βικούλα, για μια ακόμα φορά, δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω για τα τόσα καλά που έγραψες για μένα..
![urock :urock:](./images/smilies/yourock.gif)
![rose :rose:](./images/smilies/rose.gif)
![rose :rose:](./images/smilies/rose.gif)
σε διάβαζα και (αλήθεια στο λέω) είχα καταπιεί τη γλώσσα μου.. (και κάτι προσωπικό, που δεν ξέρω αν κάνω καλά που το αναφέρω: νιώθω διπλή ευγνωμοσύνη, γιατί όλη αυτή η αποδοχή και η απλόχερη αγάπη που βρήκα εδώ μέσα ήρθε σε μια στιγμή που πραγματικά το είχα μεγάλη ανάγκη)
πάντως (και νομίζω σε αυτό θα συμφωνήσουν όλοι εδώ μέσα), αν υπάρχει αυτόφωτο αστέρι εδώ μέσα, αυτό είσαι σίγουρα εσύ βικούλα.. εμείς όλοι "κλέβουμε", κατά κάποιον τρόπο, από τη λάμψη σου, είμαστε κάτι σαν τα μήλα που έπεσαν κάτω από τη μηλιά..
πάμε τώρα στο θέμα μας: και εγώ, ειδικά μετά τη βράβευση του κίσιντζερ και του ομπάμα, ακούω για νομπελίστες και βγάζω σπυράκια.. κάποτε μπορεί τα νόμπελ να είχαν κάποια αξία - το λέω γιατί ο καμύ είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας - όχι όμως πλέον.. τώρα μαθαίνω ότι ο λεγάμενος είχε και θητεία στον ΟΗΕ, οπότε, νομίζω, δεν χωράει αμφιβολία.. ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην αίγυπτο είναι τελειωμένη περίπτωση μαριονέτας των νεοταξιτόπουλων..
ακόμα θέλω να ελπίζω όμως ότι θα βγει κάτι καλό από όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε.. γενικά, το μόνο που θα καθορίσει την πορεία των πραγματων στην αίγυπτο, θα είναι ο βαθμός της αφύπνισης των εξεγερμένων.. αν είναι πραγματικά αφυπνισμένοι, δεν θα "τσιμπήσουν" και, ακόμα και με ηγέτη μαϊμού, θα απαιτήσουν πραγματικές αλλαγές και δεν θα σταματήσουν αν δεν τις πάρουν..
πάντως, το αμερικανικού τύπου μοντέλο χειραγώγησης λαών, λειτουργεί περίπου ως εξής: προσπαθούν να ελέγξουν όλες τις αντίρροπες κοινωνικές ή πολιτικές δυνάμεις σε μια ευρύτερη περιοχή.. όταν αυτό είναι αδύνατο, δημιουργούν μια ακίνδυνη για αυτούς, ιμιτασιόν έκδοση σε ό,τιδήποτε δεν μπορούν να ελέγξουν - έτσι π.χ. προέκυψαν και τα ευρωσοσιαλιστικά κόμματα σε όλη την ευρώπη (πασοκ και συν στη χώρα μας), ή οι μετριοπαθείς εκδοχές του ισλαμισμού (το λεγόμενο "ευρω-ισλάμ", σε χώρες όπως η αλβανία ή η βοσνία κλπ).. και πολύ φοβάμαι ότι αυτό είναι και το πλάνο τους για την αίγυπτο, με ηγέτη τον νομπελίστα..
αυτός είναι και ο λόγος που θεωρώ ότι το ενδεχόμενο πίσω από την εξέγερση να κρύβεται το "σκληροπυρηνικό" ισλάμ (στην ιρανική του δλδ εκδοχή), που αποφάσισε επιτέλους να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στη νέα τάξη, δεν μου φαίνεται καθόλου αρνητικό.. δεν ξέρω.. ίσως πάλι αυτό να είναι και χειρότερο.. ο χρόνος θα δείξει..
καπου άκουσα την πληροφορία ότι οι αμερικάνοι αποφάσισαν να στείλουν στρατό 1.000 (αν θυμάμαι καλά) ανδρών στην αίγυπτο.. αν αυτό αληθεύει, σημαίνει ότι μάλλον δεν νιώθουν ότι ελέγχουν και τόσο καλά την όλη κατάσταση..
ανυπομονώ να δω όμως τι λέει και ο tarpley επί του θέματος (για μένα, από τους κορυφαίους παγκοσμίως πολιτικούς αναλυτές)..