Τελικά όντως πάμε για πτώχευση ή είναι κόλπο;

Άβαταρ μέλους
UnIc0rN
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: UnIc0rN
Φύλο: Άνδρας
Επικοινωνία:

Τελικά όντως πάμε για πτώχευση ή είναι κόλπο;

Δημοσίευση από UnIc0rN » Σάβ 27 Νοέμ 2010, 10:58

Πολλά λέγονται και παπαγαλίζονται εδώ και πολύ καιρό για την οικονομία, τις πτωχεύσεις χωρών κλπ κλπ... Είναι γνωστό ότι σε πολλές περιπτώσεις μία ψεύτικη είδηση μπορεί να δημιουργίσει την "πραγματικότητα". Στο χρηματιστήριο, αν "βγει βρώμα" ότι ,μία εταιρία θα κλείσει, όντως θα κλείσει γιατί την επόμενη μέρα θα πάνε να πουλήσουν όλοι τις μετοχές. Ποιοί έχουν βγάλει τη "βρώμα"; Αυτοί που θέλουν να πάρουν την εταιρία στα χέρια τους. Πως γίνεται αυτό; Μόλις βγει η "βρώμα", πολλοί θα πουλήσουν τις μετοχές τους γιατί θα φοβηθούν μην χάσουν τα χρήματά τους. Όταν όμως γίνει αυτό, η εταιρία βρίσκεται χωρίς χρήματα και άρα πάει για πτώχευση. Παράλληλα πέφτει η μετοχή τους. Τότε λοιπόν χτυπάνε αυτοί που δημιούργησαν το όλο θέμα... αγοράζουν πολύ φθηνά, "σώζουν" την εταιρία... και γίνονται πλούσιοι ;)

Μήπως τελικά γίνεται κάτι αντίστοιχο και με την Ελλάδα;

Μου ήρθε ένα μέιλ το οποίο παραθέτω προς συζήτηση :)

Καμαρινού Στέλλα

Εθνική Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.

Οικονομικές Υπηρεσίες

Τηλ.:2107720631 begin_of_the_skype_highlighting              2107720631      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              2107720631      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              2107720631      end_of_the_skype_highlighting

Fax :2107720538

ΝΑ γιατί δεν γίνεται να πτωχεύσουμε

ΠΙΝΑΚΑΣ Ι: Συνολικό χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό

Χώρα...................Συνολικό Χρέος*......Δημόσιο Χρέος**.......Ιδιωτικό Χρέος

Ελλάδα......................248%.................124,9%..................123,1%

Γερμανία.....................285%....... .......76,7%...................208,3%
Ιταλία.........................315%................116,7%.....................198,3%
Γαλλία........................323%.................82,5%......................240,5%
Πορτογαλία..................323%................84,6%.....................238,4%
Μ. Βρετανία..................466%.... .......80,0%..................386,0%

Πηγή: Συνδυασμός στοιχείων από Κομισιόν,McKinsey Global Institute και μελέτη της Deutsche Bank, σύμφωνα με την οποία το ιδιωτικό χρέος της Ελλάδας είναι 123% του ΑΕΠ, ενώ της Πορτογαλίας 239%
Πίνακας:
* Δημόσιο και ιδιωτικό, εσωτερικό και εξωτερικό
** Πρόβλεψη 2010
Στις 14 ιουνίου η Ελλάδα θα κυρήξει πτώχευση!!!!
Τρεχάτε!!!!

Διαβάστε αναλύσεις περισπούδαστων οικονομολόγων, για τη πιθανή πτώχευση της Ελλάδος, ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει, κλπ. κλπ.
Ε, λοιπόν, εγώ σας λέω ότι
ΔΕΝ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ.
ΤΙ ΛΕΕΙ;
Λέει ότι το συνολικό χρέος της χώρας μας, είναι το μικρότερο από όλες τις μεγάλες δυνάμεις της ΕΕ.!!
Λέει ότι το ιδιωτικό χρέος της χώρας μας, είναι το μικρότερο στην ευροζώνη!!
Διαβάστε το πίνακα,
Ο πίνακας λέει ότι το Ελληνικό κράτος χρωστάει μεν 124% του ΑΕΠ,
αλλά οι Ελληνες χρωστάνε συνολικά 123,1%,
όταν οι Γερμανοί χρωστάνε 208,3%, και οι Αγγλοι 386,0%!!!

Καταλάβατε για ποιο πράγμα μιλάμε;
Οι Βρετανοί, κράτος και ιδιώτες, χρωστάνε 466%, και δεν πτωχεύουν,
ενώ οι Ελληνες χρωστάνε 248% και πτωχεύουν;;;;
Είστε βλάκες;;;
ΚΑι όλα αυτά τα νούμερα, είναι
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΦΟΓΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 80% ΤΟΥ ΑΕΠ!!!
Δηλαδή αν υπολογίσουμε ότι το Ελληνικό κράτος, απλά και μόνο θα πιάσει τη φοροδιαφυγή,
μόνο αυτό,
τότε το δημόσιο χρέος θα γίνει 70% του νεου πια ΑΕΠ,
και το συνολικό χρέος θα πέσει κάτω από το 200% του νέου ΑΕΠ.
Επί τέλους, αν αυτά που λέω είναι μαλακίες,
ας μου πει κάποιος οικονομολόγος ότι τα νούμερα αυτά είναι ψεύτικα.
Θα μου πεις , μα τότε γιατί όλος αυτός ο χαμός, γιατί όλος αυτός ο πανικός;;
ΜΑ ακριβώς γιατί ο πίνακας λέει αλήθεια.
Η Ελλάδα είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ στην Ευρώπη
που οι πολίτες της ΔΕΝ είναι ΑΚΟΜΑ υπερχρεωμένοι στις τράπεζες!!
Είναι ο μοναδικός λαός που τα ιδιωτικά οικονομικά δηλαδή το ιδιωτικό χρέος,
είναι μικρότερο από το Δημόσιο χρέος!!!
Και επειδή ο Ελληνας χαλάει την Ευρωπαική πιάτσα, πρέπει να υποδουλωθεί.

Πως;;;
Με την απειλή χρεοκοπίας του Κράτους του,
να τον βάλουμε να πληρώσει,
όσα θα κερδίζαμε αν ήταν υπερχρεωμένος!!!
Δηλαδή, να απειλήσουμε χρεοκοπία του Κράτους, για να βουτήξουμε τα λεφτά των Ελλήνων.
ΚΑι γιατί την Ελλάδα ρε παιδιά;;;
ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ.
Αν ξαναδιαβάσετε τον πίνακα θα δείτε ότι σε ΟΛΕΣ τις άλλες χώρες
το Ιδιωτικό χρέος ειναι τριπλάσιο από το δημόσιο,
δηλαδή, είναι χρεωμένοι οι πολίτες και όχι το Κράτος.
Μόνο στην Ελλάδα, το ξαναλέω,
οι πολίτες χρωστάνε λιγώτερα από το κράτος.
Πρέπει λοιπόν και οι Ελληνες να χρεωθούν όσο και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι,
και να πάψουν να έχουν τη ποιότητα ζωής που έχουν,
γιατί αποτελούν εστία "μόλυνσης" και των υπόλοιπων λαών.
ΚΑι πως θα γίνει αυτό;
Σπείρε τον πανικό, να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες,
να βουλιάξουν το τραπεζικό σύστημα,
το οποίο δεν βουλιάζει αλλιώς αφού δεν είναι εκτεθειμένο σε επισφαλείς επενδύσεις,
να μεγαλώσει ο πανικός, να περάσουμε νόμους μειώσεως του εισοδήματος των Ελλήνων,
να περάσουμε αβρόχοις ποσι το ασφαλιστικό, τη μείωση μισθών και συντάξεων,
και όλα τα μέτρα που θα μειώσουν το εισόδημα του Ελληνα,
και θα τον αναγκάσουν να δανειστεί όσο και ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης.

Αυτό είναι κατά τη ταπεινή μου γνώμη το σενάριο, με όλα τα επακόλουθα, που φέρνει και το μνημόνιο.
Μας έχουν πρίξει τα ούμπαλα, με το χρέος των 300 δις.
Οταν οι ιδιωτικές καταθέσεις των Ελλήνων ΜΟΝΟ σε Ελληνικές τράπεζες είναι 350 δις.
ΚΑι δεν λέει κανένας ότι,
ΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ του κράτους ήταν 200 δις,
δηλαδή 70% του ψεύτικου ΑΕΠ,
ή 50% του Πραγματικού ( μέσα και η φοροδιαφυγή ) ΑΕΠ,
τότε θα είμαστε, η καλλίτερη οικονομία του πλανήτη!!!
Επί τέλους,
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ,
ο δανειστής ,
να χρωστάει 285% του ΑΕΠ,
και ο δανειζόμενος 248%.
Ούτε ο Αγγλος αδελφός να χρωστάει 466% του ΑΕΠ,
και να συμβουλεύει την Ελλάδα τι πρέπει να κάνει ή οποία χρωστάει 248% του ΑΕΠ.

Εγώ αυτά βλέπω, και γι αυτό αν αύριο κερδίσω το Τζόκερ, θα πάρω όλα τα λεφτά ΕΤΕ, για τα παιδιά μου!!!
Δεν συμβουλεύω τίποτε και κανένα,
απλά βαρέθηκα να με λένε φτωχό και απατεώνα,
οι ψωμολύσσες που χρωστάνε μέχρι και το χαρτί υγείας που σκουπίζονται.
Αν , από τη φτώχια τους, δεν το έχουν αντικαταστήσει κι αυτό με εφημερίδα!!!!
Bloomberg: Πτώχευση της Ελλάδας "βλέπει" το 41% αναλυτών και επενδυτών.
Και μόνο η αλητεία, να παρουσιάζεται η γνώμη του 41%, ως ισχυρότερη του 59%, που ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ πτώχευση της Ελλάδας, δείχνει τι προσπαθούν να κάνουν. Διαβάστε ολόκληρη την είδηση στο κάπιταλ.
Εγώ παραθέτω μόνο ένα απόσπασμα, για να δείτε ΠΟΙΟΥΣ ρώτησαν για να βγάλουν με το ζόρι αυτή την είδηση.
«Θυσίασε την ανεξαρτησία της ΕΚΤ υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας», σχολιάζει στο Bloomberg ο Cyril Boudin, trader παραγώγων της Unicredit Group στο Λονδίνο, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα.
Για τον Τρισέ ο λόγος.
Δηλαδή αυτοί που ψήφισαν αναλυτές και επενδυτές, ήταν σαν τον Μπουντίν, δηλαδή τρειντερ οι οποίοι έχουν ποντάρει στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Αυτές είναι οι αξιόπιστες έρευνες του bloomberg.
Να τις χαίρεστε, όσοι τις πιστεύετε.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Γυναίκα

Re: Τελικά όντως πάμε για πτώχευση ή είναι κόλπο;

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Σάβ 27 Νοέμ 2010, 15:59

Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους Έλληνες, αλλά εγώ προσωπικά, οι γονείς μου, και οι περισσότεροι φιλοι μου είμαστε ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ και δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι, παρόλο που όλοι έχουμε ατομικό εισόδημα (είτε καλή σύνταξη, είτε σχετικά καλό μισθό)... Μιλάω για άτομα με οικογένεα βέβαια, έτσι; Όχι για ανύπαντρους κλπ.

Μακάρι να είναι έτσι, αλλά από τις συζητήσεις με άτομα έξω, αλλιώς μου φαίνονται τα πράγματα. Μπορεί και να είναι χειρότερα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τι να πω... Μπορεί να χρωστάνε και τα μαλλιά της κεφαλής τους οι 'αδελφοί' από Αγγλία!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
e-to3iko
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα

Δημοσίευση από e-to3iko » Σάβ 27 Νοέμ 2010, 16:41

Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα χρωστάει σε ξένους τοκογλύφ... εχμ... ιδιώτες θέλω να πω
και μάλλον είναι αναπόφευκτη η ελεγχόμενη πτώχευση - και όχι η πτώχευση, δυστυχώς :(
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Σάβ 27 Νοέμ 2010, 17:29

Ναι, πράγματι. ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα είναι ελεγχόμενη. Πάλι οι τράπεζες θα πλουτίσουν!!!
Άβαταρ μέλους
GRArktos
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα
Irc ψευδώνυμο: Arktos
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από GRArktos » Σάβ 27 Νοέμ 2010, 20:31

Σε έναν άμυαλο λαό έχεις και την αντίστοιχη κυβέρνηση.
Θέλετε δε θέλετε οι Έλληνες είναι πολύ δουλοπρεπείς για να περιμένουμε καλύτερες μέρες.
Και αν κάποιοι βλέπουμε τα στραβά, τα ξερά είναι περισσότερα και θα καούμε μαζί τους.
Σε πτώχευση το κράτος θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια εφόσον όλες οι ενέργειες που κάνει οδηγούν εκεί.

Μερικά:
-Αντί να κάνει έλεγχο στους μισθούς (να εξακριβώσει αν είναι λογικοί) του δημοσίου κάνει περικοπές. Δηλαδή εφόσον κάποιος παίρνει 8000 αντί για 2000 την πληρώνει και αυτός που παίρνει 1500.
-Δεν περιορίζει τους υπαλλήλους. (μόνο οι Κούβα έχει περισσότερους ΔΥ από την Ελλάδα και εκεί ανακίνησαν το καλοκαίρι ότι θα απολύσουν 1εκ. δημόσιους υπαλλήλους)
-Μειώνει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα!!!
-Ανεβάζει τους φόρους.

Ήδη απο τον Ιούλιο φαίνεται ότι με αυτά τα μέτρα τα έσοδα έχουν μειωθεί κοντά στο 50%.
Ο Ιδιωτικός τομέας νεκρώνει με τη φορολογία και όχι γιατί δίνουν παχυλούς μισθούς.
Η Ελλάδα είναι ίσος η μοναδική χώρα στον κόσμο που ο Δημόσιος Υπάλληλος, ο κατώτερος δηλαδή στη κλίμακα θεωρείτε (και είναι) προνομιούχος.

Έχουμε πολλά στραβά και μας αξίζουν.

Πτώχευση δε ξέρω πως μπορεί να γίνε σε μία χώρα που δεν έχει δικό της νόμισμα. Απλά μεγαλώνοντας ακόμα το χρέος θα πουλήσεις ότι έχεις και δεν έχεις. Φυσικούς πόρους (τα αρχαία μνημεία θα τη γλυτώσουν για να μη μας θίξουν την "υπερηφάνεια"). Και όταν θα μας έχουν στριμώξει οικονομικά για τα καλά (με κανα μισθό γύρο στο 500αρικο) θα το δεχτούμε με μεγάλη ευχαρίστηση.

Υ.Γ. Για το "δουλοπρέπεια" που γράφω ποιο πάνω. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσω ένα λαό που εδώ και 30 (200 ποιο σωστά) τουλάχιστον χρόνια αφήνει να του ρημάξουν τα πάντα με αντάλλαγμα ένα κομμάτι ψωμί (ρουσφέτι).
Άβαταρ μέλους
Τάλως
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Τάλως » Σάβ 27 Νοέμ 2010, 22:07

GRArktos έγραψε:Σε έναν άμυαλο λαό έχεις και την αντίστοιχη κυβέρνηση.
Θέλετε δε θέλετε οι Έλληνες είναι πολύ δουλοπρεπείς για να περιμένουμε καλύτερες μέρες.
Και αν κάποιοι βλέπουμε τα στραβά, τα ξερά είναι περισσότερα και θα καούμε μαζί τους.
Σε πτώχευση το κράτος θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια εφόσον όλες οι ενέργειες που κάνει οδηγούν εκεί.

Μερικά:
-Αντί να κάνει έλεγχο στους μισθούς (να εξακριβώσει αν είναι λογικοί) του δημοσίου κάνει περικοπές. Δηλαδή εφόσον κάποιος παίρνει 8000 αντί για 2000 την πληρώνει και αυτός που παίρνει 1500.
-Δεν περιορίζει τους υπαλλήλους. (μόνο οι Κούβα έχει περισσότερους ΔΥ από την Ελλάδα και εκεί ανακίνησαν το καλοκαίρι ότι θα απολύσουν 1εκ. δημόσιους υπαλλήλους)
-Ανεβάζει τους φόρους.

Ήδη απο τον Ιούλιο φαίνεται ότι με αυτά τα μέτρα τα έσοδα έχουν μειωθεί κοντά στο 50%.
Ο Ιδιωτικός τομέας νεκρώνει με τη φορολογία και όχι γιατί δίνουν παχυλούς μισθούς.
Η Ελλάδα είναι ίσος η μοναδική χώρα στον κόσμο που ο Δημόσιος Υπάλληλος, ο κατώτερος δηλαδή στη κλίμακα θεωρείτε (και είναι) προνομιούχος.

Πτώχευση δε ξέρω πως μπορεί να γίνε σε μία χώρα που δεν έχει δικό της νόμισμα. Απλά μεγαλώνοντας ακόμα το χρέος θα πουλήσεις ότι έχεις και δεν έχεις. Φυσικούς πόρους (τα αρχαία μνημεία θα τη γλυτώσουν για να μη μας θίξουν την "υπερηφάνεια"). Και όταν θα μας έχουν στριμώξει οικονομικά για τα καλά (με κανα μισθό γύρο στο 500αρικο) θα το δεχτούμε με μεγάλη ευχαρίστηση.

Υ.Γ. Για το "δουλοπρέπεια" που γράφω ποιο πάνω. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσω ένα λαό που εδώ και 30 (200 ποιο σωστά) τουλάχιστον χρόνια αφήνει να του ρημάξουν τα πάντα με αντάλλαγμα ένα κομμάτι ψωμί (ρουσφέτι).
+1

θα γινει η ελεγχόμενη πτώχευση που είπαν τα παιδιά ποιό πάνω... ώστε να μπούν στην χώρα οι εταιρίες που θέλουν "εκείνοι"
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
KAL EL
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: KAL EL

Δημοσίευση από KAL EL » Σάβ 27 Νοέμ 2010, 23:24

Όσοι ενημερώνονται μέσω του νετ, γνωρίζουν τα παιχνίδια των κερδοσκόπων εις βάρος της Ελλάδος.
Γνωρίζουν ότι συγκριτικά με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, τις ΗΠΑ κλπ, είχαμε το μικρότερο χρέος.
Ο ΓΑΠ θεώρησε πατριωτικό του καθήκον να το αυξήσει και να συνεχίσει να το αυξάνει, μειώνοντας παράλληλα τις πιθανότητες αποπληρωμής του.
Το ζητούμενο είναι να ενημερωθεί για την πραγματικότητα όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος, γιατί γνωρίζοντας μπορείς και να αντιδράσεις.
Το να λέμε ότι οι Έλληνες είναι δουλοπρεπείς και ότι μαζί με τους πολλούς θα καούν και οι λίγοι....δεν οδηγεί πουθενά.
Και εγώ πρίν από 6-7 μήνες γνώριζα αυτά που έβλεπα από την τηλεόραση.
Ένα "τσιμπιματάκι" χρειάστηκα, και σήμερα βλέπω διαφορετικά τα πράγματα.
Πρίν από 2 περίπου ώρες μου τηλεφώνησε ένας φίλος του πατέρα μου, ζητώντας μου να του στείλω και άλλα videos και ενημερώσεις από blogs. Είναι 65 ετών και μέχρι πρίν από ένα μήνα ζούσε στο μάτριξ του και αυτός.
Απλά του έστειλα ένα βίντεο για αρχή...και αυτό ήταν.
Οι περισσότεροι Έλληνες δεν είναι δουλοπρεπείς. Απλώς δεν γνωρίζουν τί παίζει και η κυβέρνηση με την συνεργασία των ΜΜΕ τους έχει πανικοβάλει.

http://thalamofilakas.blogspot.com/2010 ... _9044.html
<<Αναιρώ, όπως δεν αναίρεσε ποτέ κανείς, και είμαι εν τούτοις το αντίθετο ενός αρνητικού πνεύματος>>
FR.NIETZSCHE - ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Πώς κανείς γίνεται, εκείνο που είναι)
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 3 φορές

Δημοσίευση από ICAROS » Κυρ 28 Νοέμ 2010, 01:29

Mην ασχολείστε με το χρήμα ρε σεις.
Και αν πάνε για πτώχευση,
αυτοί πάνε.

Για να στραφούν περισσότεροι προς τον Αιθέρα
πρέπει να... "γνωρίζει την ήττα" η ύλη.

Όλο είναι ελεγχόμενο.
~ Ακραίο Επικοινωνιακό Φαινόμενο ~
Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
http://www.facebook.com/lpaliginis
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Κυρ 28 Νοέμ 2010, 15:57

Είναι τόσο εύκολο να το λες αυτό, Ίκαρε, όταν δεν έχεις να θρέψεις οικογένεια. Κάπως έτσι μίλαγα κι εγώ μέχρι πριν έξι χρόνια...

Αυτό που έμαθα μετά, είναι πως υπάρχει ο καιρός να ασχολείσαι με τα του πνεύματος, και υπάρχει και ο καιρός να ασχολείσαι με τα της ύλης, γιατί αλλιώς δεν κάνεις το έργο σου σε κανέναν κόσμο/ διάσταση.

Δεν ξέρω αν εννοείς πως αυτό που γίνεται είναι ελεγχόμενο από 'φωτενές' δυνάμεις... Αν έτσι νομίζεις, καλύτερα να το ξαναψάξεις! Οι φωτεινές δυνάμεις δεν επεμβαίνουν σπείροντας την πείνα και την αρρώστια και τον φόβο.
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Κυρ 28 Νοέμ 2010, 18:11

Να δώ πότε επιτέλους θα αρχίσουμε να εμπιστευόμαστε τη δύναμη του ανθρώπου :worship:
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

Άβαταρ μέλους
paris4u
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από paris4u » Κυρ 28 Νοέμ 2010, 18:43

Εγω παλι βλεπω οτι καταρρεει ολο το συστημα παγκοσμιως.Βλεπω οτι περιοριζονται οι ατομικες ελευθεριες και τα δικαιωματα,οτι ολο και περισσοτεροι ανθρωποι σπρωχνονται στα ορια της φτωχειας χωρις καμια διεξοδο και ελπιδα!!!
Φωναζει απο μακρια το πραγμα,παμε για εναν παγκοσμιο πολεμο,εξεγερσεις,επαναστασεις ή μηπως σπρωχνουν τα πραγματα στο χειλος της καταστροφης ωστε να δεχτουν οι λαοι μια παγκοσμια κυβερνηση που θα υποσχεθει να λυσει τα οποια προβληματα τους καλυτερα απο τις υπαρχουσες ανικανες και διεφθαρμενες κυβερνησεις τους;
Οι κοινωνικοπολιτικοοικονομικες συνθηκες ειναι σχεδον γκαρμπον με αυτες λιγο πριν τον Α.Π.Π
Ποτε δεν σημαδευουνε στα ποδια.
Στο μυαλο ειναι ο στοχος ,τον νού σας!!!
Άβαταρ μέλους
GRArktos
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από GRArktos » Δευ 29 Νοέμ 2010, 01:36

Τάλως έγραψε:Να δώ πότε επιτέλους θα αρχίσουμε να εμπιστευόμαστε τη δύναμη του ανθρώπου :worship:
+1
paris4u έγραψε:Εγω παλι βλεπω οτι καταρρεει ολο το συστημα παγκοσμιως.Βλεπω οτι περιοριζονται οι ατομικες ελευθεριες και τα δικαιωματα,οτι ολο και περισσοτεροι ανθρωποι σπρωχνονται στα ορια της φτωχειας χωρις καμια διεξοδο και ελπιδα!!!
Φωναζει απο μακρια το πραγμα,παμε για εναν παγκοσμιο πολεμο,εξεγερσεις,επαναστασεις ή μηπως σπρωχνουν τα πραγματα στο χειλος της καταστροφης ωστε να δεχτουν οι λαοι μια παγκοσμια κυβερνηση που θα υποσχεθει να λυσει τα οποια προβληματα τους καλυτερα απο τις υπαρχουσες ανικανες και διεφθαρμενες κυβερνησεις τους;
Οι κοινωνικοπολιτικοοικονομικες συνθηκες ειναι σχεδον γκαρμπον με αυτες λιγο πριν τον Α.Π.Π
Το σύστημα δουλεύει μια χαρά. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι (και καλά κάνουν) δουλεύουν 365 μέρες το χρόνο γι'αυτό το σύστημα και εκ του αποτελέσματος κάνουν καλή δουλειά. Εμείς δε δουλεύουμε καθόλου και αν το κάνουμε, το κάνουμε περιστασιακά και συνήθως λανθασμένα.
Άβαταρ μέλους
Nasos3
Ιδεογραφίτης με τα όλα του

Δημοσίευση από Nasos3 » Δευ 29 Νοέμ 2010, 02:16

το συστημα δουλευει μια χαρα??καλυτερα να λεγες οτι δουλευει τελεια..τυφλα να χει το συστημα αλλων χωρων..

με τα τοσα παραθυρακια που υπαρχουν στους νομους με την τοση σαπιλα.. που εχουμε καταντησει η χωρα της λαμογιας εχουμε μια χαρα συστημα??τα δικαστηρια πως λειτουργουνε??ποιος δικαιωνεται και ποιος καταδικαζεται που ειναι η ισοτητα που ειναι οι ορθοι νομοι για την μεταναστευση??που εχει συστημα αυτη η χωρα??στον δημοσιο τομεα η στον ιδιωτικο??και το τραπεζικο συστημα ακομη ποιο τελειο..εχει ζησει κανεις εξωτερικο καμια αγγλια γερμανια να δει τι ειναι συστημα και τι υποδομες και το πως λειτουργουνε σε ολους τους τομεις??
Άβαταρ μέλους
GRArktos
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από GRArktos » Δευ 29 Νοέμ 2010, 02:59

Nasos3 έγραψε:το συστημα δουλευει μια χαρα??καλυτερα να λεγες οτι δουλευει τελεια..τυφλα να χει το συστημα αλλων χωρων..

με τα τοσα παραθυρακια που υπαρχουν στους νομους με την τοση σαπιλα.. που εχουμε καταντησει η χωρα της λαμογιας εχουμε μια χαρα συστημα??τα δικαστηρια πως λειτουργουνε??ποιος δικαιωνεται και ποιος καταδικαζεται που ειναι η ισοτητα που ειναι οι ορθοι νομοι για την μεταναστευση??που εχει συστημα αυτη η χωρα??στον δημοσιο τομεα η στον ιδιωτικο??και το τραπεζικο συστημα ακομη ποιο τελειο..εχει ζησει κανεις εξωτερικο καμια αγγλια γερμανια να δει τι ειναι συστημα και τι υποδομες και το πως λειτουργουνε σε ολους τους τομεις??

φυσικά και δουλεύει μια χαρά. γι'αυτούς που το συντηρούν.

Διάβασε τι έχω γράψει ξανά. Μη μένεις στη επικεφαλίδα.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Δευ 29 Νοέμ 2010, 04:27

Να δώ πότε επιτέλους θα αρχίσουμε να εμπιστευόμαστε τη δύναμη του ανθρώπου
Ποιού ανθρώπου ακριβώς; Είμαστε όλοι άνθρωποι και τόσα εκατομμύρια χρόνια τα έχυμε κάνει σκατά! Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι κανέναν. Μόνο εμένα εμπιστεύομαι, και γι'αυτό μπορώ να δω καθαρά κι εγώ τους Έλληνες, να δω πόσο δουλοπρεπείς και ηλίθιοι είμαστε -βάζω κι εμένα για να μην παρεξηγηθεί κανείς- Το έχω πει τόσες φορές εδώ μέσα, που θα καταντήσω γραφική, αλλά όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο ξένη νιώθω σ'αυτή την 'πατρίδα'. Συφωνώ με τον GRArktos. Άμυαλοι και δουλοπρεπείς και μας αξίζουν οι κυβερνήσεις μας.

Ο Έλληνας κυνηγάει και σκοτώνει τους ήρωες και τους δασκάλους του! Είναι από τους ελάχιστους λαούς ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ φαντάζομαι που το κάνει αυτό (βλ Κολοκοτρώνη, αλλά και Σωκράτη και ΧΙΛΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ).
Και δυστυχώς δε βλέπω να αλλάζουμε. Πάλι τους εχθρούς μας στηρίζουμε, και πάλι το βουλώνουμε όταν πρέπει να τα κάνουμε λίμπα!

Μακάρι να γινόταν μια κανονικότατη πτώχευση. Αλλά, δυστυχώς ελεγχόμενη θα είναι γιατί ΕΜΕΙΣ το ζητάμε με την αδράνεια μας, και θα μας κάτσουν καλύτερα πάνω στο σβέρκο μετά... ΤΑ ΓΟΜΑΡΙΑ!
Άβαταρ μέλους
Nasos3

Δημοσίευση από Nasos3 » Δευ 29 Νοέμ 2010, 04:45

χμμ λαθος συμπερασμα εβγαλα grarktos..sorry..

δικιο εχεις μανταμ φρουφρου..ο πολεμος που δεχομαστε πλεον ειναι πνευματικος και ειναι ο χειροτερος..αλλα σιγουρα υπαρχουν και ατομα τα οποια μπορεις να εμπιστευτεις..

με τετοια παιδεια με τοση καθοδηγουμενη και κατασκευασμενη ιστορια με τετοια προτυπα και με τοση αποχαυνωση τι να περιμενει κανεις..μακαρι να αρχισει να ξυπναει ολο και περισσοτερος κοσμος..
Άβαταρ μέλους
Blue Ice
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Blue Ice » Δευ 29 Νοέμ 2010, 08:28

GRArktos έγραψε:Σε έναν άμυαλο λαό έχεις και την αντίστοιχη κυβέρνηση.

Μερικά:
-Ανεβάζει τους φόρους.

Λοιπόν για να τελειώνουμε με αυτή την καραμέλα του Δημοσίου...Η Ελλάδα δεν έχει κανένα τραγικό ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με τον πληθυσμό της. Είναι στα ίδια ποσοστά με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Υπολόγισε ότι στους Δ.Υ. περιλαμβάνονται οι κληρικοί και οι στρατιωτικοί που είναι απαραίτητοι λόγω "καλών" γειτόνων.Όσο για τους μισθούς, θα θυμίσω ότι στις δεκαετίες 60 -70 οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν οι πιο κακοπληρωμένοι, έχει μείνει το 3 και 60 από τότε. Πόσο νομίζετε ότι παίρνουν οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι;;; Από 900 έως 1200 ευρώ καθαρά και με πολλά χρόνια υπηρεσία.

Φτάσαμε στο σημερινό επίπεδο να θεωρούνται προνομιούχοι, όχι επειδή ανέβηκε ο μισθός τους σε δυσθεώρατα ύψη αλλά επειδή οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα μειώνονταν συνεχώς.
Εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια υπάρχει μαύρη ανασφάλιστη εργασία με μισθούς χαμηλότερους των συλλογικών συμβάσεων. Γι αυτό δεν φταίνε οι Δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά δεν είδα να γίνεται θέμα ούτε από τους δημοσιογράφους, ούτε από την ΓΣΕΕ...

Με τα μέτρα που πάρθηκαν κάθε Δ.Υ. έχασε κάπου 2000 ευρώ το χρόνο... Ξέρεις πόσο κάνει ένας βηματοδότης;;; Κάπου 8.000 ευρώ... Ξέρεις πόσοι βηματοδότες τοποθετούνται χωρίς να χρειάζονται;;; Do the math... Εκεί είναι οι σπατάλες, εκεί και στα βουλευτικά γραφεία, στους μεγαλοδημοσιογράφους... όχι στους Δ.Υ.

Όσο για την δουλοπρέπεια, μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια...
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,

ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.

Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.

Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Δευ 29 Νοέμ 2010, 11:57

Καλη μου ξιφομάχε κάνεις ένα λάθος.
υπάρχουν πολλές μονάδες στρατου που κυριολεκτικά δεν έχουν λόγο ύπαρξης παρα μόνο για το μηνιατικο (βλέπε Τρίπολη).
Στούς αλλους τομείς υπάρχει σοβαρο πρόβλημα
δηλα δη δείτε τώρα το βύσμα πως δούλεψε.
σε νοσοκομεία πιχι όπου για να μπεί κάποιος θέλει ένα πτυχείο και γνώσεις (ιατροί νοσηλευτες και λοιποι) δεν μπηκαν γιατί απλά δε είχαμε να βάλουμε.
σε υπηρεσίες όμως όπου δεν θέλανε πτυχείο παρα μονο να είσαι απόφοιτος λυκείου εχεί γίνει παρτι διορισμών.
(εφορίες δημοσια ταμεία δημος και τοσα αλλα) είναι καθημερινη εικόνα του υπαλλήλου που κάθεται νωχελικά και διαβάζεει εφημερίδα χαλαράάάά
εγω τουλάχιστον το βλέπω καθε φορα που θα πάω σε κάποια υπηρεσία.

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 29 Νοέμ 2010, 12:20

Εγώ πάλι βλέπω να δαιμονοποιούμε διαρκώς τον Ελληνικό λαό, ως άνοο, μαστουρωμένο, έως και εγκεφαλικά νεκρό.

Είναι αλήθεια ότι έχω κι εγώ εκφραστεί ανάλογα πολλάκις, πάνω στην αγανάκτησή μου όταν συναντώ/μιλώ με άτομα που όντως δεν παίρνουν με τίποτα χαμπάρι και αφήνουν τα μυαλά τους έρμαια στη χειραγώγηση των κρατούντων.
Μήπως όμως τα παραλέμε;
Γιατί θεωρείτε όλοι ως ντε φάκτο δεδομένο ότι εκλέγονται πάντα αυτοί που πράγματι επιλέγει ο λαός; Τους θεωρείτε ανίκανους να "επέμβουν" στο εκλογικό αποτέλεσμα; Εγώ ρητα και κατηγορηματικά όχι.

Κι αν δεν επεμβαίνουν στα κουκιά (που πολύ αμφιβάλλω), γιατί δεν αντιλαμβάνεστε ότι απο τα υποσυνείδητα μηνύματα, σε συνδυασμό με την ανελέητη προπαγάνδα από τους δημοσιοκαφρίσκους των κατεστημένων/καθεστωτικών ΜΜΕ, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια σε απλούς καθημερινούς ανθρώπους να αντισταθούν συνειδητά, να διατηρήσουν το πραγματικά αυτόνομο της σκέψης τους και να επιλέξουν σωστά;
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Δευ 29 Νοέμ 2010, 12:51

Τάλω όταν ήμουν έξω από το δημόσιο αυτά έλεγα, όταν μπήκα (με ΑΣΕΠ μη με φάτε :loco: ) διαπίστωσα ότι δεν ήταν έτσι ακριβώς. Οι περισσότεροι έχουν όλη την καλή όρεξη να δουλέψουν αλλά η αναποτελεσματικότητα προκύπτει κατα κύριο λόγο από τους άθλιους νόμους και οργάνωση του Δημοσίου Τομέα, η οποία φυσικά έχει δομηθεί από τους Υπουργούς.

Για παράδειγμα, κάθομαι δίπλα σε ένα συνάδελφο και εξυπηρετούμε κόσμο. Ανήκουμε σε δυο διαφορετικά γραφεία που κάνουν δυο διαφορετικές δουλειές. Ο συνάδελφος είναι πηγμένος στον κόσμο και εγώ δεν έχω κανέναν. Ο απ' έξω με βλέπει να κάθομαι και φυσικά φορτώνει που δεν βοηθάω τον διπλανό μου, αλλά δεν μπορώ λόγω γραφειοκρατίας... Και αυτό δεν μπορεί να το κατανοήσει.

Το κακό στο Δημόσιο έγινε στη δεκαετία του 80 όπου μπήκαν πολλοί κομματικοί και "συνδικαλιστές". Όποτε ένας από αυτούς δεν έκανε τη δουλειά του και τον παρέπεμπε ο προϊστάμενος στο Υπηρεσιακό επενέβεναν οι συνδικαλιστές... Έτσι δυστυχώς αρκετοί εκμεταλλεύτηκαν αυτή την χαλαρότητα που επικρατούσε και επικρατεί. Αλλά για να είμαστε δίκαιοι, αν σε μια ιδιωτική επιχείρηση δεν υπήρχε έλεγχος από τον εργοδότη και δεν υπήρχε κίνδυνος απόλυσης ή/και μείωσης του μισθού δεν θα υπήρχαν υπάλληλοι που δεν θα δούλευαν;;;;

Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Δευ 29 Νοέμ 2010, 13:18

xifomaxos έγραψε:Τάλω όταν ήμουν έξω από το δημόσιο αυτά έλεγα, όταν μπήκα (με ΑΣΕΠ μη με φάτε :loco: ) διαπίστωσα ότι δεν ήταν έτσι ακριβώς. Οι περισσότεροι έχουν όλη την καλή όρεξη να δουλέψουν αλλά η αναποτελεσματικότητα προκύπτει κατα κύριο λόγο από τους άθλιους νόμους και οργάνωση του Δημοσίου Τομέα, η οποία φυσικά έχει δομηθεί από τους Υπουργούς.
Και τότε πώς κάποιοι(έστω και λίγοι) ακόμα συνεχίζουν να εργάζονται τίμια??
Άρα είναι θέμα των προσωπικών επιλογών του κάθε εργαζόμενου.
Αυτη η αμετάφραστη ελληνική λέξη "φιλότιμο" :loco: που αρκετοί δεν έχουν
Αλλά για να είμαστε δίκαιοι, αν σε μια ιδιωτική επιχείρηση δεν υπήρχε έλεγχος από τον εργοδότη και δεν υπήρχε κίνδυνος απόλυσης ή/και μείωσης του μισθού δεν θα υπήρχαν υπάλληλοι που δεν θα δούλευαν;;;;
Θα κρατίσω και αυτή τη φράση.
Απλά για να είμαστε δίκαιοι χαχαχα :lol:
αρα παμε παλι σε 2 συνησταμένες "α-φιλότιμια και βολεψίδικες καταστάσεις που μια μεγάλη μερίδα επιδίωξε" σε βάρος των άλλων με τη μεθοδο του παρασιτισμου.
Η λογικη του ότι πρέπει να με ελεγξουν για να εργαστώ δεν αποτελεί τίμια στάση εκεί είναι το θέμα
(δεν θελω να το αναγαγω και να πώ ποιές ασθένειες/οργανισμοι έχουν ανάλογη συμπεριφορά διαβίωσης γιατι θα γίνω κακός :loco: )

υ.Γ και έγω εχω ζήσει τον δημόσιο τομέα οταν στα 18 με το που τελείωσα το σχολείο κατάφερα να μπω σε μια οκταμηνη σύμβαση το δημόσιο
και είχα και τότε την εξης σκεψη οταν εβλεπα το περιβάλον εκεί μεσα
"Γιατί κάποιοι εδώ μέσα θέλουν τόσο πολυ τις συμβάσεις και τους ακουώ να μιλάνε για μόνημη θέση μετα απο κάποιο διάστημα?"
ήταν το μοναδικό μου πέρασμα απο τον δημόσιο τομέα και κυριολεκτικά αϊδίασα :sick: ουδέποτε ξανα έκανα αίτιση για σύμβαση
οχι για να το παίξω υπεράνω αλλα γιατι πίστευα οτι μπορούσα να πετύχω άλλα πράγματα
(είχαμε βέβαια και εξεραίσεις αλλα... τι ειναι μια σταγόνα στον ωκεανό?)

Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Δευ 29 Νοέμ 2010, 13:39

Οι περισσότεροι συνεχίζουν να εργάζονται τίμια, απλά η δομή των υπηρεσιών είναι τέτοια που η δουλειά δεν φαίνεται... Πχ, όταν σε μια κλινική είναι 2 νοσηλεύτριες νυχτερινή βάρδια μπορεί να βγάζουν νερό τα πόδια τους αλλά οι νοσηλευόμενοι πάλι ακάλυπτοι είναι... Ή σε κάποια οικονομική υπηρεσία να θέλουν να προχωρήσουν αλλά επειδή το υπουργείο βόσκει και δεν διορίζει Δ.Σ. - που είναι ανούσιο αλλά απαραίτητο γραφειοκρατικά - η κατάσταση δεν προχωρά...

Και εγώ όταν τελείωσα τα ΤΕΙ δεν ήθελα να μπω δημόσιο... Βρήκα δουλειά έξω, 12 ώρες την ημέρα, 300 ευρώ και ούτε ένα ένσημο που το χρειαζόμουν για να μπορέσω να αποκτήσω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ούτε άδειες, ούτε αναρρωτικές. Τα ίδια και οι συμφοιτητές μου, και μετά από 1 χρόνο άρχισα να ψάχνω προκηρύξεις... Εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια είχαμε φτάσει να θεωρούμε τα αυτονόητα - βασικό μισθό + ασφάλιση + αξιοπρεπή αντιμετώπιση από τους εργοδότες- ως bonus. Εκεί τη χάσαμε τη μπάλα...

Άβαταρ μέλους
paris4u
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από paris4u » Δευ 29 Νοέμ 2010, 15:54

Δεν μας σωνει τιποτα οσο πιο γρηγορα ερθει η χρεωκοπια τοσο το καλυτερο,γιατι θα σταματησουμε να δουλευομαστε αναμεταξυ μας και θα στησουμε το κρατος απο την αρχη πανω σε γερα θεμελια αυτην την φορα.Ναι θα πεινασουμε θα περασουμε 5-10 χρονια πολυ δυσκολα αλλα θα εχουμε την ευκαιρια να χτισουμε ενα κρατος δικαιου και αν μαλιστα ζητησουμε και την βοηθεια των Βορειο Ευρωπαιων και ειδικα της Γερμανικης διοικησης σε νοσοκομεια,εφοριες,πολεοδομιες κλπ τοτε η Ελλαδα σε 20 με 30 χρονια θαναι το στολιδι της μεσογειου.
Η καταστροφη της Ελλαδας ειναι οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Και τωρα που φτασαμε σε αυτα τα χαλια αντι να τους ξεσκισουν,τους χαιδευουν μειωνοντας τους απλα καποια επιδοματα την ωρα που ξεσκιζουν τον ελληνικο λαο με δυσβασταχτους φορους,φπα,καυσιμα,συλλογικες,ακριβεια,ανεργια.
παιρνουν 14 μισθους συν επιδοματα συν εφαπαξ συν την καλυτερη περιθαλψη-εξετασεις καθουμενοι στις ζεστες καρεκλες τους και δυσκολευοντας τους πολιτες (που τους πληρωνουν με τους πασης φυσεως φορους που εισπρατει το κρατος) στην οποιαδηποτε συναλλαγη μαζι τους!!!
οι αποψεις μου δεν αλλαξαν για το δημοσιο απο τοτε που πατησα το ποδι μου στην Ελλαδα.
Κοιταξτε μια φορολογικη δηλωση ενος δημοσιου και συγκρινετε την με ενος ιδωτικου υπαλληλου και θα μεινετε εκπληκτοι.
Και να σας πω και κατι αλλο;Τα λεφτα μονο απο το εφαπαξ που παιρνουν μαζωμενα ο ιδιωτικος υπαλληλος πρεπει να δουλεψει δυο ζωες για να τα αποταμιευσει,γιατι αυτα που παιρνει δεν του φτανουν καλα-καλα για να ζησει.
Ενα μικρο παραδειγμα με τις γεφυρες απο πορσελανη που ο δημοσιος οχι μονο δεν πληρωνει αλλα καμια φορα βαζουν και στην τσεπη λεφτα σε αντιθεση με τον ιδιωτικο-ικα που τα πληρωνει ολα απο την τσεπη του!!!
Οσο για τις υπηρεσιες που προσφερουν,ειναι απο αστειες εως οικτρες αν τις συγκρινουμε με αυτες τις Ευρωπης.Αν λεμε οτι ειμαστε και ευχαριστημενοι τοτε μας αξιζουν τα χειροτερα.

Ολα τα κομματα ειναι σαπια,διεφθαρμενα,αναλγυτα,υποκριτικα,γλοιωδη,ανεντιμα,ληστρικα,κτηνωδη,..

Υ.Γ
παρακαλω επειδη το λεξιλογιο μου ειναι φτωχο ας το συνεχισει καποιος
Ποτε δεν σημαδευουνε στα ποδια.
Στο μυαλο ειναι ο στοχος ,τον νού σας!!!
Άβαταρ μέλους
alisa
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από alisa » Δευ 29 Νοέμ 2010, 16:53

Λέτε να μας αφήσουν να πάμε για επίσημη πτώχευση;

Γιατί πτώχευση έχουμε χτυπήσει εδω και καιρό. Αλλά όχι επίσημη, απο εκείνη που πέρα απο την όποια κοινωνική δυσκολία και φτώχια, φέρνει και διαγραφές στα χρέη....

Χμμμμ μα σε αυτούς χρωστάμε απο τότε και τώρα τα διασφαλίζουν με τα μνημόνια της συμφοράς. Για να μην χάσουν ούτε σεντ....

Δεν το βλέπω. Θα ζήσουμε το σφιχτό ζωνάρι σε όλο του το μεγαλείο αλλά τα χρέη μας χρέη :banghead:
Βρε...μήπως είμαι πρόβατο.....;;;;
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Δευ 29 Νοέμ 2010, 17:44

paris4u έγραψε:ογειου.
Η καταστροφη της Ελλαδας ειναι οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Μην είσαι τόσο απόλυτος... δεν είναι μονο αυτο ούτε ειναι το μονο και ποιό μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα
εξοπλισμοί , ιατροφαρμακευτική περίθαψλη δημόσια έργα ειναι κάποια απο τα βασικά... και τόσα αλλα ακόμα

όλλα πρέπει να φτιάξουν.. οχι μόνο το ένα ;)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”