Σύντροφε Τέο, λες να με ενδιαφέρει αν έχουν ενωθεί εναντίον μου; Ισα - ίσα το αντίθετο θα με ανησυχούσε. Ωστόσο σε αυτό που λες για τον ανιψιό του Χίτλερ έχω άλλη άποψη και περίμενα ότι εσύ θα το έβλεπες. Ο λόγος είναι ότι συμφωνούν με αυτά που γράφει, αν όχι σε όλα, στα περισσότερα. Οσον αφορά τις ειρωνείες και τις εξυπνάδες είναι οι αναμενόμενες αντιδράσεις κάποιων που βλέπουν σε αυτά που γράφω τον εαυτό τους. Τι θα περίμενες να έκαναν; Να είναι ευγενικοί; Απλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να σκορπάνε χαμόγελα.
Και κοίτα να δεις φίλε Τέο πως επαληθεύονται αυτά που έχω γράψει με το τελευταίο μήνυμα της Καλλιόπης, η οποία μπήκε στον κόπο να πει πέντε πράγματα.
Η δημόσια προσευχή των μουσουλμάνων δεν έγινε για να ασκήσουν το θρησκευτικό τους δικαίωμα αλλά για επίδειξη δύναμης. Δεν με ενθουσίασε η εικόνα που είδα στα προπύλαια και στις πλατείες.
Την ένοιωσα να με απειλεί. Και αυτός νομίζω ήταν ο σκοπός της.
Εδώ βλέπουμε τον κλασικό φόβο για τον άλλον, τον διαφορετικό, τον ξένο. Τι έκαναν οι μουσουλμάνοι; Μαζεύτηκαν σε πλατείες, έκαναν τεμενάδες και έλεγαν αλλάχ αλλάχ. Αυτό η μικροαστή μας Καλλιόπη το εξέλαβε ως απειλή. Προτιμάει είναι εξαφανισμένοι, κρυμμένοι στα υπόγεια, να μην τους βλέπει, να μην ακούει γι αυτούς.
Τζαμί εάν δεν υπάρχει για να εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες των νόμιμων μουσουλμάνων πρέπει να κτιστεί.
«Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ». Η Καλλιόπη επειδή είναι δημοκρατική υποστηρίζει ότι πρέπει να κτιστεί τζαμί. Ομως όταν φτάνει η ώρα να χτιστεί το τζαμί είναι αντίθετη. Φωνάζει ...«όχι τώρα, να κτιστεί κάποτε στο μέλλον» . Στη συνέχεια λειτουργεί το φαντασιακό μέρος ....«Οχι όμως να γίνουμε εμείς μετανάστες και μειονότητα στον τόπο μας και να γεμίσουμε τζαμιά και μουεζίνηδες».
Θα απαιτούσα όμως ανάλογο σεβασμό και συμπεριφορά και από τις χώρες από τις οποίες προέρχονται όλοι αυτοί που απαιτούν σεβασμό της θρησκευτικής τους πίστης, διότι για άλλη μία φορά βλέπω με έναν «περίεργο» τρόπο να τίθεται ως προτεραιότητα το ανθρώπινο δικαίωμα των ξένων, αλλά όταν φτάνουμε στο δια ταύτα και στα δικά μας δικαιώματα, ξαφνικά πέφτει ύποπτη σιγή.
Τι να πρωτοσχολιάσεις από αυτό; Από που και ως που πρέπει στην Ελλάδα η ανεξιθρησκεία και ο σεβασμός των θρησκευτικών πεποιθήσεων του καθένα να λειτουργεί με βάση το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες; Τέλος πάντων, αυτό είναι το λιγότερο. Πρόσεξε όμως τη συνέχεια της πρότασης. Η Καλλιόπη θεωρεί ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι σε μια ζυγαριά. Αν γίνονται σεβαστά αυτά των μεταναστών το εκλαμβάνει ότι είναι σε βάρος των δικαιωμάτων των ντόπιων.
Και η απόδειξη είναι παρακάτω.
Οι προφάσεις αυτών των οργανώσεων που υποστηρίζουν τους εισβολείς/λαθρομετανάστες με τις δήθεν ανθρωπιστικές τους ευαισθησίες δεν με πείθουν, για τον απλούστατο λόγο ότι εάν έχεις ανθρωπιστικές ευαισθησίες τις έχεις για όλους, άρα και για τους Έλληνες των συγκεκριμένων περιοχών που υποφέρουν.
Καταλαβαίνεις σύντροφε Τέο; Πέρα από τη φρασεολογία της χρυσής αυγής (εισβολείς/λαθρομετανάστες), εδώ μας λέει ότι όσοι υποστηρίζουν πως πρέπει να γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών είναι στην ουσία εναντίον των Ελλήνων κατοίκων. Δεν το γράφει βέβαια έτσι ξεκάθαρα, αυτό θα το έκανε ένας φασίστας. Ομως αυτό υπονοεί. Εδώ η μικροαστή μας γέρνει προς το τέρμα δεξιά.
Οι περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες είναι ταλαίπωροι, χωρίς στον ήλιο μοίρα, που οι άθλιες συνθήκες στην χώρα τους τους έσπρωξαν σε αναζήτηση επιβίωσης.
Κατόπιν το μικροαστικό εκκρεμές μας πάει προς την αντίθετη πλευρά, αλλά δεν στέκεται για πολύ αφού μας πληροφορεί ότι η Ελλάδα δεν έχει τις υποδομές κτλ κτλ. Ναι, πράγματι η Ελλάδα ούτε μπορεί να απορροφήσει όλους τους μετανάστες, ούτε έχει τις υποδομές για κάτι τέτοιο. Ομως η Ελλάδα έχει φροντίσει μόνη της να γίνει το γκέτο. Οι επιδοτήσεις από την Ε.Ε για αξιοπρεπή κέντρα υποδοχής μπήκαν στις τσέπες κάποιων, επίσης η Ελλάδα έχει ψηφίσει την συνθήκη του Δουβλίνου εγκλωβίζοντας μέσα στην χώρα μετανάστες που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη.
Δεν αμφισβητώ τα κίνητρα του Clash και της μαντάμ φρου φρού, αλλά είναι σαν να μου λένε πως εάν καμιά τριανταριά ταλαίπωροι και πεινασμένοι, διαρρήξουν το σπίτι τους και μπουκάρουν με σκοπό να συγκατοικήσουν με το έτσι θέλω, θα τους δεχθούν επειδή όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα.
Φοβερή παρομοίωση φίλε Τέο, δεν συμφωνείς; Η επιτυχία του φασισμού είναι να περνάει απλοϊκά συνθήματα. Με την παραπάνω παρομοίωση βλέπουμε πως αντιμετωπίζει η Καλλιόπη το θέμα της μετανάστευσης. Εδώ η φαντασία καλπάζει. Λοιπόν όχι Καλλιόπη δεν θα τους δεχτώ. Ομως για να σε ρωτήσω; Αν δεις στη θάλασσα να πνίγονται δύο μετανάστες θα τους αφήσεις να πνιγούν ή, θα κοιτάξεις να βρεις βοήθεια για να τους βγάλεις στη στεριά; Αν τους βγάλεις στη στεριά τότε σύμφωνα με το καρατζαφέριο σκεπτικό τους έβαλες στο σπίτι σου. Εκτός αν τους βγάλεις για τους ξαναρίξεις στη θάλασσα.
Και ακολουθεί μια ακόμη ταλάντευση για το τέλος.
Από την άλλη όμως η Χ.Α. ως νοοτροπία δεν μου ταιριάζει.
To Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών της 21ης Απριλίου, το έχει εισπράξει η οικογένειά μου και άσε δεν θα πάρω.
Πρώτα η Καλλιόπη μας δηλώνει την απέχθεια μας στο φασισμό, όμως στη συνέχεια είναι συγκαταβατική με τους φασίστες
Βρήκε κενό στην εγκληματικά εσκεμμένη αδιαφορία της πολιτείας και το εκμεταλλεύθηκε.
Βρήκε κενό με την στάση των "υπερασπιστών" των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ( που γι’ αυτούς απ’ ότι κατάλαβα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν μόνο οι λαθρομετανάστες ) και το εκμεταλλεύθηκε.
Δηλαδή φταίνε όλοι οι άλλοι, όλοι είναι εναντίον τους. Οπότε τι να έκαναν οι άνθρωποι αφού μόνο η Χρυσή Αυγή είναι στο πλάι τους και έτσι ο μικροαστός μας ρίχνεται στην αγκαλιά του φασισμού. Ακριβώς όπως τα είχα γράψει προηγουμένως φίλε Τέο.
Αυτή είναι η μικροαστική γνώμη μου.
Συμφωνώ απόλυτα Καλλιόπη με τον χαρακτηρισμό που έδωσες στη γνώμη σου.