εδώ. Κακώς αναλωνόμαστε σε πράγματα που έχουν δευτερεύουσα θέση σε μια λίστα προταιρεοτήτων. Πολλοί από μας έχουμε πρόβλημα στο να θέτουμε προταιρεότητες. Καιρός να μάθουμε να τις θέτουμε, γιατί μας κατεβάζουν τα βρακιά και μας :bananafuck: και κάνουμε σαν να μην καταλάβαμε καν ότι είμαστε ξεβράκωτοι!

Οι θρησκείες είναι μέρος του συστήματος χειραγώγησης. Γνωστό-Τα έχουμε πει. Δεν έχει νόημα να εστιάζουμε σ'αυτές. Όποιος γουστάρει να τις ασπάζεται, ας το κάνει. Δε θα του αλλάξουμε εμείς μυαλά ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ!

Η μεγαλύτερη χειραγώγηση και ισχυρότερη (δογματικά) θρησκεία αυτή τη στιγμή, παίζει στο γεωπολιτικό πεδίο- στην εδραιωμένη (σ'όλη τη δύση τουλάχιστον) νεα τάξη που έχουμε κάνει γαργάρα ενώ ΒΛΕΠΟΥΜΕ πώς μας εξοντώνει, κι όχι στις εκκλησίες.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Παρ 13 Μάιος 2011, 18:53

Επειδη μιλησαμε πριν για βιβλια... και επειδη κυκλοφορει το "οτι ναναι" εκει εξω
θα ποσταρω εδω μερικα απλά και φθηνά βιβλια που ΕΓΩ θεωρω οτι ΟΛΟΙ αξιζει να διαβασουν
Eπισης να τονισω οτι κανενα βιβλιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΒΙΒΛΟΣ" - ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΩ οποτε μην δεχεστε τιποτα δεδομενα - κρινετε - "ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ"
Για πιο πολλα πιο δυσκολα ή πιο εξειδικευμενα βιβλια - αν το θελετε ... επανερχομαι και προτεινω

Η φύση των πραγμάτων
Μια ζωντανή προσέγγιση του βουδισμού στο σύγχρονο κόσμο
Συγγραφέας: Nydahl Ole. Μεταφραστής: Ζαφειρίου Ιωάννης, Καλαποθάκης Δημήτρης
Εκδότης: Έσοπτρον

Εικόνα
.
.
Η Ιατρική της ψυχής
Marguerite de Surany - Εκδόσεις "Κυβέλη"

Εικόνα

Είμαστε οι μόνοι αυτουργοί των σφαλμάτων μας. Αυτή είναι μια αλήθεια που στις μέρες μας αρχίζει ολοένα και περισσότερο να συνειδητοποιείται και να γίνεται αποδεκτή από εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. Δεν είναι, βέβαια, μια καινούργια αλήθεια, αλλά η αρχαία συνειδητοποίηση και αποδοχή πως η ζωή απαιτεί μια αρμονική ισορροπία ανάμεσα στην αναζήτηση των χαρών της Γης και των χαρών του Ουρανού, μιας και ο άνθρωπος ζει ταυτόχρονα χάρη στις γήινες προσόδους και στο οξυγόνο που αναπνέει. Η κινεζική ιατρική, η ιατρική των σοφών και των μανδαρίνων στηρίζεται σ' αυτή την ιδέα.

Κάθε σκέψη, κάθε συναίσθημα, κάθε λόγος, κάθε συμπεριφορά μας μπορεί να τονώσει ή να αποδυναμώσει τον οργανισμό μας, μπορεί να φέρει μέσα μας την ασθένεια ή να μας προσφέρει υγεία και ευεξία. Προκειμένου να καταπραϋνονται οι σκέψεις και να επιτραπεί στην ψυχή να κυριαρχήσει επί του ενστικτώδους σώματος, απαιτείται ένας μόνιμος έλεγχος του εαυτού.

Η συγγραφέας εξετάζει την ασθένεια από την ψυχοσωματική της άποψη, δηλαδή σε ό,τι αφορά το σώμα και την ψυχή. Η περίθαλψη του αιθερικού σώματος πριν το φυσικό σώμα ασθενήσει, αποτελεί μια πραγματικότητα για την ιατρική της Ανατολής που ανέρχεται στην πιο μακρινή αρχαιότητα.
.

.
.
Επίκτητος - Εγχειρίδιο
Διάφορες εκδοσεις... διαλεξτε

Εικόνα

Το Εγχειρίδιο αποτελεί απάνθισμα και σύνοψη των Διατριβών και ομιλιών του Επίκτητου. Αποτελείται από πενηντα-τρείς παραγράφους ή κεφάλαια. Συντάχθηκε από τον Φλάβιο Αρριανό, μαθητή του φιλοσόφου, και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες και ασφαλέστερες πηγές για την μελέτη της ηθικής φιλοσοφίας της Στοάς.

Μέσα στις σελίδες του Εγχειριδίου γίνεται αμέσως αντιληπτή η θαρραλέα απόπειρα του Επίκτητου να επιβάλλει την φιλοσοφία στην ψυχολογία, να εξηγήσει και να καθοδηγήσει λογικά όλες τις δράσεις και τις εκφάνσεις του ψυχικού κόσμου, ν' αναλύσει με τον ήρεμο και λογικά σκεπτόμενο νου όλα όσα πολύ αργότερα θα προσπαθούσε να διερευνήσει η επιστημονική ψυχολογική ανάλυση, και να προβάλει την απάθεια ως ύψιστη φιλοσοφική αρετή, μια απάθεια που πλησιάζει περισσότερο προς την ψυχική γαλήνη ή την ψυχραιμία ή την αταραξία, παρά προς την παντελή έλλειψη παθών ή την αναισθησία ή την αδιαφορία.

"Aπό τα πράγματα άλλα βρίσκονται στην εξουσία μας και άλλα όχι. Στην εξουσία μας βρίσκονται η αντίληψη, η επιλογή, η επιθυμία, η άρνηση, με ένα λόγο όσα είναι δικά μας έργα. Δεν βρίσκονται στην εξουσία μας το σώμα, η περιουσία, η φήμη, τα αξιώματα, με έναν λόγο όσα δεν είναι δικά μας έργα. Οσα βρίσκονται στην εξουσία μας είναι φύσει ελεύθερα, ακώλυτα και ανεμπόδιστα. Οσα δεν βρίσκονται στην εξουσία μας είναι ασθενή, δουλωμένα, υποκείμενα σε εμπόδια, αλλότρια. Να θυμάσαι πως, αν θεωρήσεις τα φύσει δουλωμένα ως ελεύθερα και τα αλλότρια ως δικά σου, θα πέσεις σε εμπόδια, θλίψεις, ταραχές, θα κατηγορείς θεούς και ανθρώπους. Αν, αντίθετα, θεωρήσεις πως μόνο το δικό σου είναι δικό σου και πως το αλλότριο είναι αλλότριο -όπως πραγματικά είναι -, ποτέ δεν θα σ εξαναγκάσει κανείς, δεν θα σ εμποδίσει κανείς, δεν θα μεμφθείς κανέναν, δεν θα κατηγορήσεις κανένα, δε θα κάνεις τίποτα χωρίς τη θέληση σου, δεν θα σε βλάψει κανείς και δεν θα έχεις έχθρους, αφού ούτε τίποτα βλαβερό να πάθεις θα υπάρχει. Επιθυμώντας, λοιπόν, τόσο σπουδαία πράγματα, να έχεις κατά νου ότι δεν πρέπει να επιδοθείς σ αυτά καταβάλλοντας μέτρια προσπάθεια, αλλά να εγκαταλείψεις τα μεν εντελώς και να αναβάλλεις προς το παρόν τα άλλα. Αν όμως επιθυμείς και τούτα και συνάμα τα αξιώματα και τα πλούτη, θα συμβεί να μην αποκτήσεις ούτε καν τα τελευταία, λόγω του ότι επιθυμείς και τα πρώτα. Σε κάθε περίπτωση θ αποτύχεις όσο αφορά τα πρώτα, με τα οποία - και μόνο με αυτά- αποκτώνται η ελευθερία και η ευδαιμονία. Ν ασκείσαι, λοιπόν, στο ν απαντάς σε κάθε σκληρή εξωτερική παράσταση ως εξής : "Είσαι απλή παράσταση και καθόλου αυτό που παρουσιάζεσαι να είσαι". Στη συνέχεια να την ελέγχεις και να την υποβάλλεις σε δοκιμασία σύμφωνα με τους κανόνες τούτους που έχεις. Πρώτος και σπουδαιότερος είναι ο σχετικός με το αν η παράσταση αφορά τα πράγματα που βρίσκονται ή όχι στην εξουσία μας. Αν αφορά κάποιο από αυτά που δεν βρίσκονται στην εξουσία μας, να έχεις έτοιμη πρός χρήση την απάντηση: "Δεν έχει σχέση με μένα".
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Παρ 13 Μάιος 2011, 19:23

και επειδη μας καινε και τα "επειγοντα"..... ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΒΙΒΛΙΑ....
.χαχαχα

Οδηγός επιβίωσης της S.A.S
Εκδότης : Στρατηγικές Εκδόσεις
Εικόνα
.
.
Η τέχνη του πολέμου
Κύριος Συγγραφέας: Sun, Tzu
Εκδοτικός Οίκος: ΟΞΥ

Εικόνα

Σε αυτό το κλασικό εγχειρίδιο στρατηγικής εξετάζεται κάθε πτυχή της σύγκρουσης - οικονομική, πολιτική , κοινωνική , ψυχολογική. Με όπλο τη βαθιά κατανόηση της ανθρώπινης φύσης, η "Τέχνη του πολέμου" διδάσκει τους κανόνες - τον Δρόμο- της νίκης. Και η ιδανική νίκη, σύμφωνα με τον δάσκαλο Σουν Τζου, είναι αυτή που επιτυγχάνεται χωρίς κόπο, χωρίς περιττές απάλειες και, τελικά, χωρίς μάχη. Η νίκη που επιτυγχάνεται χάρη στη διαρκή προσαρμογή στις εκάστοτε συνθήκες. Οι αρχές της "Τέχνης του Πολέμου" βρίσκουςν εφαρμογή σε κάθε είδος σύγκρουσης, από το διαπροσωπικό ως το διεθνές επίπεδο, γι' αυτό και έχει μελετηθεί και μελετάται από πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες, μάνατζερ και επιχειρηματίες. Η ηθική του έργου ορίζεται από τον ταοϊσμό, δηλαδή από το αίσθημα δικαίου και τον σεβασμό στον αντίπαλο και στους κανόνες. Η παρούσα μετάφραση παρουσιάζει το κλασικό έργο ακριβώς από την άποψη της ένταξής του στη μεγάλη πνευματική παράδοση του ταοϊσμού, πηγή όχι μόνον της ψυχολογίας αλλά και της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Ανατολική Ασία. Το έργο "Η τέχνη του πολέμου" είναι ένα από τα αρχαιότερα βιβλία στρατιωτικής στρατηγικής στον κόσμο. Πιθανότατα γράφτηκε ανάμεσα στον 5ο και 3ο π.Χ. Αιώνα, κατά τη λεγόμενη "Περίοδο των Εμπόλεμων Κρατών" από έναν μυστηριώδη Κινέζο πολεμιστή - φιλόσοφο. Το έργο διαπνέεται από τις αρχές του ταοϊσμού και αποδεικνύει την επίδραση αυτής της φιλοσοφίας σε όλες τις κινεζικές πολεμικές τέχνες. Διδάσκει τη γνώση της ψυχολογίας των μαζών και την παράλληλη αυτογνωσία.
.
.
Η επιστήμη της αφθονίας
Οι ενεργειακοί νόμοι προσέλκυσης του πλούτου
Wattles Wallace D.
Εκδότης: Έσοπτρον
.
Εικόνα
.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να εκπληρώνετε κάθε δημιουργική επιθυμία σας βρίσκονται σε αυτό το βιβλίο!
Απαλλαγείτε από τις ενοχές σας για την ευτυχία, καθορίστε με σαφήνεια τους στόχους σας και υλοποιήστε τους αξιοποιώντας τους αλάνθαστους ενεργειακούς νόμους της Επιστήμης της Αφθονίας.
Εφαρμόστε το σήμερα!
Άβαταρ μέλους
KAL EL
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: KAL EL

Δημοσίευση από KAL EL » Παρ 13 Μάιος 2011, 19:38

Και μετά λέει η Αρ Ελα ότι χάνομαι :lol: :lol: Καλεεεε που να σας προλάβω . Αρ ελάκι μου :rose: επειδή όπως όλοι μας έχω πολύ τρέξιμο θέλω να δώ τα videos σου εν ηρεμία :angel:

Όσο γιά τον Τερμινάτορα....λέει μία παροιμία ότι ο παπάς ευλογάει πρώτος τα γένια του. :loco:
Σε αυτή την περίπτωση δεν θα περιμένω από τον παπά αλλά θα αναλάβω πρωτοβουλία γιά να επικολλήσω ένα από τα αγαπημένα μου videos by GT με :respect:

<<Αναιρώ, όπως δεν αναίρεσε ποτέ κανείς, και είμαι εν τούτοις το αντίθετο ενός αρνητικού πνεύματος>>
FR.NIETZSCHE - ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Πώς κανείς γίνεται, εκείνο που είναι)
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Παρ 13 Μάιος 2011, 19:46

@ KAL EL... σε ευχαριστω... :)

Σε ξερω απο κάπου???
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 13 Μάιος 2011, 19:49

Είναι η kalhri στο ΥΤ. :wink:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Παρ 13 Μάιος 2011, 19:53

@ ARELA...

Α ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ....

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑL EL!!! :rose:
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ... ΘΑ ΣΤΑ ΣΤΕΙΛΩ ΣΥΝΤΟΜΑ !!! :D :lol:
Άβαταρ μέλους
totispap
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Παρ 13 Μάιος 2011, 20:18

GT χαίρομαι που σέβεσαι και την άποψη των άλλων.Σκοπός μου δεν ήταν να στεναχωρήσω ή να σε προσβάλλω αλλά απλώς να εκφράσω μια άποψη μου.Μάλλον ατύχησα στο παράδειγμα,αλλά κατάλαβες τι θέλω να πω.

Βίκυ δεν σήκωσα εγώ κανένα θέμα θρησκευτικό νομίζω ούτε ξύνομαι όλη την ώρα να αποδείξω ότι η δική μου πίστη είναι η ορθή.Για εμένα ισχύει το ''Με αγάπη και όποιος θέλει'' σε αυτές τις περιπτώσεις.Τώρα αν για εννιά στα δέκα κακά της χώρας φταίει το Ορθόδοξο ιερατείο για ορισμένους...τι να κάνω δηλαδή,να μην απαντήσω καμιά φορά..?
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
KAL EL
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: KAL EL

Δημοσίευση από KAL EL » Παρ 13 Μάιος 2011, 21:28

totispap έγραψε:
.τι να κάνω δηλαδή,να μην απαντήσω καμιά φορά..?
Είσαι ο τελευταίος που πρέπει να "απολογηθεί" totis :loco:

Τερμινάτορα αναμένω την επιταγή....ημέρας παρακαλώ, δεν δέχομαι μεταχρονολογημένες :lol:
Μικρό που είναι το διαδίκτυο...... :wink: Η άλλη :rose: έτρεξε να τα προλάβει.....
<<Αναιρώ, όπως δεν αναίρεσε ποτέ κανείς, και είμαι εν τούτοις το αντίθετο ενός αρνητικού πνεύματος>>
FR.NIETZSCHE - ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Πώς κανείς γίνεται, εκείνο που είναι)
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Παρ 13 Μάιος 2011, 21:42

@ totispap
ΔΕΝ ΜΕ Προσβαλες καθολου... Αν ελεγα να αμφισβητησετε τα δογματα - αλλα να μην αμφισβητισετε εμενα...
Θα ήμουν για τα πανηγυρια... :lol: (ετερον εκατερον - μπορει να πει καποιος - οκ το ψαχνουμε) :lol:

@ KAL EL
Χαιρετισμους πολλους και φιλια! Η επιταγη εννοειται ημέρας... τι νυχτας? :lol:

@ ARELA
Προτεινα και βιβλια για καθε περιπτωση αναγκης
Μπορει στους καιρους που ερχονται να μας χρειαστουν
Σκεφτομαι να ποσταρω πως φτιαχνουμε ενα κουτι "αμεσης αναγκης - επιβιωσης"
Δεν κανω πλακα... για ολα να ειμαστε ετοιμοι!!!!!

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 13 Μάιος 2011, 22:24

totispap έγραψε:Βίκυ δεν σήκωσα εγώ κανένα θέμα θρησκευτικό νομίζω ούτε ξύνομαι όλη την ώρα να αποδείξω ότι η δική μου πίστη είναι η ορθή.Για εμένα ισχύει το ''Με αγάπη και όποιος θέλει'' σε αυτές τις περιπτώσεις.Τώρα αν για εννιά στα δέκα κακά της χώρας φταίει το Ορθόδοξο ιερατείο για ορισμένους...τι να κάνω δηλαδή,να μην απαντήσω καμιά φορά..?
Αστέρι μου, γενικά το είπα... Και με καλή πρόθεση.
Ουδέποτε διανοήθηκα να σας φιμώσω... μια παροτρυνσούλα έκανα το καψερο... :sweet:
Απλά για καλό λέω να μην ασχολούμαστε τόσο μ'αυτά. Δεν σκέφτηκα καθόλου εσένα όταν το'λεγα πάντως...
Ειδικά όταν μιλάς εσύ, μ'αρεσει, ΟΠΟΥ κι αν μιλήσεις, ό,τι κι αν πεις...
(δε μας δίνεις άλλωστε αυτή τη χαρά και συχνά...)

GreekTERMINATOR έγραψε:Προτεινα και βιβλια για καθε περιπτωση αναγκης
Μπορει στους καιρους που ερχονται να μας χρειαστουν
Καλά έκανες. :)
Όπως προείπα, μια φιλική παρότρυνση έκανα. Μπορείτε να μιλάτε εδώ μέχρι δευτέρας παρουσίας αν θέλετε... αλοίμονο.
GreekTERMINATOR έγραψε:Σκεφτομαι να ποσταρω πως φτιαχνουμε ενα κουτι "αμεσης αναγκης - επιβιωσης"
Δεν κανω πλακα... για ολα να ειμαστε ετοιμοι!!!!!
Χρησιμότατο! Να το ανεβάσεις! :thumb:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Σάβ 14 Μάιος 2011, 02:01

Ο Μύθος του Σπηλαιου του Πλάτωνος
.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 14 Μάιος 2011, 09:34

Μου αρεσει ιδιαιτερα η Στωϊκη φιλοσοφια κι αυτο εχει και απηχηση στη ζωη μου.
Αλλα καλο ειναι να μην θεωρητικολογουμε ασυστολα.
εννοω οτι η φιλοσοφια προσεγγιζεται καλυτερα μεσα απο την ιδια την ζωη.
Φυσικα αυτο δεν μπορει να γινει χωρις την θεωρια και οτι διαβαζεις καλο ειναι.
Σιγουρα το θεωρητικο υποβαθρο σε βοηθα περισσοτερο να βγαλεις τα δικα σου συμπερασματα
παρατηρωντας την φυση, το συμπαν, τους ανθρωπους τα ζωα κλπ.
Αλλα μην δινουμε μονομερη εμφαση στην θεωρια.
Θα μου πεις. Φορουμ ειναι. που ξες τι κανω εγω στη ζωη μου.
Δεν το λεω απο αυτην την αποψη.
Βασικα δεν το λεω για να πω οτι. Ξερεις εσυ η ο αλλος συμφορουμιτης μας φιλοσοφει αλλα δεν ζει.
Δεν το ξερω αυτο. και φανταζομαι οτι δεν ισχυει.
Το λεω απλα σαν γενικη συμβουλη προς ολους και κυριως προς τον αναγνωστη
που τυγχανει πχ να μας δει απο μια μηχανη αναζητησης.
Σαν μια κοινωνικη προσφορά ας πουμε. οπως αυτες που εβγαζε ο αντεννα, με την διαφορα
οτι το κοινωνικο μηνυμα αυτο βοηθαει οντως.
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Kariatida » Σάβ 14 Μάιος 2011, 11:01

Η θρησκεία είναι φιλοσοφία. Δεν μπορείς να πιστεύεις και να ασπάζεσαι κάτι χωρίς να το αναπτύξεις και να το κάνεις τρόπο ζωής σου. Αυτός που δεν το κάνει αυτό, απλά δεν έχει θρησκεία, νομίζει ότι έχει.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Σάβ 14 Μάιος 2011, 14:00

@ Divine Sinner...
Θα διαβαζες ποτε ενα βιβλιο συνταγων για φαγητα... χωρις να μαγειρεψεις, ετσι θεωρητικα μονο?
Εννοειται ολα στην πραξη - στην ζωη δοκιμαζονται...

Για αυτο γεννηθηκες εδω... η ζωη ειναι ΤΟ εργαλειο αυτοεξελιξης
Ολες οι ιδεες γινονται "χειροπιαστες" εδω... και οχι θεωρητικες

@ karuatis...
Αν και δεν καταλαβα ακριβως τι ειπες...
κατι ποστ παραπανω απεδειξα οτι η θρησκεια και η φιλοσοφια ειναι εννοιες αντιθετες
και αυτο γιατι υπαρχουν δογματα...

Δες και το σπηλαιο του πλατωνος... αξιζει τον κοπο

προσωπικα ειμαι αθρησκος - εχω μελετησει ομως σχεδον ολες τις αρχαιες θρησκειες
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Σάβ 14 Μάιος 2011, 14:14

Αυτό ειναι βίντεο δικό μου... πραγματευεται την εννοια της "προσκολλησης" στην υλη.
Η γνώμη μου ειναι οτι η ζωή μας εδω είναι χρησιμη οταν ειναι χρησιμη για την εξελιξη της ζωης γενικοτερα
και μεσα απο τον βιο καταφερνουμε να γινουμε καλυτεροι πνευματικα... δειτε το
.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 14 Μάιος 2011, 14:38

Οταν υπαρχουν δογματα οντως ειναι αντιθετες.
Αλλα δεν μπορεις να πεις πχ οτι ο καζαντζακης που θρησκευε δεν ειχε φιλοσοφια.
Κοντεψε να αφοριστει απο την οργανωμενη θρησκεια. αλλα σιγουρα θρησκευε με τον δικο του τροπο.
Δηλωνε χριστιανος.
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Σάβ 14 Μάιος 2011, 14:49

@ divine sinner...

Αν μεταφορικα σκεφτεις οτι οι θρησκειες ειναι "Νοσηλευτικα κεντρα" της συνειδησεως
δηλαδη οτι εχουν σκοπο να βοηθησουν τον ανθρωπο να γιατρευτει πνευματικα

θα δεις οτι εχουν αποτυχει ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ...

και αυτο ΟΧΙ γιατι ΔΕΝ μπορουσαν μονο - ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΗΘΕΛΑΝ

...ΣΑΝ ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΤΕ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ...
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Σάβ 14 Μάιος 2011, 15:39

Ενα βίντεο με ιδιαίτερο νοημα - και ωραιο κομματι απο τα παλια...
Ο μεγαλυτερος Νικητης ειναι αυτος που νικα χωρις πόλεμο - αλλα με το μυαλο
Απο την στιγμη που θα εμπλακεις σε πολεμο υπαρχουν μονο χαμενοι
απλως ο ενας λιγοτερο απο τον αλλο...

Ο Αριστοτελης λεει οτι ο πολεμος ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ
Εγω θα συμπληρωσω μονο οτι αυτο σημαινει... οτι σε καποιον λειπουν αυτες οι αρετες
και χρειαζεται τον πολεμο να τις ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΕΙ...
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ
ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ?

Παντως... ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ μας λεει...
"ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΔΟΞΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΙΣΧΡΑΣ ΑΙΡΕΤΩΤΕΡΟΣ"
.
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Σάβ 14 Μάιος 2011, 16:05

Eνα δικο μου βιντεο... που μπορει να συνδιαστει με το βιντεο απο πάνω
αλλα και αυτο λιγο πιο πριν με το Σπηλαιο του Πλάτωνος...

Ουσιαστικα υπαρχουν μονο 2 αντιθετες δυναμεις γυρω σας...
Δειτε ποιες
.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελληνική Φιλοσοφία”