Η συνωμοσία του Γάλακτος

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Κελαινώ
Φύλο: Γυναίκα

Re: Η συνωμοσία του Γάλακτος

Δημοσίευση από KELAINO » Κυρ 05 Δεκ 2010, 16:23

Kariatida έγραψε:Στα χωριά ναι μεν οι άνθρωποι πίνουν γάλα ακόμα, αλλά τι γάλα πίνουν; Είναι το γάλα της κατσικούλας ή της αγελάδας της δικής τους ή του γείτονα που ξέρουν τι τρώει και πώς ζει.
Σε ποια χωριά γίνεται αυτό, μπρε κόριτζ'; Στα χωριά που ξέρω εγώ πίνουν γάλα υψηλής παστερίωσης λονγκλάιφ που κρατάει εφτακόσιους μήνες στο ψυγείο γιατί μόνο τέτοιο φέρνει ο μπακάλης/καφετζής/ταβερνιάρης.
Ακόμα και αυτοί που έχουν ζώα.

Οι μόνοι που πίνουν το γάλα των ζώων τους είναι κάτι συνειδητοποιημένοι, παιδιά της πόλης που έχουν πάρει τα βουνά, δηλαδή ακριβώς αυτοί που ο μέσος χωριάτης αγαπά να χλευάζει.
Just close your eyes and smell the seagulls
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Kariatida » Κυρ 05 Δεκ 2010, 18:23

KELAINO έγραψε:
Kariatida έγραψε:Στα χωριά ναι μεν οι άνθρωποι πίνουν γάλα ακόμα, αλλά τι γάλα πίνουν; Είναι το γάλα της κατσικούλας ή της αγελάδας της δικής τους ή του γείτονα που ξέρουν τι τρώει και πώς ζει.
Σε ποια χωριά γίνεται αυτό, μπρε κόριτζ'; Στα χωριά που ξέρω εγώ πίνουν γάλα υψηλής παστερίωσης λονγκλάιφ που κρατάει εφτακόσιους μήνες στο ψυγείο γιατί μόνο τέτοιο φέρνει ο μπακάλης/καφετζής/ταβερνιάρης.
Ακόμα και αυτοί που έχουν ζώα.

Οι μόνοι που πίνουν το γάλα των ζώων τους είναι κάτι συνειδητοποιημένοι, παιδιά της πόλης που έχουν πάρει τα βουνά, δηλαδή ακριβώς αυτοί που ο μέσος χωριάτης αγαπά να χλευάζει.
Λογικά όλο και σε κάποιο χωριό θα γίνεται αυτό αν και δεν έχω σχεδόν καθόλου εμπειρία σε αυτά. Απλά δεν ήθελα να το αποκλείσω εντελώς σαν επιλογή.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
Τάλως
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από Τάλως » Κυρ 05 Δεκ 2010, 19:17

Συμβαίνει σε καθε χωριό που έχουν οικόσιτα ζώα ακόμα
σε χωρία που έχουν γίνει τουριστικα και βέβαια δεν συμβαίνει
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 05 Δεκ 2010, 19:24

Ναι. μεχρι πριν κανα χρόνο επερνα φέτα απο ενα χωριό.
Ο ανθρωπος την εφτιαχνε μόνος του.
καμια σχέση στη γευσή με αυτά του καταστήματος.
αυτα που πέρνουμε απο τα καταστηματα δεν ειναι φέτα, δεν ειναι γαλακτοκομικα, δεν ειναι κρεατα.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 05 Δεκ 2010, 19:41

Mantam Froufrou έγραψε:
Για τη σόγια δεν πιστεύω με τίποτα πως δεν ξέρεις ότι είναι μεταλλαγμένη και πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή φυσική σόγια που να πωλείται πουθενά. ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ στον πλανήτη, εκτός αν πάμε στα χωριά που την καλλιεργούν για τις μεγάλες εταιρείες και κλέψουμε λίγο :) Για την ακρίβεια δεν υπάρχει καν μη-μεταλλαγμένος σπόρος σόγιας, όπως δεν υπάρχει και μη-μεταλλαγμένος σπόρος καλαμποκιού. Οι φυσικοί σπόροι έχουν εξαφανισθεί σχεδόν από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, και γι'αυτό αρκεί να κάνεις μια μικρή έρευνα στο ίντερνετ. Είχε γίνει και θέμα σε παγκόσμιο φόρουμ ια τη διατροφή, που είχε γίνει ο χαμός γιατί κάποιοι προσπαθούν να διασώσουν τους τελευταίους φυσικούς σπόρους. Ο γνωστός πόλεμος με τις μεγάλες εταιρείες που προωθούν τους μεταλλαγμένους σπόρους. Επομένως, αν συνεχίζεις να τρως καλαμπόκι και σόγια κινδυνεύεις το ίδιο, οπως αν έπινες γάλα. Τη σόγια για την ακρίβεια δε θα την έβαζα ούτε φωτογραφά στο σπίτι μου, γιατί θεωρείται από τα πλέον επικίνδυνα μεταλλαγμένα προιόντα.
Για το γάλα συμφωνώ με όσα λέχθηκαν, αλλά είπαμε πως υπάρχει το κατσικίσιο, που δεν μπορεί να βιομηχανοποιηθεί η παραγωγή του (ακόμα τουλάχιστον) ούτε να μπουν ορμόνες, για όποιον θέλει να γευτεί αληθινό γάλα χωρίς πρόσθετα.
Διαφωνώ επίσης με τη δαιμονοποίηση της δήθεν ύπαρξης της ουσίας εθισμού μέσα στο γάλα. Αυτο που αρνούμαστε να δούμε είναι πως ΟΛΕΣ οι τροφές μπορούν να γίνουν εθιστικές, ανάλογα με τον οργανισμό που τις δέχεται, την επεξεργασία που έχουν δεχτεί, τις ανάγκες της στιγμής αλλά και τη γονιδιακή έξη του καθενός. ΆΛλος ψοφάει για γλυκά πχ, άλλος όχι. Άλλος έχει ένα γονίδιο που κάνει το άτομο επιρρεπές προς τον εθισμό σε οτιδηποτε, κι άλλοι δεν το έχουν καν! Τα πράγματα δεν είαι άσπρο μαύρο, και όταν ο οργανισμός μας λειτουργεί φυσιολογικά και τρεφόμαστε σωστά και με μέτρο, το ίδιο το σώμα αποζητάει σε βαθμό εθισμού συγκεκριμένες τροφές για να πάρει τις ουσίες που χρειάζεται. Το ξέρεις πως το ασβέστιο βοηθάει στην αντιμετώπιση από τον οργανισμό της δηλητηρίασης από την ατομσφαιρική ρύπανση; Αυτό μου το έχει πει παθολόγος. Συζητάγαμε για΄τι στην Αθήνα με πιάνει λύσσα κάποιες φορές για γάλα, ενώ στην εξοχή σπανίως το πίνω, καμιά φορά με αναγουλιάζει κιόλας. Και μου είπε αυτό το πράγμα ο άνθρωπος.Στην Αθήνα ο οργανισμός μου ψάχνει να βρει έστω και την ελάχιστη πηγή ασβεστίου για να ανταπεξέλθει.

Κι ένα τιπ εσωτερικό. Το ασβέστιο βοηθάει στην 'κτίση' των ανώτερων σωμάτων και την αποφόρτισή τους από αρ΄νητικές ενέργειες. Όχι ότι όποιος παίρνει πολύ ασβέστιο θα γίνει θεός, αλλά θα μπορεί να καθαρίζει πιο εύκολα τα σώματά του από τα φορτία του αρνητισμού και έτσι να εργάζεται πιο άνετα με τον εαυτό του. Γιαυτό δεν έχω αποδείξεις κι επιστημονικές έρευνες. Είναι κάτι που το έχω δει η ίδια. Εγώ κι ένας παλιός μου φίλος εδώ και πολλά χρόνια για την ακρίβεια, το είδαμε μαζί. Ο φίλος μου επειδή δεν άντεχε τη ΄μυρωδιά του γάλακτος, έπαιρνε έξτρα ταμπλέτες ασβεστίου. Take it or leave it, αλλά έχει ενδιαφέρον αν σκεφτείς πόσο έχει αυξηθεί η τάση για ενασχόληση με τον εσωτερισμό τα τελευταία χρόνια ΜΑΖΙΚΑ που έχει αυξηθεί η κατανάλωση γάλακτος (ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, επίσης). Μήπως γι'αυτό πάνε να μας το κόψουν;;; Ποιος ξέρει. Μπορεί να κανω και λάθος.

Για τους κανίβαλους, νομίζω πήγες στα άκρα χωρίς λόγο. Ο κανιβαλισμός δεν εξυπηρετεί τη επιβίωση (εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων) αλλά συγκεκριμένες πρακτικές θρησκευτικού τύπου ή κάτι παρόμοιου. Τα μυρμήγκια τα τρώνε για επιβίωση. Μίλησα για τα έντομα, για τα οποία δε νομίζω πως μπορείς να διαφωνήσεις, και τα έφερα ως παράδειγμα για τη δαιμονοποίηση της διατροφής, που γίνεται βάσει των ταμπού του κάθε λαού, αηδίας/συνήθειας, ή απλά άγνοιας και εκμετάλλευσης των καταναλωτών από εταιρείες μαζικης παραγωγής, σαν αυτές που έθιξε ο Ταλως... Και τα προιόντα που εκμεταλλεύονται (και το αντίστοιχο κοινό τους) αλλάζει ανά εποχή, κέρδος και ανάγκες.

Προσπαθώ πολύ να τρώμε στο σπίτι όσο γίνεται πιο καθαρές τροφές, αλλά αυτό είναι ουτοπία από τη μία και δεν λέει τίποτα αν απλά το κανω για το σπίτι μου. Το καλύτερο είναι να παλεύουμε να μάθει ο κόσμος τους κινδύνους και τα παιχνίδια γύρω απ'τη διατροφή σε όλα τα επίπεδα. Αλλιώς δεν πρόκειται ν'αλλάξει ποτέ τίποτα για κανέναν!
Θα ήθελα να δω ενωμένους τους ανθρωπους, ασχετως διατροφικών συνηθειών (αυτό μου θυμίζει τις θρησκευτικες ή πολιτικές διαφορές, καταντάει αστείο δηλαδή) να μάχονται για την αλήθεια πίσω απο τη βιομηχανία της διατροφής. Γίνεται μια κάποια προσπάθεια μεγαλύτερη είναι η αλήθεια από τους χορτοφάγους, κι αυτό το εκτιμώ, αλλά συνήθως πέφτουν κι αυτοί στην παγίδα του "δε δέχομαι ότι αυτό που τρώω είναι βλαβερό" ή αρνούνται να δουν ότι έχει δημιουργηθεί νέα βιομηχανία που εξυπηρετεί τις δικές τους ανάγκες. Χρειάζεται μια μαζική αντίδραση με συγκεκριμένο στόχο: ενάντια στην μαζικοποίηση και βιομηχανοποίηση της παραγωγής τροφής, όταν αυτή οδηγεί στην μετάλλαξη της τροφής μας. Υπέρ της καλλιεργειών με φυσικούς σπόρους σε μικρότερες μονάδες παραγωγής (επιστροφή της... αγροτιάς) και άλλα τέτοια όμορφα πράγματα που θα οδηγήσουν στην... επιστροφή στη φύση και το σεβασμό στον πλανήτη και τη ζωή.

(κάτσε να βάλω κι ένα λουλούδι στο αυτί τώρα, γιατί νιώθω σαν τα παιδιά των λουλουδιώνε μετά απ'αυτά που έγραψα!) :rose: :loco:

:urock: :clap:

Συμφωνώ και επαυξάνω με όλα τα παραπάνω.
Κάποια στιγμή πρέπει να ανεβάσω σχετικό βίντεο με τα μεταλλαγμένα.

Έχω αρχίσει να ψάχνω απελπισμένα για φυσικούς σπόρους απ'Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ, ειδικά ντομάτας, καλαμποκιού, κολοκυθιού κλπ.

Αν κάτσω και γράψω με τι έχω βρει ότι "διασταυρώνουν" τα λαχανικά ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ (τώρα παίζουν με τους σολωμούς , τις σαρδέλες κλπ, ανάμικτους με DNA κατσαρίδας...για να'ναι λέει πιο...ανθεκτικοί :banghead: ), αυτοί που δεν είχαν ιδέα, θα κάνουν μια βδομάδα να φάνε! :help:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
totispap
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Κυρ 05 Δεκ 2010, 20:49

Πάρε αυτό για σπόρους που ψάχνεις Βίκυ,νομίζω θα σε καλύψει απόλυτα,τζάμπα και σίγουρα.. :D
http://www.peliti.gr/
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 05 Δεκ 2010, 21:14

H σελίδα τους εχει τρομακτικα λαθη :p
Άβαταρ μέλους
totispap
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Κυρ 05 Δεκ 2010, 21:28

Nαί αλλά έχουν σπόρους.....

(δεν τους κάνεις δώρο μια καινούργια ρε Φώτη? :thumb: )
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 05 Δεκ 2010, 21:40

Με βαζεις σε σκεψεις.
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Κυρ 05 Δεκ 2010, 23:03

ArELa έγραψε: Αν κάτσω και γράψω με τι έχω βρει ότι "διασταυρώνουν" τα λαχανικά ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ (τώρα παίζουν με τους σολωμούς , τις σαρδέλες κλπ, ανάμικτους με DNA κατσαρίδας...για να'ναι λέει πιο...ανθεκτικοί :banghead: ), αυτοί που δεν είχαν ιδέα, θα κάνουν μια βδομάδα να φάνε! :help:
Και δεν το κάνεις? χαχαχα χρειάζεται και λιγη δίαιτα να κανει ο κόσμος :lol:
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

Άβαταρ μέλους
Illuminus
Συντονιστής Ενότητας
Συντονιστής Ενότητας

Δημοσίευση από Illuminus » Δευ 06 Δεκ 2010, 20:42

Τάλως έγραψε:
ArELa έγραψε: Αν κάτσω και γράψω με τι έχω βρει ότι "διασταυρώνουν" τα λαχανικά ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ (τώρα παίζουν με τους σολωμούς , τις σαρδέλες κλπ, ανάμικτους με DNA κατσαρίδας...για να'ναι λέει πιο...ανθεκτικοί :banghead: ), αυτοί που δεν είχαν ιδέα, θα κάνουν μια βδομάδα να φάνε! :help:
:freak: :omg:

Ωραία λοιπόν... Το ΔΝΤ να μας στέλνει αντί για λογαριασμούς καμιά συνταγή με τέτοια προϊόντα ή χαρτάκια που να λένε πως φτιάχνονται... Δε θα τρώμε και θα ψοφήσουμε από μόνοι μας. Δε θα χρειαστεί να κάνουν και περικοπές. :ups:
The lunatics are running the asylum...
People laugh at you because you're different, you laugh at people because they're all the same
Τρώμε φάπες και εξάγουμε δημοκρατία...
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Δευ 06 Δεκ 2010, 23:41

Illuminus έγραψε:
Τάλως έγραψε:
:freak: :omg:

Ωραία λοιπόν... Το ΔΝΤ να μας στέλνει αντί για λογαριασμούς καμιά συνταγή με τέτοια προϊόντα ή χαρτάκια που να λένε πως φτιάχνονται... Δε θα τρώμε και θα ψοφήσουμε από μόνοι μας. Δε θα χρειαστεί να κάνουν και περικοπές. :ups:
οχι βρε ετσι θα πάρουν τον πούλο!! αυτοί θέλουν money χαχαχαχα

Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 07 Δεκ 2010, 18:24

Πάρε αυτό για σπόρους που ψάχνεις Βίκυ,νομίζω θα σε καλύψει απόλυτα,τζάμπα και σίγουρα..
Φοβερή δουλειά έχουν κάνει οι άνθρωποι!!! :lovey0:

Με βλέπω Ιστιαία σε λίγες μέρες. Λες να πάμε καμιά βόλτα μαζί, βρε Βίκυ; Ψάχνει κι η μάνα μου σπόρους ντομάτας. Είχε κάθε χρόνο υπέροχους σπόρους, τους φύλαγε, αλλά φέτος τις είχαν χαλάσει και αγόρασε, και ψιλοαγγούριαζε η ντοματούλα!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 07 Δεκ 2010, 18:39

Ένα σημείο που έχει συγκεντρώσει την προσοχή πολλών ερευνητών είναι το γεγονός ότι η καζομορφίνη βρίσκεται στα ούρα παιδιών με Διαταραχή Συγκέντρωσης της Προσοχής, με Αυτισμό καθώς και σε ενήλικες με Σχιζοφρένεια ή και κάποιες άλλες νευρολογικές διαταραχές.."
Αν διάβασες ολα τα άρθρα, θα πρόσεξες ότι η υπερβολική κατανάλωση ασβεστίου μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα και το λέει νομίζω στο θέμα για την οστεοπόρωση. Ουσιαστικά αυτό που θρέφει τα οστά είναι ο Ασβέστιο και το Μαγνήσιο, αλλά κάθετι στην υπερβολή του βλάπτει. Αν οι άνθρωποι που κατανάλωναν πολύ ασβέστιον είχαν υγιή οστά, τότε η Αμερική δεν θα ήταν η νούμερο ένα χώρα στην οστεοπόρωση.
Συγγνώμη, αλλά τώρα τα ξαναβρήκα αυτά. Στην πρώτη μου απάντηση με είχε πετάξει έξω και απάντησα βιαστικά, αλλά θυμόμουν πως είχα αφήσει κάτι σημαντικό.

Λοιπόν, για το πρώτο, επιστώ την προσοχή σε όλους. Η λεγόμενη ΝΕΑ ασθένεια της διαταραχής της προσοχής είναι ένα κόλπο των τσοπάνηδων της Ν.Τάξης, που προσπαθούν να μας κάνουν πρόβατα και ηλίθιους και να καταστρέψουν τα διαμάντια της νέας γενιάς παιδιών που είναι πιο έξυπνα και το κυριότερο πιο ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και επαναστατικά! Αυτά τα παιδιά, που δεν μπορούν να αντέξουν ούτε μια ώρα μέσα στις σχολικές τάξεις που προορίζονται για βλάκες, προσπάθησαν να τα ναρκώσουν στην κυριολεξία, γεμίζοντάς τα φάρμακα. Στην Αμερική έχει γίνει χαμός, γιατί εκεί έχει αναγνωριστεί κυρίως ως υπαρκτή ασθένεια, κι εκεί κυκλοφορούν τα 'νέα' φάρμακα τα οποία τα δίνουν ανεξέλεγκτα π΄λέον σε όποιο παιδί έχει την παραμικρή ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ για την ηλικία του νευρικότητα (ο αδελφός μου θα'πρεπε να γίνει πειραματόζωο έτσι που ήταν μικρός, ευτυχώς δεν υπήρχε τότε η 'ασθένεια΄) Αυτ΄οπυο κάνουν τα φάρμακα είναι να γυρνάνε τον εγκέφαλο σε ΣΥΝΕΧΗ mode βήτα συχνότητας, ενώ στα παιδιά η φυσιολογική λειτουργία είναι κυρίως σε άλφα (που είναι η συχνότητα του διαλογισμού για τους ενήλικες), ακόμα και σε θήτα. Αυτά που λέω είναι επιστημονικές παρατηρήσεις, δεν τις βγάζω από το κεφάλι μου. Ε΄ναι πράγματα που λένε επιστημονες που προσπαθούν να πολεμήσουν τη νάρκωση των παιδιών από τις φαρμακευτικές και τους ηλίθιους δασκάλους που δουλεύουν γι'αυτές.

Για το δεύτερο quote, δεν στέκει καν, γιατί πολύ απλά οι Αμερκάνοι πίνουν παστεριωμένο γάλα εδώ και δεκαετίες, άρα ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ, ακριβώς επειδή το ασβέστιο και όλα τα θρεπτικά συστατικά καταστρέφονται με την παστερίωση. Και δεδομένου αυτού που έχω δει 'εσωτερικά', το να διαβάζω ότι η υπερβολική κατανάλωση ασβεστίου μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα μου δημιουργεί θλίψη.
Το ασβέστιο δεν αποθηκεύεται στον οργανισμό, όπως δεν αποθηκεύεται και η βιταμίνη C. Χρησιμοποιείται εκεί που χρειάζεται ο οργανισμός και μετά αποβάλλεται. Άρα, για ποια υπερβολική κατανάλωση μιλάμε ακριβώς;

Αυτά και πάω για ύπνο, γιατί με περιμένει ξενύχτι με τη μικρή σήμερα :p

Χαιρετώ σας και ... ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 07 Δεκ 2010, 18:42

Kαι ναι και οχι.
Ειναι λογικο να μην θελουμε να γινουν τα παιδια φυτα.
αλλα υπαρχουν και υπερκινιτικα (πραγματικα υπερκινητικα ) παιδια.
Επισης υπαρχουν παιδια με υπερβολικα τσιτωμενα νευρα που ξεσπουν συνεχως στα αλλα παιδια.
Πολλες φορες και στις δυο περιπτωσεις παιζει ενδοοικογενιακη βια, κακοποιήση ή υπερβολικα θορυβωδεις και οργισμενοι τσακωμοι αναμεσα στους γονεις.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 07 Δεκ 2010, 19:37

Mantam Froufrou έγραψε:
Πάρε αυτό για σπόρους που ψάχνεις Βίκυ,νομίζω θα σε καλύψει απόλυτα,τζάμπα και σίγουρα..
Φοβερή δουλειά έχουν κάνει οι άνθρωποι!!! :lovey0:

Με βλέπω Ιστιαία σε λίγες μέρες. Λες να πάμε καμιά βόλτα μαζί, βρε Βίκυ; Ψάχνει κι η μάνα μου σπόρους ντομάτας. Είχε κάθε χρόνο υπέροχους σπόρους, τους φύλαγε, αλλά φέτος τις είχαν χαλάσει και αγόρασε, και ψιλοαγγούριαζε η ντοματούλα!

Πάμε πάμεεεεεεεεεεε! :xara: :xara:
(δεν κάνω πλάκα, ειδοποίησέ με πότε σκέφτεστε να πάτε)

Όσο για αυτισμούς, σχιζοφρένειες, διαταραχές προσοχής και άλλα τέτοια χαριτωμένα, θα τα ακούσετε ΟΛΑ απ'τον Μπλέιλοκ εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 43#p124743 και δη επιστημονικώς τεκμηριωμένα, γιατί είναι επιστήμων (νευροχειρουργός) και έχει κάνει τις έρευνες της αρκούδας.
Συνιστώ εντονότατα, όχι απλώς ανεπιφύλακτα, να το παρακολουθείτε. Δε γουστάρω να ανεβάζω σειρές (ακόμα μένει ένα απ'την Invisible Empire φανταστείτε), αλλά αυτά τα 5 βίντεο της συνέντευξης του Μπλέιλοκ θα τα ανεβάσω για να ξεστραβωθούμε ακόμα περισσότερο και για να μανουριάσουμε αρκετά ώστε να ψάξουμε πολύ καλά το νερό που μας ποτίζουν, και τα τρόφιμα με τα οποία μας αποβλακώνουν τελικά. ΠΡΟΣΟΧΗ παιδιά, είναι συνταρακτικά αυτά που λέει. Για να ανεβάζω εγώ σειρά, καταλαβαίνετε... Παρακολουθείτε το.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 08 Δεκ 2010, 13:39

Επισης υπαρχουν παιδια με υπερβολικα τσιτωμενα νευρα που ξεσπουν συνεχως στα αλλα παιδια.
Και το θεωρείς σωστό να τα ναρκώνουν αυτά τα παιδιά; Αυτή πρέπει να είναι η αντιμετώπιση;
Ένα ανηψάκι μου που μέχρι σε τοίχους σκαρφαλώνει (δεν κάνω πλάκα!), απλά του βάλανε οι γονείς του έντονες δραστηριότητες και στο τέλος δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του. Πάντως δεν σκέφτηκαν στιγμή οι άνθρωποι να το κάνουν ναρκομανή (γιατί αυτό γίνεται στην ουσία). Το παιδί μεγάλωσε, πέρασε τη δύσκολη ηλικία της νευρικότητας και τώρα είναι ένα υπέροχο, ΗΡΕΜΟΤΑΤΟ αγόρι. Ακόμα κι εγώ που είμαι άσχετη με το θέμα, ζώντας με μία μάνα που δούλευε σε παιδικούς μια ζωή, ήξερα πως είναι απολύτως φυσιολογικό να είναι ένα παδί πιο νευρικό από άλλα, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι έχει και ψυχολογικό πρόβλημα. Υπάρχουν κι αυτά με το ψυχολογικό, αλλά ούτε εκεί επιτρέπεται να το γεμίζουν ψυχοφάρμακα. Εδώ πήγα εγώ ενήλικας με κρίση άγχους στο γιατρό (δεν το ήξερα, νόμιζα ότι απλά πέθαινα!) και μου έδωσε ένα χαπάκι πυ δεν μου είπε τι είναι, και όταν μου το είπε, συμπλήρωσε με πολύ σοβαρότητα η γιατρός: "μην ξεκινήσεις τα ψυχοφάρμακα. Είσαι πολύ νέα. Πολέμησέ το". Και ήμουν 38. Πόσο καθίκι και ηλίθιος πρέπει να είσαι για να δίνεις ψυχοφάρμακο σε παιδί, μόνο και μόνο επειδή είναι νευρικό και άτακτο;

Θα ξαναπώ το παράδειγμα με οτν αδελφό μου, που δείχνει τι παίζει με την παιδεία και την ανατροφή γενικότερα
Ο αδελφός μου ήταν ο εφιάλτης μιας δασκάλας στο δημοτικό, έλεγε στους γονείς μου ότι είναι πολύ άτακτος, δεν αφήνει τα παιδιά να παρακολουθήσουν κλπ. ΣΤο σπίτι τα ίδια εννοείται, αλλά τον είχαμε συνηθίσει και τον αγαπούσαμε :p Η δασκάλα είχε σοβαρό πρόβλημα και το τι έσουρε στους δικούς μου δεν λέγεται. ΤΟυς κατηγορούσε για όλα, και κλάμματα η μάνα μου, βρισιές ο πατέρας μου (στο σπίτι, εννοείται). Και ο αδελφός μου να χαίρεται με την αναστάτωση και με το ότι όλοι ασχολούμασταν μαζί του. Την επόμενη χρονιά ήρθε μια καινούργια δασκάλα, πιτσιρίκα και ομορφούλα από ό,τι μου'παν οι δικοί μου. Πανε στην πρώτη ενημέρωση γονέων και περίμεναν ν'ακούσουν τα χειρότερα. Και η δασκάλα τους είπε ότι είναι ο αγαπημένος της μαθητής, ότι συμμετέχει, βοηθάει στο μάθημα, είναι ήσυχος. Ο πατέρας μου της είπε ότι μάλλον έκανε λάθος στο παιδί!!! :p To θέμα είναι ότι τα περισσότερα απ'αυτά τα παιδιά είναι ιδιαίτερα έξυπνα και περίεργα, και δεν μπορούν να λειτουργούν με ωράρια, προγράμματα και βαρετά πράγματα. Είναι πολύ δημιουργικά συνήθως (όχι ότι δεν υπάρχουην και οι περιπτώσεις των απλά κακομαθημένων ή προβληματικών παιδιών) και η σχολική τάξη στην Ελλάδα δε φημίζεται για την δημιουργική της αύρα! Ο αδελφός μου αγάπησε το σχολείο χάρη σ'αυτή τη δασκάλα. Αν ήταν σήμερα παιδί στην Αμερική, το πιο πιθανό είναι να τον νάρκωναν και να γινόταν ένας προβληματικός ενήλικας, που θα φοβόταν να πάρει πρωτοβουλίες, θα είχε έλλειψη αυτοπεποίθησης, μέσα στην κατάθλιψη κι άλλα ωραία τα οποία δημιουργούν σε τέτοια παιδιά που πολύ εύκολα χαρακτηρίζουν ότι έχουν τη νέα 'ασθένεια'...

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ, γιατί αυτό είναι τα φάρμακα που τους δίνουν, αφού επεμβαίνουν στη χημεία και συχνότητα του εγκεφάλου κατευθείαν. Δεν τα δίνουν εύκολα ούτε σε αυτιστικά. Γιατί το κάνουν με παιδιά που στην ουσία είναι φυσιολογικά; Ψάξε στο ίντερνετ να δεις ιστορίες παιδιών που παραλίγο να τρελαθούν απ'τα φάρμακα κι έπεφταν σε κατάθλιψη. Μιλάμε για παιδιά κάτω των 10, έτσι; Να είσαι πολύ επιφυλακτικός όταν ακούς στην ίδια πρόταση τις λέξεις "διάγνωση" και "παιδί". Οι άνθρωποι είναι φονιάδες με χαρτί πανεπιστημίου και θα έπρεπε να τους κρεμάνε δημοσίως. Κι αυτό το πιστεύω ακράδαντα και το λέω με το χέρι στην καρδιά. ΦΟΝΙΑΔΕΣ είναι, όχι γιατροί.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 08 Δεκ 2010, 14:15

Και το θεωρείς σωστό να τα ναρκώνουν αυτά τα παιδιά; Αυτή πρέπει να είναι η αντιμετώπιση;
γι αυτό φταίνε οι γονεις.
Πρωτον. Για τα οσα ειπα παραπανω.
Αλλα και στις περιπτωσεις που οι γονεις προσφέρουν μια ηρεμη οικογενιακη ζωή και το παιδι τους ειναι ετσι.
Αυτοι ΕΠΕΛΕΞΑΝ να ναρκωσουν το παιδι.
Γιατι οταν τον πανε σε εναν ψυχιατρο κι εκεινος πει αμεσως (φαρμακα), τοτε ο γονιος μπορεί καλιστα να ζητήσει και μια δευτερη και τριτη γνωμη.
Γιατι υπαρχουν και σωστοι ιατροι. Μάλιστα απο οσο ξερω στην Ελλάδα οι ψυχιατροι (οι σοβαροι εστω) θεωρουν τα φάρμακα παντα τελευταια επιλογή.
Η μέθοθος που προτεινουν συνήθως ειναι η γνωσιακη συμπεριφορικη.
ειναι δηλαδη η μεθοδος μεσα απο την οποια το παιδι (η και ο ενηλικας) ΜΑΘΑΙΝΕΙ να διαχειριζεται τις διάφορες καταστάσεις και τα συναισθήματα του.
δηλαδη δημιουργει ενα πρωτοκολλο συμπεριφορας που πρεπει να ακολουθησει οταν το πιανει κρίση.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ, γιατί αυτό είναι τα φάρμακα που τους δίνουν, αφού επεμβαίνουν στη χημεία και συχνότητα του εγκεφάλου κατευθείαν.
Τα παιδια απαγορευεται να παιρνουν ψυχοφάρμακα. εκτος αν δεν υπαρχει αλλη επιλογή
Αν ενα παιδι δηλαδη εχει σχιζοφρενεια;
Ειναι καλυτερο να βλέπει γυρω του ζωντανα αυτα που εμεις βλέπουμε μονο σε θριλερ;
Μπορεις να φανταστεις τον τρομο του;
Μπορεις να φανταστεις να εισαι στο δωματιο σου σε ενα αδειο σπιτι και να βλέπεις ενα ανατριχιαστικο ατομο να φωνάζει το ονομα σου; ενα ατομο ανυπαρκτο; Και να τα βιωνεις αυτα ενω εισαι 6-7 χρονων.
Καθημερινα.
Δηλαδη αν ενα φαρμακο μπορει να ελατωσει αυτα τα συμπτωματα θα πουμε οχι;
Άβαταρ μέλους
Eva Luna

Δημοσίευση από Eva Luna » Τετ 08 Δεκ 2010, 14:26

Divine Sinner έγραψε: Τα παιδια απαγορευεται να παιρνουν ψυχοφάρμακα. εκτος αν δεν υπαρχει αλλη επιλογή
Αν ενα παιδι δηλαδη εχει σχιζοφρενεια;
Ειναι καλυτερο να βλέπει γυρω του ζωντανα αυτα που εμεις βλέπουμε μονο σε θριλερ;
Μπορεις να φανταστεις τον τρομο του;
Μπορεις να φανταστεις να εισαι στο δωματιο σου σε ενα αδειο σπιτι και να βλέπεις ενα ανατριχιαστικο ατομο να φωνάζει το ονομα σου; ενα ατομο ανυπαρκτο; Και να τα βιωνεις αυτα ενω εισαι 6-7 χρονων.
Καθημερινα.
Δηλαδη αν ενα φαρμακο μπορει να ελατωσει αυτα τα συμπτωματα θα πουμε οχι;
Χωρίς να είμαι καθόλου σίγουρη, ήθελα να το πω όμως, δε νομίζω ότι η σχιζοφρένεια διαγιγνώσκεται πριν από την εφηβεία. Μπορεί κανείς να το ψάξει αυτο;

εντιτ:
βρηκα απο εδω: { http://www.schizophrenia.com/ami/diagno ... bipol.html }
οτι εμφανιζεται 1 περιστατικο σε 40.000 παιδια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Eva Luna την Τετ 08 Δεκ 2010, 14:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 08 Δεκ 2010, 14:32

Η σχιζοφρενεια στα παιδια ειναι σπανια. αλλα υπαρχει.
και διαγιγνωσκεται (δυσκολοτερα αλλα διαγιγνωσκεται).
Γι αυτο και εγω μιλησα για σπανιες περιπτωσεις που τα φαρμακα χρειαζονται.
αυτο που θελω να πω ειναι πως τα πραγματα δεν ειναι ασπρο μαυρο.
Και δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες.
Το να ριχνουμε τα φαρμακα στο πυρ το εξωτερο συλληβδην και για ολες τις περιπτωσεις ειναι λαθος.
Άβαταρ μέλους
Eva Luna

Δημοσίευση από Eva Luna » Τετ 08 Δεκ 2010, 14:34

Divine Sinner έγραψε:Η σχιζοφρενεια στα παιδια ειναι σπανια. αλλα υπαρχει.
και διαγιγνωσκεται (δυσκολοτερα αλλα διαγιγνωσκεται).
Οντως, σπανια αλλα υπαρκτη.
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 08 Δεκ 2010, 14:39

Παντως οσο σπανια και αν ειναι.
Για το παιδι που το παθαινει δεν ειναι σπανιο.
ειναι η ιστορια της ζωης του.
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KELAINO » Τετ 08 Δεκ 2010, 15:15

Mantam Froufrou έγραψε:το ασβέστιο καταστρέφεται με την παστερίωση.
Πώς γίνεται να καταστρέφεται το ασβέστιο με την παστερίωση;

Όσο για την υπερβολική κατανάλωση: Δεν είναι η ποσότητα, αλλά η λάθος αναλογία με το μαγνήσιο που προβληματίζει.

Επίσης, ο αυτισμός και η σχιζοφρένεια ΔΕΝ είναι ψυχασθένιες και ΔΕΝ αντιμετωπίζονται με ψυχοφάρμακα.
Just close your eyes and smell the seagulls
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 08 Δεκ 2010, 15:18

Τι λες;
Mental disorder δεν σημαινει ψυχικη ασθενεια;
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης