KAΪΡΟ...ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
KAΪΡΟ...ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ
Βίντεο Σοκ. Εν ψυχρώ δολοφονία διαδηλωτή!
Στο Κάιρο επικρατεί το απόλυτο χάος. Αυτοκίνητα φλέγονται, αμέτρητοι διαδηλωτές στους δρόμους, το νετ κόπηκε, το ίδιο κι η τηλεφωνία - κινητή και σταθερή- η αστυνομία δεν μπορεί να τους ελέγξει κι ας βαράει στο ψαχνό...
Η...δημοκρατική κυρία Χίλαρι Κλίντον, κάλεσε τους διαδηλωτές να αποφεύγουν τη βία και την αιγυπτιακή κυβέρνηση να επιτρέψει ειρηνικές διαδηλώεις και να αποκαταστήσει τις επικοινωνίες.
Ο Άλεξ σπεκουλάρει ότι πάλι παίζει δάκτυλος της ΣΙΑ σ'όλα αυτά συνδυάζοντας την πτώση δικτατόρων που ήταν πάρα πολλά χρόνια στην εξουσία (ο ένας 23 ο άλλος 30 και κάτι χρόνια) με κάποιες βλέψεις τους σε σχέση με Ιράν και Ιράκ... Δεν ξέρω.... Ξέρω ότι μετά την Τυνησία σειρά πήρε η Αίγυπτος...
Βλέπω να χάνεται ο έλεγχος σ'αυτό το εναρκτήριο λάκτισμα εξεγέρσεων και να διδίδεται σιγά σιγά στον πλανήτη ολάκερο σαν φωτιά...μια παγκόσμια εξέγερση ίσως;
Ανησυχώ για τους Ελληνες αδερφούς μας εκεί. Η ελληνική κοινότητα είναι αρκετά μεγάλη... Και για όλους τους ανθρώπους ανησυχώ και στεναχωριέμαι...
Εύχομαι να πάψει να χύνεται αίμα... Εύχομαι η Γη να γαληνέψει και τ'αστέρια να μας δείξουν άλλο δρόμο...
Στο Κάιρο επικρατεί το απόλυτο χάος. Αυτοκίνητα φλέγονται, αμέτρητοι διαδηλωτές στους δρόμους, το νετ κόπηκε, το ίδιο κι η τηλεφωνία - κινητή και σταθερή- η αστυνομία δεν μπορεί να τους ελέγξει κι ας βαράει στο ψαχνό...
Η...δημοκρατική κυρία Χίλαρι Κλίντον, κάλεσε τους διαδηλωτές να αποφεύγουν τη βία και την αιγυπτιακή κυβέρνηση να επιτρέψει ειρηνικές διαδηλώεις και να αποκαταστήσει τις επικοινωνίες.
Ο Άλεξ σπεκουλάρει ότι πάλι παίζει δάκτυλος της ΣΙΑ σ'όλα αυτά συνδυάζοντας την πτώση δικτατόρων που ήταν πάρα πολλά χρόνια στην εξουσία (ο ένας 23 ο άλλος 30 και κάτι χρόνια) με κάποιες βλέψεις τους σε σχέση με Ιράν και Ιράκ... Δεν ξέρω.... Ξέρω ότι μετά την Τυνησία σειρά πήρε η Αίγυπτος...
Βλέπω να χάνεται ο έλεγχος σ'αυτό το εναρκτήριο λάκτισμα εξεγέρσεων και να διδίδεται σιγά σιγά στον πλανήτη ολάκερο σαν φωτιά...μια παγκόσμια εξέγερση ίσως;
Ανησυχώ για τους Ελληνες αδερφούς μας εκεί. Η ελληνική κοινότητα είναι αρκετά μεγάλη... Και για όλους τους ανθρώπους ανησυχώ και στεναχωριέμαι...
Εύχομαι να πάψει να χύνεται αίμα... Εύχομαι η Γη να γαληνέψει και τ'αστέρια να μας δείξουν άλλο δρόμο...
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- totispap
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

- Irc ψευδώνυμο: totispap
- Φύλο: Άνδρας
Re: KAΪΡΟ...ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ
Οταν βλέπεις να ξυρίζουν το γείτονα ξεκίνα να μουλιάζεις τα γένια σου ..
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
-
Divine Sinner
Σύμφωνα με το nieuws.nl (ολλανδικό πόρταλ ειδήσεων).
Ο στρατός βγήκε στο δρόμο να βοηθήσει τους μπάτσους.
Ο στρατός βγήκε στο δρόμο να βοηθήσει τους μπάτσους.
- ION 4ever
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

- Έλαβε Likes: 1 φορά
Εγώ χθές μιλησα με μια φίλη μου στο Κάιρο.
Μου είπε ότι τα σχολεία είχαν κλείσει για να μην κινδυνέψουν τα παιδιά στους δρόμους.
και ότι
Στην περιοχή της δεν ηταν τόσο άγρια τα πράγματα είπε.
Μου είπε ότι τα σχολεία είχαν κλείσει για να μην κινδυνέψουν τα παιδιά στους δρόμους.
και ότι
Στην περιοχή της δεν ηταν τόσο άγρια τα πράγματα είπε.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
- Eva Luna

Στις ειδησεις (που σπανια παρακολουθω) ειδα οτι εχουν διακοψει ιντερνετ και κινητη τηλεφωνια και οτι η συγκεκριμενη επανασταση ειναι της νεας και μορφωμενης γενιας, του διαδικτυου.
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
- ION 4ever
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

- Έλαβε Likes: 1 φορά
Μήπως αυτό δεν λέει και Μπρεζίνσκι εδώ http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 65&t=12024
There is a crack, a crack in everything
- ArELa
- Founder-Administrator

Αυτό λέει, βεβαίως! ... και μπήκα στον πειρασμό να αναφερθώ στο θέμα της Αιγύπτου εκεί επειδή υπήρχε άμεσος συσχετισμός, αλλά προτίμησα να ανοίξω ξέχωρο τόπικ.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- skion
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Irc ψευδώνυμο: skion
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 3 φορές
- Έλαβε Likes: 2 φορές
- Επικοινωνία:
Δημοσιογράφος αναφέρει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η αστυνομία παίρνει το μέρος των εξεγερμένων. Εδώ σε αρχείο ήχου:
http://audioboo.fm/boos/264390-jack-she ... e-was-told
http://audioboo.fm/boos/264390-jack-she ... e-was-told
..you are God in your universe, you're not God in God's universe.
- ArELa
- Founder-Administrator

Όχι απλές ενδείξεις. Πολλοί που ακούνε το σύνθημα "Να είσαι Αιγύπτιος, όχι προδότης" αφήνουν κάτω τα όπλα και πάνε και αγκαλιάζουν τους διαδηλωτές, τους δίνουν το νερό και τη λιγοστή τροφή τους...
Κι ο στρατός που βγήκε κι αυτός να βοηθήσει, τείνει προς αυτό.
Κάτι μου λέει ότι αυτή η ιστορία δε θα περιοριστεί στον Αραβικό κόσμο...
Κάτι μου λέει ότι τα λαμόγια άρχισαν να τη φοβούνται τη δουλειά, γιατί χάνουν τον έλεγχο.
Θα μεταφράσω στα γρήγορα ένα βιντεάκι σχετικό, με τον Αλεξ που το συζητάει με τον Μάντσεν. Ελπίζω να καταφέρω να το ανεβάσω σήμερα, γιατί το ΥΤ μας δυσκολεύει τη ζωή στα ανεβάσματα.
Κάτι μου λέει ότι αυτή η ιστορία δε θα περιοριστεί στον Αραβικό κόσμο...
Κάτι μου λέει ότι τα λαμόγια άρχισαν να τη φοβούνται τη δουλειά, γιατί χάνουν τον έλεγχο.
Θα μεταφράσω στα γρήγορα ένα βιντεάκι σχετικό, με τον Αλεξ που το συζητάει με τον Μάντσεν. Ελπίζω να καταφέρω να το ανεβάσω σήμερα, γιατί το ΥΤ μας δυσκολεύει τη ζωή στα ανεβάσματα.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- doctormarkon
- Επίτιμος

- Έδωσε Likes: 347 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Εχω πάει και στην Αιγυπτο και την Τυνησία. Στην Αιγυπτο τα πράγματα είναι τρις χειρότερα.
Το Καιρο είναι η πόλη της φρίκης και της απογοήτευσης.
Με πολύ ανοιχτή ψαλίδα μεταξύ φτωχών και πλουσίων. Ακόμα και στον πολεοδομικό σχεδιασμό.
Υπάρχει μία υπέροχη περιοχή γύρω από το Νείλο. Με πανάκριβα ξενοδοχεία, εστιατόρια, φωτισμένους δρόμους. Εκεί δεν πατάει Αιγύπτιος τη νύχτα. Απαγορευμένη περιοχή. Μόνο για ξένους και τουρίστες είναι εκεί.
Πιό πέρα Φρίκη.
Εκατομύρια κόσμος ζεί σε νεκροταφεία στα σπιτάκια που είναι δίπλα από τα μνήματα. Και αυτοί είναι οι τυχεροί. Υπάρχουν και οι άστεγοι οι πληγιασμένοι από αρρώστιες. Το παπούτσι είναι είδος πολυτελείας και οι περισσότεροι είναι ξυπόλυτοι.
Και από την άλλη τους είχαν κοιμίσει με τη θρησκεία αλλά και την αμορφωσιά γιατί υπήρχαν αρκετοί αναλφάβητοι.
Απορρούσα πως και δεν εξεγέρθηκαν τόσα χρόνια.
Αλλά να τώρα που ήρθε η ώρα.
Το Καιρο είναι η πόλη της φρίκης και της απογοήτευσης.
Με πολύ ανοιχτή ψαλίδα μεταξύ φτωχών και πλουσίων. Ακόμα και στον πολεοδομικό σχεδιασμό.
Υπάρχει μία υπέροχη περιοχή γύρω από το Νείλο. Με πανάκριβα ξενοδοχεία, εστιατόρια, φωτισμένους δρόμους. Εκεί δεν πατάει Αιγύπτιος τη νύχτα. Απαγορευμένη περιοχή. Μόνο για ξένους και τουρίστες είναι εκεί.
Πιό πέρα Φρίκη.
Εκατομύρια κόσμος ζεί σε νεκροταφεία στα σπιτάκια που είναι δίπλα από τα μνήματα. Και αυτοί είναι οι τυχεροί. Υπάρχουν και οι άστεγοι οι πληγιασμένοι από αρρώστιες. Το παπούτσι είναι είδος πολυτελείας και οι περισσότεροι είναι ξυπόλυτοι.
Και από την άλλη τους είχαν κοιμίσει με τη θρησκεία αλλά και την αμορφωσιά γιατί υπήρχαν αρκετοί αναλφάβητοι.
Απορρούσα πως και δεν εξεγέρθηκαν τόσα χρόνια.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- Eva Luna

Αλήθεια, με ποια αφορμή, επίσημα- ανεπίσημα, ξεκίνησε η εξέγερση;doctormarkon έγραψε: Απορρούσα πως και δεν εξεγέρθηκαν τόσα χρόνια.
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
- doctormarkon
- Επίτιμος

Στην Τυνησία έγινε η αρχή με τυχαίο γεγονός.
Και για να δείτε ότι όλα συνδέονται το γεγονός αυτό είχε και πολλά "νεοτεξίτικα" χαρακτηριστικά.
Που συμπίπτουν και με την έννοια που δίνω εγώ στη νέα τάξη σαν αναδιάρθρωση και πέρασμα του καπιταλισμού σε άλλη φάση και στην κλασική έννοια.
Συνδέεται εν μέρει και με τον κώδικα αλιμεντάριους.
Όλα άρχισαν έτσι: Ήταν ένας νεαρός 26 χρονών με καλές σπουδές στου Υπολογιστές και στην Οικονομία. Παρ όλες τις σπουδές είχε μείνει άνεργος χωρίς προοπτικές για το μέλλον.
Για να επιβιώσει πήγε στο χωριό του που ήταν κοντά στην Τύνιδα και καλλιεργούσε φρούτα και λαχανικά στον κήπο του. Μετά κατέβαινε στην Τύνιδα και πούλαγε τα λαχανικά στο δρόμο.
Μια μέρα τον έπιασε η αστυνομία του κατέσχεσε το εμπόρευμα, του έκοψε γερό πρόστιμο και άρχισε να τον προσβάλλει και να τον χτυπάει.
Ο νεαρός τότε αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα κυβερνητικά μέγαρα στο κέντρο της Τύνιδας.
Αυτή ηταν η αφορμή για να ξεσπάσει η εξέγερση.
Αυτό συνέπεσε και με τη λήψη "μέτρων" αύξηση των τιμών, ανεργία όπως κι εδώ.
Με την ενέργεια του βεαρού βγήκε στην επιφάνεια ένα πρόβλημα που υπάρχει σε όλες τις αραβικές χώρες πλην Λιβύης αλλά και στη Ελλάδα και φυσικά και στα Βαλκάνια. Ελλειψη προοπτικής για το μέλλον στους νέους, έλλειψη στόχων ονείρων, καμμία εναλλακτική για επιβίωση.
Αυτοί είναι εκτός των άλλων και παράγοντες που οδηγούν στη μετανάστευση.
Με εκνευρίζει όταν βλέπω δημοσιοκάφρους που ενώ βρίζουν τους μετανάστες εδώ διαφημίζουν τη μετανάστευση των ελληνων προς τα εξω και λίγο πολύ θεωρούν τεμπέληδες αυτούς τους Ελληνες που δεν πάνε να βρουν την τύχη τους εξω απο δω. Αυτό είναι σχιζοφρένεια.
Η λύση είναι να αγωνίζεσαι στη χώρα σου και να μη γίνεσαι μεζεδάκι στον κάθε λαμόγιο δουλέμπορο.
Και δεν θα σταματήσει στην Τυνησία ούτε στην Αιγυπτο. Η βαλίτσα θα πάει μακρυα. Πολύ μακρυά
Και για να δείτε ότι όλα συνδέονται το γεγονός αυτό είχε και πολλά "νεοτεξίτικα" χαρακτηριστικά.
Που συμπίπτουν και με την έννοια που δίνω εγώ στη νέα τάξη σαν αναδιάρθρωση και πέρασμα του καπιταλισμού σε άλλη φάση και στην κλασική έννοια.
Συνδέεται εν μέρει και με τον κώδικα αλιμεντάριους.
Όλα άρχισαν έτσι: Ήταν ένας νεαρός 26 χρονών με καλές σπουδές στου Υπολογιστές και στην Οικονομία. Παρ όλες τις σπουδές είχε μείνει άνεργος χωρίς προοπτικές για το μέλλον.
Για να επιβιώσει πήγε στο χωριό του που ήταν κοντά στην Τύνιδα και καλλιεργούσε φρούτα και λαχανικά στον κήπο του. Μετά κατέβαινε στην Τύνιδα και πούλαγε τα λαχανικά στο δρόμο.
Μια μέρα τον έπιασε η αστυνομία του κατέσχεσε το εμπόρευμα, του έκοψε γερό πρόστιμο και άρχισε να τον προσβάλλει και να τον χτυπάει.
Ο νεαρός τότε αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα κυβερνητικά μέγαρα στο κέντρο της Τύνιδας.
Αυτή ηταν η αφορμή για να ξεσπάσει η εξέγερση.
Αυτό συνέπεσε και με τη λήψη "μέτρων" αύξηση των τιμών, ανεργία όπως κι εδώ.
Με την ενέργεια του βεαρού βγήκε στην επιφάνεια ένα πρόβλημα που υπάρχει σε όλες τις αραβικές χώρες πλην Λιβύης αλλά και στη Ελλάδα και φυσικά και στα Βαλκάνια. Ελλειψη προοπτικής για το μέλλον στους νέους, έλλειψη στόχων ονείρων, καμμία εναλλακτική για επιβίωση.
Αυτοί είναι εκτός των άλλων και παράγοντες που οδηγούν στη μετανάστευση.
Με εκνευρίζει όταν βλέπω δημοσιοκάφρους που ενώ βρίζουν τους μετανάστες εδώ διαφημίζουν τη μετανάστευση των ελληνων προς τα εξω και λίγο πολύ θεωρούν τεμπέληδες αυτούς τους Ελληνες που δεν πάνε να βρουν την τύχη τους εξω απο δω. Αυτό είναι σχιζοφρένεια.
Η λύση είναι να αγωνίζεσαι στη χώρα σου και να μη γίνεσαι μεζεδάκι στον κάθε λαμόγιο δουλέμπορο.
Και δεν θα σταματήσει στην Τυνησία ούτε στην Αιγυπτο. Η βαλίτσα θα πάει μακρυα. Πολύ μακρυά
- Blue Ice

Εσείς δηλαδή νομίζετε ότι έτσι ξαφνικά άρχισε η "επανάσταση" του λαού σε Τυνησία, Αίγυπτο, Υεμένη, Αλβανία
Και ποιοι είναι στην πρώτη γραμμή των εξεγερμένων της Αιγύπτου;; Η "ισλαμική αδελφοτητα"... Έτσι για να μην χαίρεστε...
Φυσικά όταν τα 2/3 του πληθυσμού είναι κάτω από 30 ετών και χωρίς προοπτικές τέτοιες καταστάσεις είναι αναμενόμενες. Αν και θα έπρεπε πρώτα να ρωτήσουν τους γονείς τους γιατί έκαναν 10 παιδιά όταν δεν άντεχαν να ταϊσουν ούτε το 1...
Και ποιοι είναι στην πρώτη γραμμή των εξεγερμένων της Αιγύπτου;; Η "ισλαμική αδελφοτητα"... Έτσι για να μην χαίρεστε...
Φυσικά όταν τα 2/3 του πληθυσμού είναι κάτω από 30 ετών και χωρίς προοπτικές τέτοιες καταστάσεις είναι αναμενόμενες. Αν και θα έπρεπε πρώτα να ρωτήσουν τους γονείς τους γιατί έκαναν 10 παιδιά όταν δεν άντεχαν να ταϊσουν ούτε το 1...
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,
ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.
Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.
Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
- doctormarkon
- Επίτιμος

Δεν θα τους βάλουμε και............"λουκέτο" για να μην κάνουν παιδιά.
Ας μην ξεχνάμε ότι εκεί η ηλικία γάμου λόγω της σεξοαπαγόρευσης είναι τα 20 χρόνια και καμμιά φορά και τα 18.
Βλέπεις άντρες και γυναίκες στα 22 να έχουν παιδιά. Όχι πολλά ενα ή δύο το πολύ. Μέχρι τα 40 κάνουν και άλλα.
Οι άραβες έχουν κάποιες συνήθειες που τους κάνουν να μπορούν να κάνουν πολλά παιδιά και να τα μεγαλώνουν με λίγο κόπο.
Όταν φθάσει το μεγαλύτερο παιδί 12-14 χρονών το στέλνουν να ζήσει μόνο του σε σπίτι κοντά στο σπίτι της οικογένειας με τα λίγο μικρότερα αδέρφια του και κάτω από την επιτήρηση των γονέων. Εχουν τη συνήθεια που είχαμε και εμείς κάποτε να αγοράζουν σπίτια για προίκα στους γιούς (ο άντρας δίνει προίκα). Τότε οι γονείς ασχολούνται με τα νεογέννητα μωρά ή νήπια που έχουν κάνει στη συνέχεια και στα μεγαλύτερα ασκούν μία επιτήρηση.
Εχω ζήσει με Άραβες και αυτό που μου έχι κάνει πολύ καλή εντύπωση είναι το δέσιμο της οικογένειας και η αλληλεγγύη που έχουν μεταξύ τους. Αυτά είναι κάποια καλά στοιχεία που τα είχαμε και εμείς κάποτε και τείνουν να εξαφανιστούν. Στην Αιγυπτο την Τυνησία και την Ιορδανία οι οικογένειες αγοράζουν πολυκατοικίες η χτίζουν πολυκατοικίες για να μένουν όλοι μαζί σαν οικογένεια.
Οι Αραβες που ζούν εδώ στην πλειοψηφία τους και κυρίως εκείνοι που έχουν φτιάξει περιουσία στην Ελλάδα και έχουν στεριώσει καλά μεταφέρουν και καλά στοιχεία και αυτά είναι η αλληλεγγύη μεταξύ τους αλλά και αλληλεγγύη απέναντι σε αυτούς που θεωρούν φίλους τους.
Είχα κάποτε παρέα όλο από Άραβες στην πλειοψηφία Λίβυοι διπλωμάτες με καλή οικονομική κατάσταση. Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ακόμα και κάθε μέρα τρέχαμε στα νοσοκομεία της Αθήνας. Όποιος Άραβας γνωστός ή Έλληνας φίλος ήταν άρρωστος πλακωναν όλοι για συμπαράσταση. Είχαμε τότε ένα τροχαίο στην οικογένεια όπου τραυματίστηκε ελαφρά ο πατέρας μου και ο αδερφός μου. Το τηλέφωνο χτυπούσε συνέχεια και δεκάδες Λίβυοι κατεφθασαν στο νοσοκομείο με συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα παραμάσχαλα.
Τις συνήθειες αυτές τις ξαναβρήκα από μία κυρία Ελληνίδα 60 χρονών που είναι 30 χρόνια παντρεμένη με Αιγύπτιο. Το ζευγάρι αυτό έχει την τάση να συμπαραστέκεται πολύ σε γνωστους και φίλους και μάλιστα έχουν παρεξηγηθεί γι αυτό.
Αυτές οι τάσεις που συναντάς στον Αραβικό κόσμο και τις μεταφέρουν και εδώ τις είχαμε και εμείς κάποτε και είναι ευκαιρία να τις ξαναβρούμε.
Αλλά είναι και αυτές οι συνήθειες που αυτοί που κινούν τα νήματα προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεριζώσουν και στη θέση τους να βάλουν τον άκρατο ατομισμό, τον παρτακισμό, τη λατρεία του χρήματος, τη δυσπιστία και το κλειδαμπάρωμα στο καβούκι. Όλα αυτά κάθε άλλο παρά ελληνικές συνήθειες είναι. Αλλά ο άνθρωπος που έχει αυτά τα στοιχεία είναι πολύ δύσκολο να επαναστατήσει ή να αντιδάσει. Είναι φοβισμένος, υποταχτικός, πάντα μόνος και εύκολο μεζεδάκι χειραγωγησης.
Και ας μη νομίζει κάποιος ότι στην Τυνησία (όχι στην Αιγυπτο γιατί εκεί υπάρχει αρκετή εξαθλίωση) ζούσαν πολύ χειρότερα από εμας εδώ. Μπορεί να μην τους έβλεπες μοδάτους και αρωματισμένους αλλά στις μεγάλες πόλεις η κατάσταση έμοιαζε με την Ελληνική πριν κάτι χρόνια.
Δεν υπήρχαν ρακένδυτοι ούτε ξυπόλυτοι και το μορφωτικό επίπεδο ήταν αρκετά καλό.
Αυτό σημαίνει ότι το να έχει ο Τυνήσιος 5-6 παιδιά δεν ήταν πρόβλημα μέχρι χθες.
Ο Τυνήσιος που αυτοπυρπολήθηκε ήταν ένας άνθρωπος που είχε σπουδάσει και έψαχνε τρόπο για να επιβιώσει και όχι ένας αλήτης.
Η Τυνησία ήταν για ένα διάστημα σε ένα καλό επίπεδο ζωής πο δεν διέφερε από το δικό μας
Ας μην ξεχνάμε ότι εκεί η ηλικία γάμου λόγω της σεξοαπαγόρευσης είναι τα 20 χρόνια και καμμιά φορά και τα 18.
Βλέπεις άντρες και γυναίκες στα 22 να έχουν παιδιά. Όχι πολλά ενα ή δύο το πολύ. Μέχρι τα 40 κάνουν και άλλα.
Οι άραβες έχουν κάποιες συνήθειες που τους κάνουν να μπορούν να κάνουν πολλά παιδιά και να τα μεγαλώνουν με λίγο κόπο.
Όταν φθάσει το μεγαλύτερο παιδί 12-14 χρονών το στέλνουν να ζήσει μόνο του σε σπίτι κοντά στο σπίτι της οικογένειας με τα λίγο μικρότερα αδέρφια του και κάτω από την επιτήρηση των γονέων. Εχουν τη συνήθεια που είχαμε και εμείς κάποτε να αγοράζουν σπίτια για προίκα στους γιούς (ο άντρας δίνει προίκα). Τότε οι γονείς ασχολούνται με τα νεογέννητα μωρά ή νήπια που έχουν κάνει στη συνέχεια και στα μεγαλύτερα ασκούν μία επιτήρηση.
Εχω ζήσει με Άραβες και αυτό που μου έχι κάνει πολύ καλή εντύπωση είναι το δέσιμο της οικογένειας και η αλληλεγγύη που έχουν μεταξύ τους. Αυτά είναι κάποια καλά στοιχεία που τα είχαμε και εμείς κάποτε και τείνουν να εξαφανιστούν. Στην Αιγυπτο την Τυνησία και την Ιορδανία οι οικογένειες αγοράζουν πολυκατοικίες η χτίζουν πολυκατοικίες για να μένουν όλοι μαζί σαν οικογένεια.
Οι Αραβες που ζούν εδώ στην πλειοψηφία τους και κυρίως εκείνοι που έχουν φτιάξει περιουσία στην Ελλάδα και έχουν στεριώσει καλά μεταφέρουν και καλά στοιχεία και αυτά είναι η αλληλεγγύη μεταξύ τους αλλά και αλληλεγγύη απέναντι σε αυτούς που θεωρούν φίλους τους.
Είχα κάποτε παρέα όλο από Άραβες στην πλειοψηφία Λίβυοι διπλωμάτες με καλή οικονομική κατάσταση. Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ακόμα και κάθε μέρα τρέχαμε στα νοσοκομεία της Αθήνας. Όποιος Άραβας γνωστός ή Έλληνας φίλος ήταν άρρωστος πλακωναν όλοι για συμπαράσταση. Είχαμε τότε ένα τροχαίο στην οικογένεια όπου τραυματίστηκε ελαφρά ο πατέρας μου και ο αδερφός μου. Το τηλέφωνο χτυπούσε συνέχεια και δεκάδες Λίβυοι κατεφθασαν στο νοσοκομείο με συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα παραμάσχαλα.
Τις συνήθειες αυτές τις ξαναβρήκα από μία κυρία Ελληνίδα 60 χρονών που είναι 30 χρόνια παντρεμένη με Αιγύπτιο. Το ζευγάρι αυτό έχει την τάση να συμπαραστέκεται πολύ σε γνωστους και φίλους και μάλιστα έχουν παρεξηγηθεί γι αυτό.
Αυτές οι τάσεις που συναντάς στον Αραβικό κόσμο και τις μεταφέρουν και εδώ τις είχαμε και εμείς κάποτε και είναι ευκαιρία να τις ξαναβρούμε.
Αλλά είναι και αυτές οι συνήθειες που αυτοί που κινούν τα νήματα προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεριζώσουν και στη θέση τους να βάλουν τον άκρατο ατομισμό, τον παρτακισμό, τη λατρεία του χρήματος, τη δυσπιστία και το κλειδαμπάρωμα στο καβούκι. Όλα αυτά κάθε άλλο παρά ελληνικές συνήθειες είναι. Αλλά ο άνθρωπος που έχει αυτά τα στοιχεία είναι πολύ δύσκολο να επαναστατήσει ή να αντιδάσει. Είναι φοβισμένος, υποταχτικός, πάντα μόνος και εύκολο μεζεδάκι χειραγωγησης.
Και ας μη νομίζει κάποιος ότι στην Τυνησία (όχι στην Αιγυπτο γιατί εκεί υπάρχει αρκετή εξαθλίωση) ζούσαν πολύ χειρότερα από εμας εδώ. Μπορεί να μην τους έβλεπες μοδάτους και αρωματισμένους αλλά στις μεγάλες πόλεις η κατάσταση έμοιαζε με την Ελληνική πριν κάτι χρόνια.
Δεν υπήρχαν ρακένδυτοι ούτε ξυπόλυτοι και το μορφωτικό επίπεδο ήταν αρκετά καλό.
Αυτό σημαίνει ότι το να έχει ο Τυνήσιος 5-6 παιδιά δεν ήταν πρόβλημα μέχρι χθες.
Ο Τυνήσιος που αυτοπυρπολήθηκε ήταν ένας άνθρωπος που είχε σπουδάσει και έψαχνε τρόπο για να επιβιώσει και όχι ένας αλήτης.
Η Τυνησία ήταν για ένα διάστημα σε ένα καλό επίπεδο ζωής πο δεν διέφερε από το δικό μας
- ArELa
- Founder-Administrator

Ξεφεύγουμε με μαλακίες επιτρέψτε μου να πω. Δεν έχει σημασία αν αυτό ξεκίνησε απ'τους ισλαμιστές ή και απ'τη ΣΙΑ την ίδια αν θέλετε. Μην αναλύουμε τώρα τα κακά των κακών ισλαμιστών, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ! ΕΣΤΙΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟ! Κι αυτό είναι ότι έγινε μια εξέγερση στην Αίγυπτο, ότι παίζει χάος, ότι σκοτώθηκαν αρκετοί, κι ένα καλό μέσα απ'όλα αυτά...πολλοί μπάτσοι και στρατιώτες παράτησαν τα όπλα και ενώθηκαν με το λαό.
Ο Μουμπάρακ ήταν ένας δικτάτορας που καταπίεζε το λαό πάνω από 30 χρόνια. Κάποια στιγμή θα γινόταν αυτό.
Φετιχούλα, το ξεκίνημα βασικά κατά τη γνώμη μου, έγινε για λόγους που δίνει τη σπίθα για κάθε ξεκίνημα νομίζω. ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ. Έγινε περικοπή στις μερίδες τροφίμων που παίρνουν οι αναξιοπαθούντες/άποροι/όσοι έχουν δυσχέρειες. Οπως είπε ο Σελέντε, όταν τα χάσεις όλα, στην τελική χάνεις και το μυαλό σου.
Ο Μουμπάρακ ήταν ένας δικτάτορας που καταπίεζε το λαό πάνω από 30 χρόνια. Κάποια στιγμή θα γινόταν αυτό.
Φετιχούλα, το ξεκίνημα βασικά κατά τη γνώμη μου, έγινε για λόγους που δίνει τη σπίθα για κάθε ξεκίνημα νομίζω. ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ. Έγινε περικοπή στις μερίδες τροφίμων που παίρνουν οι αναξιοπαθούντες/άποροι/όσοι έχουν δυσχέρειες. Οπως είπε ο Σελέντε, όταν τα χάσεις όλα, στην τελική χάνεις και το μυαλό σου.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- doctormarkon
- Επίτιμος

Η πείνα, η έλλειψη προοπτικής, η αστυνόμευση σε κάθε δραστηριότητα σαν εναλλακτική για απεξάρτηση από τα φιλόπτωχα ταμεία και την πρόνοια και τέλος οι περικοπές ακόμα και σε αυτά τα επιδόματα πρόνοιας και στο πιάτο φαί οδηγούν στην επανάσταση.
Υπάρχουν πολλά κοινά σημεία εκεί και εδώ κυρίως διαλεκτικά και στην κατεύθυνση που κινούνται τα πράγματα.
Ενα τυχαίο γεγονός αρκεί για να βάλει φωτιά και να κάνει να βγεί η συσσωρευμένη αγανάκτηση 30 χρόνων και να κάνει Ντόμινο και σε άλλες χώρες
Υπάρχουν πολλά κοινά σημεία εκεί και εδώ κυρίως διαλεκτικά και στην κατεύθυνση που κινούνται τα πράγματα.
Ενα τυχαίο γεγονός αρκεί για να βάλει φωτιά και να κάνει να βγεί η συσσωρευμένη αγανάκτηση 30 χρόνων και να κάνει Ντόμινο και σε άλλες χώρες
- Blue Ice

Eξέγερση από ποιον και γιατί;; Εκεί πρέπει να εστιάσουμε... Στο ποιος οδήγησε τις πολύ εύκολα χειραγωγήσιμες μάζες των Αράβων και Β.Αφρικανών στους δρόμους...
"Δεν θέλουμε πια τον Μουμπάρακ, δεν θέλουμε πια αυτήν την κυβέρνηση. Όμως αγαπάμε το στρατό, οι Αιγύπτιοι αγαπούν το στρατό", δήλωσε ένας νεαρός διαδηλωτής, τα λόγια του οποίου απέσπασαν τις επιδοκιμασίες των υπόλοιπων.
"Δεν ξέρουμε ακόμη με ποια πλευρά είναι ο στρατός, αν είναι μαζί μας. Αλλά είναι αλήθεια πως όλοι σεβόμαστε το στρατό", πρόσθεσε ένας άλλος διαδηλωτής στη συνοικία Ντόκι.
- ArELa
- Founder-Administrator

Ποιος τους οδήγησε; Οι εξωγήινοι!xifomaxos έγραψε:Eξέγερση από ποιον και γιατί;; Εκεί πρέπει να εστιάσουμε... Στο ποιος οδήγησε τις πολύ εύκολα χειραγωγήσιμες μάζες των Αράβων και Β.Αφρικανών στους δρόμους...
Αυτό τι σε κόφτει εσένα;
Τι όφελος υπάρχει στη συλλογιστική για τη ΣΥΝΟΛΙΚΗ εικόνα των πραγμάτων στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, το ποιος/τι οδήγησε στην τοπική εξέγερση; Αυτό που θα'πρεπε να μας ενδιαφέρει, είναι ο αντίκτυπος στον πλανήτη...σ'εμάς.
Αλλωστε, δεν τρέφω αυταπάτες ότι συμπάσχεις με τους Αιγύπτιους... Οπότε τι προσπαθείς να αποκομίσεις επακριβώς;
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Blue Ice

Με κόφτει, γιατί όταν το ανακαλύψουμε θα δούμε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα... Τυνησία και Αίγυπτος είναι δυο σχετικά μετριοπαθείς ισλαμικές χώρες, φιλικά προσκείμενες στους Αμερικανούς. Και ανάμεσά τους έχουν την Λιβύη του Καντάφι.
Είναι εμφανές ότι κάποιοι ήθελαν από καιρό να οδηγήσουν την Αίγυπτο εκεί. Δεν τους βγήκε με τις βόμβες στις εκκλησίες των κοπτών και το γύρισαν σε "κοινωνικό" αγώνα...
Πρόσθεσε και την διχοτόμηση του Σουδάν πριν λίγες ημέρες.
Αν το δεις έτσι θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι μια τοπική εξέγερση για κοινωνικούς και πολιτικούς λόγους, αλλά ένα ακόμα βήμα σε ένα ευρύτερο γεωπολιτικό σχέδιο.
Λες να είναι τυχαίο που σε Σουδάν, Αίγυπτο και Τυνησία παίζουν μπάλα με τα πετρέλαια οι Κινέζοι ;;
Είναι εμφανές ότι κάποιοι ήθελαν από καιρό να οδηγήσουν την Αίγυπτο εκεί. Δεν τους βγήκε με τις βόμβες στις εκκλησίες των κοπτών και το γύρισαν σε "κοινωνικό" αγώνα...
Πρόσθεσε και την διχοτόμηση του Σουδάν πριν λίγες ημέρες.
Αν το δεις έτσι θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι μια τοπική εξέγερση για κοινωνικούς και πολιτικούς λόγους, αλλά ένα ακόμα βήμα σε ένα ευρύτερο γεωπολιτικό σχέδιο.
Λες να είναι τυχαίο που σε Σουδάν, Αίγυπτο και Τυνησία παίζουν μπάλα με τα πετρέλαια οι Κινέζοι ;;
- ArELa
- Founder-Administrator

Mια παράμετρος που δεν υπολογίσαμε ή τουλάχιστον δεν συζητήσαμε ακόμα, είναι α/ η πιθανότητα να κλείσει η διώρυγα του Σουέζ. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα αισθανθούμε παγκοσμίως τις επιπτώσεις με κατακόρυφη αύξηση του πετρελαίου...πράγμα που θα φέρει κι άλλες αυξήσεις στις τιμές των βασικών αγαθών, πράγμα που θα επιφέρει στην τελική χάος παντού... β/ η μεγάλη πιθανότητα να "μεταλαμπαδευτεί" το πνεύμα της εξέγερσης και στη Σαουδική Αραβία, και γιατί όχι και στην Ιορδανία...η μπόρα αυτή να γενικευτεί στη Μ. Ανατολή, πράγμα που ποιον βολεύει στον απόλυτο βαθμό; Ναι, σωστά το μαντέψατε. Το Ισραήλ.
Ήθελαν ή δεν ήθελαν (επιδίωξαν ή όχι) οι ελιτιστές μια τέτοια αναταραχή; Διχάζομαι. Από τη μια θα έλεγα το ναι αδίστακτα, λόγω του Ισραήλ και των εκτενέστερων βλέψεών τους στη Μ. Ανατολή, από την άλλη θα έλεγα πολύ διστακτικά το "ναι", διότι αν αυτή η κατάστασηεπεκταθεί και δυτικότερα, μπορεί να σηματοδοτήσει την πλήρη απώλεια ελέγχου γι'αυτούς. Αλλά ποιος είπε ότι είναι και οι φωτεινοί παντογνώστες; Δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι υπολογισμοί τους δεν τους βγήκαν...
Ήθελαν ή δεν ήθελαν (επιδίωξαν ή όχι) οι ελιτιστές μια τέτοια αναταραχή; Διχάζομαι. Από τη μια θα έλεγα το ναι αδίστακτα, λόγω του Ισραήλ και των εκτενέστερων βλέψεών τους στη Μ. Ανατολή, από την άλλη θα έλεγα πολύ διστακτικά το "ναι", διότι αν αυτή η κατάστασηεπεκταθεί και δυτικότερα, μπορεί να σηματοδοτήσει την πλήρη απώλεια ελέγχου γι'αυτούς. Αλλά ποιος είπε ότι είναι και οι φωτεινοί παντογνώστες; Δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι υπολογισμοί τους δεν τους βγήκαν...
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Blue Ice

Ο "μετασεισμός" της Ισλαμικής Επανάστασης του 1979 στο Ιράν σείει τώρα την Αίγυπτο και άλλα αραβικά κράτη, δήλωσε ανώτερος αγιατολάχ στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής στην Τεχεράνη.
"Λέω σ' αυτούς (τους δυτικούς ηγέτες) που εξακολουθούν να μην θέλουν να δουν την πραγματικότητα, ότι ο πολιτικός άξονας της νέας Μέσης Ανατολής θα είναι σύντομα η ισλαμική διακυβέρνηση και μια δημοκρατία βασισμένη στη θρησκεία", δήλωσε ο αγιατολάχ Αχμάντ Χαταμί.
"Όλες αυτές οι διαμαρτυρίες στην Αίγυπτο, την Τυνησία, την Ιορδανία και την Υεμένη είναι εμπνευσμένες από την Ισλαμική Επανάσταση του Ιράν και οι χώρες αυτές σείονται ντε φάκτο από το μετασεισμό της Ιρανικής Επανάστασης", πρόσθεσε ο υπερσυντηρητικός ιερωμένος.
Σας φαίνετε να βολεύει το Ισραήλ αυτό;;; Ο ισλαμιστικός κλοιός σφίγγει γύρω από την Ελλάδα
"Λέω σ' αυτούς (τους δυτικούς ηγέτες) που εξακολουθούν να μην θέλουν να δουν την πραγματικότητα, ότι ο πολιτικός άξονας της νέας Μέσης Ανατολής θα είναι σύντομα η ισλαμική διακυβέρνηση και μια δημοκρατία βασισμένη στη θρησκεία", δήλωσε ο αγιατολάχ Αχμάντ Χαταμί.
"Όλες αυτές οι διαμαρτυρίες στην Αίγυπτο, την Τυνησία, την Ιορδανία και την Υεμένη είναι εμπνευσμένες από την Ισλαμική Επανάσταση του Ιράν και οι χώρες αυτές σείονται ντε φάκτο από το μετασεισμό της Ιρανικής Επανάστασης", πρόσθεσε ο υπερσυντηρητικός ιερωμένος.
Σας φαίνετε να βολεύει το Ισραήλ αυτό;;; Ο ισλαμιστικός κλοιός σφίγγει γύρω από την Ελλάδα
- ArELa
- Founder-Administrator

Ο αλληλοσπαραγμός και το χάος στα "περίχωρά" του, σε πρώτη φάση το βολεύει. Μετέπειτα, δεν είμαι μάντης για να ξέρω.
Εγώ φυσικά δεν βλέπω κανένα "μετασεισμό της ισλαμικής επανάστασης"... ούτε τρελά ιδεολογήματα και μεγαλομανίες πίσω απ'αυτό το ξέσπασμα. Εχουν ξεχυθεί εκατομμύρια στους δρόμους κι αυτό δεν είναι τυχαίο ούτε όμως και υποβολιμιαίο (βαλτό). Είναι μια εξέγερση αυθόρμητη, ασυγκράτητη. Βλέπω απλά ανθρώπους να ξεσπάνε αγανακτησμένοι ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ, αφού οι περικοπές που είχε επιβάλλει ο Μουμπάρακ (φίλα προσκείμενος πάντα στη νεοταξίλα των ΗΠΑ και εκτελώντας τις εντολές της), ήταν ακόμα αγριότερες απ'αυτές που μας ρίχνουν εδώ και είχαν κάνει τη ζωή κυριολεκτικά αφόρητη, και την επιβίωση σχεδόν αδύνατη μέσα στη χώρα.
Εγώ φυσικά δεν βλέπω κανένα "μετασεισμό της ισλαμικής επανάστασης"... ούτε τρελά ιδεολογήματα και μεγαλομανίες πίσω απ'αυτό το ξέσπασμα. Εχουν ξεχυθεί εκατομμύρια στους δρόμους κι αυτό δεν είναι τυχαίο ούτε όμως και υποβολιμιαίο (βαλτό). Είναι μια εξέγερση αυθόρμητη, ασυγκράτητη. Βλέπω απλά ανθρώπους να ξεσπάνε αγανακτησμένοι ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ, αφού οι περικοπές που είχε επιβάλλει ο Μουμπάρακ (φίλα προσκείμενος πάντα στη νεοταξίλα των ΗΠΑ και εκτελώντας τις εντολές της), ήταν ακόμα αγριότερες απ'αυτές που μας ρίχνουν εδώ και είχαν κάνει τη ζωή κυριολεκτικά αφόρητη, και την επιβίωση σχεδόν αδύνατη μέσα στη χώρα.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Blue Ice

Δεν μπορείς να συγκρινεις την Αίγυπτο με την Ελλάδα. Η Αίγυπτος δεν είχε ανεβασμένο βιωτικό επίπεδο που έπεσε με τις περικοπές του Μουμπάρακ, όπως στην Ελλάδα. Μπορεί να έμεινε αμετάβλητο αλλά δεν χειροτέρεψε. Επιπλέον οι περισσότεροι διαδηλωτές έχουν γεννηθεί υπό την κυβέρνηση του Μουμπάρακ και δεν γνωρίζουν τίποτα άλλο.
Οι αγανακτισμένοι που βλέπεις, όταν τελειώσουν με τον Μουμπάρακ θα στραφούν στην Μουσουλμανική Αδελφότητα για να τους κυβερνήσει. Ακόμα και αν το Ιράν δεν υποκίνησε τις ταραχές, αυτό θα ωφεληθεί γιατί ο ισλαμισμός θα επεκταθεί.
Αυτά τα κράτη δεν μπορείς να τα κρίνεις με βάση τα δυτικά πρότυπα. Αν δεν έχουν κυβερνήσεις φίλα προσκείμενες στις ΗΠΑ και στη Δύση θα έχουν ακραίους ισλαμιστές.
Μην ξεχνούμε την στροφή της Άγκυρας προς τον ισλαμισμό και την επιρροή της στους μουσουλμάνους των Βαλκανίων.
Πρέπει να ανησυχούμε πάρα πολύ στην Ελλάδα γι αυτό και να μην βλέπουμε μόνο αυτά που θέλουν να μας δείξουν.
Οι αγανακτισμένοι που βλέπεις, όταν τελειώσουν με τον Μουμπάρακ θα στραφούν στην Μουσουλμανική Αδελφότητα για να τους κυβερνήσει. Ακόμα και αν το Ιράν δεν υποκίνησε τις ταραχές, αυτό θα ωφεληθεί γιατί ο ισλαμισμός θα επεκταθεί.
Αυτά τα κράτη δεν μπορείς να τα κρίνεις με βάση τα δυτικά πρότυπα. Αν δεν έχουν κυβερνήσεις φίλα προσκείμενες στις ΗΠΑ και στη Δύση θα έχουν ακραίους ισλαμιστές.
Μην ξεχνούμε την στροφή της Άγκυρας προς τον ισλαμισμό και την επιρροή της στους μουσουλμάνους των Βαλκανίων.
Πρέπει να ανησυχούμε πάρα πολύ στην Ελλάδα γι αυτό και να μην βλέπουμε μόνο αυτά που θέλουν να μας δείξουν.
- doctormarkon
- Επίτιμος

Εχεις πάει σε μουσουλμανική χώρα?
Εχεις δει πως ζουν εκεί?
Στην Τυνησία η ζωή είναι ίδια με εδώ.
Στην Αιγυπτο η ζωή είναι ίδια με εδώ στην Αλεξάνδρεια αλλά στο Καιρο υπάρχουν πολλές γειτονιές λούμπεν και νεκρουπόλεις που κατοικούνται.
Η ζωή στις Αραβικές χώρες έχει πολλές ομοιότητες με την Ελλάδα.
Προπαντός στην οικογενειοκρατία, στο νεποτισμό, στο ρουσφέτι και αυτά δεν έχουν άμεση σχέση με το Ισλάμ.
Για όποιον δεν έχει πάει Αιγυπτο θα σύστηνα κάποιο από τα μυθιστορήματα του Ναγκίμπ Μαχφούζ ο οποίος ήταν και δημόσιος υπάλληλος. Τα περισσότερα βιβλία του περιγράφουν τη ζωή στο Δημόσιο αλλά και τις προσβάσεις στην εξουσία όπως οι χθεσινοί επαναστάτες που έγιναν αυταρχικοί και έκαναν την αρπαχτή τους επί ΝΑΣΕΡ. Όταν διαβάζω Ναγκίμπ Μαχφούζ βλέπω ομοιότητες ανατριχιαστικές με το ελληνικό πολιτικό σύστημα.
Εχεις δει πως ζουν εκεί?
Στην Τυνησία η ζωή είναι ίδια με εδώ.
Στην Αιγυπτο η ζωή είναι ίδια με εδώ στην Αλεξάνδρεια αλλά στο Καιρο υπάρχουν πολλές γειτονιές λούμπεν και νεκρουπόλεις που κατοικούνται.
Η ζωή στις Αραβικές χώρες έχει πολλές ομοιότητες με την Ελλάδα.
Προπαντός στην οικογενειοκρατία, στο νεποτισμό, στο ρουσφέτι και αυτά δεν έχουν άμεση σχέση με το Ισλάμ.
Για όποιον δεν έχει πάει Αιγυπτο θα σύστηνα κάποιο από τα μυθιστορήματα του Ναγκίμπ Μαχφούζ ο οποίος ήταν και δημόσιος υπάλληλος. Τα περισσότερα βιβλία του περιγράφουν τη ζωή στο Δημόσιο αλλά και τις προσβάσεις στην εξουσία όπως οι χθεσινοί επαναστάτες που έγιναν αυταρχικοί και έκαναν την αρπαχτή τους επί ΝΑΣΕΡ. Όταν διαβάζω Ναγκίμπ Μαχφούζ βλέπω ομοιότητες ανατριχιαστικές με το ελληνικό πολιτικό σύστημα.
- ArELa
- Founder-Administrator

Aν και ΔΕΝ τη συγκρινα, δεν κατάλαβα γιατί δε μπορώ. Εμείς με το "ανεβασμένο" μας βιωτικό επίπεδο τα φέρναμε δύσκολα βόλτα, και τώρα ακόμα πιο δύσκολα. Αυτοί έχουν λιγότερες ανάγκες, που πληρώνονταν με περίπου 2Ε την ημέρα μεροκάματο, και ο κ. Μουμπάρακ τους έκοψε και τα food stamps κι από πάνω; Άσε μας ρε Φωτεινή... Εσύ μπορεί να νομίζεις ότι υπάρχουν και παιδιά ενός κατώτερου θεού που τους ΑΞΙΖΕΙ να ζουν σαν ζώα, να φυτοζωούν και να μην έχουν ούτε τα στοιχειώδη. Εγώ δεν νομίζω κάτι τέτοιο.xifomaxos έγραψε:Δεν μπορείς να συγκρινεις την Αίγυπτο με την Ελλάδα. Η Αίγυπτος δεν είχε ανεβασμένο βιωτικό επίπεδο που έπεσε με τις περικοπές του Μουμπάρακ, όπως στην Ελλάδα.
xifomaxos έγραψε:Οι αγανακτισμένοι που βλέπεις, όταν τελειώσουν με τον Μουμπάρακ θα στραφούν στην Μουσουλμανική Αδελφότητα για να τους κυβερνήσει. Ακόμα και αν το Ιράν δεν υποκίνησε τις ταραχές, αυτό θα ωφεληθεί γιατί ο ισλαμισμός θα επεκταθεί.
Το ποια κυβέρνηση θα βγει στην Αίγυπτο, δεν μας αφορά. Και προσωπικά δεν στέκομαι ΜΟΝΟ στις δηλώσεις ενός "υπερσυντηρητικού ιερωμένου" όπως αυτές που μας παρέθεσες. Μάλιστα, είναι οι τελευταίες στις οποίες θα σταθώ.πρόσθεσε ο υπερσυντηρητικός ιερωμένος.
Όπως και να'χει εγώ βλέπω αυτή την εξέγερση σε σχέση με τον πλανήτη, όχι σε σχέση με τον ίδιο τον αιγυπτιακό λαό. Θα κάνει τις επιλογές του, και δε μου πέφτει λόγος για αυτές.
Εγώ δεν κρίνω τα κράτη. Ανοιξα αυτό το θέμα και σαν ειδησεογραφία και για να σχολιάσω το τι επίπτωση θα έχει αυτή η εξέγερση στην γύρω περιοχή και κατ'επέκταση στη μεσόγειο. ΕΣΥ εστιάζεις μυωπικά στα εσωτερικά της Αιγύπτου.Αυτά τα κράτη δεν μπορείς να τα κρίνεις με βάση τα δυτικά πρότυπα. Αν δεν έχουν κυβερνήσεις φίλα προσκείμενες στις ΗΠΑ και στη Δύση θα έχουν ακραίους ισλαμιστές.
Φυσικά και ανησυχώ για την Ελλάδα. Το ότι δεν το εκφράζω απομονώνοντας πράγματα, εκφράζοντας ισλαμοαντιπάθεια, ή γενικότερα με απόλυτες οπτικές του άσπρου-μαύρου, δε σημαίνει πως δεν ανησυχώ. Ξαναλέω, (να δω πόσες φορές θα το πω για να εμπεδώσεις) την εξέγερση στην Αίγυπτο δεν την έφερα εδώ επειδή αγωνιούσα για τις εξελίξεις στην ίδια την Αίγυπτο, αλλά για το πιθανό domino effect αρχικά στις γύρω περιοχές και τη μεσόγειο, και κατ'επέκτασιν, σ'όλο τον πλανήτη.Πρέπει να ανησυχούμε πάρα πολύ στην Ελλάδα γι αυτό και να μην βλέπουμε μόνο αυτά που θέλουν να μας δείξουν.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble