Τελικά όντως πάμε για πτώχευση ή είναι κόλπο;

Άβαταρ μέλους
Τάλως
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: Τελικά όντως πάμε για πτώχευση ή είναι κόλπο;

Δημοσίευση από Τάλως » Δευ 29 Νοέμ 2010, 17:46

alisa έγραψε:Λέτε να μας αφήσουν να πάμε για επίσημη πτώχευση;
Ελεγχόμενη :wink:
Να έρθουν δηλα δη σιγά σιγά εκείνοι που "αυτοί" θέλουν
και να είμαστε μετά μια χαρά δούλοι
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
Blue Ice
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από Blue Ice » Δευ 29 Νοέμ 2010, 18:21

Ωρέ paris τα λες σοβαρά αυτά ;;;; :shock: :shock:

Αν είναι δυνατόν να υπάρχουν πλέον άνθρωποι που να πιστεύουν ότι την Ελλάδα την κατέστρεψαν 700.000 υπάλληλοι... :shock: Και επειδή πραγματικά με νευρίασες απίστευτα έχω να σου πω τα κάτωθι:

-όταν οι εισφορές του ασφαλισμένου στο ΙΚΑ είναι κάπου στο 16%, οι εισφορές του ασφαλισμένου στον ΟΠΑΔ (το ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων) είναι 30%. Μόνο και μόνο για το δικαίωμα να πάρει εφ' άπαξ σου παρακρατεί έναν ολόκληρο μισθό όταν διορίζεσαι και αντίστοιχο ποσό τα ταμεία των μερισμάτων συν τις μηνιαίες κρατήσεις

-το ΟΠΑΔ δικαιολογεί μόνο τις βασικές οδοντιατρικές δαπάνες και πάλι πρέπει να πας στον οδοντίατρο να σου τις γράψεις, να πας στον ελεγκτή να τις εγκρίνει, να πας στον οδοντίατρο να σου τις κάνει, να πληρώσεις, να πας στον ελεγκτή να τις βεβαιώσει και μετά να πάρεις ούτε τα μισά... Το ΙΚΑ έχει δικούς του οδοντιάτρους... Και στα δυο ταμεία ειναι χάλια.

-14 μισθούς παίρνουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι + επιδόματα όπου προβλέπονται

-ένας βασικός λόγος που υπάρχει μια καθυστέρηση στις συναλλαγές είναι η έλλειψη μηχανογράφησης. Αντί να κατηγορήσεις τους υπαλλήλους θα σου προτείνω να ψάξεις τα τελευταία 15 χρόνια πόσοι διαγωνισμοί και αναθέσεις έχουν γίνει σε κοινοπραξίες με γνωστές εταιρείες που παρέδωσαν αέρα κοπανιστό

Συγκεντρώσου λοιπόν... Αυτοι που κατέστρεψαν την Ελλάδα είναι στη Βουλή, στις Πρεσβείες και στις έδρες των πολυεθνικών...
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,

ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.

Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.

Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Δευ 29 Νοέμ 2010, 18:25

Π'αντως η αλλήθεια ειναι οτι στην Ελλάδα πρέπει να επέλθει μια βάση μισθού.
για μένα ειναι αδικο να υπάρχουν 2 βαθμίδων εργαζόμενοι σε ότι αφορά το μιθολογικό τομέα.

Σε κανενα ταμείο δεν δίδονται ούτως η άλλως οι πρέπουσες παροχές
και ένα παραπάνω τωρα που θα γίνουν περικοπές
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Δευ 29 Νοέμ 2010, 18:33

Τάλως έγραψε:Π'αντως η αλλήθεια ειναι οτι στην Ελλάδα πρέπει να επέλθει μια βάση μισθού.
για μένα ειναι αδικο να υπάρχουν 2 βαθμίδων εργαζόμενοι σε ότι αφορά το μιθολογικό τομέα.
Συμφωνώ απολύτως, αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα για να είμαστε ευχαριστημένοι (λόγια χριστόδουλου :loco: )Πρέπει όλοι να διεκδικήσουμε μισθούς που να μας επιτρέπουν να ζήσουμε ως άνθρωποι... Δεν είναι δυνατόν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για 200 ευρώ διαφορά το μήνα και οι βουλευτές να τσεπώνουν 400 ευρώ σε κάθε συνεδρίαση επιτροπής επιπλέον του μισθού τους... :shock:

Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Δευ 29 Νοέμ 2010, 18:46

xifomaxos έγραψε: Συμφωνώ απολύτως, αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα για να είμαστε ευχαριστημένοι (λόγια χριστόδουλου :loco: )νθρωποι...
Αυτό υπάρχει και σαν ανέκδοτο :lol:

Άβαταρ μέλους
paris4u
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από paris4u » Δευ 29 Νοέμ 2010, 20:06

:) Σαν ανεκδοτο το ειπε και ο Χριστοδουλος.
ξιφομαχε :freak: τι ειναι αυτα που λες;;; Εγω θα σου αντιστρεψω το ερωτημα και θα σου πω,αν ειναι δυνατον να υπαρχουν ακομη ανθρωποι στην Ελλαδα που να ΜΗΝ πιστευουν οτι οι δημοσιοι υπαλληλοι μας φεραν σε αυτο το χαλι!!! Ειναι η πιο αντιπαραγωγικη ταξη στην Ελλαδα (μιλω στο μεγαλυτερο συνολο και οχι για καποιες λαμπρες εξαιρεσεις) την παρασκευη μιλουσαν στα τηλ που θα πανε το Σαβατοκυριακο και την Δευτερα πως περασαν το Σαβατοκυριακο :swing: οι περισσοτερες γυναικες ''πεταγονται'' μια βολτα απο το σπιτι για να μαγειρεψουν,οι αντρες για εξωτερικες ''δουλειες'' :dancing:
Τα φακελακια σε εφοριες,πολεοδομιες,τελωνεια πανε συννεφο :telescope: η πασης φυσεως λαμογιες και ''εξυπηρετησεις'' με σκοπο να βαλουνε το δαχτυλο στο μελι (οπου μελι βλεπε δημοσιο χρημα) ειναι το αγαπημενο τους αθλημα :olympics:
Μπορω να σου μιλαω με τις ωρες στην κυριολεξια για χιλιαδες περιπτωσεις κατασπαταλησης του δημοσιου χρηματος.
Παμε τωρα στο 30% εισφορα,δηλαδη θες να πεις οτι αυτα επρεπε να περνουν στο χερι;Δηλαδη ποσα παραπανω πρεπει να πληρωνει ο δυσμοιρος πολιτης αυτης της χωρας τον δημοσιο υπαλληλο ωστε ναναι ευχαριστημενος; :banghead:
Δηλαδη τι παραπανω κανει μια λογιστρια που στρογγυλοκαθεται στην Νομαρχια και περνει εναν σκασμο λεφτα απο μια λογιστρια στον ιδιωτικο τομεα που λυωνει καθε μηνα δυο ζευγαρια παπουτσια τρεχοντας μια στην εφορια μια στις εταιρειες μια στα γραφεια,πολεοδομιες,δημαρχεια κατεβαινοντας και τα απογευματα με υπερωριες οταν χρειαζεται και ελαστικα ωραρια αναλογα τα κεφια του εφεντη :worship: για 600 ευρω;;;
Ξερεις τι λεμε εμεις εδω στα μερη μας;Η κοτα οταν πινει νερο κοιταει και λιγο τον Θεο.
Παμε τωρα στον οδοντιατρο (να δεις τι γελια εχουμε να κανουμε αν μιλησουμε για μαγνητικες,εξετασεις σε πυρηνικα εργαστηρια,βιοχημικες κλπ :ups: ) τεσπα,οπως σου ελεγα λοιπον οταν βαζουμε π.χ μια 3αρα μεταλλοκεραμικη γεφυρα (η λεγομενη πορσελανη) ο ικατσης-γαιδαρος θα τα πληρωσει εξ ολοκληρου απο την τσεπη του (ξεκινανε απο 200 το ενα δηλαδη το λιγοτερο 600 η 3αρα) ενω ο οπαδιτης-αλογο δεν πληρωνει σχεδον τιποτα.
14 μισθους στα ''χαρτια'' περνουν ολοι,αλλα στην πραγματικοτητα στον ιδιωτικο τομεα ενα μεγαλο ποσοστο δεν τα βλεπει αυτα τα λεφτα,για τα επιδοματα καλυτερα αστο να μην το σχολιασω τι περνουν :lol:

Υ.Γ
:think: δεν πιστευω τωρα που τα ειπα ολα αυτα να με.. :xifomaxia: :)
Ποτε δεν σημαδευουνε στα ποδια.
Στο μυαλο ειναι ο στοχος ,τον νού σας!!!
Άβαταρ μέλους
totispap
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Δευ 29 Νοέμ 2010, 20:13

Γιατί να σε... :swear: δηλαδή,επειδή είναι αλήθεια όλα αυτά?Σίγουρα θα βρεις και κόσμο που δουλεύει στο δημόσιο και αδικείται απο την γενίκευση που τους γίνεται.Αλλά είναι η εξαίρεση αυτή και όχι ο κανόνας,και δεύτερον για να δουλέψει πήγε και όχι για να τα ξύσει...
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
paris4u
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από paris4u » Δευ 29 Νοέμ 2010, 20:22

:) μα ειπα οτι υπαρχουν και λαμπρες ( ειδες λεξη που χρησιμοποιησα; :lol: ) εξαιρεσεις και ειμαι σιγουρος οτι ανηκει σε αυτην την εξαιρεση :friendly:
Άβαταρ μέλους
Nasos3
Ιδεογραφίτης με τα όλα του

Δημοσίευση από Nasos3 » Δευ 29 Νοέμ 2010, 21:02

ασε που τους κανεις μια ερωτηση και σε στραβοκοιτανε..αφηστετα γιατι εχω φαει στη μαπα τις δημοσιες υπηρεσιες και εχω νιωσει κατα ποσο εξυπηρετουν που αυτη ειναι η δουλεια τους και κατα ποσο οχι..δραμα κατασταση..

ενα μηνα διαδικασια για να κανονισω εναν καυτηριασμο και μου χουν βγαλει την παναγια..ελεος πια..ελα το πρωι μου λενε η παρε τηλεφωνο παιρνω και ολη μερα δεν το σηκωνει κανεις..παω αλλο πρωι μου δινουν παραπεμπτικο ελα το πρωι μου λενε παω μου λενε πρεπει να ξαναερθεις με το που ανοιγει γιατι κλεινονται 20ραντεβου την μερα..και κλεινονται για να πας σε συγκεκριμενο νοσοκομειο γιατι καυτηριασμους κανει ενας συγκεκριμμενος γιατρος και μετα απο εναμιση μηνα αχχαχαχα

μου λενε δεν θα περιμενεις σε ουρα πηγαινε μπροστα... 50 ατομα ουρα μολις με ειδανε να πηγαινω μπροστα μονο που δεν με φαγανε.. μετα απο διαφορες συζητησεις καταληγουμε οτι πρεπει να παω στον ελεγκτη..παω στον ελεγκτη μου λενε ειναι προχειρο το παραπεμπτικο ξαναπηγαινε στο γιατρο του ικα που στο γραψε να σου δωσει πιο επισημο χαρτι..παω διπλα σε κατι αλλες μου λενε κατι εντελως διαφορετικο τρωω παλι την μερα ξαναπαω μου λενε χρειαζεται μια σφραγιδα αλλοι μου λενε πηγαινε νοσοκομειο κατευθειαν με αυτο αλλοι πρεπει να κλεισεις τηλεφωνικα ραντεβου αντε βρες ακρη και μεσα σε ολα αυτα τους κανεις απλες ερωτησεις να δεις τελικα τι πρεπει να γινει και σε κοιτανε στραβα και σου μιλανε και με υφος..ΕΛΕΟΣ δεν φτανει που δουλευουνε λιγες ωρες και τα ξυνουν αλλα ουτε να εχουν λιγη ευγενεια και εξυπηρετικοτητα???
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 30 Νοέμ 2010, 06:20

Εγώ πάλι βλέπω να δαιμονοποιούμε διαρκώς τον Ελληνικό λαό, ως άνοο, μαστουρωμένο, έως και εγκεφαλικά νεκρό.

Είναι αλήθεια ότι έχω κι εγώ εκφραστεί ανάλογα πολλάκις, πάνω στην αγανάκτησή μου όταν συναντώ/μιλώ με άτομα που όντως δεν παίρνουν με τίποτα χαμπάρι και αφήνουν τα μυαλά τους έρμαια στη χειραγώγηση των κρατούντων.
Μήπως όμως τα παραλέμε;
Γιατί θεωρείτε όλοι ως ντε φάκτο δεδομένο ότι εκλέγονται πάντα αυτοί που πράγματι επιλέγει ο λαός; Τους θεωρείτε ανίκανους να "επέμβουν" στο εκλογικό αποτέλεσμα; Εγώ ρητα και κατηγορηματικά όχι.

Κι αν δεν επεμβαίνουν στα κουκιά (που πολύ αμφιβάλλω), γιατί δεν αντιλαμβάνεστε ότι απο τα υποσυνείδητα μηνύματα, σε συνδυασμό με την ανελέητη προπαγάνδα από τους δημοσιοκαφρίσκους των κατεστημένων/καθεστωτικών ΜΜΕ, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια σε απλούς καθημερινούς ανθρώπους να αντισταθούν συνειδητά, να διατηρήσουν το πραγματικά αυτόνομο της σκέψης τους και να επιλέξουν σωστά;
Βίκυ μου, άντε να πέσουν θύματα των 'υποσυνείδητων' μηνυμάτων σήμερα. Μα σε κάθε εποχή σε κάθε μεγάλη στιγμή της Ελλάδας, σε κάθε ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΝΤΡΑ, φερθήκαμε ως λαός με τον χειρότερο τρόπο. Αν δε φταίει η ηλιθιότητά μας και ο αναδελφισμός μας, τότε πρέπει να θεωρήσουμε ως σοβαρή πιθανότητα το να μας κάνουν επέμβαση εξωγήινοι με το που γεννιόμαστε για να φερόμαστε σαν δουλάκια!Τουλάχιστον στους περισσότερους. Οι εξαιρέσεις είναι ... για να γελάμε μεταξύ μας...
Μάλιστα έχουμε συγκεκριμένη τακτική. Πρώτα κάνουμε κάτι πραγματικά σπουδαίο υπό την καθοδήγηση, την έμπνευση και τη δύναμη ενός πραγματικά σπουδαίου άντρα, και μετά εξορίζουμε, σκοτώνουμε, βεβηλώνουμε τον σπουδαίο άντρα! Είμαστε και οι πρώτοι!!!

Και θα συμφωνήσω με την Ξιφομάχα για τους δημόσιους υπαλλήλους, παρόλο που μου έχουν σπάσει πολλάκις τα νεύρα!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Τρί 30 Νοέμ 2010, 11:01

Μα δεν εξυπηρετείστε επειδή δεν υπάρχουν ξεκάθαροι νόμοι και διαχειριστικοί κανόνες... Απλά πράγματα...

Παρόλα αυτά ας μας απολύσουν να ικανοποιηθείτε...Αφού εμείς καταστρέψαμε την Ελλάδα και την Αμερική και την Ιρλανδία και το ευρώ. Για να δούμε μετά αν θα ανακάμψει ραγδαία το Ελληνικό κράτος και η παγκόσμια οικονομία...

Το μόνο που θα σας πω είναι πως όταν όλες οι καθαρίστριες φεύγουν με σύνταξη και το κράτος δεν προσλαμβάνει νέες, μπορεί να μειώνεται ο αριθμός των Δ.Υ. και η μισθοδοσία τους, ταυτόχρονα όμως το ΚΡΑΤΟΣ δινει τη δουλειά σε ιδιωτικά συνεργεία που αμοίβοντα 5πλάσια από όλες τις καθαρίστριες μαζί και απασχολούν ανθρώπους με εξευτελιστικές αμοιβές... Αλλά αυτοί δεν είναι Δ.Υ. για να δέχονται τις μαλακίες και τα νεύρα του καθενός που στραβοξύπνησε και αποφάσισε να βρίσει τον πρώτο υπάλληλο που βρήκε μπροστά του...

Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS
Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Τρί 30 Νοέμ 2010, 12:57

χμμμ σε προπονητικες τεχνικες και θεματα δημοσιας διοικησης συμφωνω αρκετα με Φωτ [οχι ομως και στα θεματα της ελληνορθοδοξης βιωματικης ολοτητας :wink: ---νταξει καρυατιδα :punch: μη βαρας-δεν ξεφευγω----]

σιγουρα αν χωρισουμε τα επιχειρηματα σε φιλοδημοσια και αντιδημοσια τοτε ολοι μας εχουμε πληθωρα αντιδημοσιων
κεης σταντης επιχειρηματων υποψη μας...φακελακια σε γιατρους, σε πολεοδομιες, λαδωματα σε επιβλεψεις, ρεμουλες, αρπαχτες, εγκληματικες νοοτροπιες αδιαφοριες σε ΙΚΑ, ταμεια, αδειοδοτησεις, επιδοτησεις, κατασπαταληση εθνικων και κοινοτικων πορων, προκλητικες ΣΣΕ με υπερογκα καβαντζωματα σε κομματικα λαμογια, αποζημιωσεις μουφες μουφες μουφες...ο κλεψας του κλεψαντος...σε μια κοινωνια αποσαρθρωμενη απο μια κριση πολυετη-μεταπολιτευτικη πολιτισμικη ιδεολογικη αξιακη που κατεληξε να ειναι και οικονομικη...πλεον -με τες υγειες μας

σιγουρα οι προΑΣΕΠ γενιες εχοντας θεσμοθετησει-θεοποιησει το επιβεβλημενο ανωθεν βυσμα μπαιναν με στρεβλα κοσμοειδωλα-αξιακα συστηματα στο τοτε απαξιωμενο δημοσιο και με το καλημερα γινοσαντε κακομαθημενα και κακοπληρωμενα παιδια...αυτο "νομιμοποιουσε" καθε προσπαθεια των να αυξησουν τας αποδοχας παντι τροπω...και να ριξουν το παραγωμενο προιον του δημοσιου με κοπανες και χρονοτριβες...ετεροαπασχολησεις κτλ κτλ μηδενιζοντας την παραγωγικοτητα

και υστερα ηρθαν οι μελισσες εεε σορρυ ο ..συνδικαλισμος..επεβληθη ανωθεν [up bottom approach] και υιοθετηθηκε
απο τη βαση...η οποια καβαντζωθηκε βολευτηκε εν πολλοις δενοντας τη δημοσια διοικηση δια βιου σε εναν πρασινογαλαζοκοκκινο ιστο σε εναν λαβυρινθο χωρις εξοδο πλεον :banghead: ...για το πιο απλο εως το πιο σοβαρο θεμα οι δημοσιως διοικουντες λαμβανουν εγκριση απο τα συνδικαλια των μηδενικων τυπικων και ουσιαστικων προσοντων συνηθως χαμηλοτατης ηθικης υποσταθμης...τελικα ποιος κυβερνα αυτον τον τοπο???διοικησεις και παραδιοικησεις, συνδιοικησεις...οργανογ[ρ]άμματα με κεφαλαια γραμματα...ευθυνοφοβοι αχυρανθρωποι σε ρολο αεναης μαριονετας
εχουν υψηλα αξιωαματα και φοουνται να υπογραψουν το παραμικρο...εθεωρηθη σου λενε δεν ελεγχθη...την ιδια στιγμη το συστημα επιβαλλει στον υπαλληλισκο να βαλει τζιφρα σε πολυ θολα θεματα και βλεπουμε....ελεος πια!οταν ο ταξιαρχος κωλωνει να δωσει λοχος προσοοοοχηπ ας μην εχουμε απαιτηση απο τον υποδεκανεα να ηγηθει αεραποβασης στην Τενεδο...]
-----------------τελος πρωτου μερους :cool:
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει...
"

"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
Nasos3

Δημοσίευση από Nasos3 » Τρί 30 Νοέμ 2010, 18:03

χωρις ανασα ηταν το παραπανω :xara:

κανει και ρημες :P
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 30 Νοέμ 2010, 18:10

Είναι μην τον πιάσουν οι εμπνεύσεις του τον Μπάρνι μας...
:worship: :worship:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Παρ 10 Δεκ 2010, 23:45

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Παρ 10 Δεκ 2010, 23:50

* Έτσι και συνεχίσει για κανένα χρόνο ακόμα τη βιόλα της λιτότητας και της άγριας φορολόγησης ο ΓΑΠ, βλέπω να ληστεύουμε τους Αλβανούς.
Χάρρυ Κλύνν
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 10 Δεκ 2010, 23:55

Καρυπη θα σε μαλωσω. ο ΓΑΠ το κανει για το καλο μας. ειναι σοσιαλιστης ο ανθρωπος.
Ειναι υπερ της αναδιανομης του πλουτου.
Του πλουτου του ψιλικατζη να περάσει τα χέρια των μετόχων του LIDL
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Σάβ 11 Δεκ 2010, 00:10

* Ποιος υπαρκτός σοσιαλισμός? Η Ελλάδα έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία. Είναι η μοναδική χώρα στην οποία εφαρμόζεται ο ανύπαρκτος σοσιαλισμός
Χάρρυ Κλύνν
Άβαταρ μέλους
paris4u
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από paris4u » Σάβ 11 Δεκ 2010, 21:16

Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ χθες ειχε ενα πολυ ωραιο αφιερωμα στην πτωχευση της Ελλαδας το 1893
Αν μπορει καποιος να το βρει ας δωσει το λινκ αξιζει τον κοπο για να καταλαβουμε πολλα πραγματα γιατι ως γνωστον ''η ιστορια επαναλαμβανεται''

Υ.Γ
3-4 χρονια μετα (1897) ακολουθησε ο ελληνοτουρκικος πολεμος.
Άβαταρ μέλους
paris4u
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από paris4u » Κυρ 02 Ιαν 2011, 00:20

Ανδριανόπουλος: «Πάμε για παύση πληρωμών»

Μη αναστρέψιμη χαρακτήρισε την κατάσταση της χώρας μας ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Μιλώντας στο “newsbomb.gr” προέβλεψε με βεβαιότητα ότι δεν θα μπορέσουμε μέσα στο επόμενο τρίμηνο να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η Τρόικα, με αποτέλεσμα να χάσουμε την τέταρτη δόση του δανείου και να οδηγηθούμε σε χρεοκοπία και σε επιστροφή στη δραχμή Ο κ. Ανδριανόπουλος «άδειασε» τον Αντώνη Σαμαρά για τις προτάσεις που αντιτείνει, ενώ χαρακτήρισε ανοησίες τις θέσεις της αριστεράς.

Πώς βλέπετε έως τώρα τα πράγματα;

«Πολύ δύσκολα διότι κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται μη αναστρέψιμη. Για να μπορέσει ο τόπος να βγει από το αδιέξοδο και να μπούμε σε μια καλή οικονομική πορεία πρέπει να μειώσουμε δραματικά τις δημόσιες δαπάνες μας κι αυτό δεν πρόκειται να γίνει εάν δεν καταργήσουμε κρατικούς φορείς. Και για να αρχίσουμε να έχουμε κάποιες εισπράξεις θα πρέπει να μειώσουμε τους φόρους και να περικόψουμε πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Δυστυχώς, δεν γίνεται τίποτα απ΄ αυτά και δεν βλέπω λύση. Όλα τα άλλα είναι ασπιρίνες».

Εάν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες που πρέπει να πετύχουμε όσα μας ζητά η Τρόικα δεν τα καταφέρουμε, τι προβλέπεται ότι θα συμβεί;

«Εάν εφαρμόσουμε αυτά που μας έχει πει η Τρόικα με απόλυτη συνέπεια, υπάρχει το ενδεχόμενο να εισπράξουμε την τέταρτη δόση των χρημάτων. Δυστυχώς, όμως, είναι πρακτικά αδύνατο σε τρεις μήνες να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα δεκαετιών. Εάν δεν εφαρμόσουμε τις επιταγές της Τρόικας, δεν θα την εισπράξουμε και θα οδηγηθούμε σε τραγικό αδιέξοδο. Θα πάμε σε έλλειψη συναλλάγματος, έλλειψη χρημάτων, στάση πληρωμών, κατάρρευση των εισαγωγών και κατ΄ επέκταση της αγοράς. Εικάζω, λοιπόν, ότι αφού η κυβέρνηση δεν θα έχει χρήματα, αλλά θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, θα αναγκαστεί να βγει από το ευρώ και να πάει στη δραχμή με ό,τι συνέπειες αυτό συνεπάγεται, αφού δεν θα μας δίνει χρήματα πλέον κανείς. Τα χρήματα που μας δίνει η Τρόικα δεν μας τα δίνει μόνο για να πληρώνουμε τα δάνειά μας, αλλά και για να καλύπτουμε τρέχουσες ανάγκες, διότι η Ελλάδα δαπανά πολλά περισσότερα από αυτά που παράγει. Άρα, όλοι αυτοί που φωνάζουν κατά του μνημονίου να μας πουν, εάν φύγει η Τρόικα, που θα βρούμε χρήματα να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις της χώρας;»

Ο κ. Σαμαράς έχει κάνει προτάσεις εκτός μνημονίου. Δεν είναι εφικτές;

«Ανοησίες, όπως και αυτά που λέει η αριστερά. Ο κ. Σαμαράς μιλά π.χ για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Αυτό απαιτεί τουλάχιστον ενάμιση χρόνο και πάλι έχω αμφιβολίες για το εάν καταφέρουν σε αυτό το διάστημα να την αποτιμήσουν. Πότε θα κάνουν διαγωνισμό, πότε και εάν θα βρουν αγοραστές; Το πρόβλημα είναι το τι θα γίνει μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Από αυτό θα κριθούν όλα. Το μνημόνιο είναι μονόδρομος, αλλά το θέμα είναι το κατά πόσο θα το τηρήσουμε».

Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το μνημόνιο;

«Βεβαίως, αρκεί να είχαμε κάνει από πριν μόνοι μας πραγματικές περικοπές στο δημόσιο τομέα, κάτι που ούτε τώρα δεν τολμάμε να κάνουμε. Γι΄αυτό και δεν κάναμε σοβαρές διαπραγματεύσεις. Διότι είχαμε τόσο μεγάλη ανάγκη χρημάτων, που σοβαρές διαπραγματεύσεις δεν θα μπορούσαν να γίνουν».

http://www.newsbomb.gr/politikh/story/b ... h-plhrwmwn
Άβαταρ μέλους
paris4u
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από paris4u » Δευ 03 Ιαν 2011, 00:38

Μιας και ειμαστε μες το καταχειμωνο ας θυμηθουμε τι ειχε πει ο Ρουμελιωτης (εκπροσωπος της Ελλαδας στο ΔΝΤ) το περασμενο καλοκαιρι λιγο πριν παραιτηθει;

<<όμως το Ταμείο θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεων του για την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, αναφέροντας ότι η χώρα θα οδηγηθεί αναγκαστικά σε στάση πληρωμών μέσα στο καταχείμωνο!!!!>>

Αυτα ειπωθηκανε το καλοκαιρι οταν ακομη (οπως γραφανε τοτε καποιοι) <<η χώρα μας βρίσκεται εντός των κανόνων που έχει θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το Μνημόνιο που υπέγραψε η Κυβέρνηση>>

Και ομως ο Ρουμελιωτης επιβεβαιωθηκε λιγους μηνες μετα οταν το ΔΝΤ αναθεωρησε το ελλειμα απο 12% και κατι σε 15% και κατι!!!Με αποτελεσμα να απαιτησει νεα μετρα!!!

Τωρα περιμενουμε το δευτερο σκελος μεσα στο καταχειμωνο οπως χαραχτηριστικα μας ειπε.
Δηλαδη ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”